Misja w Zambii - część III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 14:09   #1711
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez kajarabek Pokaż wiadomość
Witajcie, długo mnie nie było ale to przez pobyt w szpitalu. Wczoraj dostałam formularz Rosy:ju pi: Niestety chyba mój list zaginął Muszę szybko wysłać drugi a puki co to w piątek wyślę pieniążki na paczkę ze sklepiku. Pozdrawiam wszystkich
Na razie nie było informacji na temat tego czy doszły jakieś paczki, śledzę, bo sama czekam na taką informację więc się nie denerwuj. Nad naszymi paczkami i listami czuwają dobre aniołki, bo nawet jak nie było info czy doszło, czy nie, to listy od rodzin rozwiewały potem wszelkie obawy. Na pewno trafi bezpiecznie

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 16:57   #1712
blla
Raczkowanie

Mam pytanie - ile czasu średnio upływa od wpłaty pieniędzy na zakupy w sklepiku do momentu finalizacji zakupów przez Siostrę
I jeszcze takie nieśmiałe pytanie do MAMY i SEONY: nie mam jeszcze formularza na temat mojego Jeremiasza (397) mimo, iż rodzice numerków dookoła już mają nie wspominając o tych powyżej 400. Czy coś niedobrego się z nim dzieje?
Dostałam dzisiaj list napisany w imieniu Jeremiasza przez Mr Mubanga Jest to takie krótkie sprawozdanie, że Jeremiasz wie, że jesteśmy jego rodzicami adopcyjnymi, bardzo się cieszy, że on i jego rodzina mają się dobrze, no i że czeka na wieści od nas (na pocz. sierpnia wysłaliśmy paczkę i list priorytetem...). No ale w dalszym ciągu nie wiem nic o jego rodzinie - a to jest dla nas niezmiernie istotne przy kompletowaniu następnej paczki i robieniu zakupów w sklepiku.

Ps. Sklepik fantastyczny!!!
Ps. Pozdrowienia dla Gosi - ja też z niecierpliwością czekam na następne relacje
Ps. Jeszcze w sprawie dyskusji o wysyłaniu paczek. Zarzut, że za koszt przesyłki można adoptować jeszcze jedno dziecko ma wiele słuszności. Ale uważam, że dostarczanie naszym dzieciakom radości z otrzymania paczki jest tego warte. A poza tym, może jest to trochę egoistyczne z naszej strony (przynajmniej ja tak mam) ponieważ kompletowanie paczki, czy listu, zastanawianie się co im sprawi przyjemność, z czego się ucieszą - jest przede wszystkim OLBRZYMIĄ RADOŚCIĄ dla nas!!! Z resztą wysyłając paczkę pamiętamy o całej rodzinie naszego dziecka, czyli to jest troszkę tak jakbyśmy adoptowali rodzinę a nie tylko jedno dziecko.
Moja pierwsza paczka raczej była dla Jeremiasza - bo nic o jego rodzinie nie wiem (oczywiście słodycze w ilości wystarczającej do podziału) Oprócz ubrań, koca, kalkulatora i wyposażenia do szkoły (myślę, że też się nim podzieli) wysłaliśmy piłkę nożną i pompkę do niej. I muszę przyznać że wysłanie tej paczki sprawiło mnie i mojemu mężowi ogromną przyjemność. A teraz z niecierpliwością czekamy na wiadomość o jej dotarciu.
No ale sie rozpisałam.
Pozdrawiam
Blanka
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 17:32   #1713
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Mam pytanie - ile czasu średnio upływa od wpłaty pieniędzy na zakupy w sklepiku do momentu finalizacji zakupów przez Siostrę
Ja również dołączam się do pytania

Stary 2008-09-08, 19:35   #1714
Dragon-flyyy
Raczkowanie

GG do Dragon-flyyy

MAMA, Seona mam pytanie do jednej z was i szczerze mówiąc nie wiem do której powinnam sie z nim zwrócic, a mianowicie chodzi mi o to ze gdy Siostra przydzieliła mi Josha dostałąm od niej wiadomosc ze mieszka on w wiosce Mukopola a według tabelki z rozmiarami moj synek mieszka w Mpanshy. Nie jest to moze szczególnie istotne w której wiosce mieszka moje dziecko, niemniej jednak ciągle chodzi mi to po głowie dlatego gdyby któras z was ( a doklądniej ta która ma wszystkie informacje o dzieciach) miala wolną chwilke i mogla to sprawdzic w dokumentach bylabym bardzo wdzieczna

I jeszcze jedno, gdy przeczytaląm ze Gosia jest w stanie sfotografowac tylko malą grupke dzieci to wpadl mi do glowy pewien pomysl. Z tego co widziałam w tabelce z rozmiarami to wiele dzieci mimo że mieszka gdzies daleko od szpitala to do szkoly chodzi do Mpanshy, wiec może moznaby bylo np. jutro oglosić ze nastepnego dnia dzieci objete programem adopcji serca zaraz po lekcjach bedą mieć robione zdjęcia i jeśli Gosia znalazlaby czas i udałoby sie to zorganizowac to moglaby w jednym miejscu i za jednym zamachem sfotografowac od razu wiekszą grupke dzieci.
Co wy na to???
Najlepiej byłoby jakby Gosia dala znac co ona o tym myśli i czy to byloby wogóle wykonalne...

Ps. Josh ma numer 120
Dragon-flyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 19:48   #1715
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Czytałam na raty i juz ni3e pamiętam co chciałam napisać , poza tym że strasznie się wzruszyłam jak przeczytałam że Elias podał dla mnie list jakie to przyjemne i jednocześnie moje wyrzuty sumienia, że ja jeszcze mu nie odpisałam powiekszyły się :/

Gosia dobra robota - juz czekam na twoje pomysły i strasznie, strasznie żałuje że mam teraz tak mało czasu
co do listy mailingowej to juz dawno o tym myślałam, ale zawsze brakowało czasu
to wspaniały sposób komunikacji z rodzicami - dość często są jakieś informacje, które chciałob się przekazać wszystkim - np. o spotkaniach

ciszę sie że zamierzasz do nas dołączyć

proszę teraz wszystkich czytajacych, aby przy wieczornej modlitwie poswięcić 1 wybrana modlitwę w intencji "pewnej sprawy dla s.Frnaciszki" - po wszystkim powiem o co chodziło a jest to w naszym interesie
nie to nie jest wyjazd - siostra robi specjalizacje peilęgniarska więc przez najblizsze 2 lata odpada

aha juz wiem - "biuro rachunkowe" rewelacja - ukłony dla jego pracowników - wolontariuszy - Gosia przekaż wyrazy szacunku !!!

i druga sprawa

- od kilku miesiecy mysle "fajnie jakby zrobic filmik ze zdjęć naszych dzieci z podkładem muzycznym itp." a tu ktoś pisał niedawno (alicja z opola?) ye ma takie umiejtnođci !!!
dziewczyno z nieba mi spada
podaj adreswysle ci plytke ze zdjami - wiedz ze sie zgadzasz

wiem tez ze powinnam przeslac materialy do projektu kalendarzy :/

edit:
120
Joshua Tembo
Mpanshya
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 19:57   #1716
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Podtrzymuję swoja propozycję i nie myślę tu o jakiejkolwiek zapłacie
hej !

alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 20:30   #1717
Tesik
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze takie nieśmiałe pytanie do MAMY i SEONY: nie mam jeszcze formularza na temat mojego Jeremiasza (397) mimo, iż rodzice numerków dookoła już mają nie wspominając o tych powyżej 400. Czy coś niedobrego się z nim dzieje?
Dostałam dzisiaj list napisany w imieniu Jeremiasza przez Mr Mubanga Jest to takie krótkie sprawozdanie, że Jeremiasz wie, że jesteśmy jego rodzicami adopcyjnymi, bardzo się cieszy, że on i jego rodzina mają się dobrze, no i że czeka na wieści od nas (na pocz. sierpnia wysłaliśmy paczkę i list priorytetem...). No ale w dalszym ciągu nie wiem nic o jego rodzinie - a to jest dla nas niezmiernie istotne przy kompletowaniu następnej paczki i robieniu zakupów w sklepiku.
Właściwie mogę się pod tym tylko podpisać.
Również otrzymałam dzisiaj list pisany przez Mr Mubeunga w imieniu Clebsona (chyba jednak nie Crebsona - 392). Treść identyczna jak u Jeremiasza. Żadnych szczegółów. W dalszym ciągu nic bliższego na temat mojego synka.
Dołączam się do prośby blla
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 20:34   #1718
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

MAMA jeżeli będzie taka potrzeba, ja mogę zająć się listą mailingową i przesyłaniem info. Myślę, że jak każdy dostałby raz w tygodniu info, takie streszczenie z całego tygodnia co się dzieje na forum, jakie doszły paczki, czy są spotkania itd. to wszyscy byliby zadowoleni.

Stary 2008-09-08, 21:01   #1719
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze takie nieśmiałe pytanie do MAMY i SEONY: nie mam jeszcze formularza na temat mojego Jeremiasza (397) mimo, iż rodzice numerków dookoła już mają nie wspominając o tych powyżej 400
Ja też nie mam Słuchajcie to co Wy macie, to mamy i Wy. Nie ma możliwości, żebyśmy miały coś więcej o Waszym Dzieciach niż Wy Wysyłamy wszystko co mamy.

Co do zakupów, myślę, że Siostra robi zakupy gdy jest w sklepie i to przekazuje, kiedy tylko ma wolną chwilę. Gosia pisała, że wszystko jest skrupulatnie prowadzone, więc wcześniej czy później Dziecko na pewno swoje zakupy otrzyma

Cytat:
Napisane przez Dragon-flyyy Pokaż wiadomość
MAMA, Seona mam pytanie do jednej z was i szczerze mówiąc nie wiem do której powinnam sie z nim zwrócic, a mianowicie chodzi mi o to ze gdy Siostra przydzieliła mi Josha dostałąm od niej wiadomosc ze mieszka on w wiosce Mukopola a według tabelki z rozmiarami moj synek mieszka w Mpanshy.
Wg formularza Mpanshya.

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
MAMA jeżeli będzie taka potrzeba, ja mogę zająć się listą mailingową i przesyłaniem info. Myślę, że jak każdy dostałby raz w tygodniu info, takie streszczenie z całego tygodnia co się dzieje na forum, jakie doszły paczki, czy są spotkania itd. to wszyscy byliby zadowoleni.
Kocham Cię

Gosiu wysłałam Ci meila, sprawdź!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:07   #1720
Tesik
Raczkowanie

Cytat:
Właściwie mogę się pod tym tylko podpisać. Również otrzymałam dzisiaj list pisany przez Mr Mubeunga w imieniu Clebsona (chyba jednak nie Crebsona - 392). Treść identyczna jak u Jeremiasza. Żadnych szczegółów. W dalszym ciągu nic bliższego na temat mojego synka. Dołączam się do prośby blla
Stary 2008-09-08, 21:08   #1721
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

ja tez kocham Kasie

to oznacza ze mozesz zrobic liste mailingowa i posylac maile
jejqu jakby tak sie udalo to chyba zadna organizacja nie ma takiego wypasu

dziewczyny trzymajcie sie w oczekiwaniu na formularze - pozostaje tylko czekanie, siostra czyta wiec wie jak bardzo Wam zalezy i zrobi wszystko aby je przelac do mnie, moze nawet juz leca

a teraz poprosze Alicje z Opola o kilka sow wspomnien i przemyslen ze swoich podrozy po Afryce - o zdjacich kochana nie zapomnij

Alicja
to bardzo skromna osoba, i wstydliwa, ja natomiast nie i musialam poprosic ja publicznie o wyznania bo ma sporo do powiedzenia a chowa to wszystko dla siebie :P
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:16   #1722
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Nie ma problemu. Macie spis maili rodziców, czy należy zacząć budować dopiero taką bazę?
Jak coś rodzice mogę przesyłać swojego maila na mojego adopcyjnego kasia@adopcjaserca.pl
A informację o tworzeniu takiej listy umieścić na stronie głównej i naszej klasie

Stary 2008-09-08, 21:19   #1723
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam,

wróciłem z trasy, usiadłem, przeczytałem Gosiakowe i Siostry uwagi - odpisuję

1. spokojnie - tak dokładnych danych nie potrzeba - bez przesady - nie będziemy wyliczać się co do paznokcia - bardziej orientacyjne dane są potrzebne - powiedzmy - promień - orientacyjny - zasięgu w kilometrach działalności misji, orientacyjna liczba objętych pomocą misyjną wiosek, orientacyjna liczebność populacji - uśredniona na jedną wioskę - resztę można sobie dośpiewać - także spokojnie - nie musi to być aż tak ścisłe - to musi być w miarę dokładny szkic - ale bez przesady - dane orientacyjne.

2. bardzo dobrze, że wspomniałaś o rehabilitancie - Zakon Maltański to inaczej Szpitalnicy - im bardziej medyczne podejście do składu zespołu - tym lepiej - Malteser nie wysyła wolontariuszy - tylko pracowników i opłaca ich - to specjaliści - dodatkowo wyszkolą pracowników z miejscowych zasobów personalnych i będą ich opłacać - podobnie jest w Maracha w Ugandzie. Także bardzo dziękuję za tą wskazówkę z rehabem - brakowało mi tego członka zespołu.

3. Hura - skoro jest siedziba pod stowarzyszenie - ruchy w kierunku patronatu będzie można zagęścić - będzie patronat - będzie można uderzyć do poważniejszych sponsorów z poważniejszymi tematami\projektami - czyt. m.in. paliwo

4. Profil mojej wizyty ulec może w związku z tym drobnej modyfikacji - dodatkowe zadania - scout/recon mission - rozpoznanie - dorzucę to do mojej działalności i zaanonsuję taką praktyczną stronę do projektu w PZKM.

OK - to tyle mojej gadaniny na dziś - pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę udanego wyjazdu do Livingston Gosiu...
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 22:06   #1724
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

MAMA – mamamija– Afryka jest piękna, ale ma swoje blaski i cienie o czym wszyscy wiemy. PICT0181.jpg

To dziecko jest noszone przez kochającą mamę na plecach. Wszechobecne muchy, żyją sobie w jego oczach, składają jaja, rozmnażają się, żywią . Dziecko ślepnie.
Możemy to zmienić....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0182.jpg (61,4 KB, 38 załadowań)

alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 22:40   #1725
Dragon-flyyy
Raczkowanie

GG do Dragon-flyyy

Seona, MAMA wielkie dzieki
Dragon-flyyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 22:48   #1726
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

alicjazopola - Mama pisała,że byłaś w Afryce to super,tylko napisz nam coś więcej. gdzie byłaś, co widziałaś,opisz wszystko.
Stary 2008-09-09, 05:48   #1727
Ażurek
Raczkowanie

GG do Ażurek

Dziś, 9.09 odebrałam pierwszy nr newslettera, wielkie dzięki, bo realizacja pomysłu nastąpiła przed czasem, datowany jest na 10.09. Tylko tu, wśród tak bardzo zaangażowanych i wrażliwych ludzi coś takiego może się zdarzyć.
Ażurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 08:47   #1728
Tesik
Raczkowanie

Witam wszystkich
Właśnie odebrałam świeżutką pocztę i jeszcze cieplutki Newsletter.
Super sprawa, myślę że wszyscy rodzice będą zadowoleni. Dziękuję za pomysł i realizację

Ludzie, jesteście wielcy, dzięki Wam chce się żyć.
Stary 2008-09-09, 09:12   #1729
Seona
Zakorzenienie

Kasiu ja też otrzymałam newslettera Suuuper sprawa!!! Nie żebym wydziwała, ale takie pytanko Czy treść może być jeszcze w meilu dodatkowo?

Nie to, że nie wierzę w inteligencję Adopcyjnych Rodziców, że jak widać załącznik to nie otworzą ale czasem ja sama boję się otwierać nieznajomych meili a już z załącznikiem to wgóle że może tam być jakiś wirus

Wiem, że Ty to Ty ale część Adopcyjnych Rodziców nie zna wszystkich Rodziców - koordynatorów. Może możnaby w nadawcy napisać np. Kasia Adopcja Serca lub coś takiego? Wtedy i załącznik nie będą bali się otworzyć

Jak się nie da to i tak jest suuuper cudownie i o połowę roboty mniej.

A właściwie to jest w tytule też, to może nie będą bali się otwierać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 09:31   #1730
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Czytając ten i poprzedni wątek o Misji zauważyłam jedną rzecz - część pytań gubi się w gąszczu postów, odpowiedzi oraz ważnych kwestii czasem nie da się znaleźć. Dlatego pomyślałam o założeniu zwykłego forum na darmowym serwerze, gdzie wszystko będzie bardziej poukładane.

Za zgodą _Mamy_ umieszczam tutaj linka do tego forum. Jest ono jeszcze w trakcie budowy i uzupełniania, więc proszę pisać co zmienić.

http://www.misjawzambii.fora.pl/

OCZYWIŚCIE WĄTEK NA WIZAŻU ZOSTAJE!! To forum będzie dodatkowym, dla wszystkich chętnych. Mam nadzieję że łatwiej będzie wam znaleźć tam informacje których potrzebujecie.
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 09:53   #1731
beautyb
Raczkowanie

Kochani, nie nadążam z czytaniem! zwolnijcie odrobinę!
zaraz wybiegam do pracy, ale tak sobie pomyślałam, że może po powrocie Gosi moglibyśmy urządzić spotkanie i jakąś wystawę z jej zdjęciami własnie w bibliotece, w której pracuję - to Warszawa Ursus, ale jest dobry dojazd ze Śródmieścia (SKM - dla niewtajemniczonych: Szybka Kolej Miejska ).
właśnie przejęłam nowe obowiązki - jestem m.in. współodpowiedzialna za działalność edukacyjną biblioteki. myślę, że dyrektorowi taka propozycja mogłaby się spodobać. tym bardziej, że czytelnicy biją się o książki podróżnicze - np. Pawlikowskiej czy Cejrowskiego.

co Wy na to?
Gosiu?

buziak na dobry dzień
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 10:03   #1732
moria44
Wtajemniczenie

Gosiu - Ja podzielam Twój zapał w 100% I cieszę się, że pobyt w Zambii sprawił, że masz tyle pomysłów i tyle chęci do ich realizowania

Pierwsze co można by zrobić to wyposażyć pracowników w coś co im ułatwi pracę. Nie wiem dokładnie co, czy mogą to być kalkulatory, jakieś akta, może właśnie nowe biurka lub wygodne krzesła? Jeśli można kupić to na tym zambijskim markecie, to byłoby świetnie. Pieniążki można by zdobyć na ten cel może przez aukcje na Allegro. Ja mam kilka rzeczy w domu, których nie używam, ubrań, kosmetyków i innych. Gdyby każdy znalazł coś u siebie, czego się chętnie nieodpłatnie pozbędzie, to pewnie na te biurka by się uzbierało.
I myślę, że wystarczyłoby zrobić ładne zdjęcia tych rzeczy oraz ich dokładny opis, wysłać je do Ulisi z prośbą o wystawienie aukcji a wysyłki robilibyśmy we własnym zakresie, na nasz koszt, z własnych domów a koszt przesyłki kupujący wpłacaliby na konto misji. Co Wy na to?

Gosiu, widzę, że byłaś w wiosce Dauzeni, czyli tam gdzie mieszka mój Mabvuto, ciekawe czy się załapał na fotkę albo ktoś z jego rodzeństwa.

alicjazopola - byłaś w Afryce?? opowiadaj, opowiadaj

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 10:31   #1733
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
a teraz poprosze Alicje z Opola o kilka słów wspomnien i przemysleń ze swoich podróży po Afryce
Chyba, wszyscy Cię PROSIMY. No teraz poprostu, chyba napewno nie masz innego wyjścia.

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
Za zgodą _Mamy_ umieszczam tutaj linka do tego forum.

http://www.misjawzambii.fora.pl/
Chociaż z reguły jestem przeciw rozdrabnianiu się, ale tym razem myślę, że to dobry pomysł. Tym bardziej, gdy widzę twoją chęć do odpowiedzi na różne pytania, które są zadawane przez nowych rodziców po raz któryś i czasem nam się nie chce na nie odpowiadać bo już tyle razy odpowiadaliśmy. Dobrze, że pojawia się ktoś - jak ty - kto odpowiada kolejny raz.

Pytanie zatroskanego starszego "brata" - uczysz się czy czytasz forum?

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
Kochani, nie nadążam z czytaniem! zwolnijcie odrobinę!

ale tak sobie pomyślałam, że może po powrocie Gosi moglibyśmy urządzić spotkanie i jakąś wystawę
No tempo obecnie jest jak u Kubicy.

Na jednym spotkaniu i wystawie to się może nie skończyć. Trzeba będzie zorganizować objazd po kraju i zagranicy.

Też dostałem gazetkę - pięknie.

Do czego to doszło - mamy biuro w Zambii. My czy siostra nieważne ale dla nas. Może na razie niezbyt wyposażone, no cóż to początki. Na jego dalsze funkcjonowanie i wyposażanie mogą na dłuższy czas my i aukcje nie wystarczyć. Tu może być potrzebne stowarzyszenie lub fundacja. Wielu z nas o tym myśli, niektórzy się do tego przymierzają, inni się przed tym bronią, wszystko jednak wskazuje, że nie będzie innego wyjścia.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 10:39   #1734
Karotka87
Raczkowanie

Mam pytanie

Czekam na list od maleństwa, Dla Ciebie J. wysłała 2 września i nie doszedł.
Ile mniej więcej nasza szanowna poczta( ) potrzebuje czasu, żeby normalny list odszedł?
Na oko ile do was idzie?
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 10:39   #1735
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość

Chociaż z reguły jestem przeciw rozdrabnianiu się, ale tym razem myślę, że to dobry pomysł. Tym bardziej, gdy widzę twoją chęć do odpowiedzi na różne pytania, które są zadawane przez nowych rodziców po raz któryś i czasem nam się nie chce na nie odpowiadać bo już tyle razy odpowiadaliśmy. Dobrze, że pojawia się ktoś - jak ty - kto odpowiada kolejny raz.
dzięki za dobre słowo zapraszam do rejestracji i uzupełniania braków, a także rozwijania forum.

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
Pytanie zatroskanego starszego "brata" - uczysz się czy czytasz forum?
Zrobiłam sobie przerwę do maksymalnie 12:00 a potem siadam się uczyć do upadłego. Właśnie szukam darmowej muzyczki uspakajającej, żeby sie odciąć od świata na czas nauki
Stary 2008-09-09, 11:02   #1736
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochani,

Na razie na Was eksperymentuje
Wysłać wiadomości do ponad 500 osób, nigdy tego nie robiłam.
Tak wiadomość będzie też w treści, w załącznikach będzie to samo + zdjęcie jeżeli jako takie się pojawią. Na razie może się zdarzyć, że dostaniecie to drugi raz, część maili zostało odrzuconych, muszę sprawdzić, czy poprawnie wpisałam dane, czy to wina np tego, że mail jest już nieaktualny. Uzbrójcie się w cierpliwość, następny będzie idealny Buziaki.

Wysyłałam maile z kasia@adopcjaserca.pl, doszły z prywatnego? Będę musiała męża zatrudnić do pomocy...ale to dopiero za 2,3 dni.

Edit 1: Nazwa zmieniona na Kasia Adopcja Serca, a nie samo Kasia
Edit 2: Wczoraj wysyłałam to o 1 w nocy, o 19 był dopiero pomysł I tak sobie piszę o 1, więc dodałam sobie jeden dzień, przemęczenie
Edit3: New_Rock dziękuje dziękuje za wskazówki, już znalazłam i następny będzie tip top

Edytowane przez KateMwale
Czas edycji: 2008-09-09 o 12:06
Stary 2008-09-09, 11:23   #1737
s.Józefa
Raczkowanie

Szczesc Boze!Kochani!Wybaczcie moje dlugie milczenie-to z powodu klopotow po usunieciu zeba w ubiegly piatek.Dzisiaj nasz dentysta dal mi 3 dni wolnego i pocieszyl ze te nerwobole szczeki przejda.Wiec po dawce p/bolowej rozczytowuje sie na forum ....zaczynam od strony 53 ...bede sie starala odpowiedziec na pytania.
Dzisiaj Gosia fotografuje rozne rzeczy ze sklepiku Mr.Chomba.Czas tak strasznie szybko leci...
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 11:44   #1738
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Szczesc Boze!Kochani!Wybaczcie moje dlugie milczenie-to z powodu klopotow po usunieciu zeba w ubiegly piatek.Dzisiaj nasz dentysta dal mi 3 dni wolnego i pocieszyl ze te nerwobole szczeki przejda.Wiec po dawce p/bolowej rozczytowuje sie na forum ....zaczynam od strony 53 ...bede sie starala odpowiedziec na pytania.
Dzisiaj Gosia fotografuje rozne rzeczy ze sklepiku Mr.Chomba.Czas tak strasznie szybko leci...
Współczuję Siostrze bardzo i mam nadzieję, że szybko ból minie. Nie ma nic gorszego niż bóle zębów i szczęki...

Miłego czytania
Stary 2008-09-09, 12:18   #1739
kimkolwieck
Przyczajenie

Witam Wszystkich !
Jako "świeżo upieczona mama"chciałam sie serdecznie z Wami przywitać !
Zostałam mamą ślicznej dziewczynki Marii Tembo !!!!! Pieniążki oczywiście natychmiast dla niej wpłaciłam i teraz kombinuję nad małą paczuszką .
W tzw. wolnym czasie wczytuję się w Wasze posty, bo tu kopalnia wiedzy i dobrych rad !!! A czytania tu jest ...ho .ho !
pozdrawiam gorąco !
kimkolwieck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 12:24   #1740
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez kimkolwieck Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich !
Jako "świeżo upieczona mama"chciałam sie serdecznie z Wami przywitać !
Zostałam mamą ślicznej dziewczynki Marii Tembo !!!!! Pieniążki oczywiście natychmiast dla niej wpłaciłam i teraz kombinuję nad małą paczuszką .
W tzw. wolnym czasie wczytuję się w Wasze posty, bo tu kopalnia wiedzy i dobrych rad !!! A czytania tu jest ...ho .ho !
pozdrawiam gorąco !
Witaj kochana!
To na pewno wiesz, że Pyziulka zrobiła Wiedzę adopcyjną w pigułce http://www.misjawzambii.fora.pl/ i jak sama na pisała ciągle uzupełnia Jakbyś tutaj czegoś nie znalazła pytaj śmiało, a na pewno odpowiemy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości