Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 12:22   #1111
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4

dziewczyny mam pytanie, bo troche po wejsciu w ten watek stracilam motywacje... jestem po 2 dniach a6w, nie robie tego po to, zeby schudnac, bo jestem szczupla i nie mam na brzuchu jakiejs oponki, ktorej chcialabym sie pozbyc, wrecz przeciwnie, moj brzuch jest plaski, ale brakuje mu tego czegos, pewnie wiecie o co chodzi, jest po prostu niewycwiczony, zero sladow miesni...no ale jestem osoba zupelnie poczatkujaca jesli chodzi o cwiczenia jakiekolwiek, wiec czy naprawde nie ma sensu, abym sie za to brala ?

drugie pytanie, co do samych cwiczen, chodzi mi glownie o 1 i 3, czyli to, gdzie unosi sie jedna noge, tak aby byl kat 90, czy kiedy macie uniesiona juz jedna noge, to ta druga, ktora lezy na ziemi, lekko unoscie ? ja tak robie i wtedy od razu czuje, ze napinaja sie miesnie na brzuchu, bo kiedy tego nie zrobie, to w ogole nie sprawia mi to wysilku...bede wdzieczna za odp : )

Edytowane przez czarna_kiecka
Czas edycji: 2011-07-10 o 12:27
czarna_kiecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 21:52   #1112
Ankhi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, bo troche po wejsciu w ten watek stracilam motywacje... jestem po 2 dniach a6w, nie robie tego po to, zeby schudnac, bo jestem szczupla i nie mam na brzuchu jakiejs oponki, ktorej chcialabym sie pozbyc, wrecz przeciwnie, moj brzuch jest plaski, ale brakuje mu tego czegos, pewnie wiecie o co chodzi, jest po prostu niewycwiczony, zero sladow miesni...no ale jestem osoba zupelnie poczatkujaca jesli chodzi o cwiczenia jakiekolwiek, wiec czy naprawde nie ma sensu, abym sie za to brala ?

drugie pytanie, co do samych cwiczen, chodzi mi glownie o 1 i 3, czyli to, gdzie unosi sie jedna noge, tak aby byl kat 90, czy kiedy macie uniesiona juz jedna noge, to ta druga, ktora lezy na ziemi, lekko unoscie ? ja tak robie i wtedy od razu czuje, ze napinaja sie miesnie na brzuchu, bo kiedy tego nie zrobie, to w ogole nie sprawia mi to wysilku...bede wdzieczna za odp : )
Tak żebyś czuła napięcie mięśni. Czyli tą drugą trzymasz prosto, ale leciutko ją unosisz.
Stary 2011-07-15, 00:04   #1113
Morangoszka
Przyczajenie

Witam! Dziś minął mój 5 dzień z a6w. Zobaczymy, czy wytrwam! Do ćwiczeń włączam sobie muzyczkę i jakoś leci, ale dopiero teraz (po przeczytaniu Waszych postów i małej kalkulacji), zdałam sobie sprawę, że za kilkanaście dni te ćwiczenia będą bardzo czasochłonne i zrobią się nudne... Jakie macie na to sposoby?
Morangoszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 22:02   #1114
jagoda2705
Przyczajenie

Hej wszystkim Mam pytanie - czy a6w pomoże mi na brzuch po ciąży? Jestem po cc już prawie 2 lata, a brzuch został i to sporawy. Pomoże?
jagoda2705 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 22:37   #1115
karmazi
Przyczajenie

Hej Wam ja dziś mam 19 dzień 6 weidera za sobą mięśnie się wzmocniły, są twardsze a i brzuch stał się bardziej płaski zarys mięśni powoli się uwydatnia jestem optymistycznie nastawiona do tego dodatkowo w wolnej chwili ćwiczę na hula hopie
karmazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 21:56   #1116
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Zaczęłam 3 tydzień

Zauważyłam efekt- mogę bardziej zaciągnąć pasek od tuniki o jakieś hmm... 2-3 cm

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 10:57   #1117
blasemal
Przyczajenie

ja jestem na 8 dniu. ale mam ogromna oponę :< bym musiała chyba cwiczyc z rok zeby sie jej pozbyc. a do tego duza pupa:<i masywne uda. a góre mam bardzo drobna i wyglądam jak nieszczęscie.
blasemal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 18:04   #1118
Morangoszka
Przyczajenie

Za chwile beda 2 tygodnie, idzie mi super Pojawila mi sie pionowa kreska przez srodek brzucha, to motywujace!
Stary 2011-07-23, 16:23   #1119
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Dziewczyny, zauważyłam kolejny motywujący efekt a mianowicie- lepsza kondycja Pamiętam moje początki z A6W- wstyd się przyznać ale po ćwiczeniach nie mogłam wstać przed kilka sekund z podłogi bo aż w głowie mi się kręciło później z kolei już lepiej się czułam, ale ostatnią serię robiłam prawie na odwal po tak miałam dość. Dziś wszystkie ćwiczenia wykonuje lekko z niemalże uśmiechem na twarzy, praktycznie 0 zmęczenia Czuje się też lżej, ciężko mi określić czy schudłam bo jednak troszkę brzuszka mam, ale chyba w talii ciut zeszło. A w poniedziałek półmetek

Stary 2011-07-23, 18:49   #1120
lavendab
Raczkowanie

A w jaki sposób robicie to a6w? Z tego planu na 42, co np. w pierwszym się robi ćw. nr 2 po sześć razy, a w drugim już ćw. nr 3? Czy ten plan na 6 tyg, gdzie się robi jedną serię pierwszego dnia i 6 cykli itd? Bo chcę zacząć, w sumie już zaczęłam, ale nie wiem, którym sposobem. Nie mogę się zdecydować. A chciałabym robić to, co jest cięższe, bo wiadomo, lepsze efekty, ale nie rozumiem, o co chodzi z tymi cyklami, np. 6 cykli, a potem 8.

W załącznikach mam dwa plany i nie wiem, który wybrać. Który Wy robicie?
PS To w tym pierwszym robimy pierwszego dnia całe sześć ćwiczeń razy sześć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A6W.jpg (73,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: gif a6w-a.gif (12,3 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez lavendab
Czas edycji: 2011-07-23 o 19:08
lavendab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 20:45   #1121
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

ja robię ten plan codzienny

a z tymi cyklami to chodzi o to że np w pierwszym tyg każde ćwiczenie powtarzasz po 6 razy ( 1 i 3 po 6 razy na 1 nogę, więc w sumie 12 )

Stary 2011-07-23, 20:52   #1122
lavendab
Raczkowanie

Aha, czyli jest dobrze, jeśli dzisiaj zrobiłam ćwiczenia od 1-6, powtarzając 1 na każdą nogę 6, 2 sześć razy, 3 na każdą nogę sześć, 4 sześć razy, 5 piętnaście wymachów i 6 sześć razy i taką całą serię (czyli te ćw. od 1-6) sześć razy?

Edytowane przez lavendab
Czas edycji: 2011-07-23 o 21:11
Stary 2011-07-23, 21:29   #1123
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Nie- troszkę za dużo

i czy w ćw 5 nie powinno być 12 wymachów?

Niepotrzebnie robiłaś aż 6 serii, gdyż w pierwszym dniu jest tylko 1

Jakbyś miała jakieś pytania to pisz- swoją drogą ja początkowo też myliłam cykle z seriami

Stary 2011-07-23, 23:47   #1124
lavendab
Raczkowanie

No to nie wiem, czy teraz dobrze rozumiem:
Drugi dzień to dwa razy po te sześć ćwiczeń, ale na każdą nogę jest sześć razy itd, tak, jak robiłam, tylko powtarzam wszystko dwa razy, a nie sześć.
A w czwartymi dniu to samo, tylko wszystko powtarzam 3 razy, natomiast w siódmym dniu tak samo jak w czwartym, ale na każdą nogę robię osiem razy.
Kurczę. Mam nadzieję, że teraz zrozumiałam.

PS Co do tych wymachów, to nie wiem, na jednej stronie było, że od 5-15
Stary 2011-07-27, 21:28   #1125
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

A ja kurczę dziś czuję demotywację

Zastanawiam się czy nie rzucić tego wszystkiego Bo jednak mam troszkę zaokrąglony brzuszek, który jakoś widocznie się nie zmienia, ale... spodnie które kiedyś były na mnie w sam raz w chwili obecnej są na mnie lekko luźne i muszę nosić pasek. To samo tyczy się jeszcze kilku innych ubrań. Zrobiłam poważny błąd, że nie zmierzyłam swoich wymiarów przed rozpoczęciem ćwiczeń, bo już sama nie wiem czy są efekty, czy sobie je po prostu wmawiam Poza A6W spaceruję dość sporo i uważam na to co jem. Slodycze raz na jakiś czas i nie wieczorem, ostatni posiłek max o 19.30 a jeśli do tego czasu nie zgłodnieje to już ban na jedzenie do spania. Ale czy od tego można zgubić te kilka cm?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 21:45   #1126
karmazi
Przyczajenie

Talking Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4

Dziś dzień 28 i jestem zadowolona czasem mam taką niechęć do ćwiczeń a raczej nie mogę się zmusić do tego by zacząć ćwiczyć bo jak zacznę to zrobię ale kurcze zostało mi tylko 2 tygodnie do końca

Pokażę wam coś co może was zachęci do ćwiczeń

http://imageshack.us/f/339/aerobiczna6weidera.jpg/
oto mój brzuszek nie robiłam jeszcze zdjęć z dzisiejszego dnia ^^, ale będę nie długo robiła nowe zestawienie także jak coś to wstawię
Stary 2011-07-28, 17:43   #1127
AniaBartka
Przyczajenie

A6W, czyli aerobiczna 6 Weidera, zaczynamy ?? ;>

Witam,
w związku z tym, że ostatnimi czasy trochę mi się przytyło, postanowiłam spróbować tak zachwalanej metody, jaką jest Aerobiczna 6 Weidera Dla lepszej motywacji szukam towarzyszek do tego przedsięwzięcia Samej to tak głupio, dlatego liczę na Was !
Pierwszym przykazaniem przy tej akcji jest WYTRWAŁOŚĆ! Musimy być wytrwałe i wspierać się wzajemnie, dlatego ŁĄCZMY SIĘ
Pierwszy raz mam już za sobą, bardzo ciężko co prawda nie było, ale przyznam, że ciut się zmęczyłam :PP
Dodatkowo zapisałam się na basen, wykupiłam karnet i będę śmigać 3 razy w tygodniu! Żywię dużą nadzieję, że to pomoże i mój brzuch odzyska dawny zgrabny wygląd.
Jest jakaś chętna do podjęcia takiego wyzwania razem ze mną ??
AniaBartka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 23:00   #1128
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazi Pokaż wiadomość
Dziś dzień 28 i jestem zadowolona czasem mam taką niechęć do ćwiczeń a raczej nie mogę się zmusić do tego by zacząć ćwiczyć bo jak zacznę to zrobię ale kurcze zostało mi tylko 2 tygodnie do końca

oto mój brzuszek nie robiłam jeszcze zdjęć z dzisiejszego dnia ^^, ale będę nie długo robiła nowe zestawienie także jak coś to wstawię
rewelacyjne efekty! Ale sądzę że tutaj też dieta była czyż nie?
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 09:48   #1129
Morangoszka
Przyczajenie

Karmazi, Twoje fotki sa super motywujace!
Niestety, moj kregoslup nie pozwolil mi kontynuowac Mimo rozgrzewki przed i rozciaganiu po a6w, nie jestem w stanie tego robic dalej A szkoda, bo efekty po 2,5 tygodniach sa super! Przerzucam sie na aeroby, w koncu bardziej chodzi mi o zrzucenie tluszczyku w tym momencie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 19:18   #1130
gasolina84
Zakorzenienie

Dot.: A6W, czyli aerobiczna 6 Weidera, zaczynamy ?? ;>

zanim założysz wątek to skorzystaj z wyszukiwarki

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 21:10   #1131
lavendab
Raczkowanie

A jak mam oddychać przy a6w? Tzn. np. jak się podnoszę, to wydech, czy wdech?
Stary 2011-08-01, 09:32   #1132
seniorita_ana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez naiyah Pokaż wiadomość
To wrodzone chamstwo?
Dziewczyna napisała, że ważyła 71 kg i zeszła do 58 a ty piszesz że masakra!? Wg mnie zasługuje na podziw i gratulacje!
Jeśli Ty czujesz się ze sobą źle to ćwicz, dietuj ale trochę szacunku do innych nie zaszkodzi. Nie każdemu marzy się figura wieszaka a 55 kg to na pewno będzie dla niej najlepiej i najzdrowiej.

popieram koleżankę, trochę kultury!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez karmazi Pokaż wiadomość

Wspaniałe efekty!! Zazdroszczę
Ja również przyłączam się do ćwiczeń. Dziś mój 5 dzień. Powiem tak zmęczona jestem ale staram się wykonywać wszystkie ćwiczenia sumiennie. Na youtubie sprawdziłam jak mają wyglądać prawidłowo wykonane ćwiczenia. Brzuch stracił swój fajny kształt po ciąży, mięśnie się rozciągły i jest taki jakiś obwisły mimo że tłuszczyku na nim niezbyt dużo. Mam nadzieje że mięśnie się wzmocnią. chciałabym w niedalekiej przyszłości postarać się o kolejne dziecko jednak narazie muszę doprowadzić się do ładu.
ps. kolejna motywacja: mąż wyjechał na 1,5 miesiąca, nic nie wie o moich planach, miło by było gdyby po powrocie zobaczył żonkę w lepszej formie
seniorita_ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 15:03   #1133
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

A mi jutro stuknie 5 tydzień ćwiczeń Miałam chwile demotywacji, ale cieszę się, że nie przerwałam bo widzę efekty Jest maleńka kreska na brzuchu i ogólnie poprawił mi się wygląd tych partii ciała. Nie jest to spowodowane utratą tkanki tłuszczowej ( na to nie liczyłam,, zresztą nie ma tego aż tyle) ale brzuch wydaje się jakby jędrniejszy.

Stary 2011-08-01, 15:30   #1134
mia88
Raczkowanie

Ja dziś zaczynam i trochę się boję, bo to mój 1szy raz ale patrząc na Wasze zdjęcia czuję się zmotywowana brzuch mam szczupły, płaski, ale od ponad roku mam przerwę w chodzeniu na siłownię (lenistwo...) i wiadomo, chciałoby się mieć trochę mięśni
mia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 09:10   #1135
Zefiria
Przyczajenie

Zaczynam z Tobą. Podchodziłam to tego już raz, ale zaprzestałam na bodajże 17 dniu, nie dała rady cwiczyć z powodu zakwasów. Ale już się coś pojawiało, jak to moja mama ujęła "na zachętę" Zebym znów zaczęła ;p
Też potrzebuję odzyskania dawnej zgrabnej sylwetki, bo, nie ukrywam, trochę się zaniedbałam. Ale mniejsza...
Pozdrawiam i wytrwałości !
Zefiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 17:19   #1136
1gosiaczek6
Raczkowanie

witam.
Za mną pierwszy dzień szóstki Weidera. Mam nadzieję, że wytrzymam do końca. Mam płaski brzuch, ale nie ma w nim takiej rewelacji. Głównie chodzi mi o wzmocnienie mięśni.

Edytowane przez 1gosiaczek6
Czas edycji: 2011-08-04 o 21:10
1gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 20:30   #1137
karmazi
Przyczajenie

Dziękuję za wasze miłe słowa Moja 6 weidera miała skończyć się 10 sierpnia ale niestety musiałam przerwać na 2 dni gdyż bardzo się rozchorowałam, ale poczytałam trochę na necie i znalazłam informacje, że nawet jak się przerwie to można wrócić tylko trzeba wiedzieć kiedy co i jak i od którego dnia znów zaczynać zostało mi więc 9 dni 12 sierpnia będzie koniec . Dziś jeszcze nie ćwiczyłam ale zaraz przed pójściem spać je wykonam przedłużę sobie o tydzień i dodam hula hop Mam zamiar do października się ładnie ogarnąć Gdyż rozpoczynam studia swoją drogą na brzuch nie mogę narzekać lecz moim koszmarem są boczki ;/ dlatego też rozciągam te partie ciała i wykonuję różne ćwiczenia byle tylko wprawić te mięśnie w ruch Nie miałam żadnej specjalnej diety jak ćwiczyłam jadłam wszystko to na co miałam ochotę ale powiem wam jeszcze jedno ja praktycznie wcale nie jem słodyczy gdyż (to może was zdziwić) najzwyczajniej w życiu nie mam na nie ochoty życzę wytrwałości
Stary 2011-08-05, 18:36   #1138
shella
Przyczajenie

Hej
Wiecie co, ja probowalam z ta a6w, ale jest wycisk na maxa... Jak ktos ma takie niewyrobione miesnie, jak ja, to jest masakra z tymi cwiczeniami. Ja zaprzestalam po 5 dniach, niestety, ale juz cos tam zaczynalo sie dziac, brzuszek twardszy bylAle na poczatek, moim zdaniem, nalezy sie pozbyc tluszczyku, bo on strasznie utrudnia cwiczenie a6w. Ja chcialabym, ale jeszcze nie teraz
Stary 2011-08-05, 18:50   #1139
sylllvia89
Wtajemniczenie

ja sie przylaczam zaczynam od dzis

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 20:00   #1140
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Ja też się przyłączam od jutra zaczynam robiłam już ale przerwałam, a tak lepiej się wzajemnie motywować

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości