Twister!!!!! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 19:49   #1861
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155
Dot.: Twister!!!!!

Cytat:
Napisane przez vaurienne Pokaż wiadomość
Myślę, że tak chociaż ja jestem zdania, że nie potrzebne są te wszystkie bajery typu licznik .
Na pewno do ćwiczeń mi się nie przydadzą, bo niby po co mi? Ale ten ma gwarancję, a poza tym zależy mi na tych linkach.
Pati155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 20:29   #1862
vaurienne
Rozeznanie

No to myślę, że jak innego z linkami nie znajdziesz to możesz śmiało brać

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 20:57   #1863
dalki_mama
Przyczajenie

Ja miałam pierwszy taki z linkami, nie napiszę chyba jakiej firmy, ale rozpadł mi się po dwóch tygodniach. A taki ładny był, biało-niebieski Co do linek, to nie używałam, wlały siępo podłodze i przeszkadzały. Przy stepperze mam i też nie uzywam, ale chyba spróbuję...
Jagoda, takie najzwyklejsze chyba są najlepsze, ja teraz mam jakieś wyprodukowane oczywiście w Chinach, paskudne z wyglądu ale sprawne i cichsze niż ten pierwszy.No i na dwóch jest lżejszy nacisk, to może więcej wytrzymają? Acha, dziś zauważyłam coś na kształt zarysu mięśni skośnych ! To już na mur-beton zasługa twisterów...Uwielbiam te sprzęciki - zdrowo dają w kość, a wyglądają niewinnie. Mój mąż pękał ze śmiechu, dopóki sam nie spróbował
dalki_mama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 20:58   #1864
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Cytat:
Napisane przez vaurienne Pokaż wiadomość
No to myślę, że jak innego z linkami nie znajdziesz to możesz śmiało brać
Widziałam z linkami na allegro, ale nie były o wiele tańsze, a szybciej z tego sklepu jest
Stary 2010-04-01, 21:02   #1865
iwus87
Raczkowanie

po dłuższej przerwie 3 000 obrotów

iwus87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 10:39   #1866
jagoda83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dalki_mama Pokaż wiadomość
Jagoda, takie najzwyklejsze chyba są najlepsze, ja teraz mam jakieś wyprodukowane oczywiście w Chinach, paskudne z wyglądu ale sprawne i cichsze niż ten pierwszy.No i na dwóch jest lżejszy nacisk, to może więcej wytrzymają? Acha, dziś zauważyłam coś na kształt zarysu mięśni skośnych ! To już na mur-beton zasługa twisterów...Uwielbiam te sprzęciki - zdrowo dają w kość, a wyglądają niewinnie. Mój mąż pękał ze śmiechu, dopóki sam nie spróbował
ooo! gratuluje efektów
kusisz... kusisz tymi cwiczeniami na 2 twistery...
przypatrz sie /lub zapytaj męża)/ czy nie zauwazyl poprawy ksztaltu pupy, bo mnie to ciekawi czy tu tez podziała ta forma cwiczen na dwa bo tak sobie na sliskim dywanie, na "palcach" zrobiłam takie cos "ala" cwiczenie na 2 twisterach, kilka obrotów na ugietych i cos mi sie wydaje ze uda, posladki super przy tym pracuja...

Edytowane przez jagoda83
Czas edycji: 2010-04-02 o 10:42
jagoda83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 12:24   #1867
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Pati155- mam ten sam, z tego właśnie sklepu Pierwszy raz ćwiczyłam z tymi linkami i powiem Ci że ramiona mnie cholernie bolały :p ale że nie chcę być pakerem to już sobie te linki odpuszczę

Kurcze, nie mam obecnie kasy ale kusicie tymi ćwiczeniami na dwóch twisterach
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 12:30   #1868
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Pati155- mam ten sam, z tego właśnie sklepu Pierwszy raz ćwiczyłam z tymi linkami i powiem Ci że ramiona mnie cholernie bolały :p ale że nie chcę być pakerem to już sobie te linki odpuszczę

Kurcze, nie mam obecnie kasy ale kusicie tymi ćwiczeniami na dwóch twisterach
Ja w sumie też nie wiem czy mi te linki się do czegoś przydadzą, ale wypróbuję. A jak się ten twister sprawuje?
Stary 2010-04-02, 12:36   #1869
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Jak narazie bez zastrzeżeń
Stary 2010-04-02, 13:05   #1870
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Zaraz sobie tam założę konto i go zamówię ;]
Stary 2010-04-02, 19:06   #1871
dalki_mama
Przyczajenie

Jagoda, za przeproszeniem, tyłek znacznie mi się poprawił po steperze skrętnym. Bardzo polecam. To znaczy pośladki są mniejsze ale ładniejsze, "zadarte" Nie wiem jak po twisterach, ale na pewno nie przeszkadzają Sądząc po tym jak tylna część pracuje - muszą działać Generalnie muszę po dwóch dniach przerwy powrócić do ćwiczeń (ostatnio praktykowałam rower w terenie) i zobaczę, czy i gdzie mnie będzie boleć. Wtedy wypowiem się bardziej konkretnie. Póki co wesołych Świąt wszystkim - oby nie storpedowały wysiłków
Stary 2010-04-02, 19:13   #1872
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Wesołych ;]
Stary 2010-04-02, 19:16   #1873
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Dalki_mama możesz napisać jak długo i ile czasu cwiczyłaś na stepperze, żeby zauważyć efekty?
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 08:15   #1874
dalki_mama
Przyczajenie

Rossi, pierwsze efekty po około miesiącu ćwiczeń, mniej-więcej 40 minut dziennie. Potem dokupiłam sobie jeszcze rowerek i tak naprzemiennie używałam, 45 minut stepper, 45 rowerek albo w innych dowolnych kombinacjach. Po kolejnym miesiącu efekty są naprawdę super. Z tym, że na stepperze ćwiczyłam zawsze podczas transmisji skoków narciarskich (czyli ze 60 minut), potem rowerek albo twistery do 1,5 h. Teraz główny nacisk kładę na twistery bo okolice hipotetycznej talii mnie wkurzają okropnie
Stary 2010-04-03, 14:09   #1875
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

To sporo ćwiczyłaś, mam też rowerek i twister więc zazstosuje sie do Twojego planu
Aaa i jeszcze jedno - czy steperowałaś spokojnie, na lekkim/średnim obciążeniu czy na ciężkim? Ja zlana potem nigdy nie jestem a może to ma duży wpływ?
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 20:25   #1876
Achnes
Zadomowienie

16 min...
ale dziewczyny, ja niczego nie czuję jak na tym ćwiczę zupełnie 0. ani potu, ani wysiłku. jedynie kolka
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 20:54   #1877
dalki_mama
Przyczajenie

Rossi, zależy jak konkurs przebiegał A tak serio, to chyba coś ten licznik na steperze przekłamuje, bo dziś mi wyszło, że w 47 minut spaliłam 600 kcal...Tak pokazuje zawsze, więc nie wiem, zbyt chyba piękne, żeby było prawdziwe. Obciążenie mam ustawiane za pomocą śruby, lubię dosyć spore, takie żeby było czuć w nogach... Twistery mam bez liczników więc nie wiem ile kalorii to spala; rower w porównaniu ze steperem wypada bladziutko - pokazywał mi ze 200 - 300 za 45 minut. Ale na rowerze pedałowałam tak około 25km/h, tu na forum czytałam, że dziewczyny zasuwają i 36...Spróbowałam raz, omal ducha nie wyzionęłam i sprzętu nie kontuzjowałam Fakt, wychodzi sporo czasowo, ale lubię tak sobie wieczorem, kiedy dzieci śpią przed TV poćwiczyć Jest taki bardzo motywujący serial "chirurgia otyłości" na discovery travel and living, o 21.30, przy nim się zwykle kręcę Steper załatwiam wcześniej, bo nieco hałasuje.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Oczywiście dzieci nie śpią przed TV , natomiast mnie się czasem zdarza...
Stary 2010-04-05, 20:09   #1878
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Dziewczyny, mam problem juz po 2 minutach ćwiczeń strasznie boli mnie w okolicach żeber z lewej strony. to nie jest kolka, tylko jakiś inny ból. Zupełnie uniemożliwia mi to ćwiczenia co robię nie tak? też tak któraś miała na początku?
Stary 2010-04-05, 21:30   #1879
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Mnie też boli pod żebrami, ale zawsze uważałam, że to kolka
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 10:31   #1880
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Może faktycznie Dzisiaj już nie bolało więc jestem zadowolona
Stary 2010-04-06, 10:50   #1881
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

U mnie też dzisiaj już mniejszy ból. Ale jak tylko zaczynałam go odczuwać, to od razu się rozciągałam i ustawało
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 17:52   #1882
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Ja dziś zaczęłam około 2200 skrętów Nie chcę przesadzić na początek
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 19:49   #1883
UmbraBumbra
Raczkowanie

Proszę o pomoc
Kupiłam twister jakis czas temu w realu na dziale sportowym, dałam za niego ok. 30 zł. Taki zwykly pomaranczowy plastikowy bez linek i licznika. Kręce sie tak, ze staje na niego, nie trzymam sie sciany, szafy itp. ;p Tylko tułów nieruchomo, kręce sie w talii i biodrach balansuje rękoma - jak przy jezdzie na rolkach/łyżwach, staram sie wykonywać dosc mocne te skręty. Po jakims czasie łapie mnie kolka. Ale zero zmeczenia, potu, zakwasów na nastepny dzien. Zauwazyłam, ze mozna sie krecic napinajac tylko posladki, albo samymi stopami tez sie da krecic. No to jak ja mam cwiczyc zeby bylo prawidłowo. I robie to w dość szybkim tempie, przez ok 15 minut. Nie wiem czemu mnie to nie meczy jakos mocno, a super sporowcem nie jestem
Proszę o Wasze rady.

Edytowane przez UmbraBumbra
Czas edycji: 2010-04-06 o 19:51
UmbraBumbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 17:03   #1884
confused women
Zakorzenienie

To i ja zaczynam kręcić ;-) Twistera kupiłam już dawno, jednak dopiero teraz zmotywowałam się porządnie, aby w końcu zrzucić zbędny tłuszczyk. (do 5-go czerwca chciałabym jakieś 6kg). Oczywiście do tego lekka dieta
Wczoraj: rano 29'; wieczorem 21'
Dziś: 30'
Zakwasy lekkie są, głównie mięśnie skośne brzucha i górna część pleców.
Stary 2010-04-09, 19:22   #1885
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

A więc za pozwoleniem, przyłączam się
Dzisiaj kręciłam tylko 10 min, ale planuję jeszcze z 20 min pokręcić. Włączę sobie jakiś filmik i jazda. Mam nadzieję, że dam radę, bo mnie trochę skośne mięśnie brzucha rozbolały, ale się przełamię ;]
Stary 2010-04-09, 19:32   #1886
confused women
Zakorzenienie

Wczoraj: 30'
Dziś: 32'
Stary 2010-04-09, 20:43   #1887
UmbraBumbra
Raczkowanie

Dziewczyny niech sie ktoras zlituje i mi odpowie na powyzsze pytanie Prosze

Edytowane przez UmbraBumbra
Czas edycji: 2010-04-09 o 20:44
Stary 2010-04-09, 21:43   #1888
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Cytat:
Napisane przez UmbraBumbra Pokaż wiadomość
Dziewczyny niech sie ktoras zlituje i mi odpowie na powyzsze pytanie Prosze
Wiesz, ja nie wiem za bardzo czemu Ci się tak dzieje. Nie jestem specjalista, ale może np. jakaś rozgrzewka przed twisterem? Np. zrobić trochę brzuszków skośnych. Ja dzisiaj przed kręceniem pobiegałam trochę w miejscu i porozciągałam się.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A ja właśnie skończyłam 30 min kręcenia. Wcześniej było 10, więc dzisiaj w sumie 40 min ;] Co prawda trochę kuje mnie pod żebrem i boki bolą, ale nie jest tak źle. Teraz chyba jeszcze porobię tak około 10 min brzuszków skrętnych. Mam nadzieję, że niedługo po boczkach zostanie tylko przykre wspomnienie.
Stary 2010-04-10, 19:47   #1889
Zaczepka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UmbraBumbra Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc
Kupiłam twister jakis czas temu w realu na dziale sportowym, dałam za niego ok. 30 zł. Taki zwykly pomaranczowy plastikowy bez linek i licznika. Kręce sie tak, ze staje na niego, nie trzymam sie sciany, szafy itp. ;p Tylko tułów nieruchomo, kręce sie w talii i biodrach balansuje rękoma - jak przy jezdzie na rolkach/łyżwach, staram sie wykonywać dosc mocne te skręty. Po jakims czasie łapie mnie kolka. Ale zero zmeczenia, potu, zakwasów na nastepny dzien. Zauwazyłam, ze mozna sie krecic napinajac tylko posladki, albo samymi stopami tez sie da krecic. No to jak ja mam cwiczyc zeby bylo prawidłowo. I robie to w dość szybkim tempie, przez ok 15 minut. Nie wiem czemu mnie to nie meczy jakos mocno, a super sporowcem nie jestem
Proszę o Wasze rady.
Specjalistką nie jestem - zaznaczam od razu - ale tak na zdrowy rozsądek to najlepiej pracować mięśniami brzucha bo stopami to obawiam się, ze kręgosłup może po jakimś czasie się sypnąć. Tak przynajmniej mówił mi brat który jest po fizjoterapii i dalej się w tym kierunku kształci więc raczej ma rację.

Być może dla Ciebie 15 minut to za mało? Albo robisz zbyt "luźno" ? Jeżeli ćwiczysz tylko na twisterze to albo dorzuć inne ćwiczenia albo wydłuż czas ćwiczeń i jak zawsze: lepiej trochę wolniej a dokładniej ;]
Zaczepka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 10:51   #1890
UmbraBumbra
Raczkowanie

Dzziekuje za Wasze odp.
Zastosuje sie do rad i zobacze co z tego wyjdzie Dorzuce jeszcze Tamilee Web-brzuch i pośladki. Wydaje mi sie, ze sam twister to mało.
Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości