|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Bardzo, bardzo dziękuję. Może jestem samolubna, ale dla mnie to jest coś namacalnego. Czuję się bliżej Crebsona. Jak do tej pory to jedyna łączność z Zambią. Dostałam powera i robie kolejną paczkę. Tym razem wyślą ją priorytem, chociaż szkoda trochę tych pieniędzy na przesyłkę, ale niech dziecko cieszy się wcześniej. Mam jeszcze takie małe pytanko, czy jest jakaś szansa na informację, co zostało zakupione z przekazanych na konto dzieci pieniędzy ? Zdaję sobie sprawę, co ta nasza biedna siostra tam ma za urwanie głowy, z góry przepraszam za to pytanie ale może wolontariusze Jeszcze raz dziękuję za informację |
|
|
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
wieczorem wkleje zeby sie pochwalić AgulaP wiedziałaś że oprócz Natashy mają jeszcze siostre Mary? A może dopiero niedawno pojawiła sie na świecie
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, ostatnie dni to dla mnie morze łez ale szczęścia i wzruszenia.
Przedwczoraj poinformowaliśmy Ośrodek Adopcyjny że chcemy zobaczyć małą a to już ostatni krok przed ostateczną decyzją o adopcji. Tego samego dnia dostałam absolutnie cudowne listy od Johna i Natashy, ryczałam jak bóbr bo Natka napisała że jej marzeniem jest poznać nas i spędzić z nami choć jeden dzień, a John że niech nas Bóg błogosławi i że on i jego rodzina są z nas dumni ... jak mi się uda to wkleję skany niedługo.Idąc dalej, wczoraj byliśmy u Moniki i okazała się wspaniałą malutką blondyneczką, jest śliczna, grzeczna i bardzo bystra. Trudno uwierzyć, że jej rodzice a ostatnio jeszcze jedna para z niej zrezygnowali. Ale za to my dzisiaj na 100% odpowiedzieliśmy że chcemy ją adoptować. A dziś rano okazało się że moja jedyna pracownica i zarazem przyjaciółka jest w ciąży. Nie wiem jak to dalej będzie, a wierzę że będzie dobrze ![]() Na razie jestem w szoku
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie zapomniałam, też czytałam o Mary, podobno jest w "reception" nie bardzo wiem co to jest, może ktoś wie ? też jestem ciekawa w jakim jest wieku.
Buziaki
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
agula - naprawdę bardzo się cieszę
![]() mamo, też uważam, że warto spróbować skontaktować się z tymi "milczącymi rodzicami" ponownie. może faktycznie nie dotarły do nich informacje o dzieciach? w końcu pierwsze mejle do mnie dotyczące Michaela lądowały w spamie ![]() czy wasze rozliczenia zawierają jakieś informacje nt. zakupów dla dziecka i jego rodziny? bo w moim są tylko kwoty, które przesłałam w danym miesiącu.
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, nie sądzę, aby meile wszystkie trafiały do spamu, bo teraz jesteśmy mądrzejsze i do każdego meila dołączamy załącznik (tekst wiadomości w wordzie), który można sobie wydrukować. Poza tym Ci Rodzice często posiadają już zeskanowany formularz i zdjęcie i niemożliwe żeby też taka wiadomość trafiała do spamu
![]() W rozliczeniach nie ma podawanych na co pieniądze poszły. Jest tylko kwota. Niektórzy mają kwotę zaznaczoną gwiazdką *. Tzn. że w tym miesiącu był jakiś cel i został on zrealizowany. Kupowane zawsze jest: mąka, olej, suszone mięso, dla Dziecka które chodzi do szkoły wyprawka tj. mundurek, zeszyty, długopisy itp. , dla młodszych Dzieci ubranko. Zapytałam Siostrę w meilu co dokładnie jeszcze. Może wieczorem dostanę odp. AgulaP jestem wzruszona Twoją historią. Gazety na całym świecie rozpływają się nad Angeliną Jolie, a my Polacy nie gęsi... naszą AgulęP mamy Dwoje Dzieci z Zambii, jedno z domu Dziecka![]() Ja się zastanawiam nad zmotoryzowaniem Mamusi mojej Mercy Zamierzam kupić Jej rower, co by nie musiała chodzić na piechotę, tylko siadała na rower, Mercy na ramę i czadu po paczkę czy po inne sprawy![]() Edit. Zapomniałam wkleić emaile od Siostry. "Pozdrawiamy Pania Kasie -to po Jej artykule znowu przychodza paczuszki z lekami ,roznymi lekarstwami ,witaminami,sr.opatrunkow e,przylepce,budynie,kakao ,sa to takie cenne rzeczy-Dziekuje serdecznie.Dzisiaj otrzymalismy paczke dla Richarda Shamboko i 2 paczki z lekarstwami :jedna z Domaradza druga z Krosna. DZIEKUJEMY. Szczesc Boze! s.Jozefa" Aż trudno uwierzyć, że takie drobiazgi, kakao, plastry, witaminy są aż takie cenne
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-08-14 o 15:39 Powód: skleroza |
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
No to wklejam list od Francisa
|
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Agula to cudownie
a ja też dostałąm rozliczenie, i właśnie z taką gwiazdką w jednym miejscu tyle że już nie pamiętam za bardzo co kupowałam dzieciaczkom w sklepiku ![]() a tyle piszecie o tych paczkach że się zmobilizowałam i przed chwilą też poszłam z siostrą wysłać 0,5 kg-dla dzieciaczków z Arki: body dla dzieciaczków, lizaki i naklejki "dzielny pacjent"
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
Witam, po długiej przerwie
![]() Kliknijcie w ten link i zobaczcie mojego syna. Dzis dostałam nowe zdjęcia. Ten uśmiech Obistera zostanie zaraz nagrodzony przelewem ![]() ![]() ![]() ![]() Wspaniałego mam syna i jestem taka dumna i szczęśliwa......Dużo można by mówić na ten temat.... http://kate354.fotosik.pl/albumy/487331.html
|
#1120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i kakao ![]() paczkę wyślę pewnie już w przyszłym tygodniu ![]() nie mogę się doczekać tego listu, który podobno do mnie idzie
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-08-14 o 18:45 |
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Dla Ciebie J-wczoraj dostaliśmy od Ciebie 2 listy oraz paczke z maskotkami dla naszych dziewczynek. ![]() ![]() , za którą bardzo Ci dziekuję i obiecuję szybko wysłać .Jak będzie Piotr to wstawi listy.![]() ![]() ![]() Dzięki listom, które pisze Tata Christiny dowiedzieliśmy się, że ma ona 9 lat, 2 braci i siostre. O Helence wiedzieliśmy wcześniej, że ma ona 11 lat 2 braci i 2 siostry. Kate354-zdjęcia super,syn bardzo przystojny i ten uśmiech napewno dla Ciebie. ![]() ![]() ![]() AgulaP-to wszystko to sprawka bocianów.-bzianki |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
jaka miła dzisiaj atmostera tutaj panuje
![]() a żeby jeszcze było wiecej emocji to Wam powiem że mam kolejna ogromna przesyłkę od siostry ![]() kilkadziesiat jak nie ze 100 listów od Waszych dzieci - jak zwykle cudowne rysunki i wzruszajace słowa![]() głównie nr pomiędzy 300 a 500 ale jest i kilka niskich i jeszcze dobre wieści z Mpanshyi ![]() tak na koniec dnia ps.. Jola za Twoim przykładem samodzielnie piekę chlebek ![]() bo w sklepie zabrakło ![]() Szczesc Boze! Pani Agnieszko,wszystkim,ktorz y dzisiaj wzdychali do Pana za nami WIELKIE DZIEEEEEEEKI.Spotkanie bylo udane ,trudne tez ,duzo pytan,ale to wszystko po to bo przyjechali konkretnie aby poznac gdzie moga wkroczyc z pomoca.Project Manager organizacji "Children in crisis"jest wloszka,bardzo cieplo wspominajaca naszego Ojca sw.Oprocz Niej jeszcze byly 3 osoby,zobaczyli plac na Arke ,swiniarnie tez no i mamy zdazyc z budzetem do wtorku do zatwierdzenia.Nie pomoga nam w budowie ale pomoga w wyposazeniu,szkoleniu ludzi ktorzy beda docierali do naszych dzieci do wiosek,dadza im rowery i inne pomoce...wyposaza nam biblioteczke,meble a potem powiedzieli bedziemy w stalym kontakcie wiec to co bedzie potrzeba.O solarowa pompe do wody bedziemy gdzie indziej pukac,po cement zapukamy do cementowni i tak powoli,powoli ,jutro bede w Lusace,pozdrawiam goraco, s.Jozefa fajnie nie?
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Ja mogę cały miesiąc budować Arkę!!!!
Zgłaszam się na ochotnika do noszenia cegieł i worków z cementem
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
PatrycjaMal list piękny
Email od Siostry ![]() "Szczesc Boze!Pani Ewo na rower wystarczy US 100 poznalam dobre miejsce gdzie mozna kupic taniej. Poczytalam Forum i :te wplaty nie mozemy nazywac rozliczeniami bo chodzi mi o to aby wplacajacy przynajmniej teraz na polmetku roku sprawdzili sobie ze to co wplacili do mnie dotarlo,moze zrobilam blad,rozpisuje to nocami wiec jest szansa abysmy jeszcze raz sprawdzili i pod koniec beda wplaty z calego roku i na co pieniadze zostaly wydane ,fotokopie paragonikow ,potwierdzenie przez dziecko,opiekuna i pracownika socjalnego ze to wszystko dotarlo do dziecka. Ludzie ja mam teraz ksiegowego z prawdziwego zdarzenia!Od teraz tzn,wyciag bankowy z lipca beda tez rozpisywac fachowcy wiec bedziemy ze wszystkim do przodu.Obiecalam ze zdjecia nadrobimy w ten weekend ale musimy opracowac caly budzet na WTOREK,a jest tego sporo a chcemy zdazyc bo tej szansy nie mozemy zmarnowac. Ta gwiazdka przy wplacie oznacza ze wplacajacy podal co by chcial abym z tego kupila dla dziecka i zwykle jest wymienione co trzeba kupic. p.s.Dzisiaj wyslalam list do *MAMY*z formularzami tych nowych dzieci i listami od dzieci dziekujacymi za paczuszki.Zdjecia tez sa robione przy odbiorze paczuszki-bede tez wkrotce wysylac. Dobranoc! Pozdrawiam serdecznie, s.Jozefa" Rower tylko 100 dolarów
|
|
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, czytam od bardzo dawna waszą "trylogie" i musze powiedzieć, że dzięki Wam mogę się teraz pochwalić Hellen
,ale chodzi do przedszkola i lubi rysować .Dzięki za to, że tak dzielnie rozpowszechniacie "adopcje na odległość" |
|
|
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego postanowiłam dla nich też wysyłać paczuszki. Zakupiłam już sporo pluszaków (na załączonej fotce) i ubranek. Pozostają jeszcze do kupienia słodycze, ciastka, budynie, itp. Chcę, aby paczuszka była jak największa (20 kg.). Dobrze by było gdyby dotarła przed świętami, ale jak będzie później to też nic nie szkodzi. Jeśli ktoś chciałby pomóc w wysłaniu tej paczki poprzez współudział w pokryciu kosztów wysyłki to proszę o kontakt. Pozdrawiam wszystkich serdecznie |
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Yustyna - woow - pluszaki są super! Zdjęcie robi wrażenie!
Ja się chętnie dorzucę do kosztów wysyłki, napisz tylko kiedy ją planujesz!A apropos tematu - kilka osób spośród znajomych dało mi pieniążki, żebym coś kupiła dla dzieci na misji...pomyślałam sobie, że wezmę te wszystkie pieniążki, wymienię na $ i po prostu dam Siostrze na miejscu - myślę że uzbiera się ok 100$ z tego co mam - może za to da rade kupić dla dzieciaków coś dobrego - co Wy na to? Kasiuniaa - witamy na forum i gratuluję córci Fajnie że jesteś z nami!!!
|
|
|
|
#1128 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Nie "ujawniam się" zbyt często ale staram się czytać na bieżąco.
Udało mi się (chyba) wstawić w końcu zdjęcienaszej Reginy, więc mogę się nią Wam pochwalić. yustyna777 bardzo chętnie przyłącze się do kompletowania paczki - mam trochę rzeczy, z których dzieciaki by się ucieszyły ( do kosztów oczywiście też). Odezwij się jeśli możesz na priv, też jestem z Rzeszowa więc będzie łatwiej jakoś się skontaktować. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Mamy - ZŁOTY I SREBRNY medal w Pekinie-2008r Witaj kasiuniaa166 yustyna777-ho ho tyle pluszaków,super |
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Doszedł do mnie drugi list od Chrisa i jego mamy. Dziękują za prezenty. Naomi napisała, że dzieciaki chorują, a Christopher trzy dni walczył z wysoką gorączką. Tym bardziej mam nadzieję, że pieniążki z lipca będą niedługo w rozliczeniu i rodzinka dostanie materac i koc, na które wysłałam. Cieszę się, że ostatni list już doszedł, bo tam wysłałam 3 małe dziecięce kocyki (70x100), dzieciakom będzie trochę cieplej. Teraz nie mam za dużo kasy, ale w domu czekają już jakieś rzeczy do wysłania, poniedziałek chyba wyślę taki list do pół kilograma (ok 20zł), bo mam spodenki polarowe i bluzę polarową dla małego, jakieś skarpetki, to jeszcze niech pogrzeją mojego szkraba. Buziaki dla Wszystkich. |
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście od Was i bardzo się z tego cieszę
|
|
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Ja wysłałam 150zł, z tego co wiem materac około 100zł.
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
zgadza się - kilka dni temu również przelałam 100zł na materac
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
witam,
w 3mieście pada i jest ponurawo - ładny urlop - jeśli ktoś organizuje znowuż paczkę to chętnie dorzucę coś z bielizny - dziecięce majtki i skarpetki jakieś t-shirty - chętni z wolną przestrzenią ładunkową zgłaszac się. Pozdrawiam
|
|
#1137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Mikrejsza Czas edycji: 2008-08-16 o 10:38 |
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich sobotnio
![]() Wróciłem już w środę z Częstochowy ale i tak jeszcze zostały mi dwie strony zaległości na forum Przyszedłem tylko listy wkleić i mykam, bo dziś wybieram się z dziewczyną na Dymarki Świętokrzyskie w Nowej Słupi - jutro zresztą też![]() Joluś dzięki jeszcze raz za listy i paczkę ![]() ![]() . Seonka dzięki za rozliczenia ![]() a teraz listy: list od Christine Lungu.jpg list od Hellen Njobvu.jpg
|
#1139 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry Kochani !
![]() Mam do Was kilka pytań. Jakie leki można wysłać dzieciom? A może wiecie jakich leków potrzebuje Siostra ? Może komuś z Was pisała czego potrzeba? Co komu można wysłać? Z receptami nie ma problemu.Jeszcze jedno. Jak adoptowałam Agness sklepik już nie działał. Na co można wysyłać pieniądze? Ile co kosztuje? Na co najczęściej wysyłacie pieniądze? I jak myślicie co byłoby najbardziej potrzebne? Dopiero zapłaciłam za koc i za moskitierę. Co kupować i w jakiej kolejności? Poradźcie.W Zambii pewnie też spada wartość dolara więc o ile więcej wysyłamy pieniążków na dzieci w tym roku? Ale wam zazdroszczę tych zdjęć i listów. Też bym chciała dostać
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
|
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
Drora - wiem że Siostra potrzebowała spironolacton (tak to się nazywa?
). Poza tym z lekarstw na receptę, to nie mam pojęcia. A dzieciom można wysyłać witaminy, vibowit, wapno, węgiel. Ja ostatnio wpłacałam pieniążki na mąkę i olej, bo tego brakuje z tego co wiem (kwota na obie rzeczy łącznie, o ile dobrze pamiętam to ok.50-80 zł. Poza tym materac (100zł) albo rower (100$). To tyle co pamiętam i co wiem. A moja mama właśnie mnie poinformowała, że kupiła ostatnie brakujące rzeczy z listy Siostry, o które prosiła mnie przed wyjazdem, także już wszystko mam Największy problem był z końcówką do maszynki do mielenia - była w sklepie, gdzie Pan miał końcówki w rozmiarach 8 i 12...a Siostra potrzebuje 10. Ale Pan był tak miły, że wziął sitko w danym rozmiarze, odrysował na końcówce i mój Tata będzie ładnie przycinał Ja jeszcze za chwilę skoczę do jednego sklepu i sprawdzę, czy nie ma oryginalnej dziesiątki, bez przycinania, ale w razie czego będzie tamta ![]() Pozdrawiam sobotnio!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Gazety na całym świecie rozpływają się nad Angeliną Jolie, a my Polacy nie gęsi...
Dwoje Dzieci z Zambii, jedno z domu Dziecka

) i kakao
,ale chodzi do przedszkola i lubi rysować
.