|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Ja też tak mam, jak jakiś wariat, albo pijak ma się do kogoś przyczepić to zawsze do mnie
![]() Mam długie kręcone włosy. Kiedyś je rozjaśniałam na blond i raz na dworcu jakiś pijak stanął jak wryty, gapi się na mnie zszokowany i w końcu mówi: Briżżżżit Bardot! Ostatnio jakiś nawiedzony facet na przystanku mzk się do mnie przyczepił i zaczął nawijać, czy wiem w jakim produkcie jest najwięcej cholesterolu? zgadłam , a on dalej, o tym że nie powinniśmy jeść mięsa i inne dyrdymały. Podjechał autobus, ja cała happy, że się go pozbędę, a on specjalnie mnie znalazł, podchodzi i pyta: a wierzy Pani, że jestem Jezusem? Ja na to, że nie! A on obrażony: nikt mi nie wierzy! i poszedł :d Jak coś sobie jeszcze przypomnę, to napiszę ![]()
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Nie więcej niż tydzień temu, jechałam sobie autobusem, gdy zobaczyłam że jakieś babce wypadła gruba forsa z kieszeni. Grzecznie ja o tym poinformowałam, i nie usłyszałam nic poza tym jak emeryci mają źle w tym kraju. Nawet głupiego "dziękuję".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
mój Tż, ma w pracy na szyi na smyczy taka biala plastikowa karte którą otwiera drzwi do magazynu itp. kiedys zapomniał i mając to na szyi wsiadl do autobusu. przez moment nie mógl zrozumiec dlaczego wiele osob z pojazdu pobieglo w strone kierowcy i kasowników
![]() ![]() ![]()
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
ja jakiś czas temu jadąc w dość zatłoczonym autobusie, stoję normalnie gdzieś tak po środku autobusu (nie przegubowy był) i przede mną facet siedzi, ok 35 lat, taki nie domyty jakiś, noo znacie ten typ
![]() Wyciąga nagle telefon i dosłownie zaczął się do niego drzeć. I mówi tak: 'Kochanie czekaj na mnie z gorącą kawą, ja zaraz będę (w tym momencie pluje mi na rękę, próbując wymówić te nieszczęsne 'b', to samo jest z 'p', no ale spoko, jąkał się strasznie)! No i czekaj na mnie w łóżko i ubierz jakąś seksowną pidżamkę! AHA! i nie zapomnij ściągnąć majteczek!' Powtórzył to dokładnie! 3 razy. I na zakończenie rozmowy: 'Kochanie, muszę kończyć, bo jestem właśnie w autobusie i ludzie mnie podsłuchują!' (z akcentem na 'podsłuchują') ![]()
![]() |
#276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Gdy czekałam na autobus, podszedł do mnie jakiś psychicznie chory mężczyzna. Stał tak na przeciwko mnie i mi się przyglądał, dosłownie jakieś 15-20 cm ode mnie
![]() ![]() Przyjechał mój autobus, szybko pobiegłam, stanęłam na samym przedzie, bo widziałam, że on wsiadał z tyłu. Po jakimś czasie odwracam się, a on stoi za mną, dosłownie trzymał się tej rurki i prawie nade mną wisiał. Szybko wysiadłam na swoim przystanku, na szczęście on pojechał dalej. Jakiś czas później znowu spotkałam tego faceta na tym samym przystanku i znowu się tak na mnie gapił. Odeszłam i dał mi spokój, a potem znowu przylazł za mną i usiadł blisko mnie w autobusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
a czy wy widzialyscie/slyszalyscie/kojarzycie..w warszaiwe mieszka sobie taki facet co to chodzi po ulicy z komorka przy uchu i udaje ze rozmawaia z kumplem, strasznie glosno i ma jakies taki nerwowe ruchy, caly czas nadaje, non stop, kilka razy widzialam go w okolicy rotundy, kilka razy w tramwaju..taki chudy, blondynek w okularach..rozsmieszal mnie zawsze, kiedy takie arcywazne rozmowy prowadzil przez komorke , ktora chyab jest najstarszym, najciezszym modelem swiata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Moja przygoda ani smieszna ani irytujaca, chociaz moze z perspektywy czasu taka jest..
Jechalam sobie skmka w Trojmiescie, kolo godziny 11 wiec w miare pusto. Tam sa takie siedzenia jak w pociagu, poczwórne, i siedziałam ja a naprzeciwko mnie facet, kolo 40, taki niezadbany, ale wygladal na normalnego. Obok siebie mial taka spora aktowke. No i ja tak patrze w okno, ale kątem oka dostrzegam ze cos grzebie przy rozporku.. No ale sobie pomyslalam, ze pewnie zapina czy cos, bo nic innego nie moze robic.. Jakze sie zdziwiłam :| Facet patrzy sie na mnie, i się, ze tak lekko powiem, onanizuje.. A ze mial ta aktowke z boku, to nikt na siedzeniu obok widzial :| Za to ja widzialam za duzo, fuj. Ucieklam do innego przedzialu, a facet chyba zawiedziony byl, bo widzialam ze wysiadl.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wstałam z tego miejsca dla świętego spokoju a oni i tak najeżdżali;/ Kiedyś będąc na wakacjach za zagranicą wracałam mamą wieczornym autobusem z supermarketu. Podjechał autobus,tłum sie władował a wraz z nim jakiś 5 gości totalnie pijanych..żłopali to piwsko a jak któryś skończył to wyrzucał puszkę przez okno! Ludzi pełno(w życiu takiego tłumu nie wiedziałam,na fotelach 4osobowych siedziało po 6osob) a oni się tam przewracali... A teraz coś śmiesznego (przynajmniej dla mnie) ;D Wracałam z 2 koleżankami z supermarketu(kumpela miała troche zakupów więc pomagałyśmy jej nieść) .Stoimy na przystanku i czekamy na autobus ![]() Stałałam z jedną kumpelą i ustalałyśmy którym pojedziemy.Druga kumpela Anka stała i coś tam robiła.Podjechała 7 ( ten autobus którym miały na początku jechać ale zmieniłyśmy zdanie,tyle że Anka o tym nie wiedziała) no i ładuje tyłek do środka! Ja krzyczę: ANKA WYŁAŹ TO NIE TEN ! Anka: TO NIE JEST 7???? ja : JEST ALE NIM NIE JEDZIEMY! a tam jakaś baba do Anki mówi SIADAJ,TO 7 jest!Anka się rozsiadła a ja myśle co zrobic bo zaraz odjedzie! Druga kumpela się drze żeby stamtąd wylazła bo jedziemy innym...Anka się skapnęła wreszcie o co chodzi i chciała już wyjść,była na schodkach nawet a tu zaczęły się drzwi zamykać!Najpierw jedna część uderzyła ją i odbiła na drugą stronę potem druga i w końcu ania się jakoś sturlała z tych schodów:P jej myślałam że się zleje tak to komicznie wygladało;D
Sometimes you just have to accept that some people can only be in your heart, not in your life. _________________________ _ Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14 ![]() Norway 27.04 - 31.05 ![]() London 1.01 - ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Od 9 lat jeżdżę autobusami dzień w dzień, więc zabawnych oraz irytujących sytuacji miałam zatrzęsienie.
Kiedyś jechałam autobusem, którym bardzo trzęsło i prawie się "przewracał" na zakrętach. Nie było dla mnie miejsca, więc trzymałam się rurki, a obok mnie siedział jakiś chłopak koło 20. W pewnym momencie tak mną okręciło wokół tej rurki, że w końcu wylądowałam chłopakowi na kolanach. Dość niezręczna sytuacja. Nagminnie wszystkie babcie i dziadkowie zaczepiają mnie na przystankach autobusowych i pytają "czy autobus już jechał", a potem starają się prowadzić dalszą konwersację zazwyczaj skupiając się na tym jaki to mamy ładny/brzydki dzień ![]() Kiedyś w autobusie dosiadła się do mnie pewna bardzo elegancka starsza pani. Nie pamiętam już jak do tego doszło, ale zaczęła mi opowiadać o swoich podbojach miłosnych z lat młodości. Nie mogłam się w żaden sposób od niej uwolnić i przegapiłam mój przystanek. Raz byłam "podrywana" przez około 5-letniego chłopca. Siedział naprzeciwko mnie i cały czas puszczał do mnie oczko, częstował mnie chipsami, a gdy miałam wysiadać dał mi swój samochodzik ![]() Pewnego dnia jechałam do teatru, więc byłam wystrojona w małą czarną, czerwone szpilki i czerwony szal. Wyglądałam wyjątkowo ładnie jak na mnie ![]() ![]() Gdy kiedyś jechałam autobusem naprzeciwko mnie siedział bardzo przystojny chłopak. Całą drogę się na niego gapiłam i nie mogłam oczu od niego oderwać. On specjalnie nie zwracał uwagi na moje ślinienie się. W pewnym momencie zadzwoniła jego komórka. Gdy ją odebrał, usłyszałam jego baaardzo piskliwy głos! Czar prysł. Nie mogłam się opanować i zaczęłam się śmiać. Tej zimy, podczas wysiadania z autobusu poślizgnęłam się na oblodzonym stopniu i strasznie wyrżnęłam tyłkiem o ziemię. Nie wiedzieć, czemu bardzo mnie to rozbawiło i tak sobie siedziałam i śmiałam się wniebogłosy. Ludzie się na mnie bardzo dziwnie patrzyli. Ostatnio natomiast jechałam w autobusie, w którym wszystkie miejsca siedzące zajęte były przez panów w wieku od lat 15 do 80. Za to ja i kilka starszych ode mnie pań musiałyśmy stać. Strasznie mnie to poirytowało.
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Ostatnio miałam śmieszną sytuację w autobusie
![]() ![]() - Jak pani ma na imię? - Joanna - Jola? - nie, Asia! A on zaczął mi recytować jakiś wierszyk, coś o kwiatkach, w każdym razie ładne ![]() ![]() ![]() ![]() A przy wychodzeniu musiałam się przecisnąć koło niego i szepnął mi do ucha: "Ty to jesteś najfajniejsza, kiedy się spotkamy?" ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2010-04-23 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Tak, temat o różnych sytuacjach w komunikacji można ciągnąć w nieskończoność... Tam zawsze się coś dzieje
![]() Mi zdarzyło się już tyyyle różnych historii, śmiesznych, miłych, nieprzyjemnych, dziwnych, irytujących czy nawet dość niebezpiecznych... Z serii śmiesznych i miłych: 1. Kiedyś jechałam sobie autobusem przez Trasę Łazienkowską, na przystanku przy Legii wsiadło dużo kiboli (jakiś mecz był), było to latem, ja siedziałam sama przy oknie, tam gdzie są poczwórne siedzenia, patrzę a kibole się ładują na te puste miejsca obok mnie... Oho, zaraz się zaczną jakieś komentarze, zaczepki, no w każdym razie nie spodziewałam się niczego dobrego (no bo czego można się spodziewać po napakowanych, łysych typach, w dresach, którzy co trzecie słowo ozdabiają przerywnikiem na k... ![]() ![]() ![]() Więc kiedy autobus dojeżdżał do przystanku, gdzie miałam wysiąć, niewiele myśląc zaczęłam ściągać tą biedronkę z szyby ![]() ![]() ![]() Bardzo to było miłe, bo nie spodziewałam się takiej reakcji po kibolach, ich zachowanie było... jakby to powiedzieć... prawie szarmanckie, a nie wyglądali na dżentelmenów ![]() ![]() 2. Pies, który jechał tramwajem... ![]() Zdarzyło się to, kiedy jeszcze chodziłam do ogólniaka... Wracałam z koleżanką do domu, czekałyśmy na tramwaj. Kiedy przyjechał nasz, wsiadłyśmy, w pewnym momencie, już w środku, zauważyłam, że kręci się po wagonie jakiś piesek, kundelek, taki terierowaty, był bez smyczy. Na początku nie zdziwiło to nas, obserwujemy pieska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
kiedys pan prof opowiadal sytuacje jaka mial w autobusie...
bylo pelno ludzi .. nie mozna bylo nawet igly wsadzic .. przed swiatlami kierowca mocno przychamowal no i prof niechcacy poelcial na faceta stojacego przed nim(no niefortunnie) ... pan z przodu odwraca sie i mowi " co pan tak sie pcha na chama?" prof grzecznie odpowiedzial " przepraszam nie wiem kto przede mna stoi" ;D ![]() ![]() wydaje mi sie ze ten tekst mozna czesto korzystac ;D
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Co się pan tak pcha na chama? -A skąd mam wiedzieć, na kogo się pcham?
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
1. Jechałam na uczelnie PKSem, dosiadł sie do mnie jakis facet po spożyciu alkoholu, jakos bym wytrzymała gdyby nie to ze dostał ataku kichania
![]() ![]() 2. Jechałam z Tztem do Wawy i był przepełniony PKS ludzie chcieli wsiąśc i tłumaczyli sie ze do pracy, szkoły, ale w tym momencie to kierowca był chamski, zaczął sie z nich smiac, ze nie dojada, niech ida na piechote itd. ![]() 3. W tym samym Pksie do Wawy siedziała babcia z brzegu, a od okna miała siatki i jak własnie zrobiła sie napieta sytuacja to kierowca policzył miejsca by choc pare os. weszło no i 3 miejsca sie znalazły,bo okazało sie ze ktos trzymał na siedzeniu bagaz ![]() 4. Koleżanka jechała PKSem na uczelnie i na koncu siadł pijaczek, który po pewnym czasie jazdy stwierdził ze ktos z pasażerów ukradł mu tel. bo nie ma, a wsiadał z tel. No i akcja zaczeła sie dziac, policja została wezwana, okazało sie ze tel. wpadł mu za siedzenie. ![]() 5. Chciałam podjechac autobusem na uczelnie, lało wtedy bardzo nie miałam parasola, kurtke z kapturem na szczescie, poszłysmy na przystanek ale nie było tabliczki z godz. jazdy autobusu, wiec stwierdziłysmy ze pojdziemy na piechotke, zdarzyłysmy odejsc od przystanku nie wiecej niz 10 m. i obejrzałam sie i autobus podjeżdżał na przystanek wiec zawrociłysmy z kolezanka i begiem, ale szanowny kierowca tylko pomachał nam i odjechał, byłam wkurzona na maksa, koło mojego wydziału jest petla na której stoi i stał dziad jeden, podeszłam do tego autobusu uchylił mi szynbke i wygarnełam mu wszystko ze nie ma przyzwoitosci itd. szkoda tylko nie wiele to go ruszyło, widac to było po jego głupim usmiechu, facet po 40 to był. Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2010-05-06 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Z tych irytujących:
Przeładowane PKSy w drodze na uczelnie to jest masakra ![]() ![]() ![]() Raz też weszłam jako ostatnia, tłum został na przystanku, bo nie było miejsca a ja między kierowcą i pilotem na schodku siedziałam 2,5 godziny ![]() Ile razy stałam całą drogę wśród tłumu w przejściu to nie zliczę... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
ścisk, jak ścisk, często się zdarza, ale gdy w środku zimy, w tym ścisku szanowny pan kierowca pekaesu włącza ogrzewanie na maksa (po co, na co?), to dopiero jest hardcore.. ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
hehe też coś dorzucę. Zimą wracałam pociągiem do domu. W pierwszym nie było ogrzewania, jechałam w kurtce, czapce rękawiczkach i z soplem w nosie. Kiedy przesiadłam się do kolejnego pociągu, siedziałam w krótkim rękawku, gorąc dosłownie buchał spod siedzeń! Nawet czekolada w torbie mi się stopiła...
W czasach liceum jeździłam często autobusami. I tak pewnego dnia po w-fie dosłownie wbiegłam do autobusu w ostatniej chwili. Był ogromny tłok. Jakoś podwineła mi się koszulka, że widać było mi kawałek brzucha. Babka stojąca koło mnie wydarła się na cały autobus: "Pani jest tu goła!" Wszyscy oczywiście spojrzeli się na mnie wielce zaciekawieni, myśleli pewnie, że uda im się dostrzec coś ciekawego, a ja spaliłam cegłę...
![]() |
#292 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W ogóle, to on chyba bardzo to lubi, bo całe dnie spędza siedzac na parapercie ;D
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Jechałam PKSem na uczelnie, zawsze z kolezanka dojeżdzałysmy. Było lato, upał, juz wjeżdzamy prawie do miasta i cos PKS zaczął sie psuc, zajechał na zatoczke, kierowca wyszedł, ludzie za nim, kierowca grzebie, panowie tez cos tam zagladaja, po czym kierowca mowi, ze on odpali, a wszyscy mamy pchac! PKS, podziekowałysmy juz za jazde i poszłysmy piechotka na uczelnie. Na szczescie nasz wydział był nie daleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Wrrrrrrrrrrrrrrrr jestem tak zirytowana ze musze sie wykrzyczec !#@!!#
![]() czekalam dzis GODZINE na autobus ktory nie przyjechal!!!!! Zamarzalam na przytsanku po czym i tak nie dojechalaam na zajecia ![]() ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
To i ja powiem jakiego mamy chamskiego kierowce...
Nie wspominajac juz o tym że jest chamski, np. jedzie starsza osoba i jest kilka przystankow po drodze tylko i chce wysiąść na 1 w danej miejscowości a on że nie bo ONI tu nie maja przystanku i zatrzymuje sie dopiero na nastepnym, wynika z tego że starsza osoba musi zapierniczać kawał drogi :/ Szczyt chamstwa Ale do rzeczy.. Zima jak diabli chyba z -15 wtedy było, czekałyśmy na przystanku , autobus spozniał sie juz 40 minut, ja wkurzona na maxa czekałam po prostu chcąc go solidnie opierniczyć. Wreszcie nadjerzdza nie dość że kolezanki wpuścić nie chciał bo stwierdził że ma nieważny miesieczny, (kupowała 6 lutego przykladowo wiec do 6 marca był ważny bo to taki wypisywany tylko, inni kierowcy normalnie dali jej wsiadać do tego 6 a ten cham nie) Ja z wyrzutami pytam czemu takie spoznienie, i czy nie widzą ze ludzie tu marzna i czekaja na ich zakichany busik tak długo, a ten pacan mi na to że co go to obchodzi on sobie był na piwie z głupim usmieszkiem do mnie). wkurzona wyszlam z busa i mu swoje powiedziałam, a nastepnie zadzwoniłam do ich biura że maja sobie zmienić kierowce bo jest chamski i wulgarny ![]() ![]()
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że zdążyłaś na ten autobus, bo jeszcze by się zgubił... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedna moja sytuacja kiedyś jadąc pks-em do szkoly sredniej, byla zima, stary autobus, taki jak to w pksie, pan kierowca chcial ustąpic samochodowi z przeciwka i zjechal na bok, na tym boku bylo tyle sniegu i autobus sie zakopal, pan krecil mocno kierownicą i kierownica zostałam mu w dloniech ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2010-05-17 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Mnie często zaczepiają jacyś menele chcąc porozmawiać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem jeden mówi : stary patrz, ale tu są wszyscy drętwi ![]() ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że dziwilam się tylko skąd oni znaja tekst ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Dzięki deszczowej pogodzie kolejny raz przekonałam się, że wśród ludzi są wyjątkowi kretyni
![]() Wczoraj na zatłoczonym przystanku babol przeciągnął mi po głowie brzeg cieknącej parasolki ![]() ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.