Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-24, 17:01   #1141
patusia22
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
czym się różni mleczko do ciała od balsamu?

zapewne konsystencją
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 18:31   #1142
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Myślę, że teraz już się utarło, że to z niską ramą to jest "damka", i facet na to nie wsiądzie poza tym zauważ ciekawą rzecz - mężczyźni raczej wsiadają na rower przerzucając (jeżeli stoją po lewej stronie roweru) prawą nogę nad kołem, z tyłu. To kobiety wsiadają przenosząc nogę nad ramą.

e tam ja tez wsiadajac nad kolem przerzucam noge ,przez ramie balabym si eze zachacze noga i sie wywale

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 10:11   #1143
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agussa Pokaż wiadomość
na jakiej podstawie tworzy się senniki??

przegladałam kiedyś katalogi wysyłkowe ksiązek, i przeczytałam, ze "sennik stworzony na podstawie 100 000 osób z całego świata" i coś o tym że wybrali te osoby i one miały przez jakiś okres czasu (rok chyba ale nie jestem pewna) zapisywać sny i najważniejsze wydarzenia z ich życia. Co się okazało - po analizie wszystkich "wpisów" znaleziono wiele "wspólnuch mianowników". Tzn że iluś tam osobom śniło sie to i to, i po tym wydarzyło sie to i to.
Był podany przykład: 40 000 osób miało sen o zębach, które wypadły, zostały wybite i takie tam, a w przypadku ok 35 000 osób po śnie ich rodziny dotknęła śmierć (zmarł ktoś bliski).

Nie wiem na ile jest to wiarygodne, podaje tylko to, co przeczytałam

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:01   #1144
PaLLitQa
żona

A ja mam pytanie dotyczace np. tanca z gwiazdami i wysylania smsow
jak to jest ze jak zatanczy pierwsza para to odrazu mozna wysylac smsy na nią? przeciez to niesprawiedliwe w porownaniu do ostatniej pary na ktora bedzie mniej czasu na wysylanie. Jak to jest?
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:51   #1145
lalalabamba
Wtajemniczenie

Mnie zastanawia coś takiego - jakis czas temu kupiłam telefon w punkcie, gdzie sprzedawane są i uzywane telefony i nowe; nowe sprowadzane sa z Anglii i maja skrocona gwarancje, stad nizsza cena. Ja kupilam niby nowy telefon. Był w idealnym stanie, wszystko dobrze chodziło. Zdziwiło mnie tylko to, że gdy właczyłam ksiązkę telefoniczną, to znalazły sie już tam jakiechś numery i nazwiska róznych ludzi
Tylko skąd? Ktoś korzystał jednak wcześniej z tego telefonu?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:18   #1146
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Mnie zastanawia coś takiego - jakis czas temu kupiłam telefon w punkcie, gdzie sprzedawane są i uzywane telefony i nowe; nowe sprowadzane sa z Anglii i maja skrocona gwarancje, stad nizsza cena. Ja kupilam niby nowy telefon. Był w idealnym stanie, wszystko dobrze chodziło. Zdziwiło mnie tylko to, że gdy właczyłam ksiązkę telefoniczną, to znalazły sie już tam jakiechś numery i nazwiska róznych ludzi
Tylko skąd? Ktoś korzystał jednak wcześniej z tego telefonu?
najprawdopodobniej, jeśli numery w książce nie należą do Twoich znajomych ja poszlabym z reklamacją.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:22   #1147
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej, jeśli numery w książce nie należą do Twoich znajomych ja poszlabym z reklamacją.
Nie należały do nich. Były tam zanim kogokolwiek dodałam do listy. Reklamacja już mi od dawna nie przysługuje. No ale trudno, i tak zapłaciłam za niego duzo mniej niż w normalnym sklepie.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:33   #1148
BeaS
Zakorzenienie

Tabletki antykoncepcyjne zatrzymują owulację. A co się dzieje z tymi komórkami jajowymi? Dalej znajdują się w jajnikach?

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:59   #1149
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie dotyczace np. tanca z gwiazdami i wysylania smsow
jak to jest ze jak zatanczy pierwsza para to odrazu mozna wysylac smsy na nią? przeciez to niesprawiedliwe w porownaniu do ostatniej pary na ktora bedzie mniej czasu na wysylanie. Jak to jest?
Kochanie, muszę Cię rozczarować, w telewizji jest niestety wszystko od razu ustawione, gwiazdy mają kontrakty na określoną ilość odcinków, a para, która wygra jest wybierana na podstawie tego, która ma większe poparcie np. na portalach internetowych. Nasze SMS-y tak naprawdę nic nie zmieniają .
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:00   #1150
Wenress
Zakorzenienie

Czym sie różni karmel od toffi?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:29   #1151
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Czym sie różni karmel od toffi?
Karmel to stopiony w wysokiej temperaturze cukier, natomiast toffi powstaje z mleka skondensowanego (gotuje się tę puszkę). Chociaż niektórzy twierdzą, że z tego mleka też karmel powstaje, więc nie wiem jak to do końca jest
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:32   #1152
Wenress
Zakorzenienie

Dzięki Od dawna mnie to męczyło, nie potrafiłam odróżnić

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:01   #1153
rapifen
Zakorzenienie

Czemu folia aluminiowa ma dwie odmienne strony? Z jednej błyszcząca z drugiej matowa. To czemuś służy?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:35   #1154
Klarissa
Zakorzenienie

Wiem, że istnieją przepisy odnośnie transportu zwłok zza oceanu.. czy obejmują one tak samo transport prochów ludzkich? Czy prochy można transportować w dowolny sposób?? Pytam, bo koleżanka ma nie lada problem teraz...
Stary 2009-08-25, 15:35   #1155
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Kochanie, muszę Cię rozczarować, w telewizji jest niestety wszystko od razu ustawione, gwiazdy mają kontrakty na określoną ilość odcinków, a para, która wygra jest wybierana na podstawie tego, która ma większe poparcie np. na portalach internetowych. Nasze SMS-y tak naprawdę nic nie zmieniają .
no nie do konca, bo jak np byloby to z programem typu "mam talent"? przeciez oni nie sa znani i nie da sie ich wybrac na zwyciezcow na podstawie o ktorej mowilas. a pozatym to zazwyczaj sa dosc spore sumy przeznaczane na nagrody, wątpię żeby ktokolwiek tak dobrowolnie zrzekł się zwycięstwa na rzecz innej osoby.
A pozatym jakos mi ciezko uwiezyc ze takie przekrety nigdy nie przecieklyby do prasy, na pewno znalazł by się ktoś kto by się wygadał.
Stary 2009-08-25, 16:16   #1156
bzyczka1
Zakorzenienie

dziewczyny właśnie jestem na etapie rejestrowania się w urzedzie pracy... No i mam problem z blankietem a wstyd mi pytać gdzie indziej
Ukończyłam studia : filologia polska ze specjalizacją nauczycielską, w wyższej szkole zawodowej. No i mam problem. W rubryce wykształcenie powinnam wpisać :wyższe zawodowe ?? i właściwie to jak sformułować mój wyuczony zawód? czy chodzi o zawód np z technikum czy jeszcze skąd indziej?? Pomoże mi któraś ??

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:37   #1157
Amani
Zakorzenienie

Bardzo wstydzę się zapytać
Czy jest możliwe, że uszkodziłam skrzynię biegów wyprzedzając na 2jce około 90km/h (pod górkę)? rany, jak ryczało! Ale dopiero po fakcie zdałam sobie sprawę co zrobiłam...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:47   #1158
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Czy jest możliwe, że uszkodziłam skrzynię biegów wyprzedzając na 2jce około 90km/h (pod górkę)? rany, jak ryczało! Ale dopiero po fakcie zdałam sobie sprawę co zrobiłam...
Jakbyś rozwaliła skrzynię to byś już dalej nie pojechała. A ile miałaś obrotów i w jakim autku?
Stary 2009-08-25, 16:50   #1159
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
no nie do konca, bo jak np byloby to z programem typu "mam talent"? przeciez oni nie sa znani i nie da sie ich wybrac na zwyciezcow na podstawie o ktorej mowilas. a pozatym to zazwyczaj sa dosc spore sumy przeznaczane na nagrody, wątpię żeby ktokolwiek tak dobrowolnie zrzekł się zwycięstwa na rzecz innej osoby.
A pozatym jakos mi ciezko uwiezyc ze takie przekrety nigdy nie przecieklyby do prasy, na pewno znalazł by się ktoś kto by się wygadał.
Wiem to właśnie na podstawie programu Mam talent - osoby, które miały wygrać byłby podobno wybierane na podstawie tego, jaką popularność miały ich nagrania z castingów na yt.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:03   #1160
agatka13121988
Zakorzenienie

meel ma racje z tym, ja wiem to na przykladzie baru, w ktorym znajoma wziela udzial
Stary 2009-08-25, 17:12   #1161
Jutte
Wtajemniczenie

hymm a mnie męczy to ze .. gdyby połączyć żeńską , kobiecą komórkę jajową z .. plemnikiem słonia.. to co by wyszło :P? no właśnie ..;]
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:17   #1162
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Jak auto jeździ, to nic się nie stało przeciorałaś trochę silnik (w zależności od tego jaki masz - mniej lub więcej), ale nic mu się nie będzie. Ale nie rób tak więcej, be Amani, nie wolno tak robić autku

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Czemu folia aluminiowa ma dwie odmienne strony? Z jednej błyszcząca z drugiej matowa. To czemuś służy?
Nie wiem czemu tak zrobili, ale z tego co wiem, to ta błyszcząca część powinna być od środka, tj. matowa z zewnątrz. Bo błyszcząca odbija ciepło, i potrawa się dłużej robi. Tak ktoś mówił na wizażu chyba

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
hymm a mnie męczy to ze .. gdyby połączyć żeńską , kobiecą komórkę jajową z .. plemnikiem słonia.. to co by wyszło :P? no właśnie ..;]
Nic by się nie stało, nie doszło by do zapłodnienia
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:20   #1163
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wiem, że istnieją przepisy odnośnie transportu zwłok zza oceanu.. czy obejmują one tak samo transport prochów ludzkich? Czy prochy można transportować w dowolny sposób?? Pytam, bo koleżanka ma nie lada problem teraz...
to chyba zależy od linii ale gdzieś czytałam ze urnę można przewozić w bagażu podręcznym

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:36   #1164
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
Nie połączą się, ponieważ nie da się łączyć gatunków z różną liczbą chromosomów (człowiek: 46, słoń: 56)
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:41   #1165
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to chyba zależy od linii ale gdzieś czytałam ze urnę można przewozić w bagażu podręcznym

Już znalazłam. Absolutnie nie można. Są ściśle określone przepisy transportu zwłok i prochów - mogą to robić jedynie wyspecjalizowane firmy.
Stary 2009-08-25, 17:53   #1166
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Już znalazłam. Absolutnie nie można. Są ściśle określone przepisy transportu zwłok i prochów - mogą to robić jedynie wyspecjalizowane firmy.
z regulaminu Wizz Air:
Wizz Air nie przewozi trumien. Urny z prochami można przewozić wyłącznie jako bagaż podręczny.

czyli zależy od linii, to przez ten Wizz Air mi coś tak świtało (chyba ze się coś zmieniło ostatnio )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2009-08-25 o 17:57
Stary 2009-08-25, 17:57   #1167
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
z regulaminu Wizz Air:
Wizz Air nie przewozi trumien. Urny z prochami można przewozić wyłącznie jako bagaż podręczny.

czyli zależy od linii (chyba ze się coś zmieniło ostatnio )
Dziwne, nie mam już tamtej stronki bo pisałam z pracy, a teraz jestem w domu, ale znalazłam całą procedurę do przewozu zwłok i prochów do Polski z innych krajów (dane na stronie ambasady Polski w USA, to samo było napisane na stronie ambasady Polskiej w Danii) sądzę więc, że dane wiarygodne. Pytałam bo koleżanka ma problem. Niedawno zmarł jej teść, teściowa w jakimś amoku czy akcie desperacji wysłała urnę z prochami paczką do miejscowości rodzinnej męża... Paczka z USA do Polski z "dziadkiem w środku". Brzmi jak horror...
Stary 2009-08-25, 18:01   #1168
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
przegladałam kiedyś katalogi wysyłkowe ksiązek, i przeczytałam, ze "sennik stworzony na podstawie 100 000 osób z całego świata" i coś o tym że wybrali te osoby i one miały przez jakiś okres czasu (rok chyba ale nie jestem pewna) zapisywać sny i najważniejsze wydarzenia z ich życia. Co się okazało - po analizie wszystkich "wpisów" znaleziono wiele "wspólnuch mianowników". Tzn że iluś tam osobom śniło sie to i to, i po tym wydarzyło sie to i to.
Był podany przykład: 40 000 osób miało sen o zębach, które wypadły, zostały wybite i takie tam, a w przypadku ok 35 000 osób po śnie ich rodziny dotknęła śmierć (zmarł ktoś bliski).

Nie wiem na ile jest to wiarygodne, podaje tylko to, co przeczytałam
Tyle, ze to bez sensu, bo raz ze nie ma perfekcyjnej korelacji, dwa, ze korelacja nie warunkuje zwiazku przyczynowo-skutkowego - innymi slowy, wahania populacji lemingow moga byc wysoko skorelowane z zachowaniem gieldy, co nie zmieni faktu, ze jedno od drugiego jest niezalezne i nie wplywaja na siebie.

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
Karmel to stopiony w wysokiej temperaturze cukier, natomiast toffi powstaje z mleka skondensowanego (gotuje się tę puszkę). Chociaż niektórzy twierdzą, że z tego mleka też karmel powstaje, więc nie wiem jak to do końca jest
Karmel powstaje tylko z cukru, nie wiem co tam do cukierkow itd. laduja, stad moga byc roznice w opiniach.

Cytat:
Nie, nie uszkodzilas najpewniej, ale ja bym unikal czegos takiego nia przyszlosc.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:06   #1169
kuroikaze
Wtajemniczenie

folia aluminiowa ma dwie strony - ta blyszczaca (ustawiona do zewnatrz) przepuszcza cieplo, wiec szybciej cos mozemy upiec a ta matowa (jak jest to zewnatrz) nie wypuszcza ciepla ze srodka wiec dluzej cos moze byc cieple. tak czytałam...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:11   #1170
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, nie mam już tamtej stronki bo pisałam z pracy, a teraz jestem w domu, ale znalazłam całą procedurę do przewozu zwłok i prochów do Polski z innych krajów (dane na stronie ambasady Polski w USA, to samo było napisane na stronie ambasady Polskiej w Danii) sądzę więc, że dane wiarygodne. Pytałam bo koleżanka ma problem. Niedawno zmarł jej teść, teściowa w jakimś amoku czy akcie desperacji wysłała urnę z prochami paczką do miejscowości rodzinnej męża... Paczka z USA do Polski z "dziadkiem w środku". Brzmi jak horror...
może Wizz Air jest wyjątkiem pod tym względem... oni chyba tylko na krótkich trasach latają (swoją drogą co za problem w sumie pozwolić przewieźć urnę i nie robić ludziom problemów z rodzaju "wysyłania dziadka paczką" )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości