![]() |
#2071 | |
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
Ostatnio była u weterynarza dwa dni pod rząd, dostała dwa razy dużą dawkę sterydów, ale to chyba nie może mieć żadnego wpływu? Innych objawów nie widzę. Może to normalne, że tak oddycha, ale się martwię, bo dziwnie to wygląda... Naoglądałam się kiedyś filmików typu: http://www.youtube.com/watch?v=psygek_i4Ls .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze podchodzę zdoworosądkowo - jesli kot je, pije, bawi sie, nie siedzi schowany w jakies czarnej dziurze przez dłuższy czas, to sie nie przejmuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
KOTerator
|
ok, je, pije, bawi sie, i oddycha szybko...
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-02-16 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli poza tym nie ma żadnych niepokojących objawów to chyba nie masz się czym martwić ![]()
![]() |
#2075 | |
KOTerator
|
Cytat:
Tak się złożyło, że obydwa koty mają 10 miesięcy, ale mój to kotka brytyjska, a babci kocur dachowiec... Innych objawów nie widzę, ale przy następnej wizycie u weta muszę zapytać o to oddychanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo jak dziewczynom, wydaje mi się, że jeżeli poza tym kociak zachowuje się normalnie to nie ma co panikować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
KOTerator
|
Cytat:
Myślę, że pleć też ma znaczenie (?) ![]() Kotka zachowuje się normalnie, ale ja zawsze jak coś innego zauważę to panikuję ![]() Raz się wet ze mnie jakby śmiał ... , że on nic nie widzi, a po dwóch tygodniach okazało się, że jednak ja mam rację, on jeszcze tego nie widział, ale ja już byłam w stanie wyłapać minimalną zmianę u niej ![]() Nie będę jej teraz do weta brać, bo u niego i tak zawsze oddycha baaaaaaaardzo szybko ale przy okazji jak niedługo będę to muszę zapytać jak to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Idiotka
|
Witam
![]() Mam nadzieję,że dobrze trafiłam i mogę tutaj zadać pytanie odnośnie mojej kotki ![]() Mam kotkę 5 marca będzie miała 3 miesiące. Zawsze było z nią wszystko dobrze, chętnie się przytulała, lubiła się bawić, jadła prawie wszystko. Od kilku dni jednak wszystko się zmieniło. Kotka nie daje się wziąć na ręce, nie chce się bawić. Gdy daje jej coś do jedzenia to najpierw tradycyjnie wącha to jedzenie a potem wystawia pazury i zaczyna drapać je z wielką złością drapać (rzuca się na nie) - następnie próbuje je zjeść. <Zachowuje się tak podczas jedzenie tzw. miękkiego jedzenia - wędliny, mięsa itp.). Po zjedzeniu `posiłku` znów wystawia pazury i dwiema łapami na raz zaczyna się strasznie drapać po pyszczku i próbuje sobie włożyć łapę do pyszczka. Wygląda to na prawdę strasznie, bo ona nigdy się tak nie zachowywała. Zajrzałam jej do pyszczka bo myślałam,że może do podniebienia jej się coś przykleiło, ale nic tam nie ma. Nie wiecie co to może być? Może której z Was kot/ka miała podobne objawy? Będę wdzięczna za odpowiedź ![]()
#2079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W awatarze nowa fotka mojego Bendera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Idiotka
|
To jest mój 10 kot (pierwsza kotka) i też nigdy się z takim zachowaniem nie spotkałam dlatego to mnie tak zaniepokoiło.
![]() Dziękuję za odpowiedzi. Dzisiaj weterynarz nie przyjmuje (nie wiem czemu ![]() Nie dawało mi to spokoju, więc zajrzałam znów jej do pyszczka i zauważyłam `naderwany` ząb.. Być może to ją boli, w końcu jak człowiekowi ząb się rusza albo ma go naderwanego to tez unika gryzienia tą stroną. Od rana kotka spała, teraz wstała zaczęła się bawić piłeczką, przyszła żebym ją pogłaskała, w miare normalnie je, ale jutro ją biorę i idę do weta niech on zobaczy fachowym okiem ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2011-02-17 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
wszystkim kotkom radosnych chwil zabawy oraz zawsze pełnego brzuszka i kochającej rodziny z okazji dnia kota!!!
![]() |
#2084 |
Idiotka
|
Przed chwilą przy misce kotki znalazłam pół zęba, druga polówka zostala jej w pyszczku, więc na pewno to jest powodem bólu. I się zastanawiam czy jest sens z tym iść do weta czy czekać aż te 2 połówka sama jej wypadnie? (?)
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze przesadzam ale ja bym poszla, jak ja boli to kurcze vet moze pomoc, ja to nie moge patrzec jak Cucus cierpi, jak mu wkluwali antybiotyk taka gruba igla to tak zaplakal strasznie ze to tej pory pamietam (a to bylo 4 miesiace temu)
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Z okazji dzisiejszego światowego dnia kota wszystkim kotkom dużym i małym życzę, żeby miały dobre domki.
![]()
#2087 |
Wtajemniczenie
|
Idz do weta koniecznie, niech ja obejrzy, kotka od kilku dni cierpi najwyraźniej, unika dotyku, ma kłopoty z jedzeniem, to malutki kociak, już kilkudniowe niedożywienie może miec przykre nastepstwa...nie zwlekaj, skoro to sie ciagnie od kilku dni....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: W sensie, chodziło mi o to że kot sobie może sam z tym nie poradzić. Ty byś pewnie też nie chciała chodzić z ułamanym zębem i czekać co dalej... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-02-17 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim kłakom wszystkiego dobrego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Ta część, która jeszcze została w dziąśle, już jej wypadła a jak spała zajrzałam jej do pyszczka. Na miejsce starych zębów wyrzynają się nowe - więc to jest powodem tego dziwnego i agresywnego zachowania. Kotka przespała dzisiaj cały dzień..a jak wstała to już normalnie wszystko jadła co mnie ogromnie cieszy ![]() Ogólnie znalazłam dzisiaj jej 2 zęby (jeden ząb a dokładniej jego jedna część koło miski - druga część leżała obok jej `łóżka` , a drugiego zęba znalazłam na jej kocyku). Ale jutro wezmę ją i pójdę na kontrolę, Bo chcę mieć pewność,że to tylko wymiana zębów a nie coś poważniejszego. Przepraszam, że tak chaotycznie piszę,ale jestem zmęczona.. Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi ![]() Po raz kolejny przekonałam się,że na Wizażanki zawsze można liczyć! ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2011-02-17 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kociaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
Witam kochane kociary
![]() Dawno mnie tu nie bylo. Moja kochana Adelcia wczoraj zostala wysterylizowana - jest w dobrej formie. Wczoraj po odebraniu od veta nie nyla spiaca tylko pobudzona, miala wielkie zrenice. Fascynowala ja woda w misce , najpierw bawila sie lapkami na przemian, a na koniec podniosla miske pazurkami i wylala wode- cos takiego zrobila pierwszy raz - no byla na haju ![]() Jak zajadala po powrocie do domu to tak glosno gurgotala, no nawet nie mazna tego nazwac mruczeniem tak bylo glosne ![]() ![]() ![]() Musze jej jeszcze wkraplac kropelki do uszu a nie znosi tego. Mam pytanie, czy przemywalyscie jakos ranke - moj malz ja odbieral i dostalismy kartke, gdzie jest napisane, ze powinno sie jej przemywac przegotowana woda z sola -czyli cos jak sol fizjologiczna. Jeszcze jej rtego nie robilam ale chyba zaraz to zrobie. Ogolnie jestem zaskoczona. myslalam ze koszty sterylki beda wieksze. Normalnie kosztuje 75 funtow ale maja jakis programk, i jakas tam organizacja pokrywa koszty a my placimy tylko 5 funtow no i za inne konieczne leczenie- tak wiec zaplacilismy za sterylke, odrobaczanie i odpchlanie, a takze lechcenie infekcji uszu (ktore czesto drapala) i kropelki do domu - koszt 33 funty -jestem milo zaskoczona. Kicia jest kochana -dzieci zaluja, ze nie bedzie miala kotkow- moj 12 letni syn pytal mnie jak ja bym chciala dzieci , a ktos mi zroblby cos takiego....tez uwielbiam kociaki ale niestety nie mozemy sobie na nie pozwolic w wynajetym domu, gdzie landlord juz przymkna oko na Adelcie ![]() Jeszcze jedno - moze mozecie polecic jakies dobre karmy w Anglii? jest tu jakas kociara z wysp? Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2011-02-19 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Konto usunięte
|
Mój wykastrowany kocur kopuluje z kołdrą... Dlaczego odczuwa popęd? Czy to znaczy, że kastracja została źle wykonana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Synkowi wytłumacz, że kot to nie człowiek, nie kontroluje w takim stopniu swojego instynktu, a sterylizacja zapewni jej spokój, mniej stresów i lepsze zdrowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2096 |
Konto usunięte
|
No właśnie myślałam, że taka jest różnica między kastracją a sterylizacją
![]() Ok, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś ram resztki męskich zachowań zostają po kastracji, w końcu coś tam też w głowie kociej siedzi, nie tylko same hormony |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Ryśkowi przed zabiegiem zdarzało się wystawiać to i owo jak mu było przyjemnie przy mizianiu, wydawał nieraz z siebie dziwne odgłosy, wtulał się namiętnie w poduszkę (ale jej nie dymał
![]() ![]()
![]() |
#2099 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem jaki on był przed kastracją bo dostałam kota już wyciachanego. I nie wiem ile ma lat, od razu mówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() A mój Cham nauczył się spuszczać wodę w WC ![]() Wchodzi łapami na spłuczkę, naciska, woda leci, a on biegiem na dół, opiera się łapami o sedes i patrzy jak głupek ![]() I od początku ![]() Rozwaliło mnie to dzisiaj ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.