|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
przesympatyczna obsługa, świetny kontakt telefoniczny , błyskawiczna przesyłka pancernie zapakowana, towar w 100% oryginalny, kupiłam http://www.e-kosmetyk.eu/juicycoutur...er-p-1875.html Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2011-07-21 o 11:01 |
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ponawaim pytanie o www.luxfactory.pl kupowała któraś u nich?
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co mialby sprzedawac wode albo 'scieki' - przeciez wiesc o tym szybko roznioslaby sie po necie
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do osób, które czekały na zwrot kasy z kokai.pl po niezrealizowanym zamówieniu... Jak długo musiałyście czekać, aby kasa pojawiła się na koncie? I jeszcze tak zapytam ile sklep ma czasu na dokonanie takiego zwrotnego przelewu?
Bo ja zielona w tych sprawach jestem
|
#3278 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
W moim przypadku e-glamour.pl zaliczyła "wpadkę". Zamówiłem zestaw Lalique le faune 75 ml edp + 4,5 ml edp. Przesyłkę otrzymałem ekspresowo (DPD+pobranie). Długo jednak nie nacieszyłem się z zakupu, gdyż zapach okazał się dziwnie "podejrzany". Czuć było bliżej nie zidentyfikowaną woń (mocno alkoholową; podobną do podróbkowych penów). W dodatku pod światło widać było pływające w płynie zanieczyszczenia (przypominało mi to szklaną kulę z "śniegiem" w środku). Nie wspomnę o odklejeniu i ruchomości złotego elementu na szczycie flakonu. Nie pierwszy raz mam do czynienia z "kontrabandą", więc udokumentowałem należycie moje spostrzeżenia (foto + filmik pływającego "śniegu") oraz napisałem odpowiedni mail do e-glamour.pl . Dość szybko otrzymałem odpowiedź z wyjaśnieniami i przedstawieniem procedury reklamacyjnej ("+" za reakcję!). Odesłałem więc paczkę zgodnie z wytycznymi (załączyłem fakturę oraz spisane na piśmie moje uwagi i żądania) . Dla porządku zaznaczę, że odsyłałem w czwartek, w wtorek perfumeria otrzymała paczkę, wieczorem tego dnia dostałem zwrot wpłaconych środków (łącznie z kosztami przesyłki!) a w środę mail, że moja reklamacja została uznana. Wszystko zakończyło się dość szczęśliwie, ale niesmak pozostał bo nie powinno mieć to miejsca....
|
|
|
|
#3279 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Ja kilka razy korzystałam z tej perfumerii i zawsze wszystko było w porządku i z perfumami i z innymi kosmetykami i z samą obsługą Raz tylko okazało się że nie ma jednej rzeczy, ale natychmiast mnie o tym poinformowano i zaproponowano coś w zamian, a gdy na nic się nie zdecydowałam dołożono mi caaaaałą masę próbek i to nie tych Escad ITB, czy Inspiration którymi nagminnie wszystkich obdarzają
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a korzystałyście już może z oferty niszka.pl ? Bo tak się czaję i czaję na jakieś próbki
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
dzięki , dzisiaj sie chyba na coś szarpnę
|
#3285 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Proszę bardzo:
http://www.youtube.com/watch?v=Ig-tm44r_L8 |
|
|
|
#3286 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce mi się czytać całego tematu, ale jeśli już korzystam z internetowej perfumerii to jest to Perfumesco. Prawda taka, że rzadko kupuję zapachy przez internet
|
#3287 |
|
Konto usunięte
|
Wiem że Galilu jest sprawdzoną perfumerią. Nie robiłam nigdy u nich zakupów przez internet. Nie wiecie czy płaci się za przesyłkę?
|
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Polecam perfumerię Parfum.pl ( inna nazwa to Yes-Ser ). Kupiłam tam niedawno Palomę Picasso edt. Był to mój pierwszy zakup z perfumerii internetowej, gdyż zawsze korzystałam z Allegro, ale mimo pewnych obaw jestem bardzo zadowolona. Przesyłka dotarła błyskawicznie - w niedzielę zamówione, we wtorek dostarczone. Perfumy oryginalne,świeżutkie, cena baaardzo zachęcająca plus próbka gratis. Dodatkowo sympatyczny kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia zamówienia. Myślę,że zrobię tam kolejne zakupy.
Edytowane przez jasmin30 Czas edycji: 2011-08-04 o 19:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Biała Damo jak najbardziej zgłoś to do Rzecznika Praw Konsumenta
Ja już parę miesięcy temu pisałam o e-glamour, tylko sprawa była lżejszego kalibru, no i wszyscy jeszcze byli zachwyceni tą perfumerią . Chodziło o to, że cena perfum okazała się wyższa niż była w chwili klikania (następnego dnia mnie o tym poinformowano).Pan średnio miłym tonem powiedział mi, że mają ponad 5 tys produktów i że takie rzeczy się zdarzają (czyli chyba nie panują nad swoim asortymentem ?). Pan nie zaproponował żadnego mądrego rozwiązania, po to by nie tracić klienta, a chciałam tam kupić wtedy 3 flaszki i to też nie był chyba mój pierwszy zakup ![]() Twoja sprawa jest jednak o wiele poważniejsza i nie zostawiaj tego tak. Chyba trzeba się też zastanowić czy zostawić w takim razie e-glamour w polecanych.. Albo zaznaczyć, że mogą się trafić u nich "zwietrzaki"
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-08-05 o 10:59 |
|
|
|
#3290 |
|
Przyczajenie
|
witam,
zakupilam pare dni temi 2 opakowania perfum lanviva eclet w perfumeria.pl -testery. Cena dosc atrakcyjna, ale nie odobiegajaca od cen w innych perfumeriach. Perfumerie ta wybralam ze wzgledu na bardzo pozytywne opinie i wczesniejsze jednorazowe udane zakupy. Perfumiki wzelam na urlop, na ktorym sie aktualnie znajduje, i doznalam szoku -pachna w chwili psikania a po paru minutach zapach sie ulatnia. Popsikana reka po chwili prawie w ogole nie pachnie. Drugi fakon wziela moja kolezanka z ktora sie urlopujemy i ktorej bardzo polecalam ta perfumerie. Znam te perfumy i ich moc, bo moja znajoma przerobila juz 3 opakowanie i wiem, ze sa dosc trwale. Butelka ma nalepke od producenta cala ,,pofalowana,, -przyklejona niedokladnie z tylu. Kiedy wrocimy do domu dokladnie porownamy moje zakupy i stara butelke znajomej. Czy testery az tak sie roznia od ,,normalnych,, opakowan?Moze ktoras z dziewczyn ma lub miala eclet i wypowie sie na temat ich trwalosci? Co mamy zrobic jak psikalysmy sie juz perfumami kilka razy i w dodatku wyrzucilam paragon. Jestem wsciekla bo to zakup imieninowy i ,,wyczekany,, Od lat o nich myslam, ale zawsze jakos lato przelecialo i nie zdazylam ich kupic, a to z gotowka bylo krucho. |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie ten zapach jest bardzo nietrwaly, dlatego nigdy go nie kupilam i sie nie skusze ![]() zwykle testery maja takie same flakoniki jak produkty z dodatkowym oznaczeniem (np. nuty zapachowe, nalepke/napis tester, brak korka, szary/bialy kartonik), zawartosc jest taka sama...
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli piszac nalepka od producenta, masz na mysli ta z opisem nut- to na moim testerze, (ktory dostalam bezposrednio od szwedzkiego dystrybutora) tez jest taka pofalowana- to ze wzgledu na ksztalt flakonu. najlepiej bedzie, jak porownacie wszystkie flakony, bo tak zaocznie, trudno wyrazic jakas konkretna opinie.
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu niektóre zapachy na danej skórze się nie trzymają
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki za szybka odpowiedz. Troche mi ulzylo ze nie zostlysmy nabite w butelke i ze perfumeria.pl jest dalej wiarygodna. Lubie perfumy i mam ich zawsze kilka flaszek ale ze wzgledu na brak porzadnej perfumerii w moim miescie nie jestem az tak obeznana w zapaszkach. Jezeli mozecie to podpowiedzcie mi na przyszlosc jaki zapach jest podobny do eclet i jest zdecydowanie trwalszy? Swoja droga to na znajomej eclet trzyma sie rewelacyjnie, ma dziewczyna po prostu odpowiedniego ''pecha''.
|
|
|
|
#3296 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Nie jest to może opinia jednogłośna, ale wiele osób przyznaje, że podobna, ale o wiele trwalsza jest Nina- Nina Ricci.
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Przyczajenie
|
A dla mnie podobne jest Moschino I love love
[/QUOTE]Wachalam ale jest w nich cos takiego co mnie drazni...sama nie wiem. Bardziej mi podchodza pod Light Blue ale w gorszej wersji. Nine poprobuje jak tylko bede mogla. A jak z trwaloscia LAGUNY Salvadora Dali? Szalenie mi sie podobaja. Takie na letni wieczor lub malo upalne lato. Takie jak u nas na wybrzezu...niestety. |
|
|
|
#3299 |
|
Przyczajenie
|
perfumy ze strony iperfumi.pl sa orginalne ?bo jakos za tanio moim zdaniem .
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o stronę iperfumy.pl to tak, są tam oryginały. Sama sprawdziłam wielokrotnie, zresztą ta perfumeria jest w polecanych, tak że można kupować bez obaw.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

- przeciez wiesc o tym szybko roznioslaby sie po necie

Ja kilka razy korzystałam z tej perfumerii i zawsze wszystko było w porządku i z perfumami i z innymi kosmetykami i z samą obsługą

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)