![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty część II
A nie można kota "nauczyć" przychodzenia do domu o określonej porze? Na przykład na kolację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o karmę, ogólne zachowanie, to zgadzam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
W takiej sytuacji masz 2 wyjścia: 1. stanowczo nauczyć kota, że na noc nie wychodzi 2. zostawić kota na noc na dworze Natura naturą, wszystko idzie do przodu , często w innym kierunku. Moje koty nie wychodzą na dwór, ponieważ: -mieszkam zbyt blisko ruchliwych ulic -koty sąsiadki są chore i zarażają -mieszkam na I p w kamienicy i nie mam możliwości wpuszczania i wypuszczania kotów kiedy chcę -mam 2 psy i 2 koty, nie wyobrażam sobie za bardzo brania ich razem na dwór ![]() Nie porównuję nigdy trzymania kotów domowych z więzieniem ![]() Są plusy i minusy, dla mnie przeważają + .
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
wlasnie weszlismy do domu, dokladnie 10 minut temu, Skuter w aucie zalil sie ze mu sie nie podoba jazda, w domu pierwsze to polecial do kuchni, po drodze do kuchni przywital sie szybko z Cyckiem, w kuchni siadl i zaczal miauczec ze jest glodny, po jedzeniu zrobil obchod domu a teraz siada co jakis czas i sobie pod ogonem lize, Cyc usilnie stara sie go obwachac ale malemu sie to nie podoba, teraz oba poszly na pietro
na razie trudno powiedziec, Skuter jest zdrowy, problemow nie bylo o teraz znow pojawil sie w kuchni, obwachuje katy ![]() bawi sie zeschlym lisciem, nie mam pojecia skad sie tu znalazl, kurka o on go je... dobra zabralam mu, dostal przysmak za to
#3816 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() to super, że wszystko w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
bardzo w porzadku, teraz oba szaleja i tluka sie po pietrze jak Marek po piekle
![]() ![]() ![]() ![]() zapomnialam dodac wczoraj ze przy okazji kastracji Skuter mial wszczepionego microchipa, juz zarejestrowalam go (tym razem bylo szybciej bo swoich danych nie musialam pisac bo zrobilam to juz jak Cyca rejestrowalam w styczniu), teraz zostala tylko procedura paszportowa, ale najpierw niech dojdzie do siebie po zabiegu (szczepienie przeci wsciekliznie i po 4 tygodniach badanie krwi na poziom antycial)
![]() |
#3818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj w nocy mało nie wysiadłam nerwowo... Jaśnie Panna Hrabianka nalała mi na mój ukochany, wymarzony dywan, prawdopodobnie dlatego, że w kuwecie była kupa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Forint juz po kastracji. Wczoraj jajka zrobiły na pożegnanie prawdziwe znaczenie - wieczorem zaszczał smrodem całe laczki prysznicowe, dywanik, ubikacje, aż po ścianie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3821 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi proszę, co myślicie o diecie BARF? ![]() ![]() Ja chyba spróbuję z moją paskudą wybredną, może akurat się tym razem uda... ![]() ![]() A i wyczytałam, że Bozita to jednak bardzo zła karma ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Nie żebym nie sprzątała, ale jak się załatwi kota w nocy, rano zapomnę posprzątać to popołudniu mam narobione podwójnie. ![]() Jak kot lubi mieć czysto, żeby był w stanie się załatwić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pierwszy raz przytuliłam Helę, a ona mnie nie ochrzaniła ani nie odeszła ![]() ![]() Poczytałam trochę o tej diecie BARF i szczerze mówiąc, wygodniejsze i mniej pracochłonne jest podawanie kotu naprawdę dobrej karmy suchej i dodatków mięsnych. Hela pewnie za nic w świecie nie zjadłaby warzyw ![]() ![]() Edytowane przez babti Czas edycji: 2011-10-04 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() mam małe pytanie dotyczące mojej małej kotki. To mój pierwszy kociak tak więc nie za wiele wiem na temat kotów.. mianowicie.. kiedy lezy i zaczynam ją głaskać i ona wtedy zaczyna tak miałczeć. Co chce mi przekazac tym sposobem ? ![]()
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Bozita jest zła? niestety skład jest wypisany w niezrozumiałym dla mnie języku, ale po przepuszczeniu przez google tłumacza wychodzi, że jest tam głównie mięso, nie ma żadnych dziwnych wypełniaczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=245 Ja spróbuję z dietą barf, ale może od listopada/grudnia, a teraz czytam i czytam, i coraz bardziej się to skomplikowane robi... ![]() Na liczydle wychodzi mi, że jak karmię Orijen i Animonda VFS to jest o wiele za wiele białka i węglowodanów, a za mało tłuszczu ... eh eh ... Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-04 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3828 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Słyszałam coś o sposobie z sodą, tylko jak to zrobić? Nasypać na dywan (suchy czy mokry)? Czy wymieszać z czymś i pocierać? Edytowane przez babti Czas edycji: 2011-10-05 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wczoraj bylo wielkie wydarzenie, maz byl na rybach i zlapal 18 kg ryb w tym 4 kilowego szczupaka (84cm), dumny jak paw przyjechal, jak zlapal tego szczupaka to zadzwonil czy bede jesc (to wezmie) czy nie (to da koledze), zdecydowalam ze zjem bo nigdy nie jadlam szczupaka. Jak przyjechal do domu szczupak wyladowal na zlewie (wszystko co tam bylo trzeba bylo pozabierac, lacznie z suszarka na naczynia) i czekal godzine na oprawienie bo maz zadzownil do innego kolegi sie pochwalic (byla juz 22) a kolega stwierdzil ze takiej ryby nie widzial i przyjedzie a ze mieszka w innej czesci Dublina to mu zajelo godzine dotarcie, Skuter latal przez ta godzine naokolo ryby i pacal ja lapka, wieczorem postaram sie wrzucic fotki, potem jak maz sprawial rybe to Skuter poszedl spac (zmeczyl sie strasznie pacaniem szczupaka) a wtedy przyszedl Cyc, miejsca juz nie bylo na blacie to wzielam go na rece i razem (lacznie z tym kolega co przyjechal) gapilismy sie jak maz sprawia szczupaka ![]() Skuterkowi nic sie nie zmienilo po zabiegu, nadal jest soba - rozrabiaka, przylepa i glodomor, tradycyjnie spal na poduszce przytulony do moich wlosow, zastanawiam sie jak podrosnie jak sie zmiescimy na tej poduszce ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-05 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() jakby ktoś takie miał na zbyciu to ja też chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na razie jeden skutek kastracji (choc moze poprostu chlopak dorasta i rozumie ze dom to stado i kazdego trzeba znosic ![]() ![]()
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że Forint po wczorajszej kastracji cały zdrowy i wesoły
![]() I wiecie co, totalnie inny kot. Nagle zaczął interesować się zabawkami (ostatnie dni tylko dostawał padaki szałowej - uszy na bok, wielkie oczy i latał żeby broić, nogi podgryzał itp), dzisiaj normalnie się bawił zabawkami jak tak z miesiąc temu. W nagrode że był taki dzielny dostał dziś nową myszkę ![]() Oby tak pozostało ![]()
#3833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś z Helą u weta i prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |||||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ![]() No, to po problemie ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Biedna Hela, pomiziaj ją ode mnie ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Znając życie i mojego pecha, to akurat moja Sonia by się po samej wątróbce pochorowała na pewno ![]() Czytam o tym barfie, bo czytanie mi na razie nie zaszkodzi, ale pochopnie zmieniać diety nie zamierzam, bo się boję, że jak się to mówi wpadnę ,,z deszczu pod rynnę". ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zaszczepiona, odrobaczona, umówiona na sterylkę za parę miesięcy? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- dalej tak robi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
zrzucam wlasnie fotki, zaraz wstawie dowody
![]() zrzucilam, pewnie za duzo wstawie ale trudno mi zdecydowac, wszystkie fotki robione wczoraj 1. Cyc w skrzyni meza w ktorej ma wedkarski sprzet pomocniczy (zawsze 'pomaga' mezowi jak ten szykuje sie na wyprawe) 2. Wazone wiadro z rybami (jeszcze przed zlapaniem szczupaka, ten sie trafil na sam koniec) 3. Maz prezentuje rybki 4. Wazenie samego szczupaka 5,6,7 Maz dumnie prezentuje szczupaka 8 Szczupak wyladowal w zlewie 9 Koty zwietrzyly ze cos sie dzieje ![]() 10 Szczupak czeka na przyjazd kolegi w nastepnym poscie Skuter i szczupak ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-05 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() koty wyszły komicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
wybaczcie ale nie moglam sie zdecydowac ktore fotki wstawic, wiec wstawilam wszystkie
![]()
#3838 | |
Zakorzenienie
|
i jak sie okazuje pyszny jest, maz dzisiaj upiekl pare kawalkow w folii w piekarniku (mamy jeszcze na 2 obiady w zamrazarniku
Cytat:
![]() |
#3839 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ale ten Cycek urósł ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
jak bliźniaki ![]() cztery ogony ![]() a Skuter fajnie ma łapki tylne rozstawione ![]() jak patrze na to zdjęcie dłużej, to się boję, żeby Cyc ze Skuterem nie wyskoczyli mi tu z monitora i mnie nie zaatakowali ![]() ![]() Skuter wygląda groźniej, niż Cycek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- on w ogole fajnie sie porusza, jak kowboj, jak idzie to fajnie zarzuca tylkiem, myslelismy ze mu przejdzie bo malutki ale nie, taki ma styl Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.