Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 09:46   #3121
Iduś
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Dziewczyny mam pytanie. Kupiłam na iperfumach Baby doll Yves Saint Laurent 100 ml edt.
I niepokoi mnie jedna rzecz. Mianowicie butelka nie jest różowa tylko biała/przeźroczysta.
Nie wiem co myśleć jest możliwe, że takie też produkują ? .
Zapach za to wydaje sie być w porządku. .

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:03   #3122
jessica855
Zakorzenienie

butelka ma być przezroczysta
a płyn chyba różowy
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:09   #3123
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jessica855 Pokaż wiadomość
a płyn chyba różowy
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:25   #3124
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mawilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy ktoras kupowała w iperfumeria.pl ? Szybka wysylka?
tak, kupowałam tam. pisałam chyba ze stronę wcześniej o nich
wysyłka szybka, perfumy oryginalne. także możesz kupować śmiało
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:43   #3125
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
a płyn chyba różowy
a mój płyn nie jest różowy ... butelka przeżroczysta, perfumy też .... jest możliwość, że to podróbka ?

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-06-02, 13:14   #3126
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
a mój płyn nie jest różowy ... butelka przeżroczysta, perfumy też .... jest możliwość, że to podróbka ?
kolor szybko się zmienia
także bez obaw, ja mam tylko odlewkę Baby Doll ze wspólnych zakupów u Nas i kolor jest jakby zielonkowaty ale zapach ok, to nie ma czym się przejmować przecież
wina składników, czy tam barwników
Stary 2011-06-02, 15:35   #3127
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Kupiłam na iperfumach Baby doll Yves Saint Laurent 100 ml edt.
I niepokoi mnie jedna rzecz. Mianowicie butelka nie jest różowa tylko biała/przeźroczysta.
Nie wiem co myśleć jest możliwe, że takie też produkują ? .
Zapach za to wydaje sie być w porządku. .
Poszukaj kodu. Kod jest zawsze na górnym brzegu flakonika, ale jest niewielki i czasami trzeba dobrze się przyjrzeć żeby go zauważyć.
Każda buteleczka ma plastikową zawieszkę. Napisy są złote, wyczuwalnie wklęsłe (foto zbd1 i zbd2). Po odwróceniu zawieszki te napisy są srebrne - nie białe, nie czarne, ani nie złote.
Płyn teoretycznie powinien być różowy, ale szybko blaknie lub zmienia kolor (moja najstarsza resztka jest żółta), nawet dobrze przechowywany. Butelki a tym bardziej nadruki są różne.
Zachowałam sobie kilka flakoników dla porównania. Jakość kiepska, ale chyba widać różnice. Wrzucam razem z opisami - może komuś się przydadzą.

bd1 - góra flakonika przezroczysta, spód matowy, szkło białe. Napisy: Baby Doll złoty, Yves Saint Laurent - biały, Paris z logo YSL - biały.

bd2 - cały flakonik przezroczysty, szkło białe. Napisy: Baby Doll, Yves Saint Laurent, Paris z logo YSL - wszystkie są złote.

bd3 - cały flakonik przezroczysty, szkło różowe. Napisy: Baby Doll z logo YSL i Yves Saint Laurent - złote.

bd4 - cały flakonik przezroczysty, szkło białe. Jest tylko jeden napis: Baby Doll z logo YSL i jest on złoty. W niej jest jeszcze płyn i jak widać jest już lekko różowy. Na początku był zdecydowanie bardziej różowy.

Wszystkie są oryginalne. 1-3 kupione w perfumeriach stacjonarnych, 4 w merlinie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bd1.jpg (54,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bd2.jpg (57,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bd3.jpg (54,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bd4.jpg (51,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbd1.jpg (68,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbd2.jpg (44,5 KB, 18 załadowań)

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 16:09   #3128
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Poszukaj kodu. Kod jest zawsze na górnym brzegu flakonika, ale jest niewielki i czasami trzeba dobrze się przyjrzeć żeby go zauważyć.
Każda buteleczka ma plastikową zawieszkę. Napisy są złote, wyczuwalnie wklęsłe (foto zbd1 i zbd2). Po odwróceniu zawieszki te napisy są srebrne - nie białe, nie czarne, ani nie złote.
Płyn teoretycznie powinien być różowy, ale szybko blaknie lub zmienia kolor (moja najstarsza resztka jest żółta), nawet dobrze przechowywany. Butelki a tym bardziej nadruki są różne.
Zachowałam sobie kilka flakoników dla porównania. Jakość kiepska, ale chyba widać różnice. Wrzucam razem z opisami - może komuś się przydadzą.

bd1 - góra flakonika przezroczysta, spód matowy, szkło białe. Napisy: Baby Doll złoty, Yves Saint Laurent - biały, Paris z logo YSL - biały.

bd2 - cały flakonik przezroczysty, szkło białe. Napisy: Baby Doll, Yves Saint Laurent, Paris z logo YSL - wszystkie są złote.

bd3 - cały flakonik przezroczysty, szkło różowe. Napisy: Baby Doll z logo YSL i Yves Saint Laurent - złote.

bd4 - cały flakonik przezroczysty, szkło białe. Jest tylko jeden napis: Baby Doll z logo YSL i jest on złoty. W niej jest jeszcze płyn i jak widać jest już lekko różowy. Na początku był zdecydowanie bardziej różowy.

Wszystkie są oryginalne. 1-3 kupione w perfumeriach stacjonarnych, 4 w merlinie.
Baardzo, bardzo Ci dziękuję . ... mam flakon jak na 4 zdjęciu... iii znalazłam kod - faktycznie skubany nieźle zamaskowany. Zawieszka też jest taka jak napisałaś przód złoty, tył srebrny . Ufff odetchnęłam z ulgą ...

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-06-02, 20:35   #3129
królewna z drewna
Zakorzenienie

Mam pytanie: gdzie są zazwyczaj podane terminy ważności o których mówicie? Mam flakon in2u i obsession night i nie orientuję się za bardzo... na flakonie in2u mam tylko nr 1024 a na obsession night 933101. Co to znaczy?
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:40   #3130
Krusiak
BAN stały

Dziewczyny zna moze ktoś tą perfumerie??
http://allegro.pl/gucci-gucci-by-guc...628494649.html
chce kupić perfumki ale nie wiem czy beda oryginalne
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:02   #3131
anarchia25
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
na wstępie od razu pisze,że wyszukiwarki uzyłam lecz nic nie znalazłam tak więc pytam się tutaj :
czy słyszałyście/korzystałyście z ww.galaxyperfume.co.uk ??
Od dłuższego czasu marzy mi sie hermes eau des merveilles - niestety u mnie w pobliżu nie mam możliwości zakupu w żadnej perfumerii dlatego po długich poszukiwaniach znalazłam tą stronę i hermes tu jakos podejrzanie tanio jest - 26 funtów za Eau des Merveilles Constellation ..
Czy któraś z dziewczyn może mi pomóc ? bo ja jestem kompletnie zielona ..
There was something so pleasant
about that phase.
Even your emotions had an echo
In so much space
(Gnarls Barkley )
anarchia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 09:42   #3132
papug
Rozeznanie

co się dzieje ze stroną pedet.pl? Też pojawia Wam się tylko jakiś link?
papug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:10   #3133
martunia-w
Organizatorka :)

Cytat:
Napisane przez mamulka555 Pokaż wiadomość
Czy ktoś kupował w perfumerii sanoe.pl? Można ryzykować?
Cytat:
można bez obaw
Też się zastanawiam nad skorzystaniem z tej perfumerii
Tylko dziwi mnie tak niska cena setki Ralph'ów na którą właśnie mam ochotę
http://sanoe.pl/p/pl/3360377009363/r...toaletowa.html

Edytowane przez martunia-w
Czas edycji: 2011-06-04 o 11:11
martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:41   #3134
laura286
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papug Pokaż wiadomość
co się dzieje ze stroną pedet.pl? Też pojawia Wam się tylko jakiś link?
ewidentnie coś jest nie tak, nie rozumiem czy perfumeria działa teraz pod inna nazwa i innym adresem www czy co
laura286 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:58   #3135
jessica855
Zakorzenienie

martunia-w wcale nie takie najniższe te ceny
ani tym bardziej jakieś podejrzane
w niektórych polecanych perfumeriach są niższe
Stary 2011-06-05, 10:39   #3136
martunia-w
Organizatorka :)

Cytat:
martunia-w wcale nie takie najniższe te ceny
ani tym bardziej jakieś podejrzane
w niektórych polecanych perfumeriach są niższe
Nie wiem jak inne perfumki, ale sprawdzałam właśnie te we wszystkich polskich perfumeriach z pierwszego posta i tam 50ml kosztuje ok. 170zł, a tu 100ml, dlatego trochę się zdziwiłam
Ale skoro mówisz że ceny nie są podejrzane to chyba je kliknę
Dziękuję

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:01   #3137
funfelka12
BAN stały

hej, ja dwa razy zamawiałam z perfumeria.pl i jestem zadowolona. Ceny nie są podejrzanie niskie, a dostawa mega szybka. Miało być za 2-3 dni. Było nazajutrz. I jak na razie pachnie wszystko ok
funfelka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:21   #3138
Mango08
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

Z powodu, że w najbliższych dniach spodziewam się potomka nie mam czasu nadrobić wątku i zorientować się czy temat był podnoszony, na szybko w wyszukiwarce sprawdziłam i wydaje mi się, że nie.

Chciałabym Was ostrzec przed użytkownikiem doorisa z allegro, wcześniej u niej kupowałam euphorię i było oki, teraz zakupiłam zegnę z i najprawdopodobniej to podróbka, ale baaaardzo dobrze zrobiona, jeśli chodzi o opakowanie, choć z innego materiału jest ta czarna guma, i część pod nakrętką, taka srebrna, jest na całej szerokości taka sama, a w sephorowych po bokach jest węższa. Nie chciałabym nikogo oczerniać bezpodstawnie, ale zakupy były dla taty który używa tych samych perfum od kilku lat Od razu stwierdził, że coś z zapachem nie gra, ale żeby nie było, że działa siła sugestii zrobiliśmy kilka razy próbę, że on wychodził i ja spryskiwałam kartki papieru jego starą sephorową zegną i nową od doorisy, za każdym razem wskazywał na sephorę. Zapach różnił się znacznie;/

Do tego wzięłam moschino funny i dość, że kartonik był bez folii to perfumy też nie są oryginalne. Czuć czymś ostrym, spirytusowym, a nie letnim funny. Zastanawiam się dlaczego doorisa ma tyle pozytywnych komentarzy, nikt inny wcześniej się nie zorientował? A może wysyła podróbki i oryginały, normalnie odechciało mi się robić zakupy perfum przez internet.

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-06-07 o 12:25
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:18   #3139
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Z powodu, że w najbliższych dniach spodziewam się potomka nie mam czasu nadrobić wątku i zorientować się czy temat był podnoszony, na szybko w wyszukiwarce sprawdziłam i wydaje mi się, że nie.

Chciałabym Was ostrzec przed użytkownikiem doorisa z allegro, wcześniej u niej kupowałam euphorię i było oki, teraz zakupiłam zegnę z i najprawdopodobniej to podróbka, ale baaaardzo dobrze zrobiona, jeśli chodzi o opakowanie, choć z innego materiału jest ta czarna guma, i część pod nakrętką, taka srebrna, jest na całej szerokości taka sama, a w sephorowych po bokach jest węższa. Nie chciałabym nikogo oczerniać bezpodstawnie, ale zakupy były dla taty który używa tych samych perfum od kilku lat Od razu stwierdził, że coś z zapachem nie gra, ale żeby nie było, że działa siła sugestii zrobiliśmy kilka razy próbę, że on wychodził i ja spryskiwałam kartki papieru jego starą sephorową zegną i nową od doorisy, za każdym razem wskazywał na sephorę. Zapach różnił się znacznie;/

Do tego wzięłam moschino funny i dość, że kartonik był bez folii to perfumy też nie są oryginalne. Czuć czymś ostrym, spirytusowym, a nie letnim funny. Zastanawiam się dlaczego doorisa ma tyle pozytywnych komentarzy, nikt inny wcześniej się nie zorientował? A może wysyła podróbki i oryginały, normalnie odechciało mi się robić zakupy perfum przez internet.
Dzięki za info ostatnio chyba na weryfikacyjnym się przewijała ta doorisa i niby było wszystko ok, ale widocznie ma bardzo dokładne podróby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 18:40   #3140
evelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny,

przyłączam się do cierpienia w upale w ciąży Tobie dobrze bo już zaraz wyskoczy a przede mna jeszcze 2 miesiące z brzucholema apropo tego sprzedawcy kupiłam ostatnio u niego najnowsza Escadę i chyba wszystko ok, przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń, najlepiej chyba pójśc do perfumerii i porównać.

a co sądzicie o perfumerii domzapachów.pl?
evelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:36   #3141
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darla13 Pokaż wiadomość
Dzięki za info ostatnio chyba na weryfikacyjnym się przewijała ta doorisa i niby było wszystko ok, ale widocznie ma bardzo dokładne podróby
Cytat:
Napisane przez evelle Pokaż wiadomość
przyłączam się do cierpienia w upale w ciąży Tobie dobrze bo już zaraz wyskoczy a przede mna jeszcze 2 miesiące z brzucholema apropo tego sprzedawcy kupiłam ostatnio u niego najnowsza Escadę i chyba wszystko ok, przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń, najlepiej chyba pójśc do perfumerii i porównać.

a co sądzicie o perfumerii domzapachów.pl?
Nie chciałabym jej bezpodstawnie oskarżać, ale zapachy wzbudziły u mnie dużą niepewność, dlatego radzę bycie ostrożnym. Perfumy po dłuższej chwili do złudzenia przypominają oryginał, ale ta pierwsza nuta jest jakaś spirytusowa, ostra.
Możliwe, że na tym etapie mój nos nie działa jak należy, ale tata również uważa, że z jego perfumami nie wszystko ok. Bardzo lubi ten zapach, a że w sephorze powiedzieli mu, że został wycofany to zaryzykował i zamówił na perfumy-perfumeria.pl porównamy te dwa egzemplarze i damy znać jak się sprawy mają.
Jeśli są to podróbki to naprawdę bardzo dobrze zrobione.
Dam znać po kolejnym eksperymencie

evelle współczuję posiadania największego brzucholka w upały. W ciąży przybyło mnie ponad 20 kg plus ogromne obrzęki, więc wiem co to znaczy. Ale zobaczysz jak ten czas szybciutko minie, mnie jedynie dłuży się ostatni tydzień kiedy to już nie mogę doczekać się Synka Życzę wszystkiego dobrego!

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:38   #3142
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunshinee_08 Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was kupowała zamawiała może przez perfumerie internetowe Escade Magnetism? uwielbiam ten zapach. miałam już parę razy i bardzo mi na nich zależy. tylko, żeby wszystko było sprawdzone, bo nie chce żadnej podróbki dostać. co polecacie najbardziej?

______
http://www.ekosmetyczki.pl/aktualnosci
W pierwszej wiadomości w tym wątku są wymienione naprawdę wiarygodne perfumerie Ja najczęściej kupuję na iperfumy.pl i perfumeria.pl , zawsze było wszystko ok
Stary 2011-06-09, 13:13   #3143
ilkas
BAN stały

Zamówiłam dzisiaj kolejne perfumki Wiem, że dopiero co przyszły do mnie poprzednie ale jakoś nie mogłam się powstrzymać
tym razem zakupiłam takie http://www.iperfumeria.pl/product-po...l-damskie.html

szczerze mówiąc kupiłam trochę w ciemno bo nie znam jeszcze tego zapachu.
ale kiedyś używałam paco rabanne tylko że ultrafiolet i baaardzo mi się podobały, dlatego teraz zamówiłam czerwone i zobaczymy.
a może któraś z Was miała te czerwone ?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:52   #3144
evelle
Wtajemniczenie

Cytat:
evelle współczuję posiadania największego brzucholka w upały. W ciąży przybyło mnie ponad 20 kg plus ogromne obrzęki, więc wiem co to znaczy. Ale zobaczysz jak ten czas szybciutko minie, mnie jedynie dłuży się ostatni tydzień kiedy to już nie mogę doczekać się Synka Życzę wszystkiego dobrego!

ja również życzę wam wszystkiego dobrego i przede wszystkim bezbolesnego porodu
evelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 23:09   #3145
madziara_com
Raczkowanie

ostatnio w perfumerii crystaline zakupiłam dkny pure...na początku pachną ok ale po 2 h już w ogóle ich nie czuje nawet na ubraniach...a jest to edp. może macie ten zapach i możecie coś powiedziec?
Stary 2011-06-10, 23:15   #3146
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara_com Pokaż wiadomość
ostatnio w perfumerii crystaline zakupiłam dkny pure...na początku pachną ok ale po 2 h już w ogóle ich nie czuje nawet na ubraniach...a jest to edp. może macie ten zapach i możecie coś powiedziec?
Mam DKNY Pure, kupione na iperfumy.pl
Nie mam zastrzeżeń, choć zawsze na początku panikuję, że coś jest nie tak - ale trzymają się dobrze i czuć ok.4-6 godzin. Przez pierwsze 3 godziny są na tyle intensywne, że dostaję za nie dużo komplementów, a potem trzymają się blisko skóry, i trzeba się zbliżyć, żeby je poczuć, ale jednak są
Stary 2011-06-11, 04:55   #3147
madziara_com
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darla13 Pokaż wiadomość
Mam DKNY Pure, kupione na iperfumy.pl
Nie mam zastrzeżeń, choć zawsze na początku panikuję, że coś jest nie tak - ale trzymają się dobrze i czuć ok.4-6 godzin. Przez pierwsze 3 godziny są na tyle intensywne, że dostaję za nie dużo komplementów, a potem trzymają się blisko skóry, i trzeba się zbliżyć, żeby je poczuć, ale jednak są
to z moimi jest chyba coś nie tak...
Stary 2011-06-11, 07:22   #3148
Biała Dama
Zakorzenienie

polecam e-glamour.pl
bardzo fajna perfumeria, do każdego zamówienia dodają lusterko firmowe i próbki szybka dostawa kurierem i bardzo dobrze zabezpieczony towar... perfumy i kosmetyki oryginalne tylko szkoda, że w Wawie nie ma odbioru osobistego trzeba brać większą ilość, żeby kosztów przesyłki nie płacić
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 07:33   #3149
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara_com Pokaż wiadomość
to z moimi jest chyba coś nie tak...
eee.. kwestia odbioru zapachu
ja czytając Darlę13 też mam wrażenie, że o innym zapachu pisze
Każdy odbiera inaczej zapach, dla mnie one są za delikatne i od początku "bliskoskórne", ale taki jego urok
Stary 2011-06-11, 09:32   #3150
madziara_com
Raczkowanie

Cytat:
eee.. kwestia odbioru zapachu
ja czytając Darlę13 też mam wrażenie, że o innym zapachu pisze
Każdy odbiera inaczej zapach, dla mnie one są za delikatne i od początku "bliskoskórne", ale taki jego urok
ale ja sobie na nadgarstek psiknę i potem wącham, to zupełnie nic nie czuć...ten sam zapach w testerze na ubraniu dwa dni czułam.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości