![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?
o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam... W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku ![]() Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
#784 |
Zakorzenienie
|
[1=8130adda5fdf07dc6108f86 8c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f 2a7083;4151057]a jakie sa teraz procedury przyjmowania na staze? czy jak ma sie skierowanie tzn ze dostalo sie na staz?
o staz staralam sie w zeszlym roku, nie wyszlo i nie pamietam jaka jest ta kolejnosc :/ jestem zarejestrowana w PUP'ie i nigdy nie pracowalam... W zeszlym tygodniu zadzwonil do mnie ktos z urzedu miasta do ktorego wysylalam CV w zeszlym roku ![]() Bardzo prosze o wyjasnienie mi (ciemnej istotce) tego ![]() niestety musisz isć na rozmowę kwalifikacyjną na którą PUP kieruje kilka osob spełniających w jakimś tam stopniu podstawowe wymagania. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Od 1 maja zaczynam staz w sklepie wlasciwie od 2 bo 1 to swieto
![]() Bardzo mi zalezalo i mocno sie staralam zeby go dostac. Udalo sie ![]() Czy jest jakis wyznaczony czas od ktorej do ktorej godziny powinno sie pracowac?I czy soboty sa wolne czy tez powinnam chodzic do pracy tak jak inni pracownicy ![]() Jak bylam w UP to zadna Pani mi nic nie wspomniala na ten temat a ja zapomnialam sie o to zapytac ![]() Dziekuje z gory za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehh a juz myslalam ze bede traktowana jakos ulgowo ![]() Dziekuje za wyjasnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
ja dostalam sie na staz w ten sam sposob co ScarletRose - tzn sama zlozylam pismo z prosba o staz - tez w UM - jakis czas pozniej PUP zawiadomil mnie ze zaczynam staz i dostalam od razu skierowanie na badania bez zadnej rozmowy kwalifikacyjnej, inne osoby przyjete na staz w tej samej "turze" dokladnie tak samo
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
No właśnie, są wykorzystywani, bo nie znają swoich praw. Ja jestem na stażu w Urzędzie Pracy i wiem z pierwszej ręki, że stażyści mogą pracować tylko 40 godzin tygodniowo, weekendy są wolne, a za każde 30 dni kalendarzowe przysługują 2 dni wolnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
to oczywiste, że stażyści nie mogą pracować dłużej niż normalni pracownicy, ale chodziło mi bardziej o pracę ciężką i żmudną ( często w archiwum ).
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej być na stażu w sklepie, czy innym podobnym miejscu, bo wtedy dochodzi i mycie podłóg, okien i rozpakowywanie towaru. Generalnie trzeba się fizycznie napracować na te 472 zł :/ W urzędzie też nie jest lekko, ale przynajmniej mam pewność, że wyjdę o 15 i że nikt mi nie każe ze ścierą latać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rzeczywiście praca w sklepie jest chyba najgorsza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
BAN stały
|
hej ja dziś dzwoniłam do Urzędu Pracy i kazali mi zanieśc swoje CV do Urzędu Skarbowego w sprawie stażu!! Bo Ponoć ci zgłosili zapotrzebowanie!! Poszłam tam i gadam z kadrową a ta głupa pali że nic nie wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
BAN stały
|
kobieta mi powiedziała ze na początku czerwca mam przyjśc i się dowiedzieć czy zostałam przyjęta!!! rozmawiałam dziś z nią o wymaganiach!! nie mieli nic takiego określonego !! czyli mam szanse!! mam nadzieję że się dostanę!!
-> Jutro idę do urzędu miasta zaniesć swoje cv i podanie! ale gdzie to złożyc w kadrach?? wie ktoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ... słyszałam, że dopiero w styczniu UP zna budżet finansowy przeznaczony na staże, na rozpoczynający się rok. Więc hmm marne szanse są na znalezienie stażu np. w kwietniu, sierpniu itd. (wiadomo, że chętnych jest dużo) ?
![]() |
#799 |
BAN stały
|
u mnie właśnie teraz urząd ma kasę na staże i teraz trzeba sobie szukac jak ostatnio chciałam znaleźć coś w marcu to niestety urząd juz nie miał funduszy!!
dziewczyny ja mam pytanie gdzie w urzędzie miasta składac to podanie ?? o przyjęcie na staż ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Jak skończyłam liceum w czerwcu szukałam stażu to ... zero perspektywy. Idąc daleko do przodu moje studia skończą się hmm na przełomie lutego/marca i co wtedy ? Niby pracodawca nie płaci za stażystę tylko UP, ale ciężko samemu znaleźć bo nikt nie chce przyjąć a w UP mało ofert.
Może coś z czymś pomyliłam, ale co się dzieje wtedy gdy sama znajdę sobie staż ? Hmm wiem, że coś "dobrego", coś mi przysługuje wtedy ? Mam rację czy pokręciłam coś ? :|
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
staż-gdzie i jak szukać?
jak znalezc odpowiednie przyjazne miejsce?
co powiedziec jak szukac? ma ktos jakies doswiadczenie? chetnie przyjmuja czy olewaja?
#803 |
Zakorzenienie
|
Dot.: staż
Ale o co chodzi?
![]() Czy to aby na pewno dobre forum? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
BAN stały
|
no jak sobie znajdziesz to dobrze musisz iść po papiery do up!! chyba że pracodawca tam już zgłosił zapotrzebowanie to podpisujesz z UP coś!!
![]() ja dziś byłam w Urzędzie Miasta złożyłam podanie o staż! powiedzieli że jak coś to zadzwonią!! I mam pytanie po jakim czasie do was dzwonili?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Poza tym korzystanie z wyszukiwarki sie kłania:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95722 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
pzrepraszam to nie tu mial bcy ten temat
cos sie psuje na wizazu bo co chwila cos sie samo przelacza
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Przesuwam na Plotkowe, bo wątek omyłkowo trafił na forum Seks.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.