|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
szczerze, to gdybym wiedziała, że ktoś będzie usiłował mi zatruć życie za to, że podzielę się moimi odczuciami i żalem , to właśnie nigdy bym nie pisała... miałam dobre intencje.! ale już nie chcę się z Wami dzielić moimi przeżyciami, kto zrozumiał to usznuje mnie i mój spokój, a kto nie , to też nie mój problem....
Edytowane przez Biała Dama Czas edycji: 2011-10-12 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
gamma Orionis
|
Otrzymałam kolejna prośbę o usunięcie postów dot. e-glamour, ponieważ Wizażanka nie chce mieć problemów, a została posądzona o pomówienie. Naprawdę, już mi ręce opadają. Postów żadnych usuwać nie zamierzam, proszę to rozwiązać poza Wizażem.
P.S. Dopiero teraz mogłam zatwierdzić moderowany post nr 3626. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Uważam ,że jeżeli sie przychodzi i publicznie cos pisze ,to powinno sie zastanowic nad tym ![]() ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2011-10-12 o 18:00 Powód: lit |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
|
Cytat:
![]() nie sądze ,że usuwanie postów to dobra sprawa ,kurcze tak to sobie mozna wszystko i na kazdego pisac bez żadnej konsekwecji za własne slowa ![]() Zanim cokolwiek sie napisze to nalezy się zastanowic ,a nie jak dzieci w piaskownicy mam złośc to napisze ,a że często troszke mijając sie z prawdą to nie ważne ![]() a z tym straszeniem sądami ,to nie przesadzajmy nikt od razu nie biegnie ,a jesli faktycznie mam czyste sumienie to sie nie boje, moga mi skoczyć.Jesli sie kogos pomawia ,to niestety ten ktos ma prawo bronic swojego wizerunku ,bo pracuje na niego .Może następnym razem zanim ktos cos bez pokrycia w faktach napisze ,to sie dwa razy zastanowi..
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2011-10-12 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zaszynszylowana
|
o joj joj ale się porobiło... Dużo wizażanek pomogło mi w sprawach związanych m.in z perfumami i miałam forum za wiarygodne. Jeśli ktoś pisze, ze ma jakiś problem, to pisze tak jak jest naprawdę a nie wybrane fragmenty. Tak nie wiadomo jaką opinie sobie wyrobić o danej sprawie i jak ewentualnie pomóc.
![]() |
#3608 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
jesli to jest prawda, to nie mam slow. Marsiglio, mam nadzieje, ze zaprzeczysz - przeciez nie dalej niz dzisiaj (wczoraj?) linkowalas na Perelkach aukcje wlasnie design_outlet... czuje sie zazenowana. i fokle ![]() EDIT odnosnie do usuwania postow - Bello, dobrze, ze ich nie usunelas, co wiecej - uwazam, ze bledem bylo usuniecie tych w zwiazku z poprzednia afera. bo potem wychodza takie kfiatki jak to, ze ktos linkuje promocje z e-glamour na Perelkach, po czym zostaje upomniany, ze tej perfumerii sie nie poleca. a czesc osob nawet nie wie dlaczego. mamy prawo do informacji, tym bardziej, jak ktos wsadza kij w mrowisko ![]() EDIT 2 - tak, usuwajac z posta aukcje design_outlet (powod edycji - wpisano: literowka...), odpowiedzialas na moje pytanie... ale nie edytowalas wczesniejszych postow: Cytat:
Cytat:
jestem zwyczajnie rozczarowana ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-10-12 o 20:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() a za edycję postów, która powoduje niszczenie zawartości forum (czyli usuwanie treści) mogą być karniaczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Mi też jest trochę dziwnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam mieszane uczucia do tej całej sytuacji...
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie wiem co oznacza termin "dużo" w zakupach, ale właśnie dzisiaj przyszło moje zamówienie z e-glamour z 11 kosmetykami jednej firmy i nikt mi nie robił żadnych trudności, że "kupuję za dużo w promocyjnych cenach". W związku z tym, cała ta sytuacja jest dla mnie bardzo dziwna.
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem bardzo zniesmaczona całą tą historią. Ciekawe czy Marsiglia będzie miała jeszcze odwagę tutaj coś napisać i wytłumaczyć tą sytuację...
A swoją drogą za promowanie własnych aukcji należą się chyba "karniaczki"
#3616 |
BAN stały
|
Witam
Przyznaje, owszem, wklejałam aukcje, ale nie do końca są moje. Konto na allegro nie jest moje tylko kuzynki, która je prowadzi. I przepraszam, wiem, ze jestem winna wklejania perełek i żałuję tego co zrobiłam. Nie potrzebnie wogóle zaczynałam dyskusę na temat perfumerii e-glamour. I nie będe więcej wypowiadała się na jej temat publicznie, ale swoje zdanie nadal mam w tej sprawie. Dodam jeszcze, ze nie jest to tak jak duetka-Eglamour sprawe przedstawia, bo w eglamour zaoptrywałam się wyłącznie prywatnie. Kiedy towar przeznaczony był na sprzedaż to brałam fakturę- dot. zakupow w perfumy-perfumeria. I tu problemow z firmą nie bylo. Problemy zaczeły się kiedy dokonałam zakupu w eglamour. Dodam, że konto mi już zablokowali. Jeżeli macie ochote to zapraszam do rozmowy prywatnej, poza forum. Was wizażanki przepraszam, ze aukcje wklejałam, ale byłam zdania, że były to dobre oferty i dlatego chciałam je przybliżyć. Jednakże nie powinnam była tego robić i za to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, też jestem w szoku bo Marsiglia zawsze pomagała innym w weryfikacji, nie kapnęłam się (jak pewnie większość), że reklamuje swój towar i jest to niesmaczne.... ale i tak bardziej zadziwia mnie działanie e-glamour... Co ich to obchodzi co ktoś zrobi z ich towarem, komu da, sprzeda itp. Chyba po to sprzedają żeby sprzedać a po $%$^%%#$% wnikają co dalej... Wątroba im gnije, ze ktoś sprzedał drożej? Nie rozumiem kompletnie jakiś ograniczeń, blokowania czy kasowania kont, bezprawnych na dodatek. Ktoś powinien im się do d....py dobrać!
Dawno już przeginali z rzekomymi pomyłkami mając w nosie, że zakup był jak najbardziej ważny, wiążąca umowa kupna-sprzedaży, takie pomyłki mieli nagminnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdanie na temat tej perfumerii możesz sobie mieć jakie chcesz, ale dla mnie stałaś się osobą całkowicie niewiarygodną. Moje zdanie na temat e-glamour absolutnie się nie zmieniło i jestem z niej tak samo zadowolona jak ze wszystkich innych, w których do tej pory robiłam zakupy. W co jak w co, ale w Wizaż wierzyłam. Ale najwidoczniej już w nic wierzyć nie można. Teraz, nawet jeśli faktycznie komuś coś się przytrafi z jakąkolwiek perfumerią, to nikt nikomu i tak nie uwierzy. Dziękuję pięknie za taką "przysługę". ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-10-12 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz...może poprostu wiedzą o czymś o czym my nie wiemy i się pewnie nie dowiemy juz. Pomijając fakt,że Marsiglia to konkurencja, moze jest jeszcze inny powod dla ktorego odmówili jej sprzedazy.Karkki jakoś nie odmówili sporej ilości po promocyjnej cenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
E Wam nawe
Cytat:
![]() Poza tym, był na forum poruszany i szeroko komentowany przykład dziewczyny, która wykupuje jakieś tam perfumy i sprzedaje je jako unikat po znacznie wyższych cenach. I raczej nikt nie traktował jej tutaj jako przykład "zaradnej osoby". W związku z tym, nie wiem dlaczego perfumeria nie może zabezpieczać się przed takiego typu działaniami. ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
|
Cytat:
![]() tym bardziej ,że wiedzieli o prowadzonej działalnosci i to z tym samym asortymentem .Mysle,że obserwowali na stronach perfumerii należącej do Marsigli i na all czy zakupione u nich perfumy nie pojawiają sie w sprzedazy.
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Coś mnie się dziwnie dzisiaj tutaj cytuje
![]() Oczywiście, że możemy sobie tylko gdybać. Całej prawdy raczej nie poznamy. I oczywiście, że klienta powinno się uprzedzać przed a nie po fakcie. Ale wyraźnie jest napisane (zakładka o firmie a nie regulamin), że jest to perfumeria detaliczna a nie hurtownia. Są przecież perfumerie internetowe, które prowadzą również sprzedaż hurtową. I żeby nie było, że ja tam pracuję czy dają mi specjalne zniżki. ![]() Mnie nigdy tam z opisywanych przypadków, że czegoś nie ma, że cena inna - nie spotkało. Owszem, cena czasem skacze w trakcie zamawiania (u mnie to trwa zazwyczaj bardzo długo) o kilkanaście groszy czy zł, ale to chyba (gdybam) zależy od kursu euro. I nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że brakuje zamawianego towaru, ale ja płacę przy odbiorze, bo gdy raz wysłałam przelew, to "szedł" 3 dni. A przez 3 dni, to wiele może się zdarzyć, więc nie ryzykuję. No i ja chyba raczej mało popularny towar kupuję, wiec może w moim przypadku, to kwestia szczęścia. A co do tej konkretnej sytuacji, to będąc na miejscu firmy, też bym sobie nie życzyła klienta, który nie dosyć, że jest konkurencją, to jeszcze skarży się, że "firma jest be a ja taka cacy, bo bardzo chciałam kupić dla siostry, cioci, mamy, babci i koleżanek perfumy żeby zaoszczędzić na kosztach dostawy, no i dostać więcej próbek, a oni mi pozwolili z łaski kupić tylko po jednej sztuce", na bądź co bądź, opiniotwórczym forum. Ale każdy ma prawo do własnej opinii. I to tyle z mojej strony. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dołączam do grona naiwniaków... okazuje się, że nie wszyscy są tu z miłości do perfum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
|
Dziewczyny ale to nie wina wizazu ,no moze troszke ..że juz przy poprzedniej aferze nie pozwolono na przedstawienie stanowiska drugiej strony tylko blokowano ,a na moje zapytanie dostalam odpowiedz ,ze mozna sobie w sadzie dochodzić swoich prawd
![]() ![]() Nie oceniejcie siebie zbyt surowo ,że wierzyłyscie ,to chyba nie jest zła cecha ![]() ![]() Mam nadzieje,że może teraz zanim ktos przyleci z rewelacjami ,to naprawde będzie miał podstawy ![]() I żeby byla jasność nie mamy z Anastazja braci,cioć ,wójków w tej perfumerii ,mieszkamy w innych częsciach Polski ![]()
#3630 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.