![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
czy ktos kupowal w multiperfumeria.pl? jakie wrazenia
![]()
#2282 |
BAN stały
|
Jakie jest wasze zdanie na temat Perfumerii /edycja/ ? Z tego co widzę jest to perfumeria w pierwszej 10-tki a przeglądając posty nie natknęłam się na żaden post o niej.. Czy któraś z was korzystała już z usług tej perfumerii? Jakość? Cena? Obsługa? Pozdrawiam.
Edytowane przez cheer Czas edycji: 2010-06-06 o 17:14 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
BAN stały
|
Siarka40 daj znać w których postach potrzebujesz pomocy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. miło że zdobyłem na wstępie takiego anioła stróża ![]() Życzę miłej końcówki weekendu Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
A ja dziś zamówiłam w e-glamour.pl w bardzo fajnej cenie chanel allure sensuelle tester edp 100ml za 290 zł. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok, bo przecież polecana perfumeria. Mimo wszystko jednak mam stres, bo chanelki są chyba często podrabiane, no i ta cena taka nieprzyzwoita... uch. Trzymajcie kciuki, aby było dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
BAN stały
|
Cytat:
na pewno bedziesz zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was które kupowały w perfumerii Dolce.pl czy Oni powiadamiają mailem o wysyłce?
Bo kurcze zamówiłam kilka dni temu i cisza,boję sie,że prezent nie dojdzie na czas ![]()
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Witam drogie Wizażanki, zakupiłam ostatnio perfumki ESCADA IN TO THE BLUE w perfumerii perfumeria.pl, jako, że jast na Wizażu uznana za wiarygodną i polecaną. Z resztą wiem iż kupujecie w niej dlatego byłam pewna. Ale...zawiodłam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy skazana jestem na kupno tylko w DROGICH markowych perfumeriach ![]() Acha, dziwi mnie jeszcze jedna rzecz - zapach jest ok, zgadza sie i pierwsze nuty i drugie... tylko ta trwałość ![]()
Edytowane przez sisi2508 Czas edycji: 2010-06-09 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
Dotarła przesyłka z e-glamour i .... niestety mam małe wątpliwości. Może jestem przewrażliwiona, ale: na flakoniku , na dnie tam gdzie jest napisane eau de parfum - ta literka E jest jakby lekko rozmazana.
Ponadto z tyłu flakonika jest wydrapany kod :-( Czemu? Co o tym sądzicie? Tym bardziej, że perfumeria jest w polecanych... Co robić? Zaraz zadzwonię do e-glmour i zapytam co z tym kodem :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||
Perfume Lover
|
Cytat:
a) masz schizy b) perfumy są stare lub były źle przechowywane. Z perfumeria.pl zamówiłam już wiele zapachów, w tym też dwie wody Escady i nie mam im nic do zarzucenia. Cytat:
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z perfumerii henri.pl (zmawiałam Echo i w limitowanym flakonie YSL l`homme). Szybko, miło, przyjemnie i co najważniejsze oryginalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
Kody bardzo często są wydrapywane z rozmaitych powodów, których nie chce mi się tutaj wypisywać, bo ta tematyka była poruszana już na tym forum 65456 razy. Pytanie czy zapach się zgadza mija się z celem, bo będziesz się sugerować i nos Cię może podświadomie oszukać :P[/QUOTE]
No tak - od pani z e-glamour usłyszałam, że wszystkie perfumy sprowadzane ze Stanów Zjednoczonych na rynek europejski do sklepów internetowych MUSZĄ mieć zdarte kody - inaczej taki sklep płaci karę ![]() Nie wiem... masz rację, że szukam dziury w całym. Tak aby się jeszcze upewnić to może wrzucę zdjęcia do weryfikacji. Ja oryginały poznaję po tzw "grzybku" przy atomizerze. Kiedys był na wizażu wykład - jak rozpoznać oryginalne Chanel - mowa była własnie o "grzybku" ![]() Wkleiłam zdjęcie o co mi chodzi. Nie wiem, czy rozpoznawanie w ten sposób oryginalnych perfum to dobry trop. Zwykle posiłkuję się kodem, a tu jest wydrapany ![]() Co do zapachu to nie mogę nic powiedzieć, bo nie aplikowałam go sobie na skórę - tak miałabym porównanie, ale zastanawiam się nad zwrotem perfum. Jeżeli zdecyduje sie go oddac to nie mogę przetestować. Edytowane przez madziuchna78 Czas edycji: 2010-06-10 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
Opcje są dwie:
a) masz schizy b) perfumy są stare lub były źle przechowywane. Z perfumeria.pl zamówiłam już wiele zapachów, w tym też dwie wody Escady i nie mam im nic do zarzucenia. Dzięki za odpowiedź, liczę na to, że to tylko moja schiza ![]() ale zdobędę jeszcze próbkę tych perfum, bo chcę wiedzieć...
#2294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak - od pani z e-glamour usłyszałam, że wszystkie perfumy sprowadzane ze Stanów Zjednoczonych na rynek europejski do sklepów internetowych MUSZĄ mieć zdarte kody - inaczej taki sklep płaci karę ![]() Nie wiem... masz rację, że szukam dziury w całym. Tak aby się jeszcze upewnić to może wrzucę zdjęcia do weryfikacji. Ja oryginały poznaję po tzw "grzybku" przy atomizerze. Kiedys był na wizażu wykład - jak rozpoznać oryginalne Chanel - mowa była własnie o "grzybku" ![]() Wkleiłam zdjęcie o co mi chodzi. Nie wiem, czy rozpoznawanie w ten sposób oryginalnych perfum to dobry trop. Zwykle posiłkuję się kodem, a tu jest wydrapany ![]() Co do zapachu to nie mogę nic powiedzieć, bo nie aplikowałam go sobie na skórę - tak miałabym porównanie, ale zastanawiam się nad zwrotem perfum. Jeżeli zdecyduje sie go oddac to nie mogę przetestować.[/QUOTE] ZWRACAM GODNOŚĆ i jak najbardziej polecam e-glamour. Wykonałam test nadgarstkowy - dzis globalny ![]() Chanelka jak najbardziej oryginalna. Zapach porównany i zgodny. Do tego trzyma się jak należy (chyba, że ten flakon co mam w domu to podróbka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Przyczajenie
|
Podobnie jak wiele Wizażanek przede mną, serdecznie polecam perfumerię www.perfumy-perfumeria.pl. Szybko, sprawnie, perfumy oczywiście oryginalne (kupowałam zestaw Burberry London 50 EDP + 50 body lotion), jako gratisy - próbeczka perfum, szklany pilniczek i... szampon Pantene
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Rozeznanie
|
A może któraś z Was kupowala w www.perfumeria-euforia.pl ?
Jak opinie?
#2298 |
Zadomowienie
|
Przesyłka doszła.Ponieważ nie było pojemności 30 ml,Pani zaproponowała mi 50 ml,po cenie promocyjnej.Jak zawsze perfumy są szczelnie zapakowane.A ja stałam się posiadaczką najpiękniejszych perfum na świecie
![]()
#2299 |
Zakorzenienie
|
Polecam perfumerię Kaori. Przesyłka, błyskawiczna, dobrze zabezpieczona. Na pewno skorzystam w przyszłości i z czustym sumieniem mogę polecić
![]()
#2300 |
Raczkowanie
|
A ja ciekawa jestem jak powstała ta lista. Przecież nowych perfumerii codziennie przybywa i czy to znaczy że są niewiarygodne? Wydaje mi się, że każdemu trzeba dać szansę.
A jesli już chodzi o ta powyższą listę to dla mnie strawberrynet nie jest wiarygodna. Moja znajoma kupując u nich musiała zapłacić za zniszczenie podróbek. Dlatego aj wybieram polskie sklepy. Takie, które dają szansę obejrzenia towaru w trakcie odbioru osobistego, takie z którymi w łatwy sposób można nawiazać kontakt telefoniczny bądź mailowy. Liczba komenatrzy pozytywnych nie jest według mnie wyznacznikiem, choć owszem może pomóc przy podjęciu decyzji. Każdy sprzedawca może sobie wystwić taki komentarz sam. A te wszystkie znaki jakości, zaufane opinie to według mnie bzdura, dzięki której zarabiają portale takie jak ceneo czy opineo, pobierajac za taki znaczek opłatę od sklepów,a na których tracą tylko klienci, którzy bezgraniocznie temu ufają. Tak naprawdę warunkiem jaki musi spełnić taka perfumeria to podać na swojej stronie dane firmy (NIP, REGON), które w żaden sposób nie sa wyznacznikiem jakości. Ze swojego doświadczenia mogę polecić tylko warszawskie perfumerie internetowe: www.crystaline.pl www.sefona.pl www.raan.istore.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z faktu, że nie jakiegoś podmiotu nie ma na tej liście nie wynika automatycznie, że jest to sklep niewiarygodny. ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Raczkowanie
|
Dopóki perfumy nie będą otwarte ich data produkcji nie ma żadnego znaczenia! Są one szczelnie zamknięte w opakowaniu bez dopływu powietrza (oryginalne perfumy).
Perfumy dopiero po otwarciu powinno sie przechowywać nie dłużej niż rok. Dla mnie takie wypowiedzi to przesada i wybredność. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
A zakupow na allegro nie trzeba sie bac. Wystarczy madrze kupowac.
![]() |
#2305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, może dla Ciebie data produkcji perfum nie ma znaczenia, niemniej uszanuj, proszę, zdanie innych, którzy jak ja nie lubią używać staroci (5 lat +). To z tym rokiem po otwarciu to również nieprawidłowa informacja ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-06-17 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
A ja mam niejasne wrażenie, że ta nowa wizażanka reklamuje np. tę "s..." którą podała, bo to sklep nikomu prawie nieznany i nowy
![]() Wszystkie wiemy że najbezpieczniej kupować w dobrze znanych sklepach jak tagomago czy dolce. A to o użytkowaniu perfum ma w sobie ziarnka prawdy ale tylko ziarnka - prawda że od otwarcia perfumy teoretycznie zaczynają się starzeć - jest to jednak długotrwały proces, potrafią pachnieć bez zarzutu i kilkanaście lat, zwłaszcza te ciężkie, korzenne - gorzej ze świeżakami. Przechowywanie w ciemności i w butelce ze sprayem to podstawa. Tym niemniej każda nabywczyni woli kupować wody świeżo wyprodukowane, stąd odczytywanie kodów ![]() EDIT: wykropkowałam nazwę sklepu Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-06-17 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Nie wspominalam o tym, bo wyszlo by ze sie czepiam ![]()
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Króliczku, fair play za powiedzenie tego, co wszyscy sobie pomyśleli ![]() Zwykle "polecam nową perfumerię" jest akompaniowane przez krytykę pod adresem tych renomowanych + allegro, czyż nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Szef ds. Wymianek
|
a ja rowniez pomyslalam o tej na "s", bowiem juz kiedys chyba podobnie ja reklamowano tutaj^^
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Zatem zgadłam że to "s..."
![]() ![]() Tyle tych nowych sklepów, ciężko im się przebić pewnie... niełatwo wyrobić sobie renomę jak dolce i ja to rozumiem i źle im nie życzę... ale taką niby ukrytą reklamą tylko kaszanę sobie robią ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-06-17 o 21:53 Powód: ...i w tej drugiej wypowiedzi wykropkowałam nazwę sklepu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.