![]() |
#3241 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() Cytat:
na tym sie nie znam, psa mialam raz i to jednego Cytat:
![]() coz, teraz juz trzeba zaakceptowac co jest i uczyc Stresika co wolno a co nie, w czwartek idziemy do veta na szczepienie (mam nadzieje), bedzie mial zrobiony full wypas tak jak Cycek, przed szczepieniem bedzie test krwi ktory mam nadzieje potwierdzi ze jest zdrowy (tfu, tfu..) edit: kolejny etap jest - Cyc zagania malego do rogu i potem stara sie zlapac za szyje/brzuszek, lapie i tak trzyma kilka sekund, zadnego gryzienia, tylko przytrzymanie, maly nie miauczy i nie piszczy, maz mowi ze widac ze ma stracha ale jest caly, jak czyscil Stresikowi uszy obejrzal go w razie czego i jest ok, maz okresli zachowanie Cyca jako spokojne i opanowane, bez zajadlosci i wrogosci, a Stresik juz nie syczy na Cycka, wyglada to jak proces ustalania hierarchii.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-18 o 15:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu trudna sytuacja.
![]() Mały strasznie ciężko oddycha,aż się cały trzęsie. Zaraz jadę do weta. Spotkałyście się z czymś takim? |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedz do veta, koniecznie, moze maly sie czyms zachlysnal, cos polknal. Daj znac potem co ze szkrabem.
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Już mam stracha,bo przeczytałam,że to może być zapalenie płuc,koci katar albo oskrzela.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za malucha
![]() |
#3246 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja z psami miałam tyle śmiechu przy oswajaniu dwóch, że hej !
Majlo jest starszy od Melmana o 3 lata. Mel miał może 2 m-ce jak wzięłam ich oboje na spacer. Majlo biega taki zadowolony, jako znawca obsikuje co i rusz kępki trawy, a Mel tak siedzi i looka na niego zdziwiony. Siedzi na żwirze, uszy postawił i kręci tak łbem to w jedną to w drugą stronę. Majlo obsiusiał jakiegoś chwasta i pobiegł dalej. Melman zerwał się, pobiegł w to samo miejsce, obniuchał i podniósł łapę. Gleba. Zerwał się i znowu. I tak kilka razy.Za każdym razem chwiał się i upadał. W końcu odpuścił, spojrzał na mnie z wyrzutem, kucnął, zrobił siusiu i pobiegł zadowolony dalej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Tzn: dokacałam rocznego persa do 5 miesięcznego Chama. A z trzecim to się wstrzymam co najmniej dopóki nie będę miała psów (mam nadzieję, że będę długo ich miała). Mam 2 psy i 2 koty, więc na razie muszę się powstrzymać ![]() Przy braniu persa, najbardziej się bałam, żeby któryś nie zaczął się załatwiać poza kuwetą... Moja kotka upodobała sobie kiedyś dziurę po guziku w narożniku ![]() ![]()
#3247 |
Raczkowanie
|
dziewczyny znacie jakieś fajne linki ze znaczeniem "kociej mowy"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję relację. ![]() Tak więc po napisaniu poprzednich postów,pojechałam zaraz do weta.Kotek był w fatalnym stanie,nieruchliwy,leżący ,język wywalony,kompletnie bez życia.Lekarz zaczął go osłuchiwać z każdej strony i powiedział,że bardzo mu się to nie podoba.Że szanse są raczej małe,bo to może być wrodzona niewydolność krążenia. Kazał mi podjąć decyzję czy usypiamy czy nie.Stałam jak sierota i naprawdę nie wiedziałam co robić,zaczęłam rozmawiać z lekarzem co on by zrobił,bo na siłę nie chcę kota męczyć,nie chcę,żeby cierpiał.Wet stwierdził,że on nie podejmie decyzji za mnie,ale rokowania są marne.Mając w pamięci poprzednie kotki i ich męczarnie zdecydowałam,że usypiamy.Lekarz zaczął szukać ''trucizny'',a tu nagle mały zaczął wyłazić z pudełka,wyszedł na stół i chodził po nim jakby nic mu się nie stało. ![]() To trudne oddychanie całkowicie ustało. Cudownie ożył,lekarzowi aż oko zbielało,powiedział,że takiego cudaka to jeszcze nie widział.No i stwierdził,że absolutnie go nie uśpi,bo on ma wolę życia i trzeba mu dać szansę.Dał mu tylko jakiś zastrzyk wzmacniający w kręgosłup.I wsio do domu. W samochodzie robił szopki,wychodził z pudełka.W domu znowu skapciał,ciężko dyszał,jęzor wywalony.Wsadziłam go pod lampkę i co jakiś czas podawałam po kilka kropelek mleka,nie chciał jeść. Przeleżał tak kilka godzin,a teraz znowu pełnia życia. ![]() Chodzi po pudełku,wypił sporo mleka i siedzi sobie z kocicą w swoim ''łóżeczku''.Stara już go w zasadzie nie chce,ale siedzi ciągle w tym samym pokoju co on,pilnuje go z daleka,ale zajmować nim się nie chce.Ale teraz wyjątkowo sobie z nim leży,a mały szuka cycka. Ech...no dziwne to wszystko.Wet powiedział,że natura jest nieobliczalna i cuda się zdarzają.Trzymam się tego,oby było z nim wszystko w porządku,ale walka nadal trwa.Trzymajcie kciuki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
marryme21 faktycznie masz malego dziwaka
![]() (mozna jeszcze pogdybac ze maly ma jakies psychiczne nalecialosci i moze to bylo obliczone aby mama sie nim zajela, co czytam o kotach to dowiaduje sie wiecej i mnie to ciagle zadziwia, moze nie mysla w ludzkich kategoriach ale mysla, po swojemu ale mysla, kocia psychika jest bardzo skomplikowana i krucha, bardzo krucha, dlatego wazne aby miec szczesliwego kota, a ja zawsze myslalam ze koty sa 'gruboskorne' ![]() u nas na dzisiaj jest tak: po kilku dniach wyglada ze bedziemy miec drugiego fajnego kotka, z kazdym dniem robi sie sympatyczniejszy (jakby to bylo mozliwe ![]() Niekwestionowanym hitem zabawowym malego jest myszka na gumce, najlepiej jak bawi sie nia sam, wczoraj robilam kolacje a maly tyral tak zeby mnie widziec i cale 50 minut polowal na mysz az w koncu poprostu padl na podlodze i zasnal Teraz maly sie bawi (mysza of course) a Cyc go obserwuje. Wczoraj troche udalo mi sie sfilmowac malego przy zabawie, musze w weekend zrzucic film na kompa. Z imieniem jest impas, maz wola na malego Tosiek ale mnie sie srednio podoba.
#3250 | |
|
Cytat:
http://www.koty.pogodzinach.net/mowa.html http://www.vetopedia.pl/article37-1-...ego_ciala.html http://agiliscattus.pl/zrozumiec.html http://www.persik.cba.pl/kociamowa.php ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-07-19 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
marryme21 jak kocia dzisiaj?
u nas etap zapasow i partyzantki, zapasy wygrywa Cyc (wzrost i waga), partyzanke wygrywa maly. Wspolnie pomagali mezowi przygotowywac sie do wyprawy wedkarskiej ale spac chodza osobno. Poza tym spokojnie. Fotki z wczoraj
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-19 o 15:08 Powód: dodaniefotek |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek
Dzisiaj bez problemów. ![]() karmić. ![]() ![]() Ale mam teraz wyrzuty sumienia,że wczoraj chciałam go już uśpić. ![]() Był bardzo osłabiony,wydawało mi się,że to koniec. Nie cieszę się jeszcze,bo on naprawdę może mieć coś z genetyką,ale póki co jest ze mną. Potem wrzucę jakieś zdjęcia. Ale ten Twój maluch jest kochany,moje również tak pomagają przy każdej domowej czynności. Podobny do mojego kota,tutaj jego foty: KLIK |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Dwa pierwsze zdjęcia są sprzed kilku dni,u mojej koleżanki na rękach.
Ostatnie z dzisiaj-z matką i w kartonie(musiałam wyjąć na chwilę kocyk,bo chce już chodzić). Jest umorusany mlekiem,bo ciągle się ulewa jak go karmię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
marryme koteczek jest sliczny, taki maly brzydalek a taki piekny
![]() a jego mama to chyba miala depresje poporodowa i teraz sie jej pozbyla ![]() Cycek tez byl i jest pomocny, kiedys wstawialam te fotki ale nie pamietam strony 2 pierwsze jak maz rozmontowal szafke pod zlewem zeby rury uszczelnic, nastepne dwa ze swiat bozonarodzeniowych, maz robil karczek pieczony w rekawie i Cyc asystowal, piecyk od srodka tez musial skontrolowac ![]()
#3255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek
Niezłego macie pomocnika. ![]() ![]() I jakie ma piękne pręgi. Tak,mój maluch to taki mały brzydalek,na pewno był najmniej efektowny z całego rodzeństwa. ![]() Ale póki co ma najwięcej szczęścia. Tak wyglądały moje maleństwa ![]() ![]() Najsłodsze były te dwa tygryski z białymi łapkami i rudawymi pyszczkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
|
Rybiorku- druga fota też wymiata
![]() marryme21 , a jakiej rasy jest Twoja kocica? Bo widzę długą sierść. A maluszek też nietypowy ![]()
#3258 |
Raczkowanie
|
marryme słodkie kociaki
![]() w ogóle wszystkie zdj, które są tutaj dodawane są ekstra. Mój futrzak dzisiaj sam przyszedł do mnie i położył się obok i spał z godzine, chyba wraca do zachowań z okresu jak był mały. Mam pytanie do was: czyścicie uszy swoim pupilom, jeśli tak to jakim środkiem.
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest taki szaro-brązowy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Kocicia jest kotem w typie persa.Wygląda niby jak pers,ale ma dość zwykły pyszczek,taki jakby trochę brytyjski.Nie wiem w sumie co to za dziwadło. ![]() ![]() Mama ją kupiła jakieś 6 lat temu z ''lewej'' hodowli.Nie była zbytnio świadoma,że takich rzeczy nie powinno się robić.No, i tak się teraz ja z nią męczę,bo dostałam ją w ''spadku''.Ma paskudny charakter i tylko mnie tolerowała zawsze z domowników,na resztę potrafiła rzucać się z pazurami.Nienawidzi małych dzieci,nie raz już zaatakowała dzieciaki,które przyszły w odwiedziny. ![]() Ogólnie to kot legenda. ![]() ![]() Zawieźliśmy ją do tego tresera/trenera do domu,została na jedną noc(a miała być tydzień),facet zadzwonił rano,żeby sobie kota odebrać,bo ma jej po prostu dość. ![]() Nawet kasy nie chciał wziąć za ten jeden dzień,hihi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko, Cyckowi to nie pamietam ostatniego razu, maly mial juz 3 razy ale to dlatego ze jestesmy delikatni i nie meczymy do dlugo, tak po troszku, uzywam patyczkow dla niemowlakow, i od razu uprzedzam: wiemy ze uszy kota sa delikatne, tak samo zreszta jak kazdego innego stworzenia Maluch czuje sie swietnie, dokazuje strasznie, jak wrocilam do domu oba koty przyszly sie przywitac, z jedzeniem rozwiazalam sprawe tak ze Cyckowi klade pierwszemu i je na szafce a potem maly, tak zeby Cyc nie widzial, no ale nie obylo sie dzisiaj bez dramatu, Cyc nie zjadl calej porcji i po pol godzinie wskoczyl na szafke dokonczyc, jak maly to zobaczyl to robil co w jego mocy zeby dostac sie na szafke (mozna sie domyslic ze mial twardy upadek), jak sie nie udalo to rozdarl sie jak syrena policyjna, musialam nalozyc mu troszke zeby zamknac ta mordke Generalnie pyskacz z niego jak Cyc, ucze go co wolno a co nie, wchodzenie na suszarke z praniem nalezy do rzeczy zabronionych, sycznie na malego jeszcze nie dziala, szybciej lapie jak zaslonie to co zabronione reke, ale nie poddaje sie, z suszarka probowal 3 razy, po trzecim razie zamiauczal z oburzeniem co ja wyprawiam W ogole maly jest wszystkim czym nie byl Cycek, Cycek nie bawil sie wszystkimi zabawkami, nie wiem czy bal sie ich czy co, ale stoja do tej pory nie ruszone, maluch sprobowal juz wszystkiego, nawet takiego turlajacego sie owala, i jaka ma radoche jak w nim lezy a to sie turla z nim w srodku, probuje juz tez wejsc na ten duzy drapak zbudowany przez meza, patrzyl z zainteresowaniem jak Cyc sie wyglupia na sznurkowym mostku i probowal wejsc, ale na razie dotral do drugiego poziomu polek Lata teraz jak z owsikami, poluje na gazety wedkarskie meza, na kanape, na moje dokumenty, na laptopa tez chce ale zaslaniam reka (wzielam laptopa na kanape) Szkoda ze maz wzial aparat, no ale bedzie jeszcze duzo okazji ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3261 | |
|
Cytat:
Tzn: jak go wzięłam, to czyściłam mu uszy 2-3 razy dziennie, później radziej, a teraz od czasu do czasu. Niestety, świerzb jest zaraźliwy, więc przeszedł na drugiego kota i 2 psy . I etap czyszczenia uszy taki jak w przypadku Chama na początku. Nazwy napiszę później.
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Chlopcy sa juz na stopie kolezenskiej, maly nasladuje Cyca we wszystkim, wczoraj wgapial sie przez chwilke jak Cyc wydurnia sie na drapaku i za chwile byl na nim, dobrze ze maz wrocil bo zabral aparat, akurat trafil na ich zabawe na drapaku
na przedostatniej fotce maly spada bo mu sie lapka sliznela i Cyc go lapie
#3263 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3265 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Jedna rzecz od pewnego czasu niepokoi mnie u mojego kota, a mianowicie ma na nosie jakaś krostkę, która nie chce mu zejść ![]() Mam zamiar iść z nim do veta, ale może ktoś sie domyśla co to ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
|
A ja wykąpałam wczoraj mojego persa
![]() ![]() ![]() Bezproblemowo ![]() Dzisiaj postaram się 'wyprać' Chama ![]() ![]() Nie będzie tak spokojnie ![]() ![]()
#3267 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Moje koty strasznie się gryzą! To znaczy: mam kotkę i jej dziecko, też kotkę, które już w sumie duże jest. I wczoraj w nocy musiałam je rozganiać, bo się tak strasznie gryzły, a w końcu musiałam je rozdzielić! Nie chodzi mi o zwykłe zabawy, ale one się tak strasznie gryzą i jakby kopią, że ciągle któreś z nich miauczy jakby z bólu..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismu dzisiaj u veta ze Skuterkiem, mial test krwi na kociego aidsa, leukemie i jeszcze 2 choroby, zadnej niet, biedak tak sie wyrywal ze nie udalo sie vetce pobrac krwi z szyjki (Cyckowi tak brali bez problemu), skonczylo sie ze i lapke ogolili i z lapki wzieli, zostal popryskany na wszelki wypadek czyms przeciw pchlom (za maly na preparat jaki daje Cyckowi) i dostalismy tabletke na odrobaczenie (w razie czego, wedlug vetki nie ma raczej robakow), no oczywiscie dostal szczepionki po tescie krwi Teraz spi bo wizyta go troche zestresowala Mam nowe fotki kocurkow, maz robil wczoraj i dzisiaj ale jest ich 143 i mam problem wybrac do pokazania, wszystkie sa fajne ![]()
![]() |
#3269 |
Raczkowanie
|
haha jak sie chwalic to na calego- oto moje maluszki:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.