TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 21:54   #1111
mikasa5
Zadomowienie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Anja1221 witamy!
Oczywiście, że Turbofire się do tego nadaje. Szczególnie jeśli chodzi o ramiona- teraz mam bardzo ładnie zarysowane mięśnie
Dzisiaj z czystej ciekawości zmierzyłam uda, brzuch, biodra i wszędzie spadło ok. 1 cm, z bioder ok. 2,5. Podam niedługo dokładne wymiary.
Kurczę, jakoś straciłam motywację Niby wszyscy widzą różnicę, a ja nie do końca. Mam takie dni, że patrzę w lustro, oglądam pupę, nogi i myślę sobie, że kurczę- jest całkiem, całkiem. A czasami jest i tak, że widzę, że mam większy cellulit, więcej tłuszczu
Staram się zdrowo odżywiać, zero słodyczy od miesiąca, masaże, balsamy, syrenka, a ja dalej niezadowolona
Stary 2011-02-21, 21:56   #1112
Blameworthy
Rozeznanie

mikasa, sukces jest ! gratuluję! i mi też się często wydaje, że jestem gruba i w ogóle. ale to przechodzi pomyśl sobie, że jak będziesz ćwiczyć to będziesz wyglądać jeszcze lepiej. a jaka potem satysfakcja

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 09:22   #1113
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś ma, że tak to ujmę "okładzinę" z tłuszczu to moim zdaniem lepiej zacząć od TF, zrzucić to co trzeba i wtedy uzupełnić BBL-em.
zastanawiałam się czy by nie ćwiczyć właśnie i TF i BBL ale moj wężowy chyba by mnie już z domu wypędził i tak osiągnęłam dużo .. bo mogę ćw. codziennie.. no oprócz tych dni kiedy padam na "pyszczek" (dalej mam wyrzuty przez te 3 dni co nie ćwiczyłam)

tygryskowym_okiem
Wiesz co ja jestem bardzo podatna jeśli chodzi o "rozwój" mięśni na łydkach i swego czasu na udach (z przodu) i poprostu jak widziałam że cos mi rośnie od razu rezygnowałam z tych ćw. Teraz mam spory mięsień na łydce.. callanetics mnie wysmuklił a TF mnie troszkę powiększa.. ale dalej "trwam" bo chce zobaczyć czy uda mi się spalić coś z bioder i ud.. bo jednak to jest dla mnie najważniejsze
Bilans kaloryczny zachowuje.. jeszcze od wczoraj jestem na diecie.. to już na pewno.. jednak jem troszkę więcej niż zwykle na niej żeby ducha nie wyzionąć wieczorem na ćw.
Postaram się nie omijać żadnych ćw. do tej pory zdarzyło mi się czasem krócej rozciągać.. noi te ćw. z gumami wyszły jak wyszły bo miałam tylko taśmę.. muszę sobie je dopiero kupić..
Ja mam miseczkę D i jestem z nich taka zadowolona.. ale co się nie robi..
Myślisz że długo będę musiała czekać na pierwsze efekty?

Anja1221 witaj spokojnie powoli będzie lepiej i będziesz dawała jak mały samochodzik Ja też na początku nie załapywałam kroków ale jak się nauczyłam to leci Ty też się nauczysz Kondycja też się poprawi.. ja u siebie juz widzę poprawę a to dopiero 3 tydzień.. zauważyła że wszędzie biegam i się nie męczę a schody to dla mnie pikuś wszędzie wbiegam jak popitolona
3 kg szybko polecą Skoro nie miałaś do tej pory zbyt dużo ruchu to na pewno takie ćw. pomogą Jesteś mądrą dziewczyną nie należy robić sobie głodówek tak jak robią nasze dzisiejsze "nastki" bo w przyszłości może to strasznie się odbić na zdrowiu. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez mikasa5 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z czystej ciekawości zmierzyłam uda, brzuch, biodra i wszędzie spadło ok. 1 cm, z bioder ok. 2,5. :
sama sobie przeczysz.. przecież piszesz że spadło a potem że nie widzisz efektów
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:28   #1114
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Boziu dotarłam na koniec wątku

Witam , ja też przymierzam sie do turbo fire może zaczne od poniedziałku na razie ściągnełam 1 filmik z chomika ,tylko zastanawia mnie dlaczego u jednej użytkowniczki ma on ok 250 KB a u innej ponad 560KB a obydwa są avi .

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:45   #1115
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Anja1221 witamy

Cytat:
Dobrenka:
Wiesz co ja jestem bardzo podatna jeśli chodzi o "rozwój" mięśni na łydkach i swego czasu na udach (z przodu) i poprostu jak widziałam że cos mi rośnie od razu rezygnowałam z tych ćw. Teraz mam spory mięsień na łydce.. callanetics mnie wysmuklił a TF mnie troszkę powiększa
Żeby rozwijały ci się mięśnie (w sensie urosły, inaczej zbudowała ci się masa mięśniowa) musiałabyś mieć dodatni bilans kaloryczny. Więc podejrzewam, że u Ciebie występuje to co u części osób, które ćwiczą i są na minusie, czyli spada ci tłuszczyk, tym samym odsłaniając mięsień i co najwyżej go jakby to ująć "wyrabiają" te ćwiczenia. Poza tym akurat łydki w pewien sposób (z tego co czytałam) są uwarunkowane genetycznie. Ponadto jest to ten mięsień, który sporo pracuje przy chodzeniu, więc to że tak wygląda niekoniecznie musi być zasługą tylko ćwiczeń, ale również intensywnej pracy nóg w ciągu dnia.

Cytat:
Bilans kaloryczny zachowuje.. jeszcze od wczoraj jestem na diecie.. to już na pewno.. jednak jem troszkę więcej niż zwykle na niej żeby ducha nie wyzionąć wieczorem na ćw.
Jak wyliczysz zapotrzebowanie kaloryczne to powinnaś odjąć od tego około 200-300 kalorii i wtedy masz tyle ile na powinnaś mieć kalorii. W sensie tyle jest polecane

Cytat:
Ja mam miseczkę D
Jak wszystkim wiadomo jedno D drugiemu D nierówne

Cytat:
Myślisz że długo będę musiała czekać na pierwsze efekty?

Nie wiem, to sprawa całkiem indywidualna. Nie będę obiecywać czy coś tym podobnego, że po tylu i tylu dniach coś będzie. Każdy reaguje inaczej, ćwicz dla lepszego samopoczucia, dla większej energii, dla świadomości że robisz coś dobrego dla siebie, a efekty przyjdą w odpowiednim czasie. Ja zaczynając ćwiczyć nie nastawiałam się na szybkie efekty i nie zakładałam sobie celów mierzalnych typu zrzucić tyle i tyle. Dzięki temu cieszę się każdym małym osiągnięciem i nie przejmuję np. tym że w tym miesiącu waga mi się prawie nie ruszyła Dobrze się bawię i jest okej

p.s. zakupiłam sobie lidlowski zestaw ciężarków i dzisiaj zamierzam zaliczyć debiut z tymi ciężarkami na nogi, ciekawe czy przetrwam z tym całe fire
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:04   #1116
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Hej dziewczyny
Skąd mogę ściągnąć te filmy? (za free ofc )
I mam też pytanie: jeśli nazwa brzmi Fire 55 ez Class to znaczy, że ćwiczenia trwają 55 minut tak?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:41   #1117
radzia1608
Raczkowanie

Hey laseczki za mną trzeci dzień. Ponieważ miałam 3 Fire'y pod rząd postanowiłam wpleśc jeden trening siłowy i zrobiłam Bum Bum z BBL. Czuje się świetnie, miło po kilku miesiącach nic nierobienia znów poczuć satysfakcję z wysiłku fizycznego. Szkoda tylko, że na widoczne efekty trzeba tyle czekac ...

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:23   #1118
Dobrenka
Zadomowienie

chmurka80 może te pliki różnie się miedzy sobą dlatego że mają różną jakość.. albo jest połączony z jakimś innym filmikiem..

tygryskowym_okiem
nie mam dodatniego bilansu kalorycznego.. ale rozrost mięśnia potwierdziła moja siostra wczoraj więc to nie jest mój wymysł..
W ogóle policzyłam sobie ile zjadłam kalorii i wyszło całkiem inaczej niż myślałam.. bo w poniedziałek zjadłam około 717 (byłam pewna że więcej), a wczoraj 1027 (też myślałam że dużo więcej) waga ogólnie spada narazie -0,8 prawdopodobnie wody
Turbo Fire to nie jest moja pierwsza aktywność fizyczna może faktycznie spada mi tłuszczyk i odsłania mi mięśnia który był tam wcześniej..
Jesli chodzi o uwarunkowania genetyczne moich łydek to powiem Ci że tylko ja mam takie ale tylko ćwiczę.. w sumie moja siostra biega .. mój tata ćwiczył kiedyś boks.. mój brat ćwiczy od 17 roku życia więc siłą rzeczy oni mają bo ćw.
Ja nie pracuję nogami w ciagu dnia bo mam pracę siedząca jedyna moja "praca" to chodzenie po biurze i podróż do domu (10 minut).
Ile sama kalorii spożywasz?
Oj D nie rowne innemu D przekonałam sie o tym ja mam to smuklejsze D
W sumie to przepraszam Cie że tak wymusiłam na Tobie odpowiedź.. właściwie to skąd masz wiedzieć kiedy będą u mnie efekty.. ja od razu mówie dla potomnych że efekty są tak po dłuższym przemyśleniu tylko narazie nie tam gdzie tych efektów oczekuje
Dla samej siebie ćw. callanetics nie wiem o co chodzi ale te ćw. były jakieś takie hmm "moje" bo poprawiały mi samopoczucie i jakoś wyciszały, TF chce ćw. dla pomniejszenia ud i bioder.. jeśli oprócz tego wydarzy się w moim ciele coś dobrego będzie cudownie
Wiem że na efekty trzeba czekać (dobrze mówisz) jednak cały czas się ich wypatruje
Jak po pierwszych ćw. z ciężarkami?
W moim Lidlu nie było

askawtn jak masz podpisany filmik 20, 30, 15, czy własnie 55 tzn. że tyle on trwa +/-
Nie wiem gdzie je można ściągać za darmo

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Szkoda tylko, że na widoczne efekty trzeba tyle czekac ...
prawda.. ale najważniejsze jest żeby sie doczekać
Stary 2011-02-23, 10:17   #1119
magrat16
Zakorzenienie

przyłączę się do Was, podczytywałam wątek od pewnego czasu i wczoraj zaczęłam ćwiczyć
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:39   #1120
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
przyłączę się do Was, podczytywałam wątek od pewnego czasu i wczoraj zaczęłam ćwiczyć
Powodzenia i wytrwałości Witamy!

O ludzie, jakie mam zakwasy po wczorajszym Bum Bum to szok! Poruszam się jak robot na wyprostowanych nogach, a jak siadam to stękam jak babcia z reumatyzmem :p
A dziś Fire55ez ...
W ogóle znalazłam fajne przepisy na zrobienie domowego peelingu. Już przygotowałam cukrowy, a jak się skończy to zakupię sól gruboziarnistą i będę ścierać na potęgę :p Do tego naprzemienny prysznic, masaż rękawicą sizalową, serum wyszczuplająco-ujędrniające i efekty powinny by. Przynajmniej w uelastycznieniu skóry

Edytowane przez radzia1608
Czas edycji: 2011-02-23 o 11:02
Stary 2011-02-23, 11:58   #1121
Dobrenka
Zadomowienie

magrat16 i jak po pierwszym dniu?

radzia1608 gdzie boli najbardziej
Stary 2011-02-23, 12:03   #1122
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

tak sobie pooglądałam filmiki ściągnięte i bardzo wiele ruchów jest jak w Turbo jam które uwielbiam ,wiec sie ciesze .

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:42   #1123
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
magrat16 i jak po pierwszym dniu?

Bardzo dobrze, już zrobiłam nawet drugi dzień Zakwasów nie mam, bo od 3 tygodni staram się codziennie coś ćwiczyć.
Chociaż przyznam się ze wstydem, że czasami nie nadążam zmienić ćwiczenia, tak szybko one lecą

03.10.2015
Stary 2011-02-23, 14:17   #1124
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:

pośladki i czworo głowy uda, zdecydowanie ale zrobiłam tego fire'a, w trakcie ćwiczeń nie czułam bolących mięśni, za to jak weszłam pod prysznic to mi się całe nogi trzęsły, hehe

Stary 2011-02-23, 20:00   #1125
Tigressa
Rozeznanie

Hej, czy do wykonywania Sculpt 30 uzywacie tej gumy? Czy mozna ja czyms zamienic? Bo najtansze co znalazlam to cos takiego http://allegro.pl/body-trimmer-guma-...454483046.html czyli 36zl prawie z dostawa... Jakos nie chce mi sie tego specjalnie do tych cwiczen kupowac, bo wiem ze pozniej raczej sie nie przyda, a ten Sculpt nie jest tak czesto w programie.... Co myslicie?
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:01   #1126
Dobrenka
Zadomowienie

magrat16 nie długo ze wszystkim będziesz nadążała

radzia1608 cholera nie wiem czy nie zacznę tego BBL zalezy mi na zrzuceniu z ud i bioder baaardzoo.. Ale jeszcze powalczę z TF jak dziewczyny radziły..

Wiecie co dzisiaj miałam strech 40 i coś szczeliło mi niebezpiecznie w kolanie w trakcie schodzenia z pozycji stojącej na matę i przerwałam bo kiedyś miałam problem z kolanem.. Myślicie że mogę zastąpić strech 40 callaneticsem??Bo się poprostu boje
Stary 2011-02-23, 20:46   #1127
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dobrenka i ty wytrzymujesz przy takiej małej ilości kalorii ??? w ogóle zastanawiam się co ty jadasz. Przecież moje codzienne śniadanie (owsianka) to już jest około 380-400 kcal czyli praktycznie połowa tych Twoich całodziennych 717 kcal O.o Co do reszty Twojej wypowiedzi polemizować nie będę, to co już wcześniej pisałam to tylko moje zdanie. W sumie ja cię nie znam, nigdy nie widziałam, więc to co piszę to tylko jakieś wnioski na podstawie tego co Ty opisujesz, dlatego też mogę się mylić w pewnych kwestiach Co do efektów, to w tym miesiącu mam wrażenie, że waga mi się nie ruszyła (chociaż teraz mam wątpliwości, bo waga się zepsuła, więc może już ostatnio jak się ważyłam coś nie tak z nią było, muszę nową kupić), za to ruszył mi się cellulit. Dwa poprzednie miesiące spadł ale tak troszkę, ale po tym miesiącu naprawdę widać i czuć różnicę, i uda wyglądają lepiej Po ćwiczeniach z ciężarkami okej, dałam radę całe fire 45ez, tyle że tak trochę wolno pewne rzeczy się robi bo nogi jeszcze nie przyzwyczajone. Ale hiit bym z tym nie robiła I na koniec to nikt cię tu na siłę nie trzyma jak czujesz że TF nie dla Ciebie to rób BBL, tyle że nie wiem czy ma senes tak częste zmienianie ćwiczeń.
edit: co do tego stretch 40 ja tego nie robiłam, więc mi się wydaje, że jeżeli ten callan jest rozciągający i lepiej się w nim czujesz to możesz to robić wymiennie.

magrat16 witamy i życzymy wytrwałości

chmurka80 jest sporo podobnych ruchów, tyle że TF jest intensywniejsze niż TJ (też to ćwiczyłam)

Tigressa już gdzieś pisałyśmy, że nie wszystkie ćwiczą z tą gumą, można to zastąpić ciężarkami jakimiś

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:48
Stary 2011-02-23, 20:49   #1128
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Tigressa już gdzieś pisałyśmy, że nie wszystkie ćwiczą z tą gumą, można to zastąpić ciężarkami jakimiś
Lepiej ciezarkami czy tasma?
Stary 2011-02-23, 22:06   #1129
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepiej ciezarkami czy tasma?
Ja zaczynałam z ciężarkami, a potem kupiłam taśmę. Z taśmą jest efektywniej, masz większą możliwość regulowania siły naciągu tej gumy, jak czujesz, że za lekko ci idzie możesz naciągnąć bardziej. A przy ciężarkach jak masz np. 0,5 kg to cały czas masz tyle. No chyba, że masz takie z wymiennymi ciężarkami, tyle że zmienianie tego w trakcie ćwiczeń jest mało wygodne i praktyczne. Aczkolwiek niektóre ćwiczenia łatwiej robi się z ciężarkami zwłaszcza jak nie ma się wprawy z gumą. Myślę, że sama musisz wybrać z czym będzie ci lepiej

Aha i gumę z tymi rączkami masz nie tylko w sculpt, ale też w tone i core, a potem w części zaawansowanej w upper. Poza tym jest też ta druga zielona guma, którą też wykorzystują na tych filmikach siłowych.

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2011-02-23, 22:54   #1130
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
radzia1608 cholera nie wiem czy nie zacznę tego BBL zalezy mi na zrzuceniu z ud i bioder baaardzoo.. Ale jeszcze powalczę z TF jak dziewczyny radziły..
Mi zależy dokładnie na tym samym, a w szczególności na udach! Moim zdaniem TF jest lepszy na zrzucenie cm ponieważ ma bardziej intensywną część cardio, no i wiadomo - HIIT-y. W BBL jest więcej ćwiczeń rzeźbiących mięśnie, np. BUM BUM, HIGH-TIGHT czy SCULPT. Dlatego ja na razie pozostaję wierna TF, choć niektóre ćwiczenia pozamieniałam z tymi z BBL. Np. zamiast Core20 będę robiła High-Tigh + Tummy Tuck, a zamiast Fire30Class, który nie przypadł mi do gustu, wrzucę BUM BUM lub CARDIO AXE (zależy czy następny dzień będzie siłowy czy aerobowy). Właśnie zabieram się do przerobienia rozpiski

Stary 2011-02-24, 06:35   #1131
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaczynałam z ciężarkami, a potem kupiłam taśmę. Z taśmą jest efektywniej, masz większą możliwość regulowania siły naciągu tej gumy, jak czujesz, że za lekko ci idzie możesz naciągnąć bardziej. A przy ciężarkach jak masz np. 0,5 kg to cały czas masz tyle. No chyba, że masz takie z wymiennymi ciężarkami, tyle że zmienianie tego w trakcie ćwiczeń jest mało wygodne i praktyczne. Aczkolwiek niektóre ćwiczenia łatwiej robi się z ciężarkami zwłaszcza jak nie ma się wprawy z gumą. Myślę, że sama musisz wybrać z czym będzie ci lepiej

Aha i gumę z tymi rączkami masz nie tylko w sculpt, ale też w tone i core, a potem w części zaawansowanej w upper. Poza tym jest też ta druga zielona guma, którą też wykorzystują na tych filmikach siłowych.
ok, dziekuje bardzo za odpowiedz. Na razie zamawiam tylko tasme, bo jest chyba bardziej uniwersalna, no i tania. Wybralam sobie sredni opor....
Stary 2011-02-24, 10:02   #1132
Dobrenka
Zadomowienie

Tigressa poszukaj tej gumy w sklepach sportowych .. a teraz mają ja w zestawie z jakąś piłką i ciężarkami w biedronce za 49 zł ..ale jak chcesz tylko gumę to tak jak mówię sklepy sportowe ewentualnie Auchan, Leclerk itp. (stoiska sportowe) ja narazie ćw. na tej taśmie ale to tak bardziej "na odwal się" jutro bądź w sobotę jade ją już kupić chce to robić fachowo

tygryskowym_okiem i znowu moja duszyczka na straży
Wiesz co ja byłam pewna że jem więcej na prawde.. Smieszne bo na diecie jem więcej niż w życiu że tak powiem.. Napisze Ci co jadłam
pon. sałatkę z łyżką majonezu, ogórkiem i pomidorem (W) potem surówkę jakaś jarzynową kupiona w sklepie na wagę i mandarynkę (W), 3 posiłek banan, jabłko i chyba mandarynka (W) + na koniec kurak z sałatką (feta, pomidor, ogórek, rzodkiewka, ogórek).. (WB) poza tym nadprograowo spróbowałam ciasto które zrobiłam ale tylko gryza i z dwie łyżeczki serka z orzechami chciałam spróbować jaki jest w smaku
wt. rano sałatka (pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata lodowa) (W) potem ndprogramowo 3 cukierki michaszki, banan i pomarańcza (W), serek wiejski (B), i nadprogramowo sałatki przeróżne wzięte na wynos z knajpy
śr. 2 parówki z serem (B), pomarańcza i sałatki z poprzedniego dnia(W), pomarańcza i banan (W), 3 pulpety (B) (strasznego miałam smaka) - razem około 1079 .. Pisałam W (węglowodany) i B (białka) bo taką mam dietę i wg tego jem obecnie..
Mi totalnie odpowiada taka ilość kalorii dla mnie to jest normalne jedzenie
Wiesz ja nie zjadłam wszystkim rozum.ów świata i sa różne zdania i opinie na te sprawy chce je znać
No mi waga ruszyła ale to zasługa diety.. jestem na minusie -1,2 wody mniej
Polecam Ci wagę firmy Łucznik pokazuję ile masz mięśni, tłuszczu i takie tam
Ja jak przyglądam się swojemu cellulitowi to raz widze go mniej raz więcej.. Stosujesz jakies kremy "anty" ??
Ty wszystkie ćw. zrobiłaś z ciężarkami?
Ależ kochana ja nie jestem tutaj na "siłę" jestem tutaj bo tak mi doradziłyście aja nie znam tych ćw. dlatego pytam szukam i kombinuje na pewno TF nie przerwie bo jak sama mówiłaś za krótko to ćw. nie poddaje się tak łatwo
Spróbuje tego callana zamiast strech 40 on jest dla mnie jakis taki bardziej nie wiem napinający a nie rozciągający.. A Ty co zamiast Strechu robisz?

Książki zacznijmy pisać

radzia1608 fajnie mieć kogos kto ma podobny cel.. ile masz w biodrach i udach? Może tak na prawde nie masz co zrzucać
BUM BUM, HIGH-TIGHT, SCULPT - w jakie dni to ćw.? tylko w te zamiennie z core i fire?
Stary 2011-02-24, 10:30   #1133
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
radzia1608 fajnie mieć kogos kto ma podobny cel.. ile masz w biodrach i udach? Może tak na prawde nie masz co zrzucać BUM BUM, HIGH-TIGHT, SCULPT - w jakie dni to ćw.? tylko w te zamiennie z core i fire?
Moje wymiary na dzień przed TF to (przy wzroście 160 w kapeluszu ) :
pas - 69 cm
biodra - 87 cm
pupa - 94 cm
udo (moja zmora) - 57 cm
nad kolanem - 39,5 cm
łydka - 34 cm
ramiona mam dosyć szczupłe więc nie mierzyłam

A ćwiczenia z BBL wtrącam dokładnie tak jak napisałaś, High-Tight zawsze z Tummy Tuck, no i zamiast Fire30Class Bum Bum lub Cardio Axe, w zależności co jest dzień później

Stary 2011-02-24, 10:46   #1134
magrat16
Zakorzenienie

a ja mam dziś dzień wolny oby jutro łątwiej szło z krokami

03.10.2015
Stary 2011-02-24, 13:44   #1135
Dobrenka
Zadomowienie

radzia1608 wiem że nasze "wzrosty" (ja mam 173cm) się różnią i wszystko wygląda troszkę inaczej ale ja ma w biodra 100 a w udzie 60 reszta może jak dla mnie zostac taka jaka jest..
Tak sobie pomyślałam że te ćw. będę robić jak będzie mój wężowy na delegacji
Stary 2011-02-24, 18:59   #1136
madziaW22
Raczkowanie

hej dziewczyny. od poniedziałku postanowiłam się do was przyłączyć nie wiem czy wystarczy mi motywacji i sił (zajęcia na uczelni od rana do wieczora) ale przy waszym wsparciu może się uda mam tylko takie pytanko. oglądałam ćwiczenia i są one bardzo intensywne i dość długie. Czy jak mam w pierwszym dniu fire 30 class to cwicze aż do końca filmiku czy 30 min do pierwszej przerwy, bo nie wiem czy dam rade? Chciałam też zacząć ćwiczyć 6 weidera na płaski brzuszek, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt męczące? czy któraś z was próbowała to łączyć?ciekawa też jestem czy dam radę przetrwać taki wysiłek przy diecie Dukana (białkowa).
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:13   #1137
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

MadziaW22 te liczby przy nazwie filmiku oznaczają czas trwania, czyli jak masz fire 30 to znaczy, że ćwiczysz 30 minut, jak masz fire 55 ez to ćwiczysz 55 minut, itd. I powinnaś robić całe filmiki, poza tym tam nie ma za bardzo jako takich przerw. To leci ciągiem, co najwyżej minutka na złapanie oddechu. Ja nie polecam szóstki weidera. Co do ćwiczeń na diecie dukana, hmmm ... myślę, że powinnaś zajrzeć do jakiś wątków, które są jej poświęcone i tam poszukać jak to jest z ćwiczeniami, i czy inni dają radę.

Dobrenka
specjalistką od diet nie jestem ale chyba jednak więcej posiłków powinnaś mieć, bo z tego co widzę wychodzi 3-4, powinnaś mieć przynajmniej 4-5. Poza tym moim zdaniem posiłek składający się z samych owoców jest kiepskim posiłkiem. I gdzie ty dostarczasz niezbędne zdrowe tłuszcze organizmowi (orzechy, oliwa, itp) ??? Generalnie bez obrazy ale te Twoje posiłki to w ogóle takie jakieś ubogie. Gdzie jest wtorkowy obiad ? A co z posiłkami okołotreningowymi ? Powiem tak, ja nie czuję narazie potrzeby działania niewiadomo jak bardzo dietą, ale gdybym zdecydowała się faktycznie bardziej pilnować w tym względzie, to swój jadłospis poddałabym ocenie w dziale dietetyki, tam gdzieś można poprosić o ocenę. I to właśnie radziłabym ci zrobić. Generalnie mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w ten sposób właśnie możesz rozregulowywać sobie metabolizm.
Nie stosuję kremów anty, jakoś w nie nie wierzę. Tylko jakieś pillingi (np. kawowy ).
Cytat:
Ty wszystkie ćw. zrobiłaś z ciężarkami?
W jakim sensie wszystkie ?
A zamiast strechu robię własne rozciąganie

Stary 2011-02-24, 20:50   #1138
madziaW22
Raczkowanie

A już wiem. zastanawiałam się dlaczego np filmik stretch 10 trwa 30 min a po prostu one są łączone np stretch 10 i hit 20. ale gapa ze mnie i dzx za odp
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:23   #1139
niebieskaJ
Przyczajenie

GG do niebieskaJ

Cześć dziewczynki

Przyłączam się do Was Jestem w drugim tygodniu TF i codziennie większą radość sprawiają mi te ćwiczenia, mimo że leje się ze mnie jak z kranu.. ale pluje sobie w twarz że tak się zaniedbałam.. Wszelkie wyniki, rezlutaty (o ile będą ;p ) udostępnie
niebieskaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:48   #1140
Dobrenka
Zadomowienie

madziaW22 nie mam zbyt dużego doświadczenia jesli chodzi o Turbo Fire jednak od razu mogę powiedzieć że możesz spokojnie łączyć 6V ja ją robiłam w trakcie, jednak mnie nudziła.. teraz żałuję troszkę że przestałam i chyba się z nią "przeproszę" z tym że ja mam za sobą 36 h callana tam były brzuszki więc już troszkę tych mięśni miałam i szło mi lekko..
Z tego co wiem to na Dukanie nie jest zalecany zbyt duży wysiłek.. ale próbuj.. Jak się czujesz na tej diecie? Nie masz problemów? Zaburzeń?

tygryskowym_okiem nie nie.. mam jeść 4 posiłki.. Jest podobna dieta gdzie je się 6 posiłków byłam na niej kiedyś jednak chodząc do pracy i być często cały dzień poza domem nie da jeść nic innego.. Jak nie jestem na diecie jedynie na co mogę sobie pozwolić to jest jakieś płatki rano (jak zaśpię), jakieś białko (jajecznica, sadzone itd), parówki + do tego sałatki sobie robie.. w ciągu dnia nie jestem wstanie zjeść więcej niż 2 jogurty, potem w domu obiad.. zwykle jakieś mięsko i warzywka (oczywiście zdarzy się makaron, ryż, kasza)..
Dieta moja trwa 9 dni i na początku jest więcej węglowodanów żeby oczyścić organizm i potem wchodze w białka powoli żeby znów z nich zejść
Orzechy oczywiście tez jadam jako B a oliwe stosuje do wszystkiego (nie używam oleju czasem tylko masełko)..
Jesli chodzi o "ubogość" moich posiłków.. to problem polega na tym że ja nie daję rady więcej..
Jeśli chodzi o wtorkowy obiad to byłam cały dzień poza domem i potem miałam gości nie było jak
A posiłki okołotreningowe.. czytałam o nich i szczerze powiedziawszy są dosyć skrajne może na trafiłam na złe źródła .. i sa tylko 3 posiłki a ja już od 3 lat jem 4 i po prostu jak nie zjem jakiegoś to jestem głodna..
Jeśli chodzi o dietetyka hmm.. myślałam.. ale mój wężowy strasznie się wściekł że przeginam.. żebym się trzymała tego co mi pomaga.. wiesz jak ja jestem na tej diecie to nie choruje, mam ładna cerę, dobrze się czuje itp.
Wiesz ja też mogę się mylić nie jestem zawodowcem tylko że poprostu takie jedzenie mi odpowiada
Z moim "rozregulowaniem" jest masakra.. tzn. jak nie dietkuje i zaczynam jeść "normalnie" to jest ok gorzej jak zjem coś "mega tłustego" wtedy lubi mi waga skoczyć skacze mi też jak mam mieć @ (ale to chyba wszyscy tak mają), jak mam jakiś problem, (wtedy moja @ też szaleje), jak nie śpię w nocy, jak mam wyjazd ehhh ogólnie moje samopoczucie wpływa na mój organizm diabelnie
Ja też lubie kawowoy piling i też nie stosuje żadnych kremów jak juz to oliwka ta gęsta dla dzieci albo jakies pachnące "masło" jestem wielbicielka pachnących kremów a te "anty" śmierdzą
W jakim sensie wszystkie pytasz... Tzn. cały fire? Bo ja myślałam z ciężarkami robić tylko te zna których nie mam gumy a zrozumiałam że ty przeskakałaś z nimi cały trening

niebieskaJ witaj w naszym gronie walecznych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości