|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4
katka_19 też gratuluję
![]() ![]() Ja znowu muszę odpuścić, dopiero pracę skończyłam i jadłam późno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
katka, a masz zdjęcie przed A6W?
Ja dzisiaj zrobiłam dzień 17ty i póki co nie widzę różnicy w kondycji brzucha. Tak w ogóle to dziękuję za opinie, że do A6W się nadaję, bo mi się coraz częściej wydaje, że jednak mam za dużo TT i większe wyrzeźbienie brzucha jest dla mnie nierealne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
Witam bardzo bardzo serdecznie
Pojawiam się ponownie po 6 latach przerwy. W pierwszym wątku bylo mnie pełno, a teraz w czwartym.... zobaczymy... Najpierw było pierwsze dziecko,potem powrót do formy, a teraz jest drugie dziecko i przyszła chęć na powtórkę z rozrywki, zatem razem z mężem właśnie zrobiliśmy pierwszy dzień Trzymajcie kciuki
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
dzięki za opinie ![]() ![]()
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ABS robiłam czerwiec-lipiec, potem miałam przerwę, a potem od listopada do końca stycznia regularnie (co 1-2dni). A od 1.02 robię A6W. Z A6W może być ten problem, że średnio 3 razy w tygodniu ćwiczę, a nie codziennie. Ćwiczę razem z TŻ, a czasami wieczorami albo jego, albo mnie nie ma i wtedy trening nam odpada. Ale teraz sobie pomyślałam, że jak jego nie będzie, to też będę ćwiczyć, tyle że ten sam dzień co wcześniej. Zobaczymy czy się dzisiaj uda, do tej pory ciężko mi się było samej zmobilizować do ćwiczeń. Polecasz jeszcze jakieś programy na brzuch? Myślałam, żeby po zakończeniu A6W zacząć Mel B 10 minutowy trening brzucha: http://www.youtube.com/watch?v=2vqhhaYkDiI ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- co do za programy? możesz wrzucić linki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny płaski brzuch i jędrne pośladki to programy u mnie na aerobiku, które ma ułożone instruktorka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
aaa, no to programu z ćwiczeniami nie znajdę, chyba że nagrasz swoje zajęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
A ja się cofam do 15 dnia, bo za dużo przerw robiłam i muszę się jakoś ukarać
![]() Mi w A6W brakuje skrętów tułowia, zawsze coś jeszcze dodaję ![]() Ja na spalanie tłuszczyku polecam brazilian butt fit, nawet jak nie ćwiczę całego programu to wybieram parę ćwiczeń ![]() A na brzuch to nie wiem, mi się tkanka tłuszczowa kumuluje na pupie i udach, więc nie mam jakiś strasznych trudności z doprowadzeniem brzucha do porządku. Poza tym nie podoba mi się bardzo wyrzeźbione ciało, z minimalną ilościom TT... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Raczkowanie
|
17/42
a ja tam lekką różnicę widzę, ale wiele zależy jaki kto miał start ... ja tam mam TT ale jakiś zarys "mięśni" lepszy niż wcześnie.j. Więc warto ćw, ale nie wiem czy dam radę przy tych 20 powt. zobaczymy BarbaraR91 wg mnie jeżeli teraz widzisz efekt rano (przy 9 dniu i jak spinasz brzuch) to efekt będzie jeszcze lepszy przy 42 ![]() rekann WITAMY Ciebie i TŻ ![]() katka_19 zumbę to ile min ćwiczysz ?? ja widziałam na you tube, świetnie to wygląda i też bym sie zapisała do jakiegoś klubu, sęk w tym że mieszkam na Wsi! i nici z klubów .... brzuszek masz śliczny, miałam taki przed ciążą ehhhhh ![]() Zuzanka89 ty Leniu !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ale jutro na pewno poćwiczę wieczorem bo obydwu zmianach, mam mocne postanowienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Dzień 10.
Macie jakieś informacje co do tego o jakiej porze ćwiczyć, ale w odniesieniu do posiłków? Np. nie ćwiczyć araz przed, albo zaraz po. Jest coś takiego ? Poza tym mam drugie pytanie. Mam wrażenie, że mój brzuch urusł zamiast zmaleć. Myslicie, że to taka opuchlizna, o której wcześniej była mowa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak z posiłkami, ale wydaje mi się, że minimum godzinę po posiłku. U mnie jest tak, że najlepiej ćwiczy mi się rano na czcz0 (zawsze piję tylko siemię lniane przed). Jeśli chodzi o ćwiczenia po posiłku, to ja muszę być minimum 2 godziny po, bo inaczej mi się odbija i w ogóle jest niekomfortowo. Ale to też zależy od tego co zjesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
udało mi się wczoraj zmobilizować do treningu bez TŻ, mam nadzieję, że na stałe uda mi się zwiększyć częstotliwość A6W z 3-4 razy w tyg do 6.
Cytat:
Kiedyś, jak robiłam rano brzuszki na czczo, to dziewczyny mi odradzały, że niby spala się mięśnie. Posiłek po treningowy powinien zawierać węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Rozeznanie
|
Zaczynam od nowa
![]() Poprzednio dałam radę 10 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
18/42
dziewczyny, przyznam się szczerze że jak czytałam wcześniej o tym spuchniętym brzuchu to myślałam sobie: jak to możliwe że komuś puchnie brzuch od ćw? nie mogłam tego jakoś pojąć. Ale chyba własnie odkąd zaczęłam po 12 powt. to mi spuchł ![]() ![]() ![]() OstraMieta WITAMY ![]() xzora ![]() ![]() a jeżeli chodzi o dystans między ćw a jedzeniem to wydaje mi się, że minimum godzina po jedzeniu jest takie standardowe bo z pełnym brzuchem to raczej niekmfortowo się ćw. A czy na czczo z rana to też zależy jakie kto ma przyzwyczajenia. Takie moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Spalanie mięśni niestety jest możliwe. Sama tego kiedyś doświadczyłam. Byłam młodsza i bez wyobraźni. Postanowiłam sama ułożyć sobie trening i był bardzo hardkorowy. Pierwszy dzień był mega ciężki, drugi jeszcze cięższy (i na sporych zakwasach), trzeci, natomiast, zaskutkował spaleniem mięśni. Jest uczucie totalnego przeciążenia tych partii. Ma sie to nijak do zakwasów. Po prostu jeden wielki ból zamiast mięśni i długo się regeneruje.
Dzień 11. Przeszłam na 10 powtórzeń. Ciężko, ale mam nadzieję, że ta opuchlizna zejdzie, ale chyba dopiero po, więc na razie będę się musiała do niej przyzwyczaić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 18 dzień zaliczony, ale jakoś ciężko było się zebrać |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
|
ej to jest tak ze kazda serie trzeba robić na raz, tzn. po krótkiej np 3 minutowej przerwie?
czy mozna rozlozyc np rano 1 seria poludnie i popoludnie 2 nastepne... ![]()
![]() |
![]() |
#1792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Przyczajenie
|
śliczne brzuszki macie
![]() bardzo zachęcająco to wygląda jak można zobaczyć czyjeś prawdziwe rezultaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
19/42
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Rozeznanie
|
11 dzień dziś!
10 powtórzeń ;o. wczoraj byłam grać w koszykówkę, bo taka ładna pogoda się zrobiła, że aż chciało się gdzieś wyjść, a mieliśmy dzień wolny na uczelni. dzisiaj - wszędzie zakwasy. masakra. powodzenia !
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj nie dam rady ćwiczeń, dopiero zjadłam kolację, więc przez godzinę nie dam rady ćwiczyć, potem już będzie późno, a o 5.50 wstaję na bieganie!
ale odkąd z wami piszę, mam wyrzuty sumienia z powodu niećwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Raczkowanie
|
Dzień 12.
Ha! Już dwanaście. Wczoraj miałam małe załamanie w trakcie ćwiczeń. Przerzucanie się na większą ilość powtórzeń strasznie mnie męczy. Mimo "kryzysu" ćwiczyłam dalej i dzisiaj już nie miałam większych problemów. Ciekawy jest mechanizm przyzwyczajania się organizmu z dnia na dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() dołączam się i ja ![]() 1dzień za mną ![]()
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Powodzenia dziewczyny!
Ja znowu wracam do A6W. Dwa razy już robiłam, ale doszłam do połowy treningu. Potem powtarzałam ten zestaw z połowy co drugi dzień. I tak od wiosny do końca lata. Potem mi jakoś ciśnienie spada... ![]() Od tygodnia ćwiczę różne brzuchy, żeby rozruszać mięśnie. Dziś zaczynam A6W. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Nie jestem za przerwami po 3-5 dni, bo to bez sensu, ale robienie tych ćwiczeń co dzień nawet, ale w niepełnym wymiarze, albo nie dodawanie wg schematu, nie robi wcale STOP w efektach. Robiłam te ćwiczenia przez dwa lata, od początku do połowy schematu, potem co drugi dzień 3 serie po tyle powtórzeń na ile miałam siły: 10, 16, 18, różnie. Efekty były. A ja mam co zbijać, bo jestem z natury prostokątna. Potrafię mieć 48kg (przy 164cm) i do tego 85cm w pasie! Praktycznie nie mam talii. A wtedy miałam! Mało tego, kupiłam pierwsze spodnie o niskim stanie i nie wkładałam fałdów tłuszczu do kieszeni. ![]() Każde prawidłowo wykonane ćwiczenie COŚ daje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.