![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
caly dzien bym wklejala, po dlugich wahaniach wybralam ok 30, bede wklejac dziesiatkami
najpierw jednak fotka ktora mnie rozbroila kompletnie, zatytulowalam ja 'Czy te oczy moga klamac?' (Skuter w momencie cykania przyblizyl nosek do obiektywu)
#3272 |
Zakorzenienie
|
kurcze, zmienilo mi numeracje, za moment bede wklejac
no dobra, mam, przeformatowalo mi caly katalog koci i numeracje szlag trafil
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-22 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
cdn
#3274 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Chamisko
![]() ![]()
#3275 |
Zakorzenienie
|
cdn kolejna dziesiatka
#3276 |
Zakorzenienie
|
ostatni rzut, uff...
#3277 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cycek ma piękną sierść, taką zdrową i błyszczącą... czym go karmisz?
#3278 |
Raczkowanie
|
Rybiorek, jestem pod wrażeniem toru dla kotów i umaszczenia Cycka: )
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch z kolei ukochal sobie Hillsa tunczykowego z suchego, mam tez Select Gold dla maluchow ale tego nie chce az tak chetnie, no I Babycata RC – tego nie chce w ogole, mokre mam z Select Gold dla maluchow– czyste miesko z odrobina galaretki, dla urozmaicenia dostaje tez mokre z Hillsa (kawaleczki w sosie) – oba jada chetnie, nie mam na razie jak sprobowac innych karm bo to tylko mam dostepne tutaj stacjonarnie jesli chodzi o maluchy. Na tamtym watku moja wypowiedz ze dalam kotom mozliwosc wyboru karmy spotkala sie z dezaprobata ale ta osoba ma psa wiec nie ma pojecia ze kot nigdy nie bedzie calkowicie posluszny (choc Cycek zachowuje sie czesto jak pies, na wolanie przychodzi np), ja wole miec koty ktore sa szczesliwe i bardzo to okazuja, a Cycek jest teraz okazem zdrowia, po tym co przeszedl nie spodziewalam sie ze wyrosnie na tak sporego kota ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- drapak zbudowany przez meza, nie kupiony, dlatego taki fajny, maz wzorowal sie na torze przeszkod jaki jest w Jungle Parku na Teneryfie (lazilam po takich mostkach linowych, drabinach z lin i desek itp) Cycek jest classic tabby - jak dla mnie najpiekniejsze kocie ubarwienie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-22 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
|
Rybiorku, foty boskie
![]() Ależ te Twoje koty mają piękne umaszczenie! I te rysunki ![]() Dopiero teraz, po tych fotkach można się dokładnie przyjrzeć ![]() Dobra, zróbmy sobie dzisiaj 'Dzień Galerii' ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch jak widac ma plamki na cialku, tylko lepek i nogi podobnie jak u Cycka, ciekawe jak podrosnie jak sie to ulozy, bo Cycek sciemnial i te czarne wzory jakby sie powiekszyly od czasow jak byl kociakiem Ladne ma babcia kotki, podoba mi sie drugie zdjecie na ktorym szary lezy na grzbiecie, wymiata, a to jak patrzy ten czarny ![]() Babcia ma ogrod? Ja to tych moich chlopakow pilnuje bo okolice mam nieciekawa, jak sie przeprowadzimy to maz zbuduje im zewnetrzny wybieg, po jakosci drapaku to mysle ze i wybieg bedzie superowski
![]() |
#3283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I to prawda, że karmienie kota bardzo różni się od karmienia psa... Czy ten Hills tuńczykowy jest tylko dla maluchów? Cytat:
![]()
![]() |
#3286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za linka ![]() Cytat:
tak ze nie dotarlam do Hillsa dla doroslych kotow, ale jak maly nadal bedzie to tak wcinal to popatrze
![]() |
#3287 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Johnny ![]() Tak, babcia mieszka w domu dwurodzinnym. Ma osobne wejście , mieszka na parterze, z dala od- i tak mało ruchliwej- ulicy. Wokół obory, pola, łąki itd. Mało brakowało, a ten szary byłby mój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ale jaki niegrzeczny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Oj, tak, kochane są ![]() Przychodzą do babci, siadają na kolanach, obejmują ją łapami za szyję i tak zasypiają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3288 |
Zadomowienie
|
Mi się marzy maine coon
![]() ![]() Niestety, ale nikt z rodziny nie podziela mojej miłości do kotów, w związku z czym wizja posiadania takiego zwierza musi pozostać jedynie w marzeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek
Boskie te konstrukcje,Twoje koty muszą być przeszczęśliwe.Jak tam mąż,już się przyzwyczaił do dwójki? ![]() Nimfa20 Dobrze pamiętam,że Twój biały kot jest po matce perskiej? Klaki Ja od wielu lat marzę o MC,no,ale absolutnie nie popieram kupowania zwierząt.Nie chodzi o kasę,bo miałabym te 2-3 tys. na kota,ale sumienie mi nie pozwala płacić tylko za wygląd,podczas,gdzie tyle innych biedaków zdycha z głodu.Wszystkie moje koty(poza jednym) były zabiedzonymi znajdami,wszystkie były chore,zapyziałe,zarobaczo ne,itd,a dzisiaj mam śliczne i zdrowe kociaki. ![]() Daje mi to satysfakcję,że uratowałam je od śmierci. Dobra,znowu muszę pomęczyć Was opowieściami o moim maleństwie. ![]() Dzisiaj ma już 19 dni,zaczyna chodzić,ma już ząbki(strasznie słodkie),drapie się,myje,chce się bawić,gryzie swoje łapki.Jest przekochany. ![]() Starej znowu odbiła palemka,dwa dni temu zaczęła tak strasznie wyć,że myślałam,że zdycha. ![]() ![]() Ciągle kręciła się przy nodze,wskakiwała na kanapę i dawała ''koncert''.Po kilku godzinach dopiero zaskoczyłam o co jej chodzi.Po prostu chciała,żeby małego wsadzić za kanapę-w lukę między ścianą a meblem. ![]() ![]() Zrobiłam tak i zaczęła się sielanka-siedzi od dwóch dni z maluchem,opuszcza go tylko na swoje posiłki i wc. ![]() ![]() ![]() Oczywiście mleka ma za mało kota,dokarmiam go co jakiś czas z butli.Jak na początku pół butelki wystarczało na cały dzień,tak teraz na jeden posiłek. ![]() Za kilka dni planuję podać mu stały pokarm zmieszany z mlekiem,tylko nie wiem co to ma być.Przeczytałam o marchewce,rybie,Gerberku albo kaszce.A co Wy mi polecicie,jak zacząć najlepiej przestawiać małego na stałe jedzenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
Może się kiedyś jakiś maine coon trafi do adopcji...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
|
Dobrze
![]()
#3292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak - zajmuje sie malym tak jak Cyckiem i jak maly z ufnoscia przychodzi do niego i sie rozczula (ale wiecie to nieoficjalnie, oficjalnie faceci sa twardzi ![]() nie - troche narzeka ze przez 2 koty nie moze poklamorzyc (tak nazywamy wyciaganie sprzetu wedkarskiego i reszty sprzetu, caly salon przypomina wtedy sklep wedkarski a maz siedzi na krzeselku w srodku tego i szykuje wszystko do nastepnej wyprawy, no i troche ta strona finansowa mu sie nie podoba, ale rozumie ze lepiej wiedziec czy kotek jest zdrowy i lepiej porobic wszystkie mozliwe szczepienia jak kot jest z nami, jak placilam za wizyte to jak uslyszal kwote to stwierdzil ze on juz wychodzi zeby zapalic na uspokojenie, pielegniarka drukowala mi fakture i nie widziala jego twarzy bo zaraz by wiedziala ze to taki specyficzny zart, jak spojrzala to juz szedl do wyjscia z kotem wiec musialam wyjasnic ze to zart. Dzisiaj maz czeka na telefon od kolegi czy jada na nocne lowienie i chcialabym aby pojechal, caly tydzien zajmowal sie kotami, chodzi oczywiscie najbardziej o Skutera ktory ma nadal problem z kuweta, niestety musialam dostawic kuwetke w salonie bo maly jak nie widzi kuwety to o niej zapomina, ale tylko jak chodzi o sikania, z kupa to w ogole mam przeboje, wybral sobie mnie do asystowania przy kupie, ani razu meza, chodzi za mna, miaucze i musimy isc na gore do lazienki gdzie jest kuweta Cyca i tam kolega wali kupe, odkad jest z nami 2 razy dziennie jestem'proszona' o asystacje. jak mnie nie ma w domu to trzyma ![]() Wieczorem bierzemy jego kuwete z salonu do gory i zamykamy drzwi od sypialni (lazienka meza jest w sypialni), musimy tez zamknac z nami Cycka ale o dziwo nie narzeka, generalnie Cyc byl z nami zamykany do momentu jak skonczyl 8 miesiecy, nauczyl sie przez to naszego rytmu i potem pomimo otwartych drzwi spal w nocy z nami, wychodzac tylko na moment podjesc suchego do kuchni jesli mu z dnia zostalo Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
Daje zdjęcie mojego mlaeństwa, bo to jedyne jakie mam na komputerze. Telefon mi się zepsuł i nie chce mi znaleźć urządzenia jak podłączam.
Znalazłam jeszcze inne. W rowerku mojego brata i na worku ![]() ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-07-23 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, znalazłam takiego kota. Ile on/ona może mieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
|
Między 5 miesięcy a 9-10.
Zobacz czy ma jądra, to będziesz znała płeć. A gdzie go znalazłaś? Widzę, że to raczej kot pół długowłosy.
#3296 |
Konto usunięte
|
TŻ go znalazł u dziadków na klatce. Na drzwiach nawet wisiała kartka, że na piętrze takim a takim jest kot ale dziadkowie mówią, że nikt się nim nie interesował. No to TŻ go zabrał i poszukamy mu domu. U nas zostać nie może bo mamy już psa, kota (też znajdę) i dwa szczury i na następne zwierzę nas nie stać.
Zaglądałam i nie widziałam jąder ale specjalistką to ja nie jestem. Jutro pójdziemy z nim do weta żeby sprawdził, założył kartę, dał tabletki na odrobaczenie dla niego i naszego kota itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
A mam znowu problem z Comą. Jest zapchlona okrutnie, w ciągu dwóch minut złapałam na jej łebku jakieś osiem tych &^Y%^&!!! Byłam u wetki, dostała Fiprex, który jej zakropliłam parę godzin temu, ale ona cały czas się drapie. Masakra! Tylko jak kot niewychodzący mógł złapać pchły?!? Razem z tż doszliśmy do wniosku, że mogła złapać właśnie u weta. Już nie wiem sama... Dziewczyny, jak zerknęłam w jej posłanie (które piorę raz na dwa tygodnie, bo nie korzysta z niego często) to się przeraziłam. Ale oszczędzę wam opisu tego. Kurcze, jak mogłam niezauważyć, że ona jest zapchlona. Dziś przez przypadek zobaczyłam. Najbardziej boję się zapchlenia mieszkania. Coma śpi z nami, wchodzi wszędzie... Już czuję jak mnie wszystko swędzi ![]() Po jakim czasie pchły wyzdychają, te co są na niej? Mam panikować z tym mieszkaniem? Aaaaa Weźcie mnie postawcie do pionu, bo panicznie boję się wszelkiego robactwa, a jak sobie pomyślę, że jaja tych pasożytów mam rozsiane po całym domu to mi się słabo robi ![]() Ok, biorę się za odkurzanie wszystkiego.
#3298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajrzalam na wikipedie i to co tam pisze jest niezbyt pocieszajace: Cykl rozwojowy pcheł
Zdecydowanie sprzatanie i pranie do dobry pomysl U nas na razie spokoj i cisza, koty wczoraj tak szalaly ze Cycek lazi jak wykonczony, nawet jak idzie do malucha to lezy i patrzy jak Skuter sie bawi Mnie dzisiaj czeka mycie dywanow na schodach i w holu na gorze, niestety ale jeden ze schodow jest systematycznie gryziony a raczej kopany, tam gdzie dywan konczy sie na scianie, generalnie zaczal Cyc kiedys tam i szybko przestal ale teraz maly kontynuuje, w holu z kolei jest slad ze Skuter sie zesikal, sprawdzilismy caly dywan z nosem przy nim, obie sypialnie, schody i hol i tylko jedna plamka, jak znalezlismy w piatek juz byla sucha i mysle ze przydarzylo mu sie to na samym poczatku, nie mniej jednak dzisiaj na noc jak juz koty beda zamkniete w sypialni a akcje idzie vanish a potem spray cytrynowy No i nadal Skuter robi kupe tylko jak pojde z nim do lazienki, dzisiaj rano chcialam go sprawdzic i nie zwracalam na niego uwagi, qpa byla dopiero o 17 jak w koncu poszlismy razem do lazienki Tak wiec sa male zwyciestwa ale wiele jeszcze przed nami, dwie fotki Skutera na fotelu i 2 fotki jak koty jedza mokre, kazdy dostaje swoje na osobnej misce i smiac mi sie chce bo ustawiaja sie jak wojsku, z suchym na razie jest tak ze Cycek ma na szafce (za wysoko dla Skutera) a maly pod szafka (tam gdzie jedza), maly je Hillsa ktorego Cyc nigdy nie lubil wiec nie ma problemu
![]() |
#3299 |
Konto usunięte
|
Deser, mam nadzieję,m że mój Kiciak nie złapał tego od Twojej, jak byłaś, profilaktycznie zakropiłam mu ten niesamowicie śmierdzący preparat przeciw pchłom.
I nie panikuj ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Rybiorek- śliczne kiciaki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
|
Cytat:
O ![]() ![]() ![]() Ech, rozumiem. Zapytaj weta, czy możesz zamieścić ogłoszenie o adopcji kota. I upewnij się co do płci. Niestety, to jest ten okres, kiedy ludzie odchowają koty i je podrzucają... ![]() A on jest tymczasowo u Ciebie? Jak się dogaduje z Twoimi zwierzętami?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.