Testery z Allegro - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-12, 15:02   #31
tinkaaa
Raczkowanie

Dot.: Testery z Allegro

Cytat:
Napisane przez konfitura
A ja mam znajomych w Stanach, którzy zaopatrują mnie od czasu do czasu w wybrane perfumy i jeśli u nas perfumy kosztują 300 zł to u nich w perfumeriach duuużo taniej. Czy to znaczy, że kupują mi podróby? A co z perfumeriami w Anglii? W danym czasie można kupić dobre perfumy za bezcen porównując z polskimi cenami w dobrych perfumeriach Dalej mamy bezcłówki itd.
Dlatego dziwna jest teoria, że jeśli coś jest tańsze niż w [polskiej] perfumerii to jest na pewno podróbą.
A gdzie ja napisalam cos o "polskich perfumeriach"?
Napisalam,ze oryginalne perfumy mozna kupic jedynie w dobrych perfumeriach. Niewazne gdzie. Czy to bedzie Anglia, czy Stany, Niemcy (gdzie tez jest troche taniej),czy Polska.
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 15:06   #32
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinkaaa
Napisalam,ze oryginalne perfumy mozna kupic jedynie w dobrych perfumeriach. Niewazne gdzie. Czy to bedzie Anglia, czy Stany, Niemcy (gdzie tez jest troche taniej),czy Polska.
Tak można wywnioskować z Twoich postów.

Jeśli ja dostanę perfumy z amerykańskiej lub brytyjskiej perfumerii, nie podpasują mi i wystawię je na Allegro za cenę niższą niż w polskiej perfumerii to znaczy, że oferuje podróbę?

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 17:17   #33
Pomadka
Zakorzenienie

Wink Dot.: Testery z Allegro

Cytat:
Napisane przez konfitura
Tak można wywnioskować z Twoich postów.

Jeśli ja dostanę perfumy z amerykańskiej lub brytyjskiej perfumerii, nie podpasują mi i wystawię je na Allegro za cenę niższą niż w polskiej perfumerii to znaczy, że oferuje podróbę?
Jak najbardziej.
Stary 2006-04-12, 17:26   #34
szukate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinkaaa
tinkaaa www.strawberrynet.com.

Wejdź na te strone i zerknij na ceny perfum....czy to według Ciebie podróby???I maja zbliżoną cene do tych na allegro...chyba jednak Twój kolega mało wie...
szukate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 17:55   #35
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

oj ciekawy wątek się zrobił ja też kupiłam perfumy za więcej niż jestem zmuszona sprzedać, bo popyt reguluje ceny
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 15:57   #36
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Blue, to ruszaj do ataku zanim ktoś znowu sprzątnie CI perfumy.
Wydaję mi się, że cena LL jest dość atrakcyjna-przystępna, bo jak patrzę na inne oferty powyżej 15o, zł, to można się głowić... L'or też ma ok. cenę.
musze się pochwalic że ruszyłam do ataku i kupiłam tester L'or, ale Lolitę już produkt pudełko bardzo mi się podoba obie 100ml
z L'or z łatwością można odkleić naklejkę tester, orginalne jak najbardziej
teraz czaję sie na Baby Doll

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 16:23   #37
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
musze się pochwalic że ruszyłam do ataku i kupiłam tester L'or, ale Lolitę już produkt pudełko bardzo mi się podoba
Też sobie zachowałam pudełko od Lolity. Jest takie bajeczne.

Ciesz się zakupami, bo są naprawdę fajne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 21:58   #38
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkaaa
Ale jak sie chce, w sumie zawsze mozna wierzyc,ze sie kupuje oryginalny produkt...
Nie trzeba wierzyć, można sprawdzić porównując z zapachami w Douglasie, Sephorze czy innej perfumerii.
Stary 2009-07-03, 12:52   #39
RECDJ
Przyczajenie

roznia sie glownie tym iz...
tester moze byc podrobka... gdzie wystarczy napisac
"tester" i prawa autorskie do produktu stanowia
drugoplanowa role...
glownie testery maja slabszy zapach od oryginalow - bo
temu tez sluza do "zapoznania" sie z produktem...
i co najwazniejsze jezeli chodzi o testery te
oryginalne - ich sprzedaz jest nielegalna - poniewaz
producent czasami daje je gratis do zamowien w celu
malej reklamy w punkcie sprzedazy...
RECDJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 12:59   #40
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez RECDJ Pokaż wiadomość
drugoplanowa role...
ale w jakim sensie moze? ze jest to dozwolone prawnie czy ze podrabia sie testery, nie zas nietestery?

Cytat:
juz przyzwyczailam sie do glosow, jakoby tester byl silniejszy od nietestera - ale na odwrot to po raz pierwszy
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:42   #41
RECDJ
Przyczajenie

testery - ORYGINALNE firmowane przez dana marke... ktore nie sa na sprzedaz...

a te ktore są i ktore mozna zamowic [ bo normalnie NIEMOZNA ] sa to podroby oryginalnych kosmetykow... a raczej ich nazw... zapach przypomina dany badz jest niemalze identyczny...

i nawiazujac do drugiego pytania... psiknij sie testerem i nastepnego dnia oryginalem... zalozmy ze zapach maja zblizony... zobaczysz ktory ci wytrzyma do "konca imprezy" bo to gl wada testerow... pozdr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 16:08   #42
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkaaa Pokaż wiadomość
Mam nadzieje,ze wiecie,ze te wszystkie perfumy z allegro i innych tym podobnych zrodel, oferowane po znacznie nizszej cenie niz w perfumeriach sa podrobkami pochodzacymi min. z Turcji i Chin
Oryginalne perfumy mozna kupic jedynie w perfumeriach
Na szczęście my tutaj na Perfumach całkiem nieźle sobie radzimy z odróżnianiem oryginałów od podróbek, mamy też sprawdzonych sprzedawców, więc nie musimy się obawiać, że trafi nam się jakiś bubel. Do tej pory wszystko (poza jedną wpadką na samym początku mojej perfumeryjnej przygody), co kupowałam na Allegro było w 100% oryginalne i nie miałam nigdy żadnych zasterzeżeń. Zresztą nie ma siły, która zmusiłaby mnie drugi raz do kupienia Ogródka Nilowego 50 ml za 260 zł, albo 30 ml Prady za 220 zł (tak kiedyś płaciłam) kiedy teraz mogłabym je mieć za połowę tej ceny i to jak najbardziej oryginalne.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:

a te ktore są i ktore mozna zamowic [ bo normalnie NIEMOZNA ] sa to podroby oryginalnych kosmetykow... a raczej ich nazw... zapach przypomina dany badz jest niemalze identyczny...

i nawiazujac do drugiego pytania... psiknij sie testerem i nastepnego dnia oryginalem... zalozmy ze zapach maja zblizony... zobaczysz ktory ci wytrzyma do "konca imprezy" bo to gl wada testerow... pozdr
Testery nigdy nie są na sprzedaż (i jest to wyraźnie napisane na nalepce), ale są sprzedawane i nie znaczy to wcale, że nie są oryginalne. A zawartość testera niczym, absolutnie niczym nie różni się od normalnych perfum. To dokładnie to samo
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 19:43   #43
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
drugoplanowa role...
i co najwazniejsze jezeli chodzi o testery te
oryginalne - ich sprzedaz jest nielegalna - poniewaz
producent czasami daje je gratis do zamowien w celu
malej reklamy w punkcie sprzedazy...

RECDJ, co ty k... wiesz o perfumach?

Kocham czytac opinie takich "znawców" jak RECDJ - którzy oryginały perfum rozpoznają po ....miejscu ich zakupu.

A na marginesie , siedzę sobie i pachnę zaaplikowanym prze południem Silver Rain La Prairie kupionym na allegro za ok. 65% ceny jaką mają w Douglasie.
Ale to pewnie podróba a 9 godzin pachnie przez przypadek.
Na nadgarstku testuję, dostarczony dzisiaj tester nowego zapachu Valentino Valentino edp , który siedzi już piatą godzinę na skórze i jakoś nie chce przestac pachnieć.

Oczywiście podróbki tez są sprzedawane na allegro. Uzytkownicy oryginalnych zapachów nie maja większych trudności z odróznieniem podróbek od oryginałów.
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

juz przyzwyczailam sie do glosow, jakoby tester byl silniejszy od nietestera - ale na odwrot to po raz pierwszy
Ja tez po raz pierwszy , no cóz dziwnymi drogami wyobraźnia niektórych chadza: Na dodatek logiki w niej za grosz.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-07-03 o 19:57 Powód: Dopisek
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 19:55   #44
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość

Kocham czytac opinie takich "znawców" jak RECDJ - którzy oryginały perfum rozpoznają po ....miejscu ich zakupu.

A na marginesie , siedzę sobie i pachnę zaaplikowanym prze południem Silver Rain La Prairie kupionym na allegro za ok. 65% ceny jaką mają w Douglasie.
Ale to pewnie podróba a 9 godzin pachnie przez przypadek.
Na nadgarstku testuję, dostarczony dzisiaj tester nowego zapachu Valentino Valentino edp , który siedzi już piatą godzinę na skórze i jakoś nie chce przestac pachnieć.

Oczywiście podróbki tez są sprzedawane na allegro. Uzytkownicy oryginalnych zapachów nie maja większych trudności z odróznieniem podróbek od oryginałów.

Po co ten wykład RC...? skąd Ty masz takie informacje? tutaj Wizażanki kupują oryginalne testery z Allegro od niepamiętnych czasów. Uzupełnij wiedzę a potem się wypowiadaj.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 20:09   #45
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

testery mozna kupić u dystrybutorów, w dyskontach , perfumeryjnych itp.
One nie są jedynie przeznaczone do datalicznej sprzedazy. I tyle.
Stary 2009-07-03, 20:39   #46
wredziulek
Zadomowienie

Cytat:

To było w stylu Lindy!
Właśnie podziwiałam cierpliwość dziewczyn tłumaczących "oczywiste oczywistości" jakimś pseudoznawcom. Wszak te słowa same się cisną na usta! Nadał by się jeszcze inny klasyk: "nie chce mi się z tobą gadać"
wredziulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 21:24   #47
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
po pierwsze primo - tester to rowniez oryginal, jeno testerowej wersji po prostu
po drugie primo - naprawde sadzisz, ze istnieja dwa oddzielne zrodla napelnianiania flakonow?
po trzecie primo - jak slusznie zauwazyla ROZ - ter - KA - logiki kompletnie brak w gloszonym przez Ciebie pogladzie... gdyby faktycznie tak bylo - ze testery bylyby slabsze od nietesterow - wowczas producenci dzialaliby niejako na swoja niekorzysc (juz szybciej broni sie wersja odwrotna).

i po czwarte primo:
Cytat:
... zalozmy ze zapach maja zblizony...
tym to mnie rozlozyles na lopatki
Stary 2009-07-04, 05:07   #48
RECDJ
Przyczajenie

heh skad ja k...a wiem cos o perfumach? cytuje tu mojego poprzednika/poprzedniczke - bo nimi handluje - i nie jako sklep... a to sklepy sie u mnie zaopatrują

po drugie... jezeli co niektorzy wola WIEKSZĄ woń testera co glownie przeklada się na wieksza zawartosc alkocholu bo tym sie glownie roznia... to gratuluje... ja osobiscie wole pachniec a nie dusic osoby obok mnie moim nowo zakupionym zapachem...

a slabsze mialem na mysli nie ze wzgledu na intensywnosc zapachu a na jego oryginalna trwalosc bo to co pachnie na poczatku niepchnie tak samo po 9 godzinach mieszania sie zapachow w pubie... oryginaly odziwo stawiaja wiekszy opror... i ciagle pachna swoja nutą - a nie alkocholem i podstawową linią...

tak testery sa takze oryginalne - ale oficjalnie niemozna sobie kupic od dystrybutorow/producenta 1000szt testerow... tylko 1000szt oryginalnego produktu i dostaje sie albo gratis do tego 1/10 testerow albo sie dokupuje oficjalna ilosc ale nigdy niemozna kupic ich osobno... chyba ze dany dystrybutor sobie chowal je na magazxynie i nagle sprzeda CI swoje zapasy.

a co do rozlewania ich - wolalbym aby ktos pomyslal chwile bo jak sie cos chce - to zawsze mozna... a w turcji wiele mozna bo zrobic buteleczke z napisem lacoste to zaden problem nawet w polsce... wlac 50% oryginalnego produktu dodac wiecej alkocholu i polaczyc z wodą tez zaden problem i mamy sobie "tester na allegro" - pachnie tak samo ale hmmm intensywniej? [ poprzednik wlasnie cytowal ciekawy text "zapach maja zblizony" on bez powodu niezostal napisany ] co jak zauwazylem wielu osobom chociazby czytajace to forum nieprzeszkadza i ot tyle na temat - co niektorzy sie tak zachwycili milymi cenami ze zapominaja wlasnie o tych rzeczach - ja gustuje w oryginalach sygnowanych odp papierami przez producenta i co wazne wole by ktos powiedzial ma pan mily/ciekawy zapach a nie "o ja pierd... co za koles - nosa niema czy jak" bo sie juz zdarzaly takie przypadki jak moj klient wyperfumowal sie podrabianym tomem taylorem - pozdrawiam

Edytowane przez RECDJ
Czas edycji: 2009-07-04 o 05:15
Stary 2009-07-04, 08:42   #49
Murszafka
To ja :)

REDCJ, moze ja jestem wredna, ale polecam slownik ortograficzny. Poza tym kiedy poczytasz watek o tym, co nam sie nie podoba w perfumeriach, zobaczysz, ze fakt pracy przy perfumach wcale nie jest legitymacja do wiedzy o nich... Nawet nie zawsze do wiedzy o handlu.
Poza tym tak sie sklada, ze alkoHol wyparowuje (chemia, 6 klasa podstawowki) dosc szybko, wiec nie ma szans go czuc po kilku minutach, a co dopiero godzinach.
Uwag mam jeszcze mase, ale sie spiesze i nie dam rady wszystkich wypisac

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 09:22   #50
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
ale oficjalnie niemozna sobie kupic od dystrybutorow/producenta 1000szt testerow... tylko 1000szt oryginalnego produktu i dostaje sie albo gratis do tego 1/10 testerow albo sie dokupuje oficjalna ilosc ale nigdy niemozna kupic ich osobno... chyba ze dany dystrybutor sobie chowal je na magazxynie i nagle sprzeda CI swoje zapasy.
tylko w tym punkcie zgadzam się z RECDJ, zastanawia mnie skąd się biorą aukcje , np ostatnio widziałam 40 sztuk testerów Euphorii. Dla mnie taka oferta "śmierdzi", poza tym powiedzmy sobie szczerze:90% testerów oferowanych na all to są testery ukradzione/wyniesione/przywłaszczone sobie przez pracowników perfumerii a zatem kupowanie ich jest paserstwem - teoretycznie nieumyślnym - ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, w jaki sposób można oferować tester, który nota bene także ma napis "not for sale"
Podobnie jest jak kupujemy coś po bardzo okazyjnej cenie," bo ma rozerwaną folię" - wiadomo dlaczego...

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 12:34   #51
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a slabsze mialem na mysli nie ze wzgledu na intensywnosc zapachu a na jego oryginalna trwalosc bo to co pachnie na poczatku niepchnie tak samo po 9 godzinach mieszania sie zapachow w pubie... oryginaly odziwo stawiaja wiekszy opror... i ciagle pachna swoja nutą - a nie alkocholem i podstawową linią...
Ty chyba nadal nie rozumiesz, co mnie uderzylo w Twej wysnutej na poczatku, karkolomnej, tezie - mianowicie utrzymujesz, ze producenci zapachow maja na swym stanie po dwie rozlewnie - z jednej napelniaja flakony nietesterowe, z drugiej testery - przy czym w tej drugiej rozlewni nie jest ten sam, ale "zblizony" (...) znaczy, ze jak - ze tester, dajmy na to, J'adore, wystawiony w Douglasie, jest tylko podobny do nietestera, a do tego malo trwaly? tak na logike - pomysl czy ktos przy zdrowych zmyslach pokusilby sie o taka strategie? przeciez chyba bym z siebie wyszla, gdyby sie okazalo po zakupie - niechaj juz bedzie wzminakowanego J'adore, ze zapach jest nieco inny
produkt testerowy to przecie taka sama flacha jak nietester, jeno ma napis "tester" i zaoszczedzono przy nim na korku
Stary 2009-07-04, 13:40   #52
wredziulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
tylko w tym punkcie zgadzam się z RECDJ, zastanawia mnie skąd się biorą aukcje , np ostatnio widziałam 40 sztuk testerów Euphorii. Dla mnie taka oferta "śmierdzi", poza tym powiedzmy sobie szczerze:90% testerów oferowanych na all to są testery ukradzione/wyniesione/przywłaszczone sobie przez pracowników perfumerii a zatem kupowanie ich jest paserstwem - teoretycznie nieumyślnym - ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, w jaki sposób można oferować tester, który nota bene także ma napis "not for sale"
Podobnie jest jak kupujemy coś po bardzo okazyjnej cenie," bo ma rozerwaną folię" - wiadomo dlaczego...
Jeżeli ktoś prowadzi perfumerię internetową, to też zapewne dostaje testery. Co powinien z nimi robić, skoro sprzedawać nie może?
Sądzę, że sprawdzeni użytkownicy z allegro prowadzący działalność gospodarczą nie trudnią się drobnymi kradzieżami...
Stary 2009-07-04, 19:29   #53
RECDJ
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
REDCJ, moze ja jestem wredna, ale polecam slownik ortograficzny. Poza tym kiedy poczytasz watek o tym, co nam sie nie podoba w perfumeriach, zobaczysz, ze fakt pracy przy perfumach wcale nie jest legitymacja do wiedzy o nich... Nawet nie zawsze do wiedzy o handlu.
Poza tym tak sie sklada, ze alkoHol wyparowuje (chemia, 6 klasa podstawowki) dosc szybko, wiec nie ma szans go czuc po kilku minutach, a co dopiero godzinach.
Uwag mam jeszcze mase, ale sie spiesze i nie dam rady wszystkich wypisac
nierozumiem tego zdania "ze alkohol wyparowuje dosc szybko" ... ale co to ma do tego iz zawarty jest w kosmetykach ba zwl jako GLOWNY skladnik... dlaczego? by wzmocnic zapach... chyba ktos niepoczytal lektory zwiazanej z produkcja kosmetykow.

Cytat:
Napisane przez siarka40
Ty chyba nadal nie rozumiesz, co mnie uderzylo w Twej wysnutej na poczatku, karkolomnej, tezie - mianowicie utrzymujesz, ze producenci zapachow maja na swym stanie po dwie rozlewnie - z jednej napelniaja flakony nietesterowe, z drugiej testery - przy czym w tej drugiej rozlewni nie jest ten sam, ale "zblizony" (...) znaczy, ze jak - ze tester, dajmy na to, J'adore, wystawiony w Douglasie, jest tylko podobny do nietestera, a do tego malo trwaly? tak na logike - pomysl czy ktos przy zdrowych zmyslach pokusilby sie o taka strategie? przeciez chyba bym z siebie wyszla, gdyby sie okazalo po zakupie - niechaj juz bedzie wzminakowanego J'adore, ze zapach jest nieco inny
produkt testerowy to przecie taka sama flacha jak nietester, jeno ma napis "tester" i zaoszczedzono przy nim na korku
ktos tu ma chyba problemy ze zrozumieniem textu...

producent sam produkuje oryginalne perfumy sygnowane jako TESTERY...
i sa tez ludzie ktorzy zajmuja sie podrobkami... a najlepiej podrobke zrobic na zasadzie testera... gdzie wystarczy dopisac "lacoste tester" i nikt do praw autorskich danego kosmetyku ci sie nieprzypiepszy... a produkcja glownie odbywa sie na zasadzie dolewania alkoholu bo to na tyle neutralny skladnik kosmetyku ze w zwiekszonej ilosci powoduje wieksza won czyt bardziej dusząca... co jak zauwazyl inny uczestnik tego forum... dosc szybko wyparowuje...zwl z ciala na ktorym sie juz znajduje przez co traci efekt, dzieki ktoremu oryginalny perfum pozbawiony takiej ilosci alkocholu utrzymuje sie na ciele/ubraniu znacznie dluzej

i przez co reansumujac WG MNIE zawsze lepiej zainwestowac w oryginal bo wiem ze mam zapach ktory chce... a nie ktory byc moze mam... te pare zlotych [ zwl omijajac wysylke ] wole dolozyc do oryginalu i miec spokoj... gdybym byl zwyklym klientem

Edytowane przez RECDJ
Czas edycji: 2009-07-04 o 19:32
Stary 2009-07-04, 19:42   #54
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez wredziulek Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś prowadzi perfumerię internetową, to też zapewne dostaje testery. Co powinien z nimi robić, skoro sprzedawać nie może?
Sądzę, że sprawdzeni użytkownicy z allegro prowadzący działalność gospodarczą nie trudnią się drobnymi kradzieżami...
Nawet jeśli ktoś ma perfumerię internetową to wg mnie testerów nie powinien sprzedawać. Jak nie wie co z nimi zrobić, to myślę, że próbki z testerów dodawane do zakupów na pewno by ucieszyły kupujących.
Oryginalne próbki też nie są przeznaczone na sprzedaż.

Poza tym to wiem od wielu osób, że pracownicy perfumerii w moim mieście sprzedają testery i próbki. Miałam nawet w ręku listę - cennik testerów perfum, testerów z pielegnacji i makijazu marek ekskluzywnych.
Dla mnie to zwykła kradzież. Dlatego nie kupuję ani testerów ani próbek.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 20:06   #55
wredziulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Nawet jeśli ktoś ma perfumerię internetową to wg mnie testerów nie powinien sprzedawać. Jak nie wie co z nimi zrobić, to myślę, że próbki z testerów dodawane do zakupów na pewno by ucieszyły kupujących.
Oryginalne próbki też nie są przeznaczone na sprzedaż.
Jak ktoś coś zwija z pracy, to oczywiście, że to kradzież. Natomiast z opinią w cytacie się nie zgadzam - skoro delikwent kupuje produkty i dostaje do tego tester, to ów tester staje się jego własnością. W związku z tym może z nim zrobić co chce.
Stary 2009-07-05, 15:51   #56
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
...
Cytat:
heh skad ja k...a wiem cos o perfumach? cytuje tu mojego poprzednika/poprzedniczke - bo nimi handluje - i nie jako sklep... a to sklepy sie u mnie zaopatrują

po drugie... jezeli co niektorzy wola WIEKSZĄ woń testera co glownie przeklada się na wieksza zawartosc alkocholu bo tym sie glownie roznia... to gratuluje... ja osobiscie wole pachniec a nie dusic osoby obok mnie moim nowo zakupionym zapachem...

pozdrawiam

tak, tak, testery maja słabszy zapach od produktów bo słuza to przetestowania produktu tym tokiem myśłenia w salonie samochodowym dają ci testowo pojezdzić samochodem o słabszej konstrukcji do tego , ktory zamierzasz kupić bo test służy tylko do "zapoznania" się z produktem - taki wniosek mozna wysnuć z twoich wywodów.

1. Tester to taki sam oryginał jak produkt tyle,że zazwyczaj bez korka i z napisem tester.Bywaja na allegro w niewielkiej ilości. Bywaja też podrabiane zarówno testery jak i produkty.Część z nas regularnie zglasza takie aukcje pracownikom allegro , w celu ich usunięcia. Nie kupujemy , nie używamy i nie tolerujemy podróbek, ani tzw, zapachów alternatywnych.

2.Regularne uzytkowniczki tego wątku, są koneserkami perfum , niektóre od wielu lat, nie jest dla nich problemem rozróżnienie oryginałów od podróbek , tak testerów jak i produktów. Swoje doświadczenie opierają na dobrej znajmości szczegółów wyglądu jak i zapachu perfum kupowanych nie tylko na allegro , ale również w perfumeriach internetowych , w tym rónież zagranicznych , a także w sklepach perfumeryjnych : Douglasie,Sephorze, Galilu, Marionaudzie , czy firmowych salonach producentów tak w kraju jak i na całym świecie.
Znają zapachy firm , o których Ty nawet sie nie słyszałeś.. Niektóre potrafią znakomicie rozróznić poszczególne składniki zapachów. Mają widzę na temat perfum o jakiej ci się nie śniło. Są tez wyroczniami dla poczatkujących uzytkowniczek tego forum.

Pouczanie ich przez Ciebie jest śmieszne i denerwujące.

3. natomiast , co do alkoholu w perfumach jest dokładnie odwrotnie , im więcej alkoholu w perfumach tym słabszy i często mniej trwały zapach , bo stężenia olejków zapachowych są mniejsze. Zazwyczaj najtrwalsze i najintensywniejsze są perfumy w formie tzw. ekstraktu a to dlatego , ze mają więcej koncentratu zapachowego a mniej alkoholu. I tak : w ekstrakcie jest to od 15 - 30 % koncentratu, w wodzie toaletowej zazwyczaj od 5-8 %.
Ponadto trwałość zapachu zalezy od składników w nim użytych a także od chemii skóry osoby , ktora ich uzywa, gdyż perfumy reagują ze skórą.

4. co do zmieniania się zapachu po kilku godzinach na skórze, to oryginalne perfumy zazwyczaj zmieniają swój zapach i ewoluuja na skórze, poza tak zwnymi zapachami jednoliniowymi. Tradycyjnie perfumy mają tzw.
linię głowy - najbardziej ulotną , następnie
linię serca - gdzie zapach rozwija się w pełni ,
oraz linię bazy - w której występują składniki , pełniące dodatkowo rolę utrwalacza zapachu jak np. pizmo, cyvet czy żywice.
Ta nuta trwa najdłużej , nie mniej różni się zazwyczaj od poprzednich.
To podróbki perfum pachną ciagle tak samo! Zazwyczaj krótko , ale widziałam podróbki , które pachniały kilka godzin ! Tyle ,ze zapach się nie zmieniał i oczywiście różnił od oryginału.

Zapachy jednoliniowe to np. Light Blue Dolce & Gabanna , pachnie cały czas tak samo , łatwiej go też podrobic. Chociaz oczywiście nawet nalepsza podróbka nie wytrzyma porównania z oryginałem.

Zanim się coś napisze, wypada coś wiedzieć, a nie pisać bzdury.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-07-05 o 15:57
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 05:20   #57
RECDJ
Przyczajenie

Cytat:
tak, tak, testery maja słabszy zapach od produktów bo słuza to przetestowania produktu tym tokiem myśłenia w salonie samochodowym dają ci testowo pojezdzić samochodem o słabszej konstrukcji do tego , ktory zamierzasz kupić bo test służy tylko do "zapoznania" się z produktem - taki wniosek mozna wysnuć z twoich wywodów.
samochody to nie perfumy... ale repliki tez im fajnie wychodzą mimo, iż zamiast blachy mają żywice epoxydową...

Cytat:
1. Tester to taki sam oryginał jak produkt tyle,że zazwyczaj bez korka i z napisem tester.Bywaja na allegro w niewielkiej ilości. Bywaja też podrabiane zarówno testery jak i produkty.Część z nas regularnie zglasza takie aukcje pracownikom allegro , w celu ich usunięcia. Nie kupujemy , nie używamy i nie tolerujemy podróbek, ani tzw, zapachów alternatywnych.
to też o tym pisałem...

Cytat:
2.Regularne uzytkowniczki tego wątku, są koneserkami perfum , niektóre od wielu lat, nie jest dla nich problemem rozróżnienie oryginałów od podróbek , tak testerów jak i produktów. Swoje doświadczenie opierają na dobrej znajmości szczegółów wyglądu jak i zapachu perfum kupowanych nie tylko na allegro , ale również w perfumeriach internetowych , w tym rónież zagranicznych , a także w sklepach perfumeryjnych : Douglasie,Sephorze, Galilu, Marionaudzie , czy firmowych salonach producentów tak w kraju jak i na całym świecie.
wykladowcy na uczelniach myslą podobnie... papierek to jedno - wiedza to drugie...

Cytat:
Znają zapachy firm , o których Ty nawet sie nie słyszałeś..
nieznasz mnie - więc dlaczego sugerujesz ze o czyms nieslyszalem? napewno tez slyuszalem wiele rzeczy o ktorych wy/one/ty niemacie pojecia... hm... dziwna sugestia jak na kogos kto "poucza"...

Cytat:
Niektóre potrafią znakomicie rozróznić poszczególne składniki zapachów. Mają widzę na temat perfum o jakiej ci się nie śniło. Są tez wyroczniami dla poczatkujących uzytkowniczek tego forum.
ja natomiast tego napewno niepotrafię j.w

Cytat:
Pouczanie ich przez Ciebie jest śmieszne i denerwujące.
a moze poprostu zlamalem ogolne przekonania? zawsze wieaze sie to z dziwna aprobatą... handluje tym troche... i wiem co ludzie wyprawiają z TESTERAMI o ktorych mowa... i jedyne co robię to się z tym dzielę tutaj... i nikomu niemowię, że jego przekonania są śmieszne...

Cytat:
3. natomiast , co do alkoholu w perfumach jest dokładnie odwrotnie , im więcej alkoholu w perfumach tym słabszy i często mniej trwały zapach...
takze o tym pisalem... kwestia zrozumienia... alkohol powoduje zmniejszenie kazdej z nut do tego szybko wyparowuje i na skorze pozostaje w dziwnie malym stezeniu... tak dzialaja wlasnie podrobki... co z kolei na poczatku "degutacji zapachu" moze wydawac się intensywne...

Cytat:
4. co do zmieniania się zapachu po kilku godzinach na skórze, to oryginalne perfumy zazwyczaj zmieniają swój zapach i ewoluuja na skórze, poza tak zwnymi zapachami jednoliniowymi. Tradycyjnie perfumy mają tzw.
linię głowy - najbardziej ulotną , następnie
linię serca - gdzie zapach rozwija się w pełni ,
oraz linię bazy - w której występują składniki , pełniące dodatkowo rolę utrwalacza zapachu jak np. pizmo, cyvet czy żywice.
Ta nuta trwa najdłużej , nie mniej różni się zazwyczaj od poprzednich.
To podróbki perfum pachną ciagle tak samo! Zazwyczaj krótko , ale widziałam podróbki , które pachniały kilka godzin ! Tyle ,ze zapach się nie zmieniał i oczywiście różnił od oryginału.

Zapachy jednoliniowe to np. Light Blue Dolce & Gabanna , pachnie cały czas tak samo , łatwiej go też podrobic. Chociaz oczywiście nawet nalepsza podróbka nie wytrzyma porównania z oryginałem.
j.w ale za lekcje i tak dziekuję napewno się przyda mnie i wielu osobom...

Edytowane przez RECDJ
Czas edycji: 2009-07-06 o 05:22
Stary 2009-07-06, 09:49   #58
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
i w tej jednej kwestii sie zgadzamy

Cytat:
i sa tez ludzie ktorzy zajmuja sie podrobkami... a najlepiej podrobke zrobic na zasadzie testera... gdzie wystarczy dopisac "lacoste tester" i nikt do praw autorskich danego kosmetyku ci sie nieprzypiepszy... a produkcja glownie odbywa sie na zasadzie dolewania alkoholu bo to na tyle neutralny skladnik kosmetyku ze w zwiekszonej ilosci powoduje wieksza won czyt bardziej dusząca... co jak zauwazyl inny uczestnik tego forum... dosc szybko wyparowuje...zwl z ciala na ktorym sie juz znajduje przez co traci efekt, dzieki ktoremu oryginalny perfum pozbawiony takiej ilosci alkocholu utrzymuje sie na ciele/ubraniu znacznie dluzej

i przez co reansumujac WG MNIE zawsze lepiej zainwestowac w oryginal bo wiem ze mam zapach ktory chce... a nie ktory byc moze mam... te pare zlotych [ zwl omijajac wysylke ] wole dolozyc do oryginalu i miec spokoj... gdybym byl zwyklym klientem
ja rozumiem, ze mozna podrobic testery - i tego od poczatku nie kwestionowalam - jeno ze Ty uparcie twierdziles, ze oryginalny tester to nie ten sam produkt co oryginalny nietester (a przecie to jest to samo, jak w pysk strzelil, po prostu ma naklejke "tester").

tak w ogole, to sie zastanawiam, jaka perfumerie stacjonarna reprezentujesz
Stary 2009-07-06, 10:11   #59
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
nierozumiem tego zdania "ze alkohol wyparowuje dosc szybko" ... ale co to ma do tego iz zawarty jest w kosmetykach ba zwl jako GLOWNY skladnik... dlaczego? by wzmocnic zapach... chyba ktos niepoczytal lektory zwiazanej z produkcja kosmetykow.

bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 11:00   #60
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
dobre spostrzezenie
Poza tym facet nie całkiem rozumie , co czyta i na tym zakończyłabym dyskusję

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości