Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-15, 11:09   #781
smerfeta01
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie o STAŻ

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
mnie tez zatrudnili od 1 kwietnia co prawda na razie mam podpisana umowe na czas określony do konca roku ale zawsze mogą mi przedłuzyc
też w UM ?
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 17:18   #782
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083
Konto usunięte

a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?

o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam...

W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku, z pytaniem czy jestem zainteresowana stazem - oczywiscie sie zgodzilam. Bylam tak zaskoczona tym telefonem ze nie wypytalam o wszystko, powiedziano mi ze zadzwonia do PUP zeby przygotowali dla mnie skierowanie a w maju mam sie zglosic do nich. I stad moje pytanie, czy to przygotowane skierowanie to juz jest zaklepane miejsce czy ide do tego urzedu miasta jeszcze na rozmowe kwalifikacyjna ?

Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 19:11   #783
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
też w UM ?
nie w straży pożarnej

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 09:36   #784
smerfeta01
Zakorzenienie

[1=8130adda5fdf07dc6108f86 8c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f 2a7083;4151057]a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?

o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam...

W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku, z pytaniem czy jestem zainteresowana stazem - oczywiscie sie zgodzilam. Bylam tak zaskoczona tym telefonem ze nie wypytalam o wszystko, powiedziano mi ze zadzwonia do PUP zeby przygotowali dla mnie skierowanie a w maju mam sie zglosic do nich. I stad moje pytanie, czy to przygotowane skierowanie to juz jest zaklepane miejsce czy ide do tego urzedu miasta jeszcze na rozmowe kwalifikacyjna ?

Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego [/QUOTE]
niestety musisz isć na rozmowę kwalifikacyjną na którą PUP kieruje kilka osob spełniających w jakimś tam stopniu podstawowe wymagania.
Stary 2007-04-21, 11:58   #785
slodziutka_a
Raczkowanie

Od 1 maja zaczynam staz w sklepie wlasciwie od 2 bo 1 to swieto
Bardzo mi zalezalo i mocno sie staralam zeby go dostac.
Udalo sie i teraz wlasnie w zwiazku z tym mam do was male pytanko.
Czy jest jakis wyznaczony czas od ktorej do ktorej godziny powinno sie pracowac?I czy soboty sa wolne czy tez powinnam chodzic do pracy tak jak inni pracownicy
Jak bylam w UP to zadna Pani mi nic nie wspomniala na ten temat a ja zapomnialam sie o to zapytac

Dziekuje z gory za odp
slodziutka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 12:07   #786
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodziutka_a Pokaż wiadomość
Od 1 maja zaczynam staz w sklepie wlasciwie od 2 bo 1 to swieto
Bardzo mi zalezalo i mocno sie staralam zeby go dostac.
Udalo sie i teraz wlasnie w zwiazku z tym mam do was male pytanko.
Czy jest jakis wyznaczony czas od ktorej do ktorej godziny powinno sie pracowac?I czy soboty sa wolne czy tez powinnam chodzic do pracy tak jak inni pracownicy
Jak bylam w UP to zadna Pani mi nic nie wspomniala na ten temat a ja zapomnialam sie o to zapytac

Dziekuje z gory za odp
do pracy chodzisz tak jak normalni pracownicy i robisz to co oni, stażyści przeważnie są wykorzystywani do "czarnych i żmudnych robót" albo zwyczajnie szkolą ich na normalnych pracowników, szkoda tylko, że kase marną dają
Stary 2007-04-21, 20:04   #787
slodziutka_a
Raczkowanie

Cytat:
do pracy chodzisz tak jak normalni pracownicy i robisz to co oni, stażyści przeważnie są wykorzystywani do "czarnych i żmudnych robót" albo zwyczajnie szkolą ich na normalnych pracowników, szkoda tylko, że kase marną dają

Ehh a juz myslalam ze bede traktowana jakos ulgowo
Dziekuje za wyjasnienia
slodziutka_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-22, 09:33   #788
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodziutka_a Pokaż wiadomość
Ehh a juz myslalam ze bede traktowana jakos ulgowo
Dziekuje za wyjasnienia
życzę powodzenia koniecznie napisz jak Ci poszło
Stary 2007-05-20, 12:16   #789
smerfeta01
Zakorzenienie

odświeżam wątek
Stary 2007-05-20, 12:23   #790
ka_ma
Zakorzenienie

Cytat:
niestety musisz isć na rozmowę kwalifikacyjną na którą PUP kieruje kilka osob spełniających w jakimś tam stopniu podstawowe wymagania.
ja dostalam sie na staz w ten sam sposob co ScarletRose - tzn sama zlozylam pismo z prosba o staz - tez w UM - jakis czas pozniej PUP zawiadomil mnie ze zaczynam staz i dostalam od razu skierowanie na badania bez zadnej rozmowy kwalifikacyjnej, inne osoby przyjete na staz w tej samej "turze" dokladnie tak samo
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 12:24   #791
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, są wykorzystywani, bo nie znają swoich praw. Ja jestem na stażu w Urzędzie Pracy i wiem z pierwszej ręki, że stażyści mogą pracować tylko 40 godzin tygodniowo, weekendy są wolne, a za każde 30 dni kalendarzowe przysługują 2 dni wolnego.
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 12:31   #792
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
No właśnie, są wykorzystywani, bo nie znają swoich praw. Ja jestem na stażu w Urzędzie Pracy i wiem z pierwszej ręki, że stażyści mogą pracować tylko 40 godzin tygodniowo, weekendy są wolne, a za każde 30 dni kalendarzowe przysługują 2 dni wolnego.
to oczywiste, że stażyści nie mogą pracować dłużej niż normalni pracownicy, ale chodziło mi bardziej o pracę ciężką i żmudną ( często w archiwum ).
Stary 2007-05-20, 12:41   #793
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
to oczywiste, że stażyści nie mogą pracować dłużej niż normalni pracownicy, ale chodziło mi bardziej o pracę ciężką i żmudną ( często w archiwum ).
Ktoś w tym archiwum musi pracować. Jak nie ma stażysty, to chyba ktoś tym się zajmuje. A wiadomo, że jak jest możliwość zrzucenia tej pracy na inne barki, to czemu nie

Najgorzej być na stażu w sklepie, czy innym podobnym miejscu, bo wtedy dochodzi i mycie podłóg, okien i rozpakowywanie towaru. Generalnie trzeba się fizycznie napracować na te 472 zł :/
W urzędzie też nie jest lekko, ale przynajmniej mam pewność, że wyjdę o 15 i że nikt mi nie każe ze ścierą latać
Stary 2007-05-20, 12:47   #794
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Ktoś w tym archiwum musi pracować. Jak nie ma stażysty, to chyba ktoś tym się zajmuje. A wiadomo, że jak jest możliwość zrzucenia tej pracy na inne barki, to czemu nie

Najgorzej być na stażu w sklepie, czy innym podobnym miejscu, bo wtedy dochodzi i mycie podłóg, okien i rozpakowywanie towaru. Generalnie trzeba się fizycznie napracować na te 472 zł :/
W urzędzie też nie jest lekko, ale przynajmniej mam pewność, że wyjdę o 15 i że nikt mi nie każe ze ścierą latać
ja miałam dobrze, bo nie musiałam do żadnego archiwum chodzić, a pracę tez miałam lekką niekiedy teraz mam ciężej

rzeczywiście praca w sklepie jest chyba najgorsza...
Stary 2007-05-23, 13:20   #795
xyzgirl86
BAN stały

hej ja dziś dzwoniłam do Urzędu Pracy i kazali mi zanieśc swoje CV do Urzędu Skarbowego w sprawie stażu!! Bo Ponoć ci zgłosili zapotrzebowanie!! Poszłam tam i gadam z kadrową a ta głupa pali że nic nie wie wkońcu jej się przypomniało że to prawda i łaskawie wzięła to moje CV i list motywacyjny!! Mam się dowiadywac na początku czerwca czy mnie przyjmą!!
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 16:21   #796
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyzgirl86 Pokaż wiadomość
hej ja dziś dzwoniłam do Urzędu Pracy i kazali mi zanieśc swoje CV do Urzędu Skarbowego w sprawie stażu!! Bo Ponoć ci zgłosili zapotrzebowanie!! Poszłam tam i gadam z kadrową a ta głupa pali że nic nie wie wkońcu jej się przypomniało że to prawda i łaskawie wzięła to moje CV i list motywacyjny!! Mam się dowiadywac na początku czerwca czy mnie przyjmą!!
jesli chcieli by Cię przyjać to najpierw przeprowadzą z Tobą i z innymi kandydatami rozmowę kw.
Stary 2007-05-23, 17:35   #797
xyzgirl86
BAN stały

kobieta mi powiedziała ze na początku czerwca mam przyjśc i się dowiedzieć czy zostałam przyjęta!!! rozmawiałam dziś z nią o wymaganiach!! nie mieli nic takiego określonego !! czyli mam szanse!! mam nadzieję że się dostanę!!
-> Jutro idę do urzędu miasta zaniesć swoje cv i podanie! ale gdzie to złożyc w kadrach?? wie ktoś
Stary 2007-05-23, 17:41   #798
Nektarynka
Zadomowienie

Dziewczyny ... słyszałam, że dopiero w styczniu UP zna budżet finansowy przeznaczony na staże, na rozpoczynający się rok. Więc hmm marne szanse są na znalezienie stażu np. w kwietniu, sierpniu itd. (wiadomo, że chętnych jest dużo) ?

http://kropelka-wiary.pl/

Nektarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 17:47   #799
xyzgirl86
BAN stały

u mnie właśnie teraz urząd ma kasę na staże i teraz trzeba sobie szukac jak ostatnio chciałam znaleźć coś w marcu to niestety urząd juz nie miał funduszy!!
dziewczyny ja mam pytanie gdzie w urzędzie miasta składac to podanie ?? o przyjęcie na staż HELP
Stary 2007-05-23, 18:00   #800
Nektarynka
Zadomowienie

Jak skończyłam liceum w czerwcu szukałam stażu to ... zero perspektywy. Idąc daleko do przodu moje studia skończą się hmm na przełomie lutego/marca i co wtedy ? Niby pracodawca nie płaci za stażystę tylko UP, ale ciężko samemu znaleźć bo nikt nie chce przyjąć a w UP mało ofert.

Może coś z czymś pomyliłam, ale co się dzieje wtedy gdy sama znajdę sobie staż ? Hmm wiem, że coś "dobrego", coś mi przysługuje wtedy ? Mam rację czy pokręciłam coś ? :|

Stary 2007-05-23, 20:51   #801
Nektarynka
Zadomowienie

Stary 2007-05-24, 13:11   #802
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek
staż-gdzie i jak szukać?

jak znalezc odpowiednie przyjazne miejsce?
co powiedziec jak szukac?
ma ktos jakies doswiadczenie?
chetnie przyjmuja czy olewaja?
Stary 2007-05-24, 13:16   #803
lullaby22
Zakorzenienie

Dot.: staż

Ale o co chodzi?
Czy to aby na pewno dobre forum?
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 13:20   #804
xyzgirl86
BAN stały

no jak sobie znajdziesz to dobrze musisz iść po papiery do up!! chyba że pracodawca tam już zgłosił zapotrzebowanie to podpisujesz z UP coś!!
ja dziś byłam w Urzędzie Miasta złożyłam podanie o staż! powiedzieli że jak coś to zadzwonią!! I mam pytanie po jakim czasie do was dzwonili??
Stary 2007-05-24, 13:21   #805
abc_81
Rozeznanie

GG do abc_81

Cytat:
Napisane przez izmonek Pokaż wiadomość
jak znalezc odpowiednie przyjazne miejsce?
co powiedziec jak szukac?
ma ktos jakies doswiadczenie?
chetnie przyjmuja czy olewaja?
w moim przypadku sama poszłam zapytałam i mnie przyjęli. Ale to chyba złe forum na takie pytania .
abc_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 13:27   #806
lullaby22
Zakorzenienie

Poza tym korzystanie z wyszukiwarki sie kłania:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95722
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 14:54   #807
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi?
Czy to aby na pewno dobre forum?

To zależy o jaki "staż" chodzi
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 16:34   #808
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

pzrepraszam to nie tu mial bcy ten temat
cos sie psuje na wizazu bo co chwila cos sie samo przelacza
Stary 2007-05-24, 19:38   #809
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ... słyszałam, że dopiero w styczniu UP zna budżet finansowy przeznaczony na staże, na rozpoczynający się rok. Więc hmm marne szanse są na znalezienie stażu np. w kwietniu, sierpniu itd. (wiadomo, że chętnych jest dużo) ?
To zależy od urzędu. W tym, w którym ja jestem na stażu jest na to kasa przez cały rok. Zarówno na staże jak i na dotacje na rozpoczęcie działalności gospodarczej. U nas tylko brakuje chętnych na te staże
Stary 2007-05-24, 19:41   #810
Pomadka
Zakorzenienie

Przesuwam na Plotkowe, bo wątek omyłkowo trafił na forum Seks.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości