![]() |
#841 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
Ja jestem wiolonczela
![]()
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
jestem rożkiem jak na razie bo mam 15 lat i mam 162 cm wzrostu, ważę 43 kg, w talii-58 cm (prawie nie widoczna ;() w biodrach-78 cm w biuście-77 cm nogi krótkie i chude, szerokie ramiona, płaski brzuch
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zadnego zdjecia nie widze... W ogole nie jestes tu jedyna, wiele osob prosi o pomoc...
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
A kto mi pomorze?
1- górna część ciała przeważa nad dolną -nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? - tak 3- duży biust C i więcej-nie (B) 4- krępe uda-tak 5- krępe łydki?-tak 6- duże odstające pośladki?-nie 7- ramiona szersze od bioder?- tak(ramiona-97 cm, biodra 91cm) 8-płaski brzuch-tak 9- duże wcięcie w tali?-nie (68cm) 10- krótka, długa talia?-krótka 11- wzrost- powyżej 177cm-nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół-38/38 Mam wzrost 162 cm, waga ok.55 kg, długość nóg od podłogi do krocza 80 cm, ogólnie na nogach mam stosunkowo najwięcej ciałka ![]() Proszę poradźcie coś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
1. górna część ciała przeważ nad dolną- nie
2. dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3. duży biust C i więcej- nie 4. krępe uda- tak 5. krępe łydki?- tak 6. duże odstające pośladki?- tak 7. ramiona szersze od bioder?- nie, sa podobnej szerokosci 8. płaski brzuch - no w miare 9. duże wcięcie w tali? tak 10- krótka, długa talia?- chyba krotka 11. wzrost- 168 12- rozmiar ubrań- góra S/M, dół L gruszeczka Co Ty na to?[/quote] hmm, no wlasnie tez tak zawsze myslm tylko ze ramiona sa takiej samej szerokosci jak biodra ![]() a moze byc klepsydra z malym biustem bo to mi najbardziej pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
No wiesz, teraz ciezko faktycznie powiedziec jakim typem jestes, bo caly czas sie rozwijasz. Ale piszesz, ze jestes bardzo drobna, wiec spojrzalabym na kolumne - bo mozesz sobie pozwolic na noszenie wielu z "jej rzeczy".
Nie podkreslaj swojej szczuplosci - no wiesz czarne ciuchy, czarne leginsy (efekt - nogi jak patyki). Ubieraj bluzki z koronkami, kieszonkami (takie moga byc bogato zdobione - zaboty, zapinane pod szyje, itd.), spodnice rozkloszowane, zwiewne. Sukienki szyfonowe (takie z jakby wielu warstw materialu)... moze napisz o co dokladnie Ci chodzi?
![]() |
#849 |
Przyczajenie
|
hee
![]() Mam 184 cm wzrostu, szczupła sylwetka, normalne wcięcie w talii, biodra 99 i biust też... nogi długie aż do samej ziemi, twarz okrągła jak małe dziecko... co tu poradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Przyczajenie
|
1- górna część ciała przeważa nad dolną -nie
2- dolna część ciała przeważa nad górna? - tak 3- duży biust C i więcej-tak (c) 4- krępe uda-nie 5- krępe łydki?-nie 6- duże odstające pośladki?-nie 7- ramiona szersze od bioder?- tak(ramiona-98 cm, biodra 99cm) 8-płaski brzuch-tak 9- duże wcięcie w tali?-nie (74cm) 10- krótka, długa talia?-długa 11- wzrost- powyżej 177cm-tak 12- rozmiar ubrań, góra/dół-38/38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Przyczajenie
|
ja również prosiłabym o pomoc w doborze odpowiedniego kształtu do mnie.
1- górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? - tak 3- duży biust C i więcej- nie (A) 4- krępe uda- tak 5- krępe łydki- tak 6- duże odstające pośladki- nie 7- ramiona szersze od bioder- tak(ramiona-96 cm, biodra 87cm) 8- płaski brzuch- nie 9- duże wcięcie w tali- nie (62cm) 10- krótka, długa talia- krótka 11- wzrost- powyżej 177cm- nie(166cm) 12- rozmiar ubrań, góra/dół- 36/38 a jeszcze do tego moje wymiary: ramiona- 96 biust- 80 talia- 62 biodra- 87 udo- 49 łydka- 33 wzrost- 166cm waga- 53kg z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
do zuza678 dziękuję za pomoc
![]()
![]() |
![]() |
#853 |
Wtajemniczenie
|
Najbardziej skracaja sylwetke te dlugosci - przed kostkę. Kojarzysz? 7/8 chyba to sie nazywa. Wiadomo, ze każda pozioma linia skraca, ale duzo zalezy od kroju spodenek, szortow - moga nawet wydobyc Twoje atuty, wiec tym sie nie przejmuj.
"Wierzę, że tam w górze jest coś, co czuwa nad nami. Niestety, jest to rząd". Moja strefa, mój blog http://sannas-land-of-illusion.blogspot.com/ Edytowane przez zuza678 Czas edycji: 2008-06-26 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Rozeznanie
|
co poradzicie rożkowi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
mam takie jedne jeansy 7/8 i są ciemne ;p al ogólnie w brzuszku są takie ciasne a np. jak się schlam czy coś to w biodrach za duże;/ i musze nosić pasek przez co jeszcze bardziej brzuch uciskają;/
![]() |
![]() |
#856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze dobrać krótkie spodenki dla gruszki lub dzwonka?
![]()
![]() |
![]() |
#858 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Waza - chyba te nogi nie takie smukłe. Raczej normalne. Jaka jest zasadnicza różnica między lizakiem a wazą? Nogi mam raczej długie w porównaniu do reszty ciała, Albo może wiolonczela, uda mam nawet duże. Do cegły mam chyba za wąskie ramiona. Ewentualnie klepsydra, tylko nie jestem pewna czy mam taakie wciecie w tali. Tyje z brzuszku, tyle, ze tak niżej jakby. To jak? ![]()
![]() |
![]() |
#859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Opisy figur sa na poczatku, nie chce mi sie pisac tego samego. Powiem tak: lizak to biust nieproporcjonalnie duzy w porownaniu do sylwetki i smukla ogolnie raczej osoba i dlugie nogi. Waza ma brzuszek wiekszy i bioderka, ale tez dlugie, dosc zgrabne nogi. Klepsydra to bardzo kobieca sylwetka - biust = biodra, duze wciecie w talii. Cegla - raczej jest bardziej kwadratowa i nogi ma mocne (lydki) oraz umiesnione ramiona. To moze ten lizak... zastanow sie, to bardzo rzadki typ ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Czy ktos mi doradzi?
![]() |
![]() |
#861 |
BAN stały
|
post do usunięcia
Edytowane przez rrranx Czas edycji: 2008-08-17 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Przyczajenie
|
Dobra, a kto mi pomoże? Czytam te wszystkie wskazówki już jakiś czas i ciągle nie wiem kim jestem.
Dopóki się nie zmierzyłam, byłam pewna, że jestem gruszką, ale nie. Ramiona-99 Talia-70 Biodra-100 buist -c Masywne uda i łyski, zresztą ramiona też. Wysoka raczej nie jestem - 163 cm. Waham się między klepsydrą, a wiolonczelą, ale tak właściwie nieczego nie jestem pewna. 1- górna część ciała przeważ nad dolną? nie. 2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie. 3- duży biust C i więcej? takie hmm małę c? bardzo duże b? 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? widziałam grubsze, ale skłaniam się ku tak 6- duże odstające pośladki? średniej wielkości, średnio odstające, aczkolwiek do Jennifer Lopez trochę mi daleko 7- ramiona szersze od bioder? nie 8- płaski brzuch? zaokrąglony 9- duże wcięcie w tali? to się chyba nazywa duże 10- krótka, długa talia? raczej krótka. 11- wzrost- powyżej 177cm? nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? takie samo cuś Edytowane przez Ali Ali Czas edycji: 2008-06-28 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
Hym zawsze wydawało mi się że jestę jabuszkiem bo jak tyje czy chudne to tylko z brzuszka, a podobno to jest charakterystyczne dla tego typu kobiety. Po przeczytaniu tego wątku troszke się pogubiłam. Jestem wysoka mam 173 cm w biuscie 105 cm w tali 80 w bodrach 100, mam długie nogi (czasem wydaje mi się że brakuje mi tak z 5 cm długości tułowia żeby być proporcjonalną :P), obwód ramion to 110cm o.O. Można liczyć jakieś wskazówki co do typu budowy? Osobiście obstawiam kielich :P.
1. górna część ciała przeważ nad dolną- tak 2. dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3. duży biust C i więcej- tak D 4. krępe uda- nie 5. krępe łydki?- nie 6. duże odstające pośladki?- płaskie nie są ale nie narzekam ![]() 7. ramiona szersze od bioder?- tak zdecydowanie 8. płaski brzuch - nie 9. duże wcięcie w tali? chyba nie 10- krótka, długa talia?- troche za krótka moim zdaniem 11. wzrost- 173 12- rozmiar ubrań- góra większa od dołu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli góra rzeczywiście 'przewyższa' dół, to jesteś kielichem. Ciężko coś jednoznacznie powiedzieć bez foto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
ja jeszcze raz prosiłabym o pomoc w doborze odpowiedniego kształtu do mnie.
1- górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? - tak 3- duży biust C i więcej- nie (A) 4- krępe uda- tak 5- krępe łydki- tak 6- duże odstające pośladki- nie 7- ramiona szersze od bioder- tak(ramiona-96 cm, biodra 87cm) 8- płaski brzuch- nie 9- duże wcięcie w tali- nie (62cm) 10- krótka, długa talia- krótka 11- wzrost- powyżej 177cm- nie(166cm) 12- rozmiar ubrań, góra/dół- 36/38 a jeszcze do tego moje wymiary: ramiona- 96 biust- 80 talia- 62 biodra- 87 udo- 49 łydka- 33 wzrost- 166cm waga- 53kg z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Wtajemniczenie
|
Czekam i czekam na opis odpowiedniego ubioru dla Wazy i nic
![]() ![]()
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
Moglby ktos mi pomoc okreslic moj typ?
Nie mam pojęcia. Dołącze zdjęcia. wzrost - 168cm talia - 75cm biust - 95cm biodra - 100cm biust 75 A/B (duze A, male b) ankieta: 1. górna część ciała przeważ nad dolną- nie 2. dolna część ciała przeważ nad górna? tak 3. duży biust C i więcej- nie 4. krępe uda- tak 5. krępe łydki?- troche 6. duże odstające pośladki?- tak (tata mowi na mnie od zawsze J.Lo :P ) 7. ramiona szersze od bioder?- nie, takie same 8. płaski brzuch - nie do konca, ale nie mocno wystający 9. duże wcięcie w tali?srednie 10- krótka, długa talia?- normalna 11. wzrost- 168 12- rozmiar ubrań- M/L, 38/40 Ogolnie- nieduzy biust, dosc szerokie biodra, pupa odstająca, krągła, spore uda, średniej wielkosci lydki, umiesnione, talia srednia, nie plaski ale nie wystający mocno brzuszek. Ramiona mniej wiecej takiej samej szerokosci co biodra.
![]() |
![]() |
#869 |
Zadomowienie
|
up up, proszę o pomoc.
dodaje jeszcze jedno zdjęcie figury
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.