|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
hej hej mam dla Was nowinkę...
![]() dostałam od siostry tabelkę z rozmiarem odzieży i nr buta dzieci.(tłumy szaleją )Przekazałam ją Danielowi aby on umieścił ją na stronce,trzymamy kciuki żeby wszystko się udało ![]() Wtedy każdy będzie mógł wejść i odszukać swojego podopiecznego,bo chyba nie chcę odpowiadać na 500 maili z pytaniem o rozmiar. Tutaj nie dałam bo jest w Open Office więc nie każdy go ma. To tak na miły wieczór. A na czat ja też zapraszam,bo doprawdy co tam się dzieje. Wiadomość do Bożenki. Strona www.adopcjaserca.pl po lewej stronie jest zakładka chat i tam klik,po pojawieniu się ramki (chwilę się czeka) wpisujemy swój login (imię czy cokolwiek) i ok i jesteśmy na czacie.Na samym dole ramka do pisania i enter. To takie krótkie objaśnienie ale może jeszcze komuś się przyda albo tu klik http://s1.polchat.pl/chat.php?room=misja+w+zambii Czekamy.....
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
MAMA, Tereska - dajcie spokój
bo się zawstydzę i sobie pójdę Tu jest wiele osób, które robią znacznie więcej niż ja. Nie ma o czym gadać. Trzeba teraz pomyśleć o ile trzeba będzie podnieść koszty utrzymania dziecka od nowego roku i napisać jakieś pisemko do rodziców. Ale w sumie na to mamy jeszcze trochę czasu i może warto z tym poczekać, bo realia mogą się jeszcze zmienić.
|
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy teraz na nowych Tatusiów ![]() Cytat:
Jak to miło, że przybywają na nasze forum osoby z rodzinnych stron
|
||
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
markos, wybacz, ale też cię pochwalę
super jesteś a jeśli chodzi o rozmiary ubrań dzieci - czuję, że gdy tylko pojawi się coś na koncie, wyślę mojemu michaelowi jakiś fajny t-shirt ![]() dobrej nocy, kochani
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
hej
Chciałam tylko rzec,że zrobiłam już wstępne zakupy za częśc kwoty,ale Pani nie miała w aptece aż tylu leków i teraz musi domówic, żebym mogła wydac reszte kaski Staram sie kupic jak najwięcej kropli do oczu, więc wybieram te najtańsze. siostra powiedziała,że tak lepiej niz mniej, ale lepszych (droższych). Tak tez zrobiłam. Jak juz uzbieram cały asortyment to zrobie fotę i Wam wyślępozdrowienia
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo z tego co widzę, to ją całą wykupujesz. Jola paczka do Ciebie już poszła. Markos jesteś wielki !!! Witam nowe mamy ![]() Dobrą pędzę szykować się do pracy hehe
|
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Poszła paczka 16 kg, przesłałam też Siostrze sprawdzone przepisy na kaszankę i śląskie krupnioki, mam nadzieję, że się przydadzą
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Dla ciebie J.;7943716]hej hej mam dla Was nowinkę...
![]() dostałam od siostry tabelkę z rozmiarem odzieży i nr buta dzieci.(tłumy szaleją )Przekazałam ją Danielowi aby on umieścił ją na stronce,trzymamy kciuki żeby wszystko się udało /quote]Super wiadomosc a teraz niech ktos dopusci Daniela do kompa |
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Witam w sobotnie popołudnie,
Tydzień powoli sie kończy, zatem przedstawię po krótce co wydarzyło się w ciągu paru ostatnich dni. Udało się nawiązac kontakt z jedną z ważnych osób w strukturach Związku Polskich Kawalerów Maltańskich - przeprowadziłem wstępną rozmowę i udało się uzyskac zgodę na umówienie spotkania jednego z naszych forumowiczów w celu przedstawienia spraw i problematyki Misji w Mpanshyi oraz Adopcji Serca. Sprawa wyjazdu i zadań, które miałbym wypełniac na Misji ma zostac przekazana do Centrali Zakonu do Rzymu - pozostaje czekac. Wymieniłem z Siostrą parę maili i ustaliliśmy, że pomożemy zredagowac treśc pisma, które zostanie wystosowane ze strony Delegatury Misyjnej zarówno do Rzymu jak i do Polski w celu zwrócenia uwagi na projekt Arki Noego oraz jej funkcji, a także problemy występujące na obszarze obejmowanym przez Misję Sióstr oraz potwierdzającą gotowośc mojej osoby do wyjazdu. W tej sytuacji jednak sprawa wyjazdu nie jest tak ważna jak działania mające na celu przybliżenie Zakonowi Maltańskiemu problemów Misji Sióstr i Adopcji Serca oraz doprowadzenie do udzielenia wszelkiej możliwej pomocy. Na obecną chwilę to wszystko - trzymajcie kciuki. Pozdrawiam
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-06-21 o 16:37 Powód: ekstrakcja byka... |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
suzi - co ty o tej porze robisz przy kompie
![]() Azurek - no to znaczy ze wyslalas dzieciom prezenty na Boze Narodzenie ![]() w sam raz ![]() Przypominam o spotkaniu na za tydzien w Jastrzebiu przy grilu zaraz zadzwonie do Anety1 bo ona tez z Jastrzebia a nawet sie nie znamy i na naszej klasie jest jeszcze jedna dziewczyna moze sie przyzna Norton - to co przyjezdzasz ????
|
#702 |
|
Rozeznanie
|
jej co wchodzę na forum to czytam, że nowe osoby powoli szykują się do podróży
i oby tak dalej "Inicjatorką przyjazdu dzieci zambijskich do Polski jest s. Ryszarda Piejko, która pracuje na misji w Zambii od 24 lat. – Pomoc na rzecz nauki dzieci zambijskich jest bardzo ważna, bo wiele z nich nie może chodzić do szkoły z braku mundurków czy butów – powiedziała salezjanka. W szkołach prowadzonych przez misjonarki nie jest wymagany odpowiedni strój. – W czerwcu w Zambii jest zima, a dzieci często mają na sobie jedynie jakąś koszulkę, ale mimo chłodu przychodzą do szkoły – dodaje zakonnica. Jej zdaniem, istotne jest, by darczyńcy mogli osobiście spotkać tych, którym pomagają. S. Ryszarda podkreśla, że w Zambii potrzebna jest przede wszystkim pomoc najuboższym w uzyskaniu wykształcenia oraz pomoc medyczna, ponieważ panuje tam epidemia AIDS. Do ośrodków prowadzonych przez misjonarki trafiają sieroty lub półsieroty, których rodzice zmarli na tę chorobę. – Często dzieci zostają same z dziadkami, którzy nie są w stanie zapewnić im odpowiedniej opieki i wychować – przyznaje salezjanka." to fragment ze strony : http://afryka.org/?showNewsPlus=2714 (z blogu z naszej strony na to weszłam) no, to tego pogrubionego nam wszystkim życzę
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Kochana Siostro - wspomniała Siostra na czacie, że przyszło dużo paczek prosimy o podanie nazwisk od kogo.
|
|
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie bo ja tez wysylalam i sie zastanawiam czy doszla
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
Norton- to są przykładowe rzeczy wykonane już na Twój festyn misyjny
![]() ![]() . Czekam na opinie i sugestie.Na pierwszej fotce są bransoletki i broszki /komplet/ dla dziewczynek. Na drugim-pokrowce na telefony komórkowe, na trzecim- korale i na ostatnim- torba ekologiczna na zakupy. http://mamcia.multiply.com/photos/album/27/Wakacyjnie#1 http://mamcia.multiply.com/photos/album/27/Wakacyjnie#6 http://mamcia.multiply.com/photos/al.../Wakacyjnie#24 http://mamcia.multiply.com/photos/al.../Wakacyjnie#31 Wszystkich serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama i Ahamar Jeżeli chodzi o 28 VI to jak już pisałem to jest dzień rocznicy naszego ślubu (miesięczny) tzn 256 miesięcy temu wzięliśmy z Urszulką ślub. W dodatku nasz ordynariusz w tym dniu ma 50 rocznicę kapłaństwa. W niedzielę zaś 29.VI jest pielgrzymka diecezjalna mężczyzn i młodzieży na Górze św. Anny. Jasny Gwint (przepraszam) ale czemu wszystko w jednym dniu. News Chyba żonka ma dzisiaj dobry chumor, bo rozwiazała powyższy problem tak: To jest tylko miesięczna rocznica-nie martw się (zawsze to było dla Niej ważne), biskup chyba nie zauważy, że cię nie ma w katedrze a pielgrzymka i tak się odbędzie czy pojedziesz na nią czy nie. No i ma rację. Tak więc prawdopodobnie jednak sie pojawię w Jastrzębiu. Tereska profesjonalizm-najwyższej miary. Najbardziej podobają mi się te korale. Jak dożyję to pojadę na festyn do Nortona i je kupię żonie i do mojej afrykańskiej kolekcji, no chyba, że festyn Nortona i mój będą w jednym czasie, bo nie zrezygnuję z festynu misyjnego w Zabrzu w tym roku.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-06-22 o 21:59 Powód: dopisek news, i Tereska |
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie -
DO MAMY - o łyżki i ebaya z poprzedniej strony DO KOGOKOLWIEK - czy wiadomo cos o mojej dwukilowej kopercie bąbelkowej priorytetowej z kwietnia? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ktos byl na Mszy sw. na Rownicy? na lace - na szczycie? Ja dzisiaj bylam z moja rodzinka i mialam przyjemnosc czytac I i II czytanie, po mszy sw. ks.proboszcz zamienil z kazdym kilka slow i blogoslawil kazda rodzine osobno - niesamowite przezycie szczerze polecam zaraz poszukam jakis fotek w necie na ten tematmilego wieczoru / nocy Aga teresko kochana - torba na zakupy pierwsza klasa - rewelacja !!! jesli chodzi o korale to zolty i zielony to kolory jak zauwazylas modne w tym sezonie powinny isc jak woda ale martwie sie o twoje oczy i paluszki bo robisz to chyba przez sen nawet
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
ava80 -oczywiście że wiadomo,Twoja koperta doszła, masz wiadomośc na 17 str.wpis Seonki - nr postu 488 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli Mainali Phiri to Twoje dziecko. Tereska-gratulacje wszystkie prace super. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-06-22 o 21:50 Powód: dopisek |
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
Jej zdaniem, istotne jest, by darczyńcy mogli osobiście spotkać tych, którym pomagają.
Ja bym chętnie pojechała, Dwa miesiące letnie mogę odpracować w Zambii.
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
tereska, korale - rewelacja! kiedy będę miała pieniążki, muszę je koniecznie kupić!
a myślałaś o kolczykach?
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki ci!
|
|
|
#714 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Łańcut leży między Rzeszowem i Przemyślem. Może nasze drogi kiedyś się zejdą. Dzięki za wskazówki. Podrawim serdecznie. |
|
|
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Helllo Fajnie coraz więcej nowych osób na forumCytat:
Czy ktoś ma ostatni lub przedostatni numer gazety "Niedziela", tam było napisane o tych dzieciach z Zambii, które odwiedziły Polskę oraz o jakiejś organizacji z Zimbabwe, która nie była zarejestrowana i zamknęli za właśnie taką adopcję serca Nie przeczytałam do końca o co tam chodziło Cytat:
Po nowym roku trzeba będzie wystosować pismo do Rodziców i poprosić o podwyżkę, ale powiem szczerze aż się boję reakcji![]() Cuuuuudne!!!!! A teraz email od Siostry: (pisany do MAMY) " Szczesc Boze! Pani Agnieszko,wlasnie skonczylam czytac forum i jest tam pytanie mamapity o paczki...prosze sobie wyobrazic ze dzisiaj znowu przyszly kolejne paczki i ogroooooooooooooooooooomn ie duze,dzisaj nie mam juz sil ,caly dzien robilysmy dekoracje w kosciele,przygotowanie calego miejsca. Dzisiaj w Katedrze zostaL WYSWIECONY NA KAPLANA,rodem z Mpanshyi FR.Melicious a jutro ma pierwsza Msze Prymicyjna w Mpanshyi.Wielkie to przezycie dla calej parafii,ludzie przyszli juz na nogach z okolicznych stacji by swietowac.prosze jeszcze o cierpliwosc,napisze po uroczystosciach, pozdrawiam B,GORACO. /szepne tak na ucho:przepis na krupniok mam/ s.Jozefa" Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-23 o 18:43 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim forumowym Tatusiom samych radości z okazji Dnia Ojca.
Fajnie, że tutaj jesteście. |
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
to ja też z najserdeczniejszymi życzeniami dla forumowych tatusiów
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam dłuuuuugaśną listę Osób, od których doszły paczki
![]() "Szczesc Boze! Droga Pani Ewo podaje teraz od kogo przyszly paczki.Tak dla pocieszenia dodam ze moje 2 paczki dotarly teraz rowno 1 rok po wyslaniu.Juz traktowalam je jako zaginione a tu taka niespodzianka . Najpierw duuuuze paczki od:
Pozdrawiam goraco! Z Bogiem! s.Jozefa" |
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
No to super!!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
|
#720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo wszyscy maja takie serducha i tyle wysylaja ze az strach pomyslec co sie bedzie dzialo przed swietami jak wszyscy zaczna wysylac paczki na swieta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Staram sie kupic jak najwięcej kropli do oczu, więc wybieram te najtańsze. siostra powiedziała,że tak lepiej niz mniej, ale lepszych (droższych). Tak tez zrobiłam. Jak juz uzbieram cały asortyment to zrobie fotę i Wam wyślę
Zaadoptuj dziecko z Afryki

Nie przeczytałam do końca o co tam chodziło