![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
1- górna część ciała przeważ nad dolną - mniej więcej proporcjonalne.
2- dolna część ciała przeważ nad górna? j.w. 3- duży biust C i więcej - małe A. 4- krępe uda - nie. 5- krępe łydki?- nie. 6- duże odstające pośladki? - nie. 7- ramiona szersze od bioder? - tak. 8- płaski brzuch - tak. 9- duże wcięcie w tali?- bardziej duże niż małe. 10- krótka, długa talia? - dość długa. 11- wzrost - 170. 12- rozmiar ubrań, góra/dół - przeważnie S, choć ostatnio sporo M. Czym ja mogę być? ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Hmmmm, wyszło mi, że jestem kolumną, ale ja jestem niziutka! W ogóle nie uwzględnionio sylwetki typowo filigranowej...
EDIT: poddaję się i proszę o pomoc ![]() 1- górna część ciała przeważ nad dolną - raczej nie 2- dolna część ciała przeważ nad górna? j.w. 3- duży biust C i więcej - małe B 4- krępe uda - pełniejsze, ale do Beyonce mi daleeeko ![]() 5- krępe łydki?- nie 6- duże odstające pośladki? - nie 7- ramiona szersze od bioder? - tak 8- płaski brzuch - tak 9- duże wcięcie w tali?- przeciętne 10- krótka, długa talia? - proporcjonalna do reszty 11- wzrost - 163 12- rozmiar ubrań, góra/dół - S
![]() |
#303 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Odpowiedziałam. Opis był wcześniej [quote=paulinkaocw;6825999] 1- górna część ciała przeważ nad dolną nie 2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie (są mniej więcej równe) 3- duży biust C i więcej miseczka B, średni. 4- krępe uda powiedziałabym, że średnie. 5- krępe łydki? hm,chyba tak. 6- duże odstające pośladki? tak ( ![]() 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? trochę "wystający" 9- duże wcięcie w tali? średnie. 70 cm 10- krótka, długa talia? długa 11- wzrost- 172 cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół ja to mam różnie. od xs do l ;] ale najczęsciej 38 / 38 lub 40 prooszę o pomoc ![]() Hej moim zdaniem jesteś dzwonkiem!!! ![]() [quote=paulinkaocw;6826413] Cytat:
Tak, faktycznie masz rację- kręgiel!! ps.czasem zdjęcie daje więcej niż opis (opis własnej sylwetki jest zawsze subiektywny) ![]() ![]() Cytat:
1- górna część ciała przeważ nad dolną 2- dolna część ciała przeważ nad górna? 3- duży biust C i więcej 4- krępe uda 5- krępe łydki? 6- duże odstające pośladki? 7- ramiona szersze od bioder? 8-płaski brzuch 9- duże wcięcie w tali? 10- krótka, długa talia? 11- wzrost- powyżej 177cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół ![]() Cytat:
Jeżeli biust nie jest wilki (bo C/D) to gruszka! Czy nogi masz nisko osadzone? (wydaje sie, że krótsze od góry?) ![]() [quote=joasia65;6831150]No to i ja poproszę o pomoc ![]() 1- górna część ciała przeważ nad dolną NIE 2- dolna część ciała przeważ nad górna? TAK 3- duży biust C i więcej NIE B 4- krępe uda TAK 5- krępe łydki? NIE 6- duże odstające pośladki? TAK 7- ramiona szersze od bioder? NIE 8-płaski brzuch RACZEJ TAK 9- duże wcięcie w tali? TAKIE ŚREDNIE 10- krótka, długa talia? DŁUGA 11- wzrost- powyżej 177cm TAK 12- rozmiar ubrań, góra/dół góra40/42 dół 42 Albo gruszka albo dzwoneczek. Poczytaj jeszcze i zweryfikuj moją odpowiedź! Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:41 Powód: post pod postem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
a czy klepsydra/wiolonczela może mieć mały biust? jestem drobniutka, mam duże wcięcie w talii, tyle samo w ramionach co i w biodrach, ale przez ten biust (A/B) nie pasuję do żadnego z tych typów.
![]() |
#305 | ||
Raczkowanie
|
Zawsze wiedziałam że jestem niewymiarowa
![]() ale wydaje mi się że chyba jednak jestem gruszką - ramiona mam węższe niż biodra, mały biust, wcięcie w tali. Gruszka ma krótkie nogi a ja mam długie, wogle jestem wysoka (mam 180cm). W opisie gruszki jest "Gruszki mogą być szczupłe, ale zawsze dół będzie przeważał" i w moim wypadku to jest prawda bo moim największym problemem są biodra.
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
hmmm mi wyszedl kielich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
1- górna część ciała przeważ nad dolną nie
2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3- duży biust C i więcej MAŁE C 4- krępe uda średnie-48 cm w najgrubszym miejscu 5- krępe łydki? średnie-31-32cm 6- duże odstające pośladki? okrągłe,ale nieduże-86 cm 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch raczej płaski 9- duże wcięcie w tali? duże-ok 20 cm różnicy 10- krótka, długa talia? sama nie wiem jak to określić 11- wzrost- powyżej 177cm nie-160 12- rozmiar ubrań, góra/dół 32 góra i dół ogólnie wymiary: wzrost:160cm biust:86 talia:56 pas:62-65 [zależy czy się najem ![]() pupa:86 uda:48 w najgrubszym miejscu łydki:31-32 i czym ja jestem [w teście wyszła mi kolumna,ale ja jestem niziutka :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
a czy pomozecie mi ? wyszlo mi ze jestem kolumna ale jestem tez niska
1- górna część ciała przeważ nad dolną nie 2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3- duży biust C i więcej chyba male B 4- krępe udaśrednie-48 cm w najgrubszym miejscu 5- krępe łydki? średnie-33 cm 6- duże odstające pośladki? raczej plaskie;/ male 7- ramiona szersze od bioder?nie 8-płaski brzuch raczej płaski 9- duże wcięcie w tali? srednie 10- krótka, długa talia?chyba srednia 11- wzrost- powyżej 177cmnie-160 12- rozmiar ubrań, góra/dół -dół i góra 26-28 i wymiary: wzrost-160 biust-80 talia-67 biodra-87 uda-48 w najgrubszym miejscu łydki- 33 w najgrubszym miejscu waga-50kgHisoka widze ze mamy podobnie:P tylko ja troche grubsza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Kosma, a czy mi również mogłabyś pomóc sie określić?
![]() Załączyłam moje zdjęcia kilka postów wcześniej ![]() Wydaje mi się, że jestem kolumną albo rożkiem ale nie wiem... ![]() Byłabym bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Hej !! Byłabym wdzięczna, gdybyście pomogły mi określić czym jestem zastanawiam się na wiolonczelą :
więc tak : mam 173 wzrostu ramiona szersze niż biodra biust 80 C, ale to zależy od wagi ![]() brzuch raczej płaski, lekkie wcięcie w talii za to duże uda ( nie znoszę ich ) i chyba duże pośladki szczupłe łydki rozmiar ubrań .. dól większy niż góra 38/40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
1- górna część ciała przeważ nad dolną - nie, zdecydowanie nie
2- dolna część ciała przeważ nad górna? tak, zdecydowanie ![]() 3- duży biust C i więcej - nie, mam malutki A w porywach do małego B ![]() 4- krępe uda - nie 5- krępe łydki?- nie 6- duże odstające pośladki? - tak 7- ramiona szersze od bioder? - nie, moje ramiona to mizerotki 8-płaski brzuch - tak 9- duże wcięcie w tali?- raczej tak 10- krótka, długa talia?- raczej długa 11- wzrost - ok. 164 cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół - 34/38 Czyżby to była gruszka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
Który kształt jest Ci najbliższy?
Cechy charakterystyczne dla wszystkich figur są opisane na str 1...od kolumny do klepsydry!! Co nosić, a czego unikać wyszczególnione jest po opisach sylwetek...na razie tylko gruszka- str 5 rożek- str 5 i kręgiel- str 8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gruszka ma płaski brzuch i krótkie, krępe nogi Dzwoneczek- ma malutki brzunio, rozszerza się ku dołowi (dosłownie) i proporcjonalne, ale krępe nogi Cytat:
![]() Cytat:
..przyznaję, że każdy kielich jakiego znam lubi piwko!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana myślę, że jesteś rożkiem... ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:48 Powód: post pod postem |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
![]() -Co nosisz i czego unikać - Twoim głównym zadaniem jest zbalansowanie obfitej góry(szerokie ramiona i duże piersi) i drobnego dołu (wąskie biodra, bardzo szczupłe nogi).d-KIELICH ZABRONIONE!!!! -bezkształtne, zwiewne sukienki -proste, niepodkreślające talii sukienki -cienkie paski w spodniach i spódnicach(jeszcze bardziej uwydatniają drobne biodra) -buty na koturnie (masz zbyt delikatne nogi) -łódkowate i okrągłe dekolty -półgolfy i zabudowane bluzki -za duże, rozciągnięte swetry -górna część garderoby z wszytymi poduszkami w ramionach -rękaw 3/4 (nadaje efekt goryli-Twoje ramiona będą wydawały się jeszcze szersze) -bluzeczki z cienkimi ramiączkami -gorsety, bolerka -dwurzędowe płaszcze i marynarki -powinnaś odwracać uwagę od górnej części ciała, nadać górze lekkości poprzez odpowiedni fason i wzór materiału. ZALECANE!!! -spódnice (ponieważ masz zgrabne nogi warto je pokazać. Ułatwi Ci to odpowiednia spódnica, która pozwoli uzyskać wrażenie, ze masz wcięcie w talii, np. kloszowa spódnica-mocno, rozszerzana, falowana, do kolan) -top (nie przyciągające uwagi, bez zdobień, dekolt w serek, prostokąt lub pięciokąt. Preferowane grube ramiączka) -spodnie (może nosić obcisłe spodnie i rurki, ale ponieważ masz skłonności do dużego brzuszka, powinny to być biodrówki z niskim stanem) -sukienki (w Twoim przypadku preferowane są zestawy bluzka i spódnica w odpowiednim fasonie i kolorze) -płaszcz (kieszenie na biodrach, jednorzędowy, podkreślający talię) -buty (na małym obcasie, współgrające ze szczupłą nogą, z dodatkami, dodającymi masywności i równoważącymi górę) Nie zapominaj, że góra i dół powinny być w tych samych odcieniach, a jeśli nie to góra zdecydowanie ciemniejsza. Podkreślaj talię pod biustem(zakryje brzuszek). Poniżej propozycje odpowiednich ciuszków |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Kosma to co napisalas o kielichu... co ubierac a co nie, zgadzam sie w 100%! w zupelnosci opisalas moja garderobe! aczkolwiek lubie i nosze cienkie paski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
1- górna część ciała przeważ nad dolną - proporcjonalnie
2- dolna część ciała przeważ nad górna- proporcjonalnie 3- duży biust C i więcej - większe B 4- krępe uda - tak 5- krępe łydki?- nie 6- duże odstające pośladki? - nie 7- ramiona szersze od bioder? - mniej więcej proporcjonalnie 8- płaski brzuch - nie 9- duże wcięcie w tali?- lekkie 10- krótka, długa talia? - pośrednia 11- wzrost - 165cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół - góra-M, dół-M, chociaż ostatnio troszke L Nie umiem się sama dopasować do żadnej kategori ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A brałaś pod uwagę rożka???? ![]() Cytat:
Ale przyjrzyj si e jeszcze sobie i opisowi i zweryfikuj moją ocenę ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:51 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Wtajemniczenie
|
okay, ja się już określiłam - waza
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
a ja jestem gruszką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc
![]() Też się nad nim zastanawiałam, więc wychodzi na to, że pewnie nim jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
jakiej dlugosci bluzki powinien nosic kręgiel? nie ma w opisie o tym wzmianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
kosma-a co ze mną? [bo niska kolumna nie może być,prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A zastanawiałaś się nad dzwoneczkiem? Bo mi to pierwsze przyszło do głowy jak przeczytałam opis.. ![]() Cytat:
Zastanawiam się nad gruszeczką, ale popatrz jeszcze na siebie i na opis i porównaj.. ![]() Cytat:
To bardzo prawdopodobne... ![]() Cytat:
Najlepiej takie do bioder, nigdy nie do połowy lub zakrywające biodra i pośladki....!!!!!!!!!! Cytat:
Szersze ramiona przynoszą mi na myśl raczej rożka... Przyjrzyj się jeszcze raz sobie i opisom i porównaj... ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:53 Powód: post pod postem |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Preferowane do kolan i dłuższe nakrycia (wyrównują sylwetkę) lub bolerka i krótkie żakieciki (nadają objętości na górze i tym samym równoważą dół). Lubisz je , bo to dobry sposób aby sie ukryć tak jak T-shirt dla rożka czy jabłka- ale w rzeczywistości deformują sylwetkę! ![]() Cytat:
Wydaje mi sie, że może waza, albo klepsydra co o tym sądzisz? Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:55 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Kosma ominęlaś mnie :P, pomożesz mi ?? chyba jestem kręglem :P albo gruszką... ciężko mi stwierdzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Sorry, daj mi minutkę już odpisuję ! ![]() Cytat:
Kręgiel, gruszka, i dzwoneczek- to typowy układ dół cięższy od góry! Kręgiel- ma średnie piersi (C), płaski brzuch Dzwoneczek- rozszerza sie ku dołowi. Mały biust, mały brzuszek, duże biodra, krępe nóżki Gruszka- płaski brzuch, krepę krótkie nóżki ..i co ? Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2008-11-27 o 04:58 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
no to z tego wychodzi że dzwonek chyba :P bo nóg nie mam aż takich krótkich ale może nie mam racji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.