|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Moja dzisiejsza sytuacja posrednio zwiazana z autobusem. Czekam sobie na przystanku, jedzie juz autobus, a przed nim jeszcze auto, a na moim przystanku trzeba zamachac na autobus bo inaczej sie nie zatrzyma. No to wyciagam reke, a jakis mlody koles ktory jechal w tym aucie przed autobusem myslal, ze to jego zatrzymuje
![]() ![]() Nigdy jeszcze nie lapalam stopa, ale po tej sytuacji to chyba zaczne, bo to nic trudnego hahah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
gaga87 - no sikam
![]() ze smiesznych sytuacji w autousie pamietam tylko 2: 1. jak pan kierowca po ok 200m chcial mnie i moja kumpele wysadzic z autobusu za glosne smianie sie ![]() 2. jechalam do szkoly, przystanek, wstaje i nagle jakis zul sie na mnie gapi i wypala z tekstem "ty jestes pier***nieta ty ruda jedna"... chyba mu sie cos przyznilo czy co nie wiem do dzis ![]() ![]() Kolezanka ktora ze mna jechala wtedy bardzo czesto uzywa tego zwrotu ![]() ![]() jednak najwiecej mam irytujacych sytuacji... baaaaardzo czesto zdaza sie ze ktos podchmielony dosiada sie do mnie i marudzi, dobrze ze mam mp3playera i zawsze sluchawki w uszach, to zazwyczaj udaje ze nie slysze, nie widze ![]() Sytuacje te dlam nie o tyle niekomfortowe ze te osoy zjezdzaja alkoholem, a ja nie znosze tego zapachu, tak wiec zazwyczaj po 3 przystankach zbiera mi sie na spawy:/
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Historia mojej kolezanki
![]() kupila nowe okulary przeciwsloneczne ,wykatkowo cimne szkła ,ja przez nie nic nie widzilam ,stoimi na przystanku ,podjezdza autobus ,linia bardzo zatłoczona w dni powszednie ,taki długi ,jakby dwuczlonowy z taką gumowa obrotnica (wiecie o co chodzi) ,no i wszyscy wsiadaja a moja kumpela ***s w ta gume ,odbiła se jak pileczka i bum na tyłek ,ludzie w ryk ,ja sikam ze smiechu a ona bidulka nic w tych okularach nie widziala i myslała ze ta guma to wejscie do srodka ![]() druga historia ,podobnie z ta sama koleżanka ,jedziemy ,stoimi obok jakiegos chlopaczka i nagle wjezdzajac na rondo ,kumpela stracila równowage i usiadla temu kolesiowi na kolana ,ja w smiech i mam nadziejeze ze chciwle sie podniesie ,speszona a on nic siedzi ,przejechalismy cale rondo ,ona wstaje zjego kolan i mowie:dziękuje" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś miesiąc temu jechałam późno autobusem, było w autobusie kilkanaście osób. Na przystanku wsiadł pies. Pokręcił się między nogami pasażerów i.. zajął miejsce siedzące pod oknem !
Wszyscy się z niego śmiali, a on patrzył w szybę. Pewnie jechał do tesco na zakupy ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() psy sa jednak bezkonkurencyjne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
![]()
Widzę, że topic się rozwija
![]() Ale jednym z głównych motywów komunikacji miejskiej są starsi ludzie ![]() ![]() A propo tego wątku przypomniał mi się ciekawy kawał: Jasiu jedzie z mamą autobusem do miasta, (jak wiadomo Jasiu to taki agent jeden ![]() ![]() Jego mama tak zerka na Jaśka i mówi: -Jasiu przestań tyle dziubać bo będziesz miał w przyszłości taki duży brzuch jak ten pan co tam siedzi... Jasiu tak na niego spojrzał, i troche się przestraszył, więc w kilka sekund przestał dziubać w nosie. Pod wieczór mama z Jasiem wraca tym samym autobusem do domu... Po pierszwym przystanku wsiada kobieta w ciąży, po czym zajmuje miejsce na przeciwko Jaśka. Jasiu się jej bacznie prygląda i w końcu mówi: -Dziubało się, dziubało... ![]()
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja na ogół w autobusie czy tramwaju jakoś tak się wyłączam, ale czytają wasze historie chyba zacznę się rozglądać
![]() Pamiętam tylko jedną historię, która mi się w mózgu wyjątkowo zapisała. Jechałam kiedyś autobusem do domu i było tylko jedno wolne miejsce, mniej więcej po środku. No i w pewnym momencie wsiadły dwie babcie - jedna na samym końcu, a druga z przodu. Nie trudno się domyślić, że obie bardzo chciały tam usiąść. Na szczęście w autobusie nie było dużo ludzi. Babcie spojrzały sobie głęboko w oczy i rzuciły się sprintem do tego jednego wolnego miejsca. Kiedy jedna zobaczyła, że ta druga wysuwa się na prowadzenie, wykonała rzut torebką z dosyć dużej odległości, spokojnie sobie usiadła i triumfalnie spojrzała na nią wzrokiem "i kto jest lepszy?". Scena jak z filmu wyjęta ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Mnie też się przypominiała(nie wiem czy śmieszna) historyjka
![]() To było jakoś zimą tamtego roku, wracałam ze szkoły w "godzinach szczytu". Mieszkam jakieś 10 km od miasta, w którym chodziłam do licemu, więc do szkoły dojeżdżałam busem. Busik, kórym jeździłam najczęściej jest mały i ma ciasne przejście, tak że z jednej strony busa są podwójne siedzenia a z drugiej pojedyncze. Ja usiadłam na takim pojedynczym siedzeniu. Gdy podjechaliśmy do przystanku, na którym wsiada zawsze najwięcej ludzi w busiku zrobiło się tłoczno. Ale jakoś jedziemy, jedziemy i nagle w połowie trasy z samego końca busa wstaje starszy mężczyna i niesie w ręce wieeelką metalową klatkę(taką jak na gołębie chyba ![]() ![]() Ponieważ w busie jest straszny ścisk i ludzie stoją w przejściu, to ten pan zaczna się przepychać trzymając klatkę u uniesionej ręce nad głowami siedzących osób, i w pewnym momencie....zawadził tą klatką o głowę jakiejś kobiety a spadła jej czapka z głowy ![]() Widziałam dokładnie to zdarzenie i na szczęście kobiecie nic się nie stało. Innym razem znowu do innego małego busika, którym jechałam jakaś kobietka chciała wnieść karnisz do firanek ![]() ![]()
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamyślony musiał być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Podbije topic, aby go znowu trochę rozkręcić
![]() Kumpela, która tak często jak ja jeździ "po swiecie" różnymi środkami miejskimi ![]() ![]() ![]() A tak przy okazji dużo radości, szczęścia i pomyślności dla wszystkich Wizażanek w tak wyjątkowym dniu ![]() ![]()
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Żeby się zdenerwować wystarczy wsiąść do autobusu niektórych linii we wtorek lub w piątek - wtedy odbywa się w mojej dzielnicy rynek... W autobusie w ten dzień można stracić oko, ponieważ szanowni emeryci wożą drzewa i pchają się niemiłosiernie nie zwracając uwagi na to, że autobus pęka w szwach... Mojego kumpla kiedyś podziubała kura... jakaś miła babcia wiozła sobie akurat w koszyku nioskę, no i niosce spodobała się akurat jego noga
![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja nie zapomne jak jechalam kiedys autobusem, stalam tylem do miejsc siedzacych i nagle czuje jak ktos soczyscie lapie mnie za tylek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Świetne te Wasze historyjki
![]() Jechałam autobusem wieczorem z uczelni. Koleżanki wysiadły wcześniej niż ja, więc niestety jechałam sama. Na jednym z przystanków zrobiło się luźniej w autobusie a nawet zwolniło się kilka miejsc. A że miałam wysiadać na następnym przystanku, to nie opłacało mi się siadać. Nagle jakiś facet, który stał naprzeciw mnie, szturcha mnie w rękę i pokazuje wolne siedzenie. Ja pokręciłam głową, że nie chce siadać. A on znowu...To mówie "Nie dziękuję, nie chcę siedzieć". Ja naiwna pomyślałam - kulturalny, dziewczyne pyta, czy nie chce usiąść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to mam szczęście do takich autobusowych dziwaków.... Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
jechalam ostatnio tramwajem w krakowie, wsiadam a tu kobieta tak strasznie pluje na ziemie caly czas pluje i pluje ze tak brzydko powiem to tak chara blleeee nie moglam na to patrzec wiec poszlam do tylu okropne to bylo a jutro jeszcze napisze o drugiej troszke smieszniejszej sytuacji chociaz czy ja wiem czy ona taka smieszna dobranoc
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Jechałam z koleżanką trwamwajem, była zima a w tramwaju było gorąco, więc ściągnęłyśmy czapki i tak sobie stoimy trzymając się rurek z tymi czapkami w rękach. Trasa była dość długa, kumpela wyciągnęła swój odtwarzacz mp3, założyła sobie na uszy i po chwili zaczęła cicho podśpiewywać kawałki... przerodziło się to w coraz głośniejszy "skowyt" - raczej nie można tego nazwać śpiewem, kumpela chyba nie wyczuła że śpiewa tak głośno a ja tylko odwracałam głowę chihotając widząc jak ludzie się patrzą, ale oczywiscie nie zwrocilam jej uwagi
![]() Po chwili podszedł do nas jakiś mężczyzna, wyjął z kieszeni 70 groszy, wrzucił Agatce pieniążki do czapki, którą trzymała w ręce i powiedział: -"a to za to, żeby się pani zamknęła" Ona nawet nie usłyszała przez te słuchawki na uszach, tylko się wpatrywała w kolesia, nie wiedząc o co chodzi.. ![]() Na szczęście zaraz po tym wysiadłyśmy, bo mnie samej było głupio ![]()
giganciara ![]() "uczę się sztuki życia, hip-hop to mój sensei.." Edytowane przez giganciara Czas edycji: 2006-04-10 o 17:55 Powód: pomyłka w pisowni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Kiedyś jechałam z koleżankami na 18te urodziny kumpeli, która wyprawiała je w jednym takim hotelu. Jedziemy - a było już ciemno. Nie wiedziałyśmy dokładnie na którym przystanku mamy wysiąść, wiedziałyśmy tylko, że jest na żądanie. Rozmawiamy jak najęte, w końcu jedna wygląda przez okno: "Ej, cz to nie był ten hotel?" Niestety był on już za nami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Ja miałam 2 historie ktore szczegolnie utkwily mi w pamięci.
1. W moim mieście jest niestety bardzo dużo starych autobusów no i pewnego dnia wracałysmy z kumpelą jednym z nich z centrum. Bus był troszke zatłoczony i zbliżaliśmy się do ostrego zakrętu w którym jak się stoi to ciężko utrzymac równowagę. Niestety pech chciał że zagadałysmy się z kumpela i zapomniałysmy o tym feralnym zakrecie, a żeby tego było mało kierowca się wyjątkowo śpieszyl i w zakręt wszedl bardzo ostro. Ja się zachwialam i żeby nie upaśc na jakaś babke która sobie spokojnie siedziala złapalam się kumpeli "za fraki" no i ona zaczeła na mnie leciec ale w ostatnim momencie złapałysmy się rurki która była w pobliżu i ......ją złamałyśmy, a kasownik który był na tej rurce trafil ta siedzącą kobiete ... w głowe. Babka zszokowana spojrzała się na nas "spod byka" ale nic nie powiedziała. Szybko zmyłyśmy się z miejsca zdarzenia ![]() 2. Jechałysmy z ta sama kumpela ze szkoly. To był jakos maj, słoneczko świeciło i wogóle było extra. Stałysmy na przegubie (czyli w tym kole na srodku) no i koło nas po jednej stronie siedzial gosciu koło 40 i nie mial butów - byl boso, a po jego drugiej stronie siedział chłopak z dziewczyną. My z kumpela jak zobaczyłysmy gostka bez butow nie moglysmy sie opanowac ze smiechu i dziwiło nas że ta para nie zwraca na niego uwagi. Kiedy zbliżalismy sie do przystanku gosciu wstal i jak by nigdy nic wyszedl sobie z autobusu na boso a za nim wyszła ta para i panienka zaczeła wołac tego gościa "tato zaczekaj" jak to usłyszałysmy to zaczełysmy sie smiac na cały głos a z nami cały autobus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,to rzeczywiscie mega smieszna sytuacja szczegolnie dla tej dziewczyny,prawda?ubaw po pachy. jakos srednio mialbym ochote sie chwalic pijanstwem i obrzygiwaniem obcych ludzi :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
hehehehe dorzuce i ja kilka słów
1. jade sobie w busie do szkoły. Obok siedzi matka z dzieckiem. Bus nieźle zapiernicza. Matka mówi do siebie tak po cichutku żeby nikt nie słyszał <jedzie jak wariat>. Na co dziecko na cały bus JEDZIE JAK WARIAT JEDZIE JAK WARIAT!!! cały bus w śmiech... 2.Byłam na feriach ze granicą. Jade sobie w metrze. Przede mną siada blondyn. Nagle nasze oczy sie zbiegły o oboje sie speszyliśmy ![]() ![]() ![]() 3.To historia mojej siostry ![]() 4. Siadam sobie w metrze a taki Pan siedzący obok mnie, rozmawia z osobą siedzącą przed nim. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby ktoś tam w ogóle siedzial...
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
hehehe mialam ochotę ale nie znam zbytnio niemieckiego więc sie nie odważyłam... ale numer mam także nie wszystko stracone moze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.