Koty część II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 13:14   #3811
seidhee
Raczkowanie

Dot.: Koty część II

A nie można kota "nauczyć" przychodzenia do domu o określonej porze? Na przykład na kolację I przyzwyczaić go, że na noc zostaje w domu... Koty szybko uczą się terroryzować właścicieli (moje usiłują czasem wymóc na mnie podanie mokrej karmy); lepiej temu nie ulegać, bo potem jest tylko gorzej
seidhee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:19   #3812
martynkaa_m
Raczkowanie

Jeśli chodzi o karmę, ogólne zachowanie, to zgadzam się Ale jeśli kot ma ochotę wyjść i pobiegać, to czemu mam mu tego zabraniać? Nawet, jeśli ma na to ochotę kilka razy dziennie (szczególnie jak jest chłodno, wtedy jest więcej wypadów, a krótsze). Jednak nie chce mi się ciągle wstawać i robić za odźwiernego :P a jeśli chodzi o wieczór, to tak jak mówiłam - zazwyczaj zawołane wracają. Ale wiadomo, że kot to kot, czasem nie przyjdzie. Dlatego myślę, że takie drzwiczki to dobra opcja. Tylko nie chcę kupować, póki nie będę pewna, że można je w moich drzwiach zamontować
martynkaa_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 17:36   #3813
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Skuter spedzi caly dzien w lecznicy bo moge go odebrac dopiero po pracy, mam nadzieje ze bedzie jak z Cyckiem, pamietam jak zadzwonilam w czasie lunchu dowiedziec sie jak poszlo a pielegniarka mowi 'wszystko ok, juz jest wybudzony i je lunch'
Rybiorek i jak Skuter?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 18:34   #3814
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
próbowaliśmy zamykać go w domu na noc, on zwykle budzi sie w nocy tak 3-4 i robił nam serenade że chce wyjść po kilku nocach mieliśmy dość i znowu wróciło otwieranie drzwi
nad drzwiczkami myślałam, ale nie jesteśmy u siebie w domu i właścicielka nie zgodziła sie na otwory w drzwiach.
kotek jest oczywiście zaszczepiony wykastrowany i na białaczkę (choc tu nie ma kotów ale nigdy nic nie wiadomo) i na wściekliznę, regularnie go odrobaczamy i zakrapiamy frontline.
poza tym mysle że kotek jest dużo szcześliwszy gdy może sobie pochasać bo przecież taka natura jego, a nie zamkniety w 4 ścianach całe zycie jak w wiezieniu
Słyszałam o wypadkach pod kołami samochodów, ale my mieszkamy w dzielnicy bardzo na uboczu miasta, a Maniek i tak zwykle przechodzi tylko do sąsiada obok albo bryka na naszym ogrodzie
Ale jesteś pewna, że chce wtedy wyjść, a nie np. jeść?

W takiej sytuacji masz 2 wyjścia:
1. stanowczo nauczyć kota, że na noc nie wychodzi
2. zostawić kota na noc na dworze

Natura naturą, wszystko idzie do przodu , często w innym kierunku.

Moje koty nie wychodzą na dwór, ponieważ:
-mieszkam zbyt blisko ruchliwych ulic
-koty sąsiadki są chore i zarażają
-mieszkam na I p w kamienicy i nie mam możliwości wpuszczania i wypuszczania kotów kiedy chcę
-mam 2 psy i 2 koty, nie wyobrażam sobie za bardzo brania ich razem na dwór

Nie porównuję nigdy trzymania kotów domowych z więzieniem
Są plusy i minusy, dla mnie przeważają + .
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 19:32   #3815
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Rybiorek i jak Skuter?
wlasnie weszlismy do domu, dokladnie 10 minut temu, Skuter w aucie zalil sie ze mu sie nie podoba jazda, w domu pierwsze to polecial do kuchni, po drodze do kuchni przywital sie szybko z Cyckiem, w kuchni siadl i zaczal miauczec ze jest glodny, po jedzeniu zrobil obchod domu a teraz siada co jakis czas i sobie pod ogonem lize, Cyc usilnie stara sie go obwachac ale malemu sie to nie podoba, teraz oba poszly na pietro

na razie trudno powiedziec, Skuter jest zdrowy, problemow nie bylo

o teraz znow pojawil sie w kuchni, obwachuje katy
bawi sie zeschlym lisciem, nie mam pojecia skad sie tu znalazl, kurka o on go je... dobra zabralam mu, dostal przysmak za to
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:17   #3816
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
wlasnie weszlismy do domu, dokladnie 10 minut temu, Skuter w aucie zalil sie ze mu sie nie podoba jazda, w domu pierwsze to polecial do kuchni, po drodze do kuchni przywital sie szybko z Cyckiem, w kuchni siadl i zaczal miauczec ze jest glodny, po jedzeniu zrobil obchod domu a teraz siada co jakis czas i sobie pod ogonem lize, Cyc usilnie stara sie go obwachac ale malemu sie to nie podoba, teraz oba poszly na pietro

na razie trudno powiedziec, Skuter jest zdrowy, problemow nie bylo

o teraz znow pojawil sie w kuchni, obwachuje katy
bawi sie zeschlym lisciem, nie mam pojecia skad sie tu znalazl, kurka o on go je... dobra zabralam mu, dostal przysmak za to

to super, że wszystko w porządku

Stary 2011-10-04, 05:24   #3817
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

to super, że wszystko w porządku
bardzo w porzadku, teraz oba szaleja i tluka sie po pietrze jak Marek po piekle jestesmy wczesniej na nogach bo maz wstawal o 3.3 zeby sie na ryby przygotowac, pojechal 15 minut temu, Skuter jest jaki byl, na razie zmian w zachowaniu nie ma (i prawdopodobnie nie bedzie, u Cycka nie bylo), wieczorem lali sie z Cyckiem ale rano obudzilam sie standardowo w Cyckiem na kolanach (ale to brzmi, wiec uscislam - chodzi mi o kota moje wlasne byly tam gdzie powinny byc) a Skuter na poduszce przy mojej glowie (maz mowi ze o polnocy juz przyszedl), zaden nie wstal jak maz wstal, dalej spaly, dopiero jak sie podnioslam to jeszcze spiace zeszly ze mna do kuchni i na spiaco wolaly jesc

zapomnialam dodac wczoraj ze przy okazji kastracji Skuter mial wszczepionego microchipa, juz zarejestrowalam go (tym razem bylo szybciej bo swoich danych nie musialam pisac bo zrobilam to juz jak Cyca rejestrowalam w styczniu), teraz zostala tylko procedura paszportowa, ale najpierw niech dojdzie do siebie po zabiegu (szczepienie przeci wsciekliznie i po 4 tygodniach badanie krwi na poziom antycial)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-04, 12:04   #3818
babti
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj w nocy mało nie wysiadłam nerwowo... Jaśnie Panna Hrabianka nalała mi na mój ukochany, wymarzony dywan, prawdopodobnie dlatego, że w kuwecie była kupa Dziś walczę ze smrodem dywanu, a paniusi zrobiłam drugą prowizoryczną kuwetę z transporterka, jak dalej będzie lała na dywan to będę szukać innych przyczyn. Wasze futrzaki też nie wejdą do kuwety jak im nie posprzątacie od razu?
babti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:09   #3819
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość

Wczoraj w nocy mało nie wysiadłam nerwowo... Jaśnie Panna Hrabianka nalała mi na mój ukochany, wymarzony dywan, prawdopodobnie dlatego, że w kuwecie była kupa Dziś walczę ze smrodem dywanu, a paniusi zrobiłam drugą prowizoryczną kuwetę z transporterka, jak dalej będzie lała na dywan to będę szukać innych przyczyn. Wasze futrzaki też nie wejdą do kuwety jak im nie posprzątacie od razu?
teraz juz nie mam problemu, jak Skuter sie uczyl sikac do kuwety to byl problem, nasikal 2 razy na dywan i 2 razy na koldre (no i pare razy do wanny, prysznica i probowal do zmywarki ale w pore zauwazylam i krzyknelam zanim sie usadowil do zaczecia), teraz jest ok, jak im sie chce to wejda nawet jak qupa drugiego jest w srodku tyle ze jak nie jest zagrzebana dobrze to najpierw zakopuja a potem robia co trzeba, rzadko sie to zdarza bo mamy 2 kuwety i sprzatamy na biezaco ale czasami jak ide sprzatac to ktorys delikwent mnie wyprzedza i wlazi do kuwety za potrzeba i musze czekac az skonczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-04, 13:23   #3820
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, my raz wróciliśmy z imprezy i zapomnieliśmy i dopiero po dwóch dniach i nic, normalnie robił w kuwete

A Forint juz po kastracji. Wczoraj jajka zrobiły na pożegnanie prawdziwe znaczenie - wieczorem zaszczał smrodem całe laczki prysznicowe, dywanik, ubikacje, aż po ścianie A hormonki w nocy masakrę ze skakaniem po łóżku meblach i wszystkim :/ Ale jest już po ciach Niby miał spać jeszcze z 2h ale już wyczołgał się z transportera i chodzi pijany jak... kot ( ) ale bardziej lunatykuje, zamknęłam go więc (i poszedł spać dalej), wypuszczę jak już na prawdę się wybudzi bo się tylko poobija.
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:49   #3821
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
A Forint juz po kastracji. Wczoraj jajka zrobiły na pożegnanie prawdziwe znaczenie - wieczorem zaszczał smrodem całe laczki prysznicowe, dywanik, ubikacje, aż po ścianie A hormonki w nocy masakrę ze skakaniem po łóżku meblach i wszystkim :/ Ale jest już po ciach Niby miał spać jeszcze z 2h ale już wyczołgał się z transportera i chodzi pijany jak... kot ( ) ale bardziej lunatykuje, zamknęłam go więc (i poszedł spać dalej), wypuszczę jak już na prawdę się wybudzi bo się tylko poobija.
Widzę, że mamy tydzień kastracji

Powiedzcie mi proszę, co myślicie o diecie BARF? Próbowałyście/Karmicie tak kociaki?
Ja chyba spróbuję z moją paskudą wybredną, może akurat się tym razem uda... tylko wcześniej się muszę trochę dokształcić i zaopatrzyć w suplementy.
A i wyczytałam, że Bozita to jednak bardzo zła karma

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Heh, my raz wróciliśmy z imprezy i zapomnieliśmy i dopiero po dwóch dniach i nic, normalnie robił w kuwete
U mnie to samo, nawet jak jest narobione do kuwety to się załatwi.

Nie żebym nie sprzątała, ale jak się załatwi kota w nocy, rano zapomnę posprzątać to popołudniu mam narobione podwójnie.

Jak kot lubi mieć czysto, żeby był w stanie się załatwić, to lepiej wstawić mu drugą kuwetę niż żeby się obraził na kuwetę i żwirek. Pisałam wcześniej, że mój kocur musiał mieć trzy, jak była jedna, później dwie to robił na łóżko. Wstawiłam trzecią i było po problemie.

Stary 2011-10-04, 15:12   #3822
babti
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to samo, nawet jak jest narobione do kuwety to się załatwi.

Nie żebym nie sprzątała, ale jak się załatwi kota w nocy, rano zapomnę posprzątać to popołudniu mam narobione podwójnie.

Jak kot lubi mieć czysto, żeby był w stanie się załatwić, to lepiej wstawić mu drugą kuwetę niż żeby się obraził na kuwetę i żwirek. Pisałam wcześniej, że mój kocur musiał mieć trzy, jak była jedna, później dwie to robił na łóżko. Wstawiłam trzecią i było po problemie.
Co my się z nimi mamy

Dzisiaj pierwszy raz przytuliłam Helę, a ona mnie nie ochrzaniła ani nie odeszła chyba dlatego, że głodna jest, ale i tak jestem szczęśliwa i dywan jej wybaczam

Poczytałam trochę o tej diecie BARF i szczerze mówiąc, wygodniejsze i mniej pracochłonne jest podawanie kotu naprawdę dobrej karmy suchej i dodatków mięsnych. Hela pewnie za nic w świecie nie zjadłaby warzyw A gdybym musiała ją zostawić pod czyjąś opieką na kilka dni, to i tak ta osoba wolałaby pewnie podać suchą karmę niż kombinować z surowizną. Ale gdybym miała czas i zapał, to może bym spróbowała

Edytowane przez babti
Czas edycji: 2011-10-04 o 15:17
Stary 2011-10-04, 16:20   #3823
cipcipcip
Raczkowanie

Cześć wszystkim
mam małe pytanie dotyczące mojej małej kotki.
To mój pierwszy kociak tak więc nie za wiele wiem na temat kotów..
mianowicie.. kiedy lezy i zaczynam ją głaskać i ona wtedy zaczyna tak miałczeć. Co chce mi przekazac tym sposobem ? Ze jest jej dobrze czy ze mam spadac ? ;p
Stary 2011-10-04, 16:22   #3824
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że mamy tydzień kastracji

Powiedzcie mi proszę, co myślicie o diecie BARF? Próbowałyście/Karmicie tak kociaki?
Ja chyba spróbuję z moją paskudą wybredną, może akurat się tym razem uda... tylko wcześniej się muszę trochę dokształcić i zaopatrzyć w suplementy.
A i wyczytałam, że Bozita to jednak bardzo zła karma

dieta BARF mozę być fajna, ale jeśli ktoś naprawdę umie ją zbilansować, bo źle zbilansowana dieta wyrządzi więcej złego niż dobrego.
A czemu Bozita jest zła? niestety skład jest wypisany w niezrozumiałym dla mnie języku, ale po przepuszczeniu przez google tłumacza wychodzi, że jest tam głównie mięso, nie ma żadnych dziwnych wypełniaczy.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:44   #3825
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
dieta BARF mozę być fajna, ale jeśli ktoś naprawdę umie ją zbilansować, bo źle zbilansowana dieta wyrządzi więcej złego niż dobrego.
A czemu Bozita jest zła? niestety skład jest wypisany w niezrozumiałym dla mnie języku, ale po przepuszczeniu przez google tłumacza wychodzi, że jest tam głównie mięso, nie ma żadnych dziwnych wypełniaczy.
Tu to wyczytałam, mam nadzieję mogę wkleić linka:
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=245

Ja spróbuję z dietą barf, ale może od listopada/grudnia, a teraz czytam i czytam, i coraz bardziej się to skomplikowane robi...

Na liczydle wychodzi mi, że jak karmię Orijen i Animonda VFS to jest o wiele za wiele białka i węglowodanów, a za mało tłuszczu ... eh eh ...

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-10-04 o 16:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 20:03   #3826
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Tu to wyczytałam, mam nadzieję mogę wkleić linka:
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=245

Ja spróbuję z dietą barf, ale może od listopada/grudnia, a teraz czytam i czytam, i coraz bardziej się to skomplikowane robi...
no właśnie... to trochę sztuka dla sztuki... tak naprawdę jest za mało danych, żeby jednoznacznie powiedzieć, która karma/dieta jest zła, a która dobra. Innymi słowy- są koty, które całe zycie jedzą ryby albo wątróbke, a są zdrowe choc wg mojej wiedzy powinny juz dawno nie zyć

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:41   #3827
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cipcipcip Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
mianowicie.. kiedy lezy i zaczynam ją głaskać i ona wtedy zaczyna tak miałczeć. Co chce mi przekazac tym sposobem ? Ze jest jej dobrze czy ze mam spadac ? ;p
moja tak miauczy jak się żali, że chce biegać i szaleć, a nie leżeć i być głaskana, albo jak jest głodna, albo jak chce ciuciać rękę/ palec.
Stary 2011-10-05, 10:33   #3828
babti
Rozeznanie

Dzień dobry Po walce ze smrodem kocich siuśków na dywanie chwilowo się poddałam i w związku z tym mam pytanie : jak pozbyć się tego okropnego zapachu? Szorowaniem wodą z mydłem i jakimiś chemikaliami trochę go zredukowałam, ale czuć go nadal...
Słyszałam coś o sposobie z sodą, tylko jak to zrobić? Nasypać na dywan (suchy czy mokry)? Czy wymieszać z czymś i pocierać?

Edytowane przez babti
Czas edycji: 2011-10-05 o 10:39
Stary 2011-10-05, 10:52   #3829
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Po walce ze smrodem kocich siuśków na dywanie chwilowo się poddałam i w związku z tym mam pytanie : jak pozbyć się tego okropnego zapachu? Szorowaniem wodą z mydłem i jakimiś chemikaliami trochę go zredukowałam, ale czuć go nadal...
Słyszałam coś o sposobie z sodą, tylko jak to zrobić? Nasypać na dywan (suchy czy mokry)? Czy wymieszać z czymś i pocierać?
najlepiej wyczyscic srodkiem do mycia bez amoniaku (podobno koty leca do amoniaku i jak sie takim czyms wyczysci to gwarantowane nasikanie ponowne w to miejsce) a potem przemyc czystym alkoholem (ja mylam najpierw vanishem do dywanow, nie wiem czy tam jest amoniak, jak jest to napisany byl tak na skaldzie go nie rozpoznalam, popsikalam i potem gabka a na koniec przemywalam wodka bo spirytusu nie mialam, jak wszystko wyschlo kot nigdy nie zainteresowal sie miejscem ponownie, w sumie to vanishem pojechalam po calym dywanie w holu i w sypialni a wodka tam gdzie bylo nasikane)

u nas wczoraj bylo wielkie wydarzenie, maz byl na rybach i zlapal 18 kg ryb w tym 4 kilowego szczupaka (84cm), dumny jak paw przyjechal, jak zlapal tego szczupaka to zadzwonil czy bede jesc (to wezmie) czy nie (to da koledze), zdecydowalam ze zjem bo nigdy nie jadlam szczupaka. Jak przyjechal do domu szczupak wyladowal na zlewie (wszystko co tam bylo trzeba bylo pozabierac, lacznie z suszarka na naczynia) i czekal godzine na oprawienie bo maz zadzownil do innego kolegi sie pochwalic (byla juz 22) a kolega stwierdzil ze takiej ryby nie widzial i przyjedzie a ze mieszka w innej czesci Dublina to mu zajelo godzine dotarcie, Skuter latal przez ta godzine naokolo ryby i pacal ja lapka, wieczorem postaram sie wrzucic fotki, potem jak maz sprawial rybe to Skuter poszedl spac (zmeczyl sie strasznie pacaniem szczupaka) a wtedy przyszedl Cyc, miejsca juz nie bylo na blacie to wzielam go na rece i razem (lacznie z tym kolega co przyjechal) gapilismy sie jak maz sprawia szczupaka

Skuterkowi nic sie nie zmienilo po zabiegu, nadal jest soba - rozrabiaka, przylepa i glodomor, tradycyjnie spal na poduszce przytulony do moich wlosow, zastanawiam sie jak podrosnie jak sie zmiescimy na tej poduszce, ma 4.5 miesiaca a wazy juz 3 kg i jest juz niewiele mniejszy od Cycka (oczywiscie Cyc go powala tusza)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:14
Stary 2011-10-05, 16:19   #3830
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Skuterkowi nic sie nie zmienilo po zabiegu, nadal jest soba - rozrabiaka, przylepa i glodomor, tradycyjnie spal na poduszce przytulony do moich wlosow, zastanawiam sie jak podrosnie jak sie zmiescimy na tej poduszce, ma 4.5 miesiaca a wazy juz 3 kg i jest juz niewiele mniejszy od Cycka (oczywiscie Cyc go powala tusza)
trzeba sprawić sobie większe poduszki, takie wielkości trzech zwykłych
jakby ktoś takie miał na zbyciu to ja też chce

Stary 2011-10-05, 16:42   #3831
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba sprawić sobie większe poduszki, takie wielkości trzech zwykłych
jakby ktoś takie miał na zbyciu to ja też chce
a widzisz, o tym nie pomyslalam (wieksza poduszka), tutejsze poduszki (w Irlandii) sa mniejsze niz polskie bo sa w prostokat 48x72cm, to sa te standardowe, maz sie smieje ze bede musiala spac nizej (on tak spi, na skraju poduszki a ja zawsze spalam z glowa i szyja na poduszce), Skuterek jak sie rozwali to lezy od jednego konca do drugiego i teraz to juz zajmuje tak 1/3 od gory, odkad go mam to tak zsuwam sie w dol czasami jak ma wybitny nastroj przylepowy to lezy lepkiem na moim ramieniu a reszta za moja glowa na poduszce, ostatnio lezal tak z glowa pod koldra bo bylo zimno i ja sie po sama brode przykrylam, wygladal jak strus co schowal glowa w piasek

na razie jeden skutek kastracji (choc moze poprostu chlopak dorasta i rozumie ze dom to stado i kazdego trzeba znosic) - nie uciekal dzisiaj jak maz go glaskal (az maz wyslal mi smsa!), choc wczoraj nie dawal sie zlapac a maz chcial sprawdzic czy nie ma jakis lusek od szczupaka na sobie, w koncu maz w desperacji zawolal 'zlap tego swojego kota bo mnie ucieka', no to podeszlam do Skuterka i go podnioslam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-05, 18:25   #3832
Mirell
Zakorzenienie

Melduję, że Forint po wczorajszej kastracji cały zdrowy i wesoły
I wiecie co, totalnie inny kot. Nagle zaczął interesować się zabawkami (ostatnie dni tylko dostawał padaki szałowej - uszy na bok, wielkie oczy i latał żeby broić, nogi podgryzał itp), dzisiaj normalnie się bawił zabawkami jak tak z miesiąc temu. W nagrode że był taki dzielny dostał dziś nową myszkę I żadnych dziwnych zachowań. Nic też już nie znaczy.
Oby tak pozostało
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:37   #3833
babti
Rozeznanie

Cytat:
najlepiej wyczyscic srodkiem do mycia bez amoniaku (podobno koty leca do amoniaku i jak sie takim czyms wyczysci to gwarantowane nasikanie ponowne w to miejsce) a potem przemyc czystym alkoholem (ja mylam najpierw vanishem do dywanow, nie wiem czy tam jest amoniak, jak jest to napisany byl tak na skaldzie go nie rozpoznalam, popsikalam i potem gabka a na koniec przemywalam wodka bo spirytusu nie mialam, jak wszystko wyschlo kot nigdy nie zainteresowal sie miejscem ponownie, w sumie to vanishem pojechalam po calym dywanie w holu i w sypialni a wodka tam gdzie bylo nasikane)
Dziękuję za rady Jutro zabiorę się za dalsze szorowanie, dziś miałyśmy za dużo wrażeń.

Byłam dziś z Helą u weta i prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza Malutka dostała dwa zastrzyki i bardzo, bardzo cierpiała po powrocie do domu, aż mi się serce krajało Położyłam ją na łóżku, a ona tylko cicho pomiałkiwała i wszystkie pazurki wbijała w koc, chyba z bólu. Jutro też mamy pójść, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje Póki co zjadła troszkę świeżego kurczaka, ale poza tym nic, tylko śpi.
Stary 2011-10-05, 20:57   #3834
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
maz byl na rybach i zlapal 18 kg ryb w tym 4 kilowego szczupaka (84cm)

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
a widzisz, o tym nie pomyslalam (wieksza poduszka), tutejsze poduszki (w Irlandii) sa mniejsze niz polskie bo sa w prostokat 48x72cm, to sa te standardowe, maz sie smieje ze bede musiala spac nizej (on tak spi, na skraju poduszki a ja zawsze spalam z glowa i szyja na poduszce), Skuterek jak sie rozwali to lezy od jednego konca do drugiego i teraz to juz zajmuje tak 1/3 od gory, odkad go mam to tak zsuwam sie w dol czasami jak ma wybitny nastroj przylepowy to lezy lepkiem na moim ramieniu a reszta za moja glowa na poduszce, ostatnio lezal tak z glowa pod koldra bo bylo zimno i ja sie po sama brode przykrylam, wygladal jak strus co schowal glowa w piasek

Cytat:
na razie jeden skutek kastracji (choc moze poprostu chlopak dorasta i rozumie ze dom to stado i kazdego trzeba znosic) - nie uciekal dzisiaj jak maz go glaskal (az maz wyslal mi smsa!), choc wczoraj nie dawal sie zlapac a maz chcial sprawdzic czy nie ma jakis lusek od szczupaka na sobie, w koncu maz w desperacji zawolal 'zlap tego swojego kota bo mnie ucieka', no to podeszlam do Skuterka i go podnioslam
to same plusy po kastracji

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Melduję, że Forint po wczorajszej kastracji cały zdrowy i wesoły

Cytat:
Nic też już nie znaczy.
Oby tak pozostało
No, to po problemie

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Byłam dziś z Helą u weta i prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza Malutka dostała dwa zastrzyki i bardzo, bardzo cierpiała po powrocie do domu, aż mi się serce krajało Położyłam ją na łóżku, a ona tylko cicho pomiałkiwała i wszystkie pazurki wbijała w koc, chyba z bólu. Jutro też mamy pójść, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje Póki co zjadła troszkę świeżego kurczaka, ale poza tym nic, tylko śpi.
Kolejny raz okazuje się, że kot nie sika nam na dywan, bo jest złośliwy, a dlatego, że coś mu dolega...
Biedna Hela, pomiziaj ją ode mnie .
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Urine off podobno skuteczny, no i boraks

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
no właśnie... to trochę sztuka dla sztuki... tak naprawdę jest za mało danych, żeby jednoznacznie powiedzieć, która karma/dieta jest zła, a która dobra. Innymi słowy- są koty, które całe zycie jedzą ryby albo wątróbke, a są zdrowe choc wg mojej wiedzy powinny juz dawno nie zyć

Znając życie i mojego pecha, to akurat moja Sonia by się po samej wątróbce pochorowała na pewno .
Czytam o tym barfie, bo czytanie mi na razie nie zaszkodzi, ale pochopnie zmieniać diety nie zamierzam, bo się boję, że jak się to mówi wpadnę ,,z deszczu pod rynnę".

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cipcipcip Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Miauczy i kopie/gryzie czy miauczy i mruczy ? Sama musisz się nauczyć, jak zrozumieć swojego kota. Moja na przykład w ogóle nie miauczy, a rozumiem ją doskonale po uszach i oczach .
Zaszczepiona, odrobaczona, umówiona na sterylkę za parę miesięcy?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
moja tak miauczy (...) jak chce ciuciać rękę/ palec.
dalej tak robi

Stary 2011-10-05, 21:39   #3835
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

zrzucam wlasnie fotki, zaraz wstawie dowody

zrzucilam, pewnie za duzo wstawie ale trudno mi zdecydowac, wszystkie fotki robione wczoraj

1. Cyc w skrzyni meza w ktorej ma wedkarski sprzet pomocniczy (zawsze 'pomaga' mezowi jak ten szykuje sie na wyprawe)
2. Wazone wiadro z rybami (jeszcze przed zlapaniem szczupaka, ten sie trafil na sam koniec)
3. Maz prezentuje rybki
4. Wazenie samego szczupaka
5,6,7 Maz dumnie prezentuje szczupaka
8 Szczupak wyladowal w zlewie
9 Koty zwietrzyly ze cos sie dzieje
10 Szczupak czeka na przyjazd kolegi

w nastepnym poscie Skuter i szczupak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 002.jpg (121,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 006.jpg (134,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 009.jpg (191,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 013.jpg (71,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 014.jpg (149,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 015.jpg (128,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 019.jpg (127,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 027.jpg (167,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 028.jpg (72,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 032.jpg (200,2 KB, 15 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-10-05 o 22:05
Stary 2011-10-05, 22:11   #3836
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
5,6,7 Maz dumnie prezentuje szczupaka
9 Koty zwietrzyly ze cos sie dzieje
szczupak super

koty wyszły komicznie

Stary 2011-10-05, 22:16   #3837
Rybiorek
Zakorzenienie

wybaczcie ale nie moglam sie zdecydowac ktore fotki wstawic, wiec wstawilam wszystkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 033.jpg (134,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 034.jpg (136,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 035.jpg (138,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 036.jpg (135,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 039.jpg (135,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 044.jpg (135,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 045.jpg (127,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 043.jpg (139,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Newry 4 pazdziernik 2011 030.jpg (76,3 KB, 24 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-05, 22:21   #3838
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
szczupak super
i jak sie okazuje pyszny jest, maz dzisiaj upiekl pare kawalkow w folii w piekarniku (mamy jeszcze na 2 obiady w zamrazarniku

Cytat:
koty wyszły komicznie
jak zobaczylam ta fotke po zrzuceniu to parsknelam smiechem, one zawsze wszystko slysza i zaraz pchaja sie zobaczyc co sie dzieje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-05, 22:29   #3839
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
wybaczcie ale nie moglam sie zdecydowac ktore fotki wstawic, wiec wstawilam wszystkie
7. zdjęcie - szczupak większy niż Skuter, a ten się wcale nie boi i jeszcze czai się, dotyka, sprawdza - mały odkrywca

Ale ten Cycek urósł

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
i jak sie okazuje pyszny jest, maz dzisiaj upiekl pare kawalkow w folii w piekarniku (mamy jeszcze na 2 obiady w zamrazarniku

jak zobaczylam ta fotke po zrzuceniu to parsknelam smiechem, one zawsze wszystko slysza i zaraz pchaja sie zobaczyc co sie dzieje

jak bliźniaki
cztery ogony
a Skuter fajnie ma łapki tylne rozstawione
jak patrze na to zdjęcie dłużej, to się boję, żeby Cyc ze Skuterem nie wyskoczyli mi tu z monitora i mnie nie zaatakowali
Skuter wygląda groźniej, niż Cycek

Stary 2011-10-05, 22:36   #3840
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
7. zdjęcie - szczupak większy niż Skuter, a ten się wcale nie boi i jeszcze czai się, dotyka, sprawdza - mały odkrywca
tego nie mozna mu odmowic, odwazny jest

Cytat:

Ale ten Cycek urósł
Skuter bedzie wiekszy, na fotce na kominku stoi za Cyckiem i wyglada na duzo mniejszego ale w rzeczywistosci na wysokosc juz jest prawie jak Cyc a ma dopiero 4.5 miesiaca

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

cztery ogony a Skuter fajnie ma łapki tylne rozstawione
on w ogole fajnie sie porusza, jak kowboj, jak idzie to fajnie zarzuca tylkiem, myslelismy ze mu przejdzie bo malutki ale nie, taki ma styl

Cytat:

Skuter wygląda groźniej, niż Cycek
maja inne budowy pyszczkow, Cyc ma okragly a Skuter w trojkat i pewnie dlatego
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości