![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
A ja nadal czekam na zdjęcia od fotografa, niby jakieś mam ale to prosto z aparatu a wolałabym Wam się już nimi pochwalić jak je obrobi graficznie
![]() ![]() I kurcze dziewczyny właśnie sobie uświadomiłam, że już za kilka dni minie miesiąc odkąd jestem mężatką, strasznie szybko to minęło ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Ostanio sie nie odzywałam, tak jakos pochłonely mnie te przygotowania... A wiec po kolei: Po pierwsze - zostały ok. 3 tygodnie!!! ![]() ![]() Po drugie - udało mi sie w końcu kupic kilka rzeczy do mojego stroju typu podwiązka, ponczochy itd. Po trzecie - wczoraj bylismy u spowiedzi i jestesmy teraz aniołki ![]() ![]() Po czwarte - goście powoli zaczynaja powoli potwierdzac swoje przybycie. Zupełnie nas tym zaskakuja, bo Ci których bylismy pewni ze przyjda, odmawiaja, a Ci co do których mielismy duze watpliwości potwierdzaja swoje przybycie ![]() Po piate - powoli zaczynam panikowac... ![]() Dzasta, biedronka Agatka - sliczne fotki ![]() ![]() "Przysłuchiwałam" sie dzisiejszej dyskusji dotyczącej dylematów Kakusi. Padlo wiele mądrych słów. Co moge powiedzieć od siebie: tak naprawee w związku na całe zycie - miłość to nie wszystko. Mam za soba 7-letni związek z facetem. Moja wielka pierwsza mlodziencza milość. Jego tez. Poza tym zupełne nie zgranie charakterów, rózne spojrzenie na zycie, różne temperementy, rózny system wartości. Dzis dziekuje Bogu, że miałam wystarczająco duzo sił i odwagi aby zakończczyc tamten związek. Czulam sie wówczas jak po rozwodzie. Z moim przyszłym mężem tworzymy zgrany, dojrzały duet. Ja mam 29 lat, on 31. Ogromny bagaz doświadczen u nas obojga. To on jest moim partnerem na reszte zycia. Uwielbiamy sie nawzajem. Myslimy podobnie. Cenimy te same wartości. Szanujemy sie. No i do tego wszystkiego kochamy sie ![]() Czasami trzeba podjąc trudna decyzje, odwracającą całe zycie do góry nogami, aby dac sobie sznase na lepsze życie. Kakusia - nie chcę Ci nic sugerować. Poprostu opowiadam moja historię. Ściskam mocno i trzymam kciuki, abys zawsze umiała dobrze wybierać ![]() niuniuniau - mysle ze romantyczna kolacja będzie wietnym sposobem na świetowanie 1 miesiąca Waszego małżenstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() sunik1 gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze życia ![]() tylko gdzie fotki z tego wydarzenia ![]() Milibili jak sobie przeczytałam Twoje włosko - weselne menu to, aż mi ![]() ![]() sanetka pewnie, że zespół może Twojemu bratu zaśpiewać 100 lat ![]() ![]() monai to tak po cichutku trzymam ![]() Kakusia nie wiem co ci doradzić ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj jestem bardzo ![]() Moja siostrzyczka wróciła dzisiaj do Anglii ![]() Smutno mi i płakać mi się chce ![]() ![]() Z dobrych wieści: zrobiliśmy dzisiaj rezerwację na 3 dniową podróż poślubną do Sopotu ![]() I teraz mam pytanie czy któraś z Was jest z Sopotu albo okolic ![]() Ps. niuniuniua agulla.@ ma dobry pomysł z tą romantyczną kolacją na rocznicę ![]() Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2008-08-28 o 18:54 Powód: skleroza nie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedna rzecz - nie byłam jeszcze ani razu w solarium
![]() ![]() malutka_24 - mysle ze w Sopocie najciekawszy jest Gdańsk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Zakorzenienie
|
hejka dziewczynki.... w koncu znalazlam chwilke czasu..... chociaz i tak jestem 3 godz w plecy. Niestety nie nadrobilam tego co napisalyscie bo nie jestem w stanie. Musze podopinac ostatnie szczegoliki.
Ale po kolei. Fryzjer zaliczony, od dzis jestem Anielska blondynka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko sale mielismy dzis stroic i nie dalo rady bo przez obsowke czasowa niestety ale braklo dnia, a o 21 moj Skarb ma kawalerskie zorganizowane przez swiadka... Ten to ma dobrze bo to juz drugie w przeciagu tygodnia. Ale niech chlopak ma ostatnie chwile wolnosci ![]() Dla wszystki PM wielkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Rozeznanie
|
Kakusia sorki za wywody, ale przejęłam się Twoją sytuacją
![]() ![]() Właśnie - u Was też tak się ochłodziło ostatnio czy to tylko mi tak zimno bez męża? ![]() agunia82 pyszny tort ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niuniuniau też czekam na odzew od fotografa ![]() ![]() malutka_24 co do Sopotu to byłam ze 2 razy ale doradzić nie potrafię ![]() ![]() ![]() agulla.@ tylko mi tu nie panikować ![]() ![]() ![]() hihihihi ale przecież Gdańsk jest oddzielnym miastem, z Sopotem i Gdynią tworzą wspólnie Trójniasto ![]() ![]() daget to jaką masz suknię? ![]() ![]() ![]() Marta coś kojarzę że na urlopie... Liloszek w przygotowaniach pewnie jak Ty no a Sofferka nie wiem ![]() Jeszcze mam pytanie: ktoś tu podawał link do wątku na wizażu jak ktoś przygotowywał album pamiątkowy dla rodziców taki ze zdjęciami i sentencjami - wtedy przejrzałam i bardzo mi się podobał, a teraz nie mogę trafić, bardzo by mi się przydał ![]() Czy ktoś ma zapisanego tego link? |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Raczkowanie
|
monai - czy chodziło Ci o ten album?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161578 Widze, że szukasz sposobu na wypełnienie wieczorów podczas nieobecności meza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem wlasnie ze milosc to nie wszystko. U nas jest chyba cala reszta. Cala reszta, ale tego dodatku w postaci uczuc jakos nie ma i nie wiem gdzie sie podzial ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po dzisiejszej rozmowie dowiedzialam sie troszke wiecej.... Oprocz tego ze TZ nie potrafi rozmawiac ![]() ![]() ![]() Powiedzial mi dzis, ze chcialby zamknac tamten rozdzial raz na zawsze, zapomnie co tym wszystkim i zaczac od nowa... Ale to jest dla mnie sprzeczne - chce zamknac ten rozdzial, zapomniec, ale jak skoro caly czas jest przepelniony zalem i pretensjami?? ![]() Uslyszalam tez dzis, ze nie powinnam sie ludzic, ze po slubie bedzie lepiej, skoro teraz nic nie robimy w tym kierunku. Chcialam zeby powiedzial mi co czuje teraz w tej zaistanialej sytuacji, jak On to widzi i co o tym wiecej mysli, ale tak szczerze, bezlitosnie. No to uslyszalam tylko 3 slowa, ktore kazdy potrafilby powiedziec patrzac na nas: meczy Nas to, jest zle, musimy w to brnac. I to sa szczerze slowa prosto z serca?? ![]() Zapytalam Go czy patrzac na to jak jest beznadziejnie czy Jego zdaniem slub ma sens ?? Nie umial juz odpowiedziec.... Potem zaczely sie zlosliwosci i troszke przykrych slow sobie powiedzielismy, w rezultacie czego, TZ obrazony odwrocil sie na piecie i poszedl. Zostawil mnie sama w ciemnym parku, wktorym tylko podejrzane typki sie kreca ![]() Staram sie teraz mimo wszystko zachowac pogode ducha, nawet mi sie to udaje, wbrew pozorom. Co do probnego makijazu, to bylam/ jestem lekko w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No wiec stad moje wytlumaczenie dlaczego nie mam zdjec ![]() ![]() ![]() ![]() Agunia taki pyszny tort bedziesz miala na weselu ??????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowicie lekki i przepyszny! Jadłam już bananowo- wiśniowy i naprawdę poezja smaku! Ta cukiernia jest generalnie bardzo u nas polecana, szczerze to nawet nie wiem czy inne takie smaki też robią, bo nie miałam takiej potrzeby żeby się dowiadywać. Od początku wiedziałam, że tam tort zamówię. hmmm, a poza tym to pierwsze słyszę że klasyczny tort jest z czekoladą, ja rzadko kiedy takie spotykałam... Może to od regionu zależy? Co do Ciebie i TŻ, wszystko już chyba zostało napisane. A ostateczna decyzja i tak należy do Was i tylko do Was. Szkoda że musisz coś takiego przechodzić. Ale pamiętaj o jednym- może to banał, ale jaki prawdziwy- co nas nie zabije, to nas wzmocni. Ja ze swojej strony życzę jednego- żeby Twoja decyzja, jakakolwiek by nie była, sprawiła, że w końcu będziesz szczęśliwa. Może nie już i teraz, ale w końcu kiedyś szczęśliwa ![]()
![]() |
#1750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kakusia czyli kolejna ciężka rozmowa za Wami... nieładnie się zachował że Cię zostawił w tym parku ![]() Tort czekoladowy ![]() ![]() Co do makijażu to ja nie miałam próbnego i jak mnie pomalowała w dniu ślubu to byłam w lekkim szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
monai słonko tapir pierwszorzędny
![]() ![]() daget jak tam Twój brzuszek? Przeszły dolegliwości?
#1753 | |||
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tapir niezly ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak Aguniu, u nas tradycyjne torty to jak wiadomo rozne warswty, ale jedna z nich MUSI byc czekoladowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego wiecej zanudzac nie bede, mam nadzieje ze jakas decyzje podejme, oby sluszna... Raz jeszcze dziekuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzieki Agus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daget to dobrze że już lepiej. A bieganiny już nie dużo zostało, byle do soboty ![]() A ja w sobotę mam przymiarkę sukni ![]() ![]()
![]() |
#1756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Widzialyscie galerie zdjec Psich slubow na onecie? Urocze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Kakusia, daje głowę że nie tylko ja tu się martwię.
Aparat na przymiarkę oczywiście biorę! Już Liloszkowi dawno obiecałam, inaczej bida po ślubie zamiast zająć się mężem to mnie z haczką będzie ganiać ![]() ![]()
#1758 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a makijaż na zdjęciu wygląda delikatniej, właśnie na żywo mi się wydawał mocny - makijażystka mówiła że krzyżuje wieczorowy z fotograficznym i z jakimś tam żeby był efekt odpowiedni. A włosy odrosną :p zresztą noszę się z zamiarem obcięcia. Wogóle to ja na ślub pierwszy raz byłam czesana przez fryzjerkę ![]() ![]() idę robić budyń malinowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
No prosze, widze, ze przejelas smykalke Lilusia. To ona zawsze objadala sie na noc
![]() ![]() ![]() Ja mykam do spania bo jutro kolejny ciezki dzien, ktory zacznie sie rano. Niektorzy goscie juz dojechali a inni w drodze ... Powiem wam, ze jak mysle o sobocie do jakos nie dociera to do mnie, ze to juz. Ze to moj slub, ze to juz nie tylko marzenie. I ze... w niedziele bedzie juz po.... ![]() Kakusia, wszystkie sie tu martwimy. Slub to powazna sprawa, a dbanie o zwiazek i jego rozwoj oraz wzajemny szacunek to cos bardzo trudnego. Sama milosc nie wystarcza. Ona jest fundamentem na ktorym buduje sie wzajemne relacje. ![]() Aga trzymam ![]() Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-08-28 o 22:50 Powód: bo Aga ma przymiarke |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje, Tobie i moni
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2008-08-28 o 23:05 Powód: dla monai :* |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już z budyniem i smrodkiem przypalonego mleka w atmosferze ![]() ![]() ![]() ![]() Ja stałam w drzwiach kościoła i nie mogłam się nadziwić że to już - taki nagły błysk świadomości, że to już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agunia82 i ja też trzymam kciuki za suknię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Jakoś nie dociera do mnie... ![]() Kupiłam dziś pończochy Gatta "panna" jak któraś radziła...majtole wygodne..heh i co jeszcze ![]() kakusia ![]() agunia ![]() dobranoc Misiaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zas wszystkiemu co zwiazane z czekolada mowie glosno NIE ![]() ![]() Co do mdlosci na wanilie to ja takowa odczuwam przy kosmetykach waniliowych, ale w jedzeniu? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Izka trzymaj trzymaj mocno ![]() ![]() Lece do lozka bo rano jade do Krakowa do Rossmanna, stesknilam sie za moim ulubionym sklepem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tego nie wiem, to wszystko jest chore. My wprawdzie mamy mieszkanie ale jak sobie pomyślę o jego urządzaniu to wymiekam... wczoraj stolarz nam kuchnię wycenił...szok dużo więcej niż mysleliśmy. Muszę z wielu rzeczy zrezygnować np z cargo w szafkach, trudno, będą normalne. O łazience i reszcie nawet nie wspomnę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() kakusia nie będę już wielocytować, ale dołączę się do dziewczyn. Strasznie Ci współczuję tej całej sytuacji. Wiem, że Ci ciężko i za żadne skarby nie chciałabym być na Twoim miejscu. Nie chciałabym też Cię tutaj poganiać, ale czas do ślubu ucieka a Wy nie jesteście pewni czy tego chcecie... moze lepiej to przesunąć? Z tego co piszesz nie możecie się z TŻ-em dogadać w wielu sprawach jak będzie po ślubie? Piszesz, że nie masz ochoty na przytulanie a co z "obowiązkami" po ślubie? Potrafisz się do "tego" zmuszać, bo tak trzeba? bo trzeba w to brnąć? To dopiero będzie trudne. Wybacz kakusiu ale to nie ma sensu. Mówisz, że się kochaliście ale to minęło. Moim zdaniem lepiej poczekać na powrót uczucia w "związku narzeczeńskim" niż jako małżeństwo. Oczywiście zyczę Ci, żeby wszystko sie ułożyło jak najlepiej, może to brutalnie zabrzmi, ale ...bądź szczęśliwa, nieważne z kim, bądź szczęśliwa. Przemyśl to wszystko i nie odkładaj podejmowania ważnych decyzji. Trzymam mocno kciuki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
Kakusiu napisalam wczoraj dlugiego posta i cos lub ktos go zjadl
![]() Jak sobie tak spokojnie pomalu czytam Twoje wypowiedzi o Twoim zwiazku z TZ...to przykro sie robi....Pada zbyt duzo przykrych slow,ktore rania bardziej niz czyny,pada duzo pretensji.Ja sama nie wiem co mam Ci napisac kochana poniewaz to wcale nie wyglada tak dobrze.Przykro mi sie zrobilo kiedy przeczytalam ze TZ powiedzial Ci zebys sie nie ludzila,ze po slubie bedzie lepiej..... Ale od poczatku.....Ja kilka tygodni temu przeszlam batalie z moim Tomkiem w sprawie jednej z jego sasiadek (chodzilo o zaproszenie jej z os,tow.).W kazdym badz razie sytacja byla koszmarna,bo On w zaden sposob nie probowal zalagodzic sytuacji,caly czas upierajac sie przy swojej decyzji.Mowil mi wiele przykrych rzeczy.Nie wazne..Teraz jest niby dobrze,ale od tamtej pory nie powiedzialam mu ze kocham,nie podhcodze sama pierwsza zeby sie przytulic,pierwsza nie pocaluje.POzostal mi w sercu ogromny zal po tym jak mnie potraktowal i po tym co mowil.... I zapewne podobnie jest z Toba...Chcesz zeby bylo dobrze,ale caly czas byc moze masz w glowei te przykre slowa,ktore padaja z jego ust...I to Cie blokuje przed zblizeniem sie do Niego.... Ja ogromnie 3mam kciuki zeby sie ulozylo,polepszylo:kciuki :UWIERZCIE W WASZA MILOSC BO CHYBA NIE BEZ POWODU PODJELISCIE DECYZJE O SLUBIE... |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
Witajcie... czy mnie jeszcze pamietacie..? wiem, wiem dawno mnie nie było, przepraszam ale po 1 primo nie miałam netu w domu. po 2 primo brak czasu na to by pisac do was z pracy.
Byliśmy na weselu, bardzo małym bo nie było chyba 50 osób, był dj ale taki sobie. Miałam przymiarke pierwsza swojej sukni ![]() Teraz mam najwiekszy problem z TZ zaczynamy szukać mieszkania do wynajecia w Wawie a wiecie jak tu są ceny? ogromne!!!! wiec mam prosbe do tych z was które sa z Warszawy jesli wiecie cos o jakims mieszkanku 2 pokojowym lub duzej kawalerce dajcie znac. Wiadomo chcielibysmy by było jak najtaniej. Interesujace nas dzielice to wola, żoliborz, bielany i muranów. Najlepiej blisko Arkadii. nie mam czasu wszystkiego przeczytac. Tort - u nas bedzie jeden wielki 18kg z naszym zdjeciem ![]() Kakusia - trzymaj sie mam nadzieje ze podejmiecie słuszne decyzje dla was. |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Raczkowanie
|
u mnie tort bedzie czekoladowo wisniowo orzechowy blllllllleeeeeeeeeeee!!!! !1
tesciowa go wybrala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
no jasne że pamiętamy! tak się właśnie ostatnio zastanawiałam co się z Tobą dzieje. Dobrze że jesteś spowrotem
![]() I czekamy na zdjęcia z przymiarki! Cytat:
A ja dzisiaj będę miała robione pazurki. Chciałam specjalnie zrobić sobie wcześniej na próbę, żeby po pierwsze- zobaczyć co mi ta dziewczyna zrobi, po drugie- przemyśleć na spokojnie czy takie coś co mi zrobi będę chciała na ślub czy może coś zmienię. Jak mi się efekt końcowy spodoba umówię się do niej ja i mama. Podoba mi się to, że dziewczyna przyjeżdża do domu do klientki i bardzo mało sobie liczy
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
agunia ja po prostu nie mam nic do powiedzenia
![]() zdecydowalam ze chce na stolach do flakonikow pomaranczowe gerberki miniaturki.NIE!!!!!!!!!!o na zadecydowala ze maja byc kwiatki z jej ogrodka cynie!owszem ladne sa,ale ja nie mam nic do powiedzenia...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() mam nadzieje, że mnie choc trochę pamietacie. Dawno tu nie zagladałam, jakoś nie mam humorku i przez to nie chce mi się pisac, zreszta nie bardzo mam o czym, bo u nas wszystko na takim etapie jak u Was było 3 msc temu a ślub juz za 2 tyg. - nie mam jeszcze sukienki (dzis ma być pierwsza miara na szablonie) :/ - nie mam butków (krawowa nie moze mi dać skrawka materiału - żebym mogła porównac odcienie bieli) - nie mam materiału na welon (powód jak wyżej, a przekonałam że biele sa naprawdę różnorakie) - mój A. nie może odebrac garnituru, bo chcieliśmy mu doszyć tam kamizelke i muche ale znowu nie wiemy w jakim odcieniu, z koszulą to samo :/ A krawcowa mówi, że zdąrze, a chyba nie zdaje sobie sprawy ile rzeczy jest powiazanych z moja suknią ![]() Przeraża mnie pogoda ... mamy przyjęcie takie bardziej plenerowe, wiec jak będzie tak dalej to nie wiem jak to wsyzstko będzie wygladało ... co będziemy jedli (większość potraw jest z ogniska lub grilla). Nie będe już wiecej marudzić. Idę poczytac co tam u Was - akurat mam spokój w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.