|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Cytat:
malunia ja te taśmę bez rączek(13 zł) kupiłam w Auchan z rączkami (23 zł) tez widziałam ale mi cholera teraz nie po drodze.. nie wiem jak w sklepach sportowych.. własnie muszę sobie tą jedna dokupić.. |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po części zasługa ćwiczeń, a po części odżywiania. na początku ćwiczyłam 8 minut buns, legs, abs, ale w końcu było to dla mnie za lekkie i przerzuciłam się na TF. z mojego jadłospisu wyrzuciłam słodycze, chociaż czasami pozwalałam sobie na jakiegoś batonika, mniej słodziłam - z 3 łyżeczek spadłam na 1, wykluczyłam napoje gazowane, zaczęłam pić wodę. no i jadłam częściej, ale mniej. i taka moja recepta
|
|
#1083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj poszukam, mam nadzieję, że uda mi się gdzieś znaleźć
|
|
#1084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusiek wyprzedziłaś mnie z tym lidlem, bo też miałam o tym napisać
![]() Ja myślę, że z tego zestawu to te ciężarki po 1 kg można wykorzystać zamiast tej gumy z uchwytami. Ja na początku jak zaczęłam ćwiczyć też jej nie miałam i korzystałam właśnie z ciężarków. A te ciężarki mocowane na rękach i nogach to faktycznie do fire można wykorzystać. Zresztą na filmikach widać, że niektórzy je mają. Tak na marginesie, to ta guma z uchwytami może być jeszcze w Rossmanie, bo tam mieli jakiś czas temu zestaw 3 ekspanderów. U mnie w rossmanie jeszcze są ostatnie sztuki tego zestawu. A co do sklepów sportowych to ja obeszłam kilka i jak na złość nie mieli wtedy jak szukałam tych gum. Ale na allegro polecam poszukać bo można sobie kupić taką gumę z uchwytami, która ma wymienne te gumy. Tam są chyba 3 rodzaje. I potem w zależności od poziomu zaawansowania zmieniać te gumy. Ale nie wiem jak takie cudo sprawdza się w praktyce, sama korzystam z takiej zwykłej tak jak na filmikach. |
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja gumy nie mam w ogóle, zastępuję ją ciężarkami
|
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wystarczą rozsądne ilości i jedzenie pożywnych produktów, a nie pustych kalorii chociaż na małe co nieco można sobie pozwolić
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dołączam po raz drugi
Dzisiaj zaczne ćwiczyć i od dzisiaj eliminuje słodycze, bo tylko one stoja na przeszkodzie w osiagnieciu wymarzonej sylwetki. Nawyki zywieniowe mam w jednym palcu Więc tylko te słodycze
|
|
|
|
#1089 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodziłam 2 łyżeczki teraz wcale nie słodzę Cytat:
Teraz jem 4 posiłki dziennie nie jem ziemniaków, makaronów (czasem), ryżów (czasem), białego chleba(wcale), ciemny chleb (może z kromeczkę na miesiąc.. i co.. i waga stoi a jak zjem coś "niezdrowego" to skacze o kilogram do góry.. potem oczywiście spada ..ale .. no nic to dopierodrugi tydzień.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie.. Dzisiaj mam hit 15 a potem sculb ale nie mam gumy próbowałam to zrobić z ta gumą bez rączek ale to kompletnie nic nie czułam postanowiłam sobie to odpuścić.. myślicie że na przyszłość mogłabym zrobić sobie to z ciężarkami? To jest podobny efekt? Myślę nad tymi z Lidlaok jeszcze trzecie pytanie już osttatnie w dni w które nie mam czasu ćwiczyć albo wrócę później.. żeby nie miec dnia bez ruchu mogłabym robić hita 15?Myliłam się mam jeszcze jedno Co robicie jak macie @?
Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2011-02-19 o 12:23 |
|||||
|
|
|
#1090 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czwartek było tak: - śniadanie - miseczka owsianki z mieszanką owoców i orzechów - II śniadanie - kanapki z ciemnego pieczywka z dodatkiem ziaren z wędlinką i dużą ilością sałaty i papryki - przekąska - jogurt jakiś taki z musli - obiad - miseczka krupniku - kolacja - sałatka z serka wiejskiego i warzywek (różne rodzaje sałat, ogórek, cebulka) - po treningu - wafle ryżowe z wędlinką i jakimś warzywkiem Piątek: - śniadanie - miseczka owsianki z mieszanką owoców i orzechów - II śniadanie - "ciemna" bułka, coś w stylu grahamki+biały serek+ogórek - obiad - miseczka krupniku - kolacja - sałatka z ugotowanych jajek, sałaty, cebulki, oliwek - po treningu - wafle ryżowe z wędlinką i jakimś warzywkiem Mniej więcej tak to wyglądało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1091 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Wczoraj zaczęłam trening. Dzisiejszy Hiit 15 i streth 10 już wykonałam. Myślałam, że siódme poty będę wylewać ale jedynie trochę byłam spocona i zmęczona. Czy to wina źle wykonywanych ćwiczeń czy po prostu mam dobrą formę. Jakiś czas chodziłam na siłownię, do listopada biegałam i ogólnie staram się ćwiczyć w miarę regularnie. Najgorszą moją zmorą są słodycze, od których ciężko jest mi się odzwyczaić. Potrafię nie jeść z 3-4 msc a potem jak sobie pozwolę na małe co nieco znowu mi trudno wrócić do utrzymania diety. Już od nowego rou codziennie powtarzam, że nie będę jeść słodyczy ale zawsze po 2-3 dniach się na coś skuszę. I jak myślicie, chciałabym dołączyć do TF brazill butt lift lub callanetics. Co będzie lepsze dla moich ogromnych ud i bioder( figura gruszki
)
|
|
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o uda i biodra chyba jednak polecałabym BBL. masz tam cztery programy dostosowane do efektów jakie chcesz osiągnąć. zresztą przejrzyj wątek o BBL ![]() a jeśli chodzi o słodycze - unikam, ale jak mam dziką ochotę to sobie nie odmawiam chociaż wiadomo, wszystko w granicach zdrowego rozsądku! bo co za dużo to nie zdrowo, jak to mówią
|
|
#1093 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak trzeba znać umiar ale nie zawsze jest to łatwe ![]() |
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczęta. Dziś, zgodnie z zamiarem, dołączyłam do Waszej wizażowej klasy
Moje pierwsze wrażenia są następujące :- parę razy pogubiłam się w krokach, za szybko jak dla mnie na pierwszy raz się wszystko działo, dlatego przed następnym Fire'em obejrzę sobie wcześniej filmik i spróbuję ogarnąć te trudniejsze kroki (pod tym względem BBL, moim zdaniem, jest łatwiejsze) - dostałam kolki :/ od jutra postaram się nie pic wody w przerwach - Stretch jest strasznie nudny! Chyba zastąpię go 8 min strech lub czymś podobnym. Chyba, że ktoś kopsnie tu jakieś fajne cwiczonka na rozciąganie ![]() To by było na tyle
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Jutro kończę pierwszy miesiąc
Później będzie trochę więcej o rezultatach i podam wymiary. Dzisiaj w planie miałam Core 20, ale zamiast tego jak zwykle robiłam BBL Cardio Axe & Bum bum. Dawno się tak nie wynudziłam Nie zmęczyłam się nawet, a instruktor i te dziewczyny tak mi działały na nerwy, że byłam już bliska wyłączenia filmiku Nie ma to jak stare, dobre Turbo Fire. radzia1608 witamy w naszym gronie ! życzę duużo wytrwałościDobrenka jeśli chodzi o jadłospisy to obserwuj te w temacie "nasze jadłospisy" na "Dietetyce", ja cały czas wzoruję się na tych dobrze ocenianych Co do @, jakoś ćwiczę. Nie mam bólów brzucha, więc to na pewno duży plus, ale miewam humorki i niechęć do wszystkiego, ale w końcu się zbieram i bez problemu ćwiczę.Dostałam dzisiaj moją piłkę gimnastyczną (reklamacja
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dzisiaj właśnie jestem po tygodniu Turbo fire, efektów może nie widać ale zdecydowanie lepiej sie czuje Dzisiaj miałam mieć Core 20 ale nie dałam rady tego zrobić i zastąpiłam go Fire 30 class. Może jutro spróbuję drugiego podejścia
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
A próbowałaś zrobić tego cora patrząc na tą dziewczynę po prawej stronie (o ciemnych włosach, bodajże Ali, czy jakoś tak chyba Szalina o niej mówi no zapomniałam jak jej na imię) ? Bo ta dziewczyna jest tam po to żeby prezentować łatwiejsze ćwiczenia i łatwiejsze wersje układów. Także jeżeli coś co prezentuje Szalina jest zbyt wymagające narazie dla Ciebie to spróbuj może prostsze wersje ćwiczeń w wykonaniu tej dziewczyny.Ja jeszcze tydzień i koniec trzeciego miesiąca i początek dwumiesięcznej walki z tą bardziej zaawansowaną częścią Już nie mogę się doczekać
|
||
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Być może w tym tygodniu uda mi się do Was wrócić. Cały czas chorowałam i zarastałam tłuszczem ![]() W biedronce są dostępne jakieś zestawy. Tzn. taśma, piłka, pompka do piłki i dwie małe piłeczki wagowe. Moze komuś się to przyda ![]() Ja chyba zamówię tasmę na all. Tylko zastanawiam się z jakim oporem... ale średni powinien chyba być ok
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
ja mam właśnie taśmę średniego oporu i jestem zadowolona
tylko nie mam rączek niestety i jakoś muszę sobie radzić
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielny wieczór
Za mną dzień drugi. Jest lux! Mega zmęczona ale zadowolona, że dałam radę! Podmieniłam stretch na ten 8 minutowy, do tego dodałam od siebie parę ćwiczeń, ktore pamietalam z aerobiku. Zamiast Core i stretch40 będę robiła High-Tight i Tummy Tuck z BBL. Jeszcze gdzieś wcisnę Bum Bum i będzie to dla mnie optymalny zestaw
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężko jest bez rączek?
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
nie jest źle, ale kiedy spocą mi się ręce to taśma ślizga się w dłoniach. jedynym ratunkiem jest wtedy owinięcie taśmy wokół dłoni, a jest to średnio wygodne.
|
#1104 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wcześniejszy tydzień miałam wybrakowany.. mam wyrzuty sumienia.. Po wizycie u mamy mam 63 kilosy.. Od dzisiaj dieta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja w trakcie @ ćwiczyłam callanetics ale to dopiero 3 dnia a TF .. nie dam rady Cytat:
ja narzekam tez na uda i biodra.. Obecnie jestem na TF ale mam za sobą 36 h callanetics.. i ogólnie go uwielbiam. .fajnie rozciąga i nie wiem jest po nim jakaś taka za***ista satysfakcja![]() Cytat:
![]() wyszczupliło Ci troche w biodrach i udach? A i którym "filmikiem" leciałaś? Cytat:
ja sobie pauzowałam i ćwiczyłam układy a potem leciałam na żywca Cytat:
tylko że to godzinka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o Twoje pytanie z piłka nie pomogę bo nie wiem Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2011-02-21 o 11:54 |
|||||||||||
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
tzn wiesz, Turbo Fire to są ćwiczenia kompleksowe, spalasz tłuszcz ze wszystkiego, poza tym masz różne ćwiczenia rzeźbiące. w BBL nakłada się nacisk na uda i biodra, ale cm z talii, cycków również lecą. ja zaczęłam od TF, schudłam, mam mniej tłuszczyku, a teraz dorzucam od czasu do czasu BBL, aby popracować nad nóżkami.
także ćwicz TF, a później jak będziesz czuć, że jest Ci za mało ćwiczeń, możesz powoli coś dokładać. ale bez przesady, nie ma co się forsować ![]() Dobreńko, ile już ćwiczysz TF, który to tydzień?
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Przyczajenie
|
hej laski
ja mam do was ogromną prośbę... czy ktoś z was mógłby mi posłać link do turbo fire? mam już rozpiskę (znalazłam ją na początku waszego forum) ale teraz potrzebuje ściągnąć wszystkie te ćw z chomika mam tylko tone30 ,sculpt 30 ,stretch 40,hit 15 ,fire 45 i to tylko tyle ale chciałbym resztę czy tkoś ma może? podaje swój adres oranzada7@tlen.pl---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- mam jeszcze małe pytanie... czy zamiast robić przerwę w środę to czy mogę ją zrobić w niedzielę? |
|
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też czekamCytat:
i mają tam te taśmy z rączkami ![]() Blameworthy mam troszkę tłuszczyku na udach i biodrach .. i zależy mi tylko na nich ale jeszcze trochę poskacze z tym TF.. Nie chciałam schudnąć z nowu z piersi ale nie mogę patrzyć na te moje "niedoskonałości" i chyba je poświęce ![]() Ja TF ćwiczę nie długo.. zaczynam własnie 3 tydzień z tym że tamten był złym tygodnie nia miałam czasem jak ćw. pisałam już i wg. rozpiski opuściłam aż 3 dni Narazie żadnych spadków nie zauważyłam..oranzada7 ja wszystko ściągałam z chomika nie mam linka A z przerwą hmm.. musi Ci ktoś bardziej doświadczony napisać ja sama żyję jeszcze w nieświadomości Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2011-02-21 o 14:04 |
||
|
|
|
#1109 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli ktoś ma, że tak to ujmę "okładzinę" z tłuszczu to moim zdaniem lepiej zacząć od TF, zrzucić to co trzeba i wtedy uzupełnić BBL-em. Dla mnie sam BBL byłby za nudny Cytat:
![]() Ja robię przerwę w sobotę. Tylko odpowiednio przestawiłam dni, żeby ogólna filozofia ćwiczeń została zachowana. Cytat:
Ja schudłam też z piersi, zrobiły się mniejsze, ale jednocześnie mam wrażenie, że są jędrniejsze. Nigdy nie miałam dużego biustu, więc dla mnie każdy ubytek w tym miejscu jest niefajny, ale to są moje piersi i kocham je takie jakie są (nawet jak są mniejsze), a są fajniutkie i tej wersji zamierzam się trzymać ![]() |
|||
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Od dziś się do was dołączam w ćwiczonkach TF. Jestem właśnie po pierwszym treningu i powiem szczerze, że jest trochę ciężko :P. Dostałam kolkę, zmachałam się, spociłam, ale to chyba dobrze. Najgorsze jest to, że cholernie się miejscami gubiłam w krokach i robiłam coś "podobnego"... Dobrze, że nikt mnie wtedy nie widział ;D Generalnie odczucia mam pozytywne, fajna muzyka, genialna instruktorka i naprawdę super ćwiczonka, tyle że potrzeba do nich świetnej kondycji. Bardzo zależy mi na zgubieniu ok. 3 kg, pozbyciu się nieco brzuszka, boczków i tych okropnych bułeczek pod pachami :/ Plus uda, uda, uda... Grrr Nienawidzę ich. Myślicie że Turbo Fire jest w takim razie odpowiednie? Wybieram ćwiczenia zamiast diety, ponieważ jestem w okresie dojrzewania i mama w życiu nie pozwoli mi na żadne odchudzanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze spalanie tłuszczyku
Edytowane przez Anja1221 Czas edycji: 2011-02-21 o 21:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

i zastąpiłam go Fire 30 class. Może jutro spróbuję drugiego podejścia 
klask i:

i zarastałam tłuszczem