|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?
o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam... W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku , z pytaniem czy jestem zainteresowana stazem - oczywiscie sie zgodzilam. Bylam tak zaskoczona tym telefonem ze nie wypytalam o wszystko, powiedziano mi ze zadzwonia do PUP zeby przygotowali dla mnie skierowanie a w maju mam sie zglosic do nich. I stad moje pytanie, czy to przygotowane skierowanie to juz jest zaklepane miejsce czy ide do tego urzedu miasta jeszcze na rozmowe kwalifikacyjna ?Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8130adda5fdf07dc6108f86 8c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f 2a7083;4151057]a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?
o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam... W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku , z pytaniem czy jestem zainteresowana stazem - oczywiscie sie zgodzilam. Bylam tak zaskoczona tym telefonem ze nie wypytalam o wszystko, powiedziano mi ze zadzwonia do PUP zeby przygotowali dla mnie skierowanie a w maju mam sie zglosic do nich. I stad moje pytanie, czy to przygotowane skierowanie to juz jest zaklepane miejsce czy ide do tego urzedu miasta jeszcze na rozmowe kwalifikacyjna ?Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego [/QUOTE]niestety musisz isć na rozmowę kwalifikacyjną na którą PUP kieruje kilka osob spełniających w jakimś tam stopniu podstawowe wymagania. |
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Od 1 maja zaczynam staz w sklepie wlasciwie od 2 bo 1 to swieto
Bardzo mi zalezalo i mocno sie staralam zeby go dostac. Udalo sie Czy jest jakis wyznaczony czas od ktorej do ktorej godziny powinno sie pracowac?I czy soboty sa wolne czy tez powinnam chodzic do pracy tak jak inni pracownicy Jak bylam w UP to zadna Pani mi nic nie wspomniala na ten temat a ja zapomnialam sie o to zapytac Dziekuje z gory za odp
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehh a juz myslalam ze bede traktowana jakos ulgowo Dziekuje za wyjasnienia
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam sie na staz w ten sam sposob co ScarletRose - tzn sama zlozylam pismo z prosba o staz - tez w UM - jakis czas pozniej PUP zawiadomil mnie ze zaczynam staz i dostalam od razu skierowanie na badania bez zadnej rozmowy kwalifikacyjnej, inne osoby przyjete na staz w tej samej "turze" dokladnie tak samo
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, są wykorzystywani, bo nie znają swoich praw. Ja jestem na stażu w Urzędzie Pracy i wiem z pierwszej ręki, że stażyści mogą pracować tylko 40 godzin tygodniowo, weekendy są wolne, a za każde 30 dni kalendarzowe przysługują 2 dni wolnego.
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
to oczywiste, że stażyści nie mogą pracować dłużej niż normalni pracownicy, ale chodziło mi bardziej o pracę ciężką i żmudną ( często w archiwum ).
|
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej być na stażu w sklepie, czy innym podobnym miejscu, bo wtedy dochodzi i mycie podłóg, okien i rozpakowywanie towaru. Generalnie trzeba się fizycznie napracować na te 472 zł :/ W urzędzie też nie jest lekko, ale przynajmniej mam pewność, że wyjdę o 15 i że nikt mi nie każe ze ścierą latać
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niekiedy teraz mam ciężej ![]() rzeczywiście praca w sklepie jest chyba najgorsza... |
|
|
|
|
#795 |
|
BAN stały
|
hej ja dziś dzwoniłam do Urzędu Pracy i kazali mi zanieśc swoje CV do Urzędu Skarbowego w sprawie stażu!! Bo Ponoć ci zgłosili zapotrzebowanie!! Poszłam tam i gadam z kadrową a ta głupa pali że nic nie wie
wkońcu jej się przypomniało że to prawda i łaskawie wzięła to moje CV i list motywacyjny!! Mam się dowiadywac na początku czerwca czy mnie przyjmą!!
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 |
|
BAN stały
|
kobieta mi powiedziała ze na początku czerwca mam przyjśc i się dowiedzieć czy zostałam przyjęta!!! rozmawiałam dziś z nią o wymaganiach!! nie mieli nic takiego określonego !! czyli mam szanse!! mam nadzieję że się dostanę!!
-> Jutro idę do urzędu miasta zaniesć swoje cv i podanie! ale gdzie to złożyc w kadrach?? wie ktoś
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ... słyszałam, że dopiero w styczniu UP zna budżet finansowy przeznaczony na staże, na rozpoczynający się rok. Więc hmm marne szanse są na znalezienie stażu np. w kwietniu, sierpniu itd. (wiadomo, że chętnych jest dużo) ?
|
|
#799 |
|
BAN stały
|
u mnie właśnie teraz urząd ma kasę na staże i teraz trzeba sobie szukac jak ostatnio chciałam znaleźć coś w marcu to niestety urząd juz nie miał funduszy!!
dziewczyny ja mam pytanie gdzie w urzędzie miasta składac to podanie ?? o przyjęcie na staż HELP
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Jak skończyłam liceum w czerwcu szukałam stażu to ... zero perspektywy. Idąc daleko do przodu moje studia skończą się hmm na przełomie lutego/marca i co wtedy ? Niby pracodawca nie płaci za stażystę tylko UP, ale ciężko samemu znaleźć bo nikt nie chce przyjąć a w UP mało ofert.
Może coś z czymś pomyliłam, ale co się dzieje wtedy gdy sama znajdę sobie staż ? Hmm wiem, że coś "dobrego", coś mi przysługuje wtedy ? Mam rację czy pokręciłam coś ? :|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
staż-gdzie i jak szukać?
jak znalezc odpowiednie przyjazne miejsce?
co powiedziec jak szukac? ma ktos jakies doswiadczenie? chetnie przyjmuja czy olewaja?
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: staż
Ale o co chodzi?
![]() Czy to aby na pewno dobre forum?
|
|
|
|
#804 |
|
BAN stały
|
no jak sobie znajdziesz to dobrze musisz iść po papiery do up!! chyba że pracodawca tam już zgłosił zapotrzebowanie to podpisujesz z UP coś!!
ja dziś byłam w Urzędzie Miasta złożyłam podanie o staż! powiedzieli że jak coś to zadzwonią!! I mam pytanie po jakim czasie do was dzwonili??
|
|
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym korzystanie z wyszukiwarki sie kłania:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95722 |
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
pzrepraszam to nie tu mial bcy ten temat
cos sie psuje na wizazu bo co chwila cos sie samo przelacza
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Przesuwam na Plotkowe, bo wątek omyłkowo trafił na forum Seks.
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

co prawda na razie mam podpisana umowe na czas określony do konca roku ale zawsze mogą mi przedłuzyc
, z pytaniem czy jestem zainteresowana stazem - oczywiscie sie zgodzilam. Bylam tak zaskoczona tym telefonem ze nie wypytalam o wszystko, powiedziano mi ze zadzwonia do PUP zeby przygotowali dla mnie skierowanie a w maju mam sie zglosic do nich. I stad moje pytanie, czy to przygotowane skierowanie to juz jest zaklepane miejsce czy ide do tego urzedu miasta jeszcze na rozmowe kwalifikacyjna ?

niekiedy teraz mam ciężej
wkońcu jej się przypomniało że to prawda i łaskawie wzięła to moje CV i list motywacyjny!! Mam się dowiadywac na początku czerwca czy mnie przyjmą!!