![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Testery z Allegro
Cytat:
Napisalam,ze oryginalne perfumy mozna kupic jedynie w dobrych perfumeriach. Niewazne gdzie. Czy to bedzie Anglia, czy Stany, Niemcy (gdzie tez jest troche taniej),czy Polska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ja dostanę perfumy z amerykańskiej lub brytyjskiej perfumerii, nie podpasują mi i wystawię je na Allegro za cenę niższą niż w polskiej perfumerii to znaczy, że oferuje podróbę?
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wejdź na te strone i zerknij na ceny perfum....czy to według Ciebie podróby???I maja zbliżoną cene do tych na allegro...chyba jednak Twój kolega mało wie...
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
oj ciekawy wątek się zrobił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z L'or z łatwością można odkleić naklejkę tester, orginalne jak najbardziej teraz czaję sie na Baby Doll
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesz się zakupami, bo są naprawdę fajne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
roznia sie glownie tym iz...
tester moze byc podrobka... gdzie wystarczy napisac "tester" i prawa autorskie do produktu stanowia drugoplanowa role... glownie testery maja slabszy zapach od oryginalow - bo temu tez sluza do "zapoznania" sie z produktem... i co najwazniejsze jezeli chodzi o testery te oryginalne - ich sprzedaz jest nielegalna - poniewaz producent czasami daje je gratis do zamowien w celu malej reklamy w punkcie sprzedazy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
są testery - ORYGINALNE firmowane przez dana marke... ktore nie sa na sprzedaz...
a te ktore są i ktore mozna zamowic [ bo normalnie NIEMOZNA ] sa to podroby oryginalnych kosmetykow... a raczej ich nazw... zapach przypomina dany badz jest niemalze identyczny... i nawiazujac do drugiego pytania... psiknij sie testerem i nastepnego dnia oryginalem... zalozmy ze zapach maja zblizony... zobaczysz ktory ci wytrzyma do "konca imprezy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
RECDJ, co ty k... wiesz o perfumach? Kocham czytac opinie takich "znawców" jak RECDJ - którzy oryginały perfum rozpoznają po ....miejscu ich zakupu. A na marginesie , siedzę sobie i pachnę zaaplikowanym prze południem Silver Rain La Prairie kupionym na allegro za ok. 65% ceny jaką mają w Douglasie. Ale to pewnie podróba a 9 godzin pachnie przez przypadek. Na nadgarstku testuję, dostarczony dzisiaj tester nowego zapachu Valentino Valentino edp , który siedzi już piatą godzinę na skórze i jakoś nie chce przestac pachnieć. Oczywiście podróbki tez są sprzedawane na allegro. Uzytkownicy oryginalnych zapachów nie maja większych trudności z odróznieniem podróbek od oryginałów. Cytat:
![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-07-03 o 19:57 Powód: Dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co ten wykład RC...? skąd Ty masz takie informacje? tutaj Wizażanki kupują oryginalne testery z Allegro od niepamiętnych czasów. Uzupełnij wiedzę a potem się wypowiadaj.
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
testery mozna kupić u dystrybutorów, w dyskontach , perfumeryjnych itp.
One nie są jedynie przeznaczone do datalicznej sprzedazy. I tyle.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() po drugie primo - naprawde sadzisz, ze istnieja dwa oddzielne zrodla napelnianiania flakonow? ![]() po trzecie primo - jak slusznie zauwazyla ROZ - ter - KA - logiki kompletnie brak w gloszonym przez Ciebie pogladzie... gdyby faktycznie tak bylo - ze testery bylyby slabsze od nietesterow - wowczas producenci dzialaliby niejako na swoja niekorzysc (juz szybciej broni sie wersja odwrotna ![]() i po czwarte primo: tym to mnie rozlozyles na lopatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
heh skad ja k...a wiem cos o perfumach? cytuje tu mojego poprzednika/poprzedniczke - bo nimi handluje - i nie jako sklep... a to sklepy sie u mnie zaopatrują
![]() po drugie... jezeli co niektorzy wola WIEKSZĄ woń testera co glownie przeklada się na wieksza zawartosc alkocholu bo tym sie glownie roznia... to gratuluje... ja osobiscie wole pachniec a nie dusic osoby obok mnie moim nowo zakupionym zapachem... a slabsze mialem na mysli nie ze wzgledu na intensywnosc zapachu a na jego oryginalna trwalosc bo to co pachnie na poczatku niepchnie tak samo po 9 godzinach mieszania sie zapachow w pubie... oryginaly odziwo stawiaja wiekszy opror... i ciagle pachna swoja nutą - a nie alkocholem i podstawową linią... tak testery sa takze oryginalne - ale oficjalnie niemozna sobie kupic od dystrybutorow/producenta 1000szt testerow... tylko 1000szt oryginalnego produktu i dostaje sie albo gratis do tego 1/10 testerow albo sie dokupuje oficjalna ilosc ale nigdy niemozna kupic ich osobno... chyba ze dany dystrybutor sobie chowal je na magazxynie i nagle sprzeda CI swoje zapasy. a co do rozlewania ich - wolalbym aby ktos pomyslal chwile bo jak sie cos chce - to zawsze mozna... a w turcji wiele mozna ![]() ![]() Edytowane przez RECDJ Czas edycji: 2009-07-04 o 05:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
To ja :)
|
REDCJ, moze ja jestem wredna, ale polecam slownik ortograficzny. Poza tym kiedy poczytasz watek o tym, co nam sie nie podoba w perfumeriach, zobaczysz, ze fakt pracy przy perfumach wcale nie jest legitymacja do wiedzy o nich... Nawet nie zawsze do wiedzy o handlu.
Poza tym tak sie sklada, ze alkoHol wyparowuje (chemia, 6 klasa podstawowki) dosc szybko, wiec nie ma szans go czuc po kilku minutach, a co dopiero godzinach. Uwag mam jeszcze mase, ale sie spiesze i nie dam rady wszystkich wypisac ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Podobnie jest jak kupujemy coś po bardzo okazyjnej cenie," bo ma rozerwaną folię" - wiadomo dlaczego...
![]() |
![]() |
#51 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() produkt testerowy to przecie taka sama flacha jak nietester, jeno ma napis "tester" i zaoszczedzono przy nim na korku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sądzę, że sprawdzeni użytkownicy z allegro prowadzący działalność gospodarczą nie trudnią się drobnymi kradzieżami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
producent sam produkuje oryginalne perfumy sygnowane jako TESTERY... i sa tez ludzie ktorzy zajmuja sie podrobkami... a najlepiej podrobke zrobic na zasadzie testera... gdzie wystarczy dopisac "lacoste tester" i nikt do praw autorskich danego kosmetyku ci sie nieprzypiepszy... a produkcja glownie odbywa sie na zasadzie dolewania alkoholu bo to na tyle neutralny skladnik kosmetyku ze w zwiekszonej ilosci powoduje wieksza won czyt bardziej dusząca... co jak zauwazyl inny uczestnik tego forum... dosc szybko wyparowuje...zwl z ciala na ktorym sie juz znajduje przez co traci efekt, dzieki ktoremu oryginalny perfum pozbawiony takiej ilosci alkocholu utrzymuje sie na ciele/ubraniu znacznie dluzej i przez co reansumujac WG MNIE zawsze lepiej zainwestowac w oryginal bo wiem ze mam zapach ktory chce... a nie ktory byc moze mam... te pare zlotych [ zwl omijajac wysylke ] wole dolozyc do oryginalu i miec spokoj... gdybym byl zwyklym klientem Edytowane przez RECDJ Czas edycji: 2009-07-04 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Oryginalne próbki też nie są przeznaczone na sprzedaż. Poza tym to wiem od wielu osób, że pracownicy perfumerii w moim mieście sprzedają testery i próbki. Miałam nawet w ręku listę - cennik testerów perfum, testerów z pielegnacji i makijazu marek ekskluzywnych. Dla mnie to zwykła kradzież. Dlatego nie kupuję ani testerów ani próbek.
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Jak ktoś coś zwija z pracy, to oczywiście, że to kradzież. Natomiast z opinią w cytacie się nie zgadzam - skoro delikwent kupuje produkty i dostaje do tego tester, to ów tester staje się jego własnością. W związku z tym może z nim zrobić co chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, tak, testery maja słabszy zapach od produktów bo słuza to przetestowania produktu ![]() 1. Tester to taki sam oryginał jak produkt tyle,że zazwyczaj bez korka i z napisem tester.Bywaja na allegro w niewielkiej ilości. Bywaja też podrabiane zarówno testery jak i produkty.Część z nas regularnie zglasza takie aukcje pracownikom allegro , w celu ich usunięcia. Nie kupujemy , nie używamy i nie tolerujemy podróbek, ani tzw, zapachów alternatywnych. 2.Regularne uzytkowniczki tego wątku, są koneserkami perfum , niektóre od wielu lat, nie jest dla nich problemem rozróżnienie oryginałów od podróbek , tak testerów jak i produktów. Swoje doświadczenie opierają na dobrej znajmości szczegółów wyglądu jak i zapachu perfum kupowanych nie tylko na allegro , ale również w perfumeriach internetowych , w tym rónież zagranicznych , a także w sklepach perfumeryjnych : Douglasie,Sephorze, Galilu, Marionaudzie , czy firmowych salonach producentów tak w kraju jak i na całym świecie. Znają zapachy firm , o których Ty nawet sie nie słyszałeś.. Niektóre potrafią znakomicie rozróznić poszczególne składniki zapachów. Mają widzę na temat perfum o jakiej ci się nie śniło. Są tez wyroczniami dla poczatkujących uzytkowniczek tego forum. Pouczanie ich przez Ciebie jest śmieszne i denerwujące. 3. natomiast , co do alkoholu w perfumach jest dokładnie odwrotnie , im więcej alkoholu w perfumach tym słabszy i często mniej trwały zapach , bo stężenia olejków zapachowych są mniejsze. Zazwyczaj najtrwalsze i najintensywniejsze są perfumy w formie tzw. ekstraktu a to dlatego , ze mają więcej koncentratu zapachowego a mniej alkoholu. I tak : w ekstrakcie jest to od 15 - 30 % koncentratu, w wodzie toaletowej zazwyczaj od 5-8 %. Ponadto trwałość zapachu zalezy od składników w nim użytych a także od chemii skóry osoby , ktora ich uzywa, gdyż perfumy reagują ze skórą. 4. co do zmieniania się zapachu po kilku godzinach na skórze, to oryginalne perfumy zazwyczaj zmieniają swój zapach i ewoluuja na skórze, poza tak zwnymi zapachami jednoliniowymi. Tradycyjnie perfumy mają tzw. linię głowy - najbardziej ulotną , następnie linię serca - gdzie zapach rozwija się w pełni , oraz linię bazy - w której występują składniki , pełniące dodatkowo rolę utrwalacza zapachu jak np. pizmo, cyvet czy żywice. Ta nuta trwa najdłużej , nie mniej różni się zazwyczaj od poprzednich. To podróbki perfum pachną ciagle tak samo! Zazwyczaj krótko , ale widziałam podróbki , które pachniały kilka godzin ! Tyle ,ze zapach się nie zmieniał i oczywiście różnił od oryginału. Zapachy jednoliniowe to np. Light Blue Dolce & Gabanna , pachnie cały czas tak samo , łatwiej go też podrobic. Chociaz oczywiście nawet nalepsza podróbka nie wytrzyma porównania z oryginałem. Zanim się coś napisze, wypada coś wiedzieć, a nie pisać bzdury.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-07-05 o 15:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nieznasz mnie - więc dlaczego sugerujesz ze o czyms nieslyszalem? napewno tez slyuszalem wiele rzeczy o ktorych wy/one/ty niemacie pojecia... hm... dziwna sugestia jak na kogos kto "poucza"... Cytat:
a moze poprostu zlamalem ogolne przekonania? zawsze wieaze sie to z dziwna aprobatą... handluje tym troche... i wiem co ludzie wyprawiają z TESTERAMI o ktorych mowa... i jedyne co robię to się z tym dzielę tutaj... i nikomu niemowię, że jego przekonania są śmieszne... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez RECDJ Czas edycji: 2009-07-06 o 05:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Szef ds. Wymianek
|
i w tej jednej kwestii sie zgadzamy
![]() ![]() Cytat:
tak w ogole, to sie zastanawiam, jaka perfumerie stacjonarna reprezentujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
dobre spostrzezenie
![]() Poza tym facet nie całkiem rozumie , co czyta i na tym zakończyłabym dyskusję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.