Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 15:33   #3601
lexxi
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
przyznam, ze czuje ogolnie niesmak o tyle, ze ja czesto i gesto zywo angazuje sie w problemy tego typu na forum - a pozniej okazuje sie, ze zbyt naiwnie uznalam, ze ludzie nie zatajaja zadnych szczegolow. czasem niestety jestem takim frajerem pompka. tak ze Zuziu, gratuluje wywazonego stanowiska .
ja mam dokładnie ten sam problem zawsze zakładam, że ludzie mówią prawdę, niczego nie zatajają, bo sama bym tak zrobiła, gdybym chciała podzielić się moim problemem na forum...powinnam pamiętać, że nie należy wszystkich mierzyć swoją miarą. No ale, naiwniakiem jestem jakoż i Ty droga siarko

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:38   #3602
Biała Dama
Zakorzenienie

szczerze, to gdybym wiedziała, że ktoś będzie usiłował mi zatruć życie za to, że podzielę się moimi odczuciami i żalem , to właśnie nigdy bym nie pisała... miałam dobre intencje.! ale już nie chcę się z Wami dzielić moimi przeżyciami, kto zrozumiał to usznuje mnie i mój spokój, a kto nie , to też nie mój problem....

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:41
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:13   #3603
Bellatrix
gamma Orionis

Otrzymałam kolejna prośbę o usunięcie postów dot. e-glamour, ponieważ Wizażanka nie chce mieć problemów, a została posądzona o pomówienie. Naprawdę, już mi ręce opadają. Postów żadnych usuwać nie zamierzam, proszę to rozwiązać poza Wizażem.

P.S. Dopiero teraz mogłam zatwierdzić moderowany post nr 3626.
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:07   #3604
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Otrzymałam kolejna prośbę o usunięcie postów dot. e-glamour, ponieważ Wizażanka nie chce mieć problemów, a została posądzona o pomówienie. Naprawdę, już mi ręce opadają. Postów żadnych usuwać nie zamierzam, proszę to rozwiązać poza Wizażem.

P.S. Dopiero teraz mogłam zatwierdzić moderowany post nr 3626.
Nie widze powodu do usuwania postów ,bo naprawde póżniej cała dyskusja traci sens i bywa wypaczona?

Uważam ,że jeżeli sie przychodzi i publicznie cos pisze ,to powinno sie zastanowic nad tymnie wazne czy kupuje ,czy nie w tej perfumerii dla mnie wazne sa zasady

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2011-10-12 o 18:00 Powód: lit
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:11   #3605
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
yyyyy w ktorym niby miejscu ta Wizażanka zostala posądzona o pomówienia? nasza dyskusja dotyczy chyba czegoś innego
toczy sie w spokojnej atmosferze ,nikt nikogo nie obraża .
Nie widze powodu do usuwania postów ,bo naprawde póżniej cała dyskusja traci sens i bywa wypaczona?

Uważam ,że jeżeli sie przychodzi i publicznie cos pisze ,to powinno sie zastanowic nad tymnie wazne czy kupuje ,czy nie w tej perfumerii dla mnie wazne sa zasady
Te pomówienia to IMO chodzi o e-glamour. Znaczy się, że e-glamour uważa, iż Marsiglia ich pomówiła, a nie któraś z nas tak uważa dobrze rozumuję? i też jestem przeciwna usuwaniu postów

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 17:44   #3606
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
Te pomówienia to IMO chodzi o e-glamour. Znaczy się, że e-glamour uważa, iż Marsiglia ich pomówiła, a nie któraś z nas tak uważa dobrze rozumuję? i też jestem przeciwna usuwaniu postów
ło jesssu masz racje
nie sądze ,że usuwanie postów to dobra sprawa ,kurcze tak to sobie mozna wszystko i na kazdego pisac bez żadnej konsekwecji za własne slowa ,a pózniej jak sie zaczyna smrodek , to do moderacji i prośba o usuniecie.
Zanim cokolwiek sie napisze to nalezy się zastanowic ,a nie jak dzieci w piaskownicy mam złośc to napisze ,a że często troszke mijając sie z prawdą to nie ważne ,tylko ,że tak jak napisala Siarka wierzymy co z tego ,że ktos troszke nas w tym momencie w bambuko robi....
a z tym straszeniem sądami ,to nie przesadzajmy nikt od razu nie biegnie ,a jesli faktycznie mam czyste sumienie to sie nie boje, moga mi skoczyć.Jesli sie kogos pomawia ,to niestety ten ktos ma prawo bronic swojego wizerunku ,bo pracuje na niego .Może następnym razem zanim ktos cos bez pokrycia w faktach napisze ,to sie dwa razy zastanowi..

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2011-10-12 o 17:48
Stary 2011-10-12, 18:02   #3607
lenka990
Zaszynszylowana

o joj joj ale się porobiło... Dużo wizażanek pomogło mi w sprawach związanych m.in z perfumami i miałam forum za wiarygodne. Jeśli ktoś pisze, ze ma jakiś problem, to pisze tak jak jest naprawdę a nie wybrane fragmenty. Tak nie wiadomo jaką opinie sobie wyrobić o danej sprawie i jak ewentualnie pomóc.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:21   #3608
wickerpark
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez duetka Pokaż wiadomość
Marsiglia napisała:
"W takim razie zamilknę na forum. Chciałbym wyjaśnic sprawę z perfumeria e-glamour i pozwolicie, że nie będę udzielała się już na forum"

Raczej czas najwyższy zamilknąć na stałe i zniknąć po tylu latach okłamywania innych. Wszyscy wiedzą że reklama na wizażu przez sklepy jest zabroniona, ale Pani Magdalena – Marsiglia od kilku lat bardzo skutecznie i dyskretnie reklamuje swój sklep essentielle.com.pl oraz konto allegro http://allegro.pl/my_page.php?uid=14813011 Perełki z własnego konta na allegro skutecznie są polecane. Obecnie Pani Magdalena jest wielce zbulwersowana, że nie pozwolono jej wykupować towar ze sklepu E-glamour i nie ma możliwości polecać swoich aukcji z perełkami wykupionymi w sklepie E-Glamour. Przecież to mega okazją wykupić towar u konkurencji i sprzedać go wizażystkom w wyższej cenie.

Warto również zastanowić się na ile wiarygodne jest te forum i ile jeszcze jest tu super wizażystek – pracowników innych firm. Jak widać na przykładzie użytkownika Marsiglia nie ma problemu z szykowaniem własnej konkurencji i polecaniem własnego sklepu i aukcji. Ciekawe co napiszą osoby , które nie znając sprawy z wielką łatwością tworzą niesprawiedliwe osądy. Post napisała przecież sprawdzona wizażystka i mówi prawdę a każdy sklep kłamie. Naiwność niektórych osób jest ogromna, albo mam do czynienia z wielką zmową i swoje interesy na wizażu załatwia się w nieetyczny sposób.

Pozostaje wielki niesmak...
ale numer.tego bym sie nie spodziewala.szok!!!
wickerpark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:30   #3609
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez duetka Pokaż wiadomość
Raczej czas najwyższy zamilknąć na stałe i zniknąć po tylu latach okłamywania innych. Wszyscy wiedzą że reklama na wizażu przez sklepy jest zabroniona, ale Pani Magdalena – Marsiglia od kilku lat bardzo skutecznie i dyskretnie reklamuje swój sklep essentielle.com.pl oraz konto allegro http://allegro.pl/my_page.php?uid=14813011 Perełki z własnego konta na allegro skutecznie są polecane. Obecnie Pani Magdalena jest wielce zbulwersowana, że nie pozwolono jej wykupować towar ze sklepu E-glamour i nie ma możliwości polecać swoich aukcji z perełkami wykupionymi w sklepie E-Glamour. Przecież to mega okazją wykupić towar u konkurencji i sprzedać go wizażystkom w wyższej cenie.

Warto również zastanowić się na ile wiarygodne jest te forum i ile jeszcze jest tu super wizażystek – pracowników innych firm. Jak widać na przykładzie użytkownika Marsiglia nie ma problemu z szykowaniem własnej konkurencji i polecaniem własnego sklepu i aukcji. Ciekawe co napiszą osoby , które nie znając sprawy z wielką łatwością tworzą niesprawiedliwe osądy. Post napisała przecież sprawdzona wizażystka i mówi prawdę a każdy sklep kłamie. Naiwność niektórych osób jest ogromna, albo mam do czynienia z wielką zmową i swoje interesy na wizażu załatwia się w nieetyczny sposób.

Pozostaje wielki niesmak...
opadla mi szczena...

jesli to jest prawda, to nie mam slow. Marsiglio, mam nadzieje, ze zaprzeczysz - przeciez nie dalej niz dzisiaj (wczoraj?) linkowalas na Perelkach aukcje wlasnie design_outlet...

czuje sie zazenowana. i fokle .

EDIT odnosnie do usuwania postow - Bello, dobrze, ze ich nie usunelas, co wiecej - uwazam, ze bledem bylo usuniecie tych w zwiazku z poprzednia afera. bo potem wychodza takie kfiatki jak to, ze ktos linkuje promocje z e-glamour na Perelkach, po czym zostaje upomniany, ze tej perfumerii sie nie poleca. a czesc osob nawet nie wie dlaczego. mamy prawo do informacji, tym bardziej, jak ktos wsadza kij w mrowisko .

EDIT 2 - tak, usuwajac z posta aukcje design_outlet (powod edycji - wpisano: literowka...), odpowiedzialas na moje pytanie...
ale nie edytowalas wczesniejszych postow:
Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
Promocja na Belle de Minuit u design_outlet

119 zl za sztuke! Mysle, ze to nie lada okazja dla milosniczek piernika

http://allegro.pl/nina-ricci-belle-de-minuit-30-ml-promocja-i1424710757.html
Cytat:
Pojawiło sie kolejne 5 sztuk w tej samej cenie
http://allegro.pl/nina-ricci-belle-d...424711804.html
obydwa z dnia 21 stycznia 2011r., pisane w odstepie godzinnym.

jestem zwyczajnie rozczarowana .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-10-12 o 20:09
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:58   #3610
sotie
Zadomowienie

ale się narobiło
niesmak ogromny...

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:17   #3611
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
opadla mi szczena...

jesli to jest prawda, to nie mam slow. Marsiglio, mam nadzieje, ze zaprzeczysz - przeciez nie dalej niz dzisiaj (wczoraj?) linkowalas na Perelkach aukcje wlasnie design_outlet...

czuje sie zazenowana. i fokle .

EDIT odnosnie do usuwania postow - Bello, dobrze, ze ich nie usunelas, co wiecej - uwazam, ze bledem bylo usuniecie tych w zwiazku z poprzednia afera. bo potem wychodza takie kfiatki jak to, ze ktos linkuje promocje z e-glamour na Perelkach, po czym zostaje upomniany, ze tej perfumerii sie nie poleca. a czesc osob nawet nie wie dlaczego. mamy prawo do informacji, tym bardziej, jak ktos wsadza kij w mrowisko .

EDIT 2 - tak, usuwajac z posta aukcje design_outlet (powod edycji - wpisano: literowka...), odpowiedzialas na moje pytanie...
ale nie edytowalas wczesniejszych postow:

obydwa z dnia 21 stycznia 2011r., pisane w odstepie godzinnym.

jestem zwyczajnie rozczarowana .
no "nieźle", a potem

a za edycję postów, która powoduje niszczenie zawartości forum (czyli usuwanie treści) mogą być karniaczki (nie muszą oczywista, zależy to od celu edycji)

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 20:17   #3612
lexxi
Zakorzenienie

Mi też jest trochę dziwnie sprawa była przedstawiona nieco inaczej niż wygląda w rzeczywistości już sama nie wiem co mam myśleć może trochę zbyt pochopnie uwierzyłam i skomentowałam, no cóż, człowiek się całe życie uczy

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 20:19   #3613
królewna z drewna
Zakorzenienie

Ja też mam mieszane uczucia do tej całej sytuacji...
Stary 2011-10-12, 20:29   #3614
Karkki
Zakorzenienie

Co prawda nie wiem co oznacza termin "dużo" w zakupach, ale właśnie dzisiaj przyszło moje zamówienie z e-glamour z 11 kosmetykami jednej firmy i nikt mi nie robił żadnych trudności, że "kupuję za dużo w promocyjnych cenach". W związku z tym, cała ta sytuacja jest dla mnie bardzo dziwna.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:30   #3615
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Ja też jestem bardzo zniesmaczona całą tą historią. Ciekawe czy Marsiglia będzie miała jeszcze odwagę tutaj coś napisać i wytłumaczyć tą sytuację...
A swoją drogą za promowanie własnych aukcji należą się chyba "karniaczki"
Stary 2011-10-12, 20:31   #3616
Marsiglia
BAN stały

Witam
Przyznaje, owszem, wklejałam aukcje, ale nie do końca są moje. Konto na allegro nie jest moje tylko kuzynki, która je prowadzi. I przepraszam, wiem, ze jestem winna wklejania perełek i żałuję tego co zrobiłam. Nie potrzebnie wogóle zaczynałam dyskusę na temat perfumerii e-glamour. I nie będe więcej wypowiadała się na jej temat publicznie, ale swoje zdanie nadal mam w tej sprawie. Dodam jeszcze, ze nie jest to tak jak duetka-Eglamour sprawe przedstawia, bo w eglamour zaoptrywałam się wyłącznie prywatnie. Kiedy towar przeznaczony był na sprzedaż to brałam fakturę- dot. zakupow w perfumy-perfumeria. I tu problemow z firmą nie bylo. Problemy zaczeły się kiedy dokonałam zakupu w eglamour. Dodam, że konto mi już zablokowali. Jeżeli macie ochote to zapraszam do rozmowy prywatnej, poza forum. Was wizażanki przepraszam, ze aukcje wklejałam, ale byłam zdania, że były to dobre oferty i dlatego chciałam je przybliżyć. Jednakże nie powinnam była tego robić i za to przepraszam.
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:40   #3617
wickerpark
Przyczajenie

Cytat:
Witam
Przyznaje, owszem, wklejałam aukcje, ale nie do końca są moje. Konto na allegro nie jest moje tylko kuzynki, która je prowadzi. I przepraszam, wiem, ze jestem winna wklejania perełek i żałuję tego co zrobiłam. Nie potrzebnie wogóle zaczynałam dyskusę na temat perfumerii e-glamour. I nie będe więcej wypowiadała się na jej temat publicznie, ale swoje zdanie nadal mam w tej sprawie. Dodam jeszcze, ze nie jest to tak jak duetka-Eglamour sprawe przedstawia, bo w eglamour zaoptrywałam się wyłącznie prywatnie. Kiedy towar przeznaczony był na sprzedaż to brałam fakturę- dot. zakupow w perfumy-perfumeria. I tu problemow z firmą nie bylo. Problemy zaczeły się kiedy dokonałam zakupu w eglamour. Dodam, że konto mi już zablokowali. Jeżeli macie ochote to zapraszam do rozmowy prywatnej, poza forum. Was wizażanki przepraszam, ze aukcje wklejałam, ale byłam zdania, że były to dobre oferty i dlatego chciałam je przybliżyć. Jednakże nie powinnam była tego robić i za to przepraszam.
polecanie wlasnego sklepu i konta na allegro to troche zbyt duzo, sorry
wickerpark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:14   #3618
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Witam
No i skutecznie zniechęcasz ludzi do korzystania z tego forum! Przyznam szczerze że zarejestrowałam się tu, bo przebywając na różnych forach w internecie, odkryłam że tu atmosfera była o stokroć bardziej przyjazna, ludzie wydawali się bezinteresowni, chętni dzielić się swoją wiedzą i pomagać. Dotąd to miejsce budziło moje zaufanie... tacy użytkownicy jak Ty skutecznie niszczą nie tylko konkurencję ale i dobrą markę tego miejsca, z czym trudno się pogodzić...Jestem rozczarowana i zawiedziona, i z przykrością muszę dołączyć do grona naiwniaków podobnie jak siarka40, bo chyba czas przestać mierzyć wszystkich swoją miarą i zacząć wszędzie węszyć podstęp i nieczyste zagrania...bardzo to smutne...
Stary 2011-10-12, 21:43   #3619
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Wiecie co, też jestem w szoku bo Marsiglia zawsze pomagała innym w weryfikacji, nie kapnęłam się (jak pewnie większość), że reklamuje swój towar i jest to niesmaczne.... ale i tak bardziej zadziwia mnie działanie e-glamour... Co ich to obchodzi co ktoś zrobi z ich towarem, komu da, sprzeda itp. Chyba po to sprzedają żeby sprzedać a po $%$^%%#$% wnikają co dalej... Wątroba im gnije, ze ktoś sprzedał drożej? Nie rozumiem kompletnie jakiś ograniczeń, blokowania czy kasowania kont, bezprawnych na dodatek. Ktoś powinien im się do d....py dobrać!
Dawno już przeginali z rzekomymi pomyłkami mając w nosie, że zakup był jak najbardziej ważny, wiążąca umowa kupna-sprzedaży, takie pomyłki mieli nagminnie....
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 21:56   #3620
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ręce mi opadły.
Zdanie na temat tej perfumerii możesz sobie mieć jakie chcesz, ale dla mnie stałaś się osobą całkowicie niewiarygodną.

Moje zdanie na temat e-glamour absolutnie się nie zmieniło i jestem z niej tak samo zadowolona jak ze wszystkich innych, w których do tej pory robiłam zakupy.

W co jak w co, ale w Wizaż wierzyłam. Ale najwidoczniej już w nic wierzyć nie można. Teraz, nawet jeśli faktycznie komuś coś się przytrafi z jakąkolwiek perfumerią, to nikt nikomu i tak nie uwierzy.
Dziękuję pięknie za taką "przysługę".

- Terry Pratchett

Edytowane przez Karkki
Czas edycji: 2011-10-12 o 22:22
Stary 2011-10-12, 22:07   #3621
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Wiecie co, też jestem w szoku bo Marsiglia zawsze pomagała innym w weryfikacji, nie kapnęłam się (jak pewnie większość), że reklamuje swój towar i jest to niesmaczne.... ale i tak bardziej zadziwia mnie działanie e-glamour... Co ich to obchodzi co ktoś zrobi z ich towarem, komu da, sprzeda itp. Chyba po to sprzedają żeby sprzedać a po $%$^%%#$% wnikają co dalej... Wątroba im gnije, ze ktoś sprzedał drożej? Nie rozumiem kompletnie jakiś ograniczeń, blokowania czy kasowania kont, bezprawnych na dodatek. Ktoś powinien im się do d....py dobrać!
Dawno już przeginali z rzekomymi pomyłkami mając w nosie, że zakup był jak najbardziej ważny, wiążąca umowa kupna-sprzedaży, takie pomyłki mieli nagminnie....

Wiesz...może poprostu wiedzą o czymś o czym my nie wiemy i się pewnie nie dowiemy juz. Pomijając fakt,że Marsiglia to konkurencja, moze jest jeszcze inny powod dla ktorego odmówili jej sprzedazy.Karkki jakoś nie odmówili sporej ilości po promocyjnej cenie...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:19   #3622
Karkki
Zakorzenienie

E Wam nawe
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Wiesz...może poprostu wiedzą o czymś o czym my nie wiemy i się pewnie nie dowiemy juz. Pomijając fakt,że Marsiglia to konkurencja, moze jest jeszcze inny powod dla ktorego odmówili jej sprzedazy.Karkki jakoś nie odmówili sporej ilości po promocyjnej cenie...
Dokładnie. Mogę Wam nawet napisać co kupiłam. (Ale nie mam zamiaru z nikim się dzielić zakupami. )
Poza tym, był na forum poruszany i szeroko komentowany przykład dziewczyny, która wykupuje jakieś tam perfumy i sprzedaje je jako unikat po znacznie wyższych cenach. I raczej nikt nie traktował jej tutaj jako przykład "zaradnej osoby". W związku z tym, nie wiem dlaczego perfumeria nie może zabezpieczać się przed takiego typu działaniami. W końcu po coś wymyślono hurtownie.

- Terry Pratchett
Stary 2011-10-12, 22:31   #3623
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
E Wam nawe
Dokładnie. Mogę Wam nawet napisać co kupiłam. (Ale nie mam zamiaru z nikim się dzielić zakupami. )
Poza tym, był na forum poruszany i szeroko komentowany przykład dziewczyny, która wykupuje jakieś tam perfumy i sprzedaje je jako unikat po znacznie wyższych cenach. I raczej nikt nie traktował jej tutaj jako przykład "zaradnej osoby". W związku z tym, nie wiem dlaczego perfumeria nie może zabezpieczać się przed takiego typu działaniami. W końcu po coś wymyślono hurtownie.

tym bardziej ,że wiedzieli o prowadzonej działalnosci i to z tym samym asortymentem .Mysle,że obserwowali na stronach perfumerii należącej do Marsigli i na all czy zakupione u nich perfumy nie pojawiają sie w sprzedazy.

Stary 2011-10-12, 22:37   #3624
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

tym bardziej ,że wiedzieli o prowadzonej działalnosci i to z tym samym asortymentem .Mysle,że obserwowali na stronach perfumerii należącej do Marsigli i na all czy zakupione u nich perfumy nie pojawiają sie w sprzedazy.
ostatni raz wtrącam swoje trzy grosze, bo chce mi się już spać jak chcemy być w miarę możliwości obiektywne, to mówiąc o tym "zabezpieczaniu się przed takimi zabiegami" pamiętajmy, że nie mieli o tym wzmianki w regulaminie a takie "zabezpieczanie się" już po fakcie złożonego zamówienia jest trochę nie fair..

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 22:43   #3625
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
ostatni raz wtrącam swoje trzy grosze, bo chce mi się już spać jak chcemy być w miarę możliwości obiektywne, to mówiąc o tym "zabezpieczaniu się przed takimi zabiegami" pamiętajmy, że nie mieli o tym wzmianki w regulaminie a takie "zabezpieczanie się" już po fakcie złożonego zamówienia jest trochę nie fair..
ale ja tylko sobie gdybam ,tak naprawde to nie wiem czy faktycznie w taki sposób działali...o tej porze ,to ja juz normalnie nie myśle

Stary 2011-10-13, 00:30   #3626
Karkki
Zakorzenienie

Coś mnie się dziwnie dzisiaj tutaj cytuje , więc nie będę cytować.

Oczywiście, że możemy sobie tylko gdybać. Całej prawdy raczej nie poznamy.
I oczywiście, że klienta powinno się uprzedzać przed a nie po fakcie. Ale wyraźnie jest napisane (zakładka o firmie a nie regulamin), że jest to perfumeria detaliczna a nie hurtownia. Są przecież perfumerie internetowe, które prowadzą również sprzedaż hurtową.
I żeby nie było, że ja tam pracuję czy dają mi specjalne zniżki.
Mnie nigdy tam z opisywanych przypadków, że czegoś nie ma, że cena inna - nie spotkało. Owszem, cena czasem skacze w trakcie zamawiania (u mnie to trwa zazwyczaj bardzo długo) o kilkanaście groszy czy zł, ale to chyba (gdybam) zależy od kursu euro. I nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że brakuje zamawianego towaru, ale ja płacę przy odbiorze, bo gdy raz wysłałam przelew, to "szedł" 3 dni. A przez 3 dni, to wiele może się zdarzyć, więc nie ryzykuję. No i ja chyba raczej mało popularny towar kupuję, wiec może w moim przypadku, to kwestia szczęścia.
A co do tej konkretnej sytuacji, to będąc na miejscu firmy, też bym sobie nie życzyła klienta, który nie dosyć, że jest konkurencją, to jeszcze skarży się, że "firma jest be a ja taka cacy, bo bardzo chciałam kupić dla siostry, cioci, mamy, babci i koleżanek perfumy żeby zaoszczędzić na kosztach dostawy, no i dostać więcej próbek, a oni mi pozwolili z łaski kupić tylko po jednej sztuce", na bądź co bądź, opiniotwórczym forum.
Ale każdy ma prawo do własnej opinii. I to tyle z mojej strony.

- Terry Pratchett
Stary 2011-10-13, 09:17   #3627
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Witam
No proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:18   #3628
Aggis
Wtajemniczenie

Ja też dołączam do grona naiwniaków... okazuje się, że nie wszyscy są tu z miłości do perfum trochę to smutne, bo teraz przez ten incydent pewnie wiele dziewczyn straci zaufanie do wizażu i siebie nawzajem. Mi też nie przyszło do głowy, że ktoś z takim stażem reklamuje tu swoje aukcje. A jeszcze wczoraj widziałam w perełkach zupełnie (moim zdaniem) nieperełkowe Purr wklejone przez marsiglie u desing_outlet, ale nawet mi do głowy nie przyszło, że to po prostu jej konto. Dzisiaj patrze a post wyedytowany, że niby literówka ja w każdym razie przy najbliższej okazji dam szansę e-glamour, bo nie kupowałam tam nigdy tylko ze względu na złą opinię na wizażu. A jak widać nie ma co ślepo wierzyć we wszystko co się tu przeczyta
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:35   #3629
czarnazuzia1

Dziewczyny ale to nie wina wizazu ,no moze troszke ..że juz przy poprzedniej aferze nie pozwolono na przedstawienie stanowiska drugiej strony tylko blokowano ,a na moje zapytanie dostalam odpowiedz ,ze mozna sobie w sadzie dochodzić swoich prawd pewnie tak
Nie oceniejcie siebie zbyt surowo ,że wierzyłyscie ,to chyba nie jest zła cecha ilość osob piszących na wizażu ,chetnych do pomocy i naprawde w porządku jest zdecydowanie więcększa niz tych mniej w porządku
Mam nadzieje,że może teraz zanim ktos przyleci z rewelacjami ,to naprawde będzie miał podstawy przyznam szczerze ,ze jakos mi tak nie pasowała ta nagonka w ostatnim czasie na w/w perfumerie .
I żeby byla jasność nie mamy z Anastazja braci,cioć ,wójków w tej perfumerii ,mieszkamy w innych częsciach Polski

Stary 2011-10-13, 10:44   #3630
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Dziewczyny ale to nie wina wizazu ,no moze troszke ..że juz przy poprzedniej aferze nie pozwolono na przedstawienie stanowiska drugiej strony tylko blokowano ,a na moje zapytanie dostalam odpowiedz ,ze mozna sobie w sadzie dochodzić swoich prawd pewnie tak
Nie oceniejcie siebie zbyt surowo ,że wierzyłyscie ,to chyba nie jest zła cecha ilość osob piszących na wizażu ,chetnych do pomocy i naprawde w porządku jest zdecydowanie więcększa niz tych mniej w porządku
Mam nadzieje,że może teraz zanim ktos przyleci z rewelacjami ,to naprawde będzie miał podstawy przyznam szczerze ,ze jakos mi tak nie pasowała ta nagonka w ostatnim czasie na w/w perfumerie .
I żeby byla jasność nie mamy z Anastazja braci,cioć ,wójków w tej perfumerii ,mieszkamy w innych częsciach Polski
Wiesz nagonak, nagonką, ale problemy z tą perfumerią zbiegły się w czasie ze zmianami w ich regulaminie, zniesiono darmową przesyłkę od kwoty 350 zł, dodano kontrowersyjne dopiski o możliwości anulowania zamówień praktycznie bez podania przyczyny Nie wiem może mieli jakieś zmiany personalne nawet w kadrze kierowniczej, bo chyba takie pomysły wprowadza się odgórnie no i częste braki towarów promocyjnych, anulowane zamówień...niby na stronie coś jest, ale jak chcesz zamówić to produkt niedostępny, a dostępna jego droższa wersja Co prawda skarżący się tu może nie zawsze mieli rację, bądź sami do konca nie byli uczciwi, ale nie da się ukryć że perfumeria też nieco obnizyła poziom obsługi klienta, a jakie są tego powody mogę tylko zgadywać...chyba że ktoś ma jakieś informacje to może się ze mną nimi podzieli

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości