Czy stanik musi być przekleństwem? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 17:58   #181
e_myszka
Zakorzenienie

Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
ja do tej pory kupowałam 70C i nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem tego rozmiaru
a spotkałaś się w jakimś sklepie w Łodzi z 60C ?
Stary 2008-03-20, 18:02   #182
Teje
Rozeznanie

Nie. I jedyne miejsce, gdzie w ogóle o takis tanik bym próbowała pytać, to manufaktura.
Teje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 18:34   #183
e_myszka
Zakorzenienie

tam na pewno będzie drogo. Ale rozejrzę się, żeby przynajmniej przymierzyć jeśli będzie taka możliwość
Stary 2008-03-20, 18:45   #184
*beatriz*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
ja do tej pory kupowałam 70C i nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem tego rozmiaru
A czy mogłabyś powiedzieć gdzie je kupowałaś? tzn jak w jakiś malutkich sklepach w Łodzi to dla mnie nie bardzo... ale jesli w jakichś większych ogólnodostępnych,to byłabym wdzięczna
Stary 2008-03-20, 18:53   #185
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
ja chyba na zawsze będę skazana na noszenie stanika w niewłaściwym rozmiarze
nawet jeśli gdzieś znajdę stanik o rozmiarze 60C to nie będzie mnie na niego stać, bo domyślam się,że nie kosztowałby 20 max 30 zł.
Młoda jeszcze jesteś, więc może za rok, dwa będzie Cię stać na wydanie na stanik 70-100zł. A i do tego czasu może oferta będzie już większa. Wszystko w naszych rękach. Jeśli klientki będą się dopominać o odpowiednie rozmiary, to w końcu i producenci i sprzedawcy zaczną je mieć. A jak taki rozmiar będzie powszechniejszy to i ceny spadną.
Poza tym na stanikach nie można oszczędzać. Lepiej mieć jeden porządny niż kilka tańszych, ale w nieodpowiednim rozmiarze. Poza tym staniki szybko schną - jak wypierzesz wieczorem to rano już będzie suchy.

Cytat:
Napisane przez Merzia Pokaż wiadomość
hmmm chyba poprosze ciocie ze stanów może tam się znajdzie z 60b
W Stanach i Kanadzie z tego co mi wiadomo wybór jest jeszcze mniejszy niż w Polsce. Ale możesz poprosić ciocię aby szukała 60B to 28B. Ale czy Ty jesteś pewna, że to ma być 60B (ten rozmiar jest na maksymalnie 75cm w biuście)?
Najlepszy wybór jest chyba w Wielkiej Brytanii, ale pewnie i tam byłby problem ze znalezieniem 60B.

Cytat:
Napisane przez *beatriz* Pokaż wiadomość
Wiecie gdzie można znaleźć 70c? raczej nie mogę sobie pozwolić na wydatek większy niż 50 zł... Przekopałam ostatnio h&m i N I C...
Poszukaj w zwykłych sklepach z bielizną. Ewentualnie w jakiś Atlanticach itp. W sieciówkach możesz mieć problemy ze znalezieniem.
A Ty szukałaś w H&M w Krk, tak? Ja też kiedyś szukałam i nic nie znalazłam w tym rozmiarze. Szukałam z ciekawości, po tym jak przeczytałam jak niektóre dziewczyny zachwycają się tymi stanikami.
Natomiast w zwykłych niepozornych sklepach takie rozmiary są. Dodam jeszcze, że w Krakowie sa dwa sklepy gdzie można przymierzyć staniki o obwodach 60 i 65.

Cytat:
Napisane przez vauka Pokaż wiadomość
Mi też wyszło 60C. W życiu nie słyszałam o takim rozmiarze, nawet w zagranicznych sklepach internetowych ciężko coś dostać.

Dziewczyny, czy jest możliwość jakiegoś chytrego zmniejszenia obwodu w staniku np. 65B albo 70A, tak, żeby pasował?
No niestety muszę potwierdzić, że 60C jest chyba rozmiarem który najtrudniej dostać, a produkuje je na razie chyba jedna firma, a w dodatku dość droga.
Jeśli masz w biuście 76-77cm to możesz spróbować kupić stanik Freya Eva w rozmiarze 60D, czyli 28D. On ma małe miski i trzeba go brać o 1 rozmiar większy, więc rozmiar 60D pasuje na kogoś kto ma około 76cm w biuście.

Cytat:
naprawdę znalazłaś tego typu rozmiary?
byłaś w jakiś niewielkich sklepikach z niedrogą bielizną czy jak?
bo ja nie wiem w jakiego typu sklepach tego szukać
Ona chyba pisała o 70C

Cytat:
a spotkałaś się w jakimś sklepie w Łodzi z 60C ?
W Łodzi chyba nie znajdziesz. To znaczy na Lobby żadna dziewczyna nie pisała o sklepie w Łodzi z taki rozmiarami.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 19:17   #186
201704051255
Konto usunięte

Ja niestety znalazłam jeden 65b albo dwa, w galerii centrum jest chantele 70 do miseczki f bodajze albo e, w jednym sklepie na piotrkowskiej pani zima oznajmila, ze 70d beda na wiosne, w innych dziwnie na mnie patrzyli, o 65 nie ma mowy, 70e tez abstrakcja proponowali mi 75 b albo 80

Co do stanów, to oni tam nawet ubran na male dziewczyny nie maja, XS było jak nasze M\L
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 22:53   #187
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
naprawdę znalazłaś tego typu rozmiary?
byłaś w jakiś niewielkich sklepikach z niedrogą bielizną czy jak?
bo ja nie wiem w jakiego typu sklepach tego szukać
pisałam że znalazłam 70C ale ten rozmiarek nie jest aż tak nietypowy jak 65C czy 65D... szukałam właśnie w takich sklepikach z niedrogą bielizną, natknełam sie też w sklepie odziezowych gdzie poza ciuszkami mają również bieliznę, ale tam staniki były 2 razy droższe
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:09   #188
netty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Poszukaj w zwykłych sklepach z bielizną. Ewentualnie w jakiś Atlanticach itp. W sieciówkach możesz mieć problemy ze znalezieniem.
A Ty szukałaś w H&M w Krk, tak? Ja też kiedyś szukałam i nic nie znalazłam w tym rozmiarze. Szukałam z ciekawości, po tym jak przeczytałam jak niektóre dziewczyny zachwycają się tymi stanikami.
Natomiast w zwykłych niepozornych sklepach takie rozmiary są. Dodam jeszcze, że w Krakowie sa dwa sklepy gdzie można przymierzyć staniki o obwodach 60 i 65.
Ooo, a ja słyszałam tylko o sklepie na Wysłouchów. Mogłabyś powiedzieć, gdzie jest ten drugi sklep? Będę bardzo wdzięczna

...to i tak pobiją cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia."
netty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:15   #189
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Agta85 a wiesz może mniej więcej w jakich cenach są te staniki w sklepach w Krk? ( z obwodem 60-65)
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:37   #190
Merzia
Przyczajenie

Cytat:
W Stanach i Kanadzie z tego co mi wiadomo wybór jest jeszcze mniejszy niż w Polsce. Ale możesz poprosić ciocię aby szukała 60B to 28B. Ale czy Ty jesteś pewna, że to ma być 60B (ten rozmiar jest na maksymalnie 75cm w biuście)?
Najlepszy wybór jest chyba w Wielkiej Brytanii, ale pewnie i tam byłby problem ze znalezieniem 60B.
No to musze poszukać 65 ale taki też mi sie wpija więc już sama nie wiem...

Cytat:
Co do stanów, to oni tam nawet ubran na male dziewczyny nie maja, XS było jak nasze M\L
To zalezy dostałam kiedyś spodnie od cioci i nie dość ze były o wiele zadługie to jeszcze nie mogłam się zapiąć i dużo mi brakowało a raczej jestem bardzo chuda, więc to zależy od sklepu.
Merzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 10:22   #191
agta85
Wtajemniczenie

Trochę źle napisałam o tych sklepach... Tylko w tym na Wysłuchów są obwody 60. W drugim (na Rynku) są tylko 65 i ceny dużo wyższe. A na Wysłuchów niektóre kosztują 120-130 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-21, 14:59   #192
szugarbejb
Zakorzenienie

Fajny wątek, szkoda tylko że większość z Was po 1 upiera się, że na pewno coś jest nie tak, bo wam jest super wygodnie w stanikach 75 B, a tu Wam wyszło 60 G. Dziewczyny, spróbujcie, pomierzcie, a nie z góry zakładajcie, że na pewno głupi wątek.

Robię zakupy na "listku figowym" o ponad roku, z nieśmiertelnego 75 B przeszłam na 65 E lub DD (zależy) , i cóż mogę powiedzieć ... Dziewczyny nie zniekształcajcie swoich piersi na własne życzenie w beżowych bezkształtnych workach

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 19:46   #193
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
F

Robię zakupy na "listku figowym" o ponad roku, z nieśmiertelnego 75 B przeszłam na 65 E lub DD (zależy) , i cóż mogę powiedzieć ... Dziewczyny nie zniekształcajcie swoich piersi na własne życzenie w beżowych bezkształtnych workach
to jakis sklep internetowy? jesli tak, podaj adres
Stary 2008-03-22, 22:51   #194
agta85
Wtajemniczenie

Co prawda pytanie nie do mnie, ale adres listków mogę podać
http://www.figleaves.com/uk/home.asp
Stary 2008-03-22, 23:53   #195
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Co prawda pytanie nie do mnie, ale adres listków mogę podać
http://www.figleaves.com/uk/home.asp
dzieki

http://www.figleaves.com/uk/product...._id=NR-NR11828 jaki śliczny niebieski!!!
Stary 2008-03-23, 14:53   #196
shewa
Zakorzenienie

Widze ze mi sie trafił najgorszy rozmiar jaki moze byc
60C Nie dosc ze trudno dostepny to jeszcze napewno okropnie drogi, a mnie w tym momencie stac na wydanie 30 - max 40 zł.
W wakacje bede miała mozliwosc dorwac cos w WB, orientuje sie ktoras w jakich cenach tam sa??
A moze cos innego by sie na mnie nadało?? Mam 65 cm pod biustem i 77 w biuscie.
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 15:12   #197
e_myszka
Zakorzenienie

ostatnio znalazłam staniczek keya z obwodem 65 i miseczki A B i C dlatego po świętach idę przymierzyć, może uda mi się znaleźć też z obwodem 60

Problem w tym, że to kolekcja dla dzieci i staniczki sa w słoneczka serduszka itd, ale widziałam też jeden czarny

kosztowały tylko 20 zł !
Stary 2008-03-23, 15:13   #198
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Widze ze mi sie trafił najgorszy rozmiar jaki moze byc
60C Nie dosc ze trudno dostepny to jeszcze napewno okropnie drogi, a mnie w tym momencie stac na wydanie 30 - max 40 zł.
W wakacje bede miała mozliwosc dorwac cos w WB, orientuje sie ktoras w jakich cenach tam sa??
A moze cos innego by sie na mnie nadało?? Mam 65 cm pod biustem i 77 w biuscie.
Ogólnie 60-tki są trudnodostępne, w polsce w ogóle nie widziałam takich w sklepach, chociaż myślę że wiele firm już zauważa zapotrzebowanie na małe obwody i chętniej będzie takie produkować. Moim zdaniem przy takich wymiarach nie powinnaś nosić obwodów 65 i szerszych, Miseczka C będzie dobra, ale możesz ewentualnie próbować D.
Co do cen - lepiej mieć dwa, trzy staniki porządne i w dobrym rozmiarze, niż kilkanaście kupionych za małe pieniądze w osiedlowym sklepiku, ale zupełnie niedopasowanych.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 15:20   #199
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Ogólnie 60-tki są trudnodostępne, w polsce w ogóle nie widziałam takich w sklepach, chociaż myślę że wiele firm już zauważa zapotrzebowanie na małe obwody i chętniej będzie takie produkować. Moim zdaniem przy takich wymiarach nie powinnaś nosić obwodów 65 i szerszych, Miseczka C będzie dobra, ale możesz ewentualnie próbować D.
Co do cen - lepiej mieć dwa, trzy staniki porządne i w dobrym rozmiarze, niż kilkanaście kupionych za małe pieniądze w osiedlowym sklepiku, ale zupełnie niedopasowanych.
Wiadomo ze tak lepiej, miec kilka porzadnych. Ale na taki porzadny stanik musiałabym zbierac ze 3 miesiace Mama mi nie da na taka wg niej bzdure, tymbardziej ze sama ma sklep z bielizna i mam dostep. Narazie wybieram po prostu najciasniejsze w obwodzie jak sie da.
Te wymiary sa dla mnie przeklenstwem po prostu Bo i w stanikach i w ciuchach mam problem
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 15:29   #200
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Wiadomo ze tak lepiej, miec kilka porzadnych. Ale na taki porzadny stanik musiałabym zbierac ze 3 miesiace Mama mi nie da na taka wg niej bzdure, tymbardziej ze sama ma sklep z bielizna i mam dostep. Narazie wybieram po prostu najciasniejsze w obwodzie jak sie da.
Te wymiary sa dla mnie przeklenstwem po prostu Bo i w stanikach i w ciuchach mam problem
Widzę,że nie jestem sama .
Nie dość ,że problem z ubraniami i bielizną to nawet mam z butami bo czasem nawet 35 jest na mnie za duże
Stary 2008-03-23, 16:09   #201
zdziuba
Raczkowanie

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, ale temat wciągający. Pytanie mam bardzo proste - czy ktoś może polecić dobry stanikowy sklep w Poznaniu lub Zielonej Górze? Chodzi mi o obsługę, która będzie umiała faktycznie doradzić i podpowiedzieć, jaki rozmiar, ale nie tylko przyglądać się z dziwnym uśmiechem, gdy kolejne sztuki bielizny nie pasują rozmiarem, szerokością ramiączek itp. Nie mam siły wchodzić do takich sklepów, a noszę 75D więc nie jest prosto znaleźć coś naprawdę pasującego.
Pozdrawiam
zdziuba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 16:17   #202
agta85
Wtajemniczenie

Podobno w Poznaniu warto odwiedzić sklep Avocado, ale tylko jeśli będzie tam pani Ania (pani z ciemnymi prostymi włosami za ramiona, niewysoka i w okularach).
Możesz zadzwonić i zapytać kiedy będzie. Podobno zna się na swoim fachu.
Stary 2008-03-23, 16:26   #203
201704051255
Konto usunięte

Ja z innej beczki.
Co to jest stanik rozciągliwy i stanik bardzo ściśliwy?
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 16:47   #204
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki.
Co to jest stanik rozciągliwy i stanik bardzo ściśliwy?
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
W zależności od tego z jakiego materiału wykonany jest biustonosz różnie można go naciągnąć.

Przykładem modelu dość ściśliwego jest Panache Fiesta - na przykład w rozmiarze 60FF ma on bez naciągania 55cm, a po naciągnięciu 70cm, czyli można go naciągnąć tylko 15cm i jest to tylko 10cm od jego nominalnego rozmiaru.

Przykładem rozciągliwa jest Freya Arabella, która w rozmiarze 70G bez naciągania ma 70cm, a po naciągnięciu 93. Można ją więc naciągnąć 23cm i tyle samo jest wtedy szersza od nominalnego rozmiaru.

Dane na podstawie:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...Gjb8-r-aEKk9Hw
o tabeli: http://biustonosze.googlepages.com/home
Stary 2008-03-23, 17:08   #205
201704051255
Konto usunięte

arabellę właśnie oglądałam, ale nie jestem pewna miękkich, mam asymetrię i zawsze albo lewa za duża albo prawa sie marszczy
Stary 2008-03-23, 17:15   #206
agta85
Wtajemniczenie

Wiele kobiet ma asymetrię, jedne większą, inne mniejszą. Ja też mam
Podobno biustonosz należy dopasować do większej piersi, a przy mniejszej miseczce albo bardziej skrócić ramiączka, albo włożyć wkładkę albo lekko podszyć przy fiszbinie.
Stary 2008-03-23, 21:17   #207
iinnkkaa
Zakorzenienie

a podacie jakies strony internetowe (polskie strony) gdzie watro kupic w przystepnych cenach tak do 50zl bielizne?
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 21:27   #208
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
a podacie jakies strony internetowe (polskie strony) gdzie watro kupic w przystepnych cenach tak do 50zl bielizne?
Ja zazwyczaj kupuję na www.intimo4you.com , ceny są bardzo zróżnicowane, zależnie od producenta.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 17:36   #209
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrocław to chyba na razie też stanikowa pustynia. Zostaje internet albo wycieczka do Warszawy/Krakowa/Poznania, a może jeszcze innego miasta. Ale przez internet zazwyczaj szybciej, taniej i wygodniej.
Pisałam o tym, że we Wrocławiu ciężko z "niestandardowymi" rozmiarami, a dziś przeczytałam, że w sklepie Gorseteria w DH Borek mają staniki firmy Freya, która produkuje takie niestandardowe rozmiary - obwody 60 i 65, miski do J. Nie ma ich co prawda w sklepie, ale może warto tam pytać, bo jak będzie zainteresowanie to pewnie sprowadzą. Mają się tam pojawić tez staniki firmy Samanta w bardziej o obwodzie 65.

Szczegóły tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...580&w=75038455
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=76905300
Stary 2008-03-25, 18:21   #210
syb
Raczkowanie

Ja tez przez wiele wiele lat nosilam koszmarnie zle dobrany stanik. Magiczne 80C, w porywach do 85C. Później buszująć w sieci trafiłam na www.stanikomania.blox.pl oraz na lobby biuścistych na gazecie.pl. Nawet brałam udział w pokazie bielizny dla kobiet biuściastych. Ale to po tym jak wreszcie dobrałam dobry biustonosz - 70F lub 75E (w zależności od modelu). I nareszcie wiem, że dobrze dobrany biustonosz to wielki plus. Ze w dobrze o dobranym biustonoszu nawet duże piersi wyglądają ładnie.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości