TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 10:52   #1081
Dobrenka
Zadomowienie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Te ciężarki na nadgarstki bardziej by się przydały przy fire'ach, a konkretnie w boksowaniu
w sumie to masz rację ale taki fajny bajer nie wiem czy sobie nie kupie

malunia ja te taśmę bez rączek(13 zł) kupiłam w Auchan z rączkami (23 zł) tez widziałam ale mi cholera teraz nie po drodze.. nie wiem jak w sklepach sportowych.. własnie muszę sobie tą jedna dokupić..
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:07   #1082
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Blameworthy zaczęłaś jakos inaczej jeść czy to wszystko zasługa ćwiczeń?

A wiecie co.. Ja nawet tak na hitach się nie zmacham jak przy tym Fire.. może dlatego że załapałam układ i więcej robie

witaj

Mam takie dziwne uczucie w nogach takiego "kamienia" tzn. dzisiaj jak się macam wydaję mi się że jest ok ale czasem mam takie dziwne odczucia..

po części zasługa ćwiczeń, a po części odżywiania. na początku ćwiczyłam 8 minut buns, legs, abs, ale w końcu było to dla mnie za lekkie i przerzuciłam się na TF. z mojego jadłospisu wyrzuciłam słodycze, chociaż czasami pozwalałam sobie na jakiegoś batonika, mniej słodziłam - z 3 łyżeczek spadłam na 1, wykluczyłam napoje gazowane, zaczęłam pić wodę. no i jadłam częściej, ale mniej. i taka moja recepta

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:24   #1083
malunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
w sumie to masz rację ale taki fajny bajer nie wiem czy sobie nie kupie

malunia ja te taśmę bez rączek(13 zł) kupiłam w Auchan z rączkami (23 zł) tez widziałam ale mi cholera teraz nie po drodze.. nie wiem jak w sklepach sportowych.. własnie muszę sobie tą jedna dokupić..
ok, dzięki za odpowiedź dzisiaj poszukam, mam nadzieję, że uda mi się gdzieś znaleźć
Stary 2011-02-18, 11:25   #1084
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blameworthy Pokaż wiadomość
po części zasługa ćwiczeń, a po części odżywiania. na początku ćwiczyłam 8 minut buns, legs, abs, ale w końcu było to dla mnie za lekkie i przerzuciłam się na TF. z mojego jadłospisu wyrzuciłam słodycze, chociaż czasami pozwalałam sobie na jakiegoś batonika, mniej słodziłam - z 3 łyżeczek spadłam na 1, wykluczyłam napoje gazowane, zaczęłam pić wodę. no i jadłam częściej, ale mniej. i taka moja recepta
I po co się katować dietami skoro wystarczyć zmienić nawyki żywieniowe
Stary 2011-02-18, 11:29   #1085
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Agusiek wyprzedziłaś mnie z tym lidlem, bo też miałam o tym napisać

Ja myślę, że z tego zestawu to te ciężarki po 1 kg można wykorzystać zamiast tej gumy z uchwytami. Ja na początku jak zaczęłam ćwiczyć też jej nie miałam i korzystałam właśnie z ciężarków. A te ciężarki mocowane na rękach i nogach to faktycznie do fire można wykorzystać. Zresztą na filmikach widać, że niektórzy je mają.

Tak na marginesie, to ta guma z uchwytami może być jeszcze w Rossmanie, bo tam mieli jakiś czas temu zestaw 3 ekspanderów. U mnie w rossmanie jeszcze są ostatnie sztuki tego zestawu.

A co do sklepów sportowych to ja obeszłam kilka i jak na złość nie mieli wtedy jak szukałam tych gum. Ale na allegro polecam poszukać bo można sobie kupić taką gumę z uchwytami, która ma wymienne te gumy. Tam są chyba 3 rodzaje. I potem w zależności od poziomu zaawansowania zmieniać te gumy. Ale nie wiem jak takie cudo sprawdza się w praktyce, sama korzystam z takiej zwykłej tak jak na filmikach.
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:14   #1086
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Agusiek wyprzedziłaś mnie z tym lidlem, bo też miałam o tym napisać

Ja myślę, że z tego zestawu to te ciężarki po 1 kg można wykorzystać zamiast tej gumy z uchwytami. Ja na początku jak zaczęłam ćwiczyć też jej nie miałam i korzystałam właśnie z ciężarków. A te ciężarki mocowane na rękach i nogach to faktycznie do fire można wykorzystać. Zresztą na filmikach widać, że niektórzy je mają.

Tak na marginesie, to ta guma z uchwytami może być jeszcze w Rossmanie, bo tam mieli jakiś czas temu zestaw 3 ekspanderów. U mnie w rossmanie jeszcze są ostatnie sztuki tego zestawu.

A co do sklepów sportowych to ja obeszłam kilka i jak na złość nie mieli wtedy jak szukałam tych gum. Ale na allegro polecam poszukać bo można sobie kupić taką gumę z uchwytami, która ma wymienne te gumy. Tam są chyba 3 rodzaje. I potem w zależności od poziomu zaawansowania zmieniać te gumy. Ale nie wiem jak takie cudo sprawdza się w praktyce, sama korzystam z takiej zwykłej tak jak na filmikach.
Czytam w Twoich myślach

A ja gumy nie mam w ogóle, zastępuję ją ciężarkami
Stary 2011-02-18, 14:19   #1087
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
no pewnie! dla mnie większość diet to ściema. metabolizm się rozregulowuje i dziwne różne rzeczy mogą się dziać. tak naprawdę trzeba jeść wszystko, bo organizm tego potrzebuje wystarczą rozsądne ilości i jedzenie pożywnych produktów, a nie pustych kalorii chociaż na małe co nieco można sobie pozwolić

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-19, 10:39   #1088
coffee lover
Raczkowanie

Ja się dołączam po raz drugi Dzisiaj zaczne ćwiczyć i od dzisiaj eliminuje słodycze, bo tylko one stoja na przeszkodzie w osiagnieciu wymarzonej sylwetki. Nawyki zywieniowe mam w jednym palcu Więc tylko te słodycze
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:19   #1089
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
po części zasługa ćwiczeń, a po części odżywiania. na początku ćwiczyłam 8 minut buns, legs, abs, ale w końcu było to dla mnie za lekkie i przerzuciłam się na TF.
Ja ćwiczę też już dość długo ale wszystko było złe.. i za dużo gimnastyki.. jedynie po callanetics poprawiło się ciało i spadło 2 cm w biodrach
Cytat:
z mojego jadłospisu wyrzuciłam słodycze, chociaż czasami pozwalałam sobie na jakiegoś batonika,
ja raz na tydzień pozwolę sobie na kawałek ciasta które sama zrobie
Cytat:
mniej słodziłam - z 3 łyżeczek spadłam na 1,
słodziłam 2 łyżeczki teraz wcale nie słodzę
Cytat:
wykluczyłam napoje gazowane, zaczęłam pić wodę. no i jadłam częściej, ale mniej. i taka moja recepta
no tego akurat nauczyłam się jak zastosowałam pierwszą dietę czyli około 2 może 3 lata temu
Teraz jem 4 posiłki dziennie nie jem ziemniaków, makaronów (czasem), ryżów (czasem), białego chleba(wcale), ciemny chleb (może z kromeczkę na miesiąc.. i co.. i waga stoi a jak zjem coś "niezdrowego" to skacze o kilogram do góry.. potem oczywiście spada ..ale .. no nic to dopierodrugi tydzień..

Cytat:
no zobaczymy.. jak po zdrowo się dożywiając i stosując TF mi nic nie spadnie to tylko dieta mi pozostanie

Cytat:
wystarczą rozsądne ilości i jedzenie pożywnych produktów, a nie pustych kalorii chociaż na małe co nieco można sobie pozwolić
Dziewczyny pytam po raz drugi.. Co jecie? Jak jecie? Tzn. prosiłabym o napisanie mi co jadłyście przez 2 ostatnie dni.. taki jadłospis

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie.. Dzisiaj mam hit 15 a potem sculb ale nie mam gumy próbowałam to zrobić z ta gumą bez rączek ale to kompletnie nic nie czułam postanowiłam sobie to odpuścić.. myślicie że na przyszłość mogłabym zrobić sobie to z ciężarkami? To jest podobny efekt? Myślę nad tymi z Lidla

ok jeszcze trzecie pytanie już osttatnie w dni w które nie mam czasu ćwiczyć albo wrócę później.. żeby nie miec dnia bez ruchu mogłabym robić hita 15?

Myliłam się mam jeszcze jedno Co robicie jak macie @?

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-02-19 o 12:23
Stary 2011-02-19, 16:01   #1090
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pytam po raz drugi.. Co jecie? Jak jecie? Tzn. prosiłabym o napisanie mi co jadłyście przez 2 ostatnie dni.. taki jadłospis
Nie jestem specjalistką od żywienia, więc nie wiem czy należy się kierować moim jadłospisem, ale niech ci będzie, że napiszę co jadłam.
Czwartek było tak:
- śniadanie - miseczka owsianki z mieszanką owoców i orzechów
- II śniadanie - kanapki z ciemnego pieczywka z dodatkiem ziaren z wędlinką i dużą ilością sałaty i papryki
- przekąska - jogurt jakiś taki z musli
- obiad - miseczka krupniku
- kolacja - sałatka z serka wiejskiego i warzywek (różne rodzaje sałat, ogórek, cebulka)
- po treningu - wafle ryżowe z wędlinką i jakimś warzywkiem
Piątek:
- śniadanie - miseczka owsianki z mieszanką owoców i orzechów
- II śniadanie - "ciemna" bułka, coś w stylu grahamki+biały serek+ogórek
- obiad - miseczka krupniku
- kolacja - sałatka z ugotowanych jajek, sałaty, cebulki, oliwek
- po treningu - wafle ryżowe z wędlinką i jakimś warzywkiem
Mniej więcej tak to wyglądało.

Cytat:
myślicie że na przyszłość mogłabym zrobić sobie to z ciężarkami? To jest podobny efekt? Myślę nad tymi z Lidla
Jak już pisałam na początku robiłam właśnie z ciężarkami bo nie miałam porządnej gumy

Cytat:
w dni w które nie mam czasu ćwiczyć albo wrócę później.. żeby nie miec dnia bez ruchu mogłabym robić hita 15?
Moim zdaniem to zależy od tego co masz w harmonogramie, czyli co miałaś dzień wcześniej, co masz w dniu bieżącym i co wypada na następny dzień. Bo jeżeli miałaś np. wczoraj hiit i jutro też hiit i chciałabyś jeszcze dzisiaj hiit robić, to wydaje mi się że trzy dni pod rząd z hiitem to jednak dużo.

Cytat:
Co robicie jak macie @?
Ja ćwiczę. W niczym mi to nie przeszkadza.
Stary 2011-02-19, 16:22   #1091
kingus23455
Przyczajenie

Witam. Wczoraj zaczęłam trening. Dzisiejszy Hiit 15 i streth 10 już wykonałam. Myślałam, że siódme poty będę wylewać ale jedynie trochę byłam spocona i zmęczona. Czy to wina źle wykonywanych ćwiczeń czy po prostu mam dobrą formę. Jakiś czas chodziłam na siłownię, do listopada biegałam i ogólnie staram się ćwiczyć w miarę regularnie. Najgorszą moją zmorą są słodycze, od których ciężko jest mi się odzwyczaić. Potrafię nie jeść z 3-4 msc a potem jak sobie pozwolę na małe co nieco znowu mi trudno wrócić do utrzymania diety. Już od nowego rou codziennie powtarzam, że nie będę jeść słodyczy ale zawsze po 2-3 dniach się na coś skuszę. I jak myślicie, chciałabym dołączyć do TF brazill butt lift lub callanetics. Co będzie lepsze dla moich ogromnych ud i bioder( figura gruszki)
kingus23455 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 16:36   #1092
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingus23455 Pokaż wiadomość
Witam. Wczoraj zaczęłam trening. Dzisiejszy Hiit 15 i streth 10 już wykonałam. Myślałam, że siódme poty będę wylewać ale jedynie trochę byłam spocona i zmęczona. Czy to wina źle wykonywanych ćwiczeń czy po prostu mam dobrą formę. Jakiś czas chodziłam na siłownię, do listopada biegałam i ogólnie staram się ćwiczyć w miarę regularnie. Najgorszą moją zmorą są słodycze, od których ciężko jest mi się odzwyczaić. Potrafię nie jeść z 3-4 msc a potem jak sobie pozwolę na małe co nieco znowu mi trudno wrócić do utrzymania diety. Już od nowego rou codziennie powtarzam, że nie będę jeść słodyczy ale zawsze po 2-3 dniach się na coś skuszę. I jak myślicie, chciałabym dołączyć do TF brazill butt lift lub callanetics. Co będzie lepsze dla moich ogromnych ud i bioder( figura gruszki)
jak ćwiczyłaś wcześniej to pewnie masz dość dobrą kondycję, że tak strasznie się nie zmęczyłaś jeśli chodzi o uda i biodra chyba jednak polecałabym BBL. masz tam cztery programy dostosowane do efektów jakie chcesz osiągnąć. zresztą przejrzyj wątek o BBL

a jeśli chodzi o słodycze - unikam, ale jak mam dziką ochotę to sobie nie odmawiam chociaż wiadomo, wszystko w granicach zdrowego rozsądku! bo co za dużo to nie zdrowo, jak to mówią

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-19, 16:40   #1093
kingus23455
Przyczajenie

Cytat:
jak ćwiczyłaś wcześniej to pewnie masz dość dobrą kondycję, że tak strasznie się nie zmęczyłaś jeśli chodzi o uda i biodra chyba jednak polecałabym BBL. masz tam cztery programy dostosowane do efektów jakie chcesz osiągnąć. zresztą przejrzyj wątek o BBL

a jeśli chodzi o słodycze - unikam, ale jak mam dziką ochotę to sobie nie odmawiam chociaż wiadomo, wszystko w granicach zdrowego rozsądku! bo co za dużo to nie zdrowo, jak to mówią
No i właśnie nie wiem co do tego czy wybrać BBL czy Callanetics. Podobno jedno i drugie fajnie wpływa(ćwiczyłam callanetics parę godzin-coś tam był widać i BBL z 3 tyg- zauważyłam zarysowane mięśnie i w miarę fajny efekt) I też nie chciałabym mając tyle ćwiczeń się zrazic od razu.
Tak trzeba znać umiar ale nie zawsze jest to łatwe
kingus23455 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:22   #1094
radzia1608
Raczkowanie

Hey Dziewczęta. Dziś, zgodnie z zamiarem, dołączyłam do Waszej wizażowej klasy Moje pierwsze wrażenia są następujące :
- parę razy pogubiłam się w krokach, za szybko jak dla mnie na pierwszy raz się wszystko działo, dlatego przed następnym Fire'em obejrzę sobie wcześniej filmik i spróbuję ogarnąć te trudniejsze kroki (pod tym względem BBL, moim zdaniem, jest łatwiejsze)
- dostałam kolki :/ od jutra postaram się nie pic wody w przerwach
- Stretch jest strasznie nudny! Chyba zastąpię go 8 min strech lub czymś podobnym. Chyba, że ktoś kopsnie tu jakieś fajne cwiczonka na rozciąganie
To by było na tyle

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:56   #1095
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Hey Dziewczęta. Dziś, zgodnie z zamiarem, dołączyłam do Waszej wizażowej klasy Moje pierwsze wrażenia są następujące :
- parę razy pogubiłam się w krokach, za szybko jak dla mnie na pierwszy raz się wszystko działo, dlatego przed następnym Fire'em obejrzę sobie wcześniej filmik i spróbuję ogarnąć te trudniejsze kroki (pod tym względem BBL, moim zdaniem, jest łatwiejsze)
- dostałam kolki :/ od jutra postaram się nie pic wody w przerwach
- Stretch jest strasznie nudny! Chyba zastąpię go 8 min strech lub czymś podobnym. Chyba, że ktoś kopsnie tu jakieś fajne cwiczonka na rozciąganie
To by było na tyle
Też mam problem z ta kolką niestety ale tylko przy hiitach. A i to nie jest od picia wody, bo nie piłam przed i w trakcie a i tak miałam
Stary 2011-02-19, 21:34   #1096
mikasa5
Zadomowienie

Jutro kończę pierwszy miesiąc
Później będzie trochę więcej o rezultatach i podam wymiary.
Dzisiaj w planie miałam Core 20, ale zamiast tego jak zwykle robiłam BBL Cardio Axe & Bum bum. Dawno się tak nie wynudziłam Nie zmęczyłam się nawet, a instruktor i te dziewczyny tak mi działały na nerwy, że byłam już bliska wyłączenia filmiku Nie ma to jak stare, dobre Turbo Fire.

radzia1608 witamy w naszym gronie ! życzę duużo wytrwałości
Dobrenka jeśli chodzi o jadłospisy to obserwuj te w temacie "nasze jadłospisy" na "Dietetyce", ja cały czas wzoruję się na tych dobrze ocenianych Co do @, jakoś ćwiczę. Nie mam bólów brzucha, więc to na pewno duży plus, ale miewam humorki i niechęć do wszystkiego, ale w końcu się zbieram i bez problemu ćwiczę.

Dostałam dzisiaj moją piłkę gimnastyczną (reklamacja ). Wcześniej już na niej ćwiczyłam, ale jeszcze przed TF. Nie chcę na niej ćwiczyć codziennie, tylko jakoś przeplatać z callaneticsem. Np. ćwiczenia na piłce w dni, kiedy mam dłuższe zajęcia, czyli np Fire 45/55, a callanetics w te "krótsze" dni, może tak być ? Jeśli tak, to ćwiczenia na piłce po TF czy przed ?
Stary 2011-02-19, 21:45   #1097
Loczek93
Raczkowanie

Witajcie
Dzisiaj właśnie jestem po tygodniu Turbo fire, efektów może nie widać ale zdecydowanie lepiej sie czuje
Dzisiaj miałam mieć Core 20 ale nie dałam rady tego zrobić i zastąpiłam go Fire 30 class. Może jutro spróbuję drugiego podejścia
Loczek93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:39   #1098
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
mikasa5:
Gratuluję pierwszego miesiąca i trzymam kciuki za dalszą wytrwałość klask i:

Cytat:
Loczek93:
Dzisiaj miałam mieć Core 20 ale nie dałam rady tego zrobić i zastąpiłam go Fire 30 class.
Taka mała uwaga: według mnie to nie jest dobra zamiana, ponieważ fire jest typowo na spalanie. Z kolei core jest siłowy, na mięśnie, czyli żeby pobudzić metabolizm (tak jak to wyjaśnia Szalina). Więc na dłuższą metę ciągłe zamienianie siłowych (core, sculpt, tone) na fire nie jest właściwe.

A próbowałaś zrobić tego cora patrząc na tą dziewczynę po prawej stronie (o ciemnych włosach, bodajże Ali, czy jakoś tak chyba Szalina o niej mówi no zapomniałam jak jej na imię) ? Bo ta dziewczyna jest tam po to żeby prezentować łatwiejsze ćwiczenia i łatwiejsze wersje układów. Także jeżeli coś co prezentuje Szalina jest zbyt wymagające narazie dla Ciebie to spróbuj może prostsze wersje ćwiczeń w wykonaniu tej dziewczyny.

Ja jeszcze tydzień i koniec trzeciego miesiąca i początek dwumiesięcznej walki z tą bardziej zaawansowaną częścią Już nie mogę się doczekać
Stary 2011-02-20, 16:32   #1099
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cześć Wam

Być może w tym tygodniu uda mi się do Was wrócić.
Cały czas chorowałam i zarastałam tłuszczem

W biedronce są dostępne jakieś zestawy.
Tzn. taśma, piłka, pompka do piłki i dwie małe piłeczki wagowe.

Moze komuś się to przyda

Ja chyba zamówię tasmę na all. Tylko zastanawiam się z jakim oporem...

ale średni powinien chyba być ok

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:33   #1100
Blameworthy
Rozeznanie

ja mam właśnie taśmę średniego oporu i jestem zadowolona tylko nie mam rączek niestety i jakoś muszę sobie radzić

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-20, 18:44   #1101
radzia1608
Raczkowanie

Witam w niedzielny wieczór Za mną dzień drugi. Jest lux! Mega zmęczona ale zadowolona, że dałam radę! Podmieniłam stretch na ten 8 minutowy, do tego dodałam od siebie parę ćwiczeń, ktore pamietalam z aerobiku. Zamiast Core i stretch40 będę robiła High-Tight i Tummy Tuck z BBL. Jeszcze gdzieś wcisnę Bum Bum i będzie to dla mnie optymalny zestaw

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:50   #1102
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
ja mam właśnie taśmę średniego oporu i jestem zadowolona tylko nie mam rączek niestety i jakoś muszę sobie radzić
Bardzo ciężko jest bez rączek?

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:59   #1103
Blameworthy
Rozeznanie

nie jest źle, ale kiedy spocą mi się ręce to taśma ślizga się w dłoniach. jedynym ratunkiem jest wtedy owinięcie taśmy wokół dłoni, a jest to średnio wygodne.

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-21, 09:50   #1104
Dobrenka
Zadomowienie

Witajcie
Wcześniejszy tydzień miałam wybrakowany.. mam wyrzuty sumienia.. Po wizycie u mamy mam 63 kilosy.. Od dzisiaj dieta

Cytat:
Nie jestem specjalistką od żywienia, więc nie wiem czy należy się kierować moim jadłospisem
dziękuje po prostu chce wiedzieć mniej więcej jak jecie to mi na prawdę pomaga

Cytat:
Jak już pisałam na początku robiłam właśnie z ciężarkami bo nie miałam porządnej gumy
patrzyłam za tymi ciężarkami w Lidlu ale jeszcze nie ma

Cytat:
Bo jeżeli miałaś np. wczoraj hiit i jutro też hiit i chciałabyś jeszcze dzisiaj hiit robić, to wydaje mi się że trzy dni pod rząd z hiitem to jednak dużo.
Dobrze to będę już wiedzieć o co "kaman"

Cytat:
Ja ćwiczę. W niczym mi to nie przeszkadza.
ja w trakcie @ ćwiczyłam callanetics ale to dopiero 3 dnia a TF .. nie dam rady

Cytat:
I jak myślicie, chciałabym dołączyć do TF brazill butt lift lub callanetics. Co będzie lepsze dla moich ogromnych ud i bioder( figura gruszki)
łączę się w bólu ja narzekam tez na uda i biodra.. Obecnie jestem na TF ale mam za sobą 36 h callanetics.. i ogólnie go uwielbiam. .fajnie rozciąga i nie wiem jest po nim jakaś taka za***ista satysfakcja

Cytat:
jeśli chodzi o uda i biodra chyba jednak polecałabym BBL. masz tam cztery programy dostosowane do efektów jakie chcesz osiągnąć. zresztą przejrzyj wątek o BBL
uduszę.. A Wy radziłyście TF.. czyli najpierw spalanie a potem rzeźba czyli BBL a może na wątku BBL mnie odesłali do Was ..już nie pamiętam za dużo for

Cytat:
BBL z 3 tyg- zauważyłam zarysowane mięśnie i w miarę fajny efekt)
wyszczupliło Ci troche w biodrach i udach? A i którym "filmikiem" leciałaś?

Cytat:
- parę razy pogubiłam się w krokach, za szybko jak dla mnie na pierwszy raz się wszystko działo
załapiesz ja sobie pauzowałam i ćwiczyłam układy a potem leciałam na żywca
Cytat:
Chyba, że ktoś kopsnie tu jakieś fajne cwiczonka na rozciąganie
To by było na tyle
ja polecam callanetics własnie tylko że to godzinka

Cytat:
Też mam problem z ta kolką niestety ale tylko przy hiitach. A i to nie jest od picia wody, bo nie piłam przed i w trakcie a i tak miałam
a ja czasem mam a czasem nie i nie wiem od czego to zależy.. ale chyba właśnie przy hitach nie mam

Cytat:
Napisane przez mikasa5 Pokaż wiadomość
Później będzie trochę więcej o rezultatach i podam wymiary.
Czekam na wymiary

Cytat:
Dobrenka jeśli chodzi o jadłospisy to obserwuj te w temacie "nasze jadłospisy" na "Dietetyce", ja cały czas wzoruję się na tych dobrze ocenianych
o dzięki.. widzisz nie wiedziałam
Cytat:
Co do @, jakoś ćwiczę. Nie mam bólów brzucha, więc to na pewno duży plus
a mnie boli (chociaż odkąd ćw. callanetics nie bolało tylko jak wiesz przestałam i juz nie ćw. codziennie) noi jestem poprostu słaba a jednak potrzeba troszkę siły do tych ćw.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie z piłka nie pomogę bo nie wiem

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:54
Stary 2011-02-21, 10:22   #1105
Blameworthy
Rozeznanie

tzn wiesz, Turbo Fire to są ćwiczenia kompleksowe, spalasz tłuszcz ze wszystkiego, poza tym masz różne ćwiczenia rzeźbiące. w BBL nakłada się nacisk na uda i biodra, ale cm z talii, cycków również lecą. ja zaczęłam od TF, schudłam, mam mniej tłuszczyku, a teraz dorzucam od czasu do czasu BBL, aby popracować nad nóżkami.

także ćwicz TF, a później jak będziesz czuć, że jest Ci za mało ćwiczeń, możesz powoli coś dokładać. ale bez przesady, nie ma co się forsować

Dobreńko, ile już ćwiczysz TF, który to tydzień?

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Stary 2011-02-21, 11:53   #1106
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze tydzień i koniec trzeciego miesiąca i początek dwumiesięcznej walki z tą bardziej zaawansowaną częścią Już nie mogę się doczekać
trzy miesiące łaaaał i robiłas to faktrycznie tak mega systematycznie
Stary 2011-02-21, 13:36   #1107
oranzada7
Przyczajenie

hej laski ja mam do was ogromną prośbę... czy ktoś z was mógłby mi posłać link do turbo fire? mam już rozpiskę (znalazłam ją na początku waszego forum) ale teraz potrzebuje ściągnąć wszystkie te ćw z chomika mam tylko tone30 ,sculpt 30 ,stretch 40,hit 15 ,fire 45 i to tylko tyle ale chciałbym resztę czy tkoś ma może? podaje swój adres oranzada7@tlen.pl

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

mam jeszcze małe pytanie... czy zamiast robić przerwę w środę to czy mogę ją zrobić w niedzielę?
oranzada7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:02   #1108
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Loczek93 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj właśnie jestem po tygodniu Turbo fire, efektów może nie widać ale zdecydowanie lepiej sie czuje
niestety na zmianę trzeba sobie zasłużyć ja też czekam

Cytat:
fire jest typowo na spalanie. Z kolei core jest siłowy, na mięśnie, czyli żeby pobudzić metabolizm (tak jak to wyjaśnia Szalina). Więc na dłuższą metę ciągłe zamienianie siłowych (core, sculpt, tone) na fire nie jest właściwe.
nie miałam o tym pojęcia

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Tzn. taśma, piłka, pompka do piłki i dwie małe piłeczki wagowe.
i mają tam te taśmy z rączkami

Blameworthy mam troszkę tłuszczyku na udach i biodrach .. i zależy mi tylko na nich ale jeszcze trochę poskacze z tym TF.. Nie chciałam schudnąć z nowu z piersi ale nie mogę patrzyć na te moje "niedoskonałości" i chyba je poświęce
Ja TF ćwiczę nie długo.. zaczynam własnie 3 tydzień z tym że tamten był złym tygodnie nia miałam czasem jak ćw. pisałam już i wg. rozpiski opuściłam aż 3 dni Narazie żadnych spadków nie zauważyłam..

oranzada7 ja wszystko ściągałam z chomika nie mam linka
A z przerwą hmm.. musi Ci ktoś bardziej doświadczony napisać ja sama żyję jeszcze w nieświadomości

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-02-21 o 14:04
Stary 2011-02-21, 14:41   #1109
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka:
trzy miesiące łaaaał i robiłas to faktrycznie tak mega systematycznie
Nawet bardzo systematycznie, zdarzyło mi się może 2-3 razy, że musiałam z przyczyn losowych zrobić sobie "rest" w inny dzień. Ja po prostu się zaparłam i koniec. Ćwiczyłam nawet w święta i nowy rok

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Blameworthy
jeśli chodzi o uda i biodra chyba jednak polecałabym BBL. masz tam cztery programy dostosowane do efektów jakie chcesz osiągnąć. zresztą przejrzyj wątek o BBL

uduszę.. A Wy radziłyście TF.. czyli najpierw spalanie a potem rzeźba czyli BBL a może na wątku BBL mnie odesłali do Was ..już nie pamiętam za dużo for

Jeżeli ktoś ma, że tak to ujmę "okładzinę" z tłuszczu to moim zdaniem lepiej zacząć od TF, zrzucić to co trzeba i wtedy uzupełnić BBL-em. Dla mnie sam BBL byłby za nudny

Cytat:
oranzada7:
hej laski ja mam do was ogromną prośbę... czy ktoś z was mógłby mi posłać link do turbo fire?
mam jeszcze małe pytanie... czy zamiast robić przerwę w środę to czy mogę ją zrobić w niedzielę?
Poszukaj na chomiku: Dotek86
Ja robię przerwę w sobotę. Tylko odpowiednio przestawiłam dni, żeby ogólna filozofia ćwiczeń została zachowana.

Cytat:
Dobrenka:
nie miałam o tym pojęcia

(...)
Nie chciałam schudnąć z nowu z piersi ale nie mogę patrzyć na te moje "niedoskonałości" i chyba je poświęce
A pisałam żeby poczytać o mitach fitnessowych. Wiele osób porzuca ćwiczenia siłowe bo uważają, że wyrobią im mięśnie. Ale to nie tak. Jeżeli ktoś chce schudnąć i ma ujemny bilans kaloryczny to nie ma mowy o budowaniu masy mięśniowej. W takiej sytuacji aeroby spalają, ale to siłowe podkręcają metabolizm, dlatego pomyłką jest wywalanie ich z treningów.
Ja schudłam też z piersi, zrobiły się mniejsze, ale jednocześnie mam wrażenie, że są jędrniejsze. Nigdy nie miałam dużego biustu, więc dla mnie każdy ubytek w tym miejscu jest niefajny, ale to są moje piersi i kocham je takie jakie są (nawet jak są mniejsze), a są fajniutkie i tej wersji zamierzam się trzymać

Stary 2011-02-21, 21:00   #1110
Anja1221
Rozeznanie

Hejka dziewczyny
Od dziś się do was dołączam w ćwiczonkach TF. Jestem właśnie po pierwszym treningu i powiem szczerze, że jest trochę ciężko :P. Dostałam kolkę, zmachałam się, spociłam, ale to chyba dobrze. Najgorsze jest to, że cholernie się miejscami gubiłam w krokach i robiłam coś "podobnego"... Dobrze, że nikt mnie wtedy nie widział ;D Generalnie odczucia mam pozytywne, fajna muzyka, genialna instruktorka i naprawdę super ćwiczonka, tyle że potrzeba do nich świetnej kondycji.

Bardzo zależy mi na zgubieniu ok. 3 kg, pozbyciu się nieco brzuszka, boczków i tych okropnych bułeczek pod pachami :/ Plus uda, uda, uda... Grrr Nienawidzę ich.
Myślicie że Turbo Fire jest w takim razie odpowiednie? Wybieram ćwiczenia zamiast diety, ponieważ jestem w okresie dojrzewania i mama w życiu nie pozwoli mi na żadne odchudzanie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze spalanie tłuszczyku

Edytowane przez Anja1221
Czas edycji: 2011-02-21 o 21:47
Anja1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości