|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Agusiek89 cholera.. wiesz ja z jednej strony czepiłam się tak tego BBl bo mówiłaś że spadło Ci na nim te 4 cm noi z drugiej strony mam je wszystkie przy TF mam tylko 2 i nie ma gum.. oi potrzecie boję się że nie dam rady.. dam radę?
|
|
|
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A TF jest na chomiku, wpisz w google 'Turbo fire chomikuj' i skompletuj sobie części
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek dzięki za pomoc tak zrobie ale już dzisiaj nie będę zaczynać ćwiczyć bo jednak przeczekam tą @.. powiedz mi tylko czy ja tam będe miec napisane od którego filmiku zacząć? i czy moge robić te ćwiczenie ale bez gum, chociaż pewnie większość się nie da może dam rade gdzies kupić w przyszłym tygodniu
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj fire 30 i dołączyłam z bbl bum bum
pierwszy raz robiłam bbl i nawet fajne, tylko prowadzący mnie denerwuje. jestem zadowolona z siebie, a jutro wypad w góry na deskę !
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Ale się dzisiaj zdziwiłam jak po HIIT 15 nie byłam w ogóle zmęczona, nawet się nie spociłam, a skakałam wyżej niż zwykle
Coś mi chyba w końcu ruszyło wewnętrzną część ud Powoli zaczynam mieć takie ADHD jak Chalene
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
ja właśnie kończę 3 tydzień z TF
robie wszystko według rozpiski jedynie przerwe sobie przesunełam na niedziele chyba nic się nie stanie ![]() nie wiem jak u Was ale mnie np strasznie nudzi 40 strecht class a Wam sie podoba??? |
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama zawsze się rozciągam, a tamten stretch jest dla mnie za długi, szkoda mi czasu na to.
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam w planie Core 20 i Stretch 40... No i odpadłam. Tzn., Core jeszcze zrobiłam, bardziej po swojemu niż na filmiku, ale zrobiłam. Ze stretchu odpadłam po 15min, to jest beznadziejnie nudne
![]() A rozciągać się na pewno będę po swojemu. Podziwiam koażdego, kto przeszedł ten Stretch 40
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ten stretch 40 zrobiłam może ze dwa razy
A ten stretch 10 to wykonywałam przez jakiś czas, ale potem zaczęłam już przechodzić na własne rozciąganie, bo dla mnie to co tam jest, to tak mało mnie rozciąga W ogóle zakończyłam drugi miesiąc TF i postanowiłam to uczcić ... dwoma pączkami
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysowym_okiem, i jak centymetry się mają?
Ja tu sobie Was cichutko podglądam póki co. Od nowego roku non stop choruję. Właśnie nadaję z łóżka. Wykończyć się można ![]() Nie mogę się doczekać aż będę mogła sobie poskakać.
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogóle nie robię Core albo Stretch 40
![]() Na rzeźbieniu mi nie zależy, bo po to ćwiczę callanetics. Za to w te dni ćwiczę dodatkowo Bum Bum z BBL albo jakiegoś HIITa
|
#854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dasz sobie radę na pewno.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś już po HIIT 20. Mogłabym mieć dzień w dzień same HIIT-y, uwielbiam je
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
A ja mialam od poniedzialku zaczac turbo fire, ale nadal mi się sciąga
Najpierw myslalam zaczac Insanity, ale stwierdzilam, że z powodu 3miesiecznej przerwy bez zadnych cwiczen (zaczelam pracowac na caly etat od 10 do 18:30) nie mam juz takiej kondycji i lepiej jest zrobic ten program najpierw. Ale to sciąganie mnie dobija... Juz nie moge sie doczekac!
|
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Które z ćwiczeń Turbo Fire są najlżejsze?
Pytam bo ćwiczę teraz wg innego programu 4 razy na tydzień. W pozostałe 3 lub 2 dni w tygodniu chciałabym ćwiczyć Turbo Fire jako uzupełnienie. Z tego co pamiętam to HIITy są najbardziej męczące. A co z resztą ? |
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zależy dla kogo jeszcze.
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na początek efekty po 2 m-cu TF:
Przed ćwiczeniami - Po Turbo Jam - Po 1m-cu TF - Po 2 m-cu TF łydka: 37,5 - 36,5 - 35,5 - 35 udo góra: 59 - 57 - 55 - 53,5 udo dół: 48 - 46,5 - 44,5 - 43 biodra: 102 - 98,5 - 95,5 - 93 pupa: 104 - 101 - 98 - 95,5 brzuch: 95 - 88,5 - 84,5 - 82 waga: 66 - 62,5 - 60,5 - 58,5 coś mi się ręką trzęsła przy mierzeniu :P tak czy inaczej jak chciałam założyć na egzamin kostiumik (marynarka+spodnie), które zakupiłam w zeszłym roku w połowie czerwca na obrony, to spodnie ze mnie spadają, a marynarka po prostu wisi jakby była o dwa rozmiary za duża więc od początku regularnych ćwiczeń uważam, że sukces jest duży ![]() Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się ile masz czasu na te ćwiczenia. Jeżeli mało, to wtedy hiity są okej, bo są krótkie ale dość intensywne. Jeżeli czasu masz więcej to możesz popróbować fire, 30 minut (dość intensywny), 45 min (całość trwa coś ok.1 h, dlatego że przed każdym combo ona pokazuje najpierw na sucho co i jak robić, ale właśnie przez te przerwy nie jest tak bardzo intensywny, bo masz czas odetchnąć), 45 EZ (bardzo intensywny, bez momentów na odpoczynek), 55 (intensywny, ale masz możliwość odetchnięcia pomiędzy kolejnymi combo). No i są jeszcze układy rzeźbiące sculpt, tone, core, ale one są takie lajtowe moim zdaniem, uzupełnienie hiit i fire. Aha, no i nie wiem co ćwiczysz obecnie bo nie napisałaś, więc też nie do końca można ocenić co powinnaś sobie wybrać. Bo np. jeżeli masz dużo ćwiczeń typu cardio, to mogłabyś np. wziąć te rzeźbiące filmiki, a jeżeli masz np. raczej rzeźbiące ćwiczenia (mało intensywne) to mogłabyś wziąć fire. I jeszcze jedna uwaga, skoro ćwiczysz 4 dni, to dołóż sobie dwa, a ten siódmy dzień zostaw na odpoczynek i regenerację organizmu. Albo jeżeli już musisz ten siódmy dzień też wykorzystać to coś mało intensywnego i np. rozciągającego. Ależ się rozpisałam
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz ćwiczę na konsoli Wii - EA Sports Active 2 (https://www.easportsactive.com/). Wybrałam sobie program 9 tygodniowy - poziom medium. Są to ćwiczenia ogólnorozwojowe, przy jednym 40 minutowym treningu jest ok. 25 krótkich ćwiczeń: kilka na rozgrzewkę, później są ćwiczenia cardio (np. jazda na rowerze - jest super! krótkie i bardzo intensywne) oraz na mięśnie (za pomocą taśmy), a na końcu kilka ćwiczeń rozciągających. Trochę trudno mi powiedzieć jak to jest z intensywnością ponieważ dopiero zaczęłam - ale z tego co czytałam to z treningu na trening ćwiczenia robią się bardziej intensywne. Miałam taki plan żeby w pozostałe trzy dni, dwa robić coś lekkiego z turbo fire a w trzecim jeśli będzie mi się chciało to stretch 40. Spokojnie mogę przeznaczyć godzinę dziennie na ćwiczenia. Edytowane przez tobb Czas edycji: 2011-02-02 o 13:57 |
|
|
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie miałam styczności z tą konsolą, ale z tego co piszesz wnioskuję, że masz taki pełny trening (cardio+siłowe+rozciągani e). W takim bądź razie to już od Ciebie zależy co chcesz ćwiczyć. Jeżeli zależy ci na zrzucaniu kg to lepsiejsze będą fire i hiit, a jeżeli chcesz porzeźbić to tone, core, sculpt (tyle, że ona wg mnie są takie lżejsze w kwestii rzeźbienia). A po trochu wszystkiego to ogólnie poprawi kondycję i wygląd
![]() Możesz na początek ściągnąć sobie fire 30, hiit 15 i któreś z tych rzeźbiących (core-brzuch, tone- ogólnie ciało, sculpt- głównie ręce) i po prostu zobaczyć co przypadnie ci do gustu i wtedy wkomponować to w Twój grafik. A jeżeli te wydadzą ci się mało intensywne z biegiem czasu, albo ci się znudzą, to możesz popróbować pozostałe filmiki. Więc podsumowując, ja na Twoim miejscu po prostu poprzeglądałabym sobie filmiki i zobaczyła co mnie kręci (jak ściągasz z chomika to tam masz możliwość podglądnięcia fragmentu filmików), a co nie, i określiłabym co na obecną chwilę jestem w stanie fizycznie zrobić, a co jeszcze nie. I tak wybrałabym to co chcę sobie dodać jako uzupełnienie
|
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz że mam tyle samo w biodrach teraz jak Ty kiedyś zaczynałaś a w udach różnią nam się wymiary o 1 cm.. tzn. u Ciebie już to nie aktualne masz ogromny spadek.. nawet nie wiesz jakiego mi dałaś kopa.. Mój wężowy jedzie jutro na 3 dni z domu i w końcu zacznę TF.. ale się denerwuje |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzis u mnie zostal TZ czyli rano przed praca tez nie bede go budzic cwiczeniami, i wogole bym sie wstydzila ![]() Eeeeehhhhh..... ![]() A masz jakies zdjecia przed i po? |
|
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. a wiecie że szalona Szalina ma dzisiaj urodziny ?
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samo się nie zrobi Tygryskowym okiem gratuluję efektów Ważne że się czuję o 20 kg lżejsza (mimo że schudłam 6) i że wszyscy zauważają że dużo schudłam
|
|
|
#869 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#870 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zrobiłam zdjęcia z czystej ciekawości, ot tak żeby móc sobie za jakiś czas porównać .Cytat:
to chyba na tyle, Cytat:
![]() Poza tym powodujecie u mnie jakieś nieograniczone potoki słów, kiedy ja ostatnio tyle pisałam na jakimś forum |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

pierwszy raz robiłam bbl i nawet fajne, tylko prowadzący mnie denerwuje.

Juz nie moge sie doczekac!