Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:] - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 23:40   #181
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]

Cytat:
Napisane przez Reniz Pokaż wiadomość
Ehhh, a ja właśnie dzisiaj musiałam wracać autobusem, no i stoję sobie na przystanku, podjeżdża mój MPK i akurat dokładnie tak zajechał, że przednie drzwi otworzyły się przede mną Robię krok na schodek, i nagle bęc, leże sobie jak długa Starsza pani chciała mnie wyprzedzić i podłożyła mi laskę pod nogi.... Pozbierałam się, pomógł mi w tym nawet kierowca i pytam się kobiety dlaczego to zrobiła a ona na mnie od ku..w i dziw..k, mnie wcięło bo babunia niepozorna a słownictwo jak z rynsztoku, wiec miły kierowca zaczął mnie "bronić", no to oberwał od babuni laską po głowie, a słów już nie przytoczę... Ostatecznie nadpobudliwa Pani została siłą wyprowadzona przez pasażerów i kierowcę z autobusu, a jak odjeżdżaliśmy to zaczęła laską okładać również autobus!!!
Dodam niechlubnie, że przygoda z podkładaniem laski przez starsze Panie nie jest mi obca, bo to już druga taka sytuacja w moim życiu...
co za baba wstretna!
Cytat:
Napisane przez Tamlin Pokaż wiadomość
Przejrzałaś mnie
ha wiedzialam
Stary 2009-03-14, 09:18   #182
Celestia
Zakorzenienie

Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]

Ja raz mialam taką sytuację, co mnie dosyć irytowała. W mpk usiadł obok mnie jakiś gosciu, na moje oko po 50tce, brudny, zapity i śmierdzący. Trzymałam zatkany nos, bo nie dało się ścierpieć. Miał ze sobą siatkę rzodkiewek, dodam, ze nie umytych. Jedziemy w najlepsze, on ciapie je tak, ze nie mogłam wytrzymać. W pewnym momencie spojrzał sie na mnie z politowaniem, wyciaga nadgryzioną rzodkiewkę i mowi tak "dziecko, widzę, ze jesteś jakaś niedożywiona, chcesz rzodkiewę?"
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 09:24   #183
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Cytat:
Napisane przez aguna Pokaż wiadomość
kolezanka opowiadala mi taka historie z autobusu

paru chlopakow ( moze wiecej niz paru ) z liceum jechalo akurat autobusem i wymyslili sobie taka "zabawe" na kazdym przystanku pchali sie na jedne dzwi robiac sztuczny tlok, przykladali twarze do okien a jak kierowca otwieral drzwi na przystanku to wypadali z autobusu i do ludzi chcacych wejsc krzyczeli "komplet, komplet" ludzie zdesperowani szybko biegli do drugiego wejscia. wyobrazcie sobie ich miny jak wsiedli a ich oczom ukazal sie na wpol pusty autobus ;d

Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 11:14   #184
aagnesska22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Ja raz mialam taką sytuację, co mnie dosyć irytowała. W mpk usiadł obok mnie jakiś gosciu, na moje oko po 50tce, brudny, zapity i śmierdzący. Trzymałam zatkany nos, bo nie dało się ścierpieć. Miał ze sobą siatkę rzodkiewek, dodam, ze nie umytych. Jedziemy w najlepsze, on ciapie je tak, ze nie mogłam wytrzymać. W pewnym momencie spojrzał sie na mnie z politowaniem, wyciaga nadgryzioną rzodkiewkę i mowi tak "dziecko, widzę, ze jesteś jakaś niedożywiona, chcesz rzodkiewę?"
co za cham!!!
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 13:17   #185
Ciarra
Raczkowanie

ja ostatnio jechalam pewna linia autobusowa z warszawy...nie bylo w autokarze toalety a to 5/6 godz jazdy

pewnien niezbyt ladnie pachnacy pan na siedzeniu za mna wypil 10 piw (liczylam otwarcia puszek ) i nie wysiadl na zadnym przystanku...wole niewiedziec gdzie sie zalatwial...

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 13:30   #186
sandrina
Zadomowienie

ja również jechałam ostatnio autobusem z panami "po spożyciu" i tak głośno rozmawiali, że chyba na zewnątrz autobusu było ich słychać..nikt im uwagi nie zwrócił bo poza tym zachowywali się spokojnie a ich dialogi były przekomiczne, np.
- Leon wiesz co....ja to ci powiem coś...ja to jestem PICASSO
- Paweł Ty?! Picasso?...hehe....Ty nie jesteś Picasso , Ty jesteś RembranDt

a co do irytujących sytuacji...nie znoszę jak siedzi obok mnie ktoś i piłuje sobie paznokcie...no po prostu od razu robi mi się niedobrze..jakby nie można tego w domu zrobić...wrrr
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 14:04   #187
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
a co do irytujących sytuacji...nie znoszę jak siedzi obok mnie ktoś i piłuje sobie paznokcie...no po prostu od razu robi mi się niedobrze..jakby nie można tego w domu zrobić...wrrr
to ostatnio siadła na przeciwko mnie dziewczyna, ok. 23 lat, w sumie zadbana, wszystko spoko, ale przez 20 min. jazdy obgryzała skórki przy paznokciach.. myślałam, ze zwymiotuję, bo nie lubię tego, a inna sprawa, ze było dużo ludzi dookoła, okno zamalowane, więc jedyny widok na świat był do przodu, ale oczywiście mój wzrok musiał momentami uciekać na to obgryzanie :/
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 16:34   #188
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Mój tż jako `dowcipniś` byl w Holandi (holenderskiego nie zna, angielskiego tez nie) jedzie w autobusie i robili sobie zarty z ludzi, dzwonil mu telefon (tzn udawal ze dzwoni) i biegnie do jakiegos murzyna i daje mu ten telefon i krzyczy ze to do niego
Murzyn biedny bierze telefon a tam nic, ani polaczenia ani nic. Wyobrazcie sobie jego mine Nie widzialam tego, slyszalam od kolegi

Kolega nam opowiadał jak zrobili sobie zarty z ludzi jadacych w miejskim autobusie. Zaczeli gadac do kasownika ze prosza o pizze na tym i tym przystanku a wczesniej byli umowieni z kolega ze im a pizze dostarczy Wyobrazcie sobie mine ludzi ktorzy widzieli ta sytuacje

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez stricte Pokaż wiadomość
moja tramwajowa przygoda we Wrocławiu:
jechałam tramwajem sama na spotkanie z koleżanką,
godzina ok 12:00, w pewnym momencie do tramwaju wsiadły 3 osoby - kobieta i dwóch mężczyzn, wszyscy byli 'lekko wstawieni'.
W tramwaju w szybach były wstawione obrazki ( takie półprzezroczyste, nie wiem jak sie to fachowo nazywa). Na obrazkach były: Doda, Edyta Górniak, Liszowska i nie pamiętam kto, w każdym razie było ich sporo.
W pewnym momencie jeden z 'trójki' zaczął śpiewać, klaskać i chyba mu sie wkręciło, że będzie rozkręcać towarzystwo w tramwaju.
I tak przez dłuższy czas nikt nie zwracał na niego uwagi, gdy nagle dosłownie rzucił się na jakąś kobietę, która siedziała przy oknie, na którym była podobizna Górniakowej, zaczął gładzic 'Edytę' po nodze i krzyczał, że całkiem niezła sztuka.
Po chwili ujrzał podobiznę Dody i to samo, biegł przez cały tramwaj wiedziony pragnieniem by dotknąć ' jego byłą suczkę - Dodę'-jak to określił.
Heh ja z Dodą widzialam inna sytuacje ;] tez byl jej plakat czy cos tego typu w autobusie, siedza koledzy i mowia
1: ja to by szło brac, nie szkodzi ze ma sztuczne cycki
2: no co ty?? ona mi ostatnio z łózka uciekla!! (i wielkie oburzenie)

myslalam ze padne

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2009-03-14 o 16:36
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 21:31   #189
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nenowka152900 Pokaż wiadomość
jechaliśmy ze znajomymi na Sylwestrza autobusem mpk na obrzeża miasta. autobus pełen ludzi w wieku ok 20 lat w baaardzo zabawowo piwnym nastoju. nagle typ drze się na pół autobusu że mu się chce siku po czym bierze butelkę piwa i idzie do kierowcy i pyta czy za piwko by na niego nie poczekał on się wysika na przystanku. i mieliśmy przymusową przerwę bo kierowca się skusił
OMG, myślałam że ta butelka to po piwie była, i że zagrozi kierowcy że jak się nie zatrzyma to...
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 04:34   #190
KochamMichasia
Rozeznanie

Przeczytałam od dechy do dechu.
O Boziu, ale miałam polewki
Stary 2009-03-15, 10:16   #191
kasiulecka89
Wtajemniczenie

hmm może dorzucę coś od siebie
jechałam kiedyś z kumpelą tramwajem i stanęłyśmy sobie z tyłu, trzymamy się tych rurek :P no i gadamy, normalka; motorniczy gadał przez telefon :/ i w pewnym momencie bardzo ostro zahamował.. ludzie zdążyli się czegoś złapać, utrzymać, ale moja koleżanka nie dała rady i poleciała do przodu... na początku przerażenie, bo z końca tramawaju wylądowała prz środkowych drzwiach, w dodatku na wózku dziecięcym, a raczej jego kołach. Gdyby nie wózek, może motorniczego by mogła z dołu oglądać przez całą drogę jakieś piruety, w końcu na czworaka leciała wstała, opierniczyła motorniczego (ten nawet nie przeprosił), otrzepała sie wściekła jak osa.. ale potem sytuacja zaczęła nas bawić i ze śmiechhu nie mogłyśmy wytrzymać, miałyśmy bekę niezła hehe ojj piękne to było :P
Stary 2009-03-15, 13:01   #192
Dorota 71
Zakorzenienie

GG do Dorota 71

Jakieś dwa lata temu spotkałam się z pewną sytuacją.

Do tramwaju wsiadła starsza pani z dzieckiem (wnukiem)
Młody mężczyzna ustąpił jej miejsca, a ona na to miejsce posadziła dziecko.
Ktoś zwrócił uwagę, że to ona miała usiąść, ale dziecko za chiny nie chciało zejść i strasznie się darło, więc babcia odpóściła.
I powiedziała, że dziecko jest bezstresowo chowane i może robić co chce.
Na to ten młody mężczyzna wyjął z buzi gumę do żucia i przykleił babci na czoło mówiąc, że też był chowany bezstresowo.
Ludzie w tramwaju pękali ze śmiechu i bili brawo.
Dorota 71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 14:00   #193
aguna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorota 71 Pokaż wiadomość

Ktoś zwrócił uwagę, że to ona miała usiąść, ale dziecko za chiny nie chciało zejść i strasznie się darło, więc babcia odpóściła.
Na to ten młody mężczyzna wyjął z buzi gumę do żucia i przykleił babci na czoło mówiąc, że też był chowany bezstresowo.
znam to historie wiec albo to "plotka" albo rozpowszechnila sie po calej Polsce ;p
aguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 14:59   #194
ola_108
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorota 71 Pokaż wiadomość

urban legend

ostatnio kolezanka wracała zapchanym autobusem z warszawy do lublina. jakaś ukrainka miala ciężką torbę, a nie załapała się na miejsce siedzące, więc wrzuciła koleżance na kolana te torbe . kolezanka zdziwiona mowi, że moze pani położyć ją na podłodze, a ta jej odpowiada, że podłoga jest brudna, a jej nic nie bedzie, jak potrzyma torbę na kolanach... koleżanka nic nie odpowiedziała, ale w polowie drogi kobieta zaczeła grzebac w torbie (oczywiscie szturchająć kolezankę), wyciągneła kiełbasę i keczup i chlapneła jej keczupem na płaszcz.... Hm, niby nie było to specjalnie, ale mogła to przewidzieć...
ola_108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 15:40   #195
illuvies
Wtajemniczenie

Uh, ja bym się nie dała. Trudno, najwyżej by była awantura, ale skoro kobiecina chce wieźć jakieś torby, niech sobie je sama trzyma na kolanach. Albo na głowie.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 15:57   #196
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_108 Pokaż wiadomość
urban legend

ostatnio kolezanka wracała zapchanym autobusem z warszawy do lublina. jakaś ukrainka miala ciężką torbę, a nie załapała się na miejsce siedzące, więc wrzuciła koleżance na kolana te torbe . kolezanka zdziwiona mowi, że moze pani położyć ją na podłodze, a ta jej odpowiada, że podłoga jest brudna, a jej nic nie bedzie, jak potrzyma torbę na kolanach... koleżanka nic nie odpowiedziała, ale w polowie drogi kobieta zaczeła grzebac w torbie (oczywiscie szturchająć kolezankę), wyciągneła kiełbasę i keczup i chlapneła jej keczupem na płaszcz.... Hm, niby nie było to specjalnie, ale mogła to przewidzieć...
jakby mi ktos rzucil torbe na kolana zebym trzymala, to bym odrzucila ja na podloge, i niech mnie w (_:_) pocaluje
ze tez twoja kolezanka nic nie zrobila tylko potulnie torbe trzymala
Stary 2009-03-17, 00:02   #197
KochamMichasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_108 Pokaż wiadomość
urban legend

to jakaś dziwna ta Twoja koleżanka jak pozwoliła na to...
Stary 2009-03-17, 07:53   #198
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja też bym się nie zgodziła na trzymanie cudej torby na kolanach

Czasem jak jeżdże autobusem z lotniska, to połowa siedzeń zajęta jest przez bagaże. Jaśnie państwo siedzi na jednym siedzeniu, ale bagazy nie łaska postawić na podłodze. Kiedyś wracałam po półdniowym locie z przesiadką, więc byłam zmęczona jak licho (wstałam bladym świtem) i oczywiście połowa miejsc zajęta była przez plecaki, walizki, itp. Sama miałam mała walizeczkę, poprosiłam więc właściciela aby zdjął walizkę, bo chciałam usiąść. On zaczął wydziwiać, że nie ma miejsca, itp. Wściekłam się, jednym ruchem zdjęłam walizkę z siedzenia, postawiłam mu ja na podłodze i powiedziałam "Guzik prawda, miejsce jest". I usiadlam. Faceta zamurowało, ale nic nie powiedział. Pewnie, ja będę stac, a walizeczka jechac na siedzeniu...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 16:53   #199
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość

Czasem jak jeżdże autobusem z lotniska, to połowa siedzeń zajęta jest przez bagaże. Jaśnie państwo siedzi na jednym siedzeniu, ale bagazy nie łaska postawić na podłodze. Kiedyś wracałam po półdniowym locie z przesiadką, więc byłam zmęczona jak licho (wstałam bladym świtem) i oczywiście połowa miejsc zajęta była przez plecaki, walizki, itp. Sama miałam mała walizeczkę, poprosiłam więc właściciela aby zdjął walizkę, bo chciałam usiąść. On zaczął wydziwiać, że nie ma miejsca, itp. Wściekłam się, jednym ruchem zdjęłam walizkę z siedzenia, postawiłam mu ja na podłodze i powiedziałam "Guzik prawda, miejsce jest". I usiadlam. Faceta zamurowało, ale nic nie powiedział. Pewnie, ja będę stac, a walizeczka jechac na siedzeniu...
mnie tez bardzo denerwuje jak ktoś kładzie sobie plecak na siedzenie.
Często tak jest, gdy wracam ze szkoły. Tłok w autobusie ogromny, ale nikt nie może usiąść, bo ktoś sobie trzyma plecak na siedzeniu, bo nie chce, żeby ktoś nieznajomy/nielubiany usiadł na tym miejscu.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 07:50   #200
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:

A co powiesz na obgryzanie skórek czy paznokci przez babkę koło 60? Siedzącej siedzenie obok?

No i kolejna sytuacja w stylu - cały autobus wolny, a które miejsce upatrzyła sobie babcia z laska? Koło mnie.

Ostatnio nic mnie tak nie wnerwia jak tłumek na przystanku przy drzwiach, który nie pozwala nikomu wysiąść.
Albo wsiada, kiedy człowiek jeszcze nie zdążył postawić nogi na chodniku.
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 09:05   #201
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a mnie denerwuje jak ktos kaszle na caly tramwaj i nie zatyka ust

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:11   #202
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
A co powiesz na obgryzanie skórek czy paznokci przez babkę koło 60? Siedzącej siedzenie obok?

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
Ostatnio nic mnie tak nie wnerwia jak tłumek na przystanku przy drzwiach, który nie pozwala nikomu wysiąść.
Albo wsiada, kiedy człowiek jeszcze nie zdążył postawić nogi na chodniku.
to już jest klasyka
mnie jeszcze wkurzają osoby które stają zwykle koło kasowników i nie chcą się ruszyć dalej i trzeba się koło nich przeciskać raz- żeby skasować bilet i dwa-żeby przejść dalej wrrr
ja nie wiem czy tam się naprawde im wygodniej stoi niż w innej części autobusu?
Stary 2009-03-18, 12:20   #203
Marbella85
Zakorzenienie

Miałam dziś ciekawą sytuację nie w środku komunikacji miejskiej ale na przystanku autobusowym więc myslę, że do tematu pasuje. Stałam sobie na przystanku autobusowym a dokładnie we wiacie, wybrałam sobie miejsce tak w rogu tej wiaty, wokół mnie było sporo miejsca i właściwie każdy kto przyszedł na przystanek się pod nią zmieścił. No i przyszła na przystanek pani ok 65 letnia z wielkim brzuchem i akurat upatrzyła sobie w którym stałam jak się później okazało. Pani zaczęła zmierzać w moim kierunku jakoś tak groźnie na mnie patrząć, ale ja nic. Podeszła jeszcze bliżej z tym samym spojrzeniem a ja nadal nic. W końcu podeszła tak blisko, że popchnęła mnie swoim brzuchem, a jej twarz była jakieś 15 cm od mojej. W tym momencie trochę się przestraszyłam, no bo w końcu nie wiadomo może to jakaś wariatka i wyszłam spod wiaty, a pani hop od razu zajęła moje miejsce. Obejrzałam się a ona się uśmiechnęła złośliwym uśmieszkiem i tryumfalnie na mnie spojrzała. Co za babsztyl wredny Teraz żałuję, że nie zapytałam jej jak do mnie podeszła czy może ma jakiś problem, że tak się zbliża i dziwnie patrzy, odpuściłaby nie spodziewając się takiej reakcji z mojej strony.
Niektóre babsztyle nie mają za grosz ogłady.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 12:22   #204
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość

Ostatnio zauważyłam, że dużo osób robi tak też w pkp. Ludzie stoją na korytarzu, a w przedziele dziewczyny pozajmowały po 2 miescja bo mają ciężkie bagaże i nie będą na 1,5 h wkładały ich na półki
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 13:01   #205
Vegusia
Rozeznanie

GG do Vegusia

Cytat:

to już jest klasyka
mnie jeszcze wkurzają osoby które stają zwykle koło kasowników i nie chcą się ruszyć dalej i trzeba się koło nich przeciskać raz- żeby skasować bilet i dwa-żeby przejść dalej wrrr
ja nie wiem czy tam się naprawde im wygodniej stoi niż w innej części autobusu?
W moim mieście kasowniki w niektórych autobusach są umieszczone tuz przy wejściu...Wygląda to mniej więcej tak, że jeśli chcesz wygodnie skasować bilet (tzn. bez dziwnych wygibasów), to powinnaś stanąć dokładnie na schodku i tym sposobem tamujesz cały ruch i nie dajesz nikomu wsiąść
Vegusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 13:18   #206
balsam_do_ciala
Raczkowanie

Autobusy świetna sprawa, juz co prawda nie jezdze nimi za duzo, ale uwielbialam nimi jezdzic, czesto spotykalo mnie w nich cos ciekawego...

raz spotkalam np ekshibicjoniste (juz to kiedys pisalam w jakims watku) - to akurat nie było miłe, chociaz teraz sie z tego smieje w zatłoczonym autobusie koles doslownie na przeciwko mnie rozpioł rozporek i zaczoł machać interesem mnie zatkało a kumpela obok obgryzała rurkę ze śmiechu, wogole sie nie speszyl zapioł rozporek i na przystanku wysiadł

raz sama nabawiłam się niezłego wstydu.
wracałam ze szkoły z kolezankami, wsiadłysmy do autobusu (pamietam zima była i straszna chlapa) kolezanki usiadly w miejscu gdzie nie miały przed soba zadnej poreczy, a ja stanełam przed nimi oparta o szybe rece w kieszeni! zaczełam sie nabijac z nich, ze gdyby autobus zachamował lezałyby jak długie przed moimi nogami... no tyle co to powiedziałam autobus zahamował gwałtownie a ja nie zdarzylam wyjac rak z kieszeni by chwycic sie czegokolwiek.. poleciałam na plecy, uderzając głową w jakaś metalową skrzynke, w miedzy czasie jakis chłopak chciał mnie złapać i jak juz wstałam popłakana ze śmiechu, cała uwalona z tej chlapy usłyszałam od niego "trzeba sie było nie pchać" chociaz w rzeczywistosci powiedział "trzeba było się mnie złapać" skrzyczałam go strasznie a pozniej przepraszałam, smialysmy sie tak glosno ze wracajac do domu mama slyszala nas przez zamkniete okno, a mina ludzi w autobusie jak wstalam kazdy chcial zachowac powage ale ze smichu chowali sie za siedzenia

raz tez siedzialam na przeciwko drzwi i do autobusu wpadla starsza babcia, z tym ze wpadla nie w pore bo akurat sie drzwi zamykaly no i tak bokiem babcie przycisnelo troche, babcia zaczeła krzyczeć umierooooooooooooom umierommmmmmmmm pomocy!! ludzie ciagneli te drzwi bo mysleli ze faktycznie umiera, ze cos jej sie stalo... jak w koncu drzwi sie otwarły babcie posadzili na krzesle, babcia sobie odsapła glosno stwierdzila... jo myślałach że mi ze zmynczenio, że tak leciałach serce wysiadło a to ino te pierzynskie drzwi mje przycisły... wszyscy jak jeden parsklismy smiechem, babcia zadowolona ze to nie serce jechala usmiechajac sie...
balsam_do_ciala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:06   #207
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balsam_do_ciala Pokaż wiadomość

raz tez siedzialam na przeciwko drzwi i do autobusu wpadla starsza babcia, z tym ze wpadla nie w pore bo akurat sie drzwi zamykaly no i tak bokiem babcie przycisnelo troche, babcia zaczeła krzyczeć umierooooooooooooom umierommmmmmmmm pomocy!! ludzie ciagneli te drzwi bo mysleli ze faktycznie umiera, ze cos jej sie stalo... jak w koncu drzwi sie otwarły babcie posadzili na krzesle, babcia sobie odsapła glosno stwierdzila... jo myślałach że mi ze zmynczenio, że tak leciałach serce wysiadło a to ino te pierzynskie drzwi mje przycisły... wszyscy jak jeden parsklismy smiechem, babcia zadowolona ze to nie serce jechala usmiechajac sie...

hahahhhaa : hahaha:

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:14   #208
Foka29
Zadomowienie

Dorzucę pozytywny akcent.
Dawno temu, jeszcze na studiach jechałam tramwajem na egzamin.
Egzamin miał być ciężki, ja byłm strasznie zmęczona bo raz, ze to już końcówka sesji, dwa, że jeszcze głupio w nocy usiłowałam się uczyć.
Musiałam wyglądać jak zombie, bo na mój widok z przerażeniem podniosła się pani: lat na oko 80 z laską i powiedziała żebym usiadła. Zrobiło mi się strasznie głupio i odmówiłam. Na to pani (okazała się całkiem krzepka) złapała mnie mocno za ramiona i usadziła niemalże przemocą.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 20:58   #209
sandrina
Zadomowienie

zasłyszane...
Do autobusu wsiada starsza kobieta i kobieta w ciąży. Czarnoskóry mężczyzna ustępuje miejsca kobiecie w ciąży, na co babcia do niego:
"Nie wiem jak u was w Afryce, ale u nas w Polsce to się ustępuje miejsca starszym"
na co on jej odpowiedział
"Nie wiem jak u was w Polsce, ale u nas w Afryce to takich starych jak Pani to się już zjada"
wymiana zdań była na tyle głośna, że wszyscy pasażerowie słyszeli i podobno nikt łącznie z kierowcą nie mógł się od śmiechu powstrzymać, a babcia wysiadła na następnym przystanku

historia opowiedziana mi przez mojego TŻ-ta, a jemu przez koleżankę (była świadkiem całego zdarzenia,Murzyn to jej dobry kolega i wcale z Afryki nie pochodzi)...
strasznie mnie rozbawiła ta opowieść, tylko zastanawiam się ile w niej prawdy
Stary 2009-04-04, 21:52   #210
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam, że dużo osób robi tak też w pkp. Ludzie stoją na korytarzu, a w przedziele dziewczyny pozajmowały po 2 miescja bo mają ciężkie bagaże i nie będą na 1,5 h wkładały ich na półki

Trzeba było na początku się zapytać, czy wykupiły bilety na te miejsca. Jeśli nie, to mogłaś poprosić o zdjęcie tych rzeczy z siedzenia, bo chcesz usiąść . Jeśli by się kłóciły, wystarczy pójść do kierownika pociągu . Strasznie mnie wkurza takie chamstwo ;/ Człowiek ma stać, a walizka siedzieć

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości