|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Ponieważ nikt nie pisze to zajmę trochę miejsca.
Cytat:
Melduję, że ostatniego papierosa wypaliłem jak miałem 7 lat. Też chciałem wczoraj włączyć BAMBIII na DVD i mi nie chciało chodzić. Cytat:
Ale skoro MAMA nie ma za dużo zdjęć to załączę jedno jej i jej córki. Córka to ta niższa. Naku Rhandza wiosna też piękna, ale zima ze śniegiem to bajka. |
||
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Ahamar , owszem zima ze śniegiem jest piękna , tylko gdzie ten śnieg ?
W Szczecinie ni płatka nie widac. , a bez śniegu , szaro , buro i ponuro ![]() MAMA , Twója córka jest bardzo do Ciebie podobna
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
A u nas właśnie ostro sypie. I już jest pięknie biało
|
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
w sprawie wysylki rzeczy do RPA
wklejam jej wypowiedzi dziewczyny, ktora tam byla i jedzie w grudniu. jezdzilam tam po szkolach z Pietem J. Rademeyerem i Aidanem Corriganem - czlonkami jednej z partii w RPA prowadzona jest akcja zaadoptuj szkole i chce teraz zaczac szukac sponsorow z overseas czekam poki co na mejla od Pieta z jakimis konkretnymi informacjami typu statystyki, ile dzieci w jakiej szkole ktore szkoly przez kogo zaadoptowane wiec jak na razie nie mam szczegolowych informacji mam tylko te ktore zostaly mi w glowie po podrozy i po rozmowach z dyrektorami i czlonkami stowarzyszeni partii ogolnie bardzo chcialabym sie dowiedziec wiecej na temat waszej dzialalnosci, z czym to sie je, jak zaczynaliscie itd. wtedy i mnie bedzie latwiej dzialac bo jestem zielona ![]() mam troche zdjec..wydrukowalam je na miejscu, nie mylalam wtedy nawet o tym zeby miec je w formie elektronicznej, ale lada moment mi je przesla przydadza sie ubrania, przybory, nawet jakies plakaty np. mapa albo cos w tym stylu bo oni nic nie maja ogolnie lecimy tam w 3 osoby (zabieram moja mame i kuzynke tam na swieta) planuje zakazac im pakowac wlasnych ubran i tylko przywiezc te dla dzieci jezeli uzbieramy ich sporo to Aidan zorganizuje przewoz statkiem ogolnie dziewczyna bardzo sympatyczna, umowilysmy sie jakos na kawe w przyszlym tyg wiec dowiem sie jeszcze wiecej. jej adres mam wiec jelsi ktos bedzie chcial cos przeslac to napiszcie na PW
|
#1685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaproś ją do nas na forum Chetnie sie czegos od niej dowiemy
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
ona tyle co wrocila i jest teraz b zabiegana, ale mowilam jej o czacie i moze jutro albo pojutrze uda jej sie wpasc
![]() NR tez chce sie zabrac na spotkanie wiec moze ktos jeszcze z Warszawy chcialby z nia pogadac i opowiedziec jej o nas? A ona ma zabrac jakies zdjecia itd.
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
wyjechałam przed 16 na wywiadówkę na godzinkę, dopiero wróciłam - cudem
auto zostało po drodze, jak wyschnę i sie otrząsnę to przyjdę ... edit: wyschłam kochani zmieńcie opony na zimowe moja rada
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-11-15 o 20:19 |
|
|
|
#1688 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich
![]() Na imię mam Anka. Stwierdziłam, żę dołączę do forum, ponieważ również zaadaoptowałam dzieciaczka Moja córeczka na imię ma Hellen i ma 5 latek ![]() A tak w ogóle to bardzo miło mi wszystkich poznać ![]() post niezbyt zgrabny:P ale naprawdę nie wiem na razie co mam napisać:P Pozdrawiam wszystkich serdecznie
|
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Witamy Cię bardzo serdecznie, gratulujemy decyzji o adopcji.Mam nadzieję ,że pokażesz nam swoją córeczkę.
Zapraszamy na czat. |
|
|
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Ja siedzę w pokoju i padający za oknem śnieg to dla mnie poezja. MAMA była w szkole samochodem i dla niej to samo było horrorem.
Cytat:
Witaj u nas. Nie martw się. Prawie każdy tak zaczynał. Niedługo się rozpiszesz jak wszyscy, bo skąd by było tyle postów. |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nastepna osoba z Warszawy ![]() mozesz wstawic zdjecie coreczki i napisac cos wiecej?
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
Witaj sheep87 ![]() |
|
|
|
#1693 |
|
Przyczajenie
|
Wstawiłam na avatarek zamiast działkowych wrzosików moją małą Hellen
![]() Aż jestem w szoku, że tak szybko się do mnie odezwaliście Strasznie mi miło![]() a teraz coś więcej: - o Hellen - ma 5 latek, ma rodziców i trzy siostry, jedną starszą, dwie młodsze - Edinę, Justinę i Annę. Anna jest najmłodsza, bo urodziła się w 2005 roku. Rodzice uprawiają orzeszki ziemne i kukurydzę. W mailu dowiedziałam się też, że Hellen nie zna zabawek, dlatego zamierzam jej przesłać listownie jakiegoś pluszaka-misiaka:P ![]() Jak wam się podoba moja mała??
|
|
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczna
ja juz ja wczesiej widzialam na zdjeciu i przykula moja uwage. No to jeszcze raz witaj wsrod Mam i Tatusiow
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
A może pozostałe osoby z forum jednak odwiedziły czat, m.in. Animator, ahamar i inni. Anastazja już do nas dotarła
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wyrabiam limit wpisów za wszystkie czasy. Ale żona na dyżurze, za oknem śnieg ciągle pada - już chyba z 15 cm napadało. A ja siedzę przed ekranem i co chwila coś napiszę.
Dzięki za zaproszenie. Może kiedyś dotrę. Ale teraz kiedy piszę tylko jednym palcem - i to lewej ręki - nie nadążyłbym za Wami. Musisz się do tego przyzwyczaić. Tu wspólnie wszyscy myślą i działają szybciej niż my jako pojedyńcze osoby zdążymy napisać. |
|
|
|
#1697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zapraszamy.Animatorze zgłosiło się 5 dziewczyn i 4 chłopaków. Prawdopodobnie ktoś jeszcze jutro dotrze .
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama Ja już mam zmienione opony. Palić przestać nie mogę bo mi się rozchoruje rodzinka z zimna. Do wszystkich Moja ładniejsza połowa dostała zaproszenie na spotkanie grupy niepełnosprawnych na 09.XII.a ja jestem Jej kierowcą i bodygarem więc został termin spotkania z s. Franciszką tylko 16.XII. Jak tylko to będzie to możliwe to będę Ją ścigał telefonicznie by podpowiedzieć Jej ten termin. Kto więc może i chce to spotykamy się 16.XII. w godzinach popołudniowych w Chorzowie. Dokładne miejsce spotkania jeszcze podam. Na razie dobranoc. witaj Sheep 87 rozgość się na forum i zostań z nami
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Oj ta osoba już chyba wie.
Prawda?Cytat:
![]() Nie przejmuj się,bo każdy na początku miał swoje 5 min na zastanowienie i jeden post z naukami od NR Ale nie przejmuj się gdyby choć jedna osoba z nas była inna to już nie byłaby ta sama grupa.A tak w całośći to chyba nie jest źle. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Witojcie hej
Wrocilem wlasnie ze spaceru z psem a tam sniegu jak w Zakopanym.Stad to powitanie.A moze w Zakopanem? Bylem dzisiaj jak zwykle na czacie.Ale sie dzialo
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Marlenen choć się spóźniłem 5 minut
.Witaj wśród nas sheep87 Kurcze tylko pozazdrościć Warszawiakom - już taką liczną ekipkę mają, a ja dalej sam ![]() No tak - zapraszamy na czat - a jak człowiek wchodzi to żywej duszy . I gdzie wy się podzialiście wszyscy, hmmmm?? Przecież nie ma jeszcze 1wszej![]() Zapomniałem dodać - ...MASAKRA
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2007-11-16 o 00:11 Powód: masakra:P |
|
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
Witaj wśród nas sheep87
Córka sliczna mamy nadzieję, ze zasypiesz nas nowymi pomysłami A jesli bedziesz miała jakies pytania to na wszystkie odpowiemy no i zapraszamy na wieczorne pogaduchy na czacie
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Aneta_3012 poradziłaś sobie ze wszystkim?? Jakby co to pytaj, tym razem na pewno szybciej odpowiemy niż ostatnio
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj sheep87
Co do opon.... MAMA ja jeżdżę od 3 dni cienkim, prawko mam od dwóch tygodni, mam takiego stressa, że zanim wsiądę do auta już się spocę. Póki co w Łodzi sucho i bez mrozu, mam nadzieję, że przeżyję ten pierwszy zimowy sezon, dygu dygu dygu Czy Wy też się tak baliście po zdaniu prawka? Ja się boję pasów zmieniać Gdybym była bardziej pewna w jeździe chętnie przyjechałabym na spotkanie a tak... raczej marne szanse na bezkolizyjne dotarcie. Nela - ja też często zastanawiam się jaka osoba kryje się pod danym nickiem. Moje zdjęcie jest w avatarku więc każdy widzi co i jak ;> Dużą pomocą są zdjęcia ze spotkań. Ja wcześniej myślałam, że Dla Ciebie J. jest na pewno dużo starsza a na zdjęciach okazało się, że to młoda dziewczyna
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
shep witaj
![]() ja nie zapraszam na czat bo ci co nie chodza potem nic na forum nie wiedzą :P to nie fair ![]() ja zapraszam na aukcje - dodałam kilka karteczek i dzwoneczki
|
#1706 |
|
Rozeznanie
|
AHAMAR -Tobie to trzeba jakąś nagrodę specjalną ustanowić za licytowanie na allegro
A ostatnie dzwoneczki są naprawdę ładne i na pewno nie będziesz żałował jeśli uda Ci się je kupić. |
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
cos nam forum umiera
nie ma czego czytac.
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie ma co czytać to wklejam e-mail od Ani - tak nazywa sie ta dziewczyna , która wczoraj wróciła z RPA
ogolnie rzecz biorac to ..to bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc. chcialabym sie dowiedziec wiecej o waszej dzialalnosci, z czym i jak to sie je gdyz sama chcialabym sie bardziej zaangazowac w ten kulejacy poki co program adopcji szkol, a moze nawet rozpoczac wlasna dzialalnosc. w RPA mieszka moj przyjaciel z ktorym pomagamy szkolom polozonym na poludniowym wybrzezu. jest on czlonkiem jednej z partii. od dawna wspomaga szkoly. bedac w RPA spedzilam pare dni na odwiedzaniu szkol i orientowaniu sie w ich sytuacji. jezdzilam z moim znajomym- Aidanem Corriganem i jednym z radnych partii- Pietem Rademeyerem. Obecnie czekam na mejla od Pieta z jakimis konkretnymi informacjami (typu- statystyki, dotychczasowi sponsorzy itd.) Bo wszystkie informacje ktore teraz posiadam to tyle co spamietalam z wizyt. mam kilkanascie zdjec z dwoch szkol, ale niestety nie w formie elektronicznej. czekam az przesla mi na mejla zarowno te ktore juz posiadam jak i inne. problem polega na tym, ze ten kraj to jeden wielki "burdel" a ludzie sa malo ogarnieci i nie wiem kiedy takowego mejla otrzymam. kiedy tylko dostane te portfolio i szczegolowy opis calego przedsiewziecia od razu przesle ![]() w duzym skrocie- program adopcji szkol polega na tym, ze firma adoptuje szkole i sponsoruje ja. sponsoring polega glownie na utrzymywaniu szkoly (tzn. konserwacji) firma dostaje tzw. coverage w lokalnych tamtejszych gazetach i papierek, ze szkola nalezy do tejze firmy. programem kieruje Pani burmistrz. wiele tamtejszych firm juz bierze udzial w programie ale teraz kolej na pozyskiwanie firm z overseas. koszty nie sa duze tym barzdiej ze tamtejsza waluta stoi bardzo nisko i nasze zlotowki przeliczone na Randy mniej wiecej sie podwajaja. poki co z Aidanem staramy sie sami pomagac jak mozemy (oddajemy wlasne ubrania, staramy sie kupowac np. obrusy itd.) szkolom tym przyda sie wszystko (nie jedynie ubrania)- olowki, dlugopisy, zeszyty, zabawki do zerowki, jakies plakaty (typu szkolne czy jakiekolwiek inne, zeby przyjemniej sie dzieciom uczylo i spedzalo czas w szkole). jak juz wspomnialam mysle o rozpoczeciu wlasnej dzialalnosci lub rocznym wyjezdzie i nauczaniu w jednej ze szkol. mam nadzieje, ze te pobiezne informacje poki co wystarcza. poki co musza ![]() dziekuje jeszcze raz ogromnie za zainteresowanie i przepraszam za chaotycznosc w kontakcie, ale po dwoch miesiacacch nieobecnosci mam w domu i wlasnym zyciu naprawde mase zaleglosci. pozdrawiam goraco. ANNA.
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
W tym tygodniu wyslalam mojej Mariannie maly prezent na swieta, a w zeszla srode paczke z dzieciecymi ubrankami do Dla ciebie J. Mam teraz chwile czasu wiec pokaze Wam zdjecia ![]()
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2007-11-16 o 20:05 Powód: dubel |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

W Szczecinie ni płatka nie widac. , a bez śniegu , szaro , buro i ponuro 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moja rada

. I gdzie wy się podzialiście wszyscy, hmmmm?? Przecież nie ma jeszcze 1wszej
Córka sliczna