Misja w Zambii - część III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-14, 13:00   #1111
Tesik
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Hurra, a ja dostałam rozliczenie

Bardzo, bardzo dziękuję. Może jestem samolubna, ale dla mnie to jest coś namacalnego. Czuję się bliżej Crebsona. Jak do tej pory to jedyna łączność z Zambią. Dostałam powera i robie kolejną paczkę. Tym razem wyślą ją priorytem, chociaż szkoda trochę tych pieniędzy na przesyłkę, ale niech dziecko cieszy się wcześniej.
Mam jeszcze takie małe pytanko, czy jest jakaś szansa na informację, co zostało zakupione z przekazanych na konto dzieci pieniędzy ? Zdaję sobie sprawę, co ta nasza biedna siostra tam ma za urwanie głowy, z góry przepraszam za to pytanie ale może wolontariusze

Jeszcze raz dziękuję za informację
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 13:59   #1112
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

Jupi dostałam dziś cudowny list od Francisa
wieczorem wkleje zeby sie pochwalić
AgulaP wiedziałaś że oprócz Natashy mają jeszcze siostre Mary? A może dopiero niedawno pojawiła sie na świecie
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 14:12   #1113
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

Kochani, ostatnie dni to dla mnie morze łez ale szczęścia i wzruszenia.
Przedwczoraj poinformowaliśmy Ośrodek Adopcyjny że chcemy zobaczyć małą a to już ostatni krok przed ostateczną decyzją o adopcji. Tego samego dnia dostałam absolutnie cudowne listy od Johna i Natashy, ryczałam jak bóbr bo Natka napisała że jej marzeniem jest poznać nas i spędzić z nami choć jeden dzień, a John że niech nas Bóg błogosławi i że on i jego rodzina są z nas dumni ... jak mi się uda to wkleję skany niedługo.
Idąc dalej, wczoraj byliśmy u Moniki i okazała się wspaniałą malutką blondyneczką, jest śliczna, grzeczna i bardzo bystra. Trudno uwierzyć, że jej rodzice a ostatnio jeszcze jedna para z niej zrezygnowali. Ale za to my dzisiaj na 100% odpowiedzieliśmy że chcemy ją adoptować.
A dziś rano okazało się że moja jedyna pracownica i zarazem przyjaciółka jest w ciąży. Nie wiem jak to dalej będzie, a wierzę że będzie dobrze

Na razie jestem w szoku
Stary 2008-08-14, 14:14   #1114
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

No właśnie zapomniałam, też czytałam o Mary, podobno jest w "reception" nie bardzo wiem co to jest, może ktoś wie ? też jestem ciekawa w jakim jest wieku.

Buziaki
Stary 2008-08-14, 14:48   #1115
beautyb
Raczkowanie

agula - naprawdę bardzo się cieszę
mamo, też uważam, że warto spróbować skontaktować się z tymi "milczącymi rodzicami" ponownie. może faktycznie nie dotarły do nich informacje o dzieciach? w końcu pierwsze mejle do mnie dotyczące Michaela lądowały w spamie

czy wasze rozliczenia zawierają jakieś informacje nt. zakupów dla dziecka i jego rodziny? bo w moim są tylko kwoty, które przesłałam w danym miesiącu.
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 15:28   #1116
Seona
Zakorzenienie

Słuchajcie, nie sądzę, aby meile wszystkie trafiały do spamu, bo teraz jesteśmy mądrzejsze i do każdego meila dołączamy załącznik (tekst wiadomości w wordzie), który można sobie wydrukować. Poza tym Ci Rodzice często posiadają już zeskanowany formularz i zdjęcie i niemożliwe żeby też taka wiadomość trafiała do spamu

W rozliczeniach nie ma podawanych na co pieniądze poszły. Jest tylko kwota. Niektórzy mają kwotę zaznaczoną gwiazdką *. Tzn. że w tym miesiącu był jakiś cel i został on zrealizowany.

Kupowane zawsze jest: mąka, olej, suszone mięso, dla Dziecka które chodzi do szkoły wyprawka tj. mundurek, zeszyty, długopisy itp. , dla młodszych Dzieci ubranko.
Zapytałam Siostrę w meilu co dokładnie jeszcze. Może wieczorem dostanę odp.

AgulaP jestem wzruszona Twoją historią. Gazety na całym świecie rozpływają się nad Angeliną Jolie, a my Polacy nie gęsi... naszą AgulęP mamy Dwoje Dzieci z Zambii, jedno z domu Dziecka

Ja się zastanawiam nad zmotoryzowaniem Mamusi mojej Mercy Zamierzam kupić Jej rower, co by nie musiała chodzić na piechotę, tylko siadała na rower, Mercy na ramę i czadu po paczkę czy po inne sprawy

Edit. Zapomniałam wkleić emaile od Siostry.
"Pozdrawiamy Pania Kasie -to po Jej artykule znowu przychodza paczuszki z lekami ,roznymi lekarstwami ,witaminami,sr.opatrunkow e,przylepce,budynie,kakao ,sa to takie cenne rzeczy-Dziekuje serdecznie.Dzisiaj otrzymalismy paczke dla Richarda Shamboko i 2 paczki z lekarstwami :jedna z Domaradza druga z Krosna.
DZIEKUJEMY.
Szczesc Boze!
s.Jozefa"

Aż trudno uwierzyć, że takie drobiazgi, kakao, plastry, witaminy są aż takie cenne

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-08-14 o 15:39 Powód: skleroza
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 15:53   #1117
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

No to wklejam list od Francisa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg list2.jpg (87,6 KB, 34 załadowań)
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 16:31   #1118
Mikrejsza
Rozeznanie

Agula to cudownie
a ja też dostałąm rozliczenie, i właśnie z taką gwiazdką w jednym miejscu tyle że już nie pamiętam za bardzo co kupowałam dzieciaczkom w sklepiku

a tyle piszecie o tych paczkach że się zmobilizowałam i przed chwilą też poszłam z siostrą wysłać 0,5 kg-dla dzieciaczków z Arki: body dla dzieciaczków, lizaki i naklejki "dzielny pacjent"
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 17:28   #1119
kate354
Raczkowanie

Witam, po długiej przerwie
Kliknijcie w ten link i zobaczcie mojego syna. Dzis dostałam nowe zdjęcia. Ten uśmiech Obistera zostanie zaraz nagrodzony przelewem
Wspaniałego mam syna i jestem taka dumna i szczęśliwa......Dużo można by mówić na ten temat....
http://kate354.fotosik.pl/albumy/487331.html
kate354 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 18:03   #1120
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
a tyle piszecie o tych paczkach że się zmobilizowałam i przed chwilą też poszłam z siostrą wysłać 0,5 kg-dla dzieciaczków z Arki: body dla dzieciaczków, lizaki i naklejki "dzielny pacjent"
hehe, ja wyskoczyłam dokupić dla Michaela i jego rodzeństwa witaminki (tabletki są w kształcie zwierząt ) i kakao
paczkę wyślę pewnie już w przyszłym tygodniu

nie mogę się doczekać tego listu, który podobno do mnie idzie

Edytowane przez beautyb
Czas edycji: 2008-08-14 o 18:45
Stary 2008-08-14, 19:58   #1121
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie.

Dla Ciebie J-wczoraj dostaliśmy od Ciebie 2 listy oraz paczke z maskotkami dla naszych dziewczynek., za którą bardzo Ci dziekuję i obiecuję szybko wysłać .Jak będzie Piotr to wstawi listy.

Dzięki listom, które pisze Tata Christiny dowiedzieliśmy się, że ma ona 9 lat, 2 braci i siostre.
O Helence wiedzieliśmy wcześniej, że ma ona 11 lat 2 braci i 2 siostry.[/B]

Kate354-zdjęcia super,syn bardzo przystojny i ten uśmiech napewno dla Ciebie.

AgulaP-to wszystko to sprawka bocianów.-bzianki
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 21:53   #1122
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

jaka miła dzisiaj atmostera tutaj panuje

a żeby jeszcze było wiecej emocji to Wam powiem że mam kolejna ogromna przesyłkę od siostry
kilkadziesiat jak nie ze 100 listów od Waszych dzieci - jak zwykle cudowne rysunki i wzruszajace słowa

głównie nr pomiędzy 300 a 500 ale jest i kilka niskich

i jeszcze dobre wieści z Mpanshyi

tak na koniec dnia

ps..
Jola za Twoim przykładem samodzielnie piekę chlebek
bo w sklepie zabrakło

Szczesc Boze!
Pani Agnieszko,wszystkim,ktorz y dzisiaj wzdychali do Pana za nami WIELKIE DZIEEEEEEEKI.Spotkanie bylo udane ,trudne tez ,duzo pytan,ale to wszystko po to bo przyjechali konkretnie aby poznac gdzie moga wkroczyc z pomoca.Project Manager organizacji "Children in crisis"jest wloszka,bardzo cieplo wspominajaca naszego Ojca sw.Oprocz Niej jeszcze byly 3 osoby,zobaczyli plac na Arke ,swiniarnie tez no i mamy zdazyc z budzetem do wtorku do zatwierdzenia.Nie pomoga nam w budowie ale pomoga w wyposazeniu,szkoleniu ludzi ktorzy beda docierali do naszych dzieci do wiosek,dadza im rowery i inne pomoce...wyposaza nam biblioteczke,meble a potem powiedzieli bedziemy w stalym kontakcie wiec to co bedzie potrzeba.O solarowa pompe do wody bedziemy gdzie indziej pukac,po cement zapukamy do cementowni i tak powoli,powoli ,jutro bede w Lusace,pozdrawiam goraco,
s.Jozefa

fajnie nie?
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 22:07   #1123
gosiakk7
Rozeznanie

Ja mogę cały miesiąc budować Arkę!!!! Zgłaszam się na ochotnika do noszenia cegieł i worków z cementem
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 22:41   #1124
Seona
Zakorzenienie

PatrycjaMal list piękny I ten rysunek
Email od Siostry
"Szczesc Boze!Pani Ewo na rower wystarczy US 100 poznalam dobre miejsce gdzie mozna kupic taniej.

Poczytalam Forum i :te wplaty nie mozemy nazywac rozliczeniami bo chodzi mi o to aby wplacajacy przynajmniej teraz na polmetku roku sprawdzili sobie ze to co wplacili do mnie dotarlo,moze zrobilam blad,rozpisuje to nocami wiec jest szansa abysmy jeszcze raz sprawdzili i pod koniec beda wplaty z calego roku i na co pieniadze zostaly wydane ,fotokopie paragonikow ,potwierdzenie przez dziecko,opiekuna i pracownika socjalnego ze to wszystko dotarlo do dziecka. Ludzie ja mam teraz ksiegowego z prawdziwego zdarzenia!Od teraz tzn,wyciag bankowy z lipca beda tez rozpisywac fachowcy wiec bedziemy ze wszystkim do przodu.Obiecalam ze zdjecia nadrobimy w ten weekend ale musimy opracowac caly budzet na WTOREK,a jest tego sporo a chcemy zdazyc bo tej szansy nie mozemy zmarnowac.
Ta gwiazdka przy wplacie oznacza ze wplacajacy podal co by chcial abym z tego kupila dla dziecka i zwykle jest wymienione co trzeba kupic.

p.s.Dzisiaj wyslalam list do *MAMY*z formularzami tych nowych dzieci i listami od dzieci dziekujacymi za paczuszki.Zdjecia tez sa robione przy odbiorze paczuszki-bede tez wkrotce wysylac.
Dobranoc!
Pozdrawiam serdecznie,
s.Jozefa
"

Rower tylko 100 dolarów

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-08-14, 23:24   #1125
kasiuniaa166
Rozeznanie

Cześć, czytam od bardzo dawna waszą "trylogie" i musze powiedzieć, że dzięki Wam mogę się teraz pochwalić Hellen, która ma 6 latek i ma 2 rodzeństwa, niestety utyka troszke na prawa nozke , takie oslabienie prawej strony,ale chodzi do przedszkola i lubi rysować.

Dzięki za to, że tak dzielnie rozpowszechniacie "adopcje na odległość"
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 16:32   #1126
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość

nurtuje mnie tylko taka sytuacja jak patrzę w kartoteki że ok 30 osób chyba pochopnie podjęło decyzje o adopcji i zapomniało o dzieciach czy co ...
nie wiem co o tym myśleć
i tu prośba do Gosi - przyjrzyj się jak wyglada sprawa kiedy dzieci przychodzą po koperty od swoich rodziców czy są jakieś które patrzą z zadrością bo do nich nikt nie napisał ?
i tutaj musze podziękować suzi która wysyłała dzielnie paczki pomimo że usilnie próbowałam jej wytłumaczyc jakie to nieekonomiczne i wielu innym osobom, bo Wy pamiętacie o tych o których ktoś zapomniał
ale nie o listy mi tutaj akurat chodzi ale o to ze te osoby od wielu miesięcy nic nie wpłaciły albo wogólen ic na swoje dziecko nie wpłaciły
jak będę wolniejsza to poprzydzielam im nowych rodziców
Aga
Mnie też od poczatku nurtuje ten problem. My mamy swoje dzieci, przesyłamy dla nich pieniądze, wysyłamy paczki, listy. A co z tymi, którzy nie mają swoich opiekunów, albo co gorsza, o których "rodzice" zapomnieli ?
Dlatego postanowiłam dla nich też wysyłać paczuszki. Zakupiłam już sporo pluszaków (na załączonej fotce) i ubranek. Pozostają jeszcze do kupienia słodycze, ciastka, budynie, itp. Chcę, aby paczuszka była jak największa (20 kg.). Dobrze by było gdyby dotarła przed świętami, ale jak będzie później to też nic nie szkodzi.

Jeśli ktoś chciałby pomóc w wysłaniu tej paczki poprzez współudział w pokryciu kosztów wysyłki to proszę o kontakt.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zabawki.jpg (95,9 KB, 37 załadowań)
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 16:59   #1127
gosiakk7
Rozeznanie

Yustyna - woow - pluszaki są super! Zdjęcie robi wrażenie! Ja się chętnie dorzucę do kosztów wysyłki, napisz tylko kiedy ją planujesz!

A apropos tematu - kilka osób spośród znajomych dało mi pieniążki, żebym coś kupiła dla dzieci na misji...pomyślałam sobie, że wezmę te wszystkie pieniążki, wymienię na $ i po prostu dam Siostrze na miejscu - myślę że uzbiera się ok 100$ z tego co mam - może za to da rade kupić dla dzieciaków coś dobrego - co Wy na to?

Kasiuniaa - witamy na forum i gratuluję córci Fajnie że jesteś z nami!!!
Stary 2008-08-15, 17:22   #1128
janka75
Przyczajenie

Witam! Nie "ujawniam się" zbyt często ale staram się czytać na bieżąco.

Udało mi się (chyba) wstawić w końcu zdjęcienaszej Reginy, więc mogę się nią Wam pochwalić.

yustyna777 bardzo chętnie przyłącze się do kompletowania paczki - mam trochę rzeczy, z których dzieciaki by się ucieszyły ( do kosztów oczywiście też). Odezwij się jeśli możesz na priv, też jestem z Rzeszowa więc będzie łatwiej jakoś się skontaktować.

Pozdrawiam serdecznie
janka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 18:19   #1129
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Mamy - ZŁOTY I SREBRNY medal w Pekinie-2008r

Witaj kasiuniaa166
yustyna777-ho ho tyle pluszaków,super
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 19:58   #1130
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Hej,
Doszedł do mnie drugi list od Chrisa i jego mamy. Dziękują za prezenty. Naomi napisała, że dzieciaki chorują, a Christopher trzy dni walczył z wysoką gorączką. Tym bardziej mam nadzieję, że pieniążki z lipca będą niedługo w rozliczeniu i rodzinka dostanie materac i koc, na które wysłałam. Cieszę się, że ostatni list już doszedł, bo tam wysłałam 3 małe dziecięce kocyki (70x100), dzieciakom będzie trochę cieplej. Teraz nie mam za dużo kasy, ale w domu czekają już jakieś rzeczy do wysłania, poniedziałek chyba wyślę taki list do pół kilograma (ok 20zł), bo mam spodenki polarowe i bluzę polarową dla małego, jakieś skarpetki, to jeszcze niech pogrzeją mojego szkraba.
Buziaki dla Wszystkich.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 20:14   #1131
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa166 Pokaż wiadomość
Cześć, czytam od bardzo dawna waszą "trylogie" i musze powiedzieć, że dzięki Wam mogę się teraz pochwalić Hellen, która ma 6 latek i ma 2 rodzeństwa, niestety utyka troszke na prawa nozke , takie oslabienie prawej strony,ale chodzi do przedszkola i lubi rysować.

Dzięki za to, że tak dzielnie rozpowszechniacie "adopcje na odległość"
Witaj Z jakiej organizacji masz Dziecko? A może od nas, tylko nawet nei pamiętam tej Dziewczynki, tyle Dzieci przydzielałam Jest słodka

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Mnie też od poczatku nurtuje ten problem. My mamy swoje dzieci, przesyłamy dla nich pieniądze, wysyłamy paczki, listy. A co z tymi, którzy nie mają swoich opiekunów, albo co gorsza, o których "rodzice" zapomnieli ?
Też o tym myślę, ale wszyscy powysyłali tyle paczek, odkąd wątek się rozkręcił, to myślę, że nie ma już Dzieciaka, które by czegoś nie dostało. Chociażby wszystkie świąteczne party, dni dziecka itp.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-08-15, 21:09   #1132
kasiuniaa166
Rozeznanie

Rzeczywiście od Was i bardzo się z tego cieszę ,a zbieracie aktualnie na coś, bo wcześniej czytałam, że były różne zbiórki jakby się teraz coś szykowało to chętnie się dorzucę?
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 22:36   #1133
Dragon-flyyy
Raczkowanie

GG do Dragon-flyyy

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Tym bardziej mam nadzieję, że pieniążki z lipca będą niedługo w rozliczeniu i rodzinka dostanie materac i koc, na które wysłałam. .
KateMwale w takim razie na pewno orientujesz sie ile kosztuje materac i kocyk w Zambii...
Dragon-flyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 23:57   #1134
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Ja wysłałam 150zł, z tego co wiem materac około 100zł.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 00:18   #1135
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Ja wysłałam 150zł, z tego co wiem materac około 100zł.
zgadza się - kilka dni temu również przelałam 100zł na materac
Stary 2008-08-16, 09:31   #1136
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

witam,

w 3mieście pada i jest ponurawo - ładny urlop - jeśli ktoś organizuje znowuż paczkę to chętnie dorzucę coś z bielizny - dziecięce majtki i skarpetki jakieś t-shirty - chętni z wolną przestrzenią ładunkową zgłaszac się.

Pozdrawiam
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 09:38   #1137
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa166 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście od Was i bardzo się z tego cieszę ,a zbieracie aktualnie na coś, bo wcześniej czytałam, że były różne zbiórki jakby się teraz coś szykowało to chętnie się dorzucę?
witam cieplutko aktualnie konkretnej zbiórki nie ma, na pewno będzie znów przed Bożym Narodzeniem, ale cały czas można wpłacać zaznaczając konkretny cel np na "Fundusz studencki" -na naukę/studia zdolnych dzieci czy dożywianie niemowląt- te cele są aktualne cały czas pieniążki na konto Siostry w tytule podając cel

Edytowane przez Mikrejsza
Czas edycji: 2008-08-16 o 10:38
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 10:14   #1138
pita777
Raczkowanie

Witam wszystkich sobotnio

Wróciłem już w środę z Częstochowy ale i tak jeszcze zostały mi dwie strony zaległości na forum Przyszedłem tylko listy wkleić i mykam, bo dziś wybieram się z dziewczyną na Dymarki Świętokrzyskie w Nowej Słupi - jutro zresztą też

Joluś dzięki jeszcze raz za listy i paczkę.

Seonka dzięki za rozliczenia

a teraz listy:
list od Christine Lungu.jpg list od Hellen Njobvu.jpg
pita777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 11:28   #1139
Drora
Przyczajenie

GG do Drora

Dzień dobry Kochani !

Mam do Was kilka pytań. Jakie leki można wysłać dzieciom? A może wiecie jakich leków potrzebuje Siostra ? Może komuś z Was pisała czego potrzeba? Co komu można wysłać? Z receptami nie ma problemu.

Jeszcze jedno. Jak adoptowałam Agness sklepik już nie działał. Na co można wysyłać pieniądze? Ile co kosztuje? Na co najczęściej wysyłacie pieniądze? I jak myślicie co byłoby najbardziej potrzebne? Dopiero zapłaciłam za koc i za moskitierę. Co kupować i w jakiej kolejności? Poradźcie.

W Zambii pewnie też spada wartość dolara więc o ile więcej wysyłamy pieniążków na dzieci w tym roku?

Ale wam zazdroszczę tych zdjęć i listów. Też bym chciała dostać
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14)
Drora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 11:54   #1140
gosiakk7
Rozeznanie

Drora - wiem że Siostra potrzebowała spironolacton (tak to się nazywa? ). Poza tym z lekarstw na receptę, to nie mam pojęcia.
A dzieciom można wysyłać witaminy, vibowit, wapno, węgiel.

Ja ostatnio wpłacałam pieniążki na mąkę i olej, bo tego brakuje z tego co wiem (kwota na obie rzeczy łącznie, o ile dobrze pamiętam to ok.50-80 zł. Poza tym materac (100zł) albo rower (100$).

To tyle co pamiętam i co wiem.

A moja mama właśnie mnie poinformowała, że kupiła ostatnie brakujące rzeczy z listy Siostry, o które prosiła mnie przed wyjazdem, także już wszystko mam Największy problem był z końcówką do maszynki do mielenia - była w sklepie, gdzie Pan miał końcówki w rozmiarach 8 i 12...a Siostra potrzebuje 10. Ale Pan był tak miły, że wziął sitko w danym rozmiarze, odrysował na końcówce i mój Tata będzie ładnie przycinał Ja jeszcze za chwilę skoczę do jednego sklepu i sprawdzę, czy nie ma oryginalnej dziesiątki, bez przycinania, ale w razie czego będzie tamta

Pozdrawiam sobotnio!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości