preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-11, 15:12   #451
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18
Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kurcze ale mnie teraz zaintrygowałaś. NA all... już znalazłam, cena jak na moje zarobki znaczna (40 zł) ale jestem bardzo ciekawa tego produktu. Codziennie prostuję włosy 2 razy dziennie lepiej o nie dbać bo mogę być łysa...
A orientujesz się może Olciku czy nie obciąża przypadkiem włosów? Mam cienkie i delikatne a do tego przetłuszczające sie...

Dzis drugi raz go uzylam.. i powiem Ci ze w ogole nie obciaza wlosow.. wrecz przeciwnie, nadaje im puszystosci.. ja nie wiem skad mam tyle wlosow na glowie ?:P Tylko nie jestem pewna czy da sobie rade z mocno kreconymi wlosami. W sumie ja go uzylam na suche wlosy.. moze na wilgotne tez mozna?
Wczensiej potraktowalam je Silk Strate..Chi Iron Guard ma intensywny zapach, ale ladny.. tylko ze czuje sie go przez caly dzien. Ide ulica.. wieje wiatr.. a ja czuje zapach moich wlosow jest on taki jedwabisty.. mleczny. Mi to tam nie przeszkadza, lubie jak wloski pachna . Mi sie wydaje ze to jest bardziej kosmetyk chroniacy przed temperatura niz typowy do prostowania dlatego doradzalabym uzywania do teog jakiegos balsamu prostujacego..

Pozdrawiam

V rok- praca mgr

Edytowane przez Olcik18
Czas edycji: 2007-05-11 o 19:09
Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 17:11   #452
Annn83
Raczkowanie

Serum Safe Straight do prostowania włosów-czy próbowałyście?

J.w. Czy któraś z Was stosowała to serum, a jeśli tak to proszę o opinie
Annn83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 17:16   #453
Annn83
Raczkowanie

Dot.: Serum Safe Straight do prostowania włosów-czy próbowałyście?

Zapomniałam dodać, że to serum jest firmy Elgon
Annn83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 17:35   #454
Lynn
Zakorzenienie

Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów

A czy któraś z was miała fluid Londy do prostowania włosów?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 15:02   #455
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible
Smile Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą

Na wielu wątkach, być może i na tym (nie czytałam całego :P) wiele osób zachwalało jedwab, jako świetny środek do ochrony włosów przy prostowaniu. Wiem, że chodziło o BioSilk, ale może ktoś z Was ma jedwab chyba firmy CHI (taki w małej zielonej buteleczce, z czerwoną nakrętką i napisem) i czy on też jest dobry?

A poza tym, mam jeszcze pytanie: macie może jakiś sposób na uzyskanie efektu prostownicy tylko przy użyciu suszarki? Nie chcę tak bardzo męczyć włosów gorącą temp., a mam fryzurę, która wygląda najlepiej przy "wyprasowanych" włosach... :)

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdr.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 15:11   #456
kalinka77
Raczkowanie

Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą

Ja mam dużo niesfornych kosmyków-szczególnie przy wilgotnej pogodzie tworzy sie taki "puszek" i używam szampon i odżywke Elseve nutri blask-może nie daje to efektu żelazka,ale włosy są wygładzone i "trzymają się blisko głowy"
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 12:35   #457
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

ostatnio podejrzałam moją fryzjerkę. ona prostuje mi włosy na wspomnianym wyżej BioSilk'u w sprayu. i chyba sprawię sobie ten kosmetyk i po kłopocie. :P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-19, 13:00   #458
Monicoor
Zadomowienie

od siebie polecam mleczko firmy Kallos 10zl i naprawde rewelacja
Stary 2007-05-19, 13:02   #459
Monicoor
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek1986 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki Postanowilm ze moge troche pomoc i doradzic cos jezeli chodzi o włoski i ich prostowanie...Odzywianie, Pilegnacje
Przez ostatnie 2 lata non stop uzywalam prostownicy w sumie nie byle jakiej i doszlam do wnisoku ze kazda czy lepsza czy gorsza niszczy włosy tak samo...
Moj Kolor włosów jasny blond i tu rowniez przez bite 2 lata co 2 miesiace rozjasniacz na głowie...
Ale wkoncu postanowilam dosyc! włosy mialam coraz słabsze, wypadały, kruszyły sie do tego meczylam je suszarka... !
Stwierdzilam ze połoze sobie ciemna czekolade KONIEC z rozjasniaczem...
Oczywiscie przed nałozeniem farby podciełam włosy..
Zaczełam tzw " Moja własną Odnowe" oczywiscie z pomoca tego forum dowiedziałam sie o róznych sposobach, ciekawostkach... Pomyślałam ze stworze z tego jedną całośc

Jestem juz po miesiacu kuracji i postanowilam ze podziele sie z wami moimi osiagnięciami

A wiec tak :

1. Na poczatek przed umyciem włosów nakładam maseczke ;
- Poł buteleczki olejku Rycynowego ok 2.5zl w aptece
- 1 zółtko
- Sok z cytryny 1/2
- 1 łyzka Miodu
Z tym preparacikiem hasam sobie okolo godzinki do dwóch i maske nakładam raz w tygodniu. Ostrzegam tylko ze wszystko bardzo dobrze trzeba wymieszac i nakładac na suche włosy i DOKŁADNIE spłukac zeby włosy nie byly "twarde"

2. Po spłukaniu maseczki myje włosy szaponem DERMENA kupic mozna Tylko w Aptece cena ok 31 zl 200ml szampon jest kuracja na osłabione włosy Prostowaniem farbowaniem i modelowaniem. Zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje odrastanie. Regeneruje mieszek włosowy, poprawiając jego ukrwienie. Skład ; Chlorek 1- metylonikotynamidu, bedąc substancją pohodzenia witaminowego, nie jest toksyczny i nie podowuje podrażnień skóry.

3. Po umyciu Nakładam Odzywke Seboradin " 13,50 zl ( na allegro w zestawach mozna kupic za polowe ceny )
- Odzywka Pielegnacyjno lecznicza przeznaczona do włosów przetłuszczających się, słabych, skłonnych do wypadania.
- Trzymam ja okolo 15 minut
- Składniki Wyciąg z czarnej rzodkwi, wyciąg z żen - szenia, oraz witaminy z grupy B.

4. Po spłukaniu odżywki wcieram starannie w skóre głowy preparacik równiez z serii SEBORADIN w ampułkach. Opkaowanie zawiera 14 ampułek bardzo wydajnych, poniewaz po jednym myciu wcieram 1/2 ampułki. ( bez spłukiwania ) .

- " Intensywna kuracja w ampułkach dla włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji zawiera kompleks witamin B oraz zestaw ekstraktów roślin i olejków eterycznych, znanych ze swych własciowosci pobudzających wzrost włosów". Cena ok. 34zl 12 ampułek.
- Wyciąg z czarnej rzodkwi, ekstrakt z ziela dziurawca, ekstrakt z kłaczy tartaku, olejek kolendrowy, olejek z dzrewa herbacianego, tymol, zel aloesowy.
( jezeli zajdzie taka potrzeba moge napisac konkretne działanie tych składników ) .

5. Czekam az włosy same lekko podeschną i na KOniec ewentualnie przed suszeniem czy prostowaniem lekko wcieram kilka kropel Lotionu równiez z serii Seboradin o bardzo przyjemnym zapachu.
- Preparat słuzy do intensywnej pielęgnacji włosów zniszczonych zabiegami np. trwałą ondulacją, farbowaniem, prostowaniem,suszeniem. ( bez spłukiwania ) .

I to by było na tyle jezeli chodzi o moja pielegnacje moze na pierwszy rzut oka wydaje sie ze potrzeba na taki zabieg polowe dnia hehe ale zapewniam ze godzinka co drugi dzien starczy a jakie efekty Włoski zaczeły mi ładnie rosnąc, nie kruszą sie, sa lśniące i miekkie w dotyku... nie przetłuszczają sie. Prostownicy uzywam sporadycznie...
Oczywiscie wszystko nie jest tak proste bo trzeba poświecic temu troszke czasu. Moze i kosmetyki te nie sa bardzo tanie lecz po moich wyliczeniach jezeli ktoras z was chciala by przedluzyc włosy kwota tych kosmetyków wydaje sie smieszna. Ja jeszcze oprcz tych preparacików Zjadam dziennie po 2 tabletki Skrzypowity, pudełko 80 tabletek zawierają Skrzyp Polny , pokrzywe i witaminy które pielęgnują włosy cere i wzmacniaja paznokcie cena ok 18 zł

Mam nadzieje ze mogłam wam pomóc Życze powodzenia jezeli macie jakies pytanka dotyczace tego co napisalam bez problemu odpowiem Pozdrawiam buziolki
a mozesz zalaczyc fotke Twoich wlosow? Bardzo bym chciala zobaczyc bo wlasnie poluje na mega polysk wlosow i narazie malo co skutkuje
Stary 2007-05-20, 21:26   #460
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: Najlepszy profesjonalny kosmetyk do prosotwania wlosow

Chciałam się dołączyć do pytania, bo chce sie zdecydowac na jakis preparat...a kompletnie nie wiem w co inwestować...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 15:06   #461
m0niiska
Raczkowanie

Polecam Avon - serum przeciw puszeniu sie wlosow.
Mi sie nie puszą, ale uzywam go, bo nadaje wlosom swietny blask

nie wierzę w ludzi,
bo wiem, że ta wiara
może mnie zgubić.
m0niiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-22, 15:19   #462
Justyss93
Przyczajenie

GG do Justyss93

Ja używam różowego Loreala. Na opakowaniu jest napisane że można go stosować zarówno z prostownicą jak i z suszarką. Modeluję włosy suszarką, ale końcówki i tak się wywijają, a moja prostownica jest do niczego, może mogłybyście mi doradzić jakąś dobrą i nie za drogą prostownicę?
Justyss93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 15:30   #463
m0niiska
Raczkowanie

Ja mam prostownice z Euroluxa. Jest naprawde super, a dalam za nia tylko 45 zl bodajze w Media Markt. Moje kolezanki zamawialy ja z allegro za 40zl. Fajne sa tez prostownice z funkcja jonizacji, kiedys takową mialam jednak szybko sie zepsula gdyz byla po prostu beznadziejna. Jezeli jednak masz troche srodkow zainwestuj w takowa, taka z lepszych kosztuje ok 90zl.

nie wierzę w ludzi,
bo wiem, że ta wiara
może mnie zgubić.
m0niiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 15:45   #464
Jula84
Wtajemniczenie

Jeżeli o prostownice chodzi, uważam że lepiej trochę pooszczędzać i uzbierać i kupić coś lepszego. Np prostownice Wahl Cutek (która sama zamierzam nabyc), jest już profesjonalny sprzęt i świetnie prostuje...na Allegro można ja kupić za 120 zł...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 16:48   #465
kasiuuunia_ol
Zadomowienie

Exclamation Podsumowanie Kosmetyków Do Prostowania!!!!!!!!!!!!

Przeczytałam dzisiaj chyba wsyztskie wątki o kosmetykach do prostownia włosów. Chciałąbym podsumować je w jednym wątku i uzyskać odpowiedź na pytanie, który z tych najczęściej używanych wybrać.

1) dwufazowy płyn welli, z Waszych opinii wynika ze prostuje, ale pozostawia wlosy matowe i nie trzyma sie przy wilgoci

2) mleczko hot iron finish loreala, Wizazanki mowia ze zbyt obciaza i ciezko je rozporwadzic

3)spray babyliss, nikt jakos go specjalnei nie zachwalał

4)farouka biosilk w sprayu

5)renee blanche olejek w sprayu,podobno tylko do malo kreconych i cienkich wlosow,a takze malo chroni

PROSZE O OPINIE NA TEMAT TYCH KOMETYKOW I O ODPOWIEDZ,KTORY Z NICH JEST NAJLEPSZY!!!!!!!!

RZUCAM PALENIE I ODCHUDZAM SIE :P
kasiuuunia_ol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 16:55   #466
natalka2
Zakorzenienie

Dot.: Podsumowanie Kosmetyków Do Prostowania!!!!!!!!!!!!

super wątek

też chętnie się dowiem jaki specyfik zakupić, żeby nie było widać zniszczeń prostownicy.

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 18:03   #467
olcia_15
Raczkowanie

podpinam sie i sma sie chetnie dowiem bo planuje kupic cos porzadnego do prostowania ichroniacego przed prost.
olcia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 18:05   #468
Sunny20
Zadomowienie

Ja też się chętnie dowiem
Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna renee blanche, ale jakoś nie mogę się zdecydować.
Teraz mam mleczko L'oreala i potwierdzam, że strasznie obciąża. Trzeba bardzo uważać przy nakładaniu, bo rzeczywiście trudno je rozprowadzić i jak się za dużo nałoży w jakimś miejscu to włosy są sztywne i wyglądają jak nasmarowane kremem albo woskiem. Bleee.... Poza tym, jak dla mnie, to mleczko śmierdzi. Ja odradzam, szczególnie posiadaczkom cienkich i delikatnych włosów.
Stary 2007-06-02, 21:27   #469
samaraelf
Zakorzenienie

a moze KWC wyprobowac/?

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-03, 14:00   #470
pink69
Zakorzenienie

Jeszcze L'oreal HotLiss

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 14:29   #471
kasiuuunia_ol
Zadomowienie

Nie wydaje mi sie zeby produkt,ktory mozna kupic w drogarii nadawal sie do pozadneog prostownia tak wiec nie uznaje Hot Lissa. Zamowilam dziisaj spray Babylissa i jedwab Farouka ten malutki zobaczymy co z tego wyjdzie. W pon-wt powinna przyjsc moja Tondeo Active Cerio *__* i wreszccie ta glupia mpm do kosza

RZUCAM PALENIE I ODCHUDZAM SIE :P
kasiuuunia_ol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 15:45   #472
Lynn
Zakorzenienie

Ja polecam fluid do prostowania Londa (seria profesjonalna). A hot lissa zdecydowanie nie polecam!!
Stary 2007-06-04, 12:47   #473
besciara
Wtajemniczenie

Myślę, że na każdego może inaczej działać wybrany specyfik. Mi osobiście odpowiada dwufazowy lotion welli (miałam niebieski, teraz mam żółty). Zapach jest lepszy w niebieskim. Co do jakości to chyba oba są identyczne (bynajmniej nie zauważyłam różnicy). Z pewnością lotionem należy spryskać włosy przed prostowaniem a nie prostować włosy, które są mokre. Celem tego kosmetyku jest przedewszystkim wywołanie połysku i utrwalenie prostowania. Nie zauważyłam, aby ten preparat niszczył moje włosy (nie używam jednak prostownicy codziennie). Po wyprostowaniu włosy trzymają się do następnego mycia (czyli cały następny dzień). W przypadku wilgoci, deszczu etc. włosy stają się matowe i końcówki lekko mi się kręcą. Z natury mam proste włosy, ale moje końcówki mają skłonności do podwijania.
Preparat starcza na dość długo (200ml). Do kupienia w salonach fryzjerskich welli, ale widziałam go też na all (choć bałabym się czy nie jest "kombinowany"). Cena 40-50 zł.
Stary 2007-06-04, 13:23   #474
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

Przetestowalam juz spray dwufazowy Welli, Mleczko Loreala Iron Finish, Balsam Silk Strate Biosilka, balsam Frederica Fekkai, balsam Revlona, spray Iron Guard Chi, serum loreala wygladzajace, balsam Welli High Hair i to chyba na tyle

Najlepszy wedlug mnie jest Biosilk Silk Strate nie ma sobie równych. Z balsamow rowniez polecam Frederica Fekkai.
Jesli chodzi o produkty, które nakłada sie na suche włosy to wedlug mnie mleczko Iron Finish jest bardzo dobrze, trzeba tlyko dobrze je aplikowac. Poza tym polecam rowniez Iron Guard Chi. Te produkty obecnie uzywam i sa dla moich wlosow najlepsze.

Pozdrawiam

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 15:22   #475
agnes7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja polecam fluid do prostowania Londa (seria profesjonalna). A hot lissa zdecydowanie nie polecam!!
Napisz coś więcej o tym fluidzie(nazwę) i gdzie go można kupic.
Pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 16:16   #476
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

Nie polecam olejku Renee Blanche. Ma na drugim miejscu w składzie alcohol denat. Nie to, że włosy szybko się "odkształcają" (moje po 30 minutach od wyprostowania były już pofałdowane), to jeszcze wysusza je, a ze względu na formę nanoszenia (spray) nie jest łatwo pokryć nim równomiernie całe włosy, więc jeżeli działa termoochronnie (bo być może działa), to zdecydowanie nie na wszystkie włosy. Zresztą to nie ma znaczenia bo denat i tak je nieźle pokiereszuje. Jak dla mnie to on służy do mordowania a nie prostowania. Jak wszystkie kosmetyki z denatem. Zresztą sama nazwa (alcohol denat) mówi sama za siebie.
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 16:31   #477
Sunny20
Zadomowienie

Ewa dzięki za ostrzeżenie Dobrze, że w końcu nie kupiłam tego olejku, bo byłabym bardzo zła.
Stary 2007-06-04, 16:53   #478
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

No ja w każdym bądź razie jestem na siebie zła. Bo zużyłam niewiele, straciłam pieniądze, włosy zniszczyłam i zajmuje mi miejsce ta butla. Do wywalenia tego jeszcze nie dorosłam, a ani dać ani sprzedać tego świństwa nikomu nie zamierzam. Nie polecę przy okazji jeszcze jednego produktu, wcześniej co prawda nie wymienionego, ale może komuś włosy uratuję. Jest to Schwarzkopf Professional OSIS + Slick. Również ma zabójcę na 2 miejscu w składzie. Tak swoją drogą to płakać mi się chce jak sobie pomyślę ile pieniędzy bezsensownie wydałam na takie za przeproszeniem gó......nka, które mi zniszczyły włosy i cerę. Teraz nim coś kupię to staram się 3 razy zastanowić i sprawdzam skład.
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 17:32   #479
Lynn
Zakorzenienie

[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;4493022]No ja w każdym bądź razie jestem na siebie zła. Bo zużyłam niewiele, straciłam pieniądze, włosy zniszczyłam i zajmuje mi miejsce ta butla. Do wywalenia tego jeszcze nie dorosłam, a ani dać ani sprzedać tego świństwa nikomu nie zamierzam. Nie polecę przy okazji jeszcze jednego produktu, wcześniej co prawda nie wymienionego, ale może komuś włosy uratuję. Jest to Schwarzkopf Professional OSIS + Slick. Również ma zabójcę na 2 miejscu w składzie. Tak swoją drogą to płakać mi się chce jak sobie pomyślę ile pieniędzy bezsensownie wydałam na takie za przeproszeniem gó......nka, które mi zniszczyły włosy i cerę. Teraz nim coś kupię to staram się 3 razy zastanowić i sprawdzam skład.[/quote]

to co w takim razie polecasz?
Stary 2007-06-04, 17:44   #480
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

hmmm a ja wlasnie dzis kupilam pure veil spray do prostowania z alfaparfu i niedlugo wyprobuje, dam znac
Dotyhczas stosowalam:
joanna fluid prostujacy- termoochrona nawet niezla tyle ze gdzie to prostowanie?;/ poprostu takie sobie, adekwatne do ceny
rene blanche chitosano-co to ma byc? denaturat, slaba ochorona;/
biosilk-gdzie ta ochrona?(jedwab mala buteleczka)tylko wygladzalo troszke i nablyszczalo
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości