|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Toruń
A wiecie może gdzie w Toruniu pocieniują mi długie włosy na całej długości bez robienia schodów? I za przystępną cenę?
|
|
#812 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Od dawna czytam posty na tym forum ale jakoś ciężko było cos napisać z racji tego, że jestem facetem. Ale, że od jakiegoś czasu coraz więcej tutaj facetów to zebrałem się na odwagę. Dodatkowo denerwuje mnie fakt, że w Toruniu ciężko znaleźć dobrego fryzjera nawet do krótkich włosów u mężczyzn, a co dopiero dla Was drogie panie. Poza tym zawsze mnie sprawa układania, farbowania i dobierania fryzury do twarzy i charakteru interesowała. Oj zdarzało mi się chodzić razem z fryzjerką nad głową mojego znajomego i doradzać jej co jeszcze mogłaby ściąć
hehe Na pewno bardzo mnie za to lubiła p.Karolina hehehe A co do tematu... Jako, że nie jestem z Torunia to ciężko było wybrać jakiś dobry salon. Może na razie nie będę pisał jaki salon testowałem (no chyba, że będziecie chcieli) bo nie byłem zadowolony. I ostatnio w mojej okolicy został otwarty salon NEW LOOK (na Koniuchach). Zastanawiam się czy do nich iść. Dodam, że wolałbym, aby ceny były przystepne. Choć jesli trafiłbym na fryzjera, który potrafiłby mnie rewelacyjnie obcinać to cena nie miałaby znaczenia. Sam bardzo chciałbym spróbować swoich sił w tym zawodzie, ale nie wiem od czego zacząć. Tym bardziej z racji mojego wieku (25lat) :P Ale zawsze się tym interesowałem i fascynuje mnie odpowiednie podejście "do włosa" Zawsze zadaję sobie pytanie dlaczego fryzjerzy idą na ilość a nie jakość. Przecież jesli ktoś jest zadowolony z fryzury to poleci salon znajomemu i ruch sam się nakręca. Do tego uśmiech i ekscytacja w oczach zadowlonej klientki/klienta powinien dawać jeszcze wiekszą satysfakcję fryzjerowi.
|
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
fabooster
Mozesz zapisac sie Policealnej szkoly na kierunek technik usług fryzjerskich. Początki to zawsze coś....Zrobisz 2 letnie studium a potem mozesz myslec o egzaminach czeladniczych itp..a potem na mistrza ))
|
|
|
|
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
Witam ;* udało mi się prześledzic wątek
![]() W głowie mi sie kręci od opinii. Wybieram się do fryzjera tak za niecały mesiąc. Włosy zapuszczam od roku a mam teraz na długośc szyi, może trochę dłuższe. Moja kuzynka która jest fryzjerką (nie ma salonu, obcina na wsi, w kuchni...) namówiła mnie ![]() zapuszczam od roku, rosną baaaardzo powoli ;( nie chcą sie układac. Gdy mi TO zrobiła włosy miałam do ramion, piekne, gęste, zdrowe. Teraz tez są b.gęste ale wyobraźcie sobie że zdrowe są tylko do ucha mniej więcej (tzn jak się ucho zaczyna ) jest jedno wielkie siano!Na szczęście grzywki nie miałam ruszanej, więc żeby jakoś wyglądac, zapuszczając włosy, robiłam fryzury z grzywką. Mieszkam baaardzo daleko od Torunia i w moim niedużym mieście mam 3 fryzjerów od których ZAWSZE wychodziłam zadowolona. Nie mam możliwości jeździc do domu (jakieś 2x w roku i to nie wiem kiedy to wypadnie) więc chciałam isc do fryzjera w Toruniu. Obciąc grzywke byłam w salonie na Podmurnej (zaraz od Pl.Teatralnego) bodajże Studio Plus ale nie wiem na 100% poprosiłam o obcięcie grzywki na prostą albo lekko zaokrągloną i podcięcie włosów które są zniszczone (czyli połowe haha) iii....Pani obcięła mi grzywkę stojąc do mnie bokiem, całe włosy skróciła o może 1cm, wyszłam jakbym w ogóle u fryzjera nie była. Dopiero w domu chłopak mi mówi- Ooooo...masz grzywke na ukos...? Yyyy...rzeczywiście gdy ją wyczesałam dobrze była widocznie krzywa!!! Wtedy była b.wietrzna pogoda więc nawet nie widziałam jak się w samochodach przeglądałam ![]() Kupe kasy a marny efekt.. W przerwie w pracy nast dnia pobiegłam do salonu p.Górnych na Jadwigi obciąc samą grzywkę. Byłam baardzo zadowolona z efektu, profesjonalne porady, ale! Żałuję (albo i nie bo dobrze mi jednak obcięli) że nie podziękowałam zanim siadłam na fotel! Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam!!! Wchodzę, grzecznie pytam "czy można? " pani taka blond z krótkimi włosami - "alez oczywiście, dziewczyny, która obetnie Panią?" Piły akurat kawę. "Jaaa...? Ja ost obcinałam, weź Ty" "Mi sie nie chce, no ale dobra" mogłam powiedziec "to ja nie przeszkadzam, dziekuję do widzenia" nie miały nikogo, były we 3 i miały problem ktora mi obetnie grzywkę!! I teraz moje pytanie- czy powinnam zaryzykowac i iśc tam obciąc moje włosy które są w fatalnym stanie? Mam podatne włosy, lekko falujące, na pewno nie mega proste, nie chcę używac prostownicy. W moim mieście gdy tłumaczyłam: mam podatne włosy, wywijają się, to zamiast strzępienia pani (moja kochana ) mówiła: ok, będzie "ciężka linia" dzięki temu włosy nie będą sie wywijac ale będą się dobrze układac i cieniowała tylko tyle żeby fryzura miała "kształt" Myślałam o salonie w Copernicusie ale nie wiem teraz już nic ![]() PRZEPRASZAM za mój długi post
![]() Dyplom w kieszeni Edytowane przez KasiaTbg Czas edycji: 2010-10-07 o 14:33 Powód: literówki |
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia TBG
do takich fryzjerów nie warto chodzić...Mają się zastanawiać i zamieniać ? :| żałosne... W okolicach Torunia jestem często i sama nie wiem, bo kiedyś wyszłam niezadowolona od jednej z fryzjerek...A chciałabym się dowiedzieć czy jakiś salon W Toruniu uzywa nozyczek thermo cut system do rozdwojonych końcówek :P ))Chciałabym spróbować
|
|
|
|
|
#816 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Czytam forum od dłuższego czasu, kiedy poszukiwałam fryzjera w Toruniu dla siebie! Znalazłam przypadkiem, mimo że opini na temat tego salonu tutaj mało. Otóż Sunflower na Konfekcyjnej to strzał w dziesiątkę! Chodzę raz w miesiącu od maja, wychodzę za każdym razem zadowolona i spełniona, bo wymagania dotyczące włosów mam i bzika na ich punkcie także : P Z ciemnego brązu pani Asia zrobiła mi rude, kolor świetny, trwały mimo mojego codziennego mycia kolor wytrzymuje około dwóch miesięcy. Fryzura ciekawa, odważna, inna.. czego chcieć więcej ; )) Malowanie włosów półdługich z ścięciem, maseczką, prostowaniem to koszt 155 zł w moim przypadku, uważam, że jak na Toruń to cena nie jest wygórowana! Polecam panią Asię, z tego względu, że to ona rządzi na mojej głowie od kilku miesięcy i nigdy się nie zawiodłam Z całego serca polecam! Wcześniej trafiłam do Curly na Moście Paulińskim, ale odradzam. Mimo, że koszt obcięcia to 35 zł z myciem i modelowaniem, ale trwało to zaledwie 20 minut na moich grubych włosach, wyszłam podcięta, nie obcięta! Zdecydowanie NIE NIE NIE! |
|
|
|
|
#817 |
|
Przyczajenie
|
witam, jestem nowa na forum. w tym tygodniu natrafiłam na to forum. no i zadzwonilam do salonu WIZARD umowilam się na sobote- do polecanego przez Was Pana Marcina. Mialam włosy zniszczone po ciąży-pan Marcin zrobił mi świetną fryzurkę
lekką i przyjemną- jestem BARDZO zadowolona. od dzisiaj to jest fryzjer którego szukałam. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ten wątek to istne peany na cześć WIzarda - kompletnie tego nie rozumiem. Czyżby w Tor były dwa salony o tej nazwie, czy jak
|
|
|
|
|
|
#819 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???
Cytat:
Pani Dżaneta obcina fajnie, chociaż jest niezbyt miła. Za strzyżenie i jeden kolor zapłaciłam 120 zł. Tnie w tempie ekspresowym, ma własną wizję i raczej nie bardzo bierze pod uwagę opinie klientki. Farbowanie i strzyżenie zajęło ok 40 - 50 minut, chyba jeszcze nigdy tak szybko nie wyszłam od fryziera. Za to trzeba przyznać, że włosy układały się dobrze i kolor też ok. Zaznaczam, że nie robiłam nic skomplikowanego, proste cięcie i jeden kolor to chyba każdy fryzier potrafi. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
co prawda wcześniej już miałam uczulenie pod oczami, a po tej wizycie niestety odnowiło mi się. Ogólnie nie tnie źle, ale nie odpowiada mi jego sposób bycia, jest jakiś taki ślamazarny. No cóż po prostu chyba nie nadajemy na tej samej fali ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Patrilla, podaj proszę telefon do tego salonu. |
||
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???
a ja jestem bardzo zadowolona z Marcelo
![]() byłam 2 razy i podoba mi się podejście właściciela pozdrawiam
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama była w Wizardzie ale u 2 Marcina - nie u szefa i ściął ją mhy jak to ująć niedokładnie - wyciął za bardzo część włosów - dopiero po ponownym ułożeniu fryzury widać mocno "dziury" i braki w grzywie
i to niestety nie jedyna negatywna opinia o nim w kontekście nie słuchania klienta i robieniu po swojemu i niedokładnie - szkoda ...
|
|
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
Mam bardzo poważną prośbę Proszę wszystkich, którzy chodzili do salonu doriano na rubinkowie, by postarali się przypomnieć sobie, czy pamiętają taką fryzjerkę, blondynkę w krótkiej fryzurce, bardzo sympatyczną. Ta pani ścinała mnie, rewelacyjnie zresztą, ale już nie pracuje w tamtym salonie, a nie wiem jak ma na imię i nie wiem gdzie jej szukać. Pliz, jeśli ktoś wie, gdzie mogę ją znaleźć, to proszę o info. Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak mi się wydaję, że to Pani Asia, która teraz pracuje w Sunflowe na Konfekcyjnej ale nie jestem pewna!
Edytowane przez hedonism Czas edycji: 2010-11-03 o 08:23 |
|
|
|
|
|
#824 |
|
Przyczajenie
|
dzięki, spróbuję
|
|
|
|
|
#825 |
|
Przyczajenie
|
Witam.. Potrzebuję opinii na temat salonu "Kreator" na Szosie Lubickiej.. Czy ktoś tam był?? jest zadowolony? Proszę o pomoc.. idę tam za tydzień.
|
|
|
|
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
A ja udałam sie w piątek do hair studio w galerii. Uparłam się, że musze obciąc natychmiast popalone końcówki po prostownicy. Mojej fryzjerki nie było 2 dni, akurat byłam na zakupach więc postanowiłam zaryzykowac. Włosy miałam ścięte na boba, trochę poniżej żuchwy. To co zrobiła mi fryzjerka na głowie przeszło moje naśmielsze oczekiwania. 2 dzien ryczę. Na poprawke poszłam do pierwszego lepszegp fryzjera który skrócił je jeszcze bardziej aby fryzurze nadać odpowiedni kształt. w Efekcie kitki nie zrobie a włosy są tak ścieniowane przez fryzjerkę hair studio że będą mi chyba z rok odrastać. Jestem załamana czuje się jak stara baba. umawiałam sie z nią, że ma delikatnie tył ścieniowac aby sciąć same końce. Pocieniowała cała głowę do góry po sam dół i to degażówkami! Włosy mam mocno rozjaśnione przy takiej struktórze włosa wyglądaja jak by końcówki były poszarpane i porozdwajane. Wsytdze sie wychodzic na zewnątrz chociaz po poprawce wyglądam o niego lepiej, ale wcale nie dobrze bo nic się z tym na razie nie da zrobić. Zapuszczałam włosy 2 lata aby mieć równiutkie nie zniszczone. Zrobiłam wymarzonego boba po czym niedługo się nim nacieszyłam bo ta paskudna fryzjerka mnie tak załatwiła - serce mi dosłownie pęka jak mogłam pozwolić się tak zeszpecić.?Nie wiem czy zaufam jeszcze jakiemus fryzjerowi, dosłownie będę chodzic na podcięcie końcówek i tyle niech rosną jak chcą. Lepsza fryzura "żadna" bez kształtu niż taka jaka mam teraz. Pozdr wszystkie dziewczyny aktualnie i w przyszłości zeszpecone przez fryzjerów!
|
|
#827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Reklamowalaś?? serdecznie wspólczuję |
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
karmeloo,
miałam identyczną sytuację w tym salonie !! Zapuszczałam dłuuugo włosy, żeby mieć równe i nie poniszczone. I weszłam tylko, żeby podciąć końcówki ... z włosów do połowy pleców fryzjer zrobił mi coś strasznego ... pocieniował tak, że najkrótsze miałam zaraz przy uchu :/ współczuję Ci bardzo, bo przechodziłam przez to samo ... jedyne marne pocieszenie, że w końcu włosy odrosną ... ![]() a innym nie polecam tego salonu ! |
|
|
|
|
#829 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Każdy tak zachwala salon WIZARD. Mam pytanie - czy to jest salon damski, czy faceci też się mogą tak zapisać? ^^ Przydałby mi się fryzjer, który doradziłby mi w doborze fryzury. Mam akurat dłuższe włosy i można teraz troszkę pocudować ![]() A jeśli nie WIZARD to jaki? Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością oczekuję na odpowiedź!
|
|
|
|
|
#830 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#832 |
|
Przyczajenie
|
Zależy mi bardzo na fryzjerze, który doradzi mi, jak włosy ściąć i jak wymodelować :P Czyli pożądany by był taki fryzjer z własną wizją. ;] Ale dobrą wizją.
|
|
|
|
|
#833 |
|
Przyczajenie
|
witam serdecznie,
a ja juz od 3 lat chodze do fryzjera, ktory do niedawna jeszcze pracowal w Sunflower - Andrzeja. A od dobrego roku ma swoj salon - Studio Gokka. Na tym nowym osiedlu Sloneczne Tarasy. Jestem mega zadowolona i z koloryzacji (mam drobno dziergany blond baleyage z delikatnymi bezowymi pasemkami), a takze ze strzyzenia. Pracuje u niego tez fryzjerka Iza - i tak samo jak on, fachura w kazdym ruchu. Od paru wizyt zapisuje sie juz zamiennie do nich, w zaleznosci do ktorego z nich jest krotszy termin - i tu jest jedyny minus. Dluuuugi termin oczekiwania. Na ta chwile zapisy juz na styczen 2011... Ale nigdy nie bylam niezadowolona. Za ta dwojke klade glowe pod topor : -) Ponad to, i to juz jest meeeega plus, na myjce pracuje dziewczyna, po ktorej myciu glowy, oczywiscie z masazem, ciezko potem trafic na fotel do fryzjera. Mistrzostwo swiata. Mi od razu takie spanie sie zalacza, ze koniec : -))) Super relaks. Natomiast maz, niestrudzenie od lat obcina sie u Andrzeja w Alicji na Lyskowskiego i jest bardzo zadowolony - ja tez z wizerunku slubnego. Potrafi doradzic, cos zmienic, i zawsze jest elegancko. Obcina tez naszego synka, ktory zawsze ma fajna i modna fryzurke. Co niej jest latwe przy wiercacym sie 2-latku. |
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem po kolejnej wizycie w Sunflower na Konfekcyjnej i kolejny raz wyszlam bardzo zadowolona.
|
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() On jest wiernym klientem p. Mirka z Nowego Rynku
|
|
|
|
#836 |
|
Przyczajenie
|
New Look-Koniuchy, ul.Kozacka
Polecam gorąco p. Karolinę-salon New Look na ul. Kozackiej (Koniuchy)-najlepszy fryzjer do jakiego zdarzyło mi się trafic w Toruniu, a trochę juz tego przetestowałam. Pierwszy raz wchodze, siadam, nie musze tłumaczyć co i jak, pokazywac na zdjęciu, zastanawiać się czy ma być 5 mm krócej czy jak...i wychodzę mega zadowolona! P. Karolina potrafi świetnie doradzić, zaproponować cos nowego, dobrać kolor i fryzurę, włosy po wizycie u niej wyglądaja super i swietnie się układają, poza tym miło, sympatycznie i niedrogo-same plusy
![]() Jutro właśnie idę znowu, tak mi pasuje strzyżenie w NewLook że dojeżdżam przez całe miasto i ani myślę zmieniać fryzjera.Naprawdę warto!
|
|
|
|
|
#837 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam ważne pytanko
Często bywam w Toruniu, więc chciałabym wybrać się tu do fryzjera. Mam zamiar powrócić do prostej grzywki i tu pytanie... Czy znacie w Toruniu fryzjera, który potrafi obciąć ją naprawdę prosto bez żadnych schodów i dziwnego cieniowania? Pamiętam, że kilka lat temu chodziłam w tym celu do Michelle na Sukienniczą i najgorzej nie było ale i tak nie o to mi chodziło :/Pomóżcie!!
|
|
|
|
|
#838 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() zacznę może od tego, ze jestem bardzo nieufna jeżeli chodzi o fryzjerów mam umówioną wizytę w salonie WIZARD Lubie wyraźne cięcia niekoniecznie wielkie zmiany.Kiedyś zajął się moimi włosami Marcin -były pracownik WIZARDU efekt-BOSKO Mam nadzieję,że i tym razem nie będę chciała zakładać czapki na głowę.Pozdrawiam---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Witam ![]() zacznę może od tego, ze jestem bardzo nieufna jeżeli chodzi o fryzjerów mam umówioną wizytę w salonie WIZARD Lubie wyraźne cięcia niekoniecznie wielkie zmiany.Kiedyś zajął się moimi włosami Marcin -były pracownik WIZARDU efekt-BOSKO Mam nadzieję,że i tym razem nie będę chciała zakładać czapki na głowę.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#839 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
czy ktoś wie, czy p. Asia (pracowała kiedyś u Górnych) wraca rzeczywiście od nowego roku do Studio SPA Isabell? Na jakich farbach pracuje ten salon? Ręce już mi opadają od tych wyczynów fryzjerskich na mojej głowie
|
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
że właściciel obsługuje TYLKO stałych bywalców salonu,a Ja jako nowa nie mam szans,chyba,że do innego pracownika tego salonu.Czy ktoś korzystał z usług innego pracownika tego salonu?Zastanawiam się nad Panią Izą lub nad salonem WIZARD -właściciel p.Marcin-pomocy Pozdrawiam WSZYSTKICH
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

hehe Na pewno bardzo mnie za to lubiła p.Karolina hehehe
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

co prawda wcześniej już miałam uczulenie pod oczami, a po tej wizycie niestety odnowiło mi się. Ogólnie nie tnie źle, ale nie odpowiada mi jego sposób bycia, jest jakiś taki ślamazarny. No cóż po prostu chyba nie nadajemy na tej samej fali
i to niestety nie jedyna negatywna opinia o nim w kontekście nie słuchania klienta i robieniu po swojemu i niedokładnie - szkoda ...

Mam nadzieję,że i tym razem nie będę chciała zakładać czapki na głowę.Pozdrawiam
Pozdrawiam WSZYSTKICH