|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
z tego co się dowiedziałam to trwa 2,5h, także niewiele lepiej ![]() Cytat:
![]() Makijaż i fryzura faktycznie ładna, to coś dookoła głowy hmmm czyżby chciała wyglądać jak jakaś księżniczka i to ma symbolizować minidiadem ![]() Czekam na zdjęcie całej sukni bo podobno miała nie być biała Cytat:
z tym, że były tylko 3 pary oprócz nas![]() przed nami jeszcze 2 spotkania i trochę się boję, że będziemy na nich sami bo sezon ślubny się już powoli kończy, a nie było oprócz nas żadnej pary robiącej nauki na przyszły rok, wszyscy na sierpień/wrzesień... (U nas są 3 spotkania, każde w pierwszą sobotę miesiąca)
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
SZTUCZKO WZYWAM CIĘ!
Jak Ci się podoba? http://allegro.pl/podziekowania-cudn...761775618.html |
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czemu pytasz?
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
ja uczyłam się francuskiego w sumie przez 6 lat, ale tylko w pierwszej klasie liceum i na drugim roku na studiach nauczycielki motywował nas na tyle, że faktycznie się uczyłam. Później ta pani z liceum poszła na emeryturę, na studiach przydzielano nam różnych nauczycieli, a było tyle innych zajęć, że sama do tego nie przysiadłam. A chciałabym się go porządnie nauczyć
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i nauki znajomy robił u Franciszkanów - mówił, że spotkania były nawet przyjemne. Natomiast przy kościele Mariackim i gdzieś na Kopernika są Panie, które lepiej omijać szerokim łukiem (wiem to z opowiadań, więc może już się coś tam zmieniło).
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki, żebyś jeszcze się uczyła! Nie ma piękniejszego języka |
|
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
j'envie...
Ja uczyłam się francuskiego od 5 klasy podstawówki do końca liceum i zdawałam rozszerzoną bac - myślałam, żeby studiować romanistykę, ale plany mi się pozmieniały... Kocham ten język i myślę, że jeszcze kiedyś do niego wrócę Niuto może maxwelka zechce nam jakieś wirtualne korki zorganizować, cobyśmy się podciągnęły i przysięgniemy naszym Chłopcom po francusku
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2011-08-22 o 13:13 |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magisterkę chciałabym zrobić na kierunku tłumaczenia pisemne![]() Drugi język na pewno by się przydał, muszę się zebrać w sobie Dziękuję za kciuki
|
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My właśnie nie planujemy takiej eleganckiej imprezy, tylko taką dość luźną atmosferę dlatego że będziemy mieć na weselu bardzo dużo młodych osób około 80 a poza tym sami nie jesteśmy zbyt poważni![]() |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam ostatnio u MagdziS w odwiedzinach i użyczyła mi parę katalogów z sukniami ślubnymi.. i non stop siedzę o przeglądam
![]() wklejam wam parę sukien ślubnych ![]() zaraz wkleję resztę bo mi się nie pomieściły
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
reszta
![]() i na końcu coś co bardzo mnie rozbawiło.. wyobrazilam sobie siebie w takiej sukni ślubnej
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o winietki to my się chyba zdecydujemy na takie krzesełka które mozna dostać na allegro,
http://allegro.pl/podziekowania-wini...765681822.html to jest winietka i prezent w jednym bo do krzesełka mozna coś wrzucić. Te fraki niestety nie podobają mi się;-( Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-08-22 o 13:40 |
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
pozwolę sobie wtrącić nie w temacie
ile nasze kochane PM2012 będą liczyły sobie latek w dniu ślubu? Chcę wiedzieć, czy tylko ja taka młoda
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
no nie mówcie, że będę najmłodszą panną młodą na świecie
|
|
|
|
#3651 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28899712]A tobie Chatka która najbardziej?[/QUOTE] Heh, no sobie zdaję sprawę, że na zdjęciach wyglądam, jakbym się zajarała ostatnią Fakt, podobałam się w niej sobie bardzo, ale była tak rozłożysta, że tylko na wystawę się nadawała. Bez koła bym się w niej zabiła, a koła nie chcę. Najbardziej urzekła mnie właśnie ta 7: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1313972052 i to nie cała suknia, ale właśnie dół, ten rodzaj falbanek to coś, na co mi się oczy zaświeciły Jak tylko ją założyłam, to tenebroska i pani w salonie aż westchnęły (w sumie ja też ) Oczywiście w tej wersji się dla mnie nie nadaje (chociaż gdybym ją wzięła z wieszaka, to miałabym ją za 1000zł), bo, jak już któraś dobrze napisała, skosy nie pasują mi kompletnie, nie chcę żadnych koronek i świecidełek, więc góra byłaby zupełnie inna (marszczona delikatnie) i prosta. Ale w tych falbankach czułam się dokładnie tak, jakbym chciała się czuć na własnym ślubie - pięknie, zwiewnie, no super po prostu Ona była z tafty, ja bym chyba wolała organdynę, ale to wszystko jest do ustalenia. Dlatego cholera niewykluczone, że tam właśnie swoją uszyję, bo pani mi powiedziała, że taką, jaką bym chciała, gdybym zamówiła do końca roku to wyniosłoby mnie to 1500zł. A szycie widziałam jest solidne, więc myślę, że byłabym zadowolona.W ogóle w tym saloniku obie z tenebrosą przymierzyłyśmy 2 te same kiecki - 6 i 7 - i mi się zaświeciły oczy na 7, a Jej na 6 Strasznie się sobie spodobała w tych pierzastościach i powiem Wam, że wygląda w nich rewelacyjnie Cytat:
![]() Co do prostszych modeli to masz oczywiście rację - lepiej wyglądam, jak jest delikatniej, ale wiesz, jak są falbanki, to je po prostu przymierzam i już, dlatego taka różnorodność w fasonach w Tomaszowie przymierzyłam jeszcze 3 kiecki, niestety mam tylko 2 zdjęcia, bo w drugim salonie nie można było cyknąć, a w tym drugim założyłam całą koronkową, prostą - wyglądałam nawet ładnie, ale wiecie... to nie byłam JA pasowało do urody, ale nie charakteru. Tak to jest właśnie z moimi falbankami, są odzwierciedleniem mojego charakteru i chociaż w prostych sukniach wyglądam naprawdę nieźle, to jednak czegoś im dla mnie brakuje. Na dole 2 fotki z Tomaszowskiego salonu ![]() Cytat:
Co do sukni, to odpowiedziałam do postu neny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale powiem Ci, że Twój TŻ ma w Warszawie swojego sobowtóra pracującego w TVNie Pokazałabym Ci zdjęcie, ale na tym kompie nie mam nic z dawnych czasów, kiedyś jak znajdę, to mogę Ci przesłać ![]() Widzę, że i Wam się panieński udał, super U nas też było wykonywanie zadań, najpierw czekałyśmy na Nią po kilka dziewczyn w 3 punktach Wawy, miała tam wykonywać zadania (5 numerów od facetów, zrobić sobie 5 zdjęć rozwodowych na starówce ), wszystko to oczywiście kręciłyśmy, a potem jeszcze były zadania w domu. Do klubu uderzyłyśmy po 21, ale ja też jestem zdania, że wynajmowanie klubu na panieński to kiepski pomysł - prócz nas było mnóstwo innych wieczorów, ludzi tłuuumy, w sumie żadnej prywatności. Ja myślę, że na swoim pójdziemy sobie na parę godzin gdzieś potańczyć, ale na świeżym powietrzu - bez żadnego rezerwowania itd, po prostu zaczniemy się bawić w domu, zjemy sobie, napijemy się i pójdziemy w miasto poszukać dobryhc rytmów, a jak się już natańczymy, to wrócimy do domu na ploty - tak sobie z grubsza mój panieński wyobrażam.Cytat:
Chociaż wiem, że to raczej nie dla mnie fason, bo mam szerokie biodra i w zupełnie prostym fasonie wyglądałabym jak gruszka w prześcieradle Ale myślę, że w którymś tam salonie przymierzę jakąś empire i może jednak jakąś rybkę, co by mieć taki pełny obraz sytuacji.Cytat:
Sama się zastanawiam, gdzie ją wcisnąć, myślę, że może gdzieś na filmie u nas poleci jej kawałek ![]() My planujemy mix kilku tańców, więc i kilka fragmentów piosenek będzie - jakich, jeszcze nie wiem, na jesieni zaczniemy to ogarniać ![]() Cytat:
o, właśnie, a propos. czarna_kawo, pamiętałyśmy, że marzy Ci się stylizacja z butami w czarne grochy (dobrze pamiętałyśmy? ) i jak tylko zobaczyłyśmy tę suknię, to od razu dla Ciebie fotkę strzeliłyśmy Patrz niżej.gosza, nie wiem, czemu mi się nie zacytowałaś. Właśnie tak jest, skosy mnie strasznie poszerzają, podobnie jak zwężenia pod biodrami. Dziękuję za komplement, fakt, suknia ta, co wkleiłaś byłaby super, gdyby te falbanki się trochę wyżej zaczynały, bo tak, to jak nie mam falbanek na tyłku to się czuję taka goła ![]() Hehe, Ty masz strażaka, to Ci może robić striptiz w mundurze o każdej porze dnia i nocy (jeśli akurat nie ratuje świata ) ![]() Jeśli chodzi o zabawy z i bez TŻta i w ogóle kluby, to ja też się trochę starzeję Do klubów i pubów chodzę tylko przy jakichś okazjach (czyjeś urodziny, oblewanie itd.), wolę iść z Przyjaciółkami gdzieś na spacer, niż do klubu. I bez TŻta chodzę też tylko na babskie ploty, a tak to wszędzie razem popylamy Nigdy nie mamy dość swego towarzystwa, więc nie potrzebujemy odpoczywać od siebie, ale czasem się spotkam z Dziewczynami, to wtedy TŻ sobie sam organizuje czas (Kumpli ma żonatych i ciężko Im się spotkać, chociaż zawsze Go bardzo do tego zachęcam )
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę mieć skończone 27 lat.
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
a ile kosztuje ta przedostatnia?
|
#3656 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejka
Sztuczka się nie wyspała po wczorajszym siedzneiu do późna ![]() Cytat:
Aaaa... najbardziej podobasz mi się w dwóch kieckach - przedostatniej i ostatniej Przedostatnia jest ładniusia, widać u niej fiszbiny (prawie jak w mojej ) i dodatkowo ładnie podkreśla Ci talię No falbaneczki słodkie Jeśli chodzi o tę ostatnią to ojeeeej Fakt, że ten krój skraca - jak wysokie buciki miałaś na tej przymiarce? Jeśli niewysokie to ja bym do takiej sukni dobrała wyższe obcasy ![]() Cytat:
Rozumiem, że ten wymarzony, hiszpański welon z koronką przywdziejesz do kościoła a ten krótki będziesz mieć na sali ? Bardzo fajnie, cena przystępna jak uważam Ale nie boisz się, że skoro Twoja suknia jest na zamek to może być z nią problem potem jeśli Twoja waga ulegnie nieco zmianie? Sama robię już teraz poprawki (żeby w okolicach obrony nie musieć się tym kłopotać :p) ale tylko dlatego, że moja suknia jest z tyłu wiązana...Cytat:
Jakoś śmieszne jest to dla mnie, kiedy laski będące w stałych związkach notorycznie wybierają się do klubów na "babskie balety" - głupio tak, bo wiadomo, że każda się jakoś wyszykuje do takiego klubu i siłą rzeczy ściąga na siebie wzrok innych facetów... Oni często myślą, że te dziewczyny szukają chłopaka... Mnie takie gierki nie bawią w żaden sposób, żenują mnie kolesie nadskakujący ze swymi rozochoconymi biodrami, mający nadzieję na coś więcej Tia... też mówię o sobie, że się starzeję, albo że jestem staroświecka :p Ale po prostu dla mnie świetna zabawa w klubie to ta w parze z moim Ukochanym... i tyle! Cytat:
Widzę, że zgadzamy się na wielu płaszczyznach Co innego wyjście chłopaków na piwko czy dziewczyn na kawę z ciastkiem, a co innego oddzielne chodzenie do klubów na tańce, gdzie jednak jest ten wszechobecny nacisk na adorowanie płci przeciwnej - jakkolwiek by się wyglądało, tańczyło i zachowywało
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agis88, witaj, piękne zaręczyny
Gratuluję rocznicy ![]() Co do winietek, chcemy zrobić je też w formie prezencików - najprawdopodobniej będą to własnoręcznie przez nas wykonane zakładki do książek ![]() Cytat:
![]() sztuczko, na przymiarkach nie miałam żadnych butów, wszystko tak na bosaka A resztę doczytasz sobie w następnym moim poście, bo widzę, że znowu odpowiadasz stopniowo Bardzo mnie cieszy, że podobam Ci się w przedostatnich falbankach ![]() Obcasów na pewno nie będę miała wyższych niż 5cm, więc zdecydowanie nie mogę sobie pozwolić na "skracającą" mnie kiecę
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-22 o 14:04 |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- 3 900 zł strona projektantów: http://www.fularazywczyk.eu/aktualnosci.php ceny są w sklepie internetowym
|
|
|
#3659 | |
|
Podróżniczka
|
Witajcie, ja na razie strasznie na szybko
Nie mam dzisiaj na nic czasu Dodatkowo auto mi się zepsuło i nie chce wcale odpalać, problem jak cholera się z tego zrobił. Jutro teściu z TŻtem jadą je holować do mechanika, będzie znowu ogromny wydatek Cytat:
)Cieszę się, że katalogi się przydały ![]() Ja tam o wieku w dniu ślubu boję się mówić, bo stara ![]() Muszę zaraz nadrobić przymiarkowe fotki Chatki
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Uświadomiłam sobie, że mam 26 lat. Jakoś nie docierało to do mnie. Zatrzymałam się na 25 latach i tak mi dobrze było
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

z tym, że były tylko 3 pary oprócz nas

19.05.2012 
dla waleczności
) i jak tylko zobaczyłyśmy tę suknię, to od razu dla Ciebie fotkę strzeliłyśmy 
Aaaa... najbardziej podobasz mi się w dwóch kieckach - przedostatniej i ostatniej