TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 22:44   #931
Jedwabna
Raczkowanie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Naprawdę? To fantastycznie, bo mam dość ćwiczeń bez, bo z jest mi bardzo niewygodnie.
Czy masz taki - http://www.sklep.brubeck.pl/images/produkt/9_max.jpg ?
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 23:46   #932
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość
Naprawdę? To fantastycznie, bo mam dość ćwiczeń bez, bo z jest mi bardzo niewygodnie.
Czy masz taki - http://www.sklep.brubeck.pl/images/produkt/9_max.jpg ?
mam inny:
http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=147

Uwazam, ze powienno sie cwiczyc w podobnych sportowych stanikach, no po pierwsze lepiej trzymaja biust, a po drugie wiadomo, ze sie pocimy, wiec nie jest to zbyt higieniczne cwiczyc w stanikach, w ktorych sie chodzi na codzien, chyba ze macie je w duzej ilosci i czesto pierzecie...

Edytowane przez Tigressa
Czas edycji: 2011-02-05 o 23:50
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:52   #933
Blameworthy
Rozeznanie

to i ja się pochwalę wymiarami
wzrost 160
waga 48
talia 63
brzuch 72
biodra 85
pupa 85
udo w najgrubszym miejscu 48
nad kolanem 35
łydka 31,5
ramię 24,5

może wymiary wskazują, że jestem szczupła i rzeczywiście nie jest tak źle, ale chciałabym mieć brzuszek bez tłuszczu, a ładnie zarysowane mięśnie ale pracuję nad tym. choroba powoli odpuszcza więc dzisiaj już ćwiczę

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:46   #934
krtek_
Zadomowienie

Moje wymiary:
wzrost 173
waga 60
talia 66
brzuch 81
biodra 88
udo w najgrubszym miejscu 55
nad kolanem 39
łydka 37
ramię 30.5

jest z czego zrzucać, ale dam radę (razem z Szaliną )

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:59   #935
karambajka
Lady D.

bardzo bym prosila o jakis link o tych cwiczen..
karambajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:22   #936
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Ależ tu ruch się ostatnio zrobił. Coraz więcej Nas się robi

Cytat:
Uwazam, ze powienno sie cwiczyc w podobnych sportowych stanikach, no po pierwsze lepiej trzymaja biust
Też tak uważam, ale powiem ci, że od jakiegoś czasu poszukuję fajnego sportowego stanika i nie znalazłam do tej pory żadnego, w którym czułabym się komfortowo tak jak w tych zwykłych najzwyklejszych, w których ćwiczę

Cytat:
Skoro jestem początkująca jeśli chodzi o TF, to powinnam najpierw zrobić TJ?
Ja robiłam TJ, ale uważam, że można sobie poradzić i bez niego. Podobnie jak już dziewczyny wcześniej pisały jeżeli brak kondycji to może lepiej zacząć TJ, a jeżeli kondycja okej to można od razu TF Albo potratować to jako wyzwanie i od razu TF

Cytat:
Tylko to troszkę irytujące, kiedy robi się wszystko wzorowo, a tu najpierw ubywa ładnie, a później przybywa nie wiadomo czemu
Takie skoki się zdarzają w tak krótkim czasie Gdybyś ćwiczyła kilka miesięcy i nic się nie ruszyło przy odpowiednich ćwiczeniach, odżywianiu, itp, to byłoby to jakoś dziwne. Ale w tak krótkim czasie ja nie nakręcałabym się negatywnie tak od razu

A ja już zaczęłam się zastanawiać co będę robić po TF i mam rozpiskę na 5 miesięcy TF&CE hybryda i tak mnie kusi, tym bardziej, że ciekawie wygląda
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:23   #937
coffee lover
Raczkowanie

Posiadam na swoim chomiku komplet cwiczen, rozpiske, i skany z ksiazeczek i inne info dotyczace TF, diete tez Filmiki sa w trakcie ladowania. Na PW moge przeslac nazwe chomika. Pozdrawiam
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 16:29   #938
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blameworthy Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę wymiarami
wzrost 160
waga 48
talia 63
brzuch 72
biodra 85
pupa 85
udo w najgrubszym miejscu 48
nad kolanem 35
łydka 31,5
ramię 24,5

może wymiary wskazują, że jestem szczupła i rzeczywiście nie jest tak źle, ale chciałabym mieć brzuszek bez tłuszczu, a ładnie zarysowane mięśnie ale pracuję nad tym. choroba powoli odpuszcza więc dzisiaj już ćwiczę
Dziewczyno, to co Ty tu robisz Ja na Twoim miejscu bym tylko ćwiczyła A6W, core z TF i abs z TF dla zaawansowanych, na zmianę
Stary 2011-02-06, 16:30   #939
karambajka
Lady D.

niestety nie mam chomika
Stary 2011-02-06, 16:31   #940
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karambajka Pokaż wiadomość
niestety nie mam chomika
A program do sciagania torrentow?
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:33   #941
karambajka
Lady D.

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
nie.. a nie mozna tego wrzucic na serwer?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 16:41   #942
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyno, to co Ty tu robisz Ja na Twoim miejscu bym tylko ćwiczyła A6W, core z TF i abs z TF dla zaawansowanych, na zmianę
a jednak coś tutaj robię bez sensu ćwiczyć a6w i inne pierdoły, kiedy ma się jeszcze tłuszczyk na brzuchu i boczki najpierw spalę to co trzeba, a później będę rzeźbić

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-06, 16:45   #943
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak coś tutaj robię bez sensu ćwiczyć a6w i inne pierdoły, kiedy ma się jeszcze tłuszczyk na brzuchu i boczki najpierw spalę to co trzeba, a później będę rzeźbić
Tak, ale spalisz z całego ciała
Stary 2011-02-06, 16:48   #944
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ale spalisz z całego ciała
wiem, wiem do TF dorzuciłam od niedawna BBL, żeby tyłeczek i uda były ładniejsze, bo mimo, że są szczupłe to galaretowate. dzisiaj już ćwiczę, chociaż kaszel jeszcze troszkę męczy.

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-06, 18:00   #945
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyno, to co Ty tu robisz
He he, moja pierwsza reakcja była taka sama

Cytat:
a na Twoim miejscu bym tylko ćwiczyła A6W
A ja bym tego nie ćwiczyła
Stary 2011-02-06, 18:05   #946
Agusiek89
Wtajemniczenie

A ja kiedyś ćwiczyłam A6W, ale wspominam to niezbyt miło. Pamiętam, że to był harcore i efekty jako takie były, ale tłuszczu mi na brzuchu nie spalało. Doszłam chyba do połowy i się poddałam Ale zarysowane mięśnie były
Stary 2011-02-06, 19:44   #947
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ale nie moge znalezc filmikow... A nie mieszkam w PL wiec ciezko mi wykupic wiekszy transfer. I tak nie moge zaczac, bo nie mam skompletowanych filmikow!
Pomocy, ktokolwiek?
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:49   #948
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Ja mam ale nie moge znalezc filmikow... A nie mieszkam w PL wiec ciezko mi wykupic wiekszy transfer. I tak nie moge zaczac, bo nie mam skompletowanych filmikow!
Pomocy, ktokolwiek?
Dziewczyny macie linki działające? Podajcie innym na PW. Bo moje wygasły..
Stary 2011-02-06, 19:55   #949
karambajka
Lady D.

Cytat:
Pomocy, ktokolwiek?
dołaczam
Stary 2011-02-06, 20:43   #950
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Ja wiem tylko, że filmiki są na chomiku, ale o tym już było mówione.

A innych źródeł gdzie można byłoby je znaleźć nie znam
Stary 2011-02-06, 21:26   #951
coffee lover
Raczkowanie

Jutro wrzuce filmiki na jakis serwer, tak zeby kazdy bez problemu mogl sobie pobrac. Dzisiaj nie dam rady, bo mam jutro egzamin o 11
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:21   #952
Lanessa
Zadomowienie

Problem rozwiazany u mnie, dostalam filmiki na torrenta od Blameworthy, za co musze jeszcze raz
Chyba najpewniej zebrac je tym sposobem

Milej nocy i jutro zaczynamy, byle mi sil starczylo, bo tez mam trening interwalowy jutro na zajeciach xD
Stary 2011-02-07, 00:16   #953
karambajka
Lady D.

hej mam juz caly pakiet
dziękuje

i mam parę pytan, nie mam narazie czasu czytac tych wszystkich ksiazeczek jeszcze tym bardziej moj angielski nie jest perfect

zatem ograniczacie się do samych cwiczen wg tej rozpiski?
czy korzystacie z innych rad, czy diety zawartej w tych ksiazkach??

co tam w ogole jest ciekawego

proszę o wszelkie rady typu jak zacząć
Stary 2011-02-07, 08:39   #954
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
chyba ze macie je w duzej ilosci i czesto pierzecie...
ćwiczę bez jeszcze mi nie pourywało

Cytat:
może wymiary wskazują, że jestem szczupła i rzeczywiście nie jest tak źle
no jesteś cudownie szczupłą osóbką a jak chcesz spalić brzuszek to polecam Vadera

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość

wzrost 173
biodra 88
udo w najgrubszym miejscu 55
mamy taki sam wzrost.. i znowu mi się zazdrocha włączyła w biodrach masz o 14 centymetrów mniej niż ja i w udzie o 5 cm z tego co pamietam ..czuję się gruba i brzydka

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Dziewczyny po tym co tu przeczytałam to jestem chyba największa zazdroszczę Wam strasznie.. W ogóle to nie wiem sama co mam robić.. już pisałam że do ćwiczeń potrzebny mi jest telewizor który zwykle zajmuje mój "wężowy" a bez niego nie poćwiczę (komp tez jest podłączony pod niego) jednak mam możliwość ćwiczyć 3 razy w tygodniu czasem 4 ale czy to przyniesie jakieś efekty?? Trochę się łamię .. no nie trochę.. bardzo się łamię.. Tak sobie jeszcze pomyślałam żeby ćw. te 3 dni w tygodniu + w te dni co nie ćw. np. skakanka i callanetics? Czy ja mam jakieś szanse?

Przypominam
biodra 102
udo 60 (najgrubsze miejsce na samej górze)
to są moje zmory
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:11   #955
Lanessa
Zadomowienie

Dobrenka

Jak moj nauczyciel od teorii treningu xD mowi: lepsze efekty beda po 3x 30 min wysilku w tyg niz 2x 1h.
Jesli zas znajdziesz czas na 3x w tyg 30 min np. interwalow (potrzebujesz interwalow aby spalic tluszcz!) to bedzie super. Np u mnie przed chwila 10 min interwalow 7x1min biegu i 6x30s przerwy=10 min 10 min rogrzewki, 5 minut rozciagania i masz 25 minutowy, bardzo skuteczny trening. Tyle, ze musisz sie zmusic do BIEGU z intensywnoscia duza, i ukonczyc interwal.
Albo mozesz sobie zrobic jeden interwal 20 min, czyli dwie serie i dwa krotsze w tygodniu.
Nie wiem jak pogoda w PL i czy da sie biegac.
Jak nie, to proponuje wyglad sobie ktoregos HIITa i trenowac 3x tyg. Tu spytaj sie dziewczyn ktory program nadaje sie na mocny wycisk 3 razy w tygodniu.
Tluszczu nie spali sie cwiczeniami o niskiej intensywnosci, jesli masz motywacje, to schudniesz, ale trzeba sie troche spocic
Stary 2011-02-07, 12:32   #956
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrenka

Jak moj nauczyciel od teorii treningu xD mowi: lepsze efekty beda po 3x 30 min wysilku w tyg niz 2x 1h.
Jesli zas znajdziesz czas na 3x w tyg 30 min np. interwalow (potrzebujesz interwalow aby spalic tluszcz!) to bedzie super.
tak myślisz.. a jeszcze chciałabym wiedzieć które ćwiczenia w TF to interwały? Dopiero zaczynam i się uczę więc się radze.. To są może wszystkie oprócz tych Stretchów?? A co do Stretchów to jeszcze się zastanawiam czy z nich nie zrezygnować na rzecz callanetics pare razy w tygodniu?
Cytat:
Np u mnie przed chwila 10 min interwalow 7x1min biegu i 6x30s przerwy=10 min 10 min rogrzewki, 5 minut rozciagania i masz 25 minutowy, bardzo skuteczny trening. Tyle, ze musisz sie zmusic do BIEGU z intensywnoscia duza, i ukonczyc interwal.
Albo mozesz sobie zrobic jeden interwal 20 min, czyli dwie serie i dwa krotsze w tygodniu.
rozumie .. W PL pogoda błotnista i nienawidzę biegać ale w marcu planuje zacząć jeździć na rowerze..
TF mi pasi bo tam się dzieję to i owo a bieganie jest takie nudne
Wiesz jak planowałam.. po prostu robic to TF po kolei jak leci tylko te 3 razy w tygodniu tak jak po prostu mogę.. Mam ogromną motywację. .Schudłam juz około 15 kilo. Ważę teraz (przepraszam resztę dziewczyn będę się powtarzać) 61 kilo jestem wstanie spaść do 57 jednak moje centymetry w biodrach i udach są takie same jak przy mojej obecnej wadze.. Przy 57 nie mam cycków mam wklęsły brzuch i zapada mi się buzia.. dlatego stwierdziłam że tylko ćw. mnie moga uratować
Stary 2011-02-07, 12:35   #957
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
czuję się gruba i brzydka
Może to brutalne co napiszę (tak możesz mnie znienawidzić, możesz po mnie pojechać, że się nie znam, itp), ale ... weź się ogarnij, masz się motywować, a nie demotywować. Jak będziesz za każdym razem po przeczytaniu czyichś wymiarów dołować się tym, że masz inaczej to nic ci to nie da !!! To cię nie motywuje !!! Uświadom sobie, że jesteś inna (bo ludzie są różni), ale to nie znaczy, że w jakikolwiek sposób jesteś gorsza (a tym bardziej ze względu na wymiary !!!) i że nie możesz zmienić tego co ci się nie podoba. Powinnaś mocniej zacisnąć pięści i sama sobie powtarzać: jest dobrze, będzie lepiej, dam radę, dam radę - to powinna być taka Twoja codzienna mantra powtarzana z uśmiechem na twarzy. Bo sukces zależy też od pozytywnego myślenia, a nie tylko od ćwiczeń czy diety. Zmiana zaczyna się w głowie ...

Cytat:
już pisałam że do ćwiczeń potrzebny mi jest telewizor który zwykle zajmuje mój "wężowy" a bez niego nie poćwiczę (komp tez jest podłączony pod niego)
No to ja widzę takie rozwiązania:
1) wężowy robi sobie przerwę od tv na jakąś około godzinkę (w końcu powinien cię wspierać, a nie utrudniać życie)
2) wężowy ćwiczy z Tobą (o tak ! panowie też mogą, dowód tutaj <klik> )
3) komputer odłącza się od tv, ty masz kompa, wężowy ma tv i wszyscy są happy (oczywiście o ile jest to technicznie możliwe)

Cytat:
Czy ja mam jakieś szanse?
Szanse są zawsze. Jeżeli nic z powyższych rozwiązań nie wchodzi w grę, to musisz ułożyć sobie plan ćwiczeń (np. modyfikując oryginalną wersję TF i dopasowując ją do swoich potrzeb). W dni w które masz dostęp do filmików wybrać te, które pozwolą porządnie podziałać na spalanie (hiit, fire), a w pozostałe dni ustawić ćwiczenia, które możesz wykonywać bez filmików. Narazie ciężko mi mówić jak mógłby wyglądać taki plan, bo nad tym trzeba by się zastanowić i dokładniej rozpisać, a ja specjalistką nie jestem żeby tak od razu sypać propozycjami (a nawet nie wiem co to jest ten callanetics o którym piszesz, ale muszę się dokształcić i zerknąć o co chodzi)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 13:34   #958
Lanessa
Zadomowienie

Jest brzydko i blotniscie, ale jesli chcesz schudnac, a mezczyzna nie chce udostepnic telewizora - biegaj. Z cukru nie jestes. To tylko 20 min dziennie! Jesli puscisz sobie muzyke do tego i bedziesz sie starac, to nie bedzie nudno.
Interwaly to cwiczenia ktore sa intensywne i przerywane - to najlepsza metoda, aby zgubic tluszcz i nabrac kondycji. O ile oczywiscie masz tez diete A przy tym sa proste i ciezko je zepsuc.

Co do Turbo Fire, to kompleksowe cwiczenia. Nie widze sensu, aby je rozbijac, nie jest wtedy ich skutecznosc zapewniona, wiec sama eksperementujesz.
Nie zabieraj Stretchow!! Jesli nie masz odpowiedniej wiedzy o treningu, nie baw sie w rozdzielanie i zmienianie i komponowanie, mozesz sobie zaszkodzic.
Jesli nie masz czasu albo mozliwosci, zeby robic program, to biegaj i tyle. Albo wyjasnij swojemu mezowi, ze masz codziennie godzine cwiczen i musi uszanowac to, przeciez to nie jest caly dzien przed ekranem, tylko niecale 60 min dla Twojego ciala.

tygryskowym_okiem
Stary 2011-02-07, 13:38   #959
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Może to brutalne co napiszę
Ty wiedźmo
Dziękuje za szczere słowa bo takie lubię najbardziej

Cytat:
Jak będziesz za każdym razem po przeczytaniu czyichś wymiarów dołować się tym, że masz inaczej to nic ci to nie da !!!
ja się "brońboże" nie demotywuje.. tylko szukam rozwiązania, próbuje zrozumieć.. Wiesz smutne to jest kiedy człowiek robi tak wiele i nic nie pomaga.. poprostu..

Cytat:
No to ja widzę takie rozwiązania:
1) wężowy robi sobie przerwę od tv na jakąś około godzinkę (w końcu powinien cię wspierać, a nie utrudniać życie)
2) wężowy ćwiczy z Tobą (o tak ! panowie też mogą, dowód tutaj <klik> )
3) komputer odłącza się od tv, ty masz kompa, wężowy ma tv i wszyscy są happy (oczywiście o ile jest to technicznie możliwe)
1) wężowy wraca zmęczony z pracy i nie da się przegonić z pokoju (on twierdzi że ja wyglądam bardzo dobrze)
2) węzowy własnie ćw. 3 razy w tygodniu i to jest moja szansa właśnie
3) za dużo kabli.. noi nie mam monitora (oddałam mojemu tacie bo mu się spalił)
Cytat:
musisz ułożyć sobie plan ćwiczeń
no własnie tak sobie pomyśłam żeby lecieć po kolei te ćw. które sa w rozpisce w te dni które mogę + callanetics (to są ćw. rozciągające, wysmuklające i rzeźbiące) i skakanka w pozostałe dni + od marca rower około 10 km dziennie..
Stary 2011-02-07, 13:50   #960
mikasa5
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem na antybiotyku od wczoraj do czwartku, czyli ćwiczenie dalej TF na razie odpada, bo z gorączką wolę tego nie robić. Czyli będzie 5 dni "wolnego", to mogę zrobić tak, że po prostu w następnych tygodniach nie będę miała wolnego dnia ?

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości