|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4
Ja jestem na 23-dniu, czyli już druga połowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
i 2 dzionek zaliczony ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ![]() napewno jest to dobre na spalanie poniewaz cwiczenia sa bardzo dlugie, mi wychodzilo juz godzine w koncowej fazie, a nie ma szans żeby skurcz miesni sie odbywal bez nakladow energi czyli bez spalania glukozy. ![]() kolega wyrak poprostu w kazdym watku i na kazdym kroku pisze to samo co jest juz nudne, bo chyba kazdy przyjal do wiadomosci że to jest tylko na rzezbe nie na spalanie' jednak praktyka pokazuje inaczej, ja tez zrobilam ten trening w tamtym roku i mi wyraznie oponka zmniejszyla sie ale nie bede swoich przykladow podawala bo moga byc wkoncu niewiarygodne, lepiej poogladac zdjecia z przed i po ktore sa na necie ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Piszecie, że ćwiczenia są czasochłonne, co oczywiście jest jednym z mankamentów tego planu. Nie wiem czy Wy spotkaliście się z informacją, że cały dzienny trening nie może zajmować więcej niż 45 minut. Ja to przeczytałam i staram się nie przekraczać. A tu koleżanka pisze, że robiła to ok godziny... No i teraz nie wiem. Może takie skracanie do ram czasowych jest półtreningiem a nie pełnowartościowym seansem... Możecie się odnieść do tego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nie widzę opcji, żeby będąc na 30 dniu (a jestem) robić 3sekundowe wytrzymania i zdążyć w 45 min a tym bardziej w 25min! a jak Twój brzuszek w 24 dniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kilogramow zrzucic? Od A6W? ![]() Cytat:
A6W nie spala tluszczu, wystarcza podstawy wiedzy o tym, jak tluszcz jest spalany, zeby wiedziec, ze efektywne spalanie tluszczu brzuszkami jest niemozliwe. "Tkanka tluszczowa ulegla znacznej redukcji". Od brzuszkow. W 20 dni ![]() ![]() Brzuch owszem, przy A6W bedzie bardziej plaski, efekt spietych miesni. Po zaprzestaniu cwiczen niemal natychmiast zanika. Nastepna, co nic nie wie, a sie ciska. Cytat:
Na spalanie tluszczu nie sa dobre, bo ni to pies ni to wydra - ot, spinasz brzuch. Angazujesz tylko jedna niewielka grupe miesni - brzucha (i to nie wszystkie, a tylko gorne), wiec jakim cudem masz spalac? A to, ze robilas godzine, oznacza tylko, ze robilas beznadziejnie ta A6W - bo A6W sie robi do 35minut. Po prostu robilas dluzsze przerwy/bardzo wolnym tempem. Od tego, ze wydluzysz czas cwiczen 25minut ponad zalecany czas odpoczynkiem, energia sie dodatkowo nie spala ![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Na Ukrainie daliśmy radę, szósteczka zaliczona ![]() Chociaż trochę w piątek się nie chciało, natomiast w sobotę bez problemu ![]() Dziś będzie 31 dzień. Fajne te ćwiczonka ![]() Kurcze jeszcze tylko 2 tygodnie i koniec, ale to szybko zleciało ![]() Aniołku jutro zmierzę się w pasie i napiszę czy coś z talią się zmieniło, napewno brzuch jest bardziej płaski ![]() ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Bettix - ja się właśnie nie mierzyłam przed, fotkę zrobiłam może gdzieś po 2tyg od pierwszego dnia ćwiczeń- tak jak mówiłaś, że lepiej późno niż wcale
![]() No i widzę, że jesteśmy chyba gdzieś na tym samym bądź bardzo podobnym etapie ćwiczeń ![]() Wyrak - a Ty robiłeś, bądź robisz sobie co jakiś czas jeszcze szósteczkę? Czy to już za Tobą i do tego nie wracasz? Pzdr Forumowiczów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Robilem, nie wracam, bo to nie ma najmniejszego sensu - sredni, slabawy wrecz ten program jest, nudny, trzeba go machac codziennie, a z drugiej strony, jest krotkotrwaly; cwiczy tylko gorna czesc brzucha.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nudny- ooo tak! Słabawy- efekty są, a jeśli znasz coś, co jest bardziej godne polecenia na brzuch, to podziel się ![]() Ćwiczy tylko górna część brzucha- no ilość partii mięśniowych uruchomionych przy 6 dość niewielka. Krótkotrwały- nie wiem jeszcze ![]() Ale widzisz, Ty spróbowałeś sobie, ja na przykład choćby z czystej ciekawości efektów też dlatego się tego podjęłam ![]() A może znasz coś skutecznego na talię? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli juz musisz cos na brzuch machac, to ABSII ma tez cwiczenia na bok i dol brzucha i nie trzeba robic tego programu codzien. Na talie nic nie znam, dla mnie to abstrakcyjny problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poczytam o ABSII, bo jak dotąd to najwięcej jest w sieci o a6w. A Ty znasz z doświadczenia ABSII? Talia dla Ciebie to abstrakcja ![]() ![]() Tzn. ja nie mam problemów ani z brzuchem ani z talią (co prawda nie jest osy, ale kompleksów brak ![]() ;* Edytowane przez Aniol po tuningu Czas edycji: 2010-05-24 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
Witam. Nie wiem, czy gdzieś już tutaj o tym było, ale mam jedno takie czysto techniczne pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
dzień 15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Aniołku zmierzyłam się i oto efekt: -1cm w talii, -2 na brzuchu, -1 cm uda.
Masz rację jesteśmy prawie na tym samym etapie, cały czas Cię gonię ![]() Dziś zaliczyłam 33 dzień ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
i 6 dzień również zaliczony ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zaliczyłam 16 dzień.Boże jak mi dzisiaj ciężko szło,ale zrobiłam w tym samym czasie co zawsze.Robię tak dwie piosenki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Gosia_14 na pociesznie powiem Ci, że ja teraz męczę się mniej niż jak miałam 10 powtórzeń
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dziś 20 powtórzeń mam... a chora jestem ![]() ![]() Bettix- mierzyłaś się przed szóstką, więc masz teraz wymierną motywację ![]() Ja różnicę widzę po ubraniach, ale na pewno nie idzie to w parze z wagą, ale to już wiemy, że a6w nie odchudza ![]() ![]() I tak jak mówicie- z czasem i z ilością powtórzeń idzie łatwiej, a to znaczy, że troszkę przyjemniej. Ja już chcę końca co prawda, ale powiem, że te ćwiczenia stały się jakąś rutyną, która muszę i już ![]() Pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Aniołku, ja od jutra będę miała 22 powtórzenia, ale bez problemu je zrobię
![]() ![]() Jeśli chodzi o wagę to mi spadło -2 kg od kiedy zaczęłam robić a6w (34dni). Dodam, że nie stosuję żadnej diety, a ostatnie 2 tygodnie nie biegałam. I myślę, że do końca szóstki już nie będziemy biegać, dopiero jak ją skończymy. W ostatni weekend byliśmy na wycieczce we Lwowie, a wiadomo kuchnia ukraińska do dietetycznych nie należy ![]() Trzymam mocno kciuki za to, aby choróbsko mimo wszystko pozwoliło Ci wykonać ćwiczenia ![]() Bardzo Ci kibicuję, bo jesteś pierwszą osobą z którą zaczęłam tu pisać ![]() Finisz już co raz bliżej ![]() Miłej nocki ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2010-05-27 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Bettix
![]() Choroba nie daje za wygraną, ale ja też z szóstką się nie poddaję, bo to już bliżej niż dalej ![]() Ja nie wiem czy waga spadła, bo szczerze mówiąc nie ważyłam się przed. Ale to co jest fajne, to uczucie lekkości, które zresztą daje każdy uprawiany sport. No może poza szachami ![]() Też biegam, trenuję sobie taekwondo no i rolki czasami. Głód ruchu jednym słowem ![]() A Ty z szóstką masz pierwszy raz do czynienia? No i jak pozostali wizaż-anie radzą sobie z a6w? Dajecie radę? ![]() Przyjemnej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja skończyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Czyli warto było, Lenko się męczyć
![]() Ja uda mam raczej mięsne, tak samo łydki wyrobione no i nawet bicepsiki... Może znacie sposoby, żeby te partie mięśniowe uległy zmniejszeniu? Dodam, że specjalnie nie pracowałam nad nimi... Za to brzuszek po a6w będzie jak najbardziej umięsniony i jak najbardziej taki pożądany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Aniołku, z a6w mam doczynienie po raz pierwszy, więc dlatego jestem mile zaskoczona, że ćwiczonka nie są takie trudne jak się spodziewałam
![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
A ja się przerzuciłam na ABS (ale to nie te ćwiczenia z youtuba
![]() ![]() Książka bardzo ciekawa (dostępna w empiku). Przedstawia fakty i obala niektóre mity. Wyczytałam w niej, że "wykonując 20 razy spinanie (czyli półbrzuszki) spalamy około 9 kcal". A także "spalanie tłuszczu w wybranym obszarze ciała jest z fizjologicznego punktu widzenia niemożliwe". Opisany jest przykład praworęcznego tenisity, który przecież nie ma prawej ręki chudszej od lewej mimo, że intensywniej jej używa ![]() Widziałam tu spory na temat chudnięcia od A6W dlatego cytuję ![]() Dam znać jakie efekty ![]() Aniołku po tuningu - a może coś rozciągającego? Np joga? Ja ćwiczę ![]() Wyraku - a co Ty tak cicho ostatnio siedzisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zrzucenia kg to nie wiem czy zwróciłeś uwagę na podpis koleżanki, która straciła sporo kg i moje pytanie odnosiło się do tego jak to zrobiła a nie do a6w. I uzyskałam odpowiedź że dzięki diecie MŻ, więc nie wiem skąd ten śmiech ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.