TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 10:27   #3181
megi533
Rozeznanie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
No bardzo krótko.. myślałam że coś takiego trwa z 5 miesięcy tak jak u Szalinki.. tak się zastanawiam czy nie zrobić tych programów po kolei tylko czy tam jest jakaś kolejność?
Wiesz co kolejnosci jako takiej nie ma wybierasz poprostu program ktory cie interesuje i lecisz filmiki do wszystkich sa takie same tylko kolejnosc i ilosc ich sie zmienia jako pierwszy najlepiej wziasc ten slim&lift a potem mozna kombinowac ze slim&shape albo lift&shape albo z ogolnym ktory ponic tez dobrze daje w tylek to od ciebie zalezy jaki i ile programow wybierzesz
megi533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:26   #3182
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu

Dziewczyny, ale poleciałyście do przodu

No ja niestety będę zaczynać od nowa, ponieważ ze względu na to że się rozchorowałam, a jeszcze na dodatek sesja i natłok innych zajęć spowodowały że zarzuciłam ćwiczenia.

Ale, chcę zacząć od nowa!!

Tylko że coś mnie przewiało i wlazło mi w plecy Ale już sobie obiecywałam że koniec wymówek! I co, czas mija, a ja dalej w tym samym miejscu

Myślicie że jak poćwicze to wypędzę to coś z pleców czy będzie gorzej?

Poza tym cały czas jestem na etapie szukania gumy, bo w moim mieście nie ma a na allegro są strasznie drogo!

69 -> 68 -> 67 -> 66 -> 65 -> 64 -> 63 -> 62 -> 61 -> 60 -> 59 -> 58
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:23   #3183
megi533
Rozeznanie

Dzisiaj spokojnie core20 + stretch 40 (dalam rade)
wciąż chodze dzis głodna i na wszystko mam ochote cholera
Stary 2011-07-01, 17:29   #3184
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Hej Chciałabym spróbować turbo fire ale najpierw potrzebuję trochę rozkręcić kondycję bo dawno nie ćwiczyłam. Powiedzcie mi, który z filmików byłby dobry na przygotowanie i nauczenie się podstawowych ruchów? Z tego co widziałam to nie ma zbytnio czasu na opanowanie układu
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:49   #3185
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi533 Pokaż wiadomość
Wiesz co kolejnosci jako takiej nie ma wybierasz poprostu program ktory cie interesuje i lecisz filmiki do wszystkich sa takie same tylko kolejnosc i ilosc ich sie zmienia jako pierwszy najlepiej wziasc ten slim&lift a potem mozna kombinowac ze slim&shape albo lift&shape albo z ogolnym ktory ponic tez dobrze daje w tylek to od ciebie zalezy jaki i ile programow wybierzesz
Dopeiro się tego "uczę" powoli. Zacznę od Slim & Lift a potem się zobaczy może zrobie pozostałe albo spróbuje Insanity
Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Myślicie że jak poćwicze to wypędzę to coś z pleców czy będzie gorzej?
a cholera wie.. zależy co Ci wlazło.. poczekaj jeszcze z 3 dni
Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Poza tym cały czas jestem na etapie szukania gumy, bo w moim mieście nie ma a na allegro są strasznie drogo!
na allegro drogo
http://allegro.pl/tasma-do-cwiczen-1...674817933.html - tu masz taśmy
http://www.sport-shop.pl/expander-gu...-m-p-2768.html a tu masz Expander
Nie masz u siebie żadnego dużego sklepu typu TeCSo, Leclerck, Auchan, Real?
Cytat:
wciąż chodze dzis głodna i na wszystko mam ochote cholera
jak się jest głodnym to przeważnie człowieka nachodza :udziwnienia:
abercrombie&fitch Jak chcesz zacząć powoli to zacznij od TURBO JAM
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:54   #3186
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:

abercrombie&fitch Jak chcesz zacząć powoli to zacznij od TURBO JAM
Dzięki! Zaraz sprawdzę co to
Stary 2011-07-01, 19:27   #3187
Inalinka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Od dzisiaj i ja dołączam się do ćwiczeń. Dzień pierwszy za mną.
Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 19:33   #3188
megi533
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Od dzisiaj i ja dołączam się do ćwiczeń. Dzień pierwszy za mną.

I jak wrażenia po pierwszym dniu??
Stary 2011-07-01, 20:44   #3189
izabelka_007
Zadomowienie

Hej!
Dziś już lepiej się czuję, w porównaniu do dnia wczorajszego. Tzn. wczoraj zuzyłam 5 opakowań chusteczek, a dziś "tylko" 3 opakowania

Ale ćwiczyć dałam radę normalnie, czyli fire 55 i abs zaliczone.
Strasznie dziś duszno u mnie i lało się ze mnie potwornie.

izabelka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:18   #3190
pattix3
Raczkowanie

Chciałabym zacząć ćwiczyć, może któraś z was mi wysłać linki gdzie mogę to ściągnąć?
pattix3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:59   #3191
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkroplideszczu: Dziewczyny, ale poleciałyście do przodu (...)
Hejo, dawno Ciebie nie było Wykuruj się porządnie i wtedy wracaj do ćwiczeń.

Cytat:
Abercrombie&fitch: Hej Chciałabym spróbować turbo fire ale najpierw potrzebuję trochę rozkręcić kondycję bo dawno nie ćwiczyłam. Powiedzcie mi, który z filmików byłby dobry na przygotowanie i nauczenie się podstawowych ruchów? Z tego co widziałam to nie ma zbytnio czasu na opanowanie układu
W Turbo Fire nie ma niestety żadnego typowo wprowadzającego filmiku. Możesz popróbować innych programów Szaliny, np. zaproponowany już Turbo Jam, to czego się tam nauczysz przydaje się potem w TF i możesz dzięki temu trochę podbudować kondycję. Możesz też skorzystać z innych programów treningowych, np. Slim in 6, podbudujesz sobie kondycję, ale niestety nie nauczy cię to specyfiki treningów Szaliny. Wybór należy do Ciebie

Cytat:
Inalinka: Cześć dziewczyny! Od dzisiaj i ja dołączam się do ćwiczeń. Dzień pierwszy za mną.
Cześć i witamy w gronie turbomaniaczek Czekamy na pierwsze wrażenia po spotkaniu z Szalinką

Cytat:
Izabelka: Ale ćwiczyć dałam radę normalnie, czyli fire 55 i abs zaliczone. Strasznie dziś duszno u mnie i lało się ze mnie potwornie.
Widzę, że jesteś już niemalże uzależniona od ćwiczeń
A u mnie dzisiaj chłodno, ponuro i deszczowo

Cytat:
Pattix: Chciałabym zacząć ćwiczyć, może któraś z was mi wysłać linki gdzie mogę to ściągnąć?
Z tego co mi wiadomo takie prośby są zabronione na forum, więc radziłabym uważać

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 01:05   #3192
pattix3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość

Z tego co mi wiadomo takie prośby są zabronione na forum, więc radziłabym uważać
Naprawdę? Nie wiedziałam...
pattix3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 06:33   #3193
izabelka_007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pattix3 Pokaż wiadomość
Naprawdę? Nie wiedziałam...
Oj, tak.
Jest jakiś tam punkt w regulaminie mówiący o tym.
Ja kiedyś za taką prośbę dostałam punkt karny

Ale uwierz mi, kto szuka ten znajdzie, i wcale nie trzeba się wysilać

izabelka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 06:40   #3194
_Katriina_
Raczkowanie

Na początku drugiego tygodnia złapał mnie niesamowity leń. Zupełnie nie chciało mi się ćwiczyć. Ale teraz na szczęście już mi przeszło. A do tego dzisiaj core 20 + stretch 40 więc spokojnie dam sobie radę.
_Katriina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:50   #3195
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:

W Turbo Fire nie ma niestety żadnego typowo wprowadzającego filmiku. Możesz popróbować innych programów Szaliny, np. zaproponowany już Turbo Jam, to czego się tam nauczysz przydaje się potem w TF i możesz dzięki temu trochę podbudować kondycję. Możesz też skorzystać z innych programów treningowych, np. Slim in 6, podbudujesz sobie kondycję, ale niestety nie nauczy cię to specyfiki treningów Szaliny. Wybór należy do Ciebie

Dzięki już przeglądnęłam turbo jam i chyba będzie na początek ok. Na razie potrzebuje jakiegokolwiek treningu żeby się rozruszać a turbo fire mam zamiar zacząć za 3 tygodnie. Wtedy też pewnie będę tu częściej zaglądać
Stary 2011-07-02, 10:45   #3196
megi533
Rozeznanie

A ja już dzisiaj po FIRE55 EZ, niesamowite o ile lepiej mi poszło niz ostatnim razem dzisiejszy trening był mega przyjemny bawiłam sie na nim jak nigdy , nie dopadło mnie zmeczenie w połowie i do końca pozostałam w ich tempie bawiąc sie przy tym jak dziecko chyba w końcu dotarłam do odpowiedniego etapu i od tej pory prawdziwa gra się zaczeła moze tez wczorajszy core20 + stretch40 mi w tym pomógł bo nie forsowałam sie jak zawsze. Było cudnie a jutro zasłużony odpoczynek i oficjanie trzeci tydzień skończony

Dodam jeszcze że wczoraj pierwszy raz robiłam core20 z takimi gumami jak na filmie i czułam ogromna różnice niz przy pomocy hantelek i tasmy jak robiłam do tej pory, dzisiaj nawet podczas cwiczen miesnie brzucha pamietały wczorajszy trening co do tej pory ie nie zdarzało po core20
No nic mam nadzieje ze w koncu dotarłam do jakiegos poziomu i mam nadzieje ze robie postepy
Miłej soboty życze ja dzis niestety bede musiała nagrzeszyc dietetycznie bo wychodzimy do znajomych na imieniny i na pewno bedzie tam jakies cin cin i am am
Stary 2011-07-02, 18:02   #3197
popolka
BAN stały

Hej dziewczyny
właśnie ściągnęłam TF i nie wiem czy tam ma byc ale mam na rozpisce z 13 filmikami 20 tyg widzę że na początku wątku mowa o 12 tyg, jakaś zmiana czy mi sie dłuższa wersja trafiła?
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:34   #3198
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Popolka: Hej dziewczyny
właśnie ściągnęłam TF i nie wiem czy tam ma byc ale mam na rozpisce z 13 filmikami 20 tyg widzę że na początku wątku mowa o 12 tyg, jakaś zmiana czy mi sie dłuższa wersja trafiła?
Bo w TF masz dwie części:
- podstawową, która trwa 3 miesiące, czyli 12 tygodni
- zaawansowaną, która trwa 2 miesiące, czyli 8 tygodni
I na początku mowa była tylko o tej części podstawowej, dopiero później rozmowy w wątku zaczęły dotyczyć też tej zaawansowanej części.

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2011-07-02, 18:38   #3199
krtek_
Zadomowienie

Hej Tamtego dnia nie poćwiczyłam, bo klasa mnie wyciągnęła oblewać zawaloną maturę (zdaliśmy, ale nikomu nie poszło tak, jakby chciał). Nadrobiłam to w piątek i teraz zastanawiam się, jak rozwiążę problem ćwiczeń w najbliższych dwóch tygodniach, bo nie mam jak ćwiczyć Chyba przerwę teraz i za te dwa tygodnie zacznę od miejsca w którym teraz przerwę. Można tak, jak myślicie?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:39   #3200
popolka
BAN stały

Cytat:
Bo w TF masz dwie części:
- podstawową, która trwa 3 miesiące, czyli 12 tygodni
- zaawansowaną, która trwa 2 miesiące, czyli 8 tygodni
I na początku mowa była tylko o tej części podstawowej, dopiero później rozmowy w wątku zaczęły dotyczyć też tej zaawansowanej części.
aha, dziękuje
Stary 2011-07-02, 19:30   #3201
anka1892
Zadomowienie

można powiedzieć, że dołączyłam do Was wczoraj zaczęłam ćwiczenia Turbo Jam: "Burn & Learn", 3 razy przerobiłam całość + same ćwiczenia("kroki") więcej razy, bo ja strasznie niepojęta jestem :P do teraz nie umiem jednego z ulubionych ćwiczeń Chalene, czyli Shake & Shed :P
dziś też przerobiłam to 3 razy(bo to krótkie jest, ok 16 minut ), niestety więcej na razie nie mam, jestem na etapie ściągania filmików, a ciężko o jakieś dobre linki...
Ćwiczenia wciągające, troszkę mnie wszystko boli po nich, ale jakoś przeżyję

dzięki za radę

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2011-07-02 o 21:20
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:21   #3202
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Anka: Wszystko ładnie jest na chomiku, no ale nie za darmo, tak więc jakby któraś miała super linki to poproszę na PW.
Kilka postów wyżej radziłam żeby takich próśb nie pisać, gdyż są niezgodne z regulaminem, więc można załapać kary.

Cytat:
można powiedzieć, że dołączyłam do Was
W takim bądź razie witamy w Naszym gronie Z tego co mi wiadomo wątek o TJ był, ale chyba jest w archiwum już, więc przygarniamy wszystkie turbomaniaczki

Cytat:
bo ja strasznie niepojęta jestem :P
Trening czyni mistrza, więc ćwicz i się nie poddawaj

p.s. jak się u mnie zimo zrobiło, w górach podobno bałwany lepią. Ja na polepszenie nastroju zrobiłam muffinki baaaaardzo czekoladowe

Stary 2011-07-03, 15:29   #3203
sagitarius
Raczkowanie

Pierwszy tydzien TF zaliczony no moje wrazenia sa dziwne swietne jak dla mnie bylo core20 i stretch10 i 40 szybko zlecialo ale chyba nienawidze aerobiku w jakiejkolwiek formie fire'y mi sie strasznie dluza jeszcze lubie jak przyspieszaja potem przerwa wiec jeszcze hiity da sie zniesc moze to przez ta choreografie?
sagitarius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:14   #3204
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
oficjanie trzeci tydzień skończony:

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
Chyba przerwę teraz i za te dwa tygodnie zacznę od miejsca w którym teraz przerwę. Można tak, jak myślicie?
Nie wiem czy przy takiej dużej przerwie cały program będzie na tyle efektowny jak byś chciała chyba że pare tygodni masz juz za sobą jeśli tak to może nie będzie tak źle jednak ja nie robiłabym takiej dużej przerwy.. moja najdłuższa to 3 dni ale jak poćwiczyłam po tj przerwie to miałam takie zakwasy jak po pierwszym dniu jakby dopiero zaczynała

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-07-04 o 15:15
Stary 2011-07-04, 15:39   #3205
megi533
Rozeznanie

Cytat:

Nie wiem czy przy takiej dużej przerwie cały program będzie na tyle efektowny jak byś chciała chyba że pare tygodni masz juz za sobą jeśli tak to może nie będzie tak źle jednak ja nie robiłabym takiej dużej przerwy.. moja najdłuższa to 3 dni ale jak poćwiczyłam po tj przerwie to miałam takie zakwasy jak po pierwszym dniu jakby dopiero zaczynała
A ja dzisiaj robiłam FIRE45 planowo, wczoraj miałam dzien wolny - i dobrze bo bym nie dala rady tak skakac po sobotniej imprezie- i powiem wam ze to chyba wina %%% w połączeniu z dniem wolnym czułam sie juz po 10 minutach jak bym pierwszy raz cwiczyla sapałam jak lokomotywa hihi dopiero jakos po pierwszym przyspieszeniu sie rozkreciłam ojj alkohol to zło!! Wiec jak ty bedziesz miała 2tyg przerwy to jak Dobrenka mówi może byc ciezko...

A ja będe miała przerwe 2-dniowa tzn jeden dzien zrobie sobie poprostu wolny (piątek)a sob i nd bede musiała sobie darowac bo wyjezdzam do Gdanska i jak wroce to do poniedziałku bede robila to na czym stanelam czy jak?Chyba sie nic nie stanie, albo tez zrobie sobie dwa dni jednego - w czwartek - planowo FIRE55 EZ a moze troche pozniej core20+stretch Myslicie ze mozna połączyc czy zrobie lepiej tak czy jednak sobie darowac i poprostu od poniedziałku leciec dalej?Tak czy siak zakonczenie pierwszego miesiaca troszke sie przesunie o 2 dni
Stary 2011-07-04, 22:15   #3206
krtek_
Zadomowienie

Cytat:

No nic, to najwyżej znów zacznę od początku. Przychodzę z tej roboty wymięta, poza tym mam jeszcze inne obowiązki, nie dam rady w najbliższych dwóch tygodniach ćwiczyć. A na pół gwizdka, to też bez sensu się męczyć.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:32   #3207
popolka
BAN stały

omg pierwszy dzień za mna
gubiłam sie totalnie, nie umiem opanować tych wykopów
moje ćwiczenia bardzie przypominały cos jak zumbe
ale lało sie ze mnie konkretnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 08:44   #3208
megi533
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
omg pierwszy dzień za mna
gubiłam sie totalnie, nie umiem opanować tych wykopów
moje ćwiczenia bardzie przypominały cos jak zumbe
ale lało sie ze mnie konkretnie
Pierwsze koty za płoty z każdym kolejnym razem bedzie lepiej zobaczysz!!
Stary 2011-07-05, 12:50   #3209
sagitarius
Raczkowanie

Zaczelam drugi tydzien ale zupelnie zmienilam plan- z TF biore tylko hiity po prostu obecnie je uwielbiam (zwlaszcz 20 mi sie podoba) i wszystko inne oprocz fire'ow bo ich nienawidze (jak dla mnie sa nudne) a w ich miejsce wlaczam Slim in 6 bo i tak sie cwiczy codziennie to samo a mi sie ten trening podoba jak to przejde to polacze TF z CE ale tez zmodyfikuje zeby nie bylo fire'ow
sagitarius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:55   #3210
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
A ja będe miała przerwe 2-dniowa
Ja zaliczyłam 3 dniową.. Ale dzisiaj już muszę iść poskakać Wczoraj jednak trochę sobie ponosiłam podźwigałam i czuje poślady.. jednak to nie Turbo Fire
Cytat:
jak wroce to do poniedziałku bede robila to na czym stanelam czy jak?Chyba sie nic nie stanie, albo tez zrobie sobie dwa dni jednego - w czwartek - planowo FIRE55 EZ a moze troche pozniej core20+stretch Myslicie ze mozna połączyc czy zrobie lepiej tak czy jednak sobie darowac i poprostu od poniedziałku leciec dalej?Tak czy siak zakonczenie pierwszego miesiaca troszke sie przesunie o 2 dni
To już zrobisz jak będzie Ci lepiej.. ja na początku nadrabiałam.. potem leciałam z koksem od momentu w jakim skończyłam
Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
No nic, to najwyżej znów zacznę od początku. Przychodzę z tej roboty wymięta, poza tym mam jeszcze inne obowiązki, nie dam rady w najbliższych dwóch tygodniach ćwiczyć. A na pół gwizdka, to też bez sensu się męczyć.
chyba wszyscy mamy gorące okresy w pracy.. jednak ja juz się czuje sama źle ze sobą że 3 dni nie ćwiczyłam .. Czuję się zmęczona i oklapnięta ale spróbuje dzisiaj jednak poćwiczyć.. Może wężowy mnie nie przegoni.. on też ciagnie w pracy caluteńkie dnie do nocy.. Dzisiaj biedak wyszedł już o 5:30 myślę że koło 20 będzie a jutro jedzie o 4:00 do Krakowa.. ehh biedny..
Cytat:
Napisane przez sagitarius Pokaż wiadomość
Zaczelam drugi tydzien ale zupelnie zmienilam plan- z TF biore tylko hiity po prostu obecnie je uwielbiam (zwlaszcz 20 mi sie podoba) i wszystko inne oprocz fire'ow bo ich nienawidze (jak dla mnie sa nudne) a w ich miejsce wlaczam Slim in 6 bo i tak sie cwiczy codziennie to samo a mi sie ten trening podoba jak to przejde to polacze TF z CE ale tez zmodyfikuje zeby nie bylo fire'ow
Robisz to na własną odpowiedzialność.. nie koniecznie będziesz mieć wyniki po takich samych Hitach.. Zresztą taki trening po coś jest w takie a nie inny sposób skonstruowany.. Uważaj i nie nabaw się kontuzji.. A i nie każda z nas uwielbia wszystkie treningi Szalinki ale robimy tak a nie inaczej bo taki jest plan
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości