|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahah w takim razie następny kupie na allegro
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybciej niż czasami w Polsce Mam nadzieję, że nie wtopiłam właśnie kasy w jakąś firmę-krzak?...
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
tak BTW Kupujemy różne rzeczy na Tajwanie i w Japonii - przesyłka DHL-em "idzie" stamtąd od dnia nadania max trzy dni robocze.
|
#1895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poczytałam troszkę i oprócz długiego oczekiwania wszystko powinno być OK. Dziewczyny na perfumiarskim kupowały perfumy przez wisienkę i tylko jedna miała zastrzeżenia co do ich oryginalności ![]() edit: Do używających Shalimara Guerlain Czy to typowy Kadzidlak?? Taki jak słonik Kenzo?? Ciekawam tego zapachu, ale jeśli jest podobny do słonika to odpada w przedbiegach, bo słonik jest dla mnie okropny. Normalnie duszę sie w nim i nie mogę uwolnić od tego "zapachu". Recenzje Shalimara są niejednoznaczne, dlatego mnie ten zapach zastanawia. No i podobno edt różni się od edp.
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Uskow zanim kupisz Shalimara to przetestuj go na swojej skórze. Zapach jest dość kontrowersyjny i nie każdemu może się podobać. Słonika niestety nie znam, wiec nie mogę ich porównać. A do Shalimara dość długo dojrzewałam, aż w końcu miesiąc temu kupiłam EDP idąc po inny zapach. Dla mnie to typowe kadzidło.
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubisz marusię - przetestuj Estee Lauder - Youth Dew Amber Nude - podobny klimat, bardzo ładny zapach. Mnie poleciła go niezrównana Joasia, której oficjalnie raz jeszcze dziękuję |
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg mnie ani Słoń ani Shalimar to nie są zapachy kadzidlane - orientalne, cieżkie owszem, ale nie kadzidlane. Ja Shalimar ubóstwiam, a do Słonia dopiero dojrzewam, muszę gdzieś dorwać próbkę i ponosić na sobie. |
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
![]() Jeszcze raz dzieki. Kate Youth Dew Amber Nude ma śliczna butelkę
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiu - z całym szacunkiem - pierwszy niuch Shalimara to dla mnie sklep indyjski , który uwielbiam.Nie wiem czy nowość, ale pani w S powiedziała, że YD klasyczny nie będzie już w PL dostępny i został zastąpiony owym AN. Tak jak już gdzieś dziś pisałam - w mojej S ma osobny świąteczny lans przy kasach.
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go widziałam na wakacjach, a był już chyba trochę wcześniej
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
naprowadzając wątek na właściwe, filtrowe tory
udało mi się wczoraj nieświadomie dorwać łososia moja apteka trzyma w piwnicy nieocenione skarby w kartonie z Avenkami. zimą kupuję tam resztki z tego kartonu, wczoraj kupiłam krem, w przekonaniu, że to biały łosoś (bo i skąd prawdziwy? tak długo po wycofaniu). w domu czytam skład i coś mi się nie zgadza... zaglądam, faktycznie: prawdziwy łosoś
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do domku i niestety nic nie kupiłam
troche się wkurzyłam nie było pryzm , meteorków limitowanych też, lucidity był ale w kolorze kompletnie mi nie odpowiadającym na pocieszenie wstapiłam do Cameiu i kupiłam sobie spodenki i sweterek może podjade jeszcze do Sephory na Marszałkowską ale to po 21.00 bo narazie są mega korki.
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Już korków nie ma
Informacja z pierwszej ręki , właśnie wróciłąm z Rossmana na Marszałkowskiej
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Uprzejmie donoszę, że oficjalna babska prasówka "zmądrzała" o kolejną rzecz
:http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56377,3787209.html
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w życiu na szczęście tylko raz byłam na oczyszczaniu cery, jak miałam 16 lat - koleżanki chodziły regularnie to i ja w końcu dałam się namówić, ale do tej pory pamiętam to jako najgorszy koszmar!!!. W tamtych latach istniało tylko oczyszczanie mechaniczne, zabieg polegał na rozgrzaniu cery pod taką specjalną maską, a potem wyciskaniu wszelkich podskórnych grudek łapami, łącznie z nakłuwaniem igłą, potem było chyba jakieś dezynfekowanie i zamykanie porów specjalnym przyrządem (zapomniałam nawy), które szczypało nie mniej jak wyciskanie. Horror prawdziw!!! Przez kilka dni chyba chodziłam z obolałą gębą. Więcej nie poszłam i dzieki Bogu nie ma problemów z cerą. A tak w ogóle to ja już jestem na wyjeździe świątecznym poza Wawą. Na szczęście rodzice też mają internet w domu, więc nadal mogę zaglądać na forum
|
|
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało mi sie kupic lucidity w Galerii Centrum była tylko jedna szt 02 co prawda polowałam na 01 ale mam dość juz skrobii więc go kupiłam, mam nadzieje że nie będzie za ciemny.Contax niestety nie było meteorków ale pryzmy chyba były chociaz nie jestem pewna na 100% bo Pani za kasy powiedziała że są ale nie były wystawione na stendzie także jeżeli jesteś nimi zainteresowana to moze zadzwoń i poproś o odłozenie 022 826 12 32 Cytat:
Edytowane przez L_V Czas edycji: 2006-12-21 o 09:45 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
uskow jeśli chodzi o Shalimar i słonika Kenzo to miałam oba, a dokładniej Shalimar pozbyłam się bardzo szybko, bo mimo, iż jest to piękny zapach nie mogłam go nosić (ból głowy), natomiast słonik od zeszłgo roku stoi na pólce i czeka, aż spadnie śnieg i ściśnie mróz bo wtedy dopiero można docenić jego rozgrzewające i poprawiające nastrój walory w pełni, a jest w tym mistrzem
Ja chcę wreszcie prawdziwej zimy! |
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jadę do domu w piątek i już się doczekać nie mogę, normalnie odliczam godziny .I gratulacje z powodu przekroczenia okrągłej liczby 2000 postów - teraz masz już nawet 2001, ale cytuję jubileuszowy - również dla potomności ![]() Dobrej nocy wszystkim.
|
|
#1911 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro opuszczam The Land of Mordor i jadę do mojego Hobbitonu .Zatem Koleżanki życzę Wam już dziś |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim opuszczającym nas koleżankom życzę udanego czasu świątecznego
. Sama nie mam tego w planach, bo za świętami nie przepadam - zwłaszcza takimi bezśnieżnymi, lub co gorsza deszczowymi. Cytat:
Madziu - ja też mam nadzieję, że 02 spełni twoje oczekiwania, choć dla mnie był zdecydowanie zbyt pomarańczowo-widoczny niestety. W razie czego możesz go wystawić na A. Justa - gratuluję udanego filtrowego zakupu.
Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2006-12-21 o 06:33 |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W wieku 18 lat, miałam parę pryszczy, chciałam ładnie wyglądać na studniówce Przez parę dni skóra mi się goiła, zagoiły się ranki i wysypało się tyle pryszczy, że nie uwierzyłam
|
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi się nie chce przed świętami już chodzić po sklepach, a tym bardziej Sephorach i tym podobnych. Poczekam i przejdę się po świętach. Cytat:
|
||
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak A = Allegro. Słowo daje, już nie nadązam za tymi Waszymi skrótami Niedługo podsty na BK będą wyglądać następująco: kupiłam pr.G.i LU na A.
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyglada okropnie na mojej paszczy może będe uzywać go jako róż albo wystawie na A. Kurcze jestem na siebe strszanie zła
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swój wystawiłam na A za 95 plus 5 za przesyłkę i kupiłam sobie 01. LU nie ma na A zbyt wielu - możesz nawet spróbować wystawić za 120 myślę. |
|
|
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
A ja muszę się pochwalić, że właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką Lucidity 01. Kompletnie nie planowałam, nawet nie wiem jak to się stało
Byłam przed chwilą w sepchorze i docelowo chciałam tylko kolorki zobaczyć, a że była tylko jedna ostatna sztuka 01....... drogi do kasy nie pamiętam
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to świetny puder, a kolor 01 jest naprawdę piękny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

hahahah w takim razie następny kupie na allegro
Szybciej niż czasami w Polsce 

.
Jakoś mi się nie chce przed świętami już chodzić po sklepach, a tym bardziej Sephorach i tym podobnych. Poczekam i przejdę się po świętach.