|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4
Maddalena ja jednak dokoncze talie osy i potem tu dolacze, czyli za okolo miesiac
![]() to do zobaczenia tymczasem na naszym watku ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie
Wzięłam się od poniedziałku za odchudzanie bo mam warstwę tłuszczu po zimie. Na razie idzie mi świetnie, mam jednak pytanie - czy zaczekałybyście z A6W do czasu, kiedy zrzucicie tłuszczyk z brzucha, czy zaczęłybyście już ćwiczyć? Zastanawiam się czy nie poświęcić teraz więcej czasu na jakieś ogólne ćwiczenia na wszystkie partie mięśni + aeroby, a potem się szóstką zająć... Jak myślicie?
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2010-03-10 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dlatego nie zaczynam A6W przed czerwcem, bo mój plan jest taki, aby do tego czasu odtłuścić sie jak mogę, a potem ruszyć do boju z Weiderem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do Rzabby
Jak juz skończę a6wto co ćwiczyć żeby utrzymać efekt. Jak często można powtarzać te serie i czy mogą stać się częścią mojego treningu ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Do zobaczenia na naszym wątku ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
dołączam się
![]() od dzisiaj ponownie zagłębiam się w tajniki magicznej 6 weidera. Wyrok/wyrek ( przepraszam zapomnialam twojego nicku) niestety musze obalic twoje herezje i skazac cie na potepienie. 6 weidera, czy chcesz czy nie chcesz spala tłuszczyk ![]() Powodzenia dziewczynki, zycze wszystkim wytrwalosci i no coz...oby nam sie udalo dotrwac ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- [QUOTE=Maddalena77;1778693 2]A ja mam pytanie do Rzabby Jak juz skończę a6wto co ćwiczyć żeby utrzymać efekt. Jak często można powtarzać te serie i czy mogą stać się częścią mojego treningu ![]() To może ja odpowiem ![]() Pozwole sobie podsunąc ci pomysł połączenia 6weidera z twoim normalnym treningiem. Mój sklada sie z standardowo z 3 serii, z czego każda po 11 cwiczen. - wykonanie tych 33cw, zajmuje mi około 40 minut. Dopoki mi linka nie poszla w stepperze, nastepna godzine cwiczylam na tym urzadzonku... ale od dzisiaj przeznaczam ja na weidera. wiadomo, ze na poczatku trening nie bedzie trwal dlugo, ale z kazdym dniem bedzie sie wydluzac. Takze dwie godziny jak nic, spokojnie mozesz przeznaczyc na twoj codzienny workout ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wystarczy poczytac podstawowe informacje nt. rodzajow treningu i tego jak spalac tluszcz, zeby wiedziec, ze to co mowisz, to stek andronow. Aha, ja w przeciwienstwie to przygniatajacej wiekszosci osob ze slomianym zapalem dwa razy zrobilem cala A6W (w odstepie kilku lat); nawet zrobilem to dosyc doswiadczalnie: raz bez dobrej diety i z mala iloscia innych cwiczen, raz jako dodatek do zbilansowanej diety i cwiczen, wiec mialem ciekawe porownanie. A6W wzmacnia miesnie brzucha, szczegolnie gore... ale w zyciu sie oponki tym nie pozbedziesz. Cytat:
![]() Dwie godziny to, zaleznie od rodzaju treningu moze byc zdecydowanie za dlugo.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rzabbocop
|
Trening silowy na cale cialo w tym 1-2 cw. na brzuch + aeroby/interwaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie jestem dopiero przy 8 dniu ... mozna zrobic dzisiaja 8 i 9 dzien za jutro a jutro 10 czyli wyjsc o +1 dzien i skonczyc a6w w 41 dni ? Czy to cos da czy lepiej czekac z kazdym na swoj dzien ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
"o ja Ci powiem, ze malo, ze cwiczysz zly program do swoich celow, to go beznadziejnie/niewlasciwie cwiczysz - A6W powinno sie robic z maks 35minut, przy 3 seriach po 24, 3 serie po mniej niz polowe tego nie powinny Ci zajmowac wiecej niz 15-20minut "
Wyrku te 33 cw, to nie weider, tylko moj normlany trening, a dopiero po nim robie 6weidera. Bez sensu by bylo robic tylko samego weidera. - tyle to i ja wiem. Najpiere rozgrzewka, trening ogolny i na koniec weider...plus streching. na samutki koniec. I to mi zajmie gdzies no nie wiem okolo 1,5h ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- "Aha, ja w przeciwienstwie to przygniatajacej wiekszosci osob ze slomianym zapalem dwa razy zrobilem cala A6W (w odstepie kilku lat); nawet zrobilem to dosyc doswiadczalnie: raz bez dobrej diety i z mala iloscia innych cwiczen, raz jako dodatek do zbilansowanej diety i cwiczen, wiec mialem ciekawe porownanie. A6W wzmacnia miesnie brzucha, szczegolnie gore... ale w zyciu sie oponki tym nie pozbedziesz." a np jak ja po wykonaniu swojego treningu ( czyli te 3 serie po 11 cw. 40minut) zrobie dodatkowo 6wiedera, po tym treningu jako dodatek, nic mi nie zniknie? W koncu miesnie brzucha zaczynaja spalac tluszcz po ok 30min. (zalezy od osoby) ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- maćku raczej nie(?) Rob tak jak tam pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że A6W nie jest przeznaczona tylko dla szczupłych i silnych. Kiedy ja zaczynałam, miałam oponkę - połączyłam te ćwiczenia z dietą, i jednocześnie obserwowałam ubytek tkanki tłuszczowej i wymodelowanie. Mi się często zdarzało też ćwiczyć około 45 minut w ostatnim tygodniu szóstki - mam jakieś tam swoje ograniczone możliwości, musiałam więc robić krótkie odpoczynki bo inaczej na pewno bym jej nie skończyła. Uważam robienie rygorystycznych ograniczeń jeśli chodzi o czas ćwiczeń ( + - 10 minut) to naprawdę śmieszne i bez sensu. Nikt nie robi szóstki ze stoperem!
Zauważyłam, że środowisko fitnessowe nakłada nam coraz to więcej wytycznych, które często się nazwajem wykluczają. Tego nie ćwiczyć dłużej niż.. a tego krócej niż... ponadto przed ćwiczeniami musisz zjeść to a to, a po ćwiczeniach to a to. Szczerze powiedziawszy, gdybym się stosowała do tych wszystkich "instrukcji obsługi sportu" to bym straciła całą radość z ćwiczeń!
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2010-03-13 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Hej.. Mam straszną oponkę na brzuchu wstawiam foty. Jestem w 13 dniu A6W jak myślicie zrzucę ją?? Czy sobie nawet głowy nie zawracać?? ( zrezygnowałam ze słodyczy, mało jem, piję dużo wody) - zdjęcia są z pierwszego dnia A6W.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Lenko czy cwiczysz TYLKO 6W??? Bo wiesz, ze tym nie zrzucisz oponki.
Ja bym zaczela na twoim miejscu od ulozenia sobie dobrego treningu ogolnego. Zacznij od strechingu( 10minut dobrego rozciagania), nastepnie kiedy juz sie rozgrzejesz. Mozesz pocwiczyc ze skakanka, pajacyki, ( ogolnie na forum mowi sie, zeby najpierw trzeba wykonywac cwiczenia silowe, takze lepiej jeszcze dopytaj , bo ta sprawa jest mi obca- rowniez musze obczaic temat) ale polecam tez dolaczyc cwiczenia z obciazeniem, cw na miesnie skosne brzucha, gorne i dolne partie brzuszka, rozpietki ( na poprawe biustu ![]() Dopiero po takim treningu mozna przejsc do cwiczenia partii ciala jaka sie chce poprawic. W twoim wypadu bedzie to brzuch. Wazne zebys cwiczyla sumiennie i regularnie, nawet jesli dopadna cie zakwasy. Nie katuj sie dietami. Jedz 5 posilkow dziennie, zdrowych posilkow, nie duzych.Nie opychaj sie. Zamiast batona zjedz jabluszko ![]() Zamiast cukru uzywaj miodu.( jezeli juz musisz ![]() Po 16 unikaj weglowodanow - tak wyczytalam w jednej z gazetek o fitness. generalnie unikaj junk food a wszystko bedzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
alka1989 jak na razie tylko A6W ale gram w siatkówkę oraz latem biegam - zawodowo lecz nigdy nawet przez pół roku treningu nie mogłam pozbyć się oponki... ;/
hmm... Co do mojej diety jem 3 posiłki dziennie.. śniadanie zazwyczaj największy posiłek dnia, obiad jedynie zaspokoić głód, a jeśli wieczorem mam ochotę coś zjeść to warzywa, najczęściej marchew i inne... ;/ ( nie narzekam po 13 dniach A6W brzuch mi sie zmniejszył) Edytowane przez Le22nka Czas edycji: 2010-03-13 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Ja dziś 9 dzień.
Jak na razie ok ![]() Brzuszek jest lepiej napięty ale dodatkowo jeszcze ćwiczę 3 razy w tyg więc to pewnie są efekty wszystkiego po trochu.
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
alka1989
Z tego co mi wiadomo jeżeli masz zrobić a6w na czas żeby zmieścić się w 40 minutach a nie przykładać się, bo się nie wyrobisz to lepiej zrobić je w 60 minut a dokładnie... Lepiej wykonać jedno ćwiczenie dobrze i poświęcić na to więcej czasu niż kilkanaście ze stoperem w ręku i na "ej odwal się" bo się nie wyrobię... Ps... I tak wiem odpowiesz że się nie znam... ![]()
![]() |
#138 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kto przepraszam dodal tag "odchudzanie" do tematu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na wieczor glownie bialkowy posilek. Stosuj 10PZ tak w ogole.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Moja siostra wykonywala a6w. Dotrwała do 42 dnia, schudla 5cm z pasa. Jak sama nazwa wskazuje "aerobiczna"- ćwiczenia aerobowe słuza do spalania tkanki tluszczowej, a dodakowa intensywnosc cwiczen pracuje nad miesniami brzucha, takze jezeli ktos chce schudnac z paska to jest to znakomite cwiczenie. sama chce teraz pare cm zgubic i zaczelam od wczoraj ;-) zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O spadaniu centymetrow z pasa juz bylo pisane - owszem, od pracy miesni zwykle jest, ale nie jest to ani trwale, ani nie nastepuje w wyniku spalenia tluszczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Wyraku ja widze, ze sie na tym znasz i nie pamietam, czy juz Cie o to pytalam , czy nie, ale mam dylemat
![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Akurat o ćwiczeniach aerobowych to sie troche znam bo na takie cwiczenia uczeszczam dosc dlugo. A moja siostra nie jest jedynym przykladem na to że cwiczenie a6w pomaga w spaleniu tkanki tluszczowej wiec jestem pewna w 100% ze mam racje takze mozesz miec wlasne zdanie na ten temat a ja wlasne i zachecam wszystkich do tych cwiczen. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
amfa333
Jezeli chcesz stosowac a6w, ale nie rezygnujac z cwiczen na talie to na pewno nic sie nie stanie. Grunt aby dziennie troche czasu poswiecic, aby piekna, kobieca talie utrzymac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
hmmm i ja sie dołanczam
ja tez przy 6W spaliłam sporo tłuszczyku oponka jest o wiele mniejsza
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe że jedni palą a inni rzezbią ![]() JA póki co rzezbie i dziś mam 13 dzień. Mięśnie brzucha są ładnie napięte wciąż się dotykam bo lubię tą twardość.Przez lata chociaż raczej płaski brzuch miałam był mięciutki.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Z dedykacja dla traktujacych A6W jak fitnessowe panaceum, pierwszy post w temacie:
A6W jest treningiem służącym doszlifowaniu wyglądu wytrenowanego i odtłuszczonego już brzucha. Nie sluzy do budowy mięśni ani do palenia oponki na brzuchu. Jeśli jesteś osoba początkującą lub trenujesz dopiero od niedawna, ten trening NIE jest dla Ciebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
a jakbym np zaczela a6w od kwietnia, to skonczylabym pewnie jakos na pocztaku maja tak ? zalozmy ze powtarzalym 2 razy w tygodniu, ktorys z koncowych tygodni a6w, to efekty by sie utrzymaly, czy jest to krtkotrwale ? chcialabym, zeby wytrzymaly przez cale wakacje
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Trening silowy na cale cialo w tym 1-2 cw. na brzuch + aeroby/interwaly. Powtarzam Ci słowa Rzabby bo jej zadałam podobne pytanie.
Nie przestawaj ćwiczyć możesz robić inny program brzuszkowy po a6w jak chcesz.Efekty na pewno utrzymasz. No i dieta oczywiście ale to jasne jak słońce ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.