![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
Cytat:
![]()
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Nie. I jedyne miejsce, gdzie w ogóle o takis tanik bym próbowała pytać, to manufaktura.
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
tam na pewno będzie drogo. Ale rozejrzę się, żeby przynajmniej przymierzyć jeśli będzie taka możliwość
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#185 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym na stanikach nie można oszczędzać. Lepiej mieć jeden porządny niż kilka tańszych, ale w nieodpowiednim rozmiarze. Poza tym staniki szybko schną - jak wypierzesz wieczorem to rano już będzie suchy. W Stanach i Kanadzie z tego co mi wiadomo wybór jest jeszcze mniejszy niż w Polsce. Ale możesz poprosić ciocię aby szukała 60B to 28B. Ale czy Ty jesteś pewna, że to ma być 60B (ten rozmiar jest na maksymalnie 75cm w biuście)? Najlepszy wybór jest chyba w Wielkiej Brytanii, ale pewnie i tam byłby problem ze znalezieniem 60B. Cytat:
A Ty szukałaś w H&M w Krk, tak? Ja też kiedyś szukałam i nic nie znalazłam w tym rozmiarze. Szukałam z ciekawości, po tym jak przeczytałam jak niektóre dziewczyny zachwycają się tymi stanikami. Natomiast w zwykłych niepozornych sklepach takie rozmiary są. Dodam jeszcze, że w Krakowie sa dwa sklepy gdzie można przymierzyć staniki o obwodach 60 i 65. Cytat:
Jeśli masz w biuście 76-77cm to możesz spróbować kupić stanik Freya Eva w rozmiarze 60D, czyli 28D. On ma małe miski i trzeba go brać o 1 rozmiar większy, więc rozmiar 60D pasuje na kogoś kto ma około 76cm w biuście. Cytat:
![]() W Łodzi chyba nie znajdziesz. To znaczy na Lobby żadna dziewczyna nie pisała o sklepie w Łodzi z taki rozmiarami. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
Ja niestety znalazłam jeden 65b albo dwa, w galerii centrum jest chantele 70 do miseczki f bodajze albo e, w jednym sklepie na piotrkowskiej pani zima oznajmila, ze 70d beda na wiosne, w innych dziwnie na mnie patrzyli, o 65 nie ma mowy, 70e tez abstrakcja
![]() Co do stanów, to oni tam nawet ubran na male dziewczyny nie maja, XS było jak nasze M\L |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
Agta85 a wiesz może mniej więcej w jakich cenach są te staniki w sklepach w Krk? ( z obwodem 60-65)
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Trochę źle napisałam o tych sklepach... Tylko w tym na Wysłuchów są obwody 60. W drugim (na Rynku) są tylko 65 i ceny dużo wyższe. A na Wysłuchów niektóre kosztują 120-130 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek, szkoda tylko że większość z Was po 1 upiera się, że na pewno coś jest nie tak, bo wam jest super wygodnie w stanikach 75 B, a tu Wam wyszło 60 G. Dziewczyny, spróbujcie, pomierzcie, a nie z góry zakładajcie, że na pewno głupi wątek.
Robię zakupy na "listku figowym" o ponad roku, z nieśmiertelnego 75 B przeszłam na 65 E lub DD (zależy) , i cóż mogę powiedzieć ... Dziewczyny nie zniekształcajcie swoich piersi na własne życzenie w beżowych bezkształtnych workach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
to jakis sklep internetowy? jesli tak, podaj adres
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Co prawda pytanie nie do mnie, ale adres listków mogę podać
![]() http://www.figleaves.com/uk/home.asp |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.figleaves.com/uk/product...._id=NR-NR11828 jaki śliczny niebieski!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Widze ze mi sie trafił najgorszy rozmiar jaki moze byc
![]() 60C ![]() ![]() W wakacje bede miała mozliwosc dorwac cos w WB, orientuje sie ktoras w jakich cenach tam sa?? A moze cos innego by sie na mnie nadało?? Mam 65 cm pod biustem i 77 w biuscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
ostatnio znalazłam staniczek keya z obwodem 65 i miseczki A B i C
![]() ![]() Problem w tym, że to kolekcja dla dzieci i staniczki sa w słoneczka serduszka itd, ale widziałam też jeden czarny ![]() kosztowały tylko 20 zł ! ![]()
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do cen - lepiej mieć dwa, trzy staniki porządne i w dobrym rozmiarze, niż kilkanaście kupionych za małe pieniądze w osiedlowym sklepiku, ale zupełnie niedopasowanych.
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te wymiary sa dla mnie przeklenstwem po prostu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość ,że problem z ubraniami i bielizną to nawet mam z butami bo czasem nawet 35 jest na mnie za duże ![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, ale temat wciągający. Pytanie mam bardzo proste - czy ktoś może polecić dobry stanikowy sklep w Poznaniu lub Zielonej Górze? Chodzi mi o obsługę, która będzie umiała faktycznie doradzić i podpowiedzieć, jaki rozmiar, ale nie tylko przyglądać się z dziwnym uśmiechem, gdy kolejne sztuki bielizny nie pasują rozmiarem, szerokością ramiączek itp. Nie mam siły wchodzić do takich sklepów, a noszę 75D więc nie jest prosto znaleźć coś naprawdę pasującego.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Podobno w Poznaniu warto odwiedzić sklep Avocado, ale tylko jeśli będzie tam pani Ania (pani z ciemnymi prostymi włosami za ramiona, niewysoka i w okularach).
Możesz zadzwonić i zapytać kiedy będzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Ja z innej beczki.
Co to jest stanik rozciągliwy i stanik bardzo ściśliwy? http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykładem modelu dość ściśliwego jest Panache Fiesta - na przykład w rozmiarze 60FF ma on bez naciągania 55cm, a po naciągnięciu 70cm, czyli można go naciągnąć tylko 15cm i jest to tylko 10cm od jego nominalnego rozmiaru. Przykładem rozciągliwa jest Freya Arabella, która w rozmiarze 70G bez naciągania ma 70cm, a po naciągnięciu 93. Można ją więc naciągnąć 23cm i tyle samo jest wtedy szersza od nominalnego rozmiaru. Dane na podstawie: http://spreadsheets.google.com/pub?k...Gjb8-r-aEKk9Hw o tabeli: http://biustonosze.googlepages.com/home |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
arabellę właśnie oglądałam, ale nie jestem pewna miękkich, mam asymetrię i zawsze albo lewa za duża albo prawa sie marszczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Wiele kobiet ma asymetrię, jedne większą, inne mniejszą. Ja też mam
![]() Podobno biustonosz należy dopasować do większej piersi, a przy mniejszej miseczce albo bardziej skrócić ramiączka, albo włożyć wkładkę albo lekko podszyć przy fiszbinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
a podacie jakies strony internetowe (polskie strony) gdzie watro kupic w przystepnych cenach tak do 50zl bielizne?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczegóły tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...580&w=75038455 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=76905300 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Ja tez przez wiele wiele lat nosilam koszmarnie zle dobrany stanik. Magiczne 80C, w porywach do 85C. Później buszująć w sieci trafiłam na www.stanikomania.blox.pl oraz na lobby biuścistych na gazecie.pl. Nawet brałam udział w pokazie bielizny dla kobiet biuściastych. Ale to po tym jak wreszcie dobrałam dobry biustonosz - 70F lub 75E (w zależności od modelu). I nareszcie wiem, że dobrze dobrany biustonosz to wielki plus. Ze w dobrze o dobranym biustonoszu nawet duże piersi wyglądają ładnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.