|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów
Cytat:
Dzis drugi raz go uzylam.. i powiem Ci ze w ogole nie obciaza wlosow.. wrecz przeciwnie, nadaje im puszystosci.. ja nie wiem skad mam tyle wlosow na glowie ?:P Tylko nie jestem pewna czy da sobie rade z mocno kreconymi wlosami. W sumie ja go uzylam na suche wlosy.. moze na wilgotne tez mozna? Wczensiej potraktowalam je Silk Strate..Chi Iron Guard ma intensywny zapach, ale ladny.. tylko ze czuje sie go przez caly dzien. Ide ulica.. wieje wiatr.. a ja czuje zapach moich wlosow ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
>> jestem zagadką, której jeszcze nikt nie rozwiązał... << V rok- praca mgr ![]() Edytowane przez Olcik18 Czas edycji: 2007-05-11 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Serum Safe Straight do prostowania włosów-czy próbowałyście?
J.w.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Dot.: Serum Safe Straight do prostowania włosów-czy próbowałyście?
Zapomniałam dodać, że to serum jest firmy Elgon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów
A czy któraś z was miała fluid Londy do prostowania włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na wielu wątkach, być może i na tym (nie czytałam całego :P) wiele osób zachwalało jedwab, jako świetny środek do ochrony włosów przy prostowaniu. Wiem, że chodziło o BioSilk, ale może ktoś z Was ma jedwab chyba firmy CHI (taki w małej zielonej buteleczce, z czerwoną nakrętką i napisem) i czy on też jest dobry?
A poza tym, mam jeszcze pytanie: macie może jakiś sposób na uzyskanie efektu prostownicy tylko przy użyciu suszarki? Nie chcę tak bardzo męczyć włosów gorącą temp., a mam fryzurę, która wygląda najlepiej przy "wyprasowanych" włosach... :) Z góry dzięki za pomoc. Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą
Ja mam dużo niesfornych kosmyków-szczególnie przy wilgotnej pogodzie tworzy sie taki "puszek" i używam szampon i odżywke Elseve nutri blask-może nie daje to efektu żelazka,ale włosy są wygładzone i "trzymają się blisko głowy"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
ostatnio podejrzałam moją fryzjerkę. ona prostuje mi włosy na wspomnianym wyżej BioSilk'u w sprayu. i chyba sprawię sobie ten kosmetyk i po kłopocie. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
od siebie polecam mleczko firmy Kallos 10zl i naprawde rewelacja
![]()
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepszy profesjonalny kosmetyk do prosotwania wlosow
Chciałam się dołączyć do pytania, bo chce sie zdecydowac na jakis preparat...a kompletnie nie wiem w co inwestować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Polecam Avon - serum przeciw puszeniu sie wlosow.
Mi sie nie puszą, ale uzywam go, bo nadaje wlosom swietny blask ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
Ja używam różowego Loreala. Na opakowaniu jest napisane że można go stosować zarówno z prostownicą jak i z suszarką. Modeluję włosy suszarką, ale końcówki i tak się wywijają, a moja prostownica jest do niczego, może mogłybyście mi doradzić jakąś dobrą i nie za drogą prostownicę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Ja mam prostownice z Euroluxa. Jest naprawde super, a dalam za nia tylko 45 zl bodajze w Media Markt. Moje kolezanki zamawialy ja z allegro za 40zl. Fajne sa tez prostownice z funkcja jonizacji, kiedys takową mialam jednak szybko sie zepsula gdyz byla po prostu beznadziejna. Jezeli jednak masz troche srodkow zainwestuj w takowa, taka z lepszych kosztuje ok 90zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli o prostownice chodzi, uważam że lepiej trochę pooszczędzać i uzbierać i kupić coś lepszego. Np prostownice Wahl Cutek (która sama zamierzam nabyc), jest już profesjonalny sprzęt i świetnie prostuje...na Allegro można ja kupić za 120 zł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
![]() Przeczytałam dzisiaj chyba wsyztskie wątki o kosmetykach do prostownia włosów. Chciałąbym podsumować je w jednym wątku i uzyskać odpowiedź na pytanie, który z tych najczęściej używanych wybrać.
1) dwufazowy płyn welli, z Waszych opinii wynika ze prostuje, ale pozostawia wlosy matowe i nie trzyma sie przy wilgoci 2) mleczko hot iron finish loreala, Wizazanki mowia ze zbyt obciaza i ciezko je rozporwadzic 3)spray babyliss, nikt jakos go specjalnei nie zachwalał 4)farouka biosilk w sprayu 5)renee blanche olejek w sprayu,podobno tylko do malo kreconych i cienkich wlosow,a takze malo chroni PROSZE O OPINIE NA TEMAT TYCH KOMETYKOW I O ODPOWIEDZ,KTORY Z NICH JEST NAJLEPSZY!!!!!!!! ![]()
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podsumowanie Kosmetyków Do Prostowania!!!!!!!!!!!!
super wątek
![]() też chętnie się dowiem jaki specyfik zakupić, żeby nie było widać zniszczeń prostownicy.
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
podpinam sie i sma sie chetnie dowiem bo planuje kupic cos porzadnego do prostowania ichroniacego przed prost.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Ja też się chętnie dowiem
![]() Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna renee blanche, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Teraz mam mleczko L'oreala i potwierdzam, że strasznie obciąża. Trzeba bardzo uważać przy nakładaniu, bo rzeczywiście trudno je rozprowadzić i jak się za dużo nałoży w jakimś miejscu to włosy są sztywne i wyglądają jak nasmarowane kremem albo woskiem. Bleee.... Poza tym, jak dla mnie, to mleczko śmierdzi. Ja odradzam, szczególnie posiadaczkom cienkich i delikatnych włosów.
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
a moze KWC wyprobowac/?
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze L'oreal HotLiss
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Nie wydaje mi sie zeby produkt,ktory mozna kupic w drogarii nadawal sie do pozadneog prostownia tak wiec nie uznaje Hot Lissa. Zamowilam dziisaj spray Babylissa i jedwab Farouka ten malutki zobaczymy co z tego wyjdzie. W pon-wt powinna przyjsc moja Tondeo Active Cerio *__* i wreszccie ta glupia mpm do kosza
![]() ![]() ![]()
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam fluid do prostowania Londa (seria profesjonalna). A hot lissa zdecydowanie nie polecam!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że na każdego może inaczej działać wybrany specyfik. Mi osobiście odpowiada dwufazowy lotion welli (miałam niebieski, teraz mam żółty). Zapach jest lepszy w niebieskim. Co do jakości to chyba oba są identyczne (bynajmniej nie zauważyłam różnicy). Z pewnością lotionem należy spryskać włosy przed prostowaniem a nie prostować włosy, które są mokre. Celem tego kosmetyku jest przedewszystkim wywołanie połysku i utrwalenie prostowania. Nie zauważyłam, aby ten preparat niszczył moje włosy (nie używam jednak prostownicy codziennie). Po wyprostowaniu włosy trzymają się do następnego mycia (czyli cały następny dzień). W przypadku wilgoci, deszczu etc. włosy stają się matowe i końcówki lekko mi się kręcą. Z natury mam proste włosy, ale moje końcówki mają skłonności do podwijania.
Preparat starcza na dość długo (200ml). Do kupienia w salonach fryzjerskich welli, ale widziałam go też na all (choć bałabym się czy nie jest "kombinowany"). Cena 40-50 zł.
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
Przetestowalam juz spray dwufazowy Welli, Mleczko Loreala Iron Finish, Balsam Silk Strate Biosilka, balsam Frederica Fekkai, balsam Revlona, spray Iron Guard Chi, serum loreala wygladzajace, balsam Welli High Hair i to chyba na tyle
![]() Najlepszy wedlug mnie jest Biosilk Silk Strate nie ma sobie równych. Z balsamow rowniez polecam Frederica Fekkai. Jesli chodzi o produkty, które nakłada sie na suche włosy to wedlug mnie mleczko Iron Finish jest bardzo dobrze, trzeba tlyko dobrze je aplikowac. Poza tym polecam rowniez Iron Guard Chi. Te produkty obecnie uzywam i sa dla moich wlosow najlepsze. Pozdrawiam
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Konto usunięte
|
Nie polecam olejku Renee Blanche. Ma na drugim miejscu w składzie alcohol denat. Nie to, że włosy szybko się "odkształcają" (moje po 30 minutach od wyprostowania były już pofałdowane), to jeszcze wysusza je, a ze względu na formę nanoszenia (spray) nie jest łatwo pokryć nim równomiernie całe włosy, więc jeżeli działa termoochronnie (bo być może działa), to zdecydowanie nie na wszystkie włosy. Zresztą to nie ma znaczenia bo denat i tak je nieźle pokiereszuje. Jak dla mnie to on służy do mordowania a nie prostowania. Jak wszystkie kosmetyki z denatem. Zresztą sama nazwa (alcohol denat) mówi sama za siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
Ewa dzięki za ostrzeżenie
![]()
![]() |
#478 |
Konto usunięte
|
No ja w każdym bądź razie jestem na siebie zła. Bo zużyłam niewiele, straciłam pieniądze, włosy zniszczyłam i zajmuje mi miejsce ta butla. Do wywalenia tego jeszcze nie dorosłam, a ani dać ani sprzedać tego świństwa nikomu nie zamierzam. Nie polecę przy okazji jeszcze jednego produktu, wcześniej co prawda nie wymienionego, ale może komuś włosy uratuję. Jest to Schwarzkopf Professional OSIS + Slick. Również ma zabójcę na 2 miejscu w składzie. Tak swoją drogą to płakać mi się chce jak sobie pomyślę ile pieniędzy bezsensownie wydałam na takie za przeproszeniem gó......nka, które mi zniszczyły włosy i cerę. Teraz nim coś kupię to staram się 3 razy zastanowić i sprawdzam skład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;4493022]No ja w każdym bądź razie jestem na siebie zła. Bo zużyłam niewiele, straciłam pieniądze, włosy zniszczyłam i zajmuje mi miejsce ta butla. Do wywalenia tego jeszcze nie dorosłam, a ani dać ani sprzedać tego świństwa nikomu nie zamierzam. Nie polecę przy okazji jeszcze jednego produktu, wcześniej co prawda nie wymienionego, ale może komuś włosy uratuję. Jest to Schwarzkopf Professional OSIS + Slick. Również ma zabójcę na 2 miejscu w składzie. Tak swoją drogą to płakać mi się chce jak sobie pomyślę ile pieniędzy bezsensownie wydałam na takie za przeproszeniem gó......nka, które mi zniszczyły włosy i cerę. Teraz nim coś kupię to staram się 3 razy zastanowić i sprawdzam skład.[/quote]
to co w takim razie polecasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
hmmm a ja wlasnie dzis kupilam pure veil spray do prostowania z alfaparfu i niedlugo wyprobuje, dam znac
Dotyhczas stosowalam: joanna fluid prostujacy- termoochrona nawet niezla tyle ze gdzie to prostowanie?;/ poprostu takie sobie, adekwatne do ceny rene blanche chitosano-co to ma byc? denaturat, slaba ochorona;/ biosilk-gdzie ta ochrona?(jedwab mala buteleczka)tylko wygladzalo troszke i nablyszczalo
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.