Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 22:12   #2281
magda s.
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

czy ktos kupowal w multiperfumeria.pl? jakie wrazenia?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:11   #2282
Pasja_org
BAN stały

Jakie jest wasze zdanie na temat Perfumerii /edycja/ ? Z tego co widzę jest to perfumeria w pierwszej 10-tki a przeglądając posty nie natknęłam się na żaden post o niej.. Czy któraś z was korzystała już z usług tej perfumerii? Jakość? Cena? Obsługa? Pozdrawiam.

Edytowane przez cheer
Czas edycji: 2010-06-06 o 17:14 Powód: reklama
Pasja_org jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:33   #2283
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Pasja_org Pokaż wiadomość
Jakie jest wasze zdanie na temat Perfumerii xxx ? Z tego co widzę jest to perfumeria w pierwszej 10-tki a przeglądając posty nie natknęłam się na żaden post o niej.. Czy któraś z was korzystała już z usług tej perfumerii? Jakość? Cena? Obsługa? Pozdrawiam.
ta, czekalam tylko, jak sie tu objawisz
Stary 2010-06-06, 17:05   #2284
Pasja_org
BAN stały

Siarka40 daj znać w których postach potrzebujesz pomocy chętnie się wypowiem na dzisiaj kończę idę cieszyć się słonkiem które w końcu nasz zaszczyciło swoją obecnością pozdrawiam

ps. miło że zdobyłem na wstępie takiego anioła stróża )

Życzę miłej końcówki weekendu
Pozdrawiam
Pasja_org jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 13:12   #2285
madziuchna78
Raczkowanie

A ja dziś zamówiłam w e-glamour.pl w bardzo fajnej cenie chanel allure sensuelle tester edp 100ml za 290 zł. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok, bo przecież polecana perfumeria. Mimo wszystko jednak mam stres, bo chanelki są chyba często podrabiane, no i ta cena taka nieprzyzwoita... uch. Trzymajcie kciuki, aby było dobrze
madziuchna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 14:11   #2286
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziuchna78 Pokaż wiadomość
A ja dziś zamówiłam w e-glamour.pl w bardzo fajnej cenie chanel allure sensuelle tester edp 100ml za 290 zł. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok, bo przecież polecana perfumeria. Mimo wszystko jednak mam stres, bo chanelki są chyba często podrabiane, no i ta cena taka nieprzyzwoita... uch. Trzymajcie kciuki, aby było dobrze

na pewno bedziesz zadowolona
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:57   #2287
skarbiatko
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie do tych z Was które kupowały w perfumerii Dolce.pl czy Oni powiadamiają mailem o wysyłce?
Bo kurcze zamówiłam kilka dni temu i cisza,boję sie,że prezent nie dojdzie na czas

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 13:35   #2288
sisi2508
Raczkowanie

Witam drogie Wizażanki, zakupiłam ostatnio perfumki ESCADA IN TO THE BLUE w perfumerii perfumeria.pl, jako, że jast na Wizażu uznana za wiarygodną i polecaną. Z resztą wiem iż kupujecie w niej dlatego byłam pewna. Ale...zawiodłam się ! Zapach testowałam wcześniej z próbki i był o wiele trwalszy! Wystarczyło jedno psiknięcie i czuć go było wiele godzin a ten który mam ulatnia sie jakoS szybko - już po 30min Czy któraś z was moze spotkała się już z taką sytuacją? Kiedyś kupiłam też w perfumerii tagomago perfumy haloween kiss i zapach okazał się jakiś płaski (przynajmniej porównując do tego, który wąchałam w perfumerii i testowałam nadgarstkowo) Czemu ja mam takiego PECHA ! ODKŁADAŁAM NA TE PERFUMKI A TU TAKI KLOPS Jestem zła jak stado os!

Czy skazana jestem na kupno tylko w DROGICH markowych perfumeriach ????

Acha, dziwi mnie jeszcze jedna rzecz - zapach jest ok, zgadza sie i pierwsze nuty i drugie... tylko ta trwałość

Edytowane przez sisi2508
Czas edycji: 2010-06-09 o 13:48
sisi2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:31   #2289
madziuchna78
Raczkowanie

Dotarła przesyłka z e-glamour i .... niestety mam małe wątpliwości. Może jestem przewrażliwiona, ale: na flakoniku , na dnie tam gdzie jest napisane eau de parfum - ta literka E jest jakby lekko rozmazana.
Ponadto z tyłu flakonika jest wydrapany kod :-( Czemu? Co o tym sądzicie? Tym bardziej, że perfumeria jest w polecanych...

Co robić? Zaraz zadzwonię do e-glmour i zapytam co z tym kodem :-(
Stary 2010-06-09, 16:31   #2290
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez sisi2508 Pokaż wiadomość
Witam drogie Wizażanki, zakupiłam ostatnio perfumki ESCADA IN TO THE BLUE w perfumerii perfumeria.pl, jako, że jast na Wizażu uznana za wiarygodną i polecaną. Z resztą wiem iż kupujecie w niej dlatego byłam pewna. Ale...zawiodłam się ! Zapach testowałam wcześniej z próbki i był o wiele trwalszy! Wystarczyło jedno psiknięcie i czuć go było wiele godzin a ten który mam ulatnia sie jakoS szybko - już po 30min Czy któraś z was moze spotkała się już z taką sytuacją? Kiedyś kupiłam też w perfumerii tagomago perfumy haloween kiss i zapach okazał się jakiś płaski (przynajmniej porównując do tego, który wąchałam w perfumerii i testowałam nadgarstkowo) Czemu ja mam takiego PECHA ! ODKŁADAŁAM NA TE PERFUMKI A TU TAKI KLOPS Jestem zła jak stado os!

Czy skazana jestem na kupno tylko w DROGICH markowych perfumeriach ????

Acha, dziwi mnie jeszcze jedna rzecz - zapach jest ok, zgadza sie i pierwsze nuty i drugie... tylko ta trwałość
Opcje są dwie:

a) masz schizy
b) perfumy są stare lub były źle przechowywane.

Z perfumeria.pl zamówiłam już wiele zapachów, w tym też dwie wody Escady i nie mam im nic do zarzucenia.

Cytat:
Dotarła przesyłka z e-glamour i .... niestety mam małe wątpliwości. Może jestem przewrażliwiona, ale: na flakoniku , na dnie tam gdzie jest napisane eau de parfum - ta literka E jest jakby lekko rozmazana.
Ponadto z tyłu flakonika jest wydrapany kod :-( Czemu? Co o tym sądzicie? Tym bardziej, że perfumeria jest w polecanych...

Co robić? Zaraz zadzwonię do e-glmour i zapytam co z tym kodem :-(
Kody bardzo często są wydrapywane z rozmaitych powodów, których nie chce mi się tutaj wypisywać, bo ta tematyka była poruszana już na tym forum 65456 razy. Pytanie czy zapach się zgadza mija się z celem, bo będziesz się sugerować i nos Cię może podświadomie oszukać :P

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:52   #2291
poissonivy
Zakorzenienie

Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z perfumerii henri.pl (zmawiałam Echo i w limitowanym flakonie YSL l`homme). Szybko, miło, przyjemnie i co najważniejsze oryginalnie .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 08:18   #2292
madziuchna78
Raczkowanie

Kody bardzo często są wydrapywane z rozmaitych powodów, których nie chce mi się tutaj wypisywać, bo ta tematyka była poruszana już na tym forum 65456 razy. Pytanie czy zapach się zgadza mija się z celem, bo będziesz się sugerować i nos Cię może podświadomie oszukać :P[/QUOTE]

No tak - od pani z e-glamour usłyszałam, że wszystkie perfumy sprowadzane ze Stanów Zjednoczonych na rynek europejski do sklepów internetowych MUSZĄ mieć zdarte kody - inaczej taki sklep płaci karę

Nie wiem... masz rację, że szukam dziury w całym. Tak aby się jeszcze upewnić to może wrzucę zdjęcia do weryfikacji.

Ja oryginały poznaję po tzw "grzybku" przy atomizerze. Kiedys był na wizażu wykład - jak rozpoznać oryginalne Chanel - mowa była własnie o "grzybku"
Wkleiłam zdjęcie o co mi chodzi. Nie wiem, czy rozpoznawanie w ten sposób oryginalnych perfum to dobry trop. Zwykle posiłkuję się kodem, a tu jest wydrapany

Co do zapachu to nie mogę nic powiedzieć, bo nie aplikowałam go sobie na skórę - tak miałabym porównanie, ale zastanawiam się nad zwrotem perfum. Jeżeli zdecyduje sie go oddac to nie mogę przetestować.

Edytowane przez madziuchna78
Czas edycji: 2010-06-10 o 08:42
Stary 2010-06-10, 08:28   #2293
sisi2508
Raczkowanie

Opcje są dwie:

a) masz schizy
b) perfumy są stare lub były źle przechowywane.

Z perfumeria.pl zamówiłam już wiele zapachów, w tym też dwie wody Escady i nie mam im nic do zarzucenia.

Dzięki za odpowiedź, liczę na to, że to tylko moja schiza
ale zdobędę jeszcze próbkę tych perfum, bo chcę wiedzieć...
Stary 2010-06-11, 07:47   #2294
madziuchna78
Raczkowanie

Cytat:
Kody bardzo często są wydrapywane z rozmaitych powodów, których nie chce mi się tutaj wypisywać, bo ta tematyka była poruszana już na tym forum 65456 razy. Pytanie czy zapach się zgadza mija się z celem, bo będziesz się sugerować i nos Cię może podświadomie oszukać :P

No tak - od pani z e-glamour usłyszałam, że wszystkie perfumy sprowadzane ze Stanów Zjednoczonych na rynek europejski do sklepów internetowych MUSZĄ mieć zdarte kody - inaczej taki sklep płaci karę

Nie wiem... masz rację, że szukam dziury w całym. Tak aby się jeszcze upewnić to może wrzucę zdjęcia do weryfikacji.

Ja oryginały poznaję po tzw "grzybku" przy atomizerze. Kiedys był na wizażu wykład - jak rozpoznać oryginalne Chanel - mowa była własnie o "grzybku"
Wkleiłam zdjęcie o co mi chodzi. Nie wiem, czy rozpoznawanie w ten sposób oryginalnych perfum to dobry trop. Zwykle posiłkuję się kodem, a tu jest wydrapany

Co do zapachu to nie mogę nic powiedzieć, bo nie aplikowałam go sobie na skórę - tak miałabym porównanie, ale zastanawiam się nad zwrotem perfum. Jeżeli zdecyduje sie go oddac to nie mogę przetestować.[/QUOTE]

ZWRACAM GODNOŚĆ i jak najbardziej polecam e-glamour. Wykonałam test nadgarstkowy - dzis globalny
Chanelka jak najbardziej oryginalna. Zapach porównany i zgodny. Do tego trzyma się jak należy (chyba, że ten flakon co mam w domu to podróbka )
Stary 2010-06-11, 10:14   #2295
Whis
Przyczajenie

Podobnie jak wiele Wizażanek przede mną, serdecznie polecam perfumerię www.perfumy-perfumeria.pl. Szybko, sprawnie, perfumy oczywiście oryginalne (kupowałam zestaw Burberry London 50 EDP + 50 body lotion), jako gratisy - próbeczka perfum, szklany pilniczek i... szampon Pantene
Whis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 07:41   #2296
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was które kupowały w perfumerii Dolce.pl czy Oni powiadamiają mailem o wysyłce?
Bo kurcze zamówiłam kilka dni temu i cisza,boję sie,że prezent nie dojdzie na czas
z tego co pamietam mnie zawsze informowali - ja jestem z Dolce bardzo zadowolona

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:15   #2297
confusion
Rozeznanie

A może któraś z Was kupowala w www.perfumeria-euforia.pl ?
Jak opinie?
confusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:49   #2298
prowokatorka
Zadomowienie

Przesyłka doszła.Ponieważ nie było pojemności 30 ml,Pani zaproponowała mi 50 ml,po cenie promocyjnej.Jak zawsze perfumy są szczelnie zapakowane.A ja stałam się posiadaczką najpiękniejszych perfum na świecie

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:48   #2299
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Polecam perfumerię Kaori. Przesyłka, błyskawiczna, dobrze zabezpieczona. Na pewno skorzystam w przyszłości i z czustym sumieniem mogę polecić

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 09:05   #2300
Mloda_13
Raczkowanie

A ja ciekawa jestem jak powstała ta lista. Przecież nowych perfumerii codziennie przybywa i czy to znaczy że są niewiarygodne? Wydaje mi się, że każdemu trzeba dać szansę.
A jesli już chodzi o ta powyższą listę to dla mnie strawberrynet nie jest wiarygodna. Moja znajoma kupując u nich musiała zapłacić za zniszczenie podróbek. Dlatego aj wybieram polskie sklepy. Takie, które dają szansę obejrzenia towaru w trakcie odbioru osobistego, takie z którymi w łatwy sposób można nawiazać kontakt telefoniczny bądź mailowy.
Liczba komenatrzy pozytywnych nie jest według mnie wyznacznikiem, choć owszem może pomóc przy podjęciu decyzji. Każdy sprzedawca może sobie wystwić taki komentarz sam. A te wszystkie znaki jakości, zaufane opinie to według mnie bzdura, dzięki której zarabiają portale takie jak ceneo czy opineo, pobierajac za taki znaczek opłatę od sklepów,a na których tracą tylko klienci, którzy bezgraniocznie temu ufają. Tak naprawdę warunkiem jaki musi spełnić taka perfumeria to podać na swojej stronie dane firmy (NIP, REGON), które w żaden sposób nie sa wyznacznikiem jakości.
Ze swojego doświadczenia mogę polecić tylko warszawskie perfumerie internetowe:
www.crystaline.pl
www.sefona.pl
www.raan.istore.pl
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:26   #2301
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mloda_13 Pokaż wiadomość
A ja ciekawa jestem jak powstała ta lista. Przecież nowych perfumerii codziennie przybywa i czy to znaczy że są niewiarygodne? Wydaje mi się, że każdemu trzeba dać szansę.
Oczywiście, że trzeba dać szansę. A jak już się da, to później można powiedzieć czy ta perfumeria nadaję się do "polecania" czy też nie.
Z faktu, że nie jakiegoś podmiotu nie ma na tej liście nie wynika automatycznie, że jest to sklep niewiarygodny.

Cytat:
A jesli już chodzi o ta powyższą listę to dla mnie strawberrynet nie jest wiarygodna. Moja znajoma kupując u nich musiała zapłacić za zniszczenie podróbek.
???
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:31   #2302
Mloda_13
Raczkowanie

Dopóki perfumy nie będą otwarte ich data produkcji nie ma żadnego znaczenia! Są one szczelnie zamknięte w opakowaniu bez dopływu powietrza (oryginalne perfumy).
Perfumy dopiero po otwarciu powinno sie przechowywać nie dłużej niż rok. Dla mnie takie wypowiedzi to przesada i wybredność.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja po Twoim poscie Thomasek zrobilam male sledztwo i tak: perfumeria jest w polecanych co oznacza, ze musi byc pewna...ale....przeszukuj ac temat w poszukiwaniu czegos na jej temat dowiedzialam sie, ze owa perfumeria posiada/posiadala konto na allegro pod ta sama nazwa. Tylko, ze teraz jak patrze to konto jest zawieszone, nazbieralo sie 10 negatywow, troche odstraszajacych. Takze, jesli masz mozliwosc kupna w innym miejscu to kup gdzies indziej. Ja wole dmuchac na zimno.
A nie wypowiadalam sie wczesniej, bo nie bylam pewna i czekalam az inni sie wypowiedza
Ja boję się perfumerii na allegro, chyba że występują równocześnie na ceneo i opineo. Raz już kupiłam na allegro podróbkę i więcej nie chcę popełnić już tego błędu
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:33   #2303
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Perfumy dopiero po otwarciu powinno sie przechowywać nie dłużej niż rok. Dla mnie takie wypowiedzi to przesada i wybredność.
Odważne stwierdzenie. A czemu tylko rok, a nie 15 miesięcy?
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:54   #2304
zania
Matka buldoga

Cytat:
Ja boję się perfumerii na allegro, chyba że występują równocześnie na ceneo i opineo. Raz już kupiłam na allegro podróbkę i więcej nie chcę popełnić już tego błędu
Sama sobie przeczysz: (patrz nizej)
Cytat:
Napisane przez Mloda
A te wszystkie znaki jakości, zaufane opinie to według mnie bzdura, dzięki której zarabiają portale takie jak ceneo czy opineo, pobierajac za taki znaczek opłatę od sklepów,a na których tracą tylko klienci, którzy bezgraniocznie temu ufają.
Inna sprawa, jesli perfumeria na allegro podaje adres siedziby to takze jest podejrzany? Chocby takie Tago Mago.

A zakupow na allegro nie trzeba sie bac. Wystarczy madrze kupowac.
Stary 2010-06-17, 16:18   #2305
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Dopóki perfumy nie będą otwarte ich data produkcji nie ma żadnego znaczenia! Są one szczelnie zamknięte w opakowaniu bez dopływu powietrza (oryginalne perfumy).

Cóż, może dla Ciebie data produkcji perfum nie ma znaczenia, niemniej uszanuj, proszę, zdanie innych, którzy jak ja nie lubią używać staroci (5 lat +). To z tym rokiem po otwarciu to również nieprawidłowa informacja Możesz podać jej wiarygodne źródło (w sensie: inne, niż prywatna opinia kogo tam)?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Tak, ale to, że Ty czy też ktokolwiek nie posiada wystarczającej orientacji w zakresie perfum aby uniknąć kupienia podróbki, nie oznacza, że inni takowej nie posiadają. Z zachowaniem stosownej ostrożności allegro jest świetnym źródłem perfum, można tam kupić zapachy w cenie nieporównanie niższej (choćby dlatego, że można również kupić perfumy second hand ) niż w perfumeriach netowych. Nie lubię, gdy osoby, rzeknijmy, nie do końca zorientowane w temacie starają się zniechęcać innych. Tutaj właśnie działamy na rzecz bezpiecznych zakupów w necie, czy to na all, czy w perfumeriach.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-06-17 o 16:19
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:05   #2306
kroliczek190
Zadomowienie

A ja mam niejasne wrażenie, że ta nowa wizażanka reklamuje np. tę "s..." którą podała, bo to sklep nikomu prawie nieznany i nowy być może się mylę oczywiście...

Wszystkie wiemy że najbezpieczniej kupować w dobrze znanych sklepach jak tagomago czy dolce. A to o użytkowaniu perfum ma w sobie ziarnka prawdy ale tylko ziarnka - prawda że od otwarcia perfumy teoretycznie zaczynają się starzeć - jest to jednak długotrwały proces, potrafią pachnieć bez zarzutu i kilkanaście lat, zwłaszcza te ciężkie, korzenne - gorzej ze świeżakami. Przechowywanie w ciemności i w butelce ze sprayem to podstawa. Tym niemniej każda nabywczyni woli kupować wody świeżo wyprodukowane, stąd odczytywanie kodów

EDIT: wykropkowałam nazwę sklepu

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-06-17 o 21:49
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:36   #2307
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
A ja mam niejasne wrażenie, że ta nowa wizażanka reklamuje np. tę "sefonę" którą podała, bo to sklep nikomu prawie nieznany i nowy być może się mylę oczywiście...
Tez sobie o tym pomyslalam, tylko mialam inna perfumerie na mysli...ta na C
Nie wspominalam o tym, bo wyszlo by ze sie czepiam
Stary 2010-06-17, 19:47   #2308
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Heh widzę, że nie tylko mnie paranoja dopadła

Króliczku, fair play za powiedzenie tego, co wszyscy sobie pomyśleli

Zwykle "polecam nową perfumerię" jest akompaniowane przez krytykę pod adresem tych renomowanych + allegro, czyż nie?
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:26   #2309
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a ja rowniez pomyslalam o tej na "s", bowiem juz kiedys chyba podobnie ja reklamowano tutaj^^
Stary 2010-06-17, 20:37   #2310
kroliczek190
Zadomowienie

Zatem zgadłam że to "s..." swoją drogą, trudno o gorszą nazwę - jakby podróbka słowa "sefora"
Tyle tych nowych sklepów, ciężko im się przebić pewnie... niełatwo wyrobić sobie renomę jak dolce i ja to rozumiem i źle im nie życzę... ale taką niby ukrytą reklamą tylko kaszanę sobie robią

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-06-17 o 21:53 Powód: ...i w tej drugiej wypowiedzi wykropkowałam nazwę sklepu
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości