|
|
#391 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mam Sponsora
Masz ciut prawie 42 lata i nie wiesz?
![]() Cytat:
Nie ma innego lekarza, nie ma czasu, nie ma żadnej innej alternatywy. Tylko te dwa wyjścia. Czas ucieka, przeszczep musi być wykonany natychmiast., a musisz podjąć decyzję!
|
|
|
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie będe uczestniczyła w takich gierkach, w jakie chcesz mnie wciągnąć ale mam dla Ciebie radę, wyobraź sobie, że jesteś uczciwym człowiekiem i pomyśl jak wtedy rozwiązałbyś ten problem. ![]() Wrócę kiedy rozmowa znowu będzie w miarę poważna
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież w podejmowaniu tych decyzji uczestniczą absolutnie różne częsci mózgu. Sorry, ale to argumentacja nastolatka a nie dorosłego faceta. Bo niestety, kogoś o takich argumentach nie jestem w stanie nazwać "mężczyzną" Nie rozumiem też przyrównania prostytucji do żołnierzy w Afganistanie. Jak dla mnie zero analogii. Cytat:
Jest naprawdę wiele wyjść z trudnych sytuacji finansowych, jesli sie chce. Chyba, że masz na myśli kraje trzeciego świata? Czy panienki z tego tematu, mające sponsorów, pochodzą z krajów trzeciego świata? Czy głodują? A może po prostu mają ochotę na nowego iPhone'a, bo to "siara" pokazywać się z zeszłorocznym modelem komórki na mieście?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-04-29 o 20:43 |
||
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem.. oczywiscie muszę dodac,ze ja bym tak nie zrobila nigdy w zyciu.Stad tez uwazam,ze facet taki jest osobą na którą nie będziesz mogla liczyc jezeli chodzi o trzeźwe myślenie w związku z Tobą.Moze robic co chce.
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Resztę Luba już wyjaśniła tak, że jaśniej nie da rady
|
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mi z tego, że mogę zrozumieć psychola, że wiem skąd jego zapędy. Ze mama w damskie ciuchy przebierała, tatuś w piwnicy zamykał ![]() Przestępca powinien też zrozumieć ofiarę. Ze może ją ot tak po prostu g...obchodzić jego trauma z dzieciństwa.
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-04-30 o 07:39 |
|
|
|
|
|
#398 | ||||||||||||||
|
BAN stały
|
Kokietka.
![]() Cytat:
![]() Zwykle nie znaczy jednak zawsze. A jeśli nie zawsze, to używanie słów nigdy, przenigdy jest wielce ryzykowne. Tylko tyle chciałem Ci przekazać w tamtej wypowiedzi. Cytat:
To nie gierki, ale tzw. dylematy moralne, gdy "nie chcem, ale muszem" wybrać mniejsze zło. Widać, na szczęście, jeszcze się z taką sytuacją nie zetknęłaś więc uważasz, że to gierki. Życzę Ci, podobnie z resztą jak i pozostałym Paniom, abyście się nigdy z takimi wyborami nie zetknęły, bo po nich zawsze jest kac! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasze wzniosłe wyobrażenie o sobie --> skrajna sytuacja w jakiej się znaleźliśmy --> bolesne zderzenie z rzeczywistością --> weryfikacja naszego wyobrażenia o sobie --> potwierdzenie naszej wartości lub bolesny upadek z panteonu spowodowany brutalną prawdą, że nie jesteśmy tacy, jak to sobie wyobrażaliśmy. Teraz rozumiesz? Jeśli nie, to dam Ci przykład z wczoraj, gdy na Jeziorze Powidzkim wywrócił się jacht kabinowy i dwoje ludzi zostało uwięzionych pod pokładem. Chłopak wypłynął, a dziewczyna wpadła w panikę tak, że nie była w stanie się ruszyć. Chłopak wrócił do niej, aby dodać jej otuchy i czekać razem z nią na ratunek. Oboje zginęli, ale przed śmiercią wiedzieli dokładnie jaka jest ich reakcja na tak wielki stres i czy ich wcześniejsze myśli o sobie samym i tym, jakby się zachowali w trudnych sytuacjach były prawdziwe. To nie zobaczysz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=A kuku;26744649]
Teraz rozumiesz? Jeśli nie, to dam Ci przykład z wczoraj, gdy na Jeziorze Powidzkim wywrócił się jacht kabinowy i dwoje ludzi zostało uwięzionych pod pokładem. Chłopak wypłynął, a dziewczyna wpadła w panikę tak, że nie była w stanie się ruszyć. Chłopak wrócił do niej, aby dodać jej otuchy i czekać razem z nią na ratunek. Oboje zginęli, ale przed śmiercią wiedzieli dokładnie jaka jest ich reakcja na tak wielki stres i czy ich wcześniejsze myśli o sobie samym i tym, jakby się zachowali w trudnych sytuacjach były prawdziwe. Tak, ale gdyby temu chłopakowi wcześniej taka sytuacja się przydarzyła (mało prawdopodobne, ale możliwe z tym,że zostałby uratowany) to mógłby z całą pewnością owiedzieć, że tak by postąpił...bo już tak postąpił Wiele kobiet w Polsce żyje na skraju nędzy i jakoś nie garną się do prostytucji choćby miały możliwość (ładne, zadbane) a jednak tego nie robią. Jeśli ktoś już pare razy w życiu zachował zimną krew, honor to duże prawdopodobieństwo, że ma charakter i się nie ugnie. Z każdej sytuacji są przynajmniej dwa wyjścia. To, które wybierzemy w rzeczywistości mówi o nas więcej, niż cała pisanina na wizażu. Ale o tym, które wybierzemy możemy pogadać co najwyżej teoretycznie do czasu, gdy nie znajdziemy się w takiej sytuacji w rzeczywistości.Toż wiadomo,że klawiatura wszystko przyjmie i teoretyzujemy Cytat:
Dlatego ja zawsze mówie,że "mam nadzieje,że tak bym nie postąpiła" ale skoro nie powinno się używać słowa nigdy bo jest tylko gdybaniem to po cóż by ono istniało?Czasem właśnie o prostotę i łatwiznę chodzi. Po co się uganiać za kochankami, uwodzić, flirtować, starać się i zadawać sobie tyle trudu? Po co te wszystkie kwiaty, kolacje, podchody, wyjazdy, hotele, etc.? Jedni chodzą do lasu na grzyby, bo lubią, a drugim szkoda czasu, nie lubią się męczyć i kupują w sklepie nie dość, że już ususzone, to jeszcze z certyfikatem. Co kto lubi. Widzisz jak ja kupuje grzyby w sklepie to nie opowiadam naokoło,że je zebrałam . Wiem,że poszłam na łatwiznę. Jeśli facet ma pieniądze i chce się spotykać za odpowiednią oplatą to nie widzę w tym nic złego (oczywiście poza tym,że bym takiego nie chciała )ale niech nie opwiada, ,że to jego dziewczyna to słabe jak robienie zdjęć przy porsche i zamieszczanie na fb
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-05-06 o 16:14 |
|
|
|
|
|
#400 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyjmie wszystko tylko z jakim skutkiem? Moja kiedyś przyjęła dobrą, cejlońską, gorącą herbatę i ... strzeliła focha. Specjalnie się nie zdziwiłem, bo w końcu była rodzaju żeńskiego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=A kuku;26767418]Mógłby powiedzieć "z całym przekonaniem", że "z dużym prawdopodobieństwem" znów by tak postąpił. O niczym innym nie piszę. Tylko znajomość naszego zachowania w konkretnych sytuacjach daje nam prawo do kategorycznych sądów o nas samych. A i to nie zawsze, bo jeśli poprzednie zachowanie zgodne z naszym systemem wartości zostawi w nas jakąś traumę, to następnym razem może ona nie pozwolić nam się ruszyć z miejsca. Wracając do nieco naciąganego przykładu jaki zaserwowałem Lubej, to gdyby jej system wartości i twarde stanie przy nim doprowadziły do tragedii, to czy następnym razem byłaby tak pewna swojej postawy?
"Tyle o nas wiadomo, ile nas sprawdzono" Prawda. Problem w tym,że zbyt wzniosłe przykłady dajesz do tej jakże trywialnej sytuacji. Laska chce mieć kase to daje d...jakiemuś podstarzałemu fagasowi. On jej płaci i może nią dysponować wedle uznania. Proste. To nie są wielkie dylematy. Tu nie ma głodnych dzieci a matka musi schować honor do kieszeni. I Tu prawie każda może powiedzieć,że to nie dla niej, bo właściwie już dokonała takiego wyboru. Zgoda - duże prawdopodobieństwo. Ale czasem i charakter, i honor, i zimna krew muszą dokonywać wyborów między wartościami. Tak np. robi każdy ratownik, gdy ma do uratowania dwie osoby, a może zająć się tylko jedną. Ty już prawie umarłeś, a Ty masz szansę przeżyć, więc wybieram ciebie. Daję ci szansę na życie, bo niestety inaczej się nie da i muszę wybrać jedno z was. Jw tu są prostsze wybory. To nie foka, której organizm przystosowany jest do wychowania 1 dziecka a jeśli urodzi 2 to musi jedno zostawić nomen omen na lodzie Przyjmie wszystko tylko z jakim skutkiem? Moja kiedyś przyjęła dobrą, cejlońską, gorącą herbatę i ... strzeliła focha. Specjalnie się nie zdziwiłem, bo w końcu była rodzaju żeńskiego. Moja wino przyjęła i bardzo zadowolona (choć teraz tak myśle,że jeśli bez focha się obyło, więc może to był klawiatur ![]() Zawsze możesz go użyć w czasie przeszłym, czy też w trybie przypuszczającym. ![]() W trybie przypuszczającym chyba nie "Nigdy bym tego nie zrobiła"
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-05-07 o 16:21 |
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie stać mnie na utrzymanie dziecka to nie zachodzę w ciążę - proste. Sorry, ale dziewczyny szukające sponsorów nie robią tego z powodu głodu, tylko z potrzeby luksusowego życia za cudze pieniądze. Twoja argumentacja jest po prostu chybiona i nie ma żadnej analogii do tego, o czym jest mowa w wątku, dlatego nie widzę sensu dyskutowania o niej. Jakbym ja wyciągała z kapelusza jakieś absurdalne porównania uznałbyś mnie za inteligentnego rozmówcę, z którym warto prowadzić polemikę? I nadal nie rozumiem co ma wspólnego prostytucja z wypadkiem na jeziorze? Chyba tylko tyle, że ja znalazłam się kiedyś na jachcie w czasie silnej burzy, ale na szczęście załoga potrafiła zrzucić żagle, zanim wywróciło łódkę. No i nie jestem pewna, czy dzieci chciałyby żyć z piętnem matki-✂✂✂✂y. Czy nie wolałyby jednak skorzystać z pomocy społecznej, żeby matce pomóc, aby nie musiały oglądać "wujków" macających mamę i wysłuchiwać żartów na swój i matki temat. Ja bym wolała jednak ośrodek, jakbym była dzieckiem. Przecież matka ma prawo odwiedzać dziecko kiedy tylko chce, zabierać na weekendy, na czas świąt. To tylko sytuacja tymczasowa. Sponsoring po prostu NIE JEST skrajną sytuacją życiową i nie można go rozpatrywać w kategoriach poświęcenia życia. Mam wrażenie, że próbujesz wybielić facetów zdradzających żony z utrzymankami, jakby byli nie wiadomo jakimi wybawicielami bezdomnych matek wielodzietnych i głodujących dziewcząt. Obrzydliwe.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwyczajnie, on ją szturcha, kładzie pieniądze na stole, ona idzie i kupuje tusz chanel hypnose drama w douglasie (swoją drogą też będę go kiedyś mieć ![]() )Ale z jednym się z Elfir nie zgodzę. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystiego. Kobieta z 5 dzieci może zostać wdową i nie powiesz mi, że z zapomogi z Mops Tyle,że sytuacja autorki to nie piękny epos, nawet nie dramat psychologiczny "Kochankowie mojej mamy" to zwykły film klasy B,żeby nie powiedzieć D Oczywiście klienci nigdy nie będą wybawicielami. Jakby tacy szlachetni byli to zawsze można bezinteresownie pomóc...ale przecież nie o to chodzi
|
|
|
|
|
|
#404 | |||||||||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Facet, który zdradza też najprawdopodobniej stojąc na ślubnym kobiercu nie zakładał zdrady, ani rozwodu. Razem ze swoją facetką uważali, "że potrafią ułożyć sobie życie zgodnie ze swoimi zasadami". Byli tak samo pewni siebie jak Ty teraz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i właśnie o tym Michał Anioł pisał. |
|||||||||||||||||
|
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej moralnosci ucza Ci, ktorzy od najmlodszych lat mieli wszystko od rodziny, utrzymanie w okresie studiow, albo nawet dluzej. Ja tez bym mogla mowic wiele rzeczy i pouczac jakbym miala tylek podcierany do dnia dzisiejszego przez rodzicow i wiedziec, ze co by nie bylo to zawsze mam sie do kogo zwrocic. Tylko, ze nie kazdy ma z gorki i niektorzy od wczesnych lat musza liczyc sami na siebie, choc to wcale nie jest latwe. A potem przyjdzie byle zarozumialec, czy pseudo znawca zycia i moralnosci, bedzie pouczac i dyrdymaly pisac, ze on/a by nigdy tego i tamtego nie zrobil. Moze i nie, ale drazni mnie ciemnota niektorych ludzi, tych polskich pseudo katolikow, ktorzy wypowiadaja sie z taka pewnoscia, krytycyzmem o ludziach i sytuacjach w ktorych nigdy nie byli. Najchetniej by napietnowali wszystkich, ktorzy nie pasuja do ich wyobrazenia prawowitego obywatela. I nie odsylajcie ludzi do Mopsu. No faktycznie- kobieta, korzystajaca z lichej pomocy Mopsu bedzie duzo bardziej szczesliwa, niz majaca uklad z jednym mezczyzna w ktorym ma wsparcie nie tylko materialne, a i dobre pieniadze. Jestesmy tylko ludzmi, chcemy zyc dobrze. Swiatem rzadzi pieniadz, a te Wasze wzniosle, wyzsze wartosci juz sa tylko wywolywane na papierze i na pokaz przed ludzmi. Jakiz ten kraj bylby piekny gdyby poza monitorem ludzie byliby tacy jak Wy wszyscy tutaj. Tylko hmm...dlaczego tak nie jest? Bo to co sie znajduje tutaj to obluda. Zycie jest inne i Wy tez bywacie inni od tego co wypisujecie. Przekrzykujecie sie roznymi argumentami. Jedne maja sens, a drugie nie, ale tak bardzo staracie sie dowiesc swoich racji, ze niektore wypowiedzi sa juz jak dla mnie do przesady zaklamane.Gdybanie w nieskonczonosc. Teraz zgno*a mnie wszyscy i beda pisac o tym jak daleko to oni doszli, majac tez trudna sytuacje finansowa itp., ale nie chodzi o to zeby nawzajem tu sobie dopiekac i sie wywyzszac. Przyjmijcie do swiadomosci, ze niektorzy musza sobie radzic w pojedynke juz od wczesnych lat i moze potrzebuja wsparcia tak finansowego jak i emocjonalnego, ktorego nie maja w rodzinie. No chyba, ze Mops rowniez to zapewni... Zawsze sa jakies powody tego, ze dziewczyny decyduja sie na sponsoring i jak sadze u wiekszosci z nich nie jest to chec zapewnienia sobie "drogiego tuszu do rzes". Sa plytkie kobiety, ktore pojda do lozka z kilkoma pod rzad (ja chodze z jednym), albo i nawet na godziny beda sobie "usluge" liczyc, ale jak plytkim trzeba byc, zeby uwazac, ze kazda sponsorowana dziewczyna tryska radoscia w momencie gdy np. pierwszy raz rozklada nogi przed obcym facetem, bo ma swiadomosc tego, ze kupi sobie nowy fluid...? Dorabiacie ideologie, do jakichs wymyslonych sytuacji typu "wdowa z piatka dzieci na utrzymaniu". Ja przeciez byloby chyba najlatwiej zrozumiec... A to co najbardziej popieprzone, czyli prostytucja mlodej, bezdzietnej singielki w ogole Was nie szokuje, nie zastanawia i sprowadzacie to do najprostszych powodek. Mysle, ze kazda kobieta juz nawet bedac dziewczynka, marzy o szczesliwym zyciu, znalezieniu odpowiedniego dla siebie meza i zalozeniu rodziny. I wydaje sie Wam, ze nagle w wieku lat nastu czy dwudziestu z taka latwoscia decyduje sie zniszczyc cale to wyobrazenie swojego pieknego i nieskalenego kurest*em zycia na rzecz drozszych kosmetykow? Naprawde tak sie Wam wydaje? to gratuluje. Czesc ludzi tutaj, to zwykle "francuskie pieski", ktore kundla puszczonego w teren bez opieki nie zrozumieja, a tylko szczekac beda i patrzec zeby sobie o niego futerka nie przybrudzic. No ale przeciez zaden z Was nie przyzna sie do tego, ze taki jest. Bo o ile ja, chociaz wirtualnie moge o sobie bez ogrodek napisac, ze sie puszczam, o tyle Wam przez gardlo (lub moze raczej klawiature) by nie przeszlo sie przyznac, ze "wyzej sr*cie niz du*e macie". Edytowane przez k_ga Czas edycji: 2011-05-09 o 11:19 |
|
|
|
|
|
#406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy. Moje oceny wynikały z próby niektórych osób "uwznioślenia" tej sytuacji. Nie oceniam takich kobiet negatywnie. Rozumiem,że woli to robić niż pracować w warzywniaku za 1000 zł. Niestety tak tu się żyje, to jej wybór. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiedzialam, ze uzylas przenosni, bo jakos ze ta opinia dotyczy w szczegolnosci rowniez mnie, poczulam sie ta opinia bezposrednio dotknieta, osmieszona i upokorzona jakbym nie miala w glowie nic poza garscia klakow,a moim zyciowym celem bylo skompletowanie kosmetyczki. Nie neguje tego co piszesz, kazdy moze miec swoje zdanie, ale przyznaj- za 1000zl nie da sie zyc. Oplacic mieszkanie i "zdychac". A Kuku odnosi sie do "wznioslych" sytuacji, by udowodnic zebranym, ze nie wszystko jest "czarno- biale". Mysle, ze gdyby ludzie napisali, ze czesciowo ma racje (bo ma, skoro potrafi jej dowiesc, chocby za pomoca wlasnie tych wznioslych opowiesci), to ta rozmowa bylaby znacznie bardziej krotka, sensowna i na temat. Ale wiekszosc woli isc w zaparte i sie wykłocac, ktore z nich ma racje, isc w zaparte i starac sie to publicznie udowodnic. O ile A kuku moim zdaniem, poprzez te przyklady, doszedl juz do granicy "przesady", o tyle zaraz pewnie pojawia sie osoby, ktore beda mi pisac zebym zostawila sponsora, poszla do tego wazywniaka i zyla caly miesiac na parowkach i kefirze. Da sie? A no pewnie sie da. Tylko, ze to tez juz przesada bedzie. Odpowiedz na to pytanie, jest juz w pierwszym poscie tego watku. Edytowane przez k_ga Czas edycji: 2011-05-09 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#408 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
No to poproszę o parę "przyrodniczych dylematów moralnych". ![]() Jak zawsze. ![]() Skoro tak twierdzisz. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To były argumenty do osób, które zaatakowały osoby zapewniające,że nie zdecydowałyby się na takie życie. Chyba mają prawo?! A matka z 5 dzieci to swego rodzaju dramat, bezsilność - u Ciebie jej nie ma. Masz tylko siebie na utrzymaniu, dałabyś radę, tyle,że skromnie. Tyle,że ty sama piszesz,że nie jesteś szczęśliwa i to jest problem. Rozumiem o co Ci chodzi. To jest Polska. Każdy chce czegoś od życia a nie tylko przezyć od 1 do 1-go. Może po prostu odkładaj pieniądze jakie dostajesz i rozkręć potem jakiś interes. Wiem,że tego nie chcesz słuchac, ale wiele osób też ma ciężką sytuację i nie możesz twierdzić,że Cię nie rozumieją,że też by tak postąpili. Ty dokonałaś swojego wyboru, oni swojego |
|
|
|
|
|
#410 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#411 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja rowniez Ciebie nie atakuje. Do Ciebie byl tylko poczatek posta.
Cytat:
Tyle,że ty sama piszesz,że nie jesteś szczęśliwa i to jest problem. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że przekonania determinują nasze zachowanie ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Możesz otworzyć zakład fryzjerski, kosmetyczny. |
||
|
|
|
|
#413 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko czy taka EKONOMIZACJA JĘZYKA nie prowadzi do tego, że się przestajemy rozumieć?Cytat:
Cytat:
Kierują, ale się do tego nie przyznają, bo przecież są ludźmi, a to podobno zobowiązuje. Posiadają wartości, kodeksy, zasady, a w sytuacji bez wyjścia stają się kanibalami. Cytat:
![]() A niech Ci ten jeden raz będzie! ![]() Przekonania determinują nasze zachowanie do czasu, gdy ... nie zachowamy się inaczej niż byliśmy przekonani.
|
||||
|
|
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lub gdy do końca będziemy według naszych przekonań postępować
|
||
|
|
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#416 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ludzie tak, bo nie mają wyjścia z punktu widzenia prawa. Lwy nie, bo nie znają innych praw jak prawa natury. Cytat:
Fakt! Nie każdy zabija i zjada. Niektórzy zjadają tylko tych, co sami umarli. Ładne uzupełnienie.
|
|||
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#418 | |||
|
BAN stały
|
Chyba kotkę kitą.
A to nie Ty napisałaś?Cytat:
![]() Asiu! Ja Ci wierzę, że jesteś 100% kobietą. Naprawdę. ![]() Cytat:
Cytat:
Wracamy do relacji sprawca ofiara?
|
|||
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłam nigdy w sytuacji skrajnego głodowania i nie sądzę bym w XXI wieku, w Europie się w niej znalazła. Dlatego kategorycznie wykluczam puszczanie się za pieniądze w moim przypadku.
BTW. Czasem pracuję z bezdomnymi i wiem, że jak się chce, to można się odbić od dna z zachowaniem szacunku wobec siebie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

Naprawdę musisz się posiłkować aż takimi przykładami?