Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 11:20   #3571
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
To wiadomo, ze jest zakazane.
Ale rozmowa zbacza na inne tory.
Ja kupilam perfumy dla siebie,znajomych itd., nie sprzedaje na allegro. Czesto tak robilam, zawsze bylam odpowiedzialna za wspolne zakupy, dla mnie nie byl to zaden problem. Koszty przesylki wtedy sie rozkladaja i wychodzi mniej. Czesto tez daja wiecej probek, wiec wspolne zakupy bardziej sie oplacaja. Ciekawe jakby teraz inna moja kolezanka zlozyla u nich takie zakupy jak ja wczesniej, ktora bylaby nową klientka bez historii zakupow u nich. Tez by usuneli? Wkoncu towar promocyjny jest dla nowych klientow....
przyznam ,że przemyslałam to wszystko (tak,tak włączylo mi sie myslenie)i....dziwi mnie ,że akurat perfumeria zachowała sie w taki sposob wlasnie do Ciebie przeciez o ile mi wiadomo ,wczesniej dziewczyny kupowały i to nie po jednej szt? troche to dziwne ...może sa jakies okolicznosci o ,ktorych nam nie piszesz ,a wpłyneły one na decyzje w/w perfumerii?

aaa rozmowa raczej toczy sie w dobrym kierunku ,bo nagle jedna z polecanych perfumerii zaczyna robic jakies nieprzemyslane posunięcia , zastanawiamy sie dlaczego? czy aż tak głupi sa żeby sobie psuc opinie? cos mi tu nie do końca pasuje.....

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2011-10-12 o 11:24
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:37   #3572
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
przyznam ,że przemyslałam to wszystko (tak,tak włączylo mi sie myslenie)i....dziwi mnie ,że akurat perfumeria zachowała sie w taki sposob wlasnie do Ciebie przeciez o ile mi wiadomo ,wczesniej dziewczyny kupowały i to nie po jednej szt? troche to dziwne ...może sa jakies okolicznosci o ,ktorych nam nie piszesz ,a wpłyneły one na decyzje w/w perfumerii?

aaa rozmowa raczej toczy sie w dobrym kierunku ,bo nagle jedna z polecanych perfumerii zaczyna robic jakies nieprzemyslane posunięcia , zastanawiamy sie dlaczego? czy aż tak głupi sa żeby sobie psuc opinie? cos mi tu nie do końca pasuje.....
Nie wiem czy tak nagle, przecież była już dość głośna sprawa jednej wizażanki, odnośnie której posty zostały usunięte, bo perfumeria groziła jej sądem, a ja czytałam je wszystkie i nie sądzę aby były podstawą do tego poza tym zawsze przy okazji takich spraw jak ta "wychodzą" inne uchybienia w obsłudze tej perfumerii, o których osoby ich doświadczające wcześniej się nie wypowiadały...a myślę że ośmielone tym co spotkało innych dodaja 2 do 2 i widać jak działa obsługa w tym sklepie, jest chyba jeszcze zdjęcie butelki bodajże Versace z pływającymi "farfoclami" którą ktoś kupił na e-glamour które wypłynęło przy okazji poprzedniej aferki z tą perfumerią... Ja sama jestem zniesmaczona tymi rewelacjami bo tez tam kupowałam i nie mogłam powiedziec nic złego o tej perfumerii, raz tylko mieli braki w towarze...ale słysząc jak potrafią traktowac klientów, nie mam ochoty na przepychanki bo 100 razy pójdzie gładko, a za 101 znajdę się w sądzie I to fakt dziwną strategie przyjęłą ta perfumeria...
Stary 2011-10-12, 11:53   #3573
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tak nagle, przecież była już dość głośna sprawa jednej wizażanki, odnośnie której posty zostały usunięte, bo perfumeria groziła jej sądem, a ja czytałam je wszystkie i nie sądzę aby były podstawą do tego poza tym zawsze przy okazji takich spraw jak ta "wychodzą" inne uchybienia w obsłudze tej perfumerii, o których osoby ich doświadczające wcześniej się nie wypowiadały...a myślę że ośmielone tym co spotkało innych dodaja 2 do 2 i widać jak działa obsługa w tym sklepie, jest chyba jeszcze zdjęcie butelki bodajże Versace z pływającymi "farfoclami" którą ktoś kupił na e-glamour które wypłynęło przy okazji poprzedniej aferki z tą perfumerią... Ja sama jestem zniesmaczona tymi rewelacjami bo tez tam kupowałam i nie mogłam powiedziec nic złego o tej perfumerii, raz tylko mieli braki w towarze...ale słysząc jak potrafią traktowac klientów, nie mam ochoty na przepychanki bo 100 razy pójdzie gładko, a za 101 znajdę się w sądzie I to fakt dziwną strategie przyjęłą ta perfumeria...
no ale przy poprzedniej sprawie jakos nikt sie nie odniósl jak napisalam,że przeciez wystawiają paragon /fakture na ktróej jest kod wydania magazynowego na tej podstawie latwo ustalic czy flakonik zakupiony u nich to ten sam spytalam o to i cisza,ta Wizażanka napisała ,że nie ma faktury.....wczesniej ktos mial felerne perfumy i pare dni wczesniej zlożyl reklamacje i wszystko w porządku, ja tez reklaowalam swoje perfumy bo odmówił współpracy atomizer wszystko odbylo się sprawnie ,spytano czy chcem wymienic czy rezygnuje z perfum ,zwrócono mi pieniązki.
Żeby nie bylo nie bronie perfumerii tylko naprawde znamy wciąz opinie jednej ze stron ,a druga strona? wiem ,że nie moga sie bronic bo takie zasady forum .... troszke poszperalam i na niektore pytania znalazłam odpowiedż mysle,że nie zawsze osoby,ktore pisza o tym co je spotkalo ,sa do końca szczere

Stary 2011-10-12, 12:00   #3574
Marsiglia
BAN stały

W takim razie zamilknę na forum. Chciałbym wyjaśnic sprawę z perfumeria e-glamour i pozwolicie, że nie będę udzielała się już na forum.
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:12   #3575
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
no ale przy poprzedniej sprawie jakos nikt sie nie odniósl jak napisalam,że przeciez wystawiają paragon /fakture na ktróej jest kod wydania magazynowego na tej podstawie latwo ustalic czy flakonik zakupiony u nich to ten sam spytalam o to i cisza,ta Wizażanka napisała ,że nie ma faktury.....wczesniej ktos mial felerne perfumy i pare dni wczesniej zlożyl reklamacje i wszystko w porządku, ja tez reklaowalam swoje perfumy bo odmówił współpracy atomizer wszystko odbylo się sprawnie ,spytano czy chcem wymienic czy rezygnuje z perfum ,zwrócono mi pieniązki.
Żeby nie bylo nie bronie perfumerii tylko naprawde znamy wciąz opinie jednej ze stron ,a druga strona? wiem ,że nie moga sie bronic bo takie zasady forum .... troszke poszperalam i na niektore pytania znalazłam odpowiedż mysle,że nie zawsze osoby,ktore pisza o tym co je spotkalo ,sa do końca szczere
a ja uważam, że ich podejście do klienta jest karygodne i mimo, że sama nie doświadczyłam z ich strony niczego złego, to jednak wolę nie ryzykować, bo tak jak pisała _carlajna_- i mnie za którymś razem może spotkać taka sytuacja, a tego chciałabym uniknąć jest tyle sprawdzonych perfumerii o nieskalanej opinii, że naprawdę e-glamour mogę sobie odpuścić to straszenie sądami jest żałosne, poza tym myślę (chociaż się nie znam i mogę się mylić), że oni mają swoje sposoby na obejście takich rzeczy jak ten numer na paragonie, nie wiem, może jakoś zamieniają kody, czy coś w tym stylu i w takim przypadku zwykły człowiek nie wygra z firmą a ta sprawa z niepachnącym HP wydaje mi się prawdopodobna i wierzę Wizażance, która tutaj ją opisywała. Zrobili z niej idiotkę odsyłając niby ten sam produkt, jeszcze straszyli sądami i wypisywali pv do Wizażanek mnie się takie podejście stanowczo nie podoba, nawet samo to jakim tonem zwracają się do ludzi w mailach świadczy o nich źle. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
W takim razie zamilknę na forum. Chciałbym wyjaśnic sprawę z perfumeria e-glamour i pozwolicie, że nie będę udzielała się już na forum.
jednak jak już wyjaśnisz sprawę to prosiłabym, żebyś napisała jak to się skończyło. uważam, że mamy prawo wiedzieć o poczynaniach tej perfumerii rozumiem, że możesz się obawiać straszenia sądami z ich strony (jak wszystkie wiemy, to ich stała strategia ) więc jak coś to proszę, napisz do mnie na pv chcę, żebyś wiedziała, że jestem z Tobą oburza mnie takie traktowanie ludzi przez pracowników e-glamour, a już tekst tej paniusi, która kazała Ci się cieszyć, że Ci konta nie usunęli to po prostu jakieś przegięcie!!! Ja bym jej napisała tak:

"bardzo proszę o usunięcie mojego konta, bo nie chcę mieć już z waszą firmą nic wspólnego, informuję też państwa, że wszystkich znajomych będę zniechęcać do zakupów u was, pozdrawiam serdecznie..."

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:13   #3576
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
a ja uważam, że ich podejście do klienta jest karygodne i mimo, że sama nie doświadczyłam z ich strony niczego złego, to jednak wolę nie ryzykować, bo tak jak pisała _carlajna_- i mnie za którymś razem może spotkać taka sytuacja, a tego chciałabym uniknąć jest tyle sprawdzonych perfumerii o nieskalanej opinii, że naprawdę e-glamour mogę sobie odpuścić to straszenie sądami jest żałosne, poza tym myślę (chociaż się nie znam i mogę się mylić), że oni mają swoje sposoby na obejście takich rzeczy jak ten numer na paragonie, nie wiem, może jakoś zamieniają kody, czy coś w tym stylu i w takim przypadku zwykły człowiek nie wygra z firmą a ta sprawa z niepachnącym HP wydaje mi się prawdopodobna i wierzę Wizażance, która tutaj ją opisywała. Zrobili z niej idiotkę odsyłając niby ten sam produkt, jeszcze straszyli sądami i wypisywali pv do Wizażanek mnie się takie podejście stanowczo nie podoba, nawet samo to jakim tonem zwracają się do ludzi w mailach świadczy o nich źle. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie
nie mogą
i to wcale nie chodzi juz o klienta tylko o nich samych
kazdy ma prawo wyboru

dobrze,że wierzysz tez tak bym chciala ale ..........nie lubie w niektorych przypadkach hm...takiego lekkiego mijania sie z prawdą

Stary 2011-10-12, 12:17   #3577
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogą
i to wcale nie chodzi juz o klienta tylko o nich samych
kazdy ma prawo wyboru

dobrze,że wierzysz tez tak bym chciala ale ..........nie lubie w niektorych przypadkach hm...takiego lekkiego mijania sie z prawdą
ale wiesz, tu już nie chodzi o tą jedną, konkretną sytuację, ale o całokształt czytałam już wiele złych rzeczy o tej perfumerii, właśnie o straszeniu sądami, o flaszkach z paprochami etc, to ich podejście do klienta mnie najbardziej zniechęca...

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 12:57   #3578
czarnazuzia1

Cytat:
ale wiesz, tu już nie chodzi o tą jedną, konkretną sytuację, ale o całokształt czytałam już wiele złych rzeczy o tej perfumerii, właśnie o straszeniu sądami, o flaszkach z paprochami etc, to ich podejście do klienta mnie najbardziej zniechęca...
no ja znam te dwie najglosniejsze

Wyobraz sobie ,że ktos Ciebie pomawia ,bronisz sie ,tlumaczysz ale skutek żaden ,to co robisz? mowisz ,że wtakim razie sąd rozstrzygnie kto ma racje
Wiesz naprawde mnie zdziwło,że ktos kto pracuje latami na dobre imie(a i tak z róznych przyczyn znajda sie opinie negatywne) nagle zaczyna zachwywac sie irracjonalnie,zaczyna w nieprzemyslany sposób niszczyc to co stanowi sens jego pracy nie moge tego zrozumiec

Poszperalam troszke i tak jak pisalam mam wrażenie ,że niektore osoby napisaly tylko to co bylo dla nich korzystne to zrozumiala bo nikt nie chce pokazywac siebie w niekorzystnym świetle
Mam pewne podejrzenia i hm...dowody ,że ciutke inaczej może wszystko wyglądać dlatego dopytuje sie ,bo chcem miec 100% pewność.

Wiesz (sama kupiłam w polecanej perfumerii nie w glamur) i dostalam troszke inny zapach napisalam do nich ,dostalam odpowiedz,że to ten sam tylko doszla jeszcze dodatkowa nazwa poszperałam i okazalo sie ,że jednak nie ,że ciutke róznia sie skladem ale nie przyleciałam skarżyc sie jaka to perfumeria niedobra to ,że nas kręcą perfumy ,to nie oznacza ,że wszystkich .Niektorzy tylko sprzedaja nie łapią sie we wszystkich niuansach zmianach ,refrmulacjach itd..to ich miejsce pracy ,wiedza duzo ale nie zawsze tyle co my

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:03
Stary 2011-10-12, 13:14   #3579
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Wyobraz sobie ,że ktos Ciebie pomawia ,bronisz sie ,tlumaczysz ale skutek żaden ,to co robisz? mowisz ,że wtakim razie sąd rozstrzygnie kto ma racje
Zuziu, ale Marsiglia nikogo nie pomowila.
Stary 2011-10-12, 13:21   #3580
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
no ja znam te dwie najglosniejsze

Wiesz naprawde mnie zdziwło,że ktos kto pracuje latami na dobre imie(a i tak z róznych przyczyn znajda sie opinie negatywne) nagle zaczyna zachwywac sie irracjonalnie,zaczyna w nieprzemyslany sposób niszczyc to co stanowi sens jego pracy nie moge tego zrozumiec

Poszperalam troszke i tak jak pisalam mam wrażenie ,że niektore osoby napisaly tylko to co bylo dla nich korzystne to zrozumiala bo nikt nie chce pokazywac siebie w niekorzystnym świetle
Mam pewne podejrzenia i hm...dowody ,że ciutke inaczej może wszystko wyglądać dlatego dopytuje sie ,bo chcem miec 100% pewność.

Wiesz (sama kupiłam w polecanej perfumerii nie w glamur) i dostalam troszke inny zapach napisalam do nich ,dostalam odpowiedz,że to ten sam tylko doszla jeszcze dodatkowa nazwa poszperałam i okazalo sie ,że jednak nie ,że ciutke róznia sie skladem ale nie przyleciałam skarżyc sie jaka to perfumeria niedobra to ,że nas kręcą perfumy ,to nie oznacza ,że wszystkich .Niektorzy tylko sprzedaja nie łapią sie we wszystkich niuansach zmianach ,refrmulacjach itd..to ich miejsce pracy ,wiedza duzo ale nie zawsze tyle co my
Jasne, rozumiem Twoje stanowisko zawsze są dwie strony medalu, ale ja czytałam nie tylko o tych dwóch sprawach, również o ich poczynaniach pod nazwą il-nino, a to ta sama firma i to już ze 2 lata temu czytałam, więc to nie nagłe irracjonalne zachowanie skąd wiemy ile razy takie rzeczy robili? przecież tylko ułamek klientów to Wizażanki, które mogą tutaj się wyżalić. Tak więc ja wolę dmuchać na zimne i nie korzystać z ich usług Z resztą mnie też się trochę nie podobało to, że mi przysłali flaszkę AoD z ciemnożółtym płynem i bliską końca terminu przydatności niby zapach się nie zmienił no i była jeszcze przydatna do użytku, ale na przykład z innych perfumerii internetowych zawsze dostawałam świeże perfumy...

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
no właśnie, ja się nie zagłębiałam w szczegóły, ale skoro zrobili coś, czego nie mieli w regulaminie to są nie fair i jeszcze tłumaczenie, że "promocje są dla nowych klientów" jest po prostu śmieszne i żałosne

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 13:25   #3581
duetka
Przyczajenie

Marsiglia napisała:
"W takim razie zamilknę na forum. Chciałbym wyjaśnic sprawę z perfumeria e-glamour i pozwolicie, że nie będę udzielała się już na forum"

Raczej czas najwyższy zamilknąć na stałe i zniknąć po tylu latach okłamywania innych. Wszyscy wiedzą że reklama na wizażu przez sklepy jest zabroniona, ale Pani Magdalena – Marsiglia od kilku lat bardzo skutecznie i dyskretnie reklamuje swój sklep essentielle.com.pl oraz konto allegro http://allegro.pl/my_page.php?uid=14813011 Perełki z własnego konta na allegro skutecznie są polecane. Obecnie Pani Magdalena jest wielce zbulwersowana, że nie pozwolono jej wykupować towar ze sklepu E-glamour i nie ma możliwości polecać swoich aukcji z perełkami wykupionymi w sklepie E-Glamour. Przecież to mega okazją wykupić towar u konkurencji i sprzedać go wizażystkom w wyższej cenie.

Warto również zastanowić się na ile wiarygodne jest te forum i ile jeszcze jest tu super wizażystek – pracowników innych firm. Jak widać na przykładzie użytkownika Marsiglia nie ma problemu z szykowaniem własnej konkurencji i polecaniem własnego sklepu i aukcji. Ciekawe co napiszą osoby , które nie znając sprawy z wielką łatwością tworzą niesprawiedliwe osądy. Post napisała przecież sprawdzona wizażystka i mówi prawdę a każdy sklep kłamie. Naiwność niektórych osób jest ogromna, albo mam do czynienia z wielką zmową i swoje interesy na wizażu załatwia się w nieetyczny sposób.

Pozostaje wielki niesmak...
duetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 13:27   #3582
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to akurat nie było chyba odnośnie Marsiglii, tylko tej poprzedniej akcji .

lexxi, a ja się mogę zalożyć że każda jedna perfumeria bez wyjątku, każdy sklep, czy to netowy czy stacjonarny ma jakieś malutkie grzeszki, utarczki z klientami. Na pewno,nie ma żadnej ktora bylaby czysta jakłza .
A ostatnio ( od kilku miesięcy) dziwnym trafem jedna z najbardziej polecanych i najbardziej wiarygodnych perfumerii na Wizażu, okazuje sie najgorszą i najbardziej karygodnie traktująca klientow.Normalnie samo zlo. wczesniej jakoś dziewczyny nie miały nic do zarzucenia. Jasne, braki w towarze promocyjnym czasem ale to sie zdarza wszędzie. Nie tylko e-glamour. Innym też. Reklamacje zawsze uznawali bez porblemu, o ile nie budziło to wątpliwości ich/ tak jak każdy inny sklep. A teraz co? Nagle postanowili olać klientow, zniczczyć opinie na ktorą pracowali latami i tyle? dla mnie to tez sie wydaje dziwne. conajmniej malo prawdopodobne. A najgorsze w takich dyskusjach jest to, ze faktami może rzucać tylko jedna strona. Druga nie moze sie bronić. Wtedy dużo latwiej jest czegoś nie dopowiedzieć, cos zataić, często drobiazg o którym ne wiedza osoby postronne może zmienic ich poglad na cała sytuację.

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:34
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:35   #3583
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

lexxi, a ja się mogę zalożyć że każda jedna perfumeria bez wyjątku, każdy sklep, czy to netowy czy stacjonarny ma jakieś malutkie grzeszki, utarczki z klientami. Na pewno,nie ma żadnej ktora bylaby jak czysta łza .
A ostatnio dziwnym trafem jedna z najbardziej polecanych i najbardziej wiarygodnych perfumerii na Wizażu, okazuje sie najgorszą i najbardziej karygodnie traktująca klientow.Normalnie samo zlo. wczesniej jakoś dziewczyny nie miały nic do zarzucenia. Jasne, braki w towarze promocyjnym czasem ale to sie zdarza wszędzie. Nie tylko e-glamour. Innym też. Reklamacje zawsze uznawali bez porblemu, o ile nie budziło to wątpliwości ich/ tak jak każdy inny sklep. A teraz co? Nagle postanowili olać klientow, zniczczyć opinie na ktorą pracowali latami i tyle? dla mnie to tez sie wydaje dziwne. conajmniej malo prawdopodobne. A najgorsze w takich dyskusjach jest to, ze faktami może rzucać tylko jedna strona. Druga nie moze sie bronić. Wtedy dużo latwiej jest czegoś nie dopowiedzieć, cos zataić, często drobiazg o którym ne wiedza osoby postronne może zmienic ich poglad na cała sytuację.
Pewnie, że każdy sklep na pewno ma coś na sumieniu, ja tylko mówię jakie jest moje zdanie w sprawie i tak jak pisałam wcześniej, czytałam już dawno o podobnej akcji perfumerii il-nino, więc to nie nagły trend w oskarżaniu tej perfumerii tak jak mówię: nie podoba mi się ich zachowanie, jakby ktoś do mnie wyskoczył z tekstem, żebym się cieszyła, że mi konta nie skasowali, bo ŚMIAŁAM zamówić kilka sztuk perfum w promocji, to bym więcej nie korzystała z usług takowego sklepu konkurencja jest duża, można przebierać i wybierać, dlatego uważam, że takie zachowanie im się po prostu nie opłaca. I moim zdaniem na pewno więcej takich zarzutów padło odnośnie e-glamour niż jakiejkolwiek innej polecanej perfumerii. Tak więc jednak coś w tym musi być i na pewno nie są to wyssane z palca wymysły

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 13:49   #3584
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że każdy sklep na pewno ma coś na sumieniu, ja tylko mówię jakie jest moje zdanie w sprawie i tak jak pisałam wcześniej, czytałam już dawno o podobnej akcji perfumerii il-nino, więc to nie nagły trend w oskarżaniu tej perfumerii tak jak mówię: nie podoba mi się ich zachowanie, jakby ktoś do mnie wyskoczył z tekstem, żebym się cieszyła, że mi konta nie skasowali, bo ŚMIAŁAM zamówić kilka sztuk perfum w promocji, to bym więcej nie korzystała z usług takowego sklepu konkurencja jest duża, można przebierać i wybierać, dlatego uważam, że takie zachowanie im się po prostu nie opłaca. I moim zdaniem na pewno więcej takich zarzutów padło odnośnie e-glamour niż jakiejkolwiek innej polecanej perfumerii. Tak więc jednak coś w tym musi być i na pewno nie są to wyssane z palca wymysły
No trak, tylko teraz kwestia dlaczego.. Moze mieli powod jakiś? Może problemy z klientem? moze cokolwiek innego? Znamy tylko wersję jednej strony, wiemy tylko to co jedna ze stron chce żebyśmy wiedziały. druga nie ma jak się bronić, wytłumaczyc czy ustosunkować do tego. Napisać można wszystko w takiej sytuacji.Znaczy ta jedna strona moze

Czas edycji: 2011-10-12 o 13:51
Stary 2011-10-12, 13:54   #3585
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
No trak, tylko teraz kwestia dlaczego.. Moze mieli powod jakiś? Może problemy z klientem? moze cokolwiek innego? Znamy tylko wersję jednej strony, wiemy tylko to co jedna ze stron chce żebyśmy wiedziały. druga nie ma jak się bronić, wytłumaczyc czy ustosunkować do tego. Napisać można wszystko w takiej sytuacji.Znaczy ta jedna strona moze
no tak, sprawa jest trudna i myślę, że nie ma co się rozwodzić nad tym dlaczego tak a nie inaczej, bo i tak się tego nie dowiemy...ja po prostu nie chcę się o tym przekonać na własnej skórze poza tym, to że zrobili zabieg nie ujęty w regulaminie nie ulega wątpliwości i z tego już ich usprawiedliwić nie można. Ja tylko czekam jak się sprawa rozwiąże, mam nadzieję, że Marsiglia nam napisze co i jak

WISH

Christine

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 13:56   #3586
Soso
Zakorzenienie

Ja generalnie jestem zdania, że jeżeli ktoś jest dla danej firmy stałym klientem i zostawia w niej nierzadko spore pieniądze, to w przypadku jakichkolwiek wątpliwości (a w takiej sytuacji była wspomniana wcześniej Wizazanka), firma nie bawi sie w straszenie sądem, czy obrazanie klienta, ale pochyla głowę, deklaruje Klient nasz pan i wymiania produkt. Dla mnie to jest oczywiste w dobie tak ogromnej konkurencji.

Sporo kupuję w Sieci, korzystam tez z wielu usług jak chociażby fryzjer i niejednokrotnie coś reklamowałam - firmom, które stosują się do powyższego motto jestem naprawdę bardzo wierna Jakoś tak się składa, że póki co trafiałam tylko na te przyjazne klientom.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:59   #3587
czarnazuzia1

Cytat:
nie nie pomówiła
Ale wydaje mi sie ,że do nie do końca byla z nami szczera

Stary 2011-10-12, 14:25   #3588
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Hmmm..
może jeszcze o czymś nie wiemy?
Moim zdaniem to dość ciekawe...
Sama nie wiem, ale trafilam na ciekawy wątek.....moze conieco rozjaśni sytuację...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387232

Czas edycji: 2011-10-12 o 14:28
Stary 2011-10-12, 14:27   #3589
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
mysle,że nie zawsze osoby,ktore pisza o tym co je spotkalo ,sa do końca szczere
ręce mi opadają ... poprostu proszę się zatem nie wypowiadać na mój temat, bo sobie nie życzę
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 14:33   #3590
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm..
Sama nie wiem, ale trafilam na ciekawy wątek.....moze conieco rozjaśni sytuację...

o-oł......

WISH

Christine

Stary 2011-10-12, 14:44   #3591
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Biała Dama Pokaż wiadomość
ręce mi opadają ... poprostu proszę się zatem nie wypowiadać na mój temat, bo sobie nie życzę
yyyyyy a gdzie pisalam o Tobie???

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Hmmm..

no własnie, może byly jakies podstawy ?

Stary 2011-10-12, 14:46   #3592
Biała Dama
Zakorzenienie

post nr #3629

powtórzę ostatni raz: gdybym nie była pewna swych racji na 1000%, to nie pisałabym o tym ...
i już nic nie mam do dodania
Stary 2011-10-12, 14:52   #3593
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
post nr #3629

powtórzę ostatni raz: gdybym nie była pewna swych racji na 1000%, to nie pisałabym o tym ...
i już nic nie mam do dodania
No ale sama napisaląś,że nie masz faktury. Zaden sklep czy to netowy, czy stacjonarny, nie uwzględni reklamacji bez dowodu zakupu.

Czas edycji: 2011-10-12 o 14:55
Stary 2011-10-12, 14:54   #3594
malekssandra
Zadomowienie

Uzupełnię post Anastazji cytatami z tego wątku:
Cytat:
Ja kupowalam. Wsio OK. Probki daja do zamowien.
Cytat:
Tak, bylo juz w tym wątku. Ktos juz wczesniej pytał
Ja chyba nawet odpisałam, ze zamawiałam juz tam i było ok.
Pozdrawiam
strona aktualnie "w przygotowaniu", ale wyglądała tak:
http://www.sklepowo.net/prezenty-i-u...a-essentielle/
Stary 2011-10-12, 14:58   #3595
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
No ale sama napisaląś,że nie masz faktury. Zaden sklep czy to netowy, czy stacjonarny, nie uwzględni reklamacji bez dowodu zakupu.
przez takie właśnie wpisy jak Twój rodzi się plotka...

i chyba nie warto na tym forum opisywać swoich przejść z danym sklepem, bo później każda taka osoba jest podejrzewana o jakieś swoje złe intencje

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:03
Stary 2011-10-12, 15:09   #3596
siarka40
Szef ds. Wymianek

coz, ja powiem tylko tyle, ze nie podoba mi sie najpierw wywolywanie afery, a potem ukrecanie sprawie lba. po kiego grzyba zatem sie skarzyc, skoro i tak koniec koncow nie dowiemy sie wszystkiego ? takie zachowania wprowadzaja zamet na forum, posty sa usuwane, a historie na temat danej sprawy rozchodza sie poczta pantoflowa, zapewnie przy tym z czasem znieksztalcane.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
i chyba nie warto na tym forum opisywać swoich przejść z danym sklepem, bo później każda taka osoba jest podejrzewana o jakieś swoje złe intencje
Biala Damo, wystarczylo nie usuwac swoich postow. jezeli bylas stuprocentowo czysta, perfumeria by Ci nic nie mogla zrobic. i nie sugeruje tutaj, ze nie bylas zupelnie niewinna, ale ze usuwajac posty, moglas przewidziec, ze zasiejesz tym podejrzenia...
Stary 2011-10-12, 15:13   #3597
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
przez takie właśnie wpisy jak Twój rodzi się plotka...

Zadna plotka. Poprostu nie masz żadnych dowodow na poparcie swoich slów. Nawet nędznego dowodu zakupu. Sama tak pisalaś. Już wyżej pisałam, ze papier przyjmie wszystko, w tym wypadku klawiatura. A żeby cokolwiek udowodnić, tzreba mieć jakiś ślad zakupu choćby. To tyle z mojej strony w Twojej sprawie.
Cytat:
coz, ja powiem tylko tyle, ze nie podoba mi sie najpierw wywolywanie afery, a potem ukrecanie sprawie lba. po kiego grzyba zatem sie skarzyc, skoro i tak koniec koncow nie dowiemy sie wszystkiego ? takie zachowania wprowadzaja zamet na forum, posty sa usuwane, a historie na temat danej sprawy rozchodza sie poczta pantoflowa, zapewnie przy tym z czasem znieksztalcane.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Biala Damo, wystarczylo nie usuwac swoich postow. jezeli bylas stuprocentowo czysta, perfumeria by Ci nic nie mogla zrobic. i nie sugeruje tutaj, ze nie bylas zupelnie niewinna, ale ze usuwajac posty, moglas przewidziec, ze zasiejesz tym podejrzenia...
Stary 2011-10-12, 15:17   #3598
Biała Dama
Zakorzenienie

powiem tak, życie realne to nie jest życie wirtualne ...
jakby Cię ktoś straszył sądami itp, itd, to ciekawe, czy zareagowałabyś podobnie... wiesz jestem osobą dorosłą, która w życiu realnym ma co robić i nie mam jeszcze miejsca na włóczenie się po sądach i udowadnianie swoich racji (tym bardziej, że moja sprawa zakończyła się dość pozytywnie ), chciałam sobie poprostu oszczędzić nerw i czasu..

wizaż wiażem, ale spokój w życiu realnym stawiam ponad wszystko

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:47
Stary 2011-10-12, 15:25   #3599
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malekssandra Pokaż wiadomość
Uzupełnię post Anastazji cytatami z tego wątku:

strona aktualnie "w przygotowaniu", ale wyglądała tak:
http://www.sklepowo.net/prezenty-i-u...a-essentielle/
Wcześniej dzialala bez zarzutu, jeszcze kilka godzin temu
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl

i strasznie podobna graficznie strona z All , powiedzialabym że identyczna.
http://allegro.pl/my_page.php?uid=14813011
Stary 2011-10-12, 15:27   #3600
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
powiem tak, życie realne to nie jest życie wirtualne ...
jakby Cię ktoś straszył sądami itp, itd, to ciekawe, czy zareagowałabyś podobnie... wiesz jestem osobą dorosłą, która w życiu realnym ma co robić i nie mam jeszcze miejsca na włuczenie się po sądach i udowadnianie swoich racji (tym bardziej, że moja sprawa zakończyła się dość pozytywnie ), chciałam sobie poprostu oszczędzić nerw i czasu..
ale w takim razie trzeba bylo w ogole zaczynac tematu. a tak, to faktycznie, zaczyna sie smrodek ciagnac za ta perfumeria, choc tak naprawde, nie do konca wiemy dokladnie co i jak bylo.

przyznam, ze czuje ogolnie niesmak o tyle, ze ja czesto i gesto zywo angazuje sie w problemy tego typu na forum - a pozniej okazuje sie, ze zbyt naiwnie uznalam, ze ludzie nie zatajaja zadnych szczegolow. czasem niestety jestem takim frajerem pompka. tak ze Zuziu, gratuluje wywazonego stanowiska .

co do straszenia mnie sadami - jesli jestem czysta, to, brzydko mowiac - moga mi skoczyc .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:28
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości