|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studniówka 2008 część II
Jejq faktycznie sukienta jest cudna.. Niestety ja juz mam troszke inny typ swojej... Chociaz mi kolorystyka bardziej by przypasowala w tonacji bordowo kremowej czy cos w ten desen
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ile wy W SUMIE płacicie?! Bo my się składamy po 290zł (w tym sala, jedzenie, zespół, kamerzysta, fotograf), poloneza uczymy się na wfie (+2 próby po lekcjach z partnerami). Za alkohol dla nauczycieli wogóle mi się nie mieści w głowie żeby płacić!!! Za sprzątanie tak samo, jest to w cenie wynajmu sali... Jedyne co dopłacaliśmy, to ok.2zł za zaproszenie i 1,5zł za plakietkę Co prawda impreza w remizie (hehe ), ale wiem, że podobne ceny są w na prawdę luksusowym ośrodku, w którym starsze roczniki w naszej szkole miały bal studniówkowy...
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakiś czas temu rozmawiałam z przewodniczącą innej klasy. wiecie, ja może jestem zbyt głupia na to, by zrozumieć - co kieruje młodymi ludźmi żeby zdecydować się na zespół? szczerze, nawet moja wychowawczyni zachodzi w głowę, co im przyszło do głowy. odpowiedź była zaskakująca : studniówka bez muzyki na żywo, to żadna studniówka. trudno mi uwierzyć, że tak uważa ponad prawie 100 osób, ale nic się nie da zmienić. u nas bez różnicy czy na żywo, czy z płyty, tańczymy tragicznie wszyscy się mylą i mnóstwo osób przyprowadza swoich partnerów spoza szkoły na jedną próbę. ale będzie ubaw ;D
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
My poloneza będziemy mieć puszczanego z płyty, i dj też będzie, i jakiś zespół też.
I nie wiem ile to tam kosztuje, ale rodzice chcieli to zrobić jak najmniejszym kosztem i targowali sie o najtańszą cenę :P Wiem, że u nas te 3 klasowe całkiem fajne są, i wszystko załatwiali jak 'najtaniej' ale żeby to sens miało, i tak mamy super wypasioną salę balową, naprawdę piękną, w super dworku, i jakieś żarcie ( 2 dania gorące, napoje, przekąski i ciasta, nie wiem jak z alkoholem) |
|
|
|
#785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli chcę się pobawić przy muzyce techno, to idę w sobotę na dyskotekę i nie zakładam balowej sukni (chociaż akurat ja mam skromną, ale niejena będzie w balowej... ). Tak jak na weselu nie wyobrażam się bawić przy muzyce z płyty, tak na studniówce nie wyobrażam sobie pląsać przy dj Tiesto. Polonez będziemy mieli z płyty (ten z "Pana Tadeusza") i wychodzi nam w miarę Jest jedna para "prowadząca", więc układu raczej nie mylimy jakoś to będzie.
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, ze dobry zespol to podstawa- my doplacamy jeszcze aby byl, bo rodzice zrezygnwoali a teraz zalatwiaja! a dj moze byc do d* za przeproszeniem i ja dziekuje bawic sie cala noc przy umcyk umyck inaczje zwanym nie mam mozhu lub przy ajkims hip-hopie tudzien innej beznadziejnej muzyce i jednym gatunku cala noc.. w ubieglym roku etz bylam na 100dniowce i grak zespol (tak sie sklada, ze moi koledzy) i wszyscy wtedy bawili sie o wiele lepiej niz jak gral dj.. choc wcale nei byl taki zly..
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
ja także osobiście wole zespół.zawsze jest smiesznie pozatym uwielbiam bawic sie naweselach a tam beda leciec podobne
hehe ^^
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
wegetka, sukeinka jest tragiczna, a reklama na wizażu jest płatna.
u mnie też niestety rodzice wszystko załatwiali, nie mieliśmy wpływu na zaproszenia, na zespół, na nic... zresztą studnmiówka 12 stycznia, a ja do tej pory nie wiem jaki zespół będzie (mało kto to wie chyba), nie wiem jakie będą kokardki dzięki którym kamerzysta będize rozróżniał klasy, aż dziwne, że zaproszenia dostaliśmy ale tylko po o, żeby zaprosić nauczycieli, bo dla osób towarzyszących już nie było... :/ i za co płacimy 400 złotych ? hmm... na poprawienie humoru może ktoś by mi wkleił jakeiś zdjęcia fryzurek takich zeby trochę włosów było upiętych, a trochę rozpuszczonych?
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
ale przeciez dj niekoniecznie musi puszczac tylko techno, tez bym wolala tylko dj na swojej 100dn, bo by mogl puszczac jakies przerabiane disco polo itp a nie ze wyjdzie jakas dziewoja i bedzie wyc przez caly wieczor jakies 'ale to juz bylo' czy 'dziewczyny lubia braz' (blee niecierpie rynkowskiego) heh jak zaspiewa 'to ja typ niepokorny' to ja strzele (niecierpie stachurskiego 100razy bardziej niz rynkowskiego:P)
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
00aga00 dokladnie u nas tak samo bylo proby na wfie, i chyba tez ok 290zl zesmy od pary placili (chyba bo niepamietam dokladnie)
i pamietam tez jaka afera byla, jak sie okazalo, ze nauczyciele mieli miec alkohol a my nie, i ze lepsze jedzenie mieli miec oczywiscie brac maturzystów sie obuzyła i zaprotestowala i w koncu nauczyciele niemieli alkoholu za nasze pieniądze, w menu tez sie cos pozmienialosylwiaa18 dokladnie dobry dj jest lepszy niz zespol z wyjąca spiewaczka na mojej studniowce byl zespol niby, ale duzo piosenek tez z plyt lecialo - takie urozmaicenie w zasadzie to torche takich weselnych piosenek bylo, kaczuchy, troche techna, troche przytulancow - taki misz maszu TŻ ponoc bedzie dj (no chyba ze sie cos zmienilo a nic o tym niewiem) wiec fajnie bedzie pewnie
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że źle mnie zrozumiano ;P ja nieznoszę wiejskich imprez z zespołem (a tak się zapowiada) a jeszcze bardziej nie lubię techno imprez. Jestem muzycznym maniakiem i po prostu nie potrafię ścierpieć podróbek, przeróbek - jak jest możliwość posłuchania czegoś w dobrej, oryginalne aranżacji to po grzyba mieszać się w zespół, który to spapra.
widzę, że mało kto z was miał okazję sobie podensić, więc jeśli chcecie się dobrze pobawić, to zapraszam do klubu Cogitatur w Katowicach w Piątek (funk you!) lub Sobotę (pop&alternative). Zero techno, maksimum nagrań, które znają wszyscy od lat '60, '70, '80 do rocka (w tym tanecznym wydaniu ;P), fajnego popu i śmiesznych, zabawnych - NAPRAWDĘ POLECAM! Pozdrawiam wizażanki i fanki dobrej muzyki
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia- to chyba bylas tylko na imprezach z beznadziejnym zespolem.. akurat etn zespol co gra u nas na 100dniwokach spiewa wlasnie jakeis fajne pisoenki i anwet swoje wlasne
i sie sklada z samych facetow
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
u nas na polmetku bylo tak ze nauczyciele mieli lepsze jedzenie i wogole dostawali pierwsi a my optem i mielismy zimne :/ wiec sie wkurzylismy, bo do cholery to ze ich zapraszamy to nie znaczy ze maja miec lepiej bo to nasza 100dn i mamy takie samo menu. u nas tez rodzice zalatwiaja wszytsko, ale na kazdymzebraniu jest przew, klasy i maja prawo decydowac o wszytskim, wiec raczej wszyscy sa zadowoleni..
lele: mozliwe ze tak jest, rzadko bywam na "potancowkach" z orkiestra a na tych co bylam to zadna rewelacja...mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.. bo nauczylam sie na sylwestrze w koncu 2 na 1 i mam andzieje wyprobowac to znow
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
hm to u mnie jest tak ,że za siebie płacę 180 a z TŻ'ta 100. Z tym, że studniówkę mam w SZKOLE a w cenę wliczona jest orkiestra [ nie wiem gdzie oni się rozłożą :| ] , dekoracje całego korytarza ,sal gimnastycznych i auli , jedzenie i prezenty dla nauczycieli :/
Jak kasa zostanie [ a zawsze zostaje ] szkoła zakupuje nowe odtwarzacze dvd i tym podobne sprzęty. Po raz pierwszy u nas w szkole udało się nam wywalczyć osoby towarzyszące, i nawet można z nimi tańczyć poloneza [ mój TŻ ze mną nie może u siebie na studniówce ![]() Jutro skręce aparat więc pokażę Wam moją suknię, wg mnie jest śliczna ![]() i również poprosze o fryzurki gdzie troszkę włosów jest spiętych a trochę wypuszczonych
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
BAN stały
|
sukienka zwykła czarna, dziewczyna po prostu potrzebuje kupca ;p
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
50 zł bym nawet za te kiecke nie dała.. a co dopiero 400 ;|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
enjoy
|
|
#799 |
|
BAN stały
|
;p
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zespół też jest narzucony przez dyrektora a z tego co dziewczyny mówią to ten zespół jest beznadziejny
no ale zobaczymy tez płacą za niego coś ok 2000 zł i niby szkoła płaci ale jak MY nei zapłacimy na komitet to zespołu nie będzie a ztego co sie orientuje to mało kto zapłacił komitet ![]() haha ja z remizy mam super wspomnienia mieliśmy półmetek w remizie normalnie remiza rozpusty, alko i nei wiem czego ehh to były czasy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
ja płace 400 zł. Plus płyta (60 zł) i zaproszenie i znaczek (9zł)
Uważam, że to dosyć drogo, zwłaszcza ze nie jest to jakieś duże miasto tylko ok 50 od wawy. Mimo to sala bardzo fajna, ale po paru głębszych chyba nikt nie będzie zwracał na to uwagi
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wkurzam bo szukam, szukam i znalezc nie moge rekawiczek nigdzie u mnie we Wrocku
ale mama mnie uratowala i powiedziala, gdzie jej kolezanka widziala i w piatek prawdopodobnie tam pojade i kupie a tak poza tym dziewczynki, pomozcie mi z fryzem wczesniej zalaczalam takie o jakie mi chodzi + moja fotka i nie wiem czy mi pasuje a wiem, ze mi pomozecie... (strona 17)... błagam...
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do biżuterii to ja mam złotą żyłkę i na niej wisiorek(długi na ok 4 cm) i identyczne kolczyki. Wydaje mi się, że kolia nie pasuje, bo sukienka jest bogata sama w sobie, ale to tylko moje skormne zdanie
|
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Popieram mi też ta sukienka się nie podoba, 400zł hehehe a to dobre, mnie to szczerze mówiąc powiewa czy w dobrym, jak się ceni to marka musi być ok...ale i tak mam sukienkę więc zrezygnuje z wredoty...
Sama dam reklamę mam dwie kiecki w szafie, jak która nie ma to pożyczę :P
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja to juz o niczym innym nie mysle tylko o tej studniowce jutro sprawdzian z polaka a ja nic sie nie ucze bo myslami ciagle jestem gdzie indziej,
Ehh boje sie iz bede wygladac brzydko, gorzej, ze cos nie wyjdzie, ta studniwoka bedzie mnie kosztowac ok 2000 zl jak policzylam Qrde nawet na wybieleniu zebow bylam heh i na maseczkach odzywczych wariuje juz ,Wy tez tak macie czy tylko ja???
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyna chce sie pozbyć takiej super ekstra sukienki a wy nie chciecie jej kupić...no wiecie co..byście sie wstydziły nooooooooo
![]() EDIT: wiolka8989 zadam Ci takie głupie pytanie może nie na miejscu ale jakoś nei moge sie oprzeć;D nie szkoda Ci było tyle kasy? no dobra dobra wiem weim nie powinnam sie wtrącać w to ile kasy każda z Was wydaje ale jakoś mnie to ciekawi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Qrde jak teraz mysle to szkoda ale mam takich rodzicow ze zawsze kupuja mi co chce , ale wyszlo mi az tyle kasy poniewaz moja studniowka trwa dwa dni dlatego musze miec kreacje na dwa dni i za pare place 400 zl wraz z kamerzysta
i jeszce spodnica osobna i bluzka na poloneza bo u nas tanczy sie go na czarno bialo...
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
to teraz moja fryzura.. nie podobają mi się te wszystkie loki, loczki, fale i fantazyjne upięcia. mnie się TA fryzura szalenie podoba. tak jak Jolie nie lubie, tak ta fryzura mnie porwała ;P
obawiam się tylko, że będę wyglądała jak HOT30, no i nie mam co zrobić z grzywką. aaa! |
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za pochwały, podniosłyście mnie na duchu
![]() No ale nadal nikt mi nie pomógł ![]() To ponawiam pytanie : Jakie dodatki do mojej sukienki ? Szczególnie chodzi mi o biżuterię. Próbowałam coś sama dopasować ale widocznie się na tym nie znam A wy drogie wizażanki zawsze dobrze doradzicie Więc?
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

2000 idzie na alko dla nauczycieli a 11 000 na żarcie (mają skąś indziej żarcie) 1 500 za nauke poloneza 1500 za sprzątanie i środki czystości itepe to jest masakra jak dla mnie każdy jest zły u nas w sql.
). Tak jak na weselu nie wyobrażam się bawić przy muzyce z płyty, tak na studniówce nie wyobrażam sobie pląsać przy dj Tiesto. 

no ale zobaczymy tez płacą za niego coś ok 2000 zł i niby szkoła płaci ale jak MY nei zapłacimy na komitet to zespołu nie będzie