Misja w Zambii - część III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 20:23   #1261
Mikrejsza
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
RRRRany, co tu takie pustki...?

pustek nie ma tylko nikt z wrażenia nie pisze bo ile razy nie podglądałam w ciągu dnia wątku to zawsze szpiegowało nas przynajmniej 5 osób
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 20:53   #1262
Ewcia1333
Raczkowanie

GG do Ewcia1333

Gosiakk witamy
Ewcia1333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 20:55   #1263
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia1333 Pokaż wiadomość
Gosiakk witamy
to ja tylko przez to że siostra czyta poprzednie wątki zapominam się przelogować zawsze
no to Gosiakk widzę że nas czytasz i czekam na relację
Stary 2008-08-24, 20:56   #1264
gosiakk7
Rozeznanie

Czesc kochani!
Jestem w szoku po tym jak poczytałam sobie Wasze wpisy Jestem Wam ogromnie wdzięczna za całe Wasze wsparcie, za wszystkie myśli.
Wczoraj dość późno poinformowała rodzinkę o tym ze dotarłam, wiec przypuszczałąm ze beda sie martwić Aga, nie pisałąm Ci o tym, ale zostawiłąm rodzinie Twój adres mailowy – na wszelki wypadek Nie sądziłam, że skorzystają pierwszego dnia ))

A teraz o tym co tutaj – wyspałam się pobiłam chyba swój rekord, bo położyłam się ok 20 rano poszłam do kościoła na mszę razem z Siostrą. Przeżyłam najpiękniejszą mszę w swoim życiu. Gdyby w Polsce były takie msze, to na prawdę, kościoły pękały by w szwach Piękna muzyka, piękne, wesołe piosenki, niektórzy wstawali i kołysali się w rytm muzyki. Biła od wszystkich radość i to sprawiało, że ta msza mogła by dla mnie trwać cały dzień

Po mszy usiedliśmy wszyscy razem do obiadu (oprócz mnie są tu jeszcze dwa małżeństwa z Czech) a potem zwiedziliśmy szpital i okolice. Chodzę wszędzie z myślą o Was i robię zdjęcia które będą mogły choć trochę Wam pokazać jak tu jest. Każde zdjęcie staram się jak najszybciej zgrać na kompa, albo chociaż opisać w zeszycie, żeby nie zapomnieć co to było, gdzie to było itp Nie dam rady wrzucić tu wszystkich, ale kilka na pewno

Po zwiedzeniu szpitala pojechaliśmy nad mały, piękny wodospad. Jechałam w doborowym towarzystwie – ja, Siostra, kierowca- facet i 5 pasażerów-faceci

Jestem pod ogromnym wrażeniem uprzejmościu ludzi z którymi się tu spotykam Pytają co u mnie, jak się czuję, pozdrawiają. Są bardzo mili.

Poznałam juz Mr. Moyo i Mr Eliasa. Obaj są bardzo sympatyczni i pomocni.

Jedyne co mnie przeraża to moja znajomość angielskiego – przed wyjazdem na prawdę myślałąm, że jest nieźle, ale tu się jakoś zablokowałam...proste pytania są dla mnie niezrozumiałe, nie potrafię się wysłowić...Mam nadzieję, że to kwestia nagromadzenia stresu i emocji i że niedługo to minie.

Ok, to chyba tyle na teraz

Czas na fotki Siostra obiecala moim dwom towarzyszom ze zdjecia ze dzis wieczorem beda w Polsce No to slowa trzeba dotrzymac

Pozdrawiam Was wszystkich i jeszcze raz dziękuję za Waszą pamięć i wsparcie

( na pierwszym zdjeciu, miedzy Siostra a swoja Mama stoi dziewczynka o ktorej Siostra pisala pare postow wyzej. Chodzi prawie samodzielnie!!! )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (102,1 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg afryka - w drodze nad wodospad.JPG (80,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noah`s arc 3.JPG (83,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Rafal ja i Elias.JPG (143,1 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szpital front 3.JPG (82,3 KB, 77 załadowań)
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 21:00   #1265
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

łał
dzięki Gosia
a na czat mozesz wpaść?
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 21:47   #1266
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Na czacie nie było Gosi, ale była jej siostra.

Jest Gosia na czacie zapraszamy -to chyba była pomyłka, pokazał sie nik Gosi ale nic nie pisała zaraz wyszła. W tym czasie byłam ja i Terenia.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-08-24 o 22:30 Powód: dopisek
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 21:50   #1267
Mikrejsza
Rozeznanie

Gosiakk tym angielskim to się nie przejmuj bo to jeszcze zmęczenie, emocje, nowa sytuacja..no wszystko się ponakładało, za 3-4 dni będziesz nawijać tak jakby to był Twój ojczysty język

hehe, u nas całą rodzinka zdjęcia oglądała Gosia suuuper zdjęcia, super relacja
Stary 2008-08-24, 22:21   #1268
tereska
Rozeznanie

Witamy Mamę Gosi na forum. Gratulujemy dzielnej córeczki.

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 22:31   #1269
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

no i się spóźniłam

co tam Gosia na czacie opowiadała ????
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 22:32   #1270
Mama Gosi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tereska Pokaż wiadomość
Witamy Mamę Gosi na forum. Gratulujemy dzielnej córeczki.
Witam Wszystkich. Jak się pewnie domyslacie szukam wszystkich dróg żeby dowiedzieć się jeszcze więcej o tym co przeżywa moja Gosia. Co prawda napisała nam emaila ale mnie to wciąż mało. Myślę że jeszcze tutaj dowiem się czegoś ciekawego. Bardzo przeżywamy Jej pierwszy tak daleki wyjazd.
Mama Gosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 23:28   #1271
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Czesc kochani!
Jestem w szoku po tym jak poczytałam sobie Wasze wpisy Jestem Wam ogromnie wdzięczna za całe Wasze wsparcie, za wszystkie myśli.
Gosiakk7 czytam i czytam i nie mogę się naczytać Sama nie mogę uwierzyć, że TAM jesteś i że piszesz STAMTĄD Zdjęcia suuuper. Na tym jednym zdjęciu to już fundamenty pod Arkę?

Cytat:
Napisane przez Mama Gosi Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich. Jak się pewnie domyslacie szukam wszystkich dróg żeby dowiedzieć się jeszcze więcej o tym co przeżywa moja Gosia. Co prawda napisała nam emaila ale mnie to wciąż mało. Myślę że jeszcze tutaj dowiem się czegoś ciekawego. Bardzo przeżywamy Jej pierwszy tak daleki wyjazd.
Mamo Gosi to tak jak my Liczba wyświetleń wątku już prawie 40 tysięcy Od wczoraj to prawie 2 tysiące w ciągu 2 dni Chyba każdy jest ciekawy co tam u naszej Gosi w Afryce

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
co tam Gosia na czacie opowiadała ????
No właśnie co?

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-08-24 o 23:33 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 06:11   #1272
beautyb
Raczkowanie

Gosia, dzięki za wspaniałe relacje i zdjęcia - od razu człowiekowi się ciepło na sercu robi i ma więcej energii na nowy dzień angielskim się nie przejmuj, to na pewno chwilowe trudności (mnie też się to czasem zdarza).
no i pozdrowienia dla naszej cudownej siostry Józefy!

mamo Gosi, witamy serdecznie!
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 08:15   #1273
Tesik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
pustek nie ma tylko nikt z wrażenia nie pisze bo ile razy nie podglądałam w ciągu dnia wątku to zawsze szpiegowało nas przynajmniej 5 osób
a tak, tak - jednym ze szpiegów jestem Ja
Nie chcę zaśmiecać wątku, więc sobie codziennie podpatruję, aby być na bieżąco.

gosiakk7, ale Ci zazdroszczę i podziwiam. Rozluźnij się, ciesz się życiem i dawaj radość innym - reszta przyjdzie sama.
Czy widziałaś się już ze swoim dzieckiem?
Mam prośbę, jak spotkasz Crebsona Canyungulu, to uściskaj Go bardzo mocno ode mnie i szepnij miłe słówko (albo pokaż na migi)

Pozdrowienia dla Ciebie, wszystkich naszych dzieci oraz niezastąpionej Siostry
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 09:12   #1274
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

gosiakk - ale masz faaaaaaaaaaaaajnie!!! Piękne zdjęcia. Zazdroszczę.
Trzymaj się tam cieplutko... I... jak zawsze czekamy na newsy...
Stary 2008-08-25, 14:37   #1275
moria44
Wtajemniczenie

Gosiuuu wspaniale, że piszesz Bardzo się cieszę, że dotarłaś bez problemu, godzinka opóźnienia to chyba niewiele na tak daleką podróż no ale nie mogło być inaczej, każdy tu o Tobie ciepło myśli i jest z Tobą duchowo w Afryce a swoją drogą, tak jak pisze Seona, to jest niesamowite, że jesteś tam i masz możliwość zobaczenia naszych dzieci, tego jak funkcjonuje szpital, jak wygląda życie w Mpanshy, tyle rzeczy, o których pewnie wiele/u z nas marzy...

Tak czy inaczej uważaj na siebie Gosiu i pisz jak najcześniej

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:29   #1276
bezsenność
Zadomowienie

Witajcie moi mili!
Wieki już tu nie pisałam- a wątek rozrasta się imponująco- dobrze że jest tyle ludzi o dobrym serduszku na wizażu

Teraz prócz naszej Grace- mamy jeszcze jednego bombelka który rośnie u mnie pod sercem i dziś intensywnie wykopuje mi brzucha

Własnie dokonałam opłaty za naszą podopieczną- i chciałabym sie dowiedziec czy szykuje się jakas wielka paka? Po raz 100 mobilizuje się by się do niej dołozyć- i za kazdym razem z zerowym skutkiem- lańsko mi się nalezy!

Pozdrawiam Was gorąco!
Stary 2008-08-25, 18:09   #1277
AniaSar
Przyczajenie

Gosia opisuj, opisuj zdjęcia w zeszycie bo album napewno bedzie imponujacy. Wyprwa życia jest to niewątpliwe z tak wielkimi emocjami. Dziękujemy za wpisy i trzymaj się ciepło.
AniaSar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 19:57   #1278
gosiakk7
Rozeznanie

Witam wszystkich serdecznie, piszę z Zambi

Na początku przekazuję pozdrowienia od Siostry. Dziś Siostry miały bardzo pracowity dzień - różni goście tu byli, więc niestety nie było czasu napisać wcześniej na forum...tzn Siostra miala pisac jak to mówi "z własnej grzędy". Ale już niedlugo

Dzis poznalam Dominika - to bylo niesamowite doswiadczenie...dostalam w prezencie piekny koszyk i patere robione z bambusa, jak powiedzial mi potem Mr Moyo, ktory byla tam ze mna. Rodzina Dominika chciala rowniez dac mi inny prezent...jak sie zorientowalam jaki, to porosilam Pana Moyo zeby ich powstrzymal - zaczeli ganiac kurczaka ktorego chcieli mi wreczy! To niesamowite, bo kazda sztuka drobiu jest na pewno dla nich bardzo cenna...To bylo bardzo bardzo mile.

Potem pojechalismy zobaczyc grupe dzieci,ktore zbieraja sie, zeby razem sie bawic, spiewac - spedzac aktywnie i kreatywnie czas (foto).

Po powrocie udalo mi sie porozmawiac troche z Eliasem. Poszlismy na miejsce gdzie powstaje Arka. Robil zdjecia. Niedlugo wraca do szkoly. Szkoda, bo bardzo Go polubilam.

Ktos pytal, czy to co bylo na zdjeciu to pod fundamenty Arki - odpowiedź brzmi - dokładnie tak!

Kurcze...jak zaczynam Wam pisac, to mam takie metlik w glowie...mam tyle do napisania i jednoczesnie nie wiem co pisac...Chyba musze na spokojnie usisc, napisac Wam dlugirgo posta, a potem skopiowac i wrzucic tutaj - tak jak zrobilam wczoraj.

Moja Mama na forum???? No prosze prosze, co tu sie wyprawia

Co tam bylo na bialo wpisane przez Seone (chyba Seone... )? Dlaczego wszyscy wiedza a ja nie???

Ok, wrzucę Wam fotkę dzieci ktore daly nam dzis pokaz tanca Jak popracuje nad tymi fotkami z dzis, to jutro wrzuce kolejne

Buziaki dla wszystkich!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tańce.JPG (107,6 KB, 64 załadowań)
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 20:31   #1279
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość

Teraz prócz naszej Grace- mamy jeszcze jednego bombelka który rośnie u mnie pod sercem i dziś intensywnie wykopuje mi brzucha
serdeczne gratulacje hihi, pooglądałam zdjęcia z usg na Twojej stronie, cudne

Cytat:

Co tam bylo na bialo wpisane przez Seone (chyba Seone... )? Dlaczego wszyscy wiedza a ja nie???
powiemy Ci jak tylko wrócisz
serdeczne pozdrowienia dla Siostry i wszystkich tam na miejscu Gosiakk, ja na Twoje relacje to czekam jak kiedyś na dobranockę Domyślam się ile wrażeń tam masz na każdym kroku, i to spotkanie z Dominikiem serdeczne buziaki
Stary 2008-08-25, 20:32   #1280
Naku Rhandza
Raczkowanie

GG do Naku Rhandza Send a message via Skype™ to Naku Rhandza

witam wieczorową porą

Gosia , ale fajnie czyta się to co piszesz Strasznie się ciesze , że TAM jesteś , że masz okazje widzieć wszystko na własne oczy, że możesz pomóc , no i , że poznałaś Dominika , Siostrę Józefę Aż mi się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam o tym kurczaku od Dominikowej rodziny Wszystkie zdjęcia cudne , az nie można oczu oderwać Uściskaj proszę mojego małego Abrahama Lungu jak Go gdzies tam spotkasz Z niecierpliwościa czekam na kolejną relację

Mamo Gosi
- witamy wśród nas

" Jeżeli marzy tylko jeden człowiek
Pozostanie to tylko marzeniem
Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem
Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : )
Naku Rhandza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 20:41   #1281
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Witaj Gosiak i pozostali forumowicze w kraju Parę dni mnie nie było, bo byłem na rekolekcjach w Krośnie u Klawerianek. Szkoda, że wcześniej nie zdążyłem się skontaktować z Seoną, bo może byśmy się spotkali jak robiłem przesiadkę w Rzeszowie na Krosno. Te dwa dni też były tak przepełnione zajeciami, że trudno byłoby się wyrwać. No, ale wszystkiego na raz nie można mieć, albo, albo. Cieszę się Małgosiu, że udało Ci się zrealizować ten wyjazd do Mpanshyi by pomóc trochę siostrze. Życzę Ci też miłego i owocnego pobytu w Zambii. Schreck Spiesz się z wyjazdem, bo jak widzisz już kopią fundamenty bez Ciebie. Jeżeli chodzi o wolontariat misyjny to muszę Wam powiedzieć, że z mojej diecezji na misje do Peru na półtora roku wybiera się jedna z naszych animatorek - Zosia. Właśnie od września rozpocznie w Centrum formacji Misyjnej szkolenie językowo-formacyjne. W mailu do mnie wspomniała o nienajlepszej kondycji finansowej (dopiero co skończyła studia) i postanowiłem Ja wspierać finansowo. Podała mi numer swego konta. Jak by się ktoś przyłączył to by Jej ułatwiło przeżycie w CFM w Wawie. Pierwszą ratę jej już wpłaciłem i nie jest to ostatnia, ale też jest na miarę możliwości emeryta. Co jeszcze nowego? Od 21 - 23 IX w Niepokalanowie będę na zebraniu Krajowej Rady Misyjnej (tzn chcę być i będę jak nie będzie przeszkód), tak,że jadąc przez Warszawę mogę się zatrzymać w niej np: na godzinkę czy dwie by sie spotkać przy kawie gdzieś koło dworca głównego z chętnymi. Dajcie znać. Na razie pozdrawiam wszystkich. Siostro Józefo jest siostra pierwszą osobą z Afryki, która zadzwoniła do nas z tak daleka. Żonie tak szczęka opadła z zdziwienia, że musiałem jej pomóc zamknąć buzię. Na szczęście orientuje się gdzie mam adresy i telefony to podała od Agi, bo ja byłem w tym czasie w drodze do Krosna.
Przepraszam, ale to ostatnie zdanie jest nieprawdziwe. Żonkami mówiła o tym przez telefon jak już byłem w Krośnie a nr od Agi dostała od s. Józefy to zadzwoniła do Niej z Zabrza bo z Zambii Siostra nie umiała się z nią połączyć.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2008-08-26 o 21:27 Powód: Poprawka tekstowa.
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 21:03   #1282
blla
Raczkowanie

Gosia - jak będziesz miała okazję uściskaj od nas Jeremiaha Ngoma z Chipindani.
Powodzenia i samych wspaniałych przeżyć!!!!!!!!!!!
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 21:08   #1283
bzianka
Raczkowanie

Gosiu jesteś wspaniała.Właśnie chciałam zapytać czy już poznała swoje adoptowane dziecko,a ona już spełniła swoje marzenie
Wczoraj Mamapity na czacie napisała mi że nasze bociany przynoszą szczęście ,bo to kolejne dziecko jakie pojawi się u rodziny z adopcji(Bezsenność)
Super.
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 21:39   #1284
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Ależ Ci Gosiu zazdroszczę. Zawsze chciałam zwiedzać świat jeżdżąc jako wolontariuszka, ale chyba nigdy nie będę miała tle odwagi. Cieszę się bardzo, że spotkałaś wreszcie swojego adopcyjnego synka -to zapewne najpiękniejsza dla Ciebie chwila

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo siły
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 22:43   #1285
kasiuniaa166
Rozeznanie

Gosiu gratuluję odwagi, że zdecydowałaś się na ten wyjazd. Korzystaj ile tylko możesz z tego pobytu, na pewno będziesz miała piękne wspomnienia. Świetnie, że tak dobrze spędzasz czas i poznałaś juz swojego adopcyjnego synka - pewnie długo czekałaś na ten moment, zdjęcia i relacje są wspaniałe i razem z innymi czekam na kolejne.
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 09:58   #1286
bezsenność
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
serdeczne gratulacje hihi, pooglądałam zdjęcia z usg na Twojej stronie, cudne
Dziękuję ślicznie! I bociany w tym roku się spisały

Widzę że spora grupa osób wybrała się budowac Arkę! Bardzo się cieszę i mocno 3mam kciuki- kiedyś sama chciałam pojechac na misje- ale zycie pokierowało mnie w drugą stronę.
Stary 2008-08-26, 10:17   #1287
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Tyle się tu teraz dzieje.

[/B]Gosia-wielkie gratulacje,za spotkanie z Dominikiem,zdjecia super,no i czekamy na dalsze relacje.:cmok:

bezsenność-Gratuluję Bociany Bzianki, w tym roku spisały sie na 100%

Witamy bardzo serdecznie-Mame Gosi i siostre Madzie.
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 10:47   #1288
Karotka87
Raczkowanie

Gosiu!
Oby Twój pobyt był dla Ciebie cudowną (i owocną) przygodą. Obyś wróciła zadowolona, naładowana pozytywną energią (i bezpiecznie!) do domu.

Ps. Gdybyś (tak przypadkiem) spotkała moją mała Alice Mwansa wyprzytulaj ją odemnie .
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:35   #1289
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:

Tak miało być Ty masz szansę to przeżyć,a my wiemy pierwsi

Moja dobra rada ściskaj wszystkie spotkane dzieci,bo mamy ich 600 i napewno są kogoś od nas

Hm...troche prywaty - moja jest Maloni Mapulanga.
Sciskaj ja odemnie

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Witaj Gosiak i pozostali forumowicze w kraju Parę dni mnie nie było, bo byłem na rekolekcjach w Krośnie u Klawerianek.

OOO ja też je znamprzemiłe siostrzyczki...

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 17:32   #1290
bzianka
Raczkowanie

MAMA-co u ciebie,jak tam Twoja Ciocia?
Ciekawe czy Gosia widziała bociany w Afryce.
Nasza rodzina adopcyjna rozrzucona po całej Polsce,teraz i w Afryce ,ale wszyscy jakoś tak blisko,ciekawe czyje dzieci dzisiaj spotkała Gosia.
Serdeczne pozdrowienia dla Mamy Gosi i siostry.
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości