Misja w Zambii - część III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-16, 12:11   #1141
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cześć Drora,
Powiem szczerze, że zrobiłam może 2,3 razy zakupy za pośrednictwem sklepiku, ale teraz wysyłam pieniążki na konto z tytułem: numer dziecka, imię i nazwisko, zakupy dla rodziny. Wtedy jestem pewna, że siostra kupi to co w danej chwili jest potrzebne. Wysyłam tyle na ile mogę sobie pozwolić, raz jest to 20 zł, a raz 100zł. Na początku II, albo I wątku naszego forum były wypisane niektóre produkty i ich ceny. Teraz dużo osób wysyłało pieniądze na materac, ew. koc, ponieważ często rodziny proszę o "posłanie".

Odnośnie leków: wysyłamy wszystko co możemy, żeby było dobrze zabezpieczone, nie stłukło się i miało długi termin ważności: witaminy (Vibovit, tabletki musujące, Visolvit), maści na trudno gojące się rany, gaza, kakao, które jest świetne na biegunkę.

Teraz w liście Naomi (mama mojego "synka") bardzo dziękowała za zupki w proszku, pisała, że wszystkim bardzo smakowały. Takie co to wrzuca się do wrzącej wody i gotowe. Więc wiem, że teraz na pewno wyślę ich trochę więcej. Wszystkie kiśle, budynie, zupki są mile widziane.

Podzielę się z Tobą Drora jak to wygląda u mnie. Każdą zawartość paczki zapisuje, żeby wiedzieć co wysłałam, żeby za bardzo się nie powtarzać . Na początku wysłałam mnóstwo słodyczy i zabawek dla radości dzieciaków, potem zaczęłam wysyłać więcej ubrań: t-shirt męża dla taty Chrisa, jakąś bluzkę dla mamy, coś dla dzieciaków. W między czasie robiłam zakupy śledząc to co pisze siostra, kiedy brakowało mąki, była to mąka, moskitiera wysłałam na nią, potem materac. itd.

Koła października będę robiła paczkę na ur. małego i myślałam o tym, żeby teraz włożyć trochę więcej jedzenia. Bo paczkę z nim wysłałam koło lutego 08. Włożyłam ryż, makarony, zupy w proszku. Teraz myślałam, żeby włożyć pieczywo chrupki, może kotlety sojowe. Zawsze na opakowanie takich produktów przyklejam Sposób przyrządzenia po angielsku.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:30   #1142
gosiakk7
Rozeznanie

woow....jestem pod wrażeniem
wszystko fachowo

KateMwale - myślę, że wielu osobom pomoże to co napisałaś
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 13:23   #1143
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Może to ktoś uzna za przesadne, ale na prawdę bym nie pamiętała, że w marcu wysłałam piżamki, a w maju ubrania dla całej rodziny, czy było to też zupełnie co innego. Z tego wynika mniej więcej podobny harmonogram wysyłek u mnie z podziałem na trzy kategorie: zabawki + słodycze, ubrania + słodycze, jedzenie + słodycze, staram się też, aby w każdym liście znalazły się podpaski dla mamy. Chemia tj. mydełka, mydło i proszek do prania, pasta do zębów, wazelina, szczoteczki do zębów, do tej pory za pośrednictwem naszej kochane Siostry Józefy.

Napiszę co mniej więcej wysyłaliśmy wszyscy i to tak po trochu znalazło się też w moich paczkach i listach dla maluchów i rodziny. Bo chyba większość wie, czy nasze dziecko ma rodzeństwo i ta pomoc przelewa się na całą rodzinę.

Zabawki:
kredki, mazaki, długopisy, ołówki, piórnik: linijka, gumka itp., zeszyty, blok rysunkowy, kolorowanki, maskotki, lalki, samochodziki, skakanki, paletki do ping-ponga lub badmintona, puzzle, liczydła, kalkulator, zegarki, książeczki w języku angielskim, klocki.

Ubrania: Na razie postarałam się, że dzieciaki miały coś letniego i coś ciepłego. Wysłałam bluzki z krótkim rękawkami, bluzę z długim rękawem, spodenki i spodnie, skarpetki, piżamki, czapki z daszkiem, gumki i spinki dla Margaret. Dla taty wysłałam t-shirty XXL i skarpety, a dla mamy bluzki i chustki. Buty i buciki, majtki bawełniane i majtki ceratowe za pośrednictwem Siostry w sklepiku na miejscu.

Jedzenie: kisiel, budyń, kakao, kaszki ryżowe, ryż, makarony, zupy w proszku, produkty sojowe np. kotlety "mielone" sojowe, kotlety "schabowe" sojowe -> wszystko w postaci sypkiej lub suszonej, sosy, przyprawy, pieczywo chrupkie. Staram się, aby te produkty były gotowe do spożycia po dodaniu gorącej wody. Słodycze (takie bez czekolady, żeby się nie rozpuściła): landrynki, lizaki, ciastka z orzeszkami, żelki itp. Mąka, olej, sól, mleko w proszku, herbatniki u naszej Siostry.

koza - 40zł
kura - 15zł
moskitiera - 23zł
puszka mleka - 15zł
materac - 100zł
rower - ok. 250zł (100$)
  • o ile to możliwe produkty wyjmuje z pudełek, oczywiście jeżeli to nie naruszy terminu ważności produktu
  • dla ułatwienia sposób przygotowania niektórych produktów piszę w języku angielskim i przyklejam do pudełka
  • wysłałam też kubki plastikowe/turystyczne i łyżeczki
  • kocyki dla dzieciaków (wysłałam, bo dostałam w prezencie od koleżanki, ale chyba też kocyk dziecięcy był dostępny w sklepiku)
  • ubrania, które wysyłam są przeważnie używane lub kupuję na wyprzedażach (np. skarpety, piżamki, bielizna)
  • Jeżeli wysyłam paczkę priorytetową robię jej zdjęcie i spisuję zawartość (raz miałam przypuszczenia, że zaginęła i takie dane co w niej było i ile kosztowało było ode mnie wymagane), całe szczęście bezpiecznie dotarła do Zambii
Poniżej zdjęcie mojej pierwszej paczki, to są prezenty od moich uczennic dla dzieciaków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zabawki.jpg (41,2 KB, 42 załadowań)

Stary 2008-08-16, 14:09   #1144
Seona
Zakorzenienie

Kate Mwale nieźle
Co do paczek to ja wysyłam drobiazgi. Wolę zrobić przelew żeby tam na miejscu coś kupić. Jak wysyłam to wibowity, witaminy dla dorosłych, budynie, owocowe herbatki, gumy do żucia, titaki, karteczki, ozdoby do włosów i jakieś małe maskotki.

Sprawdzajcie meile, Siostra mówiła, że na weekendzie nie będzie zdjęć, a jednak są Porozsyłałam trochę. Przepiękne i z paczkami i ostatnio przydzielonych Dzieci.

Nie pamiętam która z ostatnich Mam na forum miała Dziewczynkę Christinę Lungu (tak samo się nazywa jak córeczka Pity777). Wysłałam zdjęcie, ale dostałam automatyczną odpowiedź z Twojego meila, że masz jakąś awarię a Córeczka taka słodka Podaj inny email przez PW, to wyślę jeszcze raz.
Chyba chodzi o Tusię11 ??

Nie wiem jak z internetem MAMY, wczoraj podczas burzy wysiadł jej net

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-08-16 o 14:13 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 16:16   #1145
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Siostra Józefa za pośrednictwem Seony dała nam dziś taką radość, że aż trudno opisać!
Wróciliśmy z Michałem zziębnięci z Rynku (w Poznaniu odbywa się Festiwal Dobrego Smaku) i czekał na nas taki prezent, kolejne zdjęcie małego!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Christopher20080816.jpg (32,3 KB, 49 załadowań)

Stary 2008-08-16, 19:54   #1146
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Dostałam maila z prośbą o napisanie „instrukcji”, jakie umieszczam na opakowaniach. Od razu mówię, że specem od angielskiego nie jestem i to moje pisanie jest takie na wyczucie i bardzo po chłopsku.

Produkty typu Słodka chwila, Gorący kubek itp.

BUDYŃ – PUDDING
KISIEL – FRUIT JELLY
KASZKA MANNA - SWEET SEMOLINA
MLECZNY RYŻ – MILKY RICE
ZUPA – SOUP

INSTRUCTION:
  • Powder in a cup
  • Pour into hot water
  • Mix together for 2 minute (albo tyle minut ile jest na opakowaniu, zupki przeważnie około 5 minut)
p.s. Wysłałam kiedyś rodzince kubki turystyczne i łyżeczki, dlatego piszę zawsze "one yellow cup" i Naomi wie o co chodzi...nasz szyfr kuchenny

Stary 2008-08-16, 20:34   #1147
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

SOYA CUTLET
Mięso sojowe (kotlety, mięso a’la bolońskie)

• Powder in a pot / frying pan
  • Pour into one cup water, mix together (leave about 10 minutes)
  • Pour into 2 teaspoons oil, mix together
  • Put the pot on the heat
  • Shallow fry (2 teaspoons oil) till crisp.
  • Eat with macaroni or rice

MACARONI / RICE
Makaron / Ryż

• Pot of water to boil, add salt
  • Macaroni / rice in a pot
  • Cook about 10 minutes

pot - garnek

frying pan – patelnia

Edytowane przez KateMwale
Czas edycji: 2008-08-17 o 11:17
Stary 2008-08-17, 10:48   #1148
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

KateMwale-wielkie gratulacje dlaCiebie.

,Ja też mam założony zeszyt do którego wpisuje wszystkie paczki,kiedy wysyłam i co jest w danej paczce,jak wiem że doszła,pisze date kiedy doszła. Każda paczka ma zrobione zdjęcie.

Ale chętnie skorzystam z instrukcji po angielsku.
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 11:15   #1149
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Tylko gdyby ktoś się znał na tym tzn. ang i to skontrolował, byłoby super. Wiem z listu, że Naomi zrozumiała o co chodzi, ale....

Stary 2008-08-17, 11:46   #1150
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Ja mogę cały miesiąc budować Arkę!!!! Zgłaszam się na ochotnika do noszenia cegieł i worków z cementem

jeśli mogę mieć prośbę to ja bym wolała żebyś zajęła sie "adopcja serca"
skaner, uzupełnianie zdjęć, formularzy wyjaśnieniem niektórych spraw, które nam sie nie zgadzają
myslę że siostra sie na to zgodzi
no i przekazywanie tych wszystkich pozdrowień, robienie zdjęć, naleśników, pisanie nam na forym na bieżąco ....

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa166 Pokaż wiadomość
Cześć, czytam od bardzo dawna waszą "trylogie" i musze powiedzieć, że dzięki Wam mogę się teraz pochwalić Hellen, która ma 6 latek i ma 2 rodzeństwa, niestety utyka troszke na prawa nozke , takie oslabienie prawej strony,ale chodzi do przedszkola i lubi rysować.

Dzięki za to, że tak dzielnie rozpowszechniacie "adopcje na odległość"
witaj i rozgość się
super to nazwałaś "trylogia"

Cytat:

A apropos tematu - kilka osób spośród znajomych dało mi pieniążki, żebym coś kupiła dla dzieci na misji...pomyślałam sobie, że wezmę te wszystkie pieniążki, wymienię na $ i po prostu dam Siostrze na miejscu - myślę że uzbiera się ok 100$ z tego co mam - może za to da rade kupić dla dzieciaków coś dobrego - co Wy na to?

!
ja to ci chyba nawet w tytule napisałam na zakupy w Zmabii, jak nie no to teraz Ci mówie, moim zdaniem tak będzie najlepiej
albo zapłać komuś za to noszenie cegieł a Ty zajmij się naszymi dziećmi
i tak sobie pocichu myślę że jak wrócisz to pomożesz mnie, Seoni i Joli przy prowadzeniu kartoteki?
a raczej my Tobie bo przecież będziesz ekspertem

jejku Ty już lecisz za 5 dni

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Witaj Z jakiej organizacji masz Dziecko?

nieźle się uśmiałam
do czego to doszło
ja jej przydzieliłam
widzisz Gosia, pomoc potrzebna jak juz Seona nie wie ?

jak widzicie net mi chodzi a burze były okropne
chyba mi jakis aniołek trzymał antenę

pozdrawiam niedzielnie

5 dni do odlotu
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 11:58   #1151
gosiakk7
Rozeznanie

MAMA - ale się uśmiałam z Twojego posta!
To może zrobimy tak - w ciągu dnia będę się zajmować 'adopcją serca' , a wieczorem ponoszę trochę cegieł
ehh..ten skaner to mnie trochę przeraża - nadal nie wiem co to za model i boję się że mogę sobie nie poradzić, bo ja mam dwie lewe ręce do takich ustrojstw ale poproszę Siostrę jeszcze raz o info to może uda mi się przygotować

5 dni...ja pamiętam jak ja sobie uświadamiałam, że wyjazd za 4...3...2 miesiące...
ten czas strasznie szybko leci...zdecydowanie ZA szybko!
Stary 2008-08-17, 12:12   #1152
beautyb
Raczkowanie

Cytat:

MAMA - ale się uśmiałam z Twojego posta!
To może zrobimy tak - w ciągu dnia będę się zajmować 'adopcją serca' , a wieczorem ponoszę trochę cegieł
ehh..ten skaner to mnie trochę przeraża - nadal nie wiem co to za model i boję się że mogę sobie nie poradzić, bo ja mam dwie lewe ręce do takich ustrojstw ale poproszę Siostrę jeszcze raz o info to może uda mi się przygotować

5 dni...ja pamiętam jak ja sobie uświadamiałam, że wyjazd za 4...3...2 miesiące...
och, Gosia - poradzisz sobie ze wszystkim, jestem tego pewna
wyściskasz od nas siostry i wszystkie dzieciaki, prawda?
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 12:15   #1153
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochani, wiecie ile może kosztować wybudowanie domu???

Moja rodzina mieszka w chacie. Istnieje malutka malusieńka szansa, że mogę znaleźć kogoś kto zasponsoruje budowę domu z cegieł, takiego jak na zdjęciu stąd pytanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dom1.jpg (30,7 KB, 31 załadowań)

Stary 2008-08-17, 15:32   #1154
mOna01
Zakorzenienie

Witam wszystkie wspaniałe kobiety które biorą udział w tej misji dopiero dotarłam do tego wątku, bardzo mnie to poruszyło i chciałam pomóc... Mogę przelać pieniążki ale też bardzo chciałabym dołączyć się do wysyłania paczki. Mogę zakupić rzeczy, które są w Zambii drogie lub niedostępne i wysłać tej, która paczkę tworzy i wysyła ;> Czy teraz albo wkrótce będzie jakaś paczka wysyłana?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 17:50   #1155
mamapity
Raczkowanie

KateMwale-o ile dobrze pamiętam,to kiedyś na czacie Siostra mówiła,że domek z cegieł kosztuje - 1000$ albo 3 tyś. na nasze.

Pozdrawiam.

gosiakk7-zaczeło się wielkie odliczanie do wyjazdu.

Pozdrów Siostrę, pracowników,wszystkie dzieci i jak będziesz miała możliwość to zrób dużo zdjęć, Siostrze z dziecimi oraz ich rodzinom.

Proszę z całego serca.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-08-17 o 18:17
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:42   #1156
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamapity Pokaż wiadomość
KateMwale-o ile dobrze pamiętam,to kiedyś na czacie Siostra mówiła,że domek z cegieł kosztuje - 1000$ albo 3 tyś. .
Tak potwierdzam 1000$.
Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wspaniałe kobiety które biorą udział w tej misji dopiero dotarłam do tego wątku, bardzo mnie to poruszyło i chciałam pomóc... Mogę przelać pieniążki ale też bardzo chciałabym dołączyć się do wysyłania paczki. Mogę zakupić rzeczy, które są w Zambii drogie lub niedostępne i wysłać tej, która paczkę tworzy i wysyła ;> Czy teraz albo wkrótce będzie jakaś paczka wysyłana?
Ja jedną wysłałam i mam na 1/3 drugiej więc chyba ja

[quote=KateMwale;8622364]Kochani, wiecie ile może kosztować wybudowanie domu???
[quote]

1000$

Cytat:

Ja mogę ci pomóc wiem jaka to drukarka i choć może jej nie widziałam to co nieco nt skanowania wiem.Mam już do niej kreatora skanowania
Czy tu czy tam pisz śmiało do mnie pomogę i głowa do góry w końcu cała nadzieja w Tobie [ale Cię pocieszyłam]

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:46   #1157
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Ja mogę ci pomóc wiem jaka to drukarka i choć może jej nie widziałam to co nieco nt skanowania wiem.Mam już do niej kreatora skanowania
Czy tu czy tam pisz śmiało do mnie pomogę i głowa do góry w końcu cała nadzieja w Tobie [ale Cię pocieszyłam]
No fakt...pocieszyłaś jak nie wiem co... od razu mi lepiej

to jest drukarka ze skanerem? napisz mi jaki model...
z góry dziękuję...

mamapity - pozdrowię wszystkich na pewno, a zdjęć porobię duuuużo - obiecuję nie będę się rozstawać z aparatem
Stary 2008-08-17, 19:32   #1158
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość

jeśli mogę mieć prośbę to ja bym wolała żebyś zajęła sie "adopcja serca"
skaner, uzupełnianie zdjęć, formularzy wyjaśnieniem niektórych spraw, które nam sie nie zgadzają
myslę że siostra sie na to zgodzi
no i przekazywanie tych wszystkich pozdrowień, robienie zdjęć, naleśników, pisanie nam na forym na bieżąco ....
Tak tak proszę, tylu Rodziców nie ma jeszcze zdjęć lub nieaktualne, pare Dzieci pasowałoby sprawdzić, bo Rodzice mówią, że wygląda inaczej na poprzednim zdjęciu itp.Pouzupełniać wioski, daty urodzenia itp.
Ja to Gosiakka7 widzę jak będzie latać tylko z długopisem i aparatem

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Gosiakk7 pocieszę Cię Każda drukarka ma dwa przyciski: drukuj i skanuj i naciska się w zależności co chesz robić Ja powiem szczerze, jaki skaner-drukarkę mam, ten zawsze włączę, więc skoro ja daje radę to Ty na pewno

Osoby z Rzeszowa!!!! Justyna Yustyna777 robi duuuuuża wspólną paczuchę, ma jeszcze jakieś 7 kg wolnego miejsca. Jak ktoś z Rzeszowa chce się dorzucić to proszę o kontakt seona@adopcjaserca.pl to podam meila do Justynki

Wspólna pake robi też -
Dla ciebie J. to jak ktoś spoza forum chce to też proszę o kontakt

Kate Mwale i Mamopity, Wy to macie fajnie Rodzice Waszych Dzieci znają angielski i możecie sobie swobodnie korespondować. A baaaardzo wielu Rodziców jest niepiśmiennych i listy pisze pani Gertruda lub Mubanga. Ale to także wielka radość, najważniejsze, że dostało się list

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-08-17, 20:07   #1159
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Osoby z Rzeszowa!!!! Justyna Yustyna777 robi duuuuuża wspólną paczuchę, ma jeszcze jakieś 7 kg wolnego miejsca. Jak ktoś z Rzeszowa chce się dorzucić to proszę o kontakt seona@adopcjaserca.pl to podam meila do Justynki

Wspólna pake robi też -
Dla ciebie J. to jak ktoś spoza forum chce to też proszę o kontakt
Ja chcę się dołączyć! Nie jestem z Rzeszowa ale mogę wysłać rzeczy ode mnie paczką do osoby która wysyła bezpośrednio do Zambii... Tylko powiedzcie co do tych paczek potrzeba?

Stary 2008-08-17, 20:19   #1160
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Ja chcę się dołączyć! Nie jestem z Rzeszowa ale mogę wysłać rzeczy ode mnie paczką do osoby która wysyła bezpośrednio do Zambii... Tylko powiedzcie co do tych paczek potrzeba?
Napisz PW do Dla Ciebie J. , Ona poda Ci swój adres, na który prześlesz rzeczy oraz swój numer konta. 1 kg we wspólnej paczce kosztuje 9 zł. Więc zważ sobie ile Twoje rzeczy ważą i taką kwotę prześlesz na konto Dla Ciebie J.

Wysłać można wszystko: ubranka dla dzieci i dorosłych, budynie, kakao, przybory szkolne, kolorowanki, książki w języku angielskim, nasiona różnych warzyw, lekarstwa o długiej dacie przydatności (taka paka płynie ok. 6-7 miesięcy), zabawki, ozodby do włosów, piłki, skakanki i co tam wymyślisz

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-08-17, 20:26   #1161
mOna01
Zakorzenienie

Dzięki, już się dogaduję na PW z Justyną

Stary 2008-08-17, 20:43   #1162
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
No fakt...pocieszyłaś jak nie wiem co... od razu mi lepiej

to jest drukarka ze skanerem? napisz mi jaki model...
z góry dziękuję...
Gosiu model to HP Deskjet D4163,nic strasznego...
wydaje mi się że jest to drukarka na rynek amerykański.Ale jak masz chwilę wpadnij do jakiegoś sklepu z drukarkami i obejrzyj inne modele .Wszystko jest podobne ,różnią się miejscami przycisków i tylko niektóre funkcje inne.Poproś kogoś z obsługi że niby jesteś zainteresowana kupnem HP i on ci wyjaśni.A potem tylko sprawdzisz u siebie.Spokojnie wszystko w HP jest podobne nawet w innych modelach,a bardzo proste w obsłudze.
Polecałabym kupić kabel do połączenia z komputerem ,w Polsce trzeba go kupić osobno,nie wiem jak tam,ale było by szkoda jakbyś zajechała a go niema i nic nie można zrobić.Koszt chyba ok 25 zł.
No i pozostaje połączyć komputer z drukarką odpowiednim programem,a to jest tu:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...&lang=pl&cc=pl

wybieramy jaki siostra ma typ windows i klikamy dalej a tam kreator nas poprowadzi...itd
W razie problemów pisz ....

Cytat:
Tak tak proszę, tylu Rodziców nie ma jeszcze zdjęć lub nieaktualne, pare Dzieci pasowałoby sprawdzić, bo Rodzice mówią, że wygląda inaczej na poprzednim zdjęciu itp.Pouzupełniać wioski, daty urodzenia itp.
Ja to Gosiakka7 widzę jak będzie latać tylko z długopisem i aparatem

Gosiakk7 pocieszę Cię Każda drukarka ma dwa przyciski: drukuj i skanuj i naciska się w zależności co chesz robić Ja powiem szczerze, jaki skaner-drukarkę mam, ten zawsze włączę, więc skoro ja daje radę to Ty na pewno
Wspólna pake robi też - Dla ciebie J. to jak ktoś spoza forum chce to też proszę o kontakt

Ja też prosze Gosię . o uzupełnienie braków i niedopowiedzeń w kartotekach.
Kontaktuj sie z nami to już my ci robotę znajdziemy

Dwa przyciski są ale jeszcze program potrzebny,a nie wiem czy siostra go ma?
Więc poszukałam....
A co do paczki zapraszam,dawno nie robiłam miesiąc już prawie....

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-08-17, 20:44   #1163
Mikrejsza
Rozeznanie

jej Gosia ale to zleciało 5 dni
już nie mogę się Twoich relacji i zdjęć doczekać
w pewnym sensie to całe forum leci z Tobą także wszystko będzie dobrze, niczym się nie przejmuj
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 22:37   #1164
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochani,
Pomyślałam, że może ktoś będzie chciał skorzystać z "materiałów" szkolnych. Jak coś zaglądajcie do skrzynki
e-mail: adopcjaserca(at)onet.eu (at=@)
hasło: sercedlaafryki1

Tam będę zamieszczała wszystko co wysyłam dzieciakom.

Stary 2008-08-18, 08:43   #1165
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Hej hej mam gorącą prośbę ,fakt skierowaną do Gosi,ale uważam,że takie rzeczy siostrze się przydadzą zawsze i każdy kto wysyła paczką jak ma wolne miejsce i fundusze to może dorzucić.

I jeszcze Gosiu poprosze Cie o 1 strzykawke tuszu do drukarki-Pani Jola /dla ciebie J/ wie jaki to jest ten tusz w strzykawce-juz mi wyslylala,duzo teraz drukowalam ,i tak na zapas by sie przydal,dzieki,Dobranoc.s .Jozefa

Tusz do napełniania kartridzy w drukarce hp 21 czarny i 22 kolorowy.
Do kupienia w sklepach z komputerami drukarkami i wszelkie markety,media-markt itp...
Koszt 2 strzykawki to ok.20-27 zł.(czarny bardziej potrzebny,jak ktoś może słać...)
Jakby ktoś mógł to cały kartridz się też przyda na zapas dla siostry bo one się czasami psują ale to wydatek ok 55-57 zł.(potrzeba po 1szt)

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-08-18, 09:49   #1166
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

a ja właśnie zaniosłam na pocztę 5 kg paczkę dla Siostry i 2 kg priorytet dla Natashy, no cóż tuszpostaram się wrzucić następnym razem.

Dzisiaj postaram się wstawić skany listów i zdjęcia mojej Zosi

Miłego dnia i tygodnia dla wszystkich
Stary 2008-08-18, 11:35   #1167
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
gosiakk - ja aż mam ciarki gdy o tym pomyślę

KateMwale - ale zaopatrzenie Jestem po prostu w szoku... ten Twój mały Krzyś ma pewnie zapasy na najbliższy rok

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:53   #1168
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
KateMwale - ale zaopatrzenie Jestem po prostu w szoku... ten Twój mały Krzyś ma pewnie zapasy na najbliższy rok
Masz rację Seona takie swobodne pisanie z mamą Chrisa jest bardzo przyjemne, a jak jeszcze mam jej zdjęcie, to stała mi się bardzo bardzo bliska.

Moria44 za punkt honoru stawiam sobie wybudowanie domu z cegieł, nie wiem ile to zajmie, może mały będzie przy ukończeniu szkoły, ale dom stanie, ale teraz zmniejszę wysyłkę prezentów, jak coś wpłacę na zakupy na miejscu, a to co na znaczki by poszło, odkładam na cegły i szukam innych co cegiełkę dorzucą, zamiast kwiatków na urodziny, imieniny, prezenty na święta cegiełki proszę

Stary 2008-08-18, 15:03   #1169
tusia11
Przyczajenie

Nie pamiętam która z ostatnich Mam na forum miała Dziewczynkę Christinę Lungu (tak samo się nazywa jak córeczka Pity777). Wysłałam zdjęcie, ale dostałam automatyczną odpowiedź z Twojego meila, że masz jakąś awarię a Córeczka taka słodka Podaj inny email przez PW, to wyślę jeszcze raz.
Chyba chodzi o Tusię11 ??

Witam Właśnie wróciłam z wakacji i na skrzynce znalazłam zdjęcie mojej najpiękniejszej na świecie córeczki Christiny Lungu - dziękuję bardzo

Automatyczna odpowiedź to był autoresponder że do dzisiaj mnie nie ma w firmie, wracam otwieram skrzynkę a tu taka cudowna niespodzianka - jeszcze raz bardzo bardzo dziękuje
tusia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 16:27   #1170
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

MOJA ZOSIA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zosia 010 - Kopia.JPG (33,3 KB, 28 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości