TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 11:41   #841
Dobrenka
Zadomowienie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Agusiek89 cholera.. wiesz ja z jednej strony czepiłam się tak tego BBl bo mówiłaś że spadło Ci na nim te 4 cm noi z drugiej strony mam je wszystkie przy TF mam tylko 2 i nie ma gum.. oi potrzecie boję się że nie dam rady.. dam radę?
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:58   #842
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Agusiek89 cholera.. wiesz ja z jednej strony czepiłam się tak tego BBl bo mówiłaś że spadło Ci na nim te 4 cm noi z drugiej strony mam je wszystkie przy TF mam tylko 2 i nie ma gum.. oi potrzecie boję się że nie dam rady.. dam radę?
Dasz radę na pewno
A TF jest na chomiku, wpisz w google 'Turbo fire chomikuj' i skompletuj sobie części
Stary 2011-01-29, 12:03   #843
Dobrenka
Zadomowienie

Agusiek dzięki za pomoc tak zrobie ale już dzisiaj nie będę zaczynać ćwiczyć bo jednak przeczekam tą @.. powiedz mi tylko czy ja tam będe miec napisane od którego filmiku zacząć? i czy moge robić te ćwiczenie ale bez gum, chociaż pewnie większość się nie da może dam rade gdzies kupić w przyszłym tygodniu
Stary 2011-01-29, 12:16   #844
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Agusiek dzięki za pomoc tak zrobie ale już dzisiaj nie będę zaczynać ćwiczyć bo jednak przeczekam tą @.. powiedz mi tylko czy ja tam będe miec napisane od którego filmiku zacząć? i czy moge robić te ćwiczenie ale bez gum, chociaż pewnie większość się nie da może dam rade gdzies kupić w przyszłym tygodniu
Na pierwszej stronie wątku jest rozpiska. A co do tych gum, to możesz narazie ćwiczyć bez, jak będziesz czuła że za lekkie są ćwiczenia to wtedy kupisz
Stary 2011-01-29, 12:22   #845
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie wątku jest rozpiska. A co do tych gum, to możesz narazie ćwiczyć bez, jak będziesz czuła że za lekkie są ćwiczenia to wtedy kupisz
już wszystko wiem.. dziękuje
Stary 2011-01-29, 20:11   #846
Blameworthy
Rozeznanie

dzisiaj fire 30 i dołączyłam z bbl bum bum pierwszy raz robiłam bbl i nawet fajne, tylko prowadzący mnie denerwuje. jestem zadowolona z siebie, a jutro wypad w góry na deskę !

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:50   #847
mikasa5
Zadomowienie

Ale się dzisiaj zdziwiłam jak po HIIT 15 nie byłam w ogóle zmęczona, nawet się nie spociłam, a skakałam wyżej niż zwykle
Coś mi chyba w końcu ruszyło wewnętrzną część ud
Powoli zaczynam mieć takie ADHD jak Chalene

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 22:06   #848
dotek86
Przyczajenie

ja właśnie kończę 3 tydzień z TF
robie wszystko według rozpiski jedynie przerwe sobie przesunełam na niedziele chyba nic się nie stanie

nie wiem jak u Was ale mnie np strasznie nudzi 40 strecht class a Wam sie podoba???
dotek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:37   #849
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dotek86 Pokaż wiadomość
ja właśnie kończę 3 tydzień z TF
robie wszystko według rozpiski jedynie przerwe sobie przesunełam na niedziele chyba nic się nie stanie

nie wiem jak u Was ale mnie np strasznie nudzi 40 strecht class a Wam sie podoba???
Ja się przyznam że nigdy jeszcze nie robiłam stretch 40 sama zawsze się rozciągam, a tamten stretch jest dla mnie za długi, szkoda mi czasu na to.
Stary 2011-01-31, 15:15   #850
krtek_
Zadomowienie

Wczoraj miałam w planie Core 20 i Stretch 40... No i odpadłam. Tzn., Core jeszcze zrobiłam, bardziej po swojemu niż na filmiku, ale zrobiłam. Ze stretchu odpadłam po 15min, to jest beznadziejnie nudne I tak teraz się zastanawiam, jak myślicie, czy rozsądne byłoby zastąpienie tych siłowych z TF jakimiś innymi? Takimi, które dałabym radę zrobić, bo bez sensu chyba, żebym się walała po dywanie robiąc co trzecie powtórzenie...

A rozciągać się na pewno będę po swojemu. Podziwiam koażdego, kto przeszedł ten Stretch 40

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:18   #851
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Ja ten stretch 40 zrobiłam może ze dwa razy dla mnie nudny. Ale z drugiej strony u mnie akurat tak wyszło, że "rest" ustawiłam sobie w soboty, i po takiej luźnej sobocie jakbym miała jeszcze taką luźną niedzielę, to nic by mi to nie dało. Dlatego ja sobie to co mi wypadało w niedzielę czyli zwykle stretch 40 + coś jeszcze, zmodyfikowałam na coś bardziej ruchliwszego
A ten stretch 10 to wykonywałam przez jakiś czas, ale potem zaczęłam już przechodzić na własne rozciąganie, bo dla mnie to co tam jest, to tak mało mnie rozciąga

W ogóle zakończyłam drugi miesiąc TF
i postanowiłam to uczcić ... dwoma pączkami
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 16:46   #852
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Tygrysowym_okiem, i jak centymetry się mają?

Ja tu sobie Was cichutko podglądam póki co. Od nowego roku non stop choruję. Właśnie nadaję z łóżka. Wykończyć się można

Nie mogę się doczekać aż będę mogła sobie poskakać.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:57   #853
mikasa5
Zadomowienie

Ja w ogóle nie robię Core albo Stretch 40
Na rzeźbieniu mi nie zależy, bo po to ćwiczę callanetics. Za to w te dni ćwiczę dodatkowo Bum Bum z BBL albo jakiegoś HIITa
Stary 2011-02-01, 08:49   #854
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam w planie Core 20 i Stretch 40... No i odpadłam. Tzn., Core jeszcze zrobiłam, bardziej po swojemu niż na filmiku, ale zrobiłam. Ze stretchu odpadłam po 15min, to jest beznadziejnie nudne I tak teraz się zastanawiam, jak myślicie, czy rozsądne byłoby zastąpienie tych siłowych z TF jakimiś innymi? Takimi, które dałabym radę zrobić, bo bez sensu chyba, żebym się walała po dywanie robiąc co trzecie powtórzenie...

A rozciągać się na pewno będę po swojemu. Podziwiam koażdego, kto przeszedł ten Stretch 40
A może ćwiczenia z BBL wstaw zamiast tych siłowych Dasz sobie radę na pewno.

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Ja ten stretch 40 zrobiłam może ze dwa razy dla mnie nudny. Ale z drugiej strony u mnie akurat tak wyszło, że "rest" ustawiłam sobie w soboty, i po takiej luźnej sobocie jakbym miała jeszcze taką luźną niedzielę, to nic by mi to nie dało. Dlatego ja sobie to co mi wypadało w niedzielę czyli zwykle stretch 40 + coś jeszcze, zmodyfikowałam na coś bardziej ruchliwszego
A ten stretch 10 to wykonywałam przez jakiś czas, ale potem zaczęłam już przechodzić na własne rozciąganie, bo dla mnie to co tam jest, to tak mało mnie rozciąga

W ogóle zakończyłam drugi miesiąc TF
i postanowiłam to uczcić ... dwoma pączkami
Nie ma co, uczcić trzeba
Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Tygrysowym_okiem, i jak centymetry się mają?

Ja tu sobie Was cichutko podglądam póki co. Od nowego roku non stop choruję. Właśnie nadaję z łóżka. Wykończyć się można

Nie mogę się doczekać aż będę mogła sobie poskakać.
To kuruj się i wracaj do nas
Stary 2011-02-01, 15:51   #855
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
A może ćwiczenia z BBL wstaw zamiast tych siłowych Dasz sobie radę na pewno.

Nie ma co, uczcić trzeba

To kuruj się i wracaj do nas
Chyba spróbuję, bo tak pobieżnie przejrzałam i podobają mi się. Tylko ten facet... miałyście rację, faktycznie jest zniewieściały
Dziś już po HIIT 20. Mogłabym mieć dzień w dzień same HIIT-y, uwielbiam je

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:33   #856
Tigressa
Rozeznanie

A ja mialam od poniedzialku zaczac turbo fire, ale nadal mi się sciąga
Najpierw myslalam zaczac Insanity, ale stwierdzilam, że z powodu 3miesiecznej przerwy bez zadnych cwiczen (zaczelam pracowac na caly etat od 10 do 18:30) nie mam juz takiej kondycji i lepiej jest zrobic ten program najpierw. Ale to sciąganie mnie dobija... Juz nie moge sie doczekac!
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:03   #857
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
A ja mialam od poniedzialku zaczac turbo fire, ale nadal mi się sciąga
Najpierw myslalam zaczac Insanity, ale stwierdzilam, że z powodu 3miesiecznej przerwy bez zadnych cwiczen (zaczelam pracowac na caly etat od 10 do 18:30) nie mam juz takiej kondycji i lepiej jest zrobic ten program najpierw. Ale to sciąganie mnie dobija... Juz nie moge sie doczekac!
To ściągnij sobie fire 30 class i zaczynaj ćwiczyć, potem hiit 15. A w międzyczasie ściągnie Ci się
Stary 2011-02-02, 11:17   #858
tobb
Raczkowanie

Które z ćwiczeń Turbo Fire są najlżejsze?

Pytam bo ćwiczę teraz wg innego programu 4 razy na tydzień. W pozostałe 3 lub 2 dni w tygodniu chciałabym ćwiczyć Turbo Fire jako uzupełnienie.

Z tego co pamiętam to HIITy są najbardziej męczące. A co z resztą ?
tobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:39   #859
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tobb Pokaż wiadomość

Pytam bo ćwiczę teraz wg innego programu 4 razy na tydzień. W pozostałe 3 lub 2 dni w tygodniu chciałabym ćwiczyć Turbo Fire jako uzupełnienie.

Nie wiem które są najlżejsze... Chyba sculpt 30 i tone 30 zależy dla kogo jeszcze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 13:15   #860
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Na początek efekty po 2 m-cu TF:
Przed ćwiczeniami - Po Turbo Jam - Po 1m-cu TF - Po 2 m-cu TF
łydka: 37,5 - 36,5 - 35,5 - 35
udo góra: 59 - 57 - 55 - 53,5
udo dół: 48 - 46,5 - 44,5 - 43
biodra: 102 - 98,5 - 95,5 - 93
pupa: 104 - 101 - 98 - 95,5
brzuch: 95 - 88,5 - 84,5 - 82
waga: 66 - 62,5 - 60,5 - 58,5
coś mi się ręką trzęsła przy mierzeniu :P tak czy inaczej jak chciałam założyć na egzamin kostiumik (marynarka+spodnie), które zakupiłam w zeszłym roku w połowie czerwca na obrony, to spodnie ze mnie spadają, a marynarka po prostu wisi jakby była o dwa rozmiary za duża więc od początku regularnych ćwiczeń uważam, że sukces jest duży

Cytat:
Czy ja wiem czy hiity aż tak męczą ? mnie jakoś niespecjalnie nie męczą, zawsze po nich robię coś jeszcze, bo mi nie wystarczają
Ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się ile masz czasu na te ćwiczenia. Jeżeli mało, to wtedy hiity są okej, bo są krótkie ale dość intensywne. Jeżeli czasu masz więcej to możesz popróbować fire, 30 minut (dość intensywny), 45 min (całość trwa coś ok.1 h, dlatego że przed każdym combo ona pokazuje najpierw na sucho co i jak robić, ale właśnie przez te przerwy nie jest tak bardzo intensywny, bo masz czas odetchnąć), 45 EZ (bardzo intensywny, bez momentów na odpoczynek), 55 (intensywny, ale masz możliwość odetchnięcia pomiędzy kolejnymi combo). No i są jeszcze układy rzeźbiące sculpt, tone, core, ale one są takie lajtowe moim zdaniem, uzupełnienie hiit i fire.
Aha, no i nie wiem co ćwiczysz obecnie bo nie napisałaś, więc też nie do końca można ocenić co powinnaś sobie wybrać. Bo np. jeżeli masz dużo ćwiczeń typu cardio, to mogłabyś np. wziąć te rzeźbiące filmiki, a jeżeli masz np. raczej rzeźbiące ćwiczenia (mało intensywne) to mogłabyś wziąć fire.
I jeszcze jedna uwaga, skoro ćwiczysz 4 dni, to dołóż sobie dwa, a ten siódmy dzień zostaw na odpoczynek i regenerację organizmu. Albo jeżeli już musisz ten siódmy dzień też wykorzystać to coś mało intensywnego i np. rozciągającego.

Ależ się rozpisałam
Stary 2011-02-02, 13:30   #861
tobb
Raczkowanie

Cytat:
Aha, no i nie wiem co ćwiczysz obecnie bo nie napisałaś, więc też nie do końca można ocenić co powinnaś sobie wybrać. Bo np. jeżeli masz dużo ćwiczeń typu cardio, to mogłabyś np. wziąć te rzeźbiące filmiki, a jeżeli masz np. raczej rzeźbiące ćwiczenia (mało intensywne) to mogłabyś wziąć fire.
I jeszcze jedna uwaga, skoro ćwiczysz 4 dni, to dołóż sobie dwa, a ten siódmy dzień zostaw na odpoczynek i regenerację organizmu. Albo jeżeli już musisz ten siódmy dzień też wykorzystać to coś mało intensywnego i np. rozciągającego.

Ależ się rozpisałam
Dziękuję za pomoc - bardzo dobrze że się rozpisałaś

Teraz ćwiczę na konsoli Wii - EA Sports Active 2 (https://www.easportsactive.com/). Wybrałam sobie program 9 tygodniowy - poziom medium.
Są to ćwiczenia ogólnorozwojowe, przy jednym 40 minutowym treningu jest ok. 25 krótkich ćwiczeń: kilka na rozgrzewkę, później są ćwiczenia cardio (np. jazda na rowerze - jest super! krótkie i bardzo intensywne) oraz na mięśnie (za pomocą taśmy), a na końcu kilka ćwiczeń rozciągających.
Trochę trudno mi powiedzieć jak to jest z intensywnością ponieważ dopiero zaczęłam - ale z tego co czytałam to z treningu na trening ćwiczenia robią się bardziej intensywne.

Miałam taki plan żeby w pozostałe trzy dni, dwa robić coś lekkiego z turbo fire a w trzecim jeśli będzie mi się chciało to stretch 40.

Spokojnie mogę przeznaczyć godzinę dziennie na ćwiczenia.

Edytowane przez tobb
Czas edycji: 2011-02-02 o 13:57
tobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:06   #862
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Nie miałam styczności z tą konsolą, ale z tego co piszesz wnioskuję, że masz taki pełny trening (cardio+siłowe+rozciągani e). W takim bądź razie to już od Ciebie zależy co chcesz ćwiczyć. Jeżeli zależy ci na zrzucaniu kg to lepsiejsze będą fire i hiit, a jeżeli chcesz porzeźbić to tone, core, sculpt (tyle, że ona wg mnie są takie lżejsze w kwestii rzeźbienia). A po trochu wszystkiego to ogólnie poprawi kondycję i wygląd
Możesz na początek ściągnąć sobie fire 30, hiit 15 i któreś z tych rzeźbiących (core-brzuch, tone- ogólnie ciało, sculpt- głównie ręce) i po prostu zobaczyć co przypadnie ci do gustu i wtedy wkomponować to w Twój grafik. A jeżeli te wydadzą ci się mało intensywne z biegiem czasu, albo ci się znudzą, to możesz popróbować pozostałe filmiki.

Więc podsumowując, ja na Twoim miejscu po prostu poprzeglądałabym sobie filmiki i zobaczyła co mnie kręci (jak ściągasz z chomika to tam masz możliwość podglądnięcia fragmentu filmików), a co nie, i określiłabym co na obecną chwilę jestem w stanie fizycznie zrobić, a co jeszcze nie. I tak wybrałabym to co chcę sobie dodać jako uzupełnienie
Stary 2011-02-02, 16:46   #863
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Na początek efekty po 2 m-cu TF:
Przed ćwiczeniami - Po Turbo Jam - Po 1m-cu TF - Po 2 m-cu TF
łydka: 37,5 - 36,5 - 35,5 - 35
udo góra: 59 - 57 - 55 - 53,5
udo dół: 48 - 46,5 - 44,5 - 43
biodra: 102 - 98,5 - 95,5 - 93
pupa: 104 - 101 - 98 - 95,5
brzuch: 95 - 88,5 - 84,5 - 82
waga: 66 - 62,5 - 60,5 - 58,5
:
Jezu co to jest Turbo Jam.. dziewczyny już tak mi mieszacie że oszaleć można Masz fenomenalne efekty wiesz że mam tyle samo w biodrach teraz jak Ty kiedyś zaczynałaś a w udach różnią nam się wymiary o 1 cm.. tzn. u Ciebie już to nie aktualne masz ogromny spadek.. nawet nie wiesz jakiego mi dałaś kopa.. Mój wężowy jedzie jutro na 3 dni z domu i w końcu zacznę TF.. ale się denerwuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 20:12   #864
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezu co to jest Turbo Jam..
To jest też program ćwiczeń szalonej Szaliny, tyle że prostszy niż Turbo Fire

Cytat:
Masz fenomenalne efekty
Czy fenomenalne to nie wiem, ciężko mi to określić. Jak już kiedyś pisałam dla mnie ważniejsze jest to co widzę niż takie pomierzone liczby, a widzę (i czuję!) ogromną różnicę więc jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej

Cytat:
nawet nie wiesz jakiego mi dałaś kopa
Miło mi, ale zobaczysz jak Tobie zacznie ogólnie lepiej ciało wyglądać i będziesz czuła się lepiej, to samo to da ci takiego kopa i energię do dalszych ćwiczeń, że ho ho
Stary 2011-02-02, 21:12   #865
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
To ściągnij sobie fire 30 class i zaczynaj ćwiczyć, potem hiit 15. A w międzyczasie ściągnie Ci się
No wlasnie dzis mialam rano nie spodzianke jak sie obudzilam - juz bylo 100% sciagniete. Ale dzis nie pocwiczylam, bo bede cwiczyc rano, a dzis zbyt pozno wstalam i juz bym nie zdazyla przed praca
A dzis u mnie zostal TZ czyli rano przed praca tez nie bede go budzic cwiczeniami, i wogole bym sie wstydzila
Eeeeehhhhh.....
Cytat:
Czy fenomenalne to nie wiem, ciężko mi to określić. Jak już kiedyś pisałam dla mnie ważniejsze jest to co widzę niż takie pomierzone liczby, a widzę (i czuję!) ogromną różnicę więc jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej
A masz jakies zdjecia przed i po?
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 22:18   #866
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam, ale upubliczniać ich nie zamierzam

p.s. a wiecie że szalona Szalina ma dzisiaj urodziny ?
Stary 2011-02-02, 22:24   #867
mikasa5
Zadomowienie

Cytat:

p.s. a wiecie że szalona Szalina ma dzisiaj urodziny ?
Dopiero po chwili skapnęłam się o kogo chodzi

No, to za Szalinkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-03, 09:19   #868
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
No wlasnie dzis mialam rano nie spodzianke jak sie obudzilam - juz bylo 100% sciagniete. Ale dzis nie pocwiczylam, bo bede cwiczyc rano, a dzis zbyt pozno wstalam i juz bym nie zdazyla przed praca
A dzis u mnie zostal TZ czyli rano przed praca tez nie bede go budzic cwiczeniami, i wogole bym sie wstydzila
Eeeeehhhhh.....

No niestety, trzeba czasem wcześniej wstać albo zrezygnować z czegoś, żeby znaleźć tę godzinkę na ćwiczenia Samo się nie zrobi

Tygryskowym okiem gratuluję efektów Ja też nie zwracam uwagi na cm, nawet zdjęcia już robiłam teraz przed rozpoczęciem Ważne że się czuję o 20 kg lżejsza (mimo że schudłam 6) i że wszyscy zauważają że dużo schudłam
Stary 2011-02-03, 15:01   #869
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
To jest też program ćwiczeń szalonej Szaliny, tyle że prostszy niż Turbo Fire
Hmmmm znowu zaczynam mysleć.. ale nie nie nie zaczynam TF nic juz nie szukam

Cytat:
Wiesz ja jednak wole sobie pomierzyć i mieć dowody na swoje samopoczucie.. A własnie stosowałaś jakąś dietę czy to tylko ćwiczenia takie dobroci Twojemu ciału wyrządziły?

Cytat:
Miło mi, ale zobaczysz jak Tobie zacznie ogólnie lepiej ciało wyglądać i będziesz czuła się lepiej, to samo to da ci takiego kopa i energię do dalszych ćwiczeń, że ho ho
tak samo mówili mi o callanie a nikt nie dawał takich żywych liczbowych dowodów tak na prawdę .. no może przesadziłam z tym "nikt" ale Ty mi to "wytłuściłaś" czarno na białym i takich dowodów potrzebuje
Stary 2011-02-03, 15:27   #870
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Tygryskowym okiem gratuluję efektów Ja też nie zwracam uwagi na cm, nawet zdjęcia już robiłam teraz przed rozpoczęciem Ważne że się czuję o 20 kg lżejsza (mimo że schudłam 6) i że wszyscy zauważają że dużo schudłam
Dziękuję Ja zrobiłam zdjęcia z czystej ciekawości, ot tak żeby móc sobie za jakiś czas porównać .

Cytat:
A własnie stosowałaś jakąś dietę czy to tylko ćwiczenia takie dobroci Twojemu ciału wyrządziły?
Tzn. nie stosuję jakiejś specjalnej diety typu dukan, dieta południowych plaż czy inne tym podobne dziwne nazwy. Raczej staram się ogólnie zwracać uwagę na to co jem i w jaki sposób, staram się stosować zasady zdrowego odżywiania i zasady związane z tym, że ćwiczę. Czyli np.posiłki ok. 5 razy dziennie, obowiązkowo pamiętam o porządnym śniadaniu, dużo piję (woda, zielona, czerwona herbata), jem sporo warzyw, ograniczam zapychacze (ziemniaki, makaron) a częściej jadam np. kasze, itp. A jakieś "używki" typu czipsy, słodkie napoje, czy mocno przetworzone słodycze jadam naprawdę bardzo bardzo rzadko, muszę mieć po prostu na nie ochotę. Jeżeli słodycze to wolę własnej roboty (uwielbiam wypieki takie moje małe hobby). Generalnie uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale w odpowiednich ilościach. Trzeba po prostu jeść świadomie, a nie pakować w siebie byle co, byle jak i byle gdzie, ja lubię celebrować posiłki i delektować się tym co jem jeżeli mam na to czas to chyba na tyle,

Cytat:
ale Ty mi to "wytłuściłaś" czarno na białym i takich dowodów potrzebuje
Tak ogólnie to przestańcie mi tak słodzić bo się zaczerwienię
Poza tym powodujecie u mnie jakieś nieograniczone potoki słów, kiedy ja ostatnio tyle pisałam na jakimś forum
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości