|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
), kazda torebka to 100g, dzielimy na 2 albo 3 razy zalezy jak mocno sie domaga, nic sie nie marnuje na szczescieCytat:
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja ma na przemiennie białe czarne i czarno-białe |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, mam problem z kociakiem. Właściwie z kotką. Ma około 4 m-cy, jest młoda, owszem. Ale to nie upoważnia jej raczej do tego, żeby demolować nam cały dom
Nie da się jej ujarzmić. Chwilami bywa strasznie agresywna, na nic nie reaguje, biega jak wariatka, rozbija się o meble, drapie, gryzie, prycha, puszy się. Tego się nie da opisać. Naprawdę, takiego kota to my jeszcze nigdy nie widzieliśmy Jak ją nauczyć normalności? Nie wymagam, żeby siedziała cały czas cicho i grzecznie, ale niech nie przesadza! To się może wydać śmieszna, ale naprawdę nie jest. Czasami doprowadza mnie do szału. Łasi się dopiero jak jest już zmęczona i chce spać. Jak ją mm karać za złe zachowanie??? Na nią nic nie działa. Syczenie, prychanie, krzyk, płacz, nic na nią nie działa
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
podczytałam wasz wątek i wasze historię i postanowiłam napisać coś o swoim kociaku.
nazywa się Crazy (ja na nią mówie Wypłosz i tak będę pisać), płeć żeńska ma jakieś 4,5 roku i jest chyba największą kocią wariatką - często bywa agresywna i jakaś w ogóle postrzelona i w ogóle od zawsze była dzika. i jest mega wybredna, nie je mięsa surowego np. kurczaka, puszki czy saszetki rzadko kiedy, małą porcję zje a potem poliże tylko albo powącha i sobie idzie o mięso można być spokojnym i zostawiać je na wierzchu, bo nawet ich nie tknie. za to uwielbia gryźć ziemniaki tak samo jak coś jest w folii, jakieś warzywo to tak samo. dziwna sprawa i jakieś paprochy je z podłogi, jak coś znajdzie... też nie wiem czemu![]() na szczęście była chora tylko 2 razy i mam nadzieje, że w końcu się kiedyś uspokoi. ale i tak ją koszkam mośnono i fotki na trzeciej jako czajnik |
|
|
|
#1235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczak z marchewką to jest to, zjadła całe udko. Cytat:
Jeśli to kocie zabawy, to nie uspokoi się jeszcze długo, moja ma 10 miesięcy i też się rozbija o cały dom.
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to kocie zabawy, ale takiego postrzeleńca naprawdę jeszcze nigdy nie widziałam. Zresztą kiedyś nagram filmik, wrzucę na neta i podeślę Wam link, to same zobaczycie. Jeśli chodzi o zabawę, to wszyscy się z nią bawimy. Mój TŻ cały czas powtarza, że chciałby być na jej miejscu - bawi się, zje, pieszczoty, idzie spać, wstaje, pieszczoty, bawimy się, zje coś, idzie spać i tak w kółko. Zobaczymy, może kiedyś jej to przejdzie, choć szczerze w to wątpię...
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma już 5 miesięcy i jest coraz spokojniejszy, więc myślę, że się z tego wyrasta ale nadal ma "ataki" gryzienia...mój sposób to psikanie go wodą, ale najlepiej tak żeby nie widział, że to Ty, albo w ostateczności tak jak robiłaby to jego mama- wziąźć go za skórę przy karku i przytrzymać przy ziemi do pierwszego "miau"... koty to nie psy i nie da się ich niestety ułożyć... są zaklinacze psów jak Cezar Milian, albo Victoria Stilwell, a zaklinaczów kotów jakoś nie ma
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję się pobawić w zaklinacza. A tak na serio, to ona jest taka szybka, że nawet tym spryskiwaczem w nią nie trafię Tym bardziej jej nie złapię. Jak to kiedyś stwierdziłam - biega z prędkością światła
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to się już zastanawia i obserwuje czy zaatakować zabawkę coraz częściej lubi przesiadywać na komodzie lub drapaku i patrzeć na nas z góry ale czasem ma napady- jak zaczyna machać mocno ogonem to już wiem, że ma nerwa
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fizia z każdym miesiącem przyspiesza
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
a może powinna mieć kocie towarzystwo? wyszalałaby się z współtowarzyszem....
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę że że kicia po prostu czasem musi się wybiegać... moja też ma czasem takie odchyły Wtedy też jej lepiej nie wchodzić jej w paradę - z tym wyjątkiem że ona wtedy nie prycha tylko najzwyczajniej w świecie ma focha
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie,że nie macie kontaktu z innym człowiekiem... J mam 2 koty i nigdy nie będę miała tylko jednego.
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam doceniać spokojność mojego kota
![]() Oaza spokoju normalnie... Tak ostatnio jak mam chwilę to czytuję o tych wszystkich karmach kocich...I dochodzę do wniosku, że co weterynarz i co firma to opinia... Szkoda, że mój gardzi przygotowanym jedzeniem przeze mnie...Bo jakoś coraz mniej mam zaufania do tych puszek wszyskich... |
|
|
|
#1246 | |
|
Raróg
|
Znalazlam dzis kociszcza w zaspie.. o.O
Zaspa duuza, kociszcz malutki. Otworzylam okno, namierzylam, gdzie to to sie tak rozpaczliwie drze o 5 rano, szanse na wyjscie z zaspy zerowe, nie wspominajac o przezyciu, zbieglam, wyciagnelam - oblepiony lodem, uszy, ogon - sztywne jak sopelki. Myslalam szczerze mowiac, ze nie da rady, no ale jak mial nie dac, skoro tak walczyl dzielnie : ) Ściemnia na razie jeszcze przy mnie, ze jest taki niesmialy i w ogole, ale jak tylko wyszlam na chwile, juz sie wpakowal do wyra. Ciekawe jak sie wdrapal, taki maly, slaby niby, oszukaniec zielonooki ; P I co ja mam z nim kurcze teraz zrobic.. Ide po akcesoria kocie wlasnie : )
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo kotu... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-12-15 o 14:19 |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na święta...Nowy domownik i uratowane życie...
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla kociaka ![]() Aha, a co do mojego wariata, to na razie nie będzie mieć towarzysza, rodzice się nie zgodzą. Dopiero jak się wyprowadzę, to planuję powiększyć moją kociarnie
Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2010-12-15 o 14:19 |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Raróg
|
Wymiziam kociszcza od nowych ciotek ; )
Na szczescie nie widac na razie, zeby cos powazniejszego sie z nim dzialo, mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych katarow czy czegos.. Trzech chlopakow dodam, spokojnie mu sie w tej zaspie przygladalo, jednemu powiedzialam, zeby wlazl po kota, bo wypadlam w samych laczach, kwitna pod klatka o dziwnej godzinie to niech sie przydadza gowniarze, no strasznie sie zdziwili, ze go do domu zabieram: "A na co pani ten kot, pelno tu takich, jak pani ma potrzebe sie kims opiekowac, to ja bylbym chetny".. Pelno to tu niestety rownie uroczej mlodziezy : /
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Laura jetes wielka
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz mogła to wrzuć fotkę małej znajdy
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż mi się ciepło na serduchu zrobiło, że kocię nie będzie skazane na tułaczkę... Żeby więcej takich ludzi było... |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam znajdke i chcialabym mu towarzystwo sprawic ale chwilowo maz nie widzi mozliwosci wiec na razie Cycus bedzie jedynakiem
|
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj Laura ale twój kiciuś (czy kicia) miał szczęście... czekamy na fotki
![]() ![]() Strawberko, jak ja bym chciała żeby mój Rysiek też się tak uspokoił jak Twój...!!!
|
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
ode mnie tez wszystkie te miziaki przytulasy i buziaki dla ciebie Lauro i dla kiciusia
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu przewagę teraz zdobywa coraz częściej relaks nad zabawą ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wspaniała!!! Mały kotek żyje dzięki Tobie , a Ty nigdy nie zapomnisz tego dnia. Życzę kotu i Tobie wszystkiego dobrego!!! Wrzuć fotki i napisz jak go nazwiesz.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

to przewraca się na plecy i wsadza łapą do pyszczka i tu zawsze pańcia musi się zjawić i uratować duszącego się kota.
), kazda torebka to 100g, dzielimy na 2 albo 3 razy zalezy jak mocno sie domaga, nic sie nie marnuje na szczescie

Nie da się jej ujarzmić. Chwilami bywa strasznie agresywna, na nic nie reaguje, biega jak wariatka, rozbija się o meble, drapie, gryzie, prycha, puszy się. Tego się nie da opisać. Naprawdę, takiego kota to my jeszcze nigdy nie widzieliśmy
Jak ją nauczyć normalności? Nie wymagam, żeby siedziała cały czas cicho i grzecznie, ale niech nie przesadza! To się może wydać śmieszna, ale naprawdę nie jest. Czasami doprowadza mnie do szału. Łasi się dopiero jak jest już zmęczona i chce spać. Jak ją mm karać za złe zachowanie??? Na nią nic nie działa. Syczenie, prychanie, krzyk, płacz, nic na nią nie działa

Spróbuję się pobawić w zaklinacza. A tak na serio, to ona jest taka szybka, że nawet tym spryskiwaczem w nią nie trafię