|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
BAN stały
|
Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów
hej musze sie wypowiedziec na temat tego specyfiku,mam spray babyliss pro liss ,nie kupywalam calej serii poniewaz chcialam sprobowac najpierw jednego kosmetyku...otoz tak :nablyszcza owszem,wlosy lepiej sie prostuja rowniez!,ale efekt mnie nie powalil moim probleme sa elektryzujace sie rozdwojone koncowki i takie nadal pozostaly mimo uzycia tego kosmetyku wlosy odrazu po umyciu sa jak zawsze puszyste i naelektryzowane natomiast efekt dzien po jest o niebo lepszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzcię jak go stosujecie
![]()
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Zakupiłam Ten spray ok miesiaca temu zachecona opiniami na wizazu,ale teraz wiem ze to byly pieniadze wyrzucone w bloto. Nie jestem za bardzo z niego zadowolona. Jedyny plus to ze ułatwia prace prostownicy- sunie jak po maśle, ale wcale nie wygładza i nie nabłyszcza przynajmniej moimch włosów (rozjaśniane, troche przesuszone, w sumie proste) na dodatek duszacy zapach i beznadziejny dozownik. Znam o wiele lepsze specyfiki i tansze.
_________________________ ______________ Najpiękniejsza rzecz na świecie - "KoChaĆ i ByĆ KOcHaNyM" <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Serum do prostowania włosów-efekt pamięci Elgon
slyszal ktos o tym???podobno efekt wyprostowanych wlosow utrzymuje sie do 2-3 myc?? jsli bylaby to prawda dla mnie byloby to mistrzostwo swiata!!
http://www.allegro.pl/item171643146_...eci_elgon.html
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serum do prostowania włosów-efekt pamięci Elgon
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
jakos nie wiem czemu, nie wierze ze juz cokolwiek takiego wymysla
![]() ![]()
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
up up up
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Podtrzymuje , ktos uzywal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
upppp
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
up up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
doszły do mnie mnie kosmetyki
![]() ![]()
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
ja tez zamowilam...cale szczescie ze ten spray nie jest drogii.. dla mnie to jakis pic na wode, wysuszyłam włosy, psikałam po posemku i prostowałam a niestety nie zauwazyłam zadnego dzialania tego wynalazku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fluid prostujący do włosów
Cześć WAM ostatnio przeglądałam sobie jakas gazete i wypatrzyłam tam reklame mleczka do prostowania włosków firmy BIELENDA i o to napis który zwrócił szczególnie moja uwage PROSTE JAK DRUT ! wiem że to pewnie ściema, przecież musi być jakis chwyt reklamowy zachecajacy do kupna.![]() Na KWC jest mało recenzji odnoscie tego mleczka a jesli już sa to raczej nic dobrego o tym nie pisze ![]() Przyznać się która z Was skusiła sie na ten specyfik i co o nim możecie powiedziec.
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam ten fluid jonny kiedyś i nie wiem co teraz z nim zrobić, bo po dwóch czy trzech urzyciach rzuciłam go w kąt! dla mnie jest totalnie beznadziejny i niewarty nawet 2 złotych mimo że jest taki tani! sklejał mi straszliwie włosy i wcale nie prostował włosów, a zapach też jakoś mi nie przypadł do gustu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Używałam go i niestety nie jestem zbyt zadowolona :/ Ma konsystencję i właściwości zwykłego rozcieńczonego żelu do włosów... Na mnie nie działa, prostownica była konieczna
![]()
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Princess4, a jakie wg Ciebie są lepsze? Bo na początku wpisałam tego babylissa na listę do kupienia, potem wykreśliłam.. szukam czegoś chroniącego przed wysoką temperaturą i prostującego do prostownicy.
Zastanawiam się jeszcze nad Farouk CHI, ale już sama nie wiem ![]() Na KWC jest tak mało opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem babyliss jest swietny, teraz chcialabym sprobowac Welli Flat Iron... ktora ma z nim doswiadczenia prosze o podpowiedz
![]()
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wypróbuj za 5 zł na Allegro i sama się przekonasz czy i u Ciebie się sprawdza - każdy włos jest inny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po Flat Iron moje włosy były sztywne, matowe i w dodatku odrobina wilgoci wystarczyła, żeby włosy znów zaczęły falować. Kosmetyk nie wyróżniał się też żadnym ciekawym zapachem. Po zmęczeniu połowy opakowania grzecznie podziękowałam za współpracę ![]() BabyLISS daje bardzo fajny efekt. Włosy po nim są mięciutkie, połyskujące i ładnie się "poruszają" zamiast przylegać jak sztuczny, wylakierowany hełm (efekt Flat Iron). I ten zapach ![]() W moim przypadku BabyLiss sprawdził się zdecydowanie lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
taaak zapach babylissa jest boski! :p ...używam go już od grudnia/stycznia i ciągle go mam! Pompka wcale mi się nie zepsuła- nic nie przecieka- poza tym kosmetyk ciągle ma swoje super właściwości- chyba jak się skończy(sądzę, iż za 1,5-2msc) to kupię go znowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą
Witam dziewczynki
![]() ![]() Przez ostatnie 2 lata non stop uzywalam prostownicy w sumie nie byle jakiej i doszlam do wnisoku ze kazda czy lepsza czy gorsza niszczy włosy tak samo... Moj Kolor włosów jasny blond i tu rowniez przez bite 2 lata co 2 miesiace rozjasniacz na głowie... Ale wkoncu postanowilam dosyc! włosy mialam coraz słabsze, wypadały, kruszyły sie do tego meczylam je suszarka... ! Stwierdzilam ze połoze sobie ciemna czekolade KONIEC z rozjasniaczem... Oczywiscie przed nałozeniem farby podciełam włosy.. Zaczełam tzw " Moja własną Odnowe" oczywiscie z pomoca tego forum dowiedziałam sie o róznych sposobach, ciekawostkach... Pomyślałam ze stworze z tego jedną całośc ![]() Jestem juz po miesiacu kuracji i postanowilam ze podziele sie z wami moimi osiagnięciami ![]() A wiec tak : 1. Na poczatek przed umyciem włosów nakładam maseczke ; - Poł buteleczki olejku Rycynowego ok 2.5zl w aptece - 1 zółtko - Sok z cytryny 1/2 - 1 łyzka Miodu Z tym preparacikiem hasam sobie okolo godzinki do dwóch i maske nakładam raz w tygodniu. Ostrzegam tylko ze wszystko bardzo dobrze trzeba wymieszac i nakładac na suche włosy i DOKŁADNIE spłukac zeby włosy nie byly "twarde" 2. Po spłukaniu maseczki myje włosy szaponem DERMENA kupic mozna Tylko w Aptece cena ok 31 zl 200ml szampon jest kuracja na osłabione włosy Prostowaniem farbowaniem i modelowaniem. Zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje odrastanie. Regeneruje mieszek włosowy, poprawiając jego ukrwienie. Skład ; Chlorek 1- metylonikotynamidu, bedąc substancją pohodzenia witaminowego, nie jest toksyczny i nie podowuje podrażnień skóry. 3. Po umyciu Nakładam Odzywke Seboradin " 13,50 zl ( na allegro w zestawach mozna kupic za polowe ceny ) - Odzywka Pielegnacyjno lecznicza przeznaczona do włosów przetłuszczających się, słabych, skłonnych do wypadania. - Trzymam ja okolo 15 minut - Składniki Wyciąg z czarnej rzodkwi, wyciąg z żen - szenia, oraz witaminy z grupy B. 4. Po spłukaniu odżywki wcieram starannie w skóre głowy preparacik równiez z serii SEBORADIN w ampułkach. Opkaowanie zawiera 14 ampułek bardzo wydajnych, poniewaz po jednym myciu wcieram 1/2 ampułki. ( bez spłukiwania ) . - " Intensywna kuracja w ampułkach dla włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji zawiera kompleks witamin B oraz zestaw ekstraktów roślin i olejków eterycznych, znanych ze swych własciowosci pobudzających wzrost włosów". Cena ok. 34zl 12 ampułek. - Wyciąg z czarnej rzodkwi, ekstrakt z ziela dziurawca, ekstrakt z kłaczy tartaku, olejek kolendrowy, olejek z dzrewa herbacianego, tymol, zel aloesowy. ( jezeli zajdzie taka potrzeba moge napisac konkretne działanie tych składników ) . 5. Czekam az włosy same lekko podeschną i na KOniec ewentualnie przed suszeniem czy prostowaniem lekko wcieram kilka kropel Lotionu równiez z serii Seboradin o bardzo przyjemnym zapachu. - Preparat słuzy do intensywnej pielęgnacji włosów zniszczonych zabiegami np. trwałą ondulacją, farbowaniem, prostowaniem,suszeniem. ( bez spłukiwania ) . I to by było na tyle jezeli chodzi o moja pielegnacje moze na pierwszy rzut oka wydaje sie ze potrzeba na taki zabieg polowe dnia hehe ale zapewniam ze godzinka co drugi dzien starczy a jakie efekty ![]() Oczywiscie wszystko nie jest tak proste bo trzeba poświecic temu troszke czasu. Moze i kosmetyki te nie sa bardzo tanie lecz po moich wyliczeniach jezeli ktoras z was chciala by przedluzyc włosy kwota tych kosmetyków wydaje sie smieszna. Ja jeszcze oprcz tych preparacików Zjadam dziennie po 2 tabletki Skrzypowity, pudełko 80 tabletek zawierają Skrzyp Polny , pokrzywe i witaminy które pielęgnują włosy cere i wzmacniaja paznokcie cena ok 18 zł Mam nadzieje ze mogłam wam pomóc Życze powodzenia jezeli macie jakies pytanka dotyczace tego co napisalam bez problemu odpowiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Przyczajenie
|
haa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
zapomnaialm dodac ze mowa o kosmetyku loreal hot liss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
No właśnie jak jest z tym Hot lissem? Ja teraz chce odstawić suszarkę i zostawić włosy w spokoju na noc, a rano wyprostowac... Czy wtedy będzie jakiś efekt Hot Lissa?
Z tego co czytałam o tym produkcie to chyba lepiej użyć go wtedy jak się ma zamiar użyć suszarki i prostownicy... Czyli w moim przypadku (od wczoraj) mam nadzieję, że rzadko ;P
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
kopalnią wiedzy o hot lissie i innych kosmetykach do prostowania włosów jest ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=hot+liss
![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Szanowne Kolezanki i Kolegow
![]() Mam krotkie wlosy z tendencja do falowania i wykrecania (ech...) i przy pierwszym prostowaniu poszedlem za rada kumpla i po prostu wyprostowalem wlosy na drugi dzien po umyciu i pozniej doprawilem woskiem. Stwierdzilem jednak ze nie bede ich prostowal do czasu dopoki sobie nie kupie jakiegos kosmetyku chroniacego przed temperatura, no i dobrze by bylo zeby wspomagal prostowanie. Przeciez przy krotkich wlosach to "prasuje" się włosy od samej nasady, wiec sa one bardziej narazone na zniszczenie. Czytalem tutaj ze ciekawy jest l'oreal hotliss, ale z drugiej strony znajome mowily mi, ze to raczej do dlugich wlosow. Prosze o jakas rade ![]() Mam nadzieje ze zaopiekujecie się poczatkujacym uzytkownikiem prostownicy ![]() Z gory dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Refes, ja prostuję włosy od dwóch lat i z przykrością muszę stwierdzić,że bardzo pogorszył się stan moich włosów:-(
Dodatkowo długo rozjaśniałam włoski,więc były podwójnie narażone na uszkodzenia i przypalanie. Jakiś czas temu moja fryzjerka poleciła mi dwa super kosmetyki: balsam Kallos to prostowania włosów.Nakłada się go po każdym myciu głównie na końcówki i nie spłukuje.Włosy po nim faktycznie są gładsze i bardziej lśniące.Balsam dodatkowo zawiera składniki,które powodują,że włoski ładnie błyszczą,zwłaszcza w słońcu.Drugim poleconym mi kosmetykiem jest krem-maska tej samej firmy z wyciągiem z łożysk roślinnych.Nakłada się go raz na jakiś czas,zawija głowę ręcznikiem i po co najmniej pół godziny DOKŁADNIE spłukuje. To na razie tyle z moich ostatnich odkryć. Jak na razie jestem b zadowolona z kosmetyków.Dodatkowo fajnie pachną (zapach jak prosto od fryzjera ![]() Wcześniej miałam odżywki i szampony z Matrixa,ale nie byłam z nich zadowolona. Buziaki ![]()
![]() |
#418 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
uzywalam to mleczko przez około pol roku, wyrownuje strukturę włosa, ślicznie pachnie i nie obciąża włosow. Kosztuje nie wiele, z tego co pamietam to okolo 20 zł.. Myslę ze warto. a te kremy z Sunsilka.. moim zdaniem są beznadziejne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Killing me softly
|
Cytat:
Mam już kolejne opakowanie Hot Lissa, bardzo lubię to mleczko bo rzeczywiście lekkie i nie obciąża, ładnie wygładza włosy; muszę przyznać że wolę HL niż profesjonalnego L'oreala Tecni.Art, ale i tak nie umiem jednoznacznie stwierdzić, czy Hot Liss dobrze chroni włosy- dużo zależy od porządnej prostownicy i regularnej pielęgnacji, bez tego i dobry środek termoochronny niewiele pomoże. ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
to chyba kwestia tego co nam sie podoba, ja nie kupowalam nigdy tecni arta, troche mi pieniędzy szkoda.. co innego umowić się na samo modelowanie i mycie wlosow u fryzjera.. uwielbiam te wszystkie kremy, odzywki fryzjerskie
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.