Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-31, 09:14   #961
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation
Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji

Kwestia gustu po prostu
Ja akurat mialam z obydwoch firm kosmetyki i nic mi sie nie podobalo.
Lepsze tusze są z Pierre Rene niz z Maybelline
A o Rimmelu juz nie wspomne.

Ale to tylko moje zdanie
Immolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 10:22   #962
niqska
Wtajemniczenie

ja mam delikatne patrzałki i jak tylko pomaluje sie jakims tuszem meibeline czy rimmel to mi puchna oczy nie wiem nie podchodza mi tusze a podklady tez nie maja rewelacyjnych sa ciezkie i robia maski na twarzy a cienie sa srednie nie podoba mi sie gama kolorów sa takie 'szare'
co prawda astor tez nie ma rewelacyjnych cieni ale tusze i podklady bardzo mi podchodza.

niqska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 13:26   #963
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

Offtop robimy

Ja w czerwcu kupilam sobie rozjasniacz do twarzy w musie z Maybelline i rozczarowalam sie na calej linii.
On niedość ze nie rozjasnia, to jak sie nalozy go na buzie to sciera podklad. Poza tym na buzi nie widac rozjasnienia, tylko same drobinki. Jakbym sie brokatem wysmarowac. TRAGEDIA normalnie
A dałam za Niego 20zł
Stary 2008-08-01, 12:23   #964
asia84k
Raczkowanie

A ja uzywam podkladu z max factora a kosmetykow kolorowych z gosha i jestem bardzo zadowolona. No i mam świetny puderek brazujacy w formie czekoladki z Bourjoisa. A co do kuferka to zaczne go kompletowac podczas nauki bo tam na pewno naucze sie co jest najlepsze
asia84k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 14:01   #965
niqska
Wtajemniczenie

a no właśnie
wszystko wyjdzie w praniu
w ogóle bardzo się cieszę że w AWiS będziemy pracować na kosmetykach z Gosh'a

generalnie na start pójdzie tak z 1000 zł
450 czesne ok 200zł kuferek ponad 100zł książka no i ok 200zł zestaw pędzli Masakrator!

Stary 2008-08-01, 21:53   #966
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

Cytat:
Napisane przez mamamichałka Pokaż wiadomość
Uważnie prześledziłam wątek przed dokonaniem wyboru i zdecydowałam sie na 1 stopień wizażu (kurs) w szkole Kozłowska Visage.Jestem naprawde miło zaskoczona-szkołą,atmosferą,wykładow cami,kosmetykami i koleżankami
Jestem właśnie w trakcie-mam pierwszy weekend za sobą-jeszcze jeden i bedzie kurs zakonczony.Planuję jeszcze zrobić 2 i 3 stopien.
Jeśli ktos bedzie miał jakieś pyt.dot.tej szkoły-chętnie podzielę sie swoimi spostrzeżeniami-wiem że takie kursy kosztują i kazdy chce jak najwiecej wynieśc a od sprzecznych informacji w necie mozna zwariować
Pozdrawiam i życze trafnych wyborów.
możesz coś więcej powiedzieć o tym kursie? jak cenowo się przedstawia, jak rozumiem są to dwa weekendy, od której do której są zajęcia, jaki zakres tematyczny obejmuje ten kurs, jak przedstawia się podział czasowy zajęć, czy więcej teorii czy raczej ćwiczycie? jakim dokumentem kończy się kurs? z góry dzięki za pomoc

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 00:22   #967
Chloestic
Zakorzenienie

Drogie Wizazanki!

Jestem z Poznania i chce zrobic kurs, badz szkole wizazu. Niestety u nas poza Beauty Art nie ma nic co by mnie zainteresowalo, wiec zastanawiam sie nad wyjazdem weekendowym do Warszawy i szkola :

http://www.select.edu.pl/Szkola/Wiza...ram-wizaz.html.

Moze ktos mi doradzi czy warto, lub poleci inny kurs
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 18:46   #968
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość
a no właśnie
wszystko wyjdzie w praniu
w ogóle bardzo się cieszę że w AWiS będziemy pracować na kosmetykach z Gosh'a

generalnie na start pójdzie tak z 1000 zł
450 czesne ok 200zł kuferek ponad 100zł książka no i ok 200zł zestaw pędzli Masakrator!

Ale pędzli i kuferka nie trzeba mieć swoich
Szkoła zapewnia przeciez kosmetyki.
Z tego co pamiętam to Pani na rozmowie mowila mi, że pedzle beda nam dopiero mowic ktore mamy kupic ... takze to chyba w pozniejszym czasie

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 19:26   #969
niqska
Wtajemniczenie

pedzle trza miec swoje

a kuferek w sensie pudeleczko na kosmetyki :P
wiem ze zapewnia szkola kosmetyki ale kuferek juz na starcie chcialam kupic

Stary 2008-08-05, 11:37   #970
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

pędzli nie trzeba miec swoich na poczatku! uzywamy te, ktore są w szkole. ja swoje kupiłam jakoś po 4 miesiacach. a niektore dziewczyny pozniej. przydadza sie przede wszystkim na praktykach.
kuferek kupowałam swoj za ok 100zł, ale to w Niemczech. u nas widzialam takie za 100zł, ale niezbyt duze. mój ma ok 45cm długosci i jest w sam raz. w mniejszym mozecie sie po jakims czasie nie pomiescic:P no chyba, ze macie zamiar nosic w rekach kufer chodzac po klientach, to lepiej mniejszy, bo nie wyrobicie:P jesli zrobie prawko, to bede wozic w aucie. a jak nie, to bede na wózeczku wozic, hehe chyba by mi ręce odpadły, gdybym miala nosic ten kufer:P a wtedy nie mialabym czym malowac;] dla chcacego nic trudnego i pewnie potem bym sie nauczyłam malowac trzymając pedzel stopami, ale nie wiem, czy ktos by sie zgodził na taką formę malowania aha i jeszcze co do kufra-patrzcie, czy jak rozlozycie, czy po bokach są przegorodki, czy jedna dluga przegroda. ja mam przekladane przegródki i dzieki temu kosmetyki nie lataja mi od jednego do drugiego konca, tylko przegródki są dopasowane do ich wielkosci i kosmetyki są zawsze na miejscu. mówie to, bo w tych polskich kuferkach nie bylo przegrodek.
a co do kosmetyków, to ja stopniowo sobie kompletowalam i na bieżąco to robie. w szkole rozmawiamy jakie sa dobre, nauczycielka, albo my sobie nawzajem polecamy rozne. a w szkole tyż mamy przeciez kosmetyki i dzieki temu mogr sie przekonac, co warto kupic, bo jest dobre.
a jesli chodzi o pedzle, to z tego co ja sie orientowalam i polecane bylo w szkole, to najlepsze są te z Sephory. i Inglot i Gosh. a z takich tanich, to moze byc Donegal. 'le lepiej zainwestowac wiecej, bo dobre pedzle starczą na wiele lat, a nie na jeden sezon. ja swoje z Sephory kupolam jak byla obnizka 30%. za ok 15 pedzli zaplacilam ok 300-400zł, juz nie pamietam dokladnie, ale na pewno ponad 300zł. i jestem z nich zadowolona. w szkole bedzie mozna zamowic z Gosha o chyba 20% taniej.
Stary 2008-08-05, 23:17   #971
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
pędzli nie trzeba miec swoich na poczatku! uzywamy te, ktore są w szkole. ja swoje kupiłam jakoś po 4 miesiacach. a niektore dziewczyny pozniej. przydadza sie przede wszystkim na praktykach.
kuferek kupowałam swoj za ok 100zł, ale to w Niemczech. u nas widzialam takie za 100zł, ale niezbyt duze. mój ma ok 45cm długosci i jest w sam raz. w mniejszym mozecie sie po jakims czasie nie pomiescic:P no chyba, ze macie zamiar nosic w rekach kufer chodzac po klientach, to lepiej mniejszy, bo nie wyrobicie:P jesli zrobie prawko, to bede wozic w aucie. a jak nie, to bede na wózeczku wozic, hehe chyba by mi ręce odpadły, gdybym miala nosic ten kufer:P a wtedy nie mialabym czym malowac;] dla chcacego nic trudnego i pewnie potem bym sie nauczyłam malowac trzymając pedzel stopami, ale nie wiem, czy ktos by sie zgodził na taką formę malowania aha i jeszcze co do kufra-patrzcie, czy jak rozlozycie, czy po bokach są przegorodki, czy jedna dluga przegroda. ja mam przekladane przegródki i dzieki temu kosmetyki nie lataja mi od jednego do drugiego konca, tylko przegródki są dopasowane do ich wielkosci i kosmetyki są zawsze na miejscu. mówie to, bo w tych polskich kuferkach nie bylo przegrodek.
a co do kosmetyków, to ja stopniowo sobie kompletowalam i na bieżąco to robie. w szkole rozmawiamy jakie sa dobre, nauczycielka, albo my sobie nawzajem polecamy rozne. a w szkole tyż mamy przeciez kosmetyki i dzieki temu mogr sie przekonac, co warto kupic, bo jest dobre.
a jesli chodzi o pedzle, to z tego co ja sie orientowalam i polecane bylo w szkole, to najlepsze są te z Sephory. i Inglot i Gosh. a z takich tanich, to moze byc Donegal. 'le lepiej zainwestowac wiecej, bo dobre pedzle starczą na wiele lat, a nie na jeden sezon. ja swoje z Sephory kupolam jak byla obnizka 30%. za ok 15 pedzli zaplacilam ok 300-400zł, juz nie pamietam dokladnie, ale na pewno ponad 300zł. i jestem z nich zadowolona. w szkole bedzie mozna zamowic z Gosha o chyba 20% taniej.

Co za wyczerpująca odpowiedź Dobrze, że wyjaśnilas co i jak.

Próbowalas już szukać jakąś pracę po tej Akademii ?

Aha ... a jeszcze jedno ... może powiesz cos jak wyglądają jakieś zaliczenia/ sprawdziany tam w szkole?

Ps. Taki mały offtop -ty znasz Sonie a ja z nią mieszkalam w Irlandii przez mój pobyt tam :p

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904

Edytowane przez wertusia
Czas edycji: 2008-08-05 o 23:18 Powód: literówka :D
Stary 2008-08-06, 00:02   #972
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
Co za wyczerpująca odpowiedź Dobrze, że wyjaśnilas co i jak.

Próbowalas już szukać jakąś pracę po tej Akademii ?

Aha ... a jeszcze jedno ... może powiesz cos jak wyglądają jakieś zaliczenia/ sprawdziany tam w szkole?

Ps. Taki mały offtop -ty znasz Sonie a ja z nią mieszkalam w Irlandii przez mój pobyt tam :p
no to niezle z Soniakiem. swiat jest mały:P
jesli chodzi o prace, to na razie sobie wakacjuje pelna parą i postanowilam dopiero po wakacjach zaczac konkretniej dzialac.
a jesli chodzi o egzaminy, to dzielimy sie na dwie grupy. jedna przychodzi wczesniej, a druga pozniej. z modelkami swoimi, ktore musimy odpowiednio wystylizowac i umalowac. w tym roku byla Sophia Loren. na egzaminie sa 3 os w komisji-koles od stylizacji, babka od stylizacji i babka od wizazu. i kazdy pyta o to, z czym zwiazane byly jego zajecia. mozna miec 10 min czasu na przygotowanie, jesli chce sie chwile pomyslec nad pytaniami. aha, a wchodzi sie z modelka, ktora jest oceniana, a potem wychodzi. ocena jest za modelke, prace dyplomowa [moze pasc pytanie na jej temat], egzamin z wizazu i egzamin ze stylizacji. 4 oceny.
u nas trwalo to od 10 i ok 19 byly wyniki. i od razu odebranie dyplomu.
Stary 2008-08-06, 09:18   #973
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
no to niezle z Soniakiem. swiat jest mały:P
jesli chodzi o prace, to na razie sobie wakacjuje pelna parą i postanowilam dopiero po wakacjach zaczac konkretniej dzialac.
a jesli chodzi o egzaminy, to dzielimy sie na dwie grupy. jedna przychodzi wczesniej, a druga pozniej. z modelkami swoimi, ktore musimy odpowiednio wystylizowac i umalowac. w tym roku byla Sophia Loren. na egzaminie sa 3 os w komisji-koles od stylizacji, babka od stylizacji i babka od wizazu. i kazdy pyta o to, z czym zwiazane byly jego zajecia. mozna miec 10 min czasu na przygotowanie, jesli chce sie chwile pomyslec nad pytaniami. aha, a wchodzi sie z modelka, ktora jest oceniana, a potem wychodzi. ocena jest za modelke, prace dyplomowa [moze pasc pytanie na jej temat], egzamin z wizazu i egzamin ze stylizacji. 4 oceny.
u nas trwalo to od 10 i ok 19 byly wyniki. i od razu odebranie dyplomu.

I każdy zdał i dostał dyplom czy nie ?

Stary 2008-08-08, 12:56   #974
hania23
Przyczajenie

kurs

Cześć dziewczyny, jak większość z Was poszukuję jakiegoś fajnego kursu wizażu, zastanawiam się nad trzema:
1. Laurel w warszawie
2. Agaty Święcickiej Beauty Box
3. Anity Folaron.

Co sądzicie na temat tych kursów i czy któryś z nich szczególnie polecacie, dajcie znać jak coś wiecie, będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
hania23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 11:54   #975
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
I każdy zdał i dostał dyplom czy nie ?
no niestety nie. kilka osob ma poprawki we wrzesniu. chyba tylko ze stylizacji [tej, która koleś prowadzi], ale nie jestem pewna. 'le wiekszosc z nich to osoby, ktore dostaly 3 i poprawiaja, bo nie chca takiej oceny na dyplomie.
Stary 2008-08-14, 12:11   #976
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

A co do szukania pracy i praktyk... Własnie wrocilam z Wrocławia. Bylam w Galerii Dominikanskiej w Sephorze i Douglasie - zostawiłam CV i przy okazji pytalam czy u nich są jakies praktyki ze szkól wizażu. Powiedzieli ze NIGDY nie bylo :|
Potem poszlam do Pasażu Grunwaldzkiego i też poszlam do Sephory i Douglas'a i tez zostawiłam tam CV i pytalam o możliwośc praktyk to babki powiedzialy ze NIE MA.
A to dziwne, bo dziewczyny ze szkoly mowily, ze niby wlasnie w pasazu czesto zalatwiaja praktyki o_O Nie mowili nawet czy kogos potrzebują ani nic. Baby w ogole takie antypatyczne że szok :/ Az mi sie odechcialo tam pracowac heh
Już zgłupiałam
Stary 2008-08-14, 13:16   #977
Yariewenka
Zadomowienie

Przekopuję się przez ten wątek i z tego co widzę, to na tapecie są cały czas kursy roczne.
Czy ktoś z Was wie może o kursie tygodniowym, weekendowym wartym polecenia? Nie chodzi o to, by pracować potem jako wizażystka, dyplomy i certyfikaty mnie nie interesują...
Jest coś godnego polecenia w Warszawie?
Yariewenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 14:38   #978
Brook
Zakorzenienie

pytanie do zawodowych stylistek jesli sa tu w wątku jakies i co pracuja w agnecjach fotograficznych,moze byc odpowiedz na pm jesli to "tajemnica zawodowa"

bardzo chce nia zostac ale juz teraz musze wiedziec skad potem te ciuchy sie bierze do sesji
wiem ze sie szyje samemu albo kupuje i oddaje ale to tylko w niektorych sklepach ale jak jeszcze je zdobywacie
BARDZo prosze o szczegoly bo to dla mnie wazne zanim wyplyne na gleboka wode...

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 18:22   #979
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Immolation Pokaż wiadomość
A co do szukania pracy i praktyk... Własnie wrocilam z Wrocławia. Bylam w Galerii Dominikanskiej w Sephorze i Douglasie - zostawiłam CV i przy okazji pytalam czy u nich są jakies praktyki ze szkól wizażu. Powiedzieli ze NIGDY nie bylo :|
Potem poszlam do Pasażu Grunwaldzkiego i też poszlam do Sephory i Douglas'a i tez zostawiłam tam CV i pytalam o możliwośc praktyk to babki powiedzialy ze NIE MA.
A to dziwne, bo dziewczyny ze szkoly mowily, ze niby wlasnie w pasazu czesto zalatwiaja praktyki o_O Nie mowili nawet czy kogos potrzebują ani nic. Baby w ogole takie antypatyczne że szok :/ Az mi sie odechcialo tam pracowac heh
Już zgłupiałam
jesli chodzi o mnie, to nic takiego nie mowilam. ja mialam praktyki w Pasazu z Galerii Centrum na stoisku Gosha, bo dziewczyna, ktora skonczyla tą szkole jest makijazystka tej firmy i byla mozliwosc, zeby wziela nas na praktyke. nasza nauczycielka tyż pracuje dla Gosha i z nia tyż mozna miec praktyki, albo samemu w jakiś Naturach, jak ona zalatwi.
Stary 2008-08-14, 18:25   #980
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
pytanie do zawodowych stylistek jesli sa tu w wątku jakies i co pracuja w agnecjach fotograficznych,moze byc odpowiedz na pm jesli to "tajemnica zawodowa"

bardzo chce nia zostac ale juz teraz musze wiedziec skad potem te ciuchy sie bierze do sesji
wiem ze sie szyje samemu albo kupuje i oddaje ale to tylko w niektorych sklepach ale jak jeszcze je zdobywacie
BARDZo prosze o szczegoly bo to dla mnie wazne zanim wyplyne na gleboka wode...
ja jeszcze nie zdarzylam pracowac przy profesjonalnej sesji, ale z tego co mowil nam nasz stylista to wlasnie sie wypozycza ciuchy ze sklepow, albo tak jak jak, kupuje i oddaje potem. a jesli sesja jest profesjonalna, to przeciez dostaje sie jakis budżet do wykorzystania i jesli ubran nie mozna zwrocic [a zazwyczaj mozna, jesli to jest profesjonalna sesja i ubranie jest w idealnym stanie], to sie je zwyczajnie kupuje.

P.S. sorki za post pod postem;]
Stary 2008-08-14, 19:13   #981
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

Hmmm no to nie wiem.
Tam gdzie bylam to mowili ze praktyk po prostu nie ma.
Nie wiem, mam nadzieje ze szkola pomoze...
Stary 2008-08-14, 20:26   #982
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
to przeciez dostaje sie jakis budżet do wykorzystania i jesli ubran nie mozna zwrocic [a zazwyczaj mozna, jesli to jest profesjonalna sesja i ubranie jest w idealnym stanie], to sie je zwyczajnie kupuje.
jesli tak by bylo to super
dzieki za odp
ja zamierzam wlasnie cos kupic ale problem mam w tym ze na oddanie 10 dni i nie wiem czy zdarze sesje zgrac itd
zastanawia mnie to czy jakis butik prywatny z ciuchami drozszymi wzialby to potem ode mnie na sprzedaz? hmmm mam nadzieje...

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 21:25   #983
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm no to nie wiem.
Tam gdzie bylam to mowili ze praktyk po prostu nie ma.
Nie wiem, mam nadzieje ze szkola pomoze...
no to wlasnie my przez szkole mialysmy praktyki w GC i w Naturach. w tych drogeriach, o których mówisz, nie.
Stary 2008-08-14, 22:00   #984
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

Aha, to super, juz wiem cos wiecej
Chyba bede musiala jeszcze raz wybrac sie do Wrocławia tam do tej Galerii Centrum
Stary 2008-08-14, 22:43   #985
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, to super, juz wiem cos wiecej
Chyba bede musiala jeszcze raz wybrac sie do Wrocławia tam do tej Galerii Centrum
'le chyba w GC nic nie wskórasz. przecież mówie, ze to przez szkole bylo zalatwiane. a wlasciwie to nie przez szkole, tylko chodzi o to, ze nasza nauczycielka moze Cie zabierac ze soba na praktyki, albo samą Cie postawić tam, gdzie ona maluje. albo dziewczyna, ktora skonczyla szkole moze Cie wziaz ze soba do pracy. raczej w takich drogeriach nie potrzebuja praktykantek, bo to firmy kosmetyczne wysylają do nich wizażystki i to firmy kosmetyczne, a nie drogerie im płacą. wiec jakbys chciala praktyki, to predzej mozesz popytac jakis wizazystek, czy nie chcialyby Cie wziac do swojej pracy. a tak po pół roku, to mozesz sama zacząć pytac po firmach kosmetycznych, czy by Cie nie zatrudnili.
Stary 2008-08-15, 11:10   #986
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

No juz wszystko rozumiem.
Bo chodzilo mi o to, ze chcialabym znalzeźć prace w jakiejs drogerii zeby zacząć coraz bardziej sie oswajac z tym wszystkim. Ale z tego co piszesz, to wcale nie bedzie takie latwe
Stary 2008-08-15, 12:46   #987
wertusia
Zakorzenienie

Byółam w Galeri Centrum (w Pasazu) pytac sie o prace- zostawilam CV i LM, ale Pani od razu powiedziala, ze szukaja osoby dyspozycyjnej również w weekendy ...

Stary 2008-08-15, 13:12   #988
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

Ja bym mogla pracowac w weekendy, bo z tego co wiem to w godzinach 10-14
Stary 2008-08-15, 14:00   #989
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym mogla pracowac w weekendy, bo z tego co wiem to w godzinach 10-14

Galeria centrum jest w pasazu i tak jak pozostale sklepy jest czynna w godzinach bodajze 10-21. Ale to nie ten temat watku wiec przepraszam z off

Stary 2008-08-18, 08:17   #990
ilo16na
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.
Czy jesli pojde do wroclawia do szkoly kosmetycznej(technikum kosmetyczne) i bede za nie placic to jest to szkola prywatna czyli nie bede miec legitymacji tak?
To byloby szkoda,bo zawsze to tansze autobusy.kino itd..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości