Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 20:55   #2311
magda s.
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja rowniez pomyslalam o tej na "s", bowiem juz kiedys chyba podobnie ja reklamowano tutaj^^
tez tak kojarze Siarko...

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Zatem zgadłam że to "......." swoją drogą, trudno o gorszą nazwę - jakby podróbka słowa "sefora"
Tyle tych nowych sklepów, ciężko im się przebić pewnie... niełatwo wyrobić sobie renomę jak dolce i ja to rozumiem i źle im nie życzę... ale taką niby ukrytą reklamą tylko kaszanę sobie robią
a po co podkreslac te nazwe w kazdym poscie...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 21:01   #2312
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

a po co podkreslac te nazwe w kazdym poscie...
W dwóch postach więcej nie wymienię tej nazwy zwłaszcza że tam nic nie kupowałam... domyśliłam się tylko że nowa wizażanka reklamuje ten sklep

PS usunęłam Magdo nazwę sklepu skoro nie należy

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-06-17 o 22:02 Powód: PS
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:20   #2313
19patka88
Raczkowanie

hej dziewczyny! Jestem tu nowa,dopiero zaczynam przygode z orginalnymi zapachami :zawstydzony: ,chociaż mam w swojej kolecji 3 flakoniki orginalnych perfum,które dostaje od tesciowej jak tylko wraca do PL to kocham zapachy i chciałabym ich miec coraz wiecej co myslicie o perfumerii http://www.perfumyitp.pl/ ??? warta spróbowania?? Czesto jestem w katowicach to można by było je odebrac nawet osobiscie,tylko ze ja wogole sie nie orientuje czy perfumy warte sa ceny (tzn czy orginał w takich cenach można kupic itp.) z góry przepraszam jeżeli moje pytania sa nie na miejscu ale dopiero co zaczynam przygode z zapachami wysoko półkowymi
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:23   #2314
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koleżanka wczoraj właśnie bezczelnie reklamowała perfumerię internetową S., jej post (pierwszy na wizażu ) i mój z odpowiedzią na niego został usunięty przez moderatora .
Żadne bezczelnie. I nie wiem czemu się czepiasz. Zauważyłam, że na tym forum bardzo wiele osób podaje nie tylko pełne nazwy perfumerii ale równiez podaje do nich linki. Według Was to jest ok tak? Skoro jest wątek o nazwie: "wiarygodne perfumerie internetowe" to jak inaczej mam podac nazwę perfumerii, która jest dla mnie wiarygodna? Perfumy przez neta kupuje od niedawna i uważam, że tego typu strony są bardzo dobre, aby podzielić się swoimi doświadczeniami, ale widzę, że Wy uważacie inaczej. Jeśli nie jest to forum na którym można się swobodnie wypowiadać a jedynie forum reklamowe to od razu napiszcie, żeby ludziom głowy nie zawracać, bo ja nie mam zamiaru płacić za reklamę cudzej firmy.
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:34   #2315
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mloda_13 Pokaż wiadomość
Żadne bezczelnie. I nie wiem czemu się czepiasz. Zauważyłam, że na tym forum bardzo wiele osób podaje nie tylko pełne nazwy perfumerii ale równiez podaje do nich linki. Według Was to jest ok tak? Skoro jest wątek o nazwie: "wiarygodne perfumerie internetowe" to jak inaczej mam podac nazwę perfumerii, która jest dla mnie wiarygodna? Perfumy przez neta kupuje od niedawna i uważam, że tego typu strony są bardzo dobre, aby podzielić się swoimi doświadczeniami, ale widzę, że Wy uważacie inaczej. Jeśli nie jest to forum na którym można się swobodnie wypowiadać a jedynie forum reklamowe to od razu napiszcie, żeby ludziom głowy nie zawracać, bo ja nie mam zamiaru płacić za reklamę cudzej firmy.
Hmmm, ciekawe dlaczego Twój reklamujący post został usunięty...
Typowa gadka wychwalająca jedną perfumerię i jednoczesne powątpiewanie w oryginalność perfum z perfumerii wystawiających na allegro... żenada .
Czepiam się bo nie lubię cwaniactwa. No i dodatkowo darmowej reklamy w tak obciachowy sposób .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:37   #2316
Mloda_13
Raczkowanie

To poczytaj sobie posty na stronach allegro. Pomimo, że wielu allegrowiczów ma duzo pozytywnych komenatrzy nie sprzedają oni oryginałów. Na takiego właśnie trafiłam w te Święta, dlatego na allegro kupować nie zamierzam. Ponadto jeśli się nie mylę to pisałam o 2 perfumeriach internetowych, bo w 2 póki co kupuję.
Stary 2010-06-18, 09:48   #2317
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
To poczytaj sobie posty na stronach allegro. Pomimo, że wielu allegrowiczów ma duzo pozytywnych komenatrzy nie sprzedają oni oryginałów. Na takiego właśnie trafiłam w te Święta, dlatego na allegro kupować nie zamierzam. Ponadto jeśli się nie mylę to pisałam o 2 perfumeriach internetowych, bo w 2 póki co kupuję.
wybacz, ale nie ucz ojca robic dzieci
to, co uwazasz za przekazywanie nam prawdy objawionej, to my wiemy, tak sie sklada. polecam lekture pierwszych postow z watku weryfikujacego aukcje z Allegro.
nadto tak sie sklada, ze Asia, z ktora tak zywiolowo dyskutujesz, nabyla pewnie ze sto flach* via All, a nie slyszalam by nabyla kiedykolwiek podrobke.

zakupy na All moga byc zupelnie bezpieczne, byle trzymac sie pewnych zasad. a w razie niepewnosci - pytac w stosownym watku.
tak ze nie dziw sie, ze kiedy przychodzisz tutaj trzema postami na koncie i z miejsca dyskredytujesz zakupy na Allegro w ogolnosci, ze nie znajdujesz tutaj aprobaty z takim stanowiskiem.

* jesli dwiescie, Asiu, to popraw

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2010-06-18 o 09:49
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:57   #2318
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wybacz, ale nie ucz ojca robic dzieci
to, co uwazasz za przekazywanie nam prawdy objawionej, to my wiemy, tak sie sklada. polecam lekture pierwszych postow z watku weryfikujacego aukcje z Allegro.
nadto tak sie sklada, ze Asia, z ktora tak zywiolowo dyskutujesz, nabyla pewnie ze sto flach* via All, a nie slyszalam by nabyla kiedykolwiek podrobke.

zakupy na All moga byc zupelnie bezpieczne, byle trzymac sie pewnych zasad. a w razie niepewnosci - pytac w stosownym watku.
tak ze nie dziw sie, ze kiedy przychodzisz tutaj trzema postami na koncie i z miejsca dyskredytujesz zakupy na Allegro w ogolnosci, ze nie znajdujesz tutaj aprobaty z takim stanowiskiem.

* jesli dwiescie, Asiu, to popraw
Ooooo, właśnie tak ! Podpisuję się pod tym obyma ręcami i nogyma .

Aniu, setki a nawet tysiące .
Stary 2010-06-18, 11:30   #2319
zania
Matka buldoga

Cytat:
Mylisz sie, pisalas o 3.
Poza tym, bylo najpierw poprosic o weryfikacje danej aukcji, a potem kupic.Dziewczyny powiedzialyby ci czy to oryginal czy podrobka. Nie stracilabys wtedy zadnej kasy i moze nie bylabys taka ostra jak teraz.
To, ze na allegro trafilas na podrobkowicza nie oznacza, ze inni ktorzy sprzedaja rowniez maja trefny towar.

Ale ja juz nie mam sily na nawracanie kogokolwiek
Stary 2010-06-18, 13:44   #2320
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Mylisz sie, pisalas o 3.
Poza tym, bylo najpierw poprosic o weryfikacje danej aukcji, a potem kupic.Dziewczyny powiedzialyby ci czy to oryginal czy podrobka. Nie stracilabys wtedy zadnej kasy i moze nie bylabys taka ostra jak teraz.
To, ze na allegro trafilas na podrobkowicza nie oznacza, ze inni ktorzy sprzedaja rowniez maja trefny towar.

Ale ja juz nie mam sily na nawracanie kogokolwiek
Faktycznie macie rację. Nie powinnam uogólniać. Fakt jest taki, że raz sie sparzyłam i teraz staram się być bardziej ostrożna. Napisy z perfum, które kupiłam dało się łatwo palcem zetrzeć.
Opiniami na allegro się juz nie sugeruję, lecz staram się korzystać z forum takich jak to.
Wkurza mnie kiedy ktos zarzuca mi coś czego nie robię, czyli w tym wypadku reklamę. Jestem tutaj nowa i nie wiedziałam, że nie można podawać pełnych nazw sklepów, tym bardziej że tak jak juz pisałam, inni to robili, więc myślałam że nie jest to zakazane.
Stary 2010-06-18, 13:50   #2321
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
[...]Jestem tutaj nowa i nie wiedziałam, że nie można podawać pełnych nazw sklepów, tym bardziej że tak jak juz pisałam, inni to robili, więc myślałam że nie jest to zakazane.
Oczywiście, że nie jest to zakazane, ale jeśli wyrażasz swoje zdanie, dość kategorycznie zresztą, w swoich pierwszych postach na tym forum, to nie dziw się, żę wielu forumowiczkom/forumowiczom "zapala się" ostrzegawcza "czerwona lampka ".
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 13:52   #2322
Mloda_13
Raczkowanie

[QUOTE=anka_res;20057584]Cóż, może dla Ciebie data produkcji perfum nie ma znaczenia, niemniej uszanuj, proszę, zdanie innych, którzy jak ja nie lubią używać staroci (5 lat +). To z tym rokiem po otwarciu to również nieprawidłowa informacja Możesz podać jej wiarygodne źródło (w sensie: inne, niż prywatna opinia kogo tam)?

Taką informację otrzymałam w jednym ze sklepów internetowych od których kupowałam zestaw perfum.
Stary 2010-06-18, 13:53   #2323
lena_magda
Przyczajenie

GG do lena_magda

a czy wiecie cos o perfumerii stop12? dodam, ze skorzystalam z wyszukiwarki i nic
lena_magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:15   #2324
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Sama sobie przeczysz: (patrz nizej)

Inna sprawa, jesli perfumeria na allegro podaje adres siedziby to takze jest podejrzany? Chocby takie Tago Mago.

A zakupow na allegro nie trzeba sie bac. Wystarczy madrze kupowac.
Pisząc to miałam na mysli, że nie sugeruję sie samym znaczkiem "super sprzedawca", zaufany sklep czy cos w tym stylu, tylko zawsze staram się sprawdzić opinie o tym sklepie w kilku miejscach, m.in na forach. Jednakże preferuję możliwość osobistego odbioru. Wtedy jestem sama w stanie ocenić czy perfumy są oryginalne czy też nie.
Jeśli chodzi o Tago Mago to jest to perfumeria, która na rynku jest od dobrych kilku lat i nie jest to dla mnie podejrzany sprzedawca. Jednak nie zawsze mają dobre ceny.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
A chyba, ze tak. Jeżeli zobaczysz, że z flakonem czy zapachem coś nie teges, obfoć go i wklej zdjęcia z opisem problemu do wątku "oryginał czy podróbka"w ciągu kilku godzin otrzymasz wyczerpującą odpowiedź.
A w jaki sposób to sprawdzacie? Ja zawsze spr. tylko czy nr z opakowania zgadza się z numerem na butelce + jakość folii itp. Są jakieś inne sposoby?

Edytowane przez Mloda_13
Czas edycji: 2010-06-18 o 14:04
Stary 2010-06-18, 14:25   #2325
zania
Matka buldoga

Cytat:
A w jaki sposób to sprawdzacie? Ja zawsze spr. tylko czy nr z opakowania zgadza się z numerem na butelce + jakość folii itp. Są jakieś inne sposoby?
Zapraszam cie do watku "weryfikacja aukcji allegro" Tam w pierwszych postach jest wszystko opisane, jak odroznic oryginal od podrobki oraz jakich aukcji trzeba unikac na allegro a jakie sa wiarygodne.
Zobaczysz, jeszcze polubisz zakupy na allegro
Stary 2010-06-18, 14:31   #2326
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Zapraszam cie do watku "weryfikacja aukcji allegro" Tam w pierwszych postach jest wszystko opisane, jak odroznic oryginal od podrobki oraz jakich aukcji trzeba unikac na allegro a jakie sa wiarygodne.
Zobaczysz, jeszcze polubisz zakupy na allegro
Bardzo często kupuję na allegro. Z tym, że nie perfumy. Dzięki za info. Na pewno poczytam.
Stary 2010-06-18, 14:49   #2327
prowokatorka
Zadomowienie

[QUOTE=Mloda_13;20078604]
Jeśli chodzi o Tago Mago to jest to perfumeria, która na rynku jest od dobrych kilku lat i nie jest to dla mnie podejrzany sprzedawca. Jednak nie zawsze mają dobre ceny.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ja uważam że mają dobre ceny ,zresztą jest wiele promocji oraz wyprzedaży.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:23   #2328
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Taką informację otrzymałam w jednym ze sklepów internetowych od których kupowałam zestaw perfum.

Jakieś eeee....dziwne rzeczy opowiadaja w tym sklepie. No ba, im w to graj bys po roku kupiła następny flachon, uprzednio umieściwszy wcześniejszy w koszu. Śpieszę uspokoić , to z tym rokiem od otwarcia to nieprawda, nawet na niektórych flaszeczkach jest oznaczenie 36 M.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-06-18 o 15:33
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:05   #2329
Mloda_13
Raczkowanie

Wiesz co? Faktycznie masz rację. Zerknęłam właśnie na Hugo Boss'a XX, którego mam i na spodzie jest napisane 36M od daty otwarcia. W takim razie zależy to może od marki?
Jednak czy nie oznacza to tym samym, że tracą one swoją wartość dopiero po tym czasie (po tym jak zostaną otwarte)? Przecież to nie artykuł spożywczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 19:41   #2330
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? Faktycznie masz rację. Zerknęłam właśnie na Hugo Boss'a XX, którego mam i na spodzie jest napisane 36M od daty otwarcia. W takim razie zależy to może od marki?
Jednak czy nie oznacza to tym samym, że tracą one swoją wartość dopiero po tym czasie (po tym jak zostaną otwarte)? Przecież to nie artykuł spożywczy.

Dokładnie tak niemniej nie polecam przesady w drugą stronę, to że flazka nie otwarta, to nie znaczy, że każda może leżeć 10 lat, niektóre się przechowają dobrze, a niektóre nie, a niektórzy po prostu mają takiego bzika, że staruszków używać nie kcom Z tego co pamiętam, kontrowersje pojawiają się głównie wtedy, gdy sprzedający / wymieniający nie uprzedzi o starości perfum. Ponadto, nawet jeśli zapach jest OK, to różnie bywa z kolorem, farfocle się pojawiają, i część doświadczenia estetycznego idzie w ... las.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:26   #2331
lady_poison
Zakorzenienie

Czy ktoś kupował na stop12.pl ?
Mają niezłe ceny i wysyłka gratis.
Zerknijcie, co o tym sądzicie?
Stary 2010-06-22, 21:50   #2332
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Czy ktoś kupował na stop12.pl ?
Mają niezłe ceny i wysyłka gratis.
Zerknijcie, co o tym sądzicie?

Nie znam, ale nie podoba mi sie ta strona, taka jakaś tandetna. Ceny nie az takie rewelacyjne, chyba, ze cos konkretnego masz na mysli?
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 22:24   #2333
magda s.
Zakorzenienie

znacie te perfumerie? (znalazlam ja na jednym z watkow wspolnozakupowych)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 20:53   #2334
Kozun
Przyczajenie

Co sądzicie to tej: www.perfumino.pl Kupował tam ktoś?
Kozun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 21:23   #2335
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
Nie znam, ale nie podoba mi sie ta strona, taka jakaś tandetna. Ceny nie az takie rewelacyjne, chyba, ze cos konkretnego masz na mysli?
Np. o Coco Mademoiselle edp 100ml.
Stary 2010-06-23, 22:08   #2336
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Np. o Coco Mademoiselle edp 100ml.

Fakt. Te akurat w porównaniu do innych perfumerii wypadają taniej
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 02:53   #2337
***NiKa***
Raczkowanie

Witam,
Mam pytanko odnośnie perfumerii Mojezapachy.pl , czy można śmiało kupić tam perfumy? Mają atrakcyjne ceny, ale nie wiem czy warto ryzykować.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Stary 2010-06-26, 10:53   #2338
Zuziunia
BAN stały

Witam, uważnie czytałam wątek.
Od siebie polecam tagomago.pl-ORYGINAŁY! Wielokrotnie zamawiałam tam, np. Cinema YSL, TM-Innocent, Alien i polecam

tylko coś ostatnio drogo mój Innocent i zastanawiam się nad polecanymi:
dolce.pl http://www.dolce.pl/thierry_mugler/innocent/1723.php5
i e-glamour.pl http://www.e-glamour.pl/product-pol-...ml-Balsam.html kusi mnie ten zestaw bo tanio, taniej niż sama 50ml, więc chyba promocja jakaś? Co myslicie warto? Ja strasznie nie ufna
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:55   #2339
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Od siebie polecam tagomago.pl-ORYGINAŁY! Wielokrotnie zamawiałam tam, np. Cinema YSL, TM-Innocent, Alien i polecam

i e-glamour.pl http://www.e-glamour.pl/product-pol-...ml-Balsam.html kusi mnie ten zestaw bo tanio, taniej niż sama 50ml, więc chyba promocja jakaś? Co myslicie warto? Ja strasznie nie ufna
Warto , możesz tu śmiało kupować .
Stary 2010-06-26, 10:55   #2340
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

warto...szczegolnie zestaw...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości