Panny Młode 2008 cz.IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 09:46   #3271
madziczek
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV

Dzień doberek

właśnie stwierdziłam, że jestem od Was uzależniona. Nie musze czytać (chociaż to jest trudne) ani pisać - wystarczy, że mam otwarte okienko na tym wątku
A jak nie mam a mam jakąś wolną chwilkę to po otwarciu przeglądarki wpisuje automtycznie (czasami nawet jak chce coś innego wpisać ) adres wizażu

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko
i wracam do pracy.

P.S. Wczoraj oglądaliśmy laptopiki i mamy już jedne upatrzony - potwierdzimy jeszcze jego parametry u innych osób (rodzinnych informatyków) i pewnie za jakis czas mąż mi go kupi

Powiedzieł, że z aparatem żatował ... chociaz nie do końca mu wierzę
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:08   #3272
monai
Rozeznanie

GG do monai

Hejka

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Monaijak tam?
tak sobie, mam do wysłania bardzo ważnego maila a internet mi nawala strasznie, nie chce się wysłać nic wczoraj poszła skarga do playa
Fajne wczoraj ploty były na wątku - mimo że się nie udzielałam, tak uważam lubię jak coś się tu dzieje kiedyś czytałam "Dzieci na poddaszu" kasiążka jak zawsze lepsza od adaptacji

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
popieram przedmowczynie.... Nawet sie nie waz.... Skora musi nabrac kolorytu i nie moze byc podrazniona....
ja popieram obie przedmówczynie, a gdybyś miała więcej czasu do dnia ślubu, to bym Ci poleciła łykanie betakarotenu - można uniknąć poparzeń a opalenizna dłużej się trzyma. Widziałam dziewczynę, która poszła na solarium w piatek przed ślubem - zaczerwieniony dekolt robi gorsze wrażenie niż blady nie polecam! i nie cię nie pokusi absolutnie na dłuższe czasy opalania! już lepiej zainwestuj jak Marta w dobry samoopalacz

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja się powoli z Wami żegnam do niedzieli, jutro z samego rana wyruszamy nad morze

Buziaki i bądźcie grzeczne

Zdjęcia ze ślubu postaram się pokazać po powrocie
na pewno będzie cudnie czekamy na Ciebie o tutaj

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Heloł

No przylazłam na chwilencję,bo małż się kąpie,więc przynajmniej nie łypie mi do kompa
Co by was nie zanudzać powiem tylko tyle,ze to była impreza mojego zycia
Mimo beznadziejnej pogody wszystko było pieknie
Zdjec narazie nie mam,sama żadnego nie widziałam,więc i Wy musicie poczekać
Jak znajdę chwile to napisze cosik więcej a póki co idę w komono,bo padam pocałym dniu sprzątania naszego kąta
gratulacje

Sanetko trzymam kciuki za próby i pogodę na sobotę

Cytat:
Tak Was czytam i czytam i mysle na temat tej wagi i sie zastanawiam, bo jako mlode mezatki powinnyscie wiedziec co jest najlepsze na zrzucenie wagi..... <mysli> Najdziwniejsze ze w ogole zescie nalapaly kilogramow w podrozach poslubnych....
osz te rogate myśli

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
od wczoraj, żeby poczytać muszę z 5 razy stronę odświeżać, bo mi się net tak muli, że otworzy pół strony, a potem chyba zapomina co dalej
no doskonale Cię rozumiem, zmagam się z tym od paru dni i właśnie póściła mi cierpliwość ... grr.... miłego dnia i Tobie

madziczek witam w klubie PM2008holiczek mam te same objawy co i Ty
Super, że laptopik będzie, tylko obawiam się, że uzależnienie może się pogłębić
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:08   #3273
sanetka
Zakorzenienie

ale sie wscieklam poszlam na ten fryz i makijaz i mi go nie zrobili. bo fryzjerka chora.
nie chce byc na zolze,wspolczuje ze jest chora ale do cholery salon nie umie sobie z taka sytuacja poradzic. sa 3 fryzjerki. zapytalam dlaczego mnie w ogole nikt nie poinformowal ze nie bede miala to ze nie maja numeru (sieroty jedne nawet nie pomysleli zeby wziasc). i facet mnie uspokaja ze przeciez w sobote to bedzie wszystko super a co mi po tym jak w ostatniej chwili mi cos na odwal zrobia, niedopasuja czy cos

niby ze moze w piatek mnie wcisna ale jeszcze beda w tej sprawie dzwonic.

wszyscy chodza podenerwowani, znow sie z ojcem poklocilam (my czesto sie klocimy). powiedzial ze pier.... to wesele, nei przyjdzie a jak sprobuje przyjsc w sobote do domu rodzinnego to kaze mi wypier.... wlasnie pojechal mi suknie niszczyc

jak juz sobie narzekam to dodam jeszcze ze wkurza mnie rodzina TZa. nie pomagaja zupelnie nic ale madrzyc to jedno przez drugie sie potrafi. a moja rodzina (nawet dalsza, ciotki,kuzyni) lata z wywieszonym jezorem, staraja sie pomoc, kazdy w miare mozliwosci.

no, ide sobie chyba poplacze bo co mi wiecej zostaloi pojade na sale pomagac kucharce...bo nie ma komu

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 12:11   #3274
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ale sie wscieklam poszlam na ten fryz i makijaz i mi go nie zrobili. bo fryzjerka chora.
nie chce byc na zolze,wspolczuje ze jest chora ale do cholery salon nie umie sobie z taka sytuacja poradzic. sa 3 fryzjerki. zapytalam dlaczego mnie w ogole nikt nie poinformowal ze nie bede miala to ze nie maja numeru (sieroty jedne nawet nie pomysleli zeby wziasc). i facet mnie uspokaja ze przeciez w sobote to bedzie wszystko super a co mi po tym jak w ostatniej chwili mi cos na odwal zrobia, niedopasuja czy cos

wszyscy chodza podenerwowani, znow sie z ojcem poklocilam (my czesto sie klocimy). powiedzial ze pier.... to wesele, nei przyjdzie a jak sprobuje przyjsc w sobote do domu rodzinnego to kaze mi wypier.... wlasnie pojechal mi suknie niszczyc

jak juz sobie narzekam to dodam jeszcze ze wkurza mnie rodzina TZa. nie pomagaja zupelnie nic ale madrzyc to jedno przez drugie sie potrafi. a moja rodzina (nawet dalsza, ciotki,kuzyni) lata z wywieszonym jezorem, staraja sie pomoc, kazdy w miare mozliwosci.

no, ide sobie chyba poplacze bo co mi wiecej zostaloi pojade na sale pomagac kucharce...bo nie ma komu
Tylko spokojnie.
Z tatą to zakładam, że macie właśnie takie kłótnie, skoro tak spokojnie o tym mówisz, więc napewno to sie rozejdzie po kościach.
Fryzura...hmm...skoro sie tak denerwujesz to jak najbardziej naciskaj na próbną w piątek.
A tak na marginesie to popłakanie sobie często dobrze robi.
Trzymam kciuki, żeby stresisko przestało Wam się dawać we znaki.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 12:19   #3275
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:

przesyłam Ci mnóstwo na poprawienie dnia
mimo wszystko poszłabym na tą próbną w piątek - chociaż będziesz ciut spokojniejsza, a z tatą to przejdzie
i pamiętaj, że nam możesz zawsze się wypłakać
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 13:31   #3276
LilStar
Wtajemniczenie

Heloł

ja mam taki młyn w pracy że dopiero zjadłam śniadanko-a normalnie już jakiś placek by poleciał

całuję mocno Dziewczynki

p.s to co ploteczki wieczorkiem?

Dzastunia ja znó zasnęłam na tym filmiea Ty>

Sanetko kłótnie się zdarzają zwłaszcza w tym gorącym okresie-wszyscy jesteście rozdrażnieni-główka do góry co do strony gości od TŻ-ja miałam zasadę-wysłucham a i tak zrobię po wswojemu-w końcu to nasze wesele i nie oni będą decydowaća pogadać sobie mogą.

Gosiu-na auto mieliśmy odłożone wcześniej pieniądze tylko nie było czasu żeby zabrać się porządnie za szukanie. a mieszkanie czyli remoncik-dopiero po nowym roku bo jeszcze nie dostaliśmy odpowiedzi czy zamienią nam przydział na większe m.też marzę żeby zamieszkać z moim Mężemale musimy poczekać-remontować to małe mieszkanie tylko po to żeby za chwilę przenosić się do większego i zaczynać wszystko od nowa nie ma sensu
i też będę tęsknić za Rodzinką bo przenoszę się 250km

Monai trzymam kciuki

Madziczek zauważam te symptomy także u siebie

Malutka gdzie byłaś jak CIę nie było?

Katiaczekam na fociaki tak jak od Aguni

Dagecik ja cały czas myślę o tym aranżu-nie może mi z głowy wyjść

Marta zazdroszczę Ci silnej woli-ja narazie 3 tydzień bez coli
Stary 2008-09-24, 15:40   #3277
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
P.S. Wczoraj oglądaliśmy laptopiki i mamy już jedne upatrzony - potwierdzimy jeszcze jego parametry u innych osób (rodzinnych informatyków) i pewnie za jakis czas mąż mi go kupi

Powiedzieł, że z aparatem żatował ... chociaz nie do końca mu wierzę
Pieknie i o to chodzilo.... Nie musisz mu wierzyc zdaj sie na instynkt . Najpierw laptopik, a znajac mezczyzn to i na aparat sie znajda fundusze hihihi...
Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
madziczek witam w klubie PM2008holiczek mam te same objawy co i Ty
Super, że laptopik będzie, tylko obawiam się, że uzależnienie może się pogłębić
No to dziewczyny jest juz nas trzy Ktoras jeszcze sie przyzna....????

Cytat:
ale sie wscieklam[...]
Tak to juz jest w burzliwym czasie, niby nic a potrafi nas z rownowagi wytracic. Wszystko wroci do normy ...po weselu.

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
T
A tak na marginesie to popłakanie sobie często dobrze robi.
Swiete slowa Gosiulek.... Ja wczoraj nie wiem skad gadajac z moim Mezem na Skypie o mieszkaniu, o remoncie, o tym ile wszytsko kosztuje pracy, ze na wiekszy remont (wyburzenie scian itp.) trzeba miec plany i zgode z Wydzialu Architektury, ze nasze mieszkanko mozna fajnie zrobic ale to koszta czasu, pieniedzy i lazenia, ze w sumie to jeszcze nie nasze mieszkanie, ze z ciotka trzeba by wszystko zalatwiac ze zaczyna sie komplikowac.... I tak ni z gruszki ni z pietruszki sie poryczalam.... Jakby mnie to wszystko przeroslo, do tej pory nie wiem co sie ze mna stalo... A mial byc taki mily wieczor , takie fajne aranzacje znalazlam, taka juz mialam wizje urzadzenia. I nie moglam sie uspokoic lzy jak grochy spadaly na poduszke... Poczulam sie taka samotna, ze nawet nie mam z kim o tym pogadac ze znowu tylko telefon i komp sa naszymi posrednikami........ Ach... kobiety nikt nas nie pozna do konca..... kurcze znowu sie rozkleilam ....
czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień I uwierz mi że Uśmiechniesz znów
daget jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 18:11   #3278
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Zeszło ze mnie napięcie ślubne i się rozłożyłam. Smarkam , kicham a mąż lata to do apteki ,to robić herbatkę. Przywieźliśmy do Obornik prezenty, załatwiałam rzeczy na kolejne studia (na jedne mnie już przyjęli teraz czekam na wyniki drugiej rekrutacji jeszcze)
Jutro atakuję Opole i z powrotem wracamy do moich rodziców. W weekend miałam mieć plener ale się zobaczy...
Zdjęcia ze ślubu i wesela już wkrótce
Tęskniłam za Wami
Stary 2008-09-24, 18:39   #3279
dzasta110
Wtajemniczenie

witam późnym wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
właśnie stwierdziłam, że jestem od Was uzależniona. Nie musze czytać (chociaż to jest trudne) ani pisać - wystarczy, że mam otwarte okienko na tym wątku
A jak nie mam a mam jakąś wolną chwilkę to po otwarciu przeglądarki wpisuje automtycznie (czasami nawet jak chce coś innego wpisać ) adres wizażu
hmm... to już są obajawy poważnego uzależnienia i ja też tak mam

Cytat:

o kurczę, ale się dzieje ale minie wraz z nadejściem soboty trzymaj się sanetka

Cytat:
Dzastunia ja znó zasnęłam na tym filmiea Ty>

a ja obejrzałam cały i dopiero jak się skończył to doszłam do wniosku, że chyba już go oglądałam

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Zdjęcia ze ślubu i wesela już wkrótce
Tęskniłam za Wami
trzymamy za słowo ze zdjęciami
my też tęskniłyśmy

Wiecie co?? Idę do pracy koniec lenistwa wprawdzie narazie na pół roku, ale dobre i to w mojej sytuacji - "etetowego lenia domowego" Będę pracować w prywatnym przedszkolu - troszkę funkcji pedagoga i opiekuna

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 19:01   #3280
LilStar
Wtajemniczenie

Dagecik a co to za smutaski?Misiu rozumiem Cię bo przeżywam dokładnie to samo, ale wiesz że bliżej niż dalej...wiem, że potrzeba czasu na załatwienie formalności, o pieniadzach nie wspominając, ale uwierz, że warto-to będzie Wasze pierwsze wspólne gniazdko-takie od początku do końca.nie smutaj się bo G. nie jest łatwo widząc Cię zapłakaną-Kocha Cię i wiem że na główce staje żeby skończyć to zamieszanie. i wiesz?czuję się zaproszona na parapetówkęzdzierżę nawet bliskość stolicy ale chcę zobaczyć minkę uchachanego Widgecika u boku Mężatakże Misiaku główka do góryza rychły koniec i multi szybką przeprowadzkę zaciśnięte

Dzastunia z Ciebie to jest aparatkaa jak Sz. kiedy przyjeżdża?
i gratuluję praacy Słonko

Izazusia też tęskniłam

Mili Marta Monai Kinusia Agunia

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-09-24 o 22:14
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 20:33   #3281
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Dagecik a co to za smutaski?Misiu rozumiem Cię bo przeżywam dokładnie to samo, ale wiesz że bliżej niż dalej...wiem, że potrzeba czasu na załatwienie formalności, o pieniadzach nie wspominając, ale uwierz, że warto-to będzie Wasze pierwsze wspólne gniazdko-takie od początku do końca.nie smutaj się bo G. nie jest łatwo widząc Cię zapłakaną-Kocha Cię i wiem że na główce staje żeby skończyć to zamieszanie. i wiesz?czuję się zaproszona na parapetówkęzdzierżę nawet bliskość stolicy ale chcę zobaczyć minkę uchachanego Widgecika u boku Mężatakże Misiaku główka do góryza rychły koniec i multi szybką przeprowadzkę zaciśnięte
Ach Lilus bo mi sie tak jakos samo zrobilo..... wiem ze masz racje.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 20:35   #3282
katia0117
Zadomowienie

HELOŁ DZIEWUSZKI

Wkleje wam zdjęcie ,ktore robil nam ktoś z gości ,bo od fotografa to jeszcze trzeba czekac....Zadna rewelacja,ale zawsze jakies foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3977.JPG (48,6 KB, 261 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3980.JPG (50,0 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4017.JPG (51,6 KB, 231 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2349.JPG (45,0 KB, 218 załadowań)
Stary 2008-09-24, 20:46   #3283
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzastunia z Ciebie to jest aparatkaa jak Sz. kiedy przyjeżdża?
i gratuluję praacy Słonko
oj tam zaraz aparatka Sz. właśnie niedawno zadzwonił, że będzie jutro wieczorem albo w nocy Tęsknie...

Cytat:
Ach Lilus bo mi sie tak jakos samo zrobilo..... wiem ze masz racje.....
Daguś nie smutak się Liluś ma racje a Ty musisz tylko w to wszystko uwierzyć i odgonić doły i złe moce

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
HELOŁ DZIEWUSZKI

Wkleje wam zdjęcie ,ktore robil nam ktoś z gości ,bo od fotografa to jeszcze trzeba czekac....Zadna rewelacja,ale zawsze jakies foto
no no no... Pięknie Śliczna z Ciebie dziewuszka

Właśnie sobie uświadomiłam, że jak pójdę do pracy to nie będę mogła wizazować jak ja to wytrzymam...

Stary 2008-09-24, 21:00   #3284
daget
Zakorzenienie

GG do daget

ojej Katius jakas Ty drobniutka kobietka jestes... Ale slicznosci....

Dzieki Dzastus Kochana jestes... juz mi lepiej

Moj skarbek wlasnie mi napisal

"wiesz staram sie odkrywac Ciebie na nowo
jestes jak niezglebiona Ksiega
i wiesz nawet to co bylo wczoraj
wielce mnie zdziwilo
jestes Kochanie
taka cudownie nieokreslona"

ktoras mi kiedys napisala ze jestem jak kameleon (chyba izazusia) ... i chyba to prawda...

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-09-24 o 21:03 Powód: bo jestem jak kameleon
Stary 2008-09-24, 21:05   #3285
LilStar
Wtajemniczenie

Dagecik-we 3 jesteśmy same-ale takich 3 jak my to nigdzie się nie znajdziebuziak Pięknotko
Dzastunia-zazdroszczęale tak pozytywnie-oczywiście powrotu Męża.
a na Twoją pracę się nie zgadzam
Katiacudnie
Stary 2008-09-24, 21:47   #3286
soffera
Zadomowienie

Katia ślicznie wyglądałaś
Daget myślę że warto czekać, trzeba tylko osłodzić sobie to czekanie
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 21:55   #3287
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Katia ślicznie wyglądałaś

o proszę Kto się pojawił
Stary 2008-09-24, 21:58   #3288
soffera
Zadomowienie

Cytat:
o proszę Kto się pojawił
Pojawiam się i znikam i znikam

Co jak co ale ja jestem z tematami na bieżąco
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 22:13   #3289
Kakusia
Zakorzenienie

Daget trzymaj sie dzielnie Chyba kobieta potrzebuje czasem takiego dnia na rozklejenie i poprostu wyplakanie swoich rozsterek, czasem ten placz pomaga.... Szkoda ze do podusi i sluchawki a nie do ramienia, ale pewnie za niedlugo sie to zmieni i mezus wroci prawda ?

Katia wygladalas naprawde slicznie czemu tak malo zdjec

A ja jestem juz po spisaniu protokolu... Ojjj kolorowo nie bylo... Malo tego. To szczere odpowiadanie na pytania - nawet na osobnosci tylko z ksiedzem - wcale nie jest takie o.... Ile ja sobie przysporzylam problemow to łooooo ksiezulkowie sie zebrali, mysleli czy sprawy do kurii nie wyslac, oj Boziu Boziu ile klopotow by bylo Jakos z tego wybrnelam...
Poza tym w domu horror... klotnie z rodzicami sa na porzadku dziennym, mama zrozpacza bo nie chce z nia rozmawiac bo ona nie wie czemu stala sie dla mnie wrogiem i tym podobne bzdety... placze codziennie.... No fakt, ze ostatnio chodze jak osa ale powtarzam jej to wielokrotnie - nie podchodzic do mnie jezeli nie mam ochoty rozmawiac bo to sie zle skonczy... Nie wierzy? przekonuje sie na wlasnej skorze
Ehhh czy naprawde trzeba przez takie katorgi przechodzic ?

Ojejjjj... spojrzalam na suwaczek i sie za glowe chwycilam!!! Jak sobie przypomne jak kiedys patrzylam kiedy na suwaczku zaczna sie tylko miesiace pokazywac bez tego roku na przodzie.... A teraz? Widze 3 dni... Gdzie by tu uciec...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 22:19   #3290
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Dagecik-we 3 jesteśmy same-ale takich 3 jak my to nigdzie się nie znajdziebuziak Pięknotko
Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Daget trzymaj sie dzielnie Chyba kobieta potrzebuje czasem takiego dnia na rozklejenie i poprostu wyplakanie swoich rozsterek, czasem ten placz pomaga.... Szkoda ze do podusi i sluchawki a nie do ramienia, ale pewnie za niedlugo sie to zmieni i mezus wroci prawda ?
Dzieki dziewczyny od razu lepiej... Kakusia on wraca co sobote na 2 dni .... i tak az do konca pazdziernika bedzie kiedy to odbiore swiadectwo pracy i z nim wyjade.....
Cytat:
A ja jestem juz po spisaniu protokolu... Ojjj kolorowo nie bylo... Malo tego. To szczere odpowiadanie na pytania - nawet na osobnosci tylko z ksiedzem - wcale nie jest takie o.... Ile ja sobie przysporzylam problemow to łooooo ksiezulkowie sie zebrali, mysleli czy sprawy do kurii nie wyslac, oj Boziu Boziu ile klopotow by bylo Jakos z tego wybrnelam...
Co sie stalo? O co chodzi z ta kuria? Co zes namodzila?
Stary 2008-09-24, 22:35   #3291
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny od razu lepiej... Kakusia on wraca co sobote na 2 dni .... i tak az do konca pazdziernika bedzie kiedy to odbiore swiadectwo pracy i z nim wyjade.....
Hmmm to kicha a kiedy dobierasz to swiadectwo ?? To jedz do Niego czem predzej!!!

Cytat:
Co sie stalo? O co chodzi z ta kuria? Co zes namodzila?
Yy ja? Ja tylko odpowiadałam szczerze na pytania...
A z kuria ksiezulkom chodzilo o to, ze jesli protokole bedzie zawarte ze cos "z przymusu", ze jakis "nacisk" + reszta moich odpowiedzi, to skladanie przysiegi i blogoslawienstwo kaplana moze byc niewazne... i małzeństwo bedzie fikcją. I ze oni sa postawieni w ciezkiej sytuacji (godzac sie na to) - stad zastraszajacy pomysl o kurii... brrr az mnie ciarki przeszly jak to powiedzial.

Nasza Córunia

Stary 2008-09-24, 22:45   #3292
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Yy ja? Ja tylko odpowiadałam szczerze na pytania...
A z kuria ksiezulkom chodzilo o to, ze jesli protokole bedzie zawarte ze cos "z przymusu", ze jakis "nacisk" + reszta moich odpowiedzi, to skladanie przysiegi i blogoslawienstwo kaplana moze byc niewazne... i małzeństwo bedzie fikcją. I ze oni sa postawieni w ciezkiej sytuacji (godzac sie na to) - stad zastraszajacy pomysl o kurii... brrr az mnie ciarki przeszly jak to powiedzial.
no i w Twoim przypadku powiedzenie że szczerość nie popłaca, się sprawdza no i z jedej strony Ci księża mieli rację, ale z Kurią to chyba przesada a pomogło Ci psychicznie te spisywanie protokołu?? Ksiądz rozmawiał z Tobą?? czy raczej było mu wszystko obojętne

Stary 2008-09-24, 23:10   #3293
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
no i w Twoim przypadku powiedzenie że szczerość nie popłaca, się sprawdza no i z jedej strony Ci księża mieli rację, ale z Kurią to chyba przesada a pomogło Ci psychicznie te spisywanie protokołu?? Ksiądz rozmawiał z Tobą?? czy raczej było mu wszystko obojętne
Nie nie, rozmawial i to dlugo (biedni ludzie w kolejce) - staral mi sie przedstawic w co sie pakuje - mowil o problemach w malzenstwie, o pokusach, o tym jak sobie z nimi radzic, mowil o modlitwie o tym jak wazna jest pokuta, ksiadz sie przejal tym skoro az po drugiego radzic sie polecial (Jest nowy i uczy sie spisywac protokoly i zdebial jak slyszal takie odpowiedzi). Potem na koncu dla rozluznienia atmosfery mowil na zarty ze jestesmy pierwsza para z ktora spisuje protokol i odrazu pierwszy nieudany niewazny protokol
Jak im powiedzialam o rodzicach, to ten starszy stazem pracy powiedzial, ze rodzice powinni sobie odpowiedziec na jedno podstawowe pytanie: lepszy wstyd czy pieklo na cale zycie...
W kazdym razie ta kuria niezle mnie nastraszyl i odrazu palnelam: "nie nie nie to chyba nie jest az tak zle zeby tak odrazu pod kurie"
I masz racje Dzastinko - jak widac szczerosc nie zawsze sie oplaca

Nasza Córunia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 23:15   #3294
dzasta110
Wtajemniczenie

Kakusiu - no to chociaż dobrze, że rozmawiali z Tobą "Biedni" Ci księża a chyba ten młodzik się nie wystraszył protokołów, co??

Stary 2008-09-24, 23:24   #3295
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu - no to chociaż dobrze, że rozmawiali z Tobą "Biedni" Ci księża a chyba ten młodzik się nie wystraszył protokołów, co??
haha dobre pytanie
Ale mialam z Nim ubaw bo pomagalam Mu co gdzie ma jeszcze bo biedny uczyl sie i na przyklad zawieruszyla mu sie jedna cala kartka (a na niej tylko 2 strony pytan - bagatela), albo opuscil jedno pytanie (swoja droga na moja korzysc bo nie umialam na nie odpowiedziec - "jakie narzeczony ma stanowisko w tej sprawie" to Mu mowie ze "tu ma ksiadz reszte pytan" albo "o to jeszcz esie ksiadz mnie nie zapytal" Wkoncu mowi ze Mu tylek ratuje Ojjj nie znalazl latwego przypadku na nauke, no ale coz, kto powiedzial, ze zycie jest proste nie

Nasza Córunia

Stary 2008-09-24, 23:28   #3296
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Kakusia normalnie zdebialam.... A wiesz ze jak sie ktos uprze to faktycznie moze uniewaznic slub jesli sa ku temu przeslanki. I to wcale nie musi sie wcale obic o kurie....
Czesto slysze ze ludzie sie pytaja po co sa zapowiedzi skoro i tak nikt ich nie czyta, a ja znam historie kiedy wlasnie w ten sposob uratowano przed zla decyzja pare. Otoz byl zwiazek tzw. toksyczny troszeczke ale mloda pomimo tego ze wiedziala nie byla w stanie odejsc i doszlo juz do zapowiedzi. W momencie kiedy zawisli w gablocie do kancelarii przyszla matka jednego z nich i przedstawiala ksiedzu sytuacje i zglosila ze sie nie zgadza na slub. Ksiadz w tym momencie odnotowal go i mllodzi slubu nie dostali. Ale to taka mala dygresja ....
Tak samo zatajenie jakichs waznych przeslanek eliminujacych zawarcie zwiazku malzenskiego moze potem okazac sie ze sakrament bedzie nie wazny. Sadze ze zrobilas wlasciwie szczerze odpowiadajac na pytania. Nic nie dzieje sie przez przypadek....

A co do mojej sytuacji to nie jest takie proste aby pojechac do mojego meza, gdyz ja do konca pazdziernika jeszcze mam umowe o prace i nie moge sobie tak z dnia na dzien odejsc, nie z tego stanowiska na ktorym pracuje
Stary 2008-09-24, 23:33   #3297
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojjj nie znalazl latwego przypadku na nauke, no ale coz, kto powiedzial, ze zycie jest proste nie
przynajmniej został odpowiednio przygotowany

Cytat:
Sadze ze zrobilas wlasciwie szczerze odpowiadajac na pytania. Nic nie dzieje sie przez przypadek....
no właśnie

no dobra czas spać bo
papa moje słodkie

Stary 2008-09-24, 23:54   #3298
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czesto slysze ze ludzie sie pytaja po co sa zapowiedzi skoro i tak nikt ich nie czyta, a ja znam historie kiedy wlasnie w ten sposob uratowano przed zla decyzja pare. Otoz byl zwiazek tzw. toksyczny troszeczke ale mloda pomimo tego ze wiedziala nie byla w stanie odejsc i doszlo juz do zapowiedzi. W momencie kiedy zawisli w gablocie do kancelarii przyszla matka jednego z nich i przedstawiala ksiedzu sytuacje i zglosila ze sie nie zgadza na slub. Ksiadz w tym momencie odnotowal go i mllodzi slubu nie dostali. Ale to taka mala dygresja ....
Tak samo zatajenie jakichs waznych przeslanek eliminujacych zawarcie zwiazku malzenskiego moze potem okazac sie ze sakrament bedzie nie wazny. Sadze ze zrobilas wlasciwie szczerze odpowiadajac na pytania. Nic nie dzieje sie przez przypadek....
Hmm niezly przyklad podalas Tyle ze do ksiedza przyszla Matka jednego z nich... U mnie z matkami to jest problem skoro same wypychaly przed oltarz Ale moja swiadkowa i dobry kolega ciagle powtarzaja, ze jak sie wkurza to pojda do ksiedza i powiedza swoje 'ale'.
Cytat:
Kakusia normalnie zdebialam.... A wiesz ze jak sie ktos uprze to faktycznie moze uniewaznic slub jesli sa ku temu przeslanki. I to wcale nie musi sie wcale obic o kurie....
Hmm nad tym sie zastanawialam... Dlatego tez szczerze odpowiadalam na pytania. Ale ten mlody ksiadz napomnial mi cos czy na pewno chce, czy na pewno dobrowolnie sie zgadzam, a o tym bedzie swiadczyl juz moj podpis na koncu protokolu to klamka zapadla. Chociaz o tym uniewaznieniu cos wlasnie obilo mi sie o uszy...
Cytat:
A co do mojej sytuacji to nie jest takie proste aby pojechac do mojego meza, gdyz ja do konca pazdziernika jeszcze mam umowe o prace i nie moge sobie tak z dnia na dzien odejsc, nie z tego stanowiska na ktorym pracuje
A jakie masz stanowisko jesli mozna wiedziec? To rozumiem ze jeszcze miesiac takiej rozlaki Was czeka... Ale mam nadzieje ze motywuje Cie mysl, ze to tylko miesiac, a nie swiadomosc "nie wiadomo kiedy". W moich znajomych jest para, w ktorej tuz po slubie mezus zaczal kontrakt w firmie w Tarnowie na przynajmniej rok, a zoneczka czekala ladnie w naszym pieknym miescie pod Krk gdzie miala prace i mieli mieszkanie. Potem urodzil im sie synus a On dalej weekendowym mezusiem i tatusiem w dodatku I wsumie to nie wiem ile w takiej rozlace byli - chyba ze 2 lata. Wkoncu wrocil i postarali sie o coreczke i wybudowali dom Takze pomysl sobie - to nie 2 lata to tylko miesiac

Cytat:
no dobra czas spać bo
papa moje słodkie
Slodkich snow

Nasza Córunia

Stary 2008-09-25, 07:02   #3299
sanetka
Zakorzenienie

czesc.

lepiej dzis- bo slonko w koncu swieci. oby sie utrzymalo do soboty.

wczoraj ochlonelismy i sie pogodzilismy z ojcem. 2 godz po klotni cwiczyl ze mna na sali tance.

ale problemow i tak mnostwo.
- oczywiscie z salonu nie zadzwonili
-roboty od groma ale na wieksza pomoc na kuchni mozemy liczyc dopiero jutro
-strasza zeby sali w nocy pilnowac bo moga krasc. nie ma komu wiec dzis w nocy to chyba ja z TZem przejme tam warte

dzis ide na paznokcie. do innego salonu wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez wpadek i kosciol zalatwimy-ciekaw ile u nas "co laska" wynosi.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 07:11   #3300
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

witajcie kochane.przepraszam za moje nieobecnosci ale nie moge znalezc chwili czasu aby usiasc spokojnie i popisac do was.mam juz suknie w domu bolerko z krotkim rekawem i welon i ani mysle wypozyczac futerka bo ma byc pogopda i basta!
usadzilismy juz gosci,tzn rozlozylismy winietki.oj co Tomek z tesciowa mieli klopotu zeby swoich dobrze usadzicta ciotka nie lubi tej ciotki a ta ciotka jest nudna i nad 3 stolikami zeszlo 3 godziny.dzis chyba jeszcze spokoj,.jutro jeszcze ide do pracy a potem paznokcie przyjazd przyjaciolki z mezem z Wroclawia.i sobota...ide sprawdzic ile ma byc stopni w sobote..
buzka
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości