|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Cytat:
![]() ha ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Ja raz mialam taką sytuację, co mnie dosyć irytowała. W mpk usiadł obok mnie jakiś gosciu, na moje oko po 50tce, brudny, zapity i śmierdzący. Trzymałam zatkany nos, bo nie dało się ścierpieć. Miał ze sobą siatkę rzodkiewek, dodam, ze nie umytych. Jedziemy w najlepsze, on ciapie je tak, ze nie mogłam wytrzymać. W pewnym momencie spojrzał sie na mnie z politowaniem, wyciaga nadgryzioną rzodkiewkę i mowi tak "dziecko, widzę, ze jesteś jakaś niedożywiona, chcesz rzodkiewę?"
![]()
![]() |
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio jechalam pewna linia autobusowa z warszawy...nie bylo w autokarze toalety a to 5/6 godz jazdy
pewnien niezbyt ladnie pachnacy pan na siedzeniu za mna wypil 10 piw (liczylam otwarcia puszek ![]()
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
ja również jechałam ostatnio autobusem z panami "po spożyciu" i tak głośno rozmawiali, że chyba na zewnątrz autobusu było ich słychać..nikt im uwagi nie zwrócił bo poza tym zachowywali się spokojnie a ich dialogi były przekomiczne, np.
- Leon wiesz co....ja to ci powiem coś...ja to jestem PICASSO - Paweł Ty?! Picasso?...hehe....Ty nie jesteś Picasso , Ty jesteś RembranDt a co do irytujących sytuacji...nie znoszę jak siedzi obok mnie ktoś i piłuje sobie paznokcie...no po prostu od razu robi mi się niedobrze..jakby nie można tego w domu zrobić...wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
to ostatnio siadła na przeciwko mnie dziewczyna, ok. 23 lat, w sumie zadbana, wszystko spoko, ale przez 20 min. jazdy obgryzała skórki przy paznokciach.. myślałam, ze zwymiotuję, bo nie lubię tego, a inna sprawa, ze było dużo ludzi dookoła, okno zamalowane, więc jedyny widok na świat był do przodu, ale oczywiście mój wzrok musiał momentami uciekać na to obgryzanie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Mój tż jako `dowcipniś` byl w Holandi (holenderskiego nie zna, angielskiego tez nie) jedzie w autobusie i robili sobie zarty z ludzi, dzwonil mu telefon (tzn udawal ze dzwoni) i biegnie do jakiegos murzyna i daje mu ten telefon i krzyczy ze to do niego
![]() Murzyn biedny bierze telefon a tam nic, ani polaczenia ani nic. Wyobrazcie sobie jego mine ![]() ![]() Kolega nam opowiadał jak zrobili sobie zarty z ludzi jadacych w miejskim autobusie. Zaczeli gadac do kasownika ze prosza o pizze na tym i tym przystanku a wczesniej byli umowieni z kolega ze im a pizze dostarczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
1: ja to by szło brac, nie szkodzi ze ma sztuczne cycki 2: no co ty?? ona mi ostatnio z łózka uciekla!! (i wielkie oburzenie) myslalam ze padne ![]()
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2009-03-14 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam od dechy do dechu.
O Boziu, ale miałam polewki ![]()
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
hmm może dorzucę coś od siebie
![]() jechałam kiedyś z kumpelą tramwajem i stanęłyśmy sobie z tyłu, trzymamy się tych rurek :P no i gadamy, normalka; motorniczy gadał przez telefon :/ i w pewnym momencie bardzo ostro zahamował.. ludzie zdążyli się czegoś złapać, utrzymać, ale moja koleżanka nie dała rady i poleciała do przodu... na początku przerażenie, bo z końca tramawaju wylądowała prz środkowych drzwiach, w dodatku na wózku dziecięcym, a raczej jego kołach. Gdyby nie wózek, może motorniczego by mogła z dołu oglądać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Jakieś dwa lata temu spotkałam się z pewną sytuacją.
Do tramwaju wsiadła starsza pani z dzieckiem (wnukiem) Młody mężczyzna ustąpił jej miejsca, a ona na to miejsce posadziła dziecko. Ktoś zwrócił uwagę, że to ona miała usiąść, ale dziecko za chiny nie chciało zejść i strasznie się darło, więc babcia odpóściła. I powiedziała, że dziecko jest bezstresowo chowane i może robić co chce. Na to ten młody mężczyzna wyjął z buzi gumę do żucia i przykleił babci na czoło mówiąc, że też był chowany bezstresowo. Ludzie w tramwaju pękali ze śmiechu i bili brawo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio kolezanka wracała zapchanym autobusem z warszawy do lublina. jakaś ukrainka miala ciężką torbę, a nie załapała się na miejsce siedzące, więc wrzuciła koleżance na kolana te torbe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Uh, ja bym się nie dała. Trudno, najwyżej by była awantura, ale skoro kobiecina chce wieźć jakieś torby, niech sobie je sama trzyma na kolanach. Albo na głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze tez twoja kolezanka nic nie zrobila tylko potulnie torbe trzymala ![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym się nie zgodziła na trzymanie cudej torby na kolanach
![]() Czasem jak jeżdże autobusem z lotniska, to połowa siedzeń zajęta jest przez bagaże. Jaśnie państwo siedzi na jednym siedzeniu, ale bagazy nie łaska postawić na podłodze. Kiedyś wracałam po półdniowym locie z przesiadką, więc byłam zmęczona jak licho (wstałam bladym świtem) i oczywiście połowa miejsc zajęta była przez plecaki, walizki, itp. Sama miałam mała walizeczkę, poprosiłam więc właściciela aby zdjął walizkę, bo chciałam usiąść. On zaczął wydziwiać, że nie ma miejsca, itp. Wściekłam się, jednym ruchem zdjęłam walizkę z siedzenia, postawiłam mu ja na podłodze i powiedziałam "Guzik prawda, miejsce jest". I usiadlam. Faceta zamurowało, ale nic nie powiedział. Pewnie, ja będę stac, a walizeczka jechac na siedzeniu...
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Często tak jest, gdy wracam ze szkoły. Tłok w autobusie ogromny, ale nikt nie może usiąść, bo ktoś sobie trzyma plecak na siedzeniu, bo nie chce, żeby ktoś nieznajomy/nielubiany usiadł na tym miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i kolejna sytuacja w stylu - cały autobus wolny, a które miejsce upatrzyła sobie babcia z laska? Koło mnie. ![]() Ostatnio nic mnie tak nie wnerwia jak tłumek na przystanku przy drzwiach, który nie pozwala nikomu wysiąść. Albo wsiada, kiedy człowiek jeszcze nie zdążył postawić nogi na chodniku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
a mnie denerwuje jak ktos kaszle na caly tramwaj i nie zatyka ust
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie jeszcze wkurzają osoby które stają zwykle koło kasowników i nie chcą się ruszyć dalej i trzeba się koło nich przeciskać raz- żeby skasować bilet i dwa-żeby przejść dalej wrrr ja nie wiem czy tam się naprawde im wygodniej stoi niż w innej części autobusu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś ciekawą sytuację nie w środku komunikacji miejskiej ale na przystanku autobusowym więc myslę, że do tematu pasuje. Stałam sobie na przystanku autobusowym a dokładnie we wiacie, wybrałam sobie miejsce tak w rogu tej wiaty, wokół mnie było sporo miejsca i właściwie każdy kto przyszedł na przystanek się pod nią zmieścił. No i przyszła na przystanek pani ok 65 letnia z wielkim brzuchem i akurat upatrzyła sobie w którym stałam jak się później okazało. Pani zaczęła zmierzać w moim kierunku jakoś tak groźnie na mnie patrząć, ale ja nic. Podeszła jeszcze bliżej z tym samym spojrzeniem a ja nadal nic. W końcu podeszła tak blisko, że popchnęła mnie swoim brzuchem, a jej twarz była jakieś 15 cm od mojej. W tym momencie trochę się przestraszyłam, no bo w końcu nie wiadomo może to jakaś wariatka i wyszłam spod wiaty, a pani hop od razu zajęła moje miejsce. Obejrzałam się a ona się uśmiechnęła złośliwym uśmieszkiem i tryumfalnie na mnie spojrzała. Co za babsztyl wredny
![]() Niektóre babsztyle nie mają za grosz ogłady. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Autobusy świetna sprawa, juz co prawda nie jezdze nimi za duzo, ale uwielbialam nimi jezdzic, czesto spotykalo mnie w nich cos ciekawego...
raz spotkalam np ekshibicjoniste (juz to kiedys pisalam w jakims watku) - to akurat nie było miłe, chociaz teraz sie z tego smieje w zatłoczonym autobusie koles doslownie na przeciwko mnie rozpioł rozporek i zaczoł machać interesem mnie zatkało a kumpela obok obgryzała rurkę ze śmiechu, wogole sie nie speszyl zapioł rozporek i na przystanku wysiadł raz sama nabawiłam się niezłego wstydu. wracałam ze szkoły z kolezankami, wsiadłysmy do autobusu (pamietam zima była i straszna chlapa) kolezanki usiadly w miejscu gdzie nie miały przed soba zadnej poreczy, a ja stanełam przed nimi oparta o szybe rece w kieszeni! zaczełam sie nabijac z nich, ze gdyby autobus zachamował lezałyby jak długie przed moimi nogami... no tyle co to powiedziałam autobus zahamował gwałtownie a ja nie zdarzylam wyjac rak z kieszeni by chwycic sie czegokolwiek.. poleciałam na plecy, uderzając głową w jakaś metalową skrzynke, w miedzy czasie jakis chłopak chciał mnie złapać i jak juz wstałam popłakana ze śmiechu, cała uwalona z tej chlapy usłyszałam od niego "trzeba sie było nie pchać" chociaz w rzeczywistosci powiedział "trzeba było się mnie złapać" skrzyczałam go strasznie a pozniej przepraszałam, smialysmy sie tak glosno ze wracajac do domu mama slyszala nas przez zamkniete okno, a mina ludzi w autobusie jak wstalam kazdy chcial zachowac powage ale ze smichu chowali sie za siedzenia ![]() raz tez siedzialam na przeciwko drzwi i do autobusu wpadla starsza babcia, z tym ze wpadla nie w pore bo akurat sie drzwi zamykaly no i tak bokiem babcie przycisnelo troche, babcia zaczeła krzyczeć umierooooooooooooom umierommmmmmmmm pomocy!! ludzie ciagneli te drzwi bo mysleli ze faktycznie umiera, ze cos jej sie stalo... jak w koncu drzwi sie otwarły babcie posadzili na krzesle, babcia sobie odsapła glosno stwierdzila... jo myślałach że mi ze zmynczenio, że tak leciałach serce wysiadło a to ino te pierzynskie drzwi mje przycisły... ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahhhaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Dorzucę pozytywny akcent.
Dawno temu, jeszcze na studiach jechałam tramwajem na egzamin. Egzamin miał być ciężki, ja byłm strasznie zmęczona bo raz, ze to już końcówka sesji, dwa, że jeszcze głupio w nocy usiłowałam się uczyć. Musiałam wyglądać jak zombie, bo na mój widok z przerażeniem podniosła się pani: lat na oko 80 z laską i powiedziała żebym usiadła. Zrobiło mi się strasznie głupio i odmówiłam. Na to pani (okazała się całkiem krzepka) złapała mnie mocno za ramiona i usadziła niemalże przemocą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
zasłyszane...
Do autobusu wsiada starsza kobieta i kobieta w ciąży. Czarnoskóry mężczyzna ustępuje miejsca kobiecie w ciąży, na co babcia do niego: "Nie wiem jak u was w Afryce, ale u nas w Polsce to się ustępuje miejsca starszym" na co on jej odpowiedział "Nie wiem jak u was w Polsce, ale u nas w Afryce to takich starych jak Pani to się już zjada" wymiana zdań była na tyle głośna, że wszyscy pasażerowie słyszeli i podobno nikt łącznie z kierowcą nie mógł się od śmiechu powstrzymać, a babcia wysiadła na następnym przystanku ![]() historia opowiedziana mi przez mojego TŻ-ta, a jemu przez koleżankę (była świadkiem całego zdarzenia,Murzyn to jej dobry kolega i wcale z Afryki nie pochodzi)... strasznie mnie rozbawiła ta opowieść, tylko zastanawiam się ile w niej prawdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było na początku się zapytać, czy wykupiły bilety na te miejsca. Jeśli nie, to mogłaś poprosić o zdjęcie tych rzeczy z siedzenia, bo chcesz usiąść ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.